Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Βασιλακόπουλος: Γιατί δεν πρέπει να κολλήσουν κοροναϊό όσοι έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση

 Βασιλακόπουλος: Γιατί δεν πρέπει να κολλήσουν κοροναϊό όσοι έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση 

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας πως η πανδημία του κοροναϊού δεν έχει ακόμα τελειώσει στην Ελλάδα και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας έχει προχωρήσει στην άρση αρκετών από τα περιοριστικά μέτρα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο καθηγητής εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι πλησιάζουμε στο τέλος του εφιάλτη που ονομάζεται κοροναϊός, το οποίο μάλιστα προσδιόρισε χρονιά πιθανώς και μέσα στο καλοκαίρι.

Ο ΟΦΗ πέρασε από τη Λαμία και σώθηκε - Ο Βόλος "αποτελείωσε" την Λάρισα που υποβιβάζεται. - Ο Ατρόμητος νίκησε τον Παναιτωλικό και τον οδήγησε στο μπαράζ!

  Λαμία - ΟΦΗ 0-2: Πέρασε από το «Αθανάσιος Διάκος» και σώθηκε  

 Κρίθηκαν τα πάντα στα Playouts της Super League από την 6η κιόλας αγωνιστική, καθώς η ΑΕΛ υποβιβάστηκε οριστικά, ενώ ο Παναιτωλικός θα έχει άλλη μια ευκαιρία να σωθεί σε μπαράζ παραμονής.

Ο ΟΦΗ κέρδισε εκτός έδρας τη Λαμία 2-0 και σε συνδυασμό με την ήττα του Παναιτωλικού από τον Ατρόμητο στο Αγρίνιο σώθηκε και μαθηματικά

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Κατσανέβας – Νοσηλευόταν με κορωνοϊό

 Θεόδωρος Κατσανέβας 

Tην τελευταία του πνοή άφησε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Κατσανέβας, ο οποίος νoσηλεύοταν διασωληνωμένος στο Σισμανόγλειο.

Στο Σισμανόγλειο  νοσοκομείο νοσηλεύοταν διασωληνωμένος ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και πρώην βουλευτής Θεόδωρος Κατσανέβας ο οποίος είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό στις 19 Απριλίου, πέντε ημέρες αφότου είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 130 νέα κρούσματα σήμερα ( 56 στην Αχαΐα - 24 στην Αργολίδα .)

 Κορωνοϊός 

Μείωση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού , καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν  130 νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων, οι περισσότερες, 56 καταγράφονται στην Αχαΐα και 24 στην Αργολίδα. Επίσης διψήφια  νούμερα μολύνσεων  παρουσιάζουν και οι υπόλοιποι  νομοί της περιοχής πλην Λακωνίας.

Εξηνταδύο (62) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με 11 εξ αυτών  να ανακοινώνονται  στην Π. Ε. Κορινθίας , 24 στην Π.Ε. Αργολίδας , 10 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και ισάριθμα στην Π. Ε. Αρκαδίας.

 Επίσης άλλα 68 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας. 

Σήμερα  8 / 5 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 130 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 23.153 ( 9.008 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα  Σάββατο 8 / 5 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (56),  Μεσσηνίας  (10) ,  Κορινθίας (11), Ηλείας (12), Αργολίδας (24), Αρκαδίας (10) και Λακωνίας (7) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                10.285

Π.Ε. Κορινθίας            3.446

Π.Ε. Ηλείας                 2.292

Π.Ε. Αργολίδας           2.097

Π.Ε. Αρκαδίας            1.756

Π.Ε. Μεσσηνίας         1.412     

Π.Ε. Λακωνίας              854

Κορωνοϊός 08/05: 2.461 νέα κρούσματα ( 11 στην Κορινθία0 – 737 διασωληνωμένοι – 68 νεκροί / Ο χάρτης της διασποράς.

 Κορωνοϊός 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (08/05) ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.461, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

 Στο «κόκκινο» παραμένει η Αττική καθώς 1.122 μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο.

Παράλληλα, ιδιαίτερα υψηλός αριθμός κρουσμάτων εντοπίζεται στη Θεσσαλονίκη με 285, ενώ ακολουθεί η Αιτωλοακαρνανία με 108 Βοιωτία με 72.

Αναλυτικά, η γεωγραφική κατανομή των σημερινών κρουσμάτων στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα

Super League - Playouts: Μάχη παραμονής για ΑΕΛ, Παναιτωλικό και ΟΦΗ

 Super League - Playouts: Μάχη παραμονής για ΑΕΛ, Παναιτωλικό και ΟΦΗ

Το Σάββατο 8 Μαΐου πραγματοποιείται η 6η αγωνιστική των Playouts της Super League 1 με την διεξαγωγή τριών αναμετρήσεων στις 19:30.

ΟΦΗ και Παναιτωλικός βρίσκονται σε εμφανώς ευνοϊκότερη θέση από την ουραγό ΑΕΛ που ακόμη κι αν κερδίσει το ντέρμπι της Θεσσαλίας με τον Βόλο, θα χρειαστεί και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να σώσει την κατηγορία. Ειδικά από τη στιγμή που ο Παναιτωλικός υποδέχεται τον άνετο Ατρόμητο και ο ΟΦΗ φιλοξενείται από την αδιάφορη Λαμία, τα πράγματα για τους «βυσσινί» φαντάζουν δύσκολα.

Η αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, η οποία δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αναβλήθηκε καθώς υπήρξαν κρούσματα κορονοϊού στον «Άγιαξ της Ηπείρου».

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής των Playout της Super League:

Super League 2: Ο Χαρδαλιάς βάζει... λουκέτο

 Super League 2: Ο Χαρδαλιάς βάζει... λουκέτο 

Έξαλλος με τη διοργανώτρια της Super League 2, o Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Κάνει λόγο για «αδυναμία της να επιβάλλει την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όσο και την έλλειψη των απαραίτητων αντανακλαστικών της για την τιμωρία εκείνων που τα παραβιάζουν».

Τη Δευτέρα 10/5 θα ζητήσει την αναστολή του πρωταθλήματος από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων

H ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας

Super League 2: Ο Καραϊσκάκης κέρδισε στη Δράμα - Υποβιβάστηκε η Ιεράπετρα

 Super League 2: Ο Καραϊσκάκης κέρδισε στη Δράμα - Υποβιβάστηκε η Ιεράπετρα (βαθμολογία) 

Στο σημαντικότερο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής των playout στη Super League 2, ο Καραϊσκάκης πέρασε με μεγάλη ανατροπή από την Δράμα κόντρα στη Δόξα (2-4) και έμεινε ζωντανός στην μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Η ομάδα της Άρτας μείωσε την απόσταση από τους Μαυραετούς στον πόντο και ενώ απομένουν ακόμα δύο αγωνιστικές για το φινάλε της περιόδου.

Αντίθετα, υποβιβάστηκε και μαθηματικά η Ιεράπετρα, η οποία ηττήθηκε στην Φιλιππούπολη από τον Απόλλωνα Λάρισας (1-0) και έτσι η ιστορική παραμονή της σε επαγγελματική κατηγορία κράτησε μόνο για λίγους μήνες.

Στην Αγυιά η Παναχαϊκή αν και βαθμολογικά αδιάφορη, αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά… αδιάφθορη, αφού κέρδισε τα Τρίκαλα (2-1), που ακόμα δεν έχουν διασφαλίσει την σωτηρία.

Τα αποτελέσματα (3η αγωνιστική playout)

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα

  

Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 4 Ρίχτερ, έγινε αισθητή, περίπου στις 13:20 το μεσημέρι στα Καλάβρυτα, στην Πάτρα και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αρκαδίας.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός έχει επίκεντρο 23 χιλιόμετρα, νότια, νοτιοδυτικά των Καλαβρύτων, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε περίπου στα 17 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα και με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 23 χιλιόμετρα, νότια, νοτιοδυτικά των Καλαβρύτων.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

 


Με κάθε τρόπο επιδιώκει η Κυβέρνηση την καθυστέρηση επαναφοράς της κανονικότητας, το διαχωρισμό των πολιτών σε εμβολιασμένους και μη, την απώθηση των παιδιών από τον αθλητισμό, την παράταση μέτρων χωρίς λογική και επιστημονική τεκμηρίωση αποκλειστικά στην Ελλάδα και την επιβολή του εμβολιασμού χωρίς την ανάληψη καμίας
 ευθύνης από εταιρείες κατασκευής και Κυβέρνηση.