Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Στα όρια της αυτοδυναμίας η Νέα Δημοκρατία – Με 10,2 μονάδες προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ που "καταρρέει"

Δημοσκόπηση: Στα όρια της αυτοδυναμίας η Νέα Δημοκρατία – “Κανένας” ο... καταλληλότερος για πρωθυπουργός
Στο όριο της αυτοδυναμίας εμφανίζεται σε νέα δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία. Το προβάδισμά της και σε αυτήν την έρευνα είναι σαφές έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η διαφορά μεταξύ των δύο καταγράφεται στο 10.2% στην πρόθεση ψήφου και στο 14,6% στην αναγωγή με τους αναποφάσιστους.
την δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Metron Analysis για τον ANT1 και

Η φάση των "8" αύριο στο Κύπελλο Κορινθίας

Αποτέλεσμα εικόνας για πανκαμαριακοσ
Αγώνες κυπέλλου δεν διεξάγονται στις Εθνικές κατηγορίες μόνο,αλλά και στο τοπικό ποδόσφαιρο. Στην Κορινθία αύριο Τετάρτη  1 Φεβρουαρίου 2017 στις 2.30 το μεσημέρι διεξάγεται η προημιτελική φάση "των 8" του Κυπέλλου όπου μετέχουν σε νοκ άουτ αγώνες τα "ζευγάρια" 
Παννεμεατικός - Τενεάτης Αθικίων,
ΠΑΟ Κουταλά - Κόρινθος 2006
Δάφνη Εξαμιλίων - Ηρακλής Ξυλοκάστρου και
ΠΑΣ Κόρινθος - Πανκαμαριακός  
Ασφαλώς το ντέρμπι της ημέρας θα διεξαχθεί στον Συνοικισμό ανάμεσα στον ΠΑΣ Κόρινθος και τον Πανκαμαριακό που βρίσκεται σε περίοδο μεγάλης φόρμας καθώς στο πρωτάθλημα το 2017 είναι αήττητος ( έχει να χάσει από τις 17/12/16).
Στη Νεμέα ο Παννεμεατικός αντιμετοπίζει τον Τενεάτη Αθικίων, στο Κύπελλο. Οι δύο αντίπαλοι πριν δύο εβδομάδες είχαν αναμετρηθεί για το πρωτάθλημα στα Αθίκια με τον αγώνα να λήγει ισόπαλος 1 - 1.
Στα Εξαμίλια η Δάφνη , εκ των πρωταγωνιστριών ομάδων της β΄ κατηγορίας, αντιμετοπίζει στο θεσμό του Κυπέλλου τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, που για ενάμιση μήνα , στο πρωτάθλημα, προσπαθεί να βρει το σωστό βηματισμό του, χωρίς όμως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής
Στο τελευταίο αγώνα της ημέρας στο γήπεδο του Σολομού, ο ουραγός της Β΄ Κορινθίας ΠΑΟ Κουταλάς μάχεται με την πρωτοπόρο της Α' Κορινθίας και απόλυτο φαβορί των θεσμών, Κόρινθο ΄06

Κύπελλο Ελλάδας: τη νίκη ο ΟΦΗ, την πρόκριση η Ξάνθη

Κύπελλο Ελλάδας: τη νίκη ο ΟΦΗ, την πρόκριση η Ξάνθη Η Ξάνθη έγινε η 3η ομάδα των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας (μετά τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΠΑΟΚ), παίρνοντας την πρόκριση με το εκτός έδρας γκολ.
Στον πρώτο αγώνα είχε χρειαστεί το αυτογκόλ του Μητρόπουλου για να ξεκλειδώσει την άμυνα του ΟΦΗ, η Ξάνθη και στην ρεβάνς τα βρήκε πολύ δύσκολα από την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου (που είχε κερδίσει Ηρακλή και Παναθηναϊκό στην φάση των ομίλων).
Οι Κρητικοί άνοιξαν το σκορ με τον Άγγελο Χαντί στο πρώτο ημίχρονο, που ήταν καλύτεροι, ενώ βγαίνοντας από τα αποδυτήρια, παρότι η ομάδα του Λουτσέσκου είχε τον έλεγχο, δεν έκανε φάσεις. Αντίθετα ο Βουό στο 66 σχεδόν μπήκε στα δίχτυα με την μπάλα για το 2-0.
Με το φάσμα του αποκλεισμού, η ομάδα-έκπληξη της Super League ανέβασε στροφές και βρήκε ένα καταπληκτικό γκολ από σουτ του Λουσέρο εκτός περιοχής, που της έδωσε τελικά και την πρόκριση στους 8 με το έκτος έδρας γκολ. Εκεί όπου η Ξάνθη θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, με το πρώτο ματς στο γήπεδό της.

Το πρόγραμμα του Κυπέλλου 
– φάση των 16 

2η αγωνιστική 
Τετάρτη 25/1 
Αστέρας Τρίπολης-Τρίκαλα 1-0 

Πέμπτη 26/1 
ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός 4-1 

Τρίτη 31/1                                                            
ΟΦΗ-Ξάνθη 2-1 
(28 Χαντί, 66 Βουό / 76 Λουσέρο)
                                                      
Τετάρτη 1/2 
Κισσαμικός-Παναθηναϊκός (3-0 15:00) 
Ατρόμητος-Λαμία (17:15) 
ΠΑΣ Γιάννινα-Πλατανιάς (17:15) 
ΑΕΚ-Λεβαδειακός (1-0 19:30) 

Πέμπτη 2/2 
Ολυμπιακός-Άρης (19:30) 

Κύπελλο Ελλάδας
 -η φάση των 8 
ΠΑΣ/Πλατανιάς-ΑΕΚ/Λεβαδειακός 
Ξάνθη-ΠΑΟΚ 
Ολυμπιακός/Άρης-Ατρόμητος/Λαμία 
Κισσαμικός/Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν 7-9 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς 28 Φεβρουαρίου-2 Μαρτίου.

Πόσες θερμίδες μας στοιχίζει η ζάχαρη σε καφέ/τσάι;


coffeeteasurromanou2.jpgΠόσες θερμίδες μας στοιχίζει η ζάχαρη σε καφέ/τσάι;


Περισσότερα από 160 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ πίνουν καφέ ή τσάι σε καθημερινή βάση και οι περισσότεροι από αυτούς χρησιμοποιούν ζάχαρη, κρέμα, σιρόπια με γεύσεις ή άλλα θερμιδογόνα πρόσθετα για να δώσουν γεύση και γλύκα στο ρόφημά τους. Αυτό όμως τους στοιχίζει ακριβά σε θερμίδες.

Διαβάστε περισσότερα 

Σκυλιά, αυτά τα γενναιόδωρα τετράποδα

generousdogromanou.jpg
H γενναιοδωρία θεωρείται ανθρώπινο χαρακτηριστικό. Παρ’ όλα αυτά, μελέτες έχουν δείξει ότι ποντίκια, χιμπατζήδες και άλλα ζώα επιδεικνύουν αντίστοιχη συμπεριφορά. Οι επιστήμονες Rachel Dale, Friederike Range και οι συνεργάτες τους, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Messerli της Βιέννης, έχουν αποδείξει σε παλαιότερη μελέτη του ότι τα σκυλιά μοιράζονται το φαγητό τους με άλλα ζώα ή και με άλλους σκύλους, ενώ

«Ανοιχτά Δεδομένα»: Μπαίνει ΣΕΕΔΔ στο Δημόσιο -Ποιοι καθυστερούν

Νέες και αυστηρότερες αυτή τη φορά οι προειδοποιήσεις του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης στα υπουργεία και τους δημόσιους φορείς για την δημοσιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών τους που είναι χρήσιμα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο αναβάθμισης των υπηρεσιων τους («Ανοιχτά Δεδομένα»).

Η Ιταλία αγνοεί τις υποδείξεις της Κομισιόν για μείωση του χρέους

Η
Ιταλία αγνοεί τις
υποδείξεις της Κομισιόν
για μείωση του χρέους

Η Ιταλία αγνοεί τις υποδείξεις της Κομισιόν για μείωση του χρέους

Η ιταλική κυβέρνηση θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα να αυξάνει τις δαπάνες με κεφάλαια έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τους σεισμούς που έπληξαν τη χώρα, ανεξάρτητα από το αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση του διαρθρωτικού της ελλείμματος. Η συνεργάτης της EurActiv Milano Finanza αναφέρει. Οι Βρυξέλλες έχουν ζητήσει από τη Ρώμη να διορθώσει το διαρθρωτικό έλλειμμα …
Διαβάστε περισσότερα.

---
ΟΗΕ:
Απαραίτητη η εκπαίδευση
για την υλοποίηση των SDGs

ΟΗΕ: Απαραίτητη η εκπαίδευση για την υλοποίηση των SDGs

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου για την Κατάρτιση και την Έρευνας των Ηνωμένων Εθνών ( UN Institute for Training and Research (UNITAR)) διατηρεί την

Επίθεση Μπακογιάννη - Δήμα - Σπυράκη στην κυβέρνηση για το ΕΣΠΑ

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας, η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας και η ευρωβουλευτής, κυρία Μαρία Σπυράκη, έδωσαν συνέντευξη Τύπου σήμερα, Τρίτη 31 Ιανουαρίου, με θέμα την πορεία απορρόφησης πόρων του ΕΣΠΑ.
Στην εισήγηση του, ο βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας, τόνισε πως δε χρειάζεται ιδιαίτερη εμβάθυνση για να καταλάβει κανείς ότι την ώρα που η ελληνική αγορά έχει στεγνώσει και υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι, αυτοί επιστρέφουν ανεκμετάλλευτοι στα ευρωπαϊκά ταμεία, λόγω της ανικανότητας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κατά την παρουσίαση του, ο κ. Δήμας έδωσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η πραγματική απορρόφηση πόρων του ΕΣΠΑ βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, καθώς ευρωπαϊκοί πόροι λιμνάζουν σε ταμεία, με τα χρήματα που έχουν φτάσει στην πραγματική αγορά που τα έχει ανάγκη να είναι ελάχιστα.
Η  παρουσίαση του αναπλ. Τομεάρχη, βουλευτή Κορινθίας, κ. Χρίστου Δήμα εδώ.
Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό να έχει κάνει τέτοιες θυσίες με πόνο και προσπάθεια, για να φτάσουμε μέσα σε δυο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να τολμάει ένα στέλεχος της κυβέρνησης να λέει ότι όλες οι θυσίες μπορεί να πάνε χαμένες», δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, σχολιάζοντας σημερινές δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη σχετικά με το νόμισμα.
Η κ. Μπακογιάννη επέκρινε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό και σχετικά με την επιστολή Τσακαλώτου. 
Συγκεκριμένα είπε, ότι ο υπουργός Οικονομικών διαψεύδει τον κ. Τσίπρα, που πριν από μερικές ημέρες στην «Εφημερίδα των Συντακτών» είχε δηλώσει ότι έχουμε κάνει όλα όσα έχουμε συμφωνήσει.

Η εισήγηση της Τομ. Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη  εδώ.
                

 «Να εξηγήσουν τι κάνουν και τι μπορούν να κάνουν. Αν δεν μπορούν, να προχωρήσουν σε εκλογές. Δεν έχουν δικαίωμα να ρίξουν την πατρίδα στην άβυσσο της αβεβαιότητας», είπε από την πλευρά της η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.
Η κ. Σπυράκη, ανέλυσε τη χρησιμότητα του σχεδίου Γιούνκερ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς είπε ότι ήδη στην Ευρώπη επωφελούνται από αυτό το εργαλείο, 385.000 μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις.
Η παρουσίαση της ευρωβουλευτού κυρίας Μαρίας Σπυράκη εδώ. 

ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Καινά δαιμόνια έσπειρε ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξυδάκης τρέχοντας σαν λαγός σε μία κατεύθυνση - κόλαση. Ασφαλώς ο κ.Ξυδάκης κουβέντα ήθελε να κάνει αλλά οφείλει να καταλάβει ο εκλεκτός του λαού μαζί με τους υπόλοιπους 299 που αμείβονται πλουσιοπάροχα μηνιαίως ότι ο λαός δεν είναι σαν και αυτούς δυστυχώς, που εάν εργάζονται, αμείβονται με πενιχρές πια αμοιβές. 

Ο κ. Ξυδάκης, όπως και η κυβέρνηση που εκπροσωπεί οφείλουν να εξηγήσουν στο  λαό τη μεγαλύτερη και μακραίωνη πείνα που θα του προσφέρουν με τα παραμύθια της δραχμής που

Θεματική Εβδομάδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης στα Γυμνάσια της χώρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για τη Θεματική Εβδομάδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης.
Η εισαγωγή στην δημόσια εκπαίδευση της Θεματικής Εβδομάδας είναι μια νέα παιδαγωγική πρακτική που εισάγει το Υπουργείο Παιδείας. Όπως κάθε τι νέο προκαλεί άγχος, ξεβολεύει και ενεργοποιεί τα ένστικτα της «αυτοσυντήρησης» σε όσους δεν αντέχουν την ιδέα να «ξεβολευτούν» και οδηγεί ορισμένες συνδικαλιστικές οργανώσεις στο να διαβλέπουν την αριστερή αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και να αγανακτούν.

ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΙΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ"

Εμφάνιση Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ.jpg
Για 11η συνεχή χρονιά, η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" θα συνόδευσει το πρωινό της Τετάρτης 1 Φεβρουαρίου 2017 την λιτανεία της Ιερής Εικόνας του πολιούχου Αγίου του Διακοπτού, Αγίου Τρύφωνος! 

 Η Φιλαρμονική θα αποδώσει μουσικά τα θρησκευτικά εμβατήρια "ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ" καί "ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ" του Σπυρίδωνος Προσωπάρη, αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κέρκυρας (Παλαιά)! 

Αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας θα συνοδεύσει για 2η συνεχή χρονιά καί τη λιτανεία της Ιερής Εικόνας της Υπαπαντής του Κυρίου στο Καλαμιά Αιγιαλείας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ

21 χρόνια μετά την τραγική νύχτα των Ιμίων

Αποτέλεσμα εικόνας για xrysh atghΗ Χρυσή Αυγή απαιτεί την άμεση τοποθέτηση της Ελληνικής Σημαίας στα Ίμια, τα οποία αποτελούν Ελληνικό έδαφος. Ζητάμε επίσης την άμεση δημιουργία Μνημείου επάνω στις βραχονησίδες προς τιμήν των τριών Ηρώων Αξιωματικών μας Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψού, που θυσιάστηκαν για την Εθνική μας Κυριαρχία στο Αρχιπέλαγος. 21 χρόνια μετά την προδοσία στέλνουμε το μήνυμα της Εθνικής Αντίστασης σε αυτούς που συνεχίζουν να ξεπουλάνε την Ελλάδα!

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δίνει τα δημόσια ΚΤΕΟ στους ιδιώτες ...

Αποτέλεσμα εικόνας για Λαϊκή Συσπείρωση


                                                                                                           Τρίπολη 30-01-2017

Στις 16-1-2017 η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου αποφάσισε να παραχωρήσει το δημόσιο ΚΤΕΟ Κορινθίας σε ιδιώτες.
Πρόκειται για ΚΤΕΟ με πλήρη εξοπλισμό που είναι σε ετοιμότητα λειτουργίας από καιρό, από τότε που έγινε αποκατάσταση ορισμένων προβλημάτων που προκλήθηκαν από μερική υποχώρηση του εδάφους παλαιότερα.
Παρά τον ανταγωνισμό από τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ, το 2011 μέχρι τα μισά του 2012 που διεκόπη η λειτουργία του, το δημόσιο ΚΤΕΟ Κορινθίας είχε κέρδη περίπου 1.500.000 €.
Πρώτα σταμάτησαν τη λειτουργία του ΚΤΕΟ με συνέπεια το έργο του να πάει στους ιδιώτες και τώρα τους δίνουν και τις εγκαταστάσεις του.
Το ΚΤΕΟ Κορινθίας μπορεί να ξαναλειτουργήσει ως δημόσιο άμεσα, αρκεί το πιστοποιημένο προσωπικό του, που έχει αποσπαστεί στις υπηρεσίες συγκοινωνιών να ξαναπάει στη δουλειά του και να επιλυθούν μικροπροβλήματα που μπορεί να προκάλεσε η αδράνεια των τελευταίων ετών.
Ας κόψει η Περιφέρεια μερικές χιλιάδες Ευρώ από τα εκατομμύρια που σκορπά για διαφημίσεις και να εξοπλίσει το ΚΤΕΟ Κορινθίας και με κάποια μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που ενδεχομένως να χρειαστούν.
Αυτή είναι η αλήθεια για το δημόσιο ΚΤΕΟ Κορινθίας.
Η κ. Νικολάκου και όσοι άλλοι δηλώνουν δεξιά και αριστερά ότι η Περιφέρεια ανοίγει τα δημόσια ΚΤΕΟ να σταματήσουν να προκαλούν.

Βαγγέλης Γούργαρης 
Περιφερειακός Σύμβουλος 
Με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Αυτή είναι η αριστερά, αυτοί είναι οι αριστεροί


Γράφει ο
Μανώλης Αυγερινός

εκπαιδευτικός
Διαβάζοντας  διάφορες πολιτικές ειδήσεις των τελευταίων ημερών, μου κέντρισαν την προσοχή  μερικές από αυτές.
Συνέντευξη έδωσε ο κ. Κατρούγκαλος στον Γιώργο Κουβαρά  στις 16 Ιανουαρίου.
Μεταξύ άλλων προέβλεψε εκλογή Πιτέλα για την προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου στις διαδικασίες της 17ης Ιανουαρίου.
Την επόμενη ημέρα (17/1/2017), με 351 ψήφους εξελέγη ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Αντόνιο Ταγιάνι, έναντι 282 ψήφων  του Τζιάνι Πιτέλα.
Δεν μπορούσα να μην αναρωτηθώ  εάν ο κ. Κατρούγκαλος, Αν/τής Υπουργός Εξωτερικών, (προσέξτε,  ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ!!!)  γνωρίζει τους συσχετισμούς στην Ευρώπη ή κάτι άλλο συμβαίνει;

Όταν μιλούν οι αριθμοί (5). Δυο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ: Εξαγωγές και εισαγωγές με capital controls


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η «περήφανη διαπραγμάτευση» της «πρώτη φορά αριστεροδεξιά», οδήγησε στους περιορισμούς κεφαλαίων, στα γνωστά σε όλους μας πια capital controls, με αποτέλεσμα να υποστούν πλήγμα οι εξαγωγές (που είχαν αντέξει σε όλα τα χρόνια της κρίσης), αλλά και στις τρομερές δυσκολίες στις εισαγωγές.
Τα στοιχεία είναι αδιάψευστα. Οι εξαγωγές υφίστανται μεν πιέσεις (και λόγω της μειωμένης καταναλωτικής ζήτησης εξαιτίας της παγκόσμιας κρίσης), οι εισαγωγές το ίδιο λόγω της μειωμένης καταναλωτικής ζήτησης στην Ελλάδα, αλλά ήδη από τον Οκτώβριο του 2012 η κατάσταση αρχίζει να αντιστρέφεται.

«Συμφωνία αλήθειας» με την αλήθεια

karamanlis-meimarakis-ebea.jpg

Ο σεβασμός και η ανάδειξη της αλήθειας (μεθοδευμένη είσοδος της Ελλάδας στο Μνημόνιο) είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να πορευτεί με κοινωνική σταθερότητα το κόμμα που ισχυρίζεται πως θα βγάλει τη χώρα από το Μνημόνιο.

Ο σεβασμός στην ιστορία και τους αρχηγούς που προσέφεραν με πατριωτισμό στο κόμμα τους και πρωτίστως στην πατρίδα μας, είναι αναγκαία συνθήκη για την κομματική διεύρυνση και όχι τη συρρίκνωση.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ



Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων 

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (ΚΕΑ)

Αποτέλεσμα εικόνας για Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων
Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
(ΚΕΑ)

        Όσοι ενδιαφέρονται να καταθέσουν αίτηση για το ΚΕΑ, θα πρέπει απαραιτήτως να προσκομίσουν:
-Ταυτότητα ή άδεια διαμονής
-ΑΜΚΑ
-ΑΦΜ
-ΙΒΑΝ λογαριασμού Τράπεζας
-e-mail
-αριθμό κινητού τηλεφώνου

          Εν συνεχεία, κατά περίπτωση, ενδέχεται να ζητηθεί η προσκόμιση νέων δικαιολογητικών, αν αυτό απαιτηθεί από το πρόγραμμα.
          Οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν στα ΚΕΠ ή στο Δήμο. Στο Δήμο αρμόδιοι υπάλληλοι για την κατάθεση των αιτήσεων είναι οι εξής:

1)    Καρράς Νικόλαος (Δημαρχείο-Ιάσονος 1)
2)    Ρήγα Γεωργία  (Δ.Ο.ΚΟ.Π.Α.Π. –Ελ. Βενιζέλου 4)
3)    Ρουστέμη Πηγή (Κοινοτικό Κατάστημα Ισθμίας)
4)    Γκούμα Μαρία  (Κοινοτικό Κατάστημα Ισθμίας)
5)    Μάνδρα Ευδοκία (Δημοτικό Κατάστημα Αγίων Θεοδώρων)


Η κατάθεση των αιτήσεων θα ξεκινήσει από 01-02-2017.


  Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΑΝΕ Ο ΑΣΑΝΤ! Καταργεί το Ιστανμπούλ και επαναφέρει το Κωνσταντινούπολη

assad1
Την έντονη τουρκική οργή προκαλεί η είδηση ότι… ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, στα σχολικά ιδρύματα που ελέγχει το καθεστώς από τη νέα σχολική χρονιά, 2016-2017, θα καταργηθεί στα βιβλία το όνομα «Ιστανμπούλ» και θα αντικατασταθεί με το «Κωνσταντινούπολη».

ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ: Τέλος στο «παραμύθι» με τα 600 δισεκατομμύρια

wfvpstdobn588f71081610b

Αναίρεση υπέρ του νόμου άσκησε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου, επί της υπ’ αριθ. 67650/2013 απόφασης του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η οποία δέχθηκε ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι ο

Η ελληνική κρίση και το γερμανικό δίλημμα

default
Το Βερολίνο επιμένει στην επίσπευση υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων και την παραμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα. Η δαμόκλειος σπάθη του Grexit και τα μηνύματα που εκπέμπει.
Δεν μπορεί να θεωρηθεί σύμπτωση. Σε μια μέρα έντονων διεθνών αντιδράσεων για το πρωτοφανές προεδρικό διάταγμα απαγόρευσης εισόδου στις ΗΠΑ πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες, ακόμη κι αν έχουν διπλή υπηκοότητα, το χθεσινό κυβερνητικό μπρίφινγκ στο Βερολίνο άνοιξε

Τα στοιχεία της μελέτης που “καίει” το ΠΑΣΟΚ για τη δημοσιονομική εκτροπή


Χωρίς αντιμετώπιση των δημοσιονομικών αδυναμιών που κυριάρχησαν στην Ελλάδα από την εποχή της μεταπολίτευσης, η έξοδος από την κρίση με επιτυχία το 2018 δεν θα είναι μόνιμη. Η ένταξη της χωράς στο κέντρο της ΟΝΕ και η επιστροφή στην κανονικότητα προϋποθέτει οριστική ρήξη με τις αδυναμίες αυτές”.
Αυτό επεσήμανε απόψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης μιλώντας στην εκδήλωση για την παρουσίαση της αγγλικής έκδοσης του βιβλίου “Η ελληνική πολιτική οικονομία 2000-2015 – Από την ΟΝΕ στο Μηχανισμό Στήριξης” (The Greek Political Economy: 2000- 2015), που επιμελήθηκαν οι Σπυρίδωνος Ρουκανάς και Παντελής Σκλιάς.
Παρών στην εκδήλωση ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής,

IMIA KAI FAKE NEWS

Ο Tούρκος Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της φίλης και συμμάχου Τουρκίας Στρατηγός Ακάρ πραγματικά ξεπέρασε κάθε φαντασία στη στρατιωτική χρήση για την εξυπηρέτηση των πολιτικών σκοπών ενός Έθνους. Ένας Αρχηγός εκατοντάδων χιλιάδων ανδρών και γυναικών κατέφυγε σε δύο πλοιάρια εφορμώντας στα νερά του Αιγαίου και γυρίζοντας το ρολόι της πολεμικής τέχνης αιώνες πίσω. Τότε που οι

Συγχαρητήρια Πέτρου Τατούλη στο Νίκο Παππά για την ίδρυση Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας" Άνοιξε ο δρόμος για το μεγάλο όραμα της Περιφέρειας για τη Διαστημική Πύλη της Καλαμάτας

Ευόδωση μιας ακόμα κεντρικής πολιτικής πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης την ανακοίνωση δημιουργίας της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας, από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκο Παππά
"Πρόκειται για την υιοθέτηση των πολιτικών πρωτοβουλιών που αναλάβαμε από το 2013, όταν για πρώτη φορά στη χώρα κάναμε λόγο για τα γεωστρατηγικά και συγκριτικά πλεονεκτήματα δημιουργίας διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα, θέτοντας σε όλες τις Κυβερνήσεις ως πρώτη προϋπόθεση τη δημιουργία Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να εισακουστούμε.

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ιδρύει την Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ιδρύει, με νομοσχέδιο που καταθέτει άμεσα στη Βουλή, την Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία.
«Πρόκειται για Ανώνυμη Εταιρεία, με την επωνυμία Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ), η οποία έρχεται να καλύψει το μεγάλο έλλειμμα της χώρας μας στον τομέα», τονίζεται χαρακτηριστικά, ενώ ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παππάς, με δήλωσή του σημειώνει ότι «πράττουμε το αυτονόητο, γιατί είναι απλά αδιανόητο η χώρα μας να μη διαθέτει, σήμερα, διαστημική υπηρεσία». «Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι, στο κοντινό παρελθόν και με ευθύνη των τότε κυβερνήσεων, “απεμπολήσαμε“, ουσιαστικά, τα δικαιώματά μας στο διαστημικό φάσμα», συμπληρώνει.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το υπουργείο: