Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Μαρία Συρεγγέλα για δημογραφικό: Άδεια πατρότητας με αποδοχές το πρώτο μέτρο

 

«H αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για τη χώρα μας. Οι μέχρι σήμερα οικογενειακές πολιτικές που περιορίζονταν σε αποσπασματικά μέτρα επιδοματικής φύσης, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Οι υφιστάμενες επιδοματικές πολιτικές θα πρέπει να συνδυαστούν με θεσμικά – οριζόντια μέτρα που θα προσανατολίζονται στην ισότητα των φύλων και στην εναρμόνιση οικογενειακής-επαγγελματικής ζωής«, τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της σήμερα στη Βουλή, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, κ. Μαρία Συρεγγέλα, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Μάξιμου Χαρακόπουλου σχετικά με τον προγραμματισμό για την υλοποίηση της δημογραφικής πολιτικής.

Ιωάννινα : Βρέθηκαν τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους

 Ιωάννινα : Βρέθηκαν τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους 

Σε χαράδρα στη κορυφή του Μιτσικελίου εντοπίστηκαν το απόγευμα τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους, η τύχη του οποίου αγνοούταν από την Κυριακή το μεσημέρι.

Ένα canadair, που συμμετέχει στην έρευνα, εντόπισε ένα ηλεκτρονικό σήμα το οποίο εξέπεμπε το αγνοούμενο αεροπλάνο. Αμέσως κινητοποιήθηκε το ελικόπτερο

Τυπική διαδικασία στο «Αλκαζάρ» ο ΠΑΟΚ 2 - 1 την ΑΕΛ

 ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-2: Τυπική διαδικασία στο «Αλκαζάρ»... (highlights)   

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ΑΕΛ και στον επαναληπτικό του «Αλκαζάρ» με 1-2 και με συνολικό σκορ 1-7 πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Παιχνίδι που θα ξεχαστεί γρήγορα διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης (3/2) στο «Αλκαζάρ» ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον ΠΑΟΚ, δεδομένου ότι η πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου είχε ουσιαστικά κριθεί από το πρώτο ματς στην Τούμπα, το οποίο ο «δικέφαλος του Βορρά» είχε κερδίσει με το ευρύτατο 5-0.

Έναρξη 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

 

Ανοίγει η διαδικτυακή αυλαία του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου την Παρασκευή (5 Φεβρουαρίου), με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Για πρώτη φορά οι λάτρεις των ταινιών τεκμηρίωσης σε όλη την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν 55 ταινίες στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ από τις 5 – 14 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Τζίνα Πετροπούλου,

Σύσκεψη για τα θέματα του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας στην Κορινθία

 Τηλεδιάσκεψη για όλα τα θέματα που αφορούν εμπόριο και επιχειρηματικότητα στην Κορινθία, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας της νότιας χώρας.

Οι συμμετέχοντες, αντάλλαξαν απόψεις, κατέθεσαν προτάσεις και προβλήματα, και στο τέλος συντάχθηκε διεκδικητικό πλαίσιο.

Αυτό, αφορούσε στις επιστρεπτές ενισχύσεις, τα προγράμματα της Περιφέρειας, τα διάφορα χρέη, τις ρυθμίσεις, τα δάνεια, τις αποζημιώσεις εμπορευμάτων, τον ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό, το αφορολόγητο όριο, τον πτωχευτικό νόμο, την Κυριακάτικη αργία και τις ρευστότητες

Ο Παναγιώτης Πιτσάκης νέος πρόεδρος στο Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

 https://messiniapress.gr/wp-content/uploads/2021/02/panagiotis-pitsakis-1.jpg

Ο Παναγιώτης Πιτσάκης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, θα είναι για τον επόμενο χρόνο ο πρόεδρος της διοίκησης του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου  Πελοποννήσου.

Αυτό αποφάσισαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου σε τηλε-σύσκεψη που είχαν πρόσφατα, στο πλαίσιο και της συμφωνίας για την εκ περιτροπής προεδρία.

Οι θέσεις των αντιπροέδρων, βάσει του αριθμού των μελών, κάθε Επιμελητηρίου, έχουν ως εξής:

Α’ Αντιπρόεδρος: Βαγγέλης Ξυγκώρος – Επιμελητήριο Μεσσηνίας
Β’ Αντιπρόεδρος: Φώτης Δαμούλος – Επιμελητήριο Αργολίδας
Γ’ Αντιπρόεδρος: Γιάννης Τρουπής – Επιμελητήριο Αρκαδίας
Δ’ Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Παναρίτης – Επιμελητήριο Λακωνίας

Αρνητικά τα 100 rapid test στους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας


Αρνητικά ήταν τα rapid test για τoν sars-cov-2 που έγιναν στους 100 υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Τάσος Γκιολής, εξέφρασε τις ευχαριστίες προς την συντονίστρια Κορινθίας του ΕΟΔΥ και προς το νοσηλευτικό προσωπικό για όλα όσα αυτό επιτελεί όλο το διάστημα της πανδημίας.

Κύπελλο Ελλάδος: το προφίλ των ρεβάνς της φάσης των «16» / Προκρίθηκαν στους «8» ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Ολυμπιακός

 Κύπελλο Ελλάδας: Προκρίθηκαν στους «8» ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Ολυμπιακός (highlights, αποτελέσματα)  

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Ατρόμητου με 3-2 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Το ίδιο και ο Ολυμπιακός μετά και τη νίκη επί του Παναιτωλικού με 3-0.

Αναλυτικά το προφίλ των ρεβάνς της φάσης των «16» του Κυπέλλου:

Τετάρτη (3/2)

Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 2-3 (28', 81' Κωτσόπουλος – 3' Νάουμετς, 10' Μιλιντσεάνου, 13' Σάλιακας) 

Ολυμπιακός - Παναιτωλικός 3-0 (9' Μασούρας, 30' Κάιπερς, 81' Ανδρούτσος)

ΑΕΛ - ΠΑΟΚ (19:30)

Πέμπτη (4/2)

ΟΦΗ - Βόλος (15:00)

Αστέρας Τρίπολης - Άρης (17:15)

Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ (19:30)

 

Πρόκριση σε 13 λεπτά. Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 2-3!

 Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 2-3: Πρόκριση σε 13 λεπτά! (highlights) 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αν και παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές, έκανε ένα απίθανο πρώτο τέταρτο στο Περιστέρι, σκόραρε τρία γκολ σε 13 λεπτά (!) κόντρα στον Ατρόμητο και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Ατρόμητος μετά το 2-2 στον πρώτο αγώνα και από τη στιγμή που ο Αστέρας Τρίπολης έχει ξεφύγει στη βαθμολογία και τη μάχη για τα πλέι οφ, ήθελε πάση θυσία την πρόκριση και τη διάκριση στο Κύπελλο.

Ρεζέρβες; Για αυτό ο Ολυμπιακός είναι στο +14

 Ρεζέρβες; Για αυτό ο Ολυμπιακός είναι στο +14 

Ο Ολυμπιακός στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, με ωραίο ποδόσφαιρο, πάλι τρία γκολ και έναν πάγκο...φωτιά! Εάν αυτές είναι οι...ρεζέρβες, καταλαβαίνουμε όλοι μας γιατί ο νταμπλούχος κάνει...περίπατο στην Ελλάδα.

Προερχόμενος ο Ολυμπιακός από μία σειρά απαιτητικών αναμετρήσεων και με...προίκα το 3-0 του πρώτου αγώνα στο Αγρίνιο για το Κύπελλο, ήταν μια

Κύπελλο Ελλάδος: Με άνεση στους «8» ο Ολυμπιακός – 3-0 τον Παναιτωλικό

  

Με πολύ άνετο τρόπο «σφράγισε» την πρόκρισή του στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος ο Ολυμπιακός, καθώς μετά το 3-0 στο πρώτο ματς στο Αγρίνιο, νίκησε με το ίδιο σκορ τον Παναιτωλικό και στη ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης», παίρνοντας το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς, με συνολικό σκορ 6-0.

Οι Μασούρας, Κάιπερς και Ανδρούτσος τα γκολ της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς, που «ξεκούρασε» πολλούς από τους βασικούς του.

Χρίστος Δήμας: «Νέα σημαντική εξέλιξη για την Διώρυγα της Κορίνθου».

 

 Εθνικής σημασίας και άμεσης προτεραιότητας χαρακτηρίστηκαν τα έργα αποκατάστασης στην Διώρυγα της Κορίνθου. Σε επικοινωνία που είχε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας στις αρχές της εβδομάδας με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη, του επεσήμανε την ανάγκη να χαρακτηριστεί το έργο «Αποκατάστασης ζημιών στα πρανή Διώρυγας Κορίνθου» ως σύνθετο και ειδικό έργο Εθνικού Επιπέδου με αποτέλεσμα να μπορεί να επιταχύνει σημαντικά την διαδικασία των μελετών και της αποκατάστασης του από την πλευρά του κράτους.

 Πράγματι, πριν από λίγο ο Υπουργός Υποδομών κ. Κώστας Καραμανλής υπέγραψε την σχετική υπουργική απόφαση με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο έργο

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα (99 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 82 στην Αχαΐα ) στην Πελοπόννησο

 

 

 
Σε έξαρση τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Πελοπόννησο όπου παρουσιάστηκαν , συνολικά 99 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων οι 82 καταγράφονται στην  Αχαΐα. Αντίθετα σε σχέση με χθες μειωμένες παρουσιάζονται οι σημερινές μολύνσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Πιο συγκεκριμένα:

Δεκατρεία (13) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τα 9 εξ αυτών να παρουσιάζουν οι Π.Ε. Κορινθίας και Λακωνίας..

 Επίσης 86 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας.

Σήμερα   3 / 2 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 99 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 5.952 ( 3.127 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Τετάρτη 3 /1/21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (82),  Μεσσηνίας  (1) ,  Κορινθίας (4), Ηλείας (4), Αργολίδας (2), Αρκαδίας (1) και Λακωνίας (5) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 39 θάνατοι ( 19 στην Αχαΐα, 8 στην Ηλεία και 12 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                2.293  (18)

Π.Ε. Κορινθίας             865  (12) 

Π.Ε. Μεσσηνίας           785    (0) 

Π.Ε. Αργολίδας           573    (0)

Π.Ε. Ηλείας                 549    (8) 

Π.Ε. Αρκαδίας             455    (0)

Π.Ε. Λακωνίας            449    (0)

Κορωνοϊός 03/02: Στα 1151 τα νέα κρούσματα, 27 νεκροί και 246 διασωληνωμένοι /O χάρτης της διασποράς." Βράζει" η Αχαΐα.

  

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 1151 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στην Αττική εντοπίζονται σχεδόν τα μισά από τα 1.151 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας φτάνοντας τα 612, στη Θεσσαλονίκη έπεσαν στα 83, ενώ στην Αχαΐα άγγιξαν τα 82.

Η κατανομή των κρουσμάτων:

Μειώνεται η υποχρεωτική ποσόστωση των φύλων στους Συνδυασμούς

 

Μέσα στις σημαντικές αλλαγές που επιφέρει στην εκλογική νομοθεσία των Αυτοδιοικητικών εκλογών το Νομοσχέδιο   του Υπουργείου Εσωτερικών, ξεχωρίζει και η μείωση της ελάχιστης υποχρεωτικής ποσόστωσης των φύλων στη σύνθεση των Συνδυασμών. Αναλυτικότερα:

Όσον αφορά τις Δημοτικές εκλογές, το αρ.12 «Κατάρτιση Συνδυασμών» προβλέπει ότι: 

Κοινότητες ΑΝΩ των 500 κατοίκων: Η εκλογή των Συμβουλίων

 https://iliaskatsoulis.gr/wp-content/uploads/2020/07/dhmarxeio-derveni.jpg  

Σε συνέχεια αποτύπωσης των εκλογικών αλλαγών που επέρχονται στις Κοινότητες με πληθυσμό μικρότερο ή ίσο των 500 κατοίκων  , σήμερα ο AIRETOS εστιάζει στις διατάξεις του Νομοσχεδίου  που αφορούν ειδικά τις Κοινότητες με πληθυσμό μεγαλύτερο ή ίσο των 501 κατοίκων.

Συγκεκριμένα, σταχυολογήσαμε κατωτέρω τις σημαντικότερες ρυθμίσεις για το πως θα εκλέγεται το συλλογικό τους όργανο, δηλαδή το Συμβούλιο (Συνδυασμοί, σταυροδοσία, έδρες Δημάρχου, εκλογή τακτικών Συμβούλων).

 

Η ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ

Μια νέα χρηματοδότησηαπό το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» για την αγορά απορριμματοφόρου πέτυχε ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

 

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων παρέλαβε ένα ακόμη σύγχρονο απορριμματοφόρο όχημα ανακύκλωσης 16m3, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, συνολικής δαπάνης 183.520,00€, για την ενίσχυση του στόλου της υπηρεσίας καθαριότητας.

Το απορριμματοφόρο όχημα με συμπιεστή ανακυκλώσιμων απορριμμάτων τύπου πρέσας 16 κυβικών μέτρων και σύστημα ανύψωσης κάδων πληροί τις πιο αυστηρές προδιαγραφές, σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες και διαθέτει από τα πλέον σύγχρονα συστήματα ασφαλείας.

Από το 2018, αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο ή ακόμη και με ίδιους πόρους, η Δημοτική Αρχή Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη έχει προχωρήσει στην αγορά: