Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Έναρξη 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

 

Ανοίγει η διαδικτυακή αυλαία του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου την Παρασκευή (5 Φεβρουαρίου), με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Για πρώτη φορά οι λάτρεις των ταινιών τεκμηρίωσης σε όλη την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν 55 ταινίες στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ από τις 5 – 14 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Τζίνα Πετροπούλου,

«Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, που παραδοσιακά φιλοξενείτο στις αίθουσες 9 πόλεων κάθε Ιανουάριο, θα πραγματοποιηθεί στο διαδίκτυο με όλη τη ποικιλομορφία του και θα επισκεφθεί τους θεατές στο σπίτι τους επεκτείνοντας έτσι την γεωγραφική του εμβέλεια. Αυτό που τώρα οργανώνεται διαδικτυακά είναι προπομπός του Φεστιβάλ που ελπίζουμε να πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία τον Μάιο. Οι ταινίες που επιλέχθηκαν για το φετινό Φεστιβάλ, όχι μόνο αντικατοπτρίζουν μία πρωτοτυπία και αισθητική αριστεία, αλλά προσφέρουν πολλές διαφορετικές πολιτιστικές και κοινωνικές εμπειρίες και απόψεις. 52 σκηνοθέτες από 29 χώρες συμμετέχουν συνολικά στο πρόγραμμα και μας καλούν να ανοίξουμε τα μάτια μας στον κόσμο, έτσι όπως αυτοί τον έχουν αντιληφθεί και αποτυπώσει, άλλοτε σκληρά, άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε νοσταλγικά, άλλοτε με κριτική και άλλοτε με συμπάθεια».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το αφιέρωμα «Διεκδικώντας την Ελευθερία» με 14 ντοκιμαντέρ ξένων δημιουργών, καθώς και ένα αφιέρωμα στον Βασκικό Κινηματογράφο, με αφορμή μια νέα συνέργεια με το Διεθνές Φεστιβάλ Zinebi στο Μπιλμπάο της Ισπανίας, ένα φεστιβάλ που μετρά 62 χρόνια ζωής.

Υπάρχει ημερήσιο πρόγραμμα, η κάθε ταινία προβάλλεται για 24 ώρες και είναι διαθέσιμη μέχρι τις 200 θεάσεις.
Για να παρακολουθήσετε το ONLINE πρόγραμμα του Φεστιβάλ, μπορείτε να κάνετε τώρα την προεγγραφή σας:
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.peloponnisosdocfestival.com/el/
Πατήστε Σύνδεση και Δημιουργία Νέου λογαριασμού
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και πατήστε ΕΓΓΡΑΦΗ.
ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ για την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας να πατήσετε επιβεβαίωση από το email σας!