Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Το βίντεο της ...ατυχούς πολιορκίας της Χρυσής Αυγής στη Κόρινθο.

Το βίντεο της ...ατυχούς πολιορκίας της Χρυσής Αυγής στη Κόρινθο.
 Δεν τα πήγε καλά ο πυρήνας της Χρυσής Αυγής στη Κόρινθο. Ολιγάριθμη η συμμετοχή και τράπηκαν σε φυγή μόλις έπεσε το πρώτο δακρυγόνο. Ο επικεφαλής βουλευτής που έδινε τα παραγγέλματα προσπαθούσε να εμψυχώσει αλλά μάταια. Εμφανής ήταν ο σεβασμός που έδειχναν για τους αστυνομικούς .Τους περιέλουσαν με διάφορα "κοσμητικά επίθετα".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




onalert.gr

Δείτε τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών ΠΑΟΚ και Ραπίντ(VIDEO)


Με πεντάλεπτη καθυστέρηση ξεκίνησε ο πρώτος αγώνας των πλέι οφ του Europa League στην Τούμπα λόγω της εισόδου οπαδών των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.
Το κακό είχε ξεκινήσει από νωρίς όταν κατά την άφιξη των οπαδών της Ραπίντ οπαδοί του ΠΑΟΚ πέταξαν αντικείμενα και η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων.

Τα πράγματα πάντως έγιναν πολύ χειρότερα περίπου μισή ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Οι περίπου 800 Αυστριακοί πέταξαν κροτίδες ενώ κάποιοι εξ αυτών μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο.

Άμεση ήταν η απάντηση των οπαδών του ΠΑΟΚ και από εκεί και πέρα η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Οι αστυνομικές δυνάμεις με καθυστέρηση έκαναν την επέμβαση τους ενώ ο Ζήσης Βρύζας προσπαθούσε να ηρεμήσει τους φίλους της ομάδας του.

Τελικά όλοι επέστρεψαν στη θέση τους, αλλά το κακό είχε γίνει. Το ματς ξεκίνησε με πεντάλεπτη καθυστέρηση και πλέον οι άνθρωποι του Δικεφάλου περιμένουν να μάθουν την ποινή της UEFA.
Στο ημίχρονο η Ραπίντ προηγειται με 1 -0 του ΠΑΟΚ με γκόλ του Άλαρ από το 26΄ που έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Γλύκου και άνοιξε το σκορ. Κόντρα στη ροή του ματς το τέρμα των Αυστριακών αφού ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες και τον έλεγχο του ρυθμού.
Στο 45+1' Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ωραία πάσα του Ρομπέρ αλλά ο Αθανασιάδης, χωρίς ουσιαστικά τερματοφύλακα απέναντι του, έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κατσικάς, Λίνο, Κουμαλο, Γεωργιάδης, Ρομπερ, Λαζάρ, Κατσε, Έττο, Αθανασιάδης, Γιάννου.
Ραπίντ Βιέννης: Κενιγκσχόφερ, Σονλέιτνερ, Κάτζερ, Γκέρσον, Σιμπελσμπέργκερ, Χέικινεν, Χόφμαν, Ιλντίζ, Γκρόζουρεκ, Μπουργκστάλερ, Άλαρ.

ΕΟΠΥΥ: Έτσι θα πάρετε πίσω τα λεφτά που δώσατε για φάρμακα

Ο Οργανισμός έδωσε οδηγίες στους ασφαλισμένους για τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν, ενώ υποστηρίζει πως ξεκίνησε η διαδικασία εξόφλησης των χρεών, η οποία θα διαρκέσει έως την Τρίτη.

Οι φαρμακοποιοί, όμως, δεν πείθονται και ήδη σε 17 νομούς έχουν σταματήσει να χορηγούν φάρμακα με πίστωση, ενώ σήμερα κατέβασαν «ρολά» και οι φαρμακοποιοί τού Πειραιά, διαμαρτυρόμενοι για την μη χρηματοδότηση τού ΕΟΠΥΥ.

Το Σάββατο, εξάλλου, συνεδριάζει η διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), όπου και θα συζητηθεί το ενδεχόμενο της πανελλαδικής αναστολής χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους τού ΕΟΠΥΥ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Στο μεταξύ, ο ΕΟΠΥΥ εξέδωσε οδηγίες σχετικά με την κατάθεση δικαιολογητικών ασφαλισμένων του, για απόδοση δαπάνης για την αγορά φαρμάκων στις περιοχές όπου υπάρχει αναστολή πίστωσης από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν δικαιολογητικά στις υπηρεσίες παροχών των ταμείων τους που υπέβαλαν στο παρελθόν.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για κατάθεση είναι:

Σταθερά πάνω από 41 βαθμούς ο υδράργυρος - Καύσωνας μέχρι τη Δευτέρα


Ένα ακόμα κύμα καύσωνα προστίθεται στην παρατεταμένη ζέστη αυτού του θερμού καλοκαιριού. Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ.
Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικινδύνων καιρικών φαινόμενων:

Άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας από σήμερα Πέμπτη (23/8/2012) έως και την Κυριακή (26/08/2012) και θα φθάσει στα ηπειρωτικά τους 40 και πιθανόν κατά τόπους τους 41 βαθμούς Κελσίου.
Σταδιακή πτώση αναμένεται το απόγευμα της Δευτέρας (27/8/2012) από τα δυτικά και βόρεια, που θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα την Τρίτη (28/8/2012). Παράλληλα θα ενισχυθούν πρόσκαιρα και οι βόρειοι άνεμοι κατά τόπους στα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Στο...ύψος του ο Ατρόμητος - Μπορούσε και τη νίκη (VIDEO)

Οι Περιστεριώτες ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ κόντρα στη Νιούκαστλ όμως για 45 λεπτά έδειξε ότι θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα πρόκρισης. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους οι Άγγλοι που παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές ισοφάρισαν το γκολ του Επστάιν και έχουν τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς.
Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν φοβήθηκε το όνομα της αντιπάλου, ικανοποίησε τον κόσμο του και πήρε την ισοπαλία 1-1 που βέβαια δεν του δίνει προβάδισμα για την πρόκριση.

Ο
Ατρόμητος μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, πίεσε στη μεσαία γραμμή και δεν επέτρεψε στη Νιούκαστλ να κάνει το παιχνίδι της.

Οι Περιστεριώτες έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους να “χτυπήσουν” σε αντεπιθέσεις και κυρίως από τα άκρα.
Τα σουτ των Κούτσι, Ιγκλέσιας δεν βρήκαν στόχο και έτσι φτάσαμε στο 24'. Ο Μπέλιτς με καταπληκτική πάσα βρήκε τον Επστάιν και ο Γερμανός με πλασέ άνοιξε το σκορ.


Οι φιλοξενούμενοι έψαξαν την ισοφάριση κυρίως με στημένες φάσεις. Οι γηπεδούχοι έδειχναν ότι θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 1-0 όμως ο Τέιλορ είχε διαφορετική άποψη. Με εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έφερε το ματς στα ίσα.



Το γκολ του Τέιλορ επηρέασε την εξέλιξη και του δευτέρου ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν μάλλον ικανοποιημένοι ενώ οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς αδυνατούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή.
Ο Ατρόμητος έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία του στο δεύτερο μέρος, στο 79' όταν ο Γιαννούλης μπήκε στην περιοχή αλλά πλάσαρε πολύ άστοχα.
Οι Περιστεριώτες στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων αλλά στο θέμα της πρόκρισης η Νιούκαστλ έχει τον πρώτο λόγο.
Ατρόμητος: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης (87' Καραγκούνης), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Επστάιν, Δημούτσος, Ιγκλέσιας, Μπρίτο, Μπέλιτς (61΄ Σουμπίνιο), Κούτσι (61' Καραμάνος)
Νιουκάστλ: Χάρπερ, Γουίλιαμσον, Ανίτα, Περχ, Τέιλορ, Ταβερνιέρ, Γκόσλινγκ (64' Αμαλφιτάνο), Μπιγκιριμανα, Μαρβό (71' Γκουτιέρεζ), Ομπερτάν, Σισέ (77' Κάμπελ).
newsit.gr

Μέρκελ προς Ελλάδα: "Είστε σε καλό δρόμο, σεβαστείτε τις υποχρεώσεις σας" - Ολάντ: "Σας θέλω στο ευρώ, κάντε ό,τι πρέπει για να μείνετε στην ευρωζώνη"


- Η τύχη της Ελλάδας παίζεται στο Βερολίνο
- Σε εξέλιξη η συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ για το... «το πώς θα υποδεχτούμε τον Έλληνα πρωθυπουργό»
- Μέρκελ: "Ενθαρρύνω τις μεταρρυθμίσεις - Περιμένω την έκθεση της τρόικας"
- Ό,τι αποφασίσουν, θα το ανακοινώσουν στον Αντώνη Σαμαρά τις επόμενες μέρες
- Αύριο το μεσημέρι η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ


Όπως ήθελε η Άνγκελα Μέρκελ, η κοινή της δήλωση με τον Φρανσουά Ολάντ έγινε πριν από τη συνάντησή τους, όπου μεταξύ άλλων θα συζητήσουν και το θέμα της Ελλάδας, κυρίως το αν θα γίνει δεκτό το ελληνικό αίτημα για διετή παράταση. Η συνάντηση θα αφορά και «το πώς θα υποδεχτούμε τον Έλληνα πρωθυπουργό», είπε η Μέρκελ.

Φήμες, λίγες ώρες πριν από τη γαλλογερμανική συνάντηση αλλά και πριν το ραντεβού του Έλληνα πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ, ήθελαν το Βερολίνο έτοιμο να κάνει βήμα πίσω και να ανάψει το πράσινο φως για την περιβόητη επιμήκυνση αλλά αυτό για λόγους επικοινωνιακούς δεν επιβεβαιώνονταν!
Η πρώτη εικόνα από το Βερολίνο, με τη Γερμανίδα καγκελάριο να στέκεται δίπλα στον Γάλλο πρόεδρο ήταν τουλάχιστον αμήχανη, κάτι σαν... "ψυχρός πόλεμος" που δεν τον ομολογεί κανείς από τους δυο. Αυτό έδειχναν και ο Φρανσουά Ολάντ και η Άνγκελα Μέρκελ. Δεν κοιτούσαν ο ένας τον άλλο, το βλέμμα τους ήταν καρφωμένο ευθεία. Απέφυγαν τα μεγάλα λόγια. Και επί της ουσίας, δεν είπαν τίποτα που δεν ξέραμε για το ελληνικό ζήτημα.
«Θα πω ότι η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο και αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει. Περιμένουμε την έκθεση της τρόικας», ενθαρρύνοντας τη χώρα μας να παραμείνει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων είπε η Άνγκελα Μέρκελ «πατώντας» πάνω στη γραμμή Γιούνκερ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έστειλε και μήνυμα στην Ελλάδα, να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της. «Για μένα είναι σημαντικό όλοι μας να σεβαστούμε τις υποχρεώσεις μας και προ πάντων να περιμένουμε την έκθεση της τρόικας, για να δούμε τότε ποιο είναι το αποτέλεσμα. Αλλά εμείς - και εγώ - θα ενθαρρύνουμε την Ελλάδα να προχωρήσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, ο οποίος απαιτεί πολλά και από τους ανθρώπους στην Ελλάδα», δήλωσε η Γερμανίδα ηγέτις.

Από την άλλη, ο Γάλλος πρόεδρος ήταν σαφής: «θέλω την Ελλάδα στο ευρώ» είπε αλλά την κάλεσε για ακόμα μια φορά να κάνει τις «απαραίτητες» προσπάθειες «ώστε να επιτευχθεί ο στόχος αυτός».

«Εδώ και μήνες - και αυτό δεν είναι μυστικό - ασχολούμαστε με την Ελλάδα. Θέλω η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αυτή είναι η βούλησή μου, αυτό είναι η βούλησή μας και η δήλωσή μας από τότε που ξεκίνησε η κρίση. Βεβαίως πρέπει και η Ελλάδα, για να το πετύχουμε αυτό, να κάνει τις απαραίτητες προσπάθειες», πρόσθεσε από την πλευρά του ο Φρανσουά Ολάντ.

newsit.gr

Ο Σαμαράς έθεσε το κρίσιμο ερώτημα

Η βαθιά κρίση στην οποία έχει περιέλθει η Ευρώπη, δεν είναι κρίση μονάχα της ευρωζώνης. Και φυσικά δεν είναι κρίση αμιγώς οικονομική. Είναι πρωτίστως κρίση πολιτικής και ηγεσίας, σε συνδυασμό με μια βαθιά κρίση αξιών, ηθικής, προτεραιοτήτων και προσανατολισμού.
Κάπως έτσι εξηγείται η αδυναμία της Ευρώπης, να απαντήσει πειστικά και καίρια στο ιστορικό στοίχημα από το οποίο καλείται να μην βγει χαμένη. Γιατί, μπορεί η Γερμανία να έχει… θολώσει πλήρως το καθαρό μυαλό και τη συλλογική συνείδηση της σύγχρονης Ευρώπης, αυτό ωστόσο δεν αφαιρεί σπιθαμή ευθύνης από τους ηγέτες των υπόλοιπων χωρών. Ούτε και από τους επικεφαλείς των σημαντικών φορέων και οργανισμών, που υποτίθεται ότι προασπίζουν τις αρχές του Μάαστριχτ και της Λισσαβόνας. Γιατί, για το κοινό όραμα μιας πολιτικά Ενωμένης Ευρώπης, του Ντε Γκολ, του Αντενάουερ και του Εθνάρχη Καραμανλή, ας το αφήσουμε καλύτερα.
Σε αυτή την περίοδο βαθιάς σύγχυσης, περισσεύουν η ατολμία, η υποκρισία, ο καθωσπρεπισμός. Το… προσπέρασμα του αυτονόητου και η υποτίμηση της δυναμικής που έχει κάθε ξεχωριστή στιγμή, εφόσον αξιοποιηθεί ουσιαστικά, στην οικοδόμηση της λύσης. Του διεξόδου. Της υπέρβασης της κρίσης.
Με τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς στη γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung», απευθύνθηκε όχι τόσο στην πολιτική ηγεσία του Βερολίνου και στα κόμματα της Μπούντεσταγκ, αλλά πρωτίστως στη γερμανική κοινωνία. Εκείνη δηλαδή που πρέπει να καταλάβει, να κατανοήσει και να πειστεί, ώστε με τη σειρά της να ασκήσει στη συνέχεια αφόρητη πίεση στο δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε.
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σχεδόν στο σύνολο των παραμέτρων του ελληνικού προβλήματος. Άγγιξε ωστόσο και μια… ευαίσθητη χορδή, που ίσως κρύβει μια βαθύτερη, όσο και δραματική εξήγηση της διαιώνισης της κρίσης, τουλάχιστον στο σκέλος που αφορά την Ελλάδα.
«Κάθε φορά που ένας Γερμανός, Ολλανδός ή Αυστριακός πολιτικός αναφέρεται στην έξοδό μας από την ευρωζώνη, λέω στον εαυτό μου: Πως μπορώ να ιδιωτικοποιήσω τις δημόσιες επιχειρήσεις; Ποιος επιχειρηματίας θα θελήσει να επενδύσει ευρώ στην Ελλάδα, αν βρεθεί υποχρεωμένος να εισπράττει δραχμές;», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Αντώνη Σαμαρά.
Ο Πρωθυπουργός παρέθεσε σε… απλά ελληνικά, ένα μέρος της ταμπακιέρας. Γιατί, προσκρούει στην κοινή λογική η απαίτηση των δανειστών να προχωρήσει η Ελλάδα σε βαθιές τομές, όταν την ίδια στιγμή οι ίδιοι υπονομεύουν τη συγκεκριμένη προσπάθεια. Υπονομεύουν την «επόμενη μέρα».
Ο Αντώνης Σαμαράς λοιπόν έθεσε το κρίσιμο ερώτημα: Ποιόν… βολεύει η απαξίωση του brand name «Ελλάδα» και της κρατικής περιουσίας της, ώστε να πασχίζει με τέτοια αυταπάρνηση να μην επιτρέψει στη χώρα μας να πάρει ανάσα; Αν στην ερώτηση η γερμανική κοινωνία απαντήσει με ειλικρίνεια και… θάρρος, ίσως και να έχει γίνει ένα πρώτο βήμα για να βγούμε από την κρίση.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

«Είμαι τυφλή, μή με πιέζετε, θα το πώ στον Σύλλογο…»







  


Σε ανύποπτο χρόνο και πολύ πρίν ξεσπάσουν τα σκάνδαλα των μαϊμού συντάξεων, είχαμε αναφερθεί για την Πάτρα ως την «πολιτεία των τυφλών».
Πάτρα, η πολιτεία τών χιλιάδων ( ; ) τυφλών...
Αφορμή για το άρθρο εκείνο ήταν, ( και διαχρονικά είναι ακόμη ), αυτά τα σιδερένια τερατουργήματα, αυτά τά κόκκινα ανάγλυφα λούκια πάνω στα πεζοδρόμια, πού τά βρήκαμε προχθές βαλμένα ακόμη και μέχρι και τον Αη Γιώργη στού Λάγγουρα ! Γιά διευκόλυνση των τυφλών, μας λέγανε οί της Δημαρχίας «αρμόδιοι»…
Ποιών τυφλών όμως ;
Και πού τους βρήκε η Πάτρα τόσες εκατοντάδες τυφλούς ώστε να δικαιολογείται η τοποθέτηση ειδικών μεταλλικών στοιχείων πάνω στα πεζοδρόμια; Βλέπετε εσείς τόσους πολλούς τυφλούς να κυκλοφορούν με λευκά μπαστούνια στους δρόμους της Πάτρας; Όχι, ποτέ δεν είδαμε πλήν ελαχίστων πραγματικά τυφλών πού μάλιστα και οί ίδιοι μπερδεύνται και παραπατάνε όταν πατήσουνε επάνω σ΄ αυτά τα εξαμβλώματα… Ή μήπως – μήπως κάποιοι επιτήδειοι θέλησαν με τον τρόπο αυτό να οικονομήσουν κάποιες χιλιάδες ευρώ φτιάχνοντας τέτοια «σπουδαία έργα» πού μάς τα άφησαν να τα βλέπουμε σήμερα σκοντάφτοντας καθημερινά επάνω τους και πού ακόμη και οί σόλες των παπουτσιών μας και τα πόδια μας ολόκληρα καταπονούνται πάνω σ΄ αυτά τα ανάγλυφα μεταλλικά λούκια… Ή μήπως τα έφτιαξαν για να δικαιολογήσουν κομπίνες τυφλών όπως έγινε και στην Ζάκυνθο με τίς 750 συντάξεις τυφλής αναπηρίας ;


Μάλιστα, 750 συντάξεις πού τις πληρώνουμε μέχρι τώρα παρακαλώ, όλοι εμείς οί υπόλοιποι, ενώ οί «τυφλοί» ασκούσαν κανονικά το επάγγελμά τους κάνοντας μέχρι και τόν ταξιτζή ! Μας έγραφε πρό ημερών ένας φίλος Τραπεζικός της Εθνικής, για ένα παρόμοιο και εξώφθαλμο περιστατικό πού είχε πέσει στην αντίληψη του και πού όλοι το ήξεραν και το έβλεπαν και κανείς δεν μίλαγε…

Διαβάστε περισσότερα » patrablog.blogspot.gr

Επιστολή Περιφερειά​ρχη Πελοποννήσ​ου Πέτρου Τατούλη στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια : : Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει την ανάπτυξη φαινομένων σαν αυτό που βιώνουμε σήμερα στην Κορινθία


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει την ανάπτυξη φαινομένων σαν αυτό που βιώνουμε σήμερα στην Κορινθία σημειώνει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην επιστολή του προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια. Από χθες το βράδυ σημειώνει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, πραγματοποιείται μετακίνηση λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο της Κορίνθου, γεγονός το οποίο έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά για τη βεβιασμένη διαδικασία και μεγάλη αναστάτωση και καχυποψία στην τοπική κοινωνία.
Ο Πέτρος Τατούλης ξεκαθαρίζει στην επιστολή αυτή την πρόθεση της Περιφέρειας να συνεργαστεί με την κεντρική Διοίκηση αλλά όχι σε βάρος των συμφερόντων της Πελοποννήσου και των τοπικών κοινωνιών υπογραμμίζοντας "Η επιβολή αποφάσεων της κεντρικής διοίκησης, που δεν έχουν τη συναίνεση της αιρετής Περιφέρειας και της τοπικής κοινωνίας και αγνοούν τους θεσμούς και τις δημοκρατικές αρχές, δεν έχει θέση και δεν μπορεί να εφαρμοσθεί στην Ελληνική κοινωνία του 21ου αιώνα"   



Τρία σημαντικά έργα ύδρευσης μπαίνουν σε φάση υλοποίησης μέσω ΕΣΠΑ με απόφαση του Πέτρου Τατούλη 


Τρία πολύ σημαντικά έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και των επισκεπτών μιας ιδιαίτερα σημαντικής και ταχέως αναπτυσσόμενης τουριστικής περιοχής, του Δήμου Ανατολικής Μάνης, εντάχθηκαν με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στο ΕΣΠΑ.
Πρόκειται για την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης στον οικισμό του Ακούμαρου, προϋπολογισμού 483.462 ευρώ, του οικισμού του Μαυροβουνίου, προϋπολογισμού 479.462 ευρώ και για την αντικατάσταση και συνέχιση του αγωγού ύδρευσης από τη δεξαμενή των Αλίκων μέχρι τη δεξαμενή του Γερολιμένα, προϋπολογισμού 396.000 ευρώ.   «Τα έργα αυτά είναι προτεραιότητα για εμάς και απαραίτητα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, καθώς πρόκειται να αντικατασταθούν παλαιωμένα δίκτυα ύδρευσης από αμιαντοσωλήνες, οι οποίοι κρίνονται με τις σημερινές προδιαγραφές ως επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Κ. Κόλλιας: «Όταν έδινα μάχη για το στρατόπεδο με χαρακτήρισαν μαυρογιαλούροΚ. Κόλλιας: «Όταν έδινα μάχη για το στρατόπεδο με χαρακτήρισαν μαυρογιαλούρο και ότι υπηρετώ τους σουβλατζήδες»

Από το γραφείο τύπου του βουλευτή Κορινθίας κ. Κ. Κόλλια αναφέρεται: «Θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη απογοήτευσή μου για την αιφνιδιαστική και πρόχειρη απόφαση να εγκατασταθούν στο Στρατόπεδο Κορίνθου 400 τουλάχιστον λαθρομετανάστες. Ο αιφνιδιασμός και η προχειρότητα επιβεβαιώνονται και από το γεγονός ότι δεκάδες νέοι από τον Νομό μας είχαν κληθεί να παρουσιαστούν ως νεοσύλλεκτοι στις αρχές του Σεπτεμβρίου στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού. Χωρίς καμία συνεννόηση, χωρίς καμία ενημέρωση, χωρίς κριτήρια και χωρίς έστω την ελάχιστη συναίνεση, επιχειρείται μία δραστική ανατροπή των δεδομένων, που προκαλούν αναστάτωση και ανησυχία στους κατοίκους της Κορίνθου. Το κακό ξεκίνησε όταν έκλεισε το στρατόπεδο. Τότε κάποιοι το είδαν ως φιλέτο προς οικοδομική εκμετάλλευση, άλλοι βρήκαν ευκαιρία να το αξιοποιήσουν για πολιτικές σκοπιμότητες, και οι εκάστοτε υπουργοί το έβλεπαν ως μία καλή λύση για το πρόβλημα των λαθρομεταναστών. Επί μήνες έδινα μάχη, με μοναδικό σύμμαχο το Επιμελητήριο Κορινθίας, προκειμένου να επαναλειτουργήσει. Η αντίσταση ορισμένων φορέων της Κορινθίας ήταν σθεναρή όσο και ανεξήγητη. Κώφευαν όταν τους ενημέρωνα ότι σε τροπολογία που είχαν περάσει οι αρμόδιοι Υπουργοί της τότε Κυβέρνησης κ.κ. Παπουτσής και Βενιζέλος, στον νόμο 3907/2011, προβλεπόταν η λειτουργία στρατοπέδων ως κέντρων φιλοξενίας λαθρομεταναστών. Κώφευαν όταν προειδοποιούσα ότι το κλείσιμο του Στρατοπέδου χωρίς πρόγραμμα και σχέδιο αξιοποίησης, χωρίς να έχει παραχωρηθεί σε κανέναν φορέα του Νομού, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της Κορίνθου. Μπροστά σε αυτούς τους κινδύνους έδωσα μάχη για να επαναλειτουργήσει το στρατόπεδο. Και, όταν εντέλει το στρατόπεδο άνοιξε, άλλοι μας χαρακτήρισαν ως «μαυρογιαλούρους» και πολύ περισσότεροι είπαν ότι υπηρετούμε τους σουβλατζήδες. Σε όσους μιλούν σήμερα προεκλογικά παιχνίδια να τους θυμίσω ότι το Στρατόπεδο άνοιξε μετά τις εκλογές. Όπως είναι γνωστό, οι πρώτοι νεοσύλλεκτοι ορκίστηκαν στις 14 Ιουνίου, με τη δέσμευση ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί σταδιακά. Αυτό το δεδομένο ακύρωσε αυτόματα και κάθε πιθανότητα μετατροπής του σε κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών, καθώς ο νόμος ορίζει ότι τέτοια κέντρα μπορούν να λειτουργήσουν σε ανενεργά στρατόπεδα. Τώρα τα δεδομένα πάνε να τα αλλάξουν και αυτή η αλλαγή δεν πρόκειται ποτέ να γίνει αποδεκτή από την Κορινθιακή κοινωνία. Πριν από τη χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής τέθηκε το ερώτημα στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη εάν θα χρησιμοποιηθούν ως κέντρα υποδοχής ενεργά στρατόπεδα. Η απάντηση του Υπουργού ήταν αρνητική. Στη συνέχεια του έθεσα το θέμα του στρατοπέδου της Κορίνθου, και η απάντησή του ήταν ότι δεν είναι του παρόντος. Δυστυχώς, η απεχθής πραγματικότητα με την οποία βρέθηκαν αντιμέτωποι οι πολίτες της Κορίνθου σήμερα το πρωί, διαψεύδει τον κύριο Υπουργό. Συμμερίζομαι την ανάγκη να έρθει σε πέρας το σχέδιο «Ξένιος Ζευς» πλην όμως η επιλογή των χώρων υποδοχής δεν μπορεί να γίνεται αιφνιδιαστικά, πρόχειρα, χωρίς κριτήρια και χωρίς την ελάχιστη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας. Αυτή τη στιγμή ο Πρωθυπουργός δίνει μάχη για τη σωτηρία της χώρας, σε κρίσιμες συναντήσεις στην Ευρώπη. Αμέσως μετά την επιστροφή του θεωρώ υποχρέωσή μου να τον ενημερώσω για την υπόθεση. Θα επιδιώξω να έχω μία συνάντηση μαζί του, προκειμένου να τον ενημερώσω διεξοδικά για το θέμα που έχει προκύψει στην Κόρινθο και να ζητήσω την προσωπική του παρέμβαση, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και να κλείσει οριστικά αυτή η θλιβερή παρένθεση στο θέμα του Στρατοπέδου.»
  ΣΣ. Ο Κ. Κόλλιας έδωσε μάχη για το στρατόπεδο της Κορίνθου και όλοι το γνωρίζουν. Κάποιοι τον χαρακτήρισαν μαυρογιαλούρο για τον αγώνα που έδινε. Αν δεν έκλεινε με την επιμονή του το στρατόπεδο ο Π. Μπεγλίτης δεν θα είχαμε φτάσει στη σημερινή κατάσταση.

Τι θα πείτε τώρα κε Μπεγλίτη στους εξαγριωμένους Κορίνθιους;



Τι θα πείτε άραγε στους Κορίνθιους κε Μπεγλίτη για την «εμμονή σας» να κλείσετε το στρατόπεδο; -Με την απόφασή σας αυτή να κλείσετε το στρατόπεδο καταστρέψατε την Κόρινθο! Να δούμε τι θα πει στους Κορίνθιους ο πρώην υπουργός Π. Μπεγλίτης για την επιμονή – εμμονή του να κλείσει το στρατόπεδο της Κορίνθου, όταν ήταν υπουργός Άμυνας, με στόχο υποτίθεται να αξιοποιηθεί ο χώρος καλύτερα! Ήμασταν ίσως το μοναδικό ΜΜΕ στην Κορινθία που άσκησε τότε σκληρή κριτική στον κ. Μπεγλίτη ο οποίος …βάλθηκε να κλείσει το στρατόπεδο της Κορίνθου ενώ ΔΕΝ ήταν στα σχέδια, όπως κάποια άλλα στρατόπεδα στην Ελλάδα. Κε Μπεγλίτη τώρα τι έχετε να πείτε στους εξαγριωμένους Κορίνθιους; Το κέντρο νεοσυλλέκτων έγινε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών!!!Έχετε ενημερωθεί άραγε τι λένε σήμερα για εσάς και την ενέργειά σας οι εξαγριωμένοι Κορίνθιοι; Πως θα τους αντικρίσετε και τι θα τους πείτε; ΣΣ. Μπορεί ο κ. Μπεγλίτης να μην είναι εν΄ενεργεία πολιτικό πρόσωπο (βουλευτής) αλλά αυτή η ενέργειά του να κλείσει το στρατόπεδο, ειδικά αυτό το διάστημα, έχει «ξεσηκώσει» τους Κορίνθιους. Τέτοιες αποφάσεις κε Μπεγλίτη δεν παίρνονται τόσο απλά χωρίς να είστε σίγουρος ότι θα γίνει ΣΙΓΟΥΡΑ αυτό που έχετε στο μυαλό σας (να αποδοθεί ο χώρος στην τοπική κοινωνία). Εκτός και αν θεωρούσατε ότι …θα είστε πάντα υπουργός Άμυνας!!! Ο χώρος του στρατοπέδου έγινε κέντρο υποδοχής μεταναστών! Κε Μπεγλίτη να δούμε τι θα πείτε στους Κορίνθιους! Με την απόφασή σας αυτή να κλείσετε το στρατόπεδο μάλλον καταστρέψατε την Κόρινθο και έχουμε την αίσθηση ότι αυτό δεν θα σας το συγχωρήσουν (πολιτικά) ποτέ οι Κορίνθιοι!

korinthiannews.gr

Φρένο από τον πρωθυπουργό στους διορισμούς - πρόκληση από βουλευτές και κόμματα!


Φρένο από τον πρωθυπουργό στους διορισμούς - πρόκληση από βουλευτές και κόμματα - Συγγενικό του πρόσωπο διόρισε στη Βουλή και ο Α’ αντιπρόεδρος Ι. ΤραγάκηςΠρωθυπουργική εντολή να σταματήσουν οι διορισμοί συγγενών μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων από δημοσίους λειτουργούς, μετά το νέο σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη και νέου διορισμού στη Βουλή, αυτή τη φορά από τον αντιπρόεδρό της κ. Τραγάκη, ενώ είχαν προηγηθεί αυτές του κ. Πολύδωρα, του κ. Πετσάλνικου αλλά και τακτοποίηση πολιτευτών από την Χ.Α...
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, κ. Σαμαράς, έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ώστε να αναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα πρωτοβουλία, η οποία θα αφορά στο καθεστώς προσλήψεων μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων. Πρόθεση του πρωθυπουργού είναι η θεσμοθέτηση απαγόρευσης προσλήψεων συζύγων και συγγενών μέχρι και δευτέρου βαθμού, για το σύνολο των κρατικών λειτουργών που δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς δημοσίους υπαλλήλους.
Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση των παρακάτω «νομίμων αλλά μη ηθικών» διευθετήσεων, εκ μέρους βουλευτών και κομμάτων της νέας Βουλής:

Στον Α.Σαμαρά το πόρισμα της αξιολόγησης των προσφορών για τις σεισμικές έρευνες. Προκρίθηκαν 4 όμιλοι στην επόμενη φάση

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελος Λιβιεράτος
Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελος Λιβιεράτος
 
 
Στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, παρέδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος, το πόρισμα αξιολόγησης των φακέλων και προσφορών που είχαν καταθέσει συνολικά 8 εταιρείες, με παγκόσμια παρουσία και εμπειρία, προκειμένου να διενεργήσουν γεωφυσικές έρευνες, μη αποκλειστικής χρήσης, για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στο Ιόνιο πέλαγος και στη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης.

Στην επόμενη φάση περνούν τέσσερις από τις οκτώ εταιρείες που εκδήλωσαν αρχικά ενδιαφέρον, όπως διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Εφάπαξ: τσεκούρι 22,6% για μετά το 2010 και εισφορά σε όσους το πήραν μετά το 1995!


17 χρόνια μετά ... θα βρεθούν να πληρώνουν τα σπασμένα κάποιοι συνταξιούχοι του Δημοσίου. Σύμφωνα με το τελικό σχέδιο εκτός από το τσεκούρι που θα πέσει στα εφάπαξ (αναδρομικά) σε όσους έχουν κάνει αίτηση μετά την 1η Ιανουαρίου του 2010, χιλιάδες ακόμη συνταξιούχοι θα θα υποστούν μείωση στις συντάξεις τους.
Πρόκειται για εκείνους που πήραν εφάπαξ μετά το 1995 οπότε και αυξήθηκε το ποσό κατά 40%

Σύμφωνα με την “Ημερησία” εξετάζονται τώρα δύο σενάρια για τις κρατήσεις.

Το πρώτο σενάριο που έχει εισηγηθεί η διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας προβλέπει την παρακράτηση από τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων κλιμακωτής εισφοράς από 1% έως 3% από τα 500 ευρώ και πάνω ως εξής:

•Εως 500 ευρώ καμία παρακράτηση.
•Από τα 500,01 ευρώ - 1.000 ευρώ εισφορά 1%.
•Από τα 1.000,01 ευρώ - 1.500 ευρώ 1,5%.
•Από τα 1.500,01 ευρώ - 2.000 ευρώ εισφορά 2%.
•Από τα 2.000,01 ευρώ και πάνω εισφορά 3%.

Το δεύτερο σενάριο επιβάλλει ενιαία εισφορά 1%, χωρίς εξαίρεση, δηλ. από το πρώτο ευρώ της σύνταξης και για όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου. Με βάση το πρώτο σενάριο συνταξιούχος με 1.400 ευρώ σύνταξη θα καταβάλλει 21 ευρώ το μήνα και 252 ευρώ το χρόνο. Με το δεύτερο σενάριο ο συνταξιούχος θα αποδίδει στο Ταμείο 14 ευρώ το μήνα και 168 ευρώ τον χρόνο. Το δεύτερο σενάριο, ωστόσο, επιβάλλει εισφορά και σε συντάξεις των 500 ευρώ (5 ευρώ τον μήνα και 60 ευρώ τον χρόνο).

"Βολεύουν" τους κολλητούς, τους συγγενείς και τους αποτυχόντες υποψήφιους βουλευτές τους! - Όργιο διορισμών στην Βουλή


- Κόρες, γαμπροί, νύφες με "μπάρμπα στην Κορώνη"
- Πολύδωρας, Τραγάκης, Πετσάλνικος, Μιχαλολιάκος έκαναν χρήση του νόμου
- Εκκωφαντική η σιωπή της κυβέρνησης των τριών!

Αποκαλείται όργιο γιατί συμμετέχουν σχεδόν όλα τα κόμματα. Από τον Βύρωνα Πολύδωρα που διόρισε την κόρη του, έως την Χρυσή Αυγή που κουνά συχνά πυκνά το δάχτυλο της ηθικής κια κόπτεται για την ανεργία.

Οι περιπτώσεις είναι αρκετές και προκαλούν την κοινή γνώμη. Η φράση "νόμιμο αλλά ηθικό;" είναι η πρώτη που έρχεται στο μυαλό.

Σε λίγες ημέρες θα ανακοιωθούν νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κεκτημένα. Αυτά όμως αφορούν εκείνους που δεν έχουν "μπάρμπα στην Κορώνη".

Πάμε να τα δούμε ένα - ένα:

Γιάννης Τραγάκης. Πρώτος αντιπρόεδρος της Βουλής. Μετά τον γαμπρό του, την κόρη του και το γιό του διόρισε στις 31-07-2012, δηλαδή στα τέλη του προηγούμενου μήνα, μόλις εξελέγη αντιπρόεδρος, και την αδελφή του γαμπρού του στο Kοινοβούλιο. Σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της Βουλής στο γραφείο του κ. Τραγάκη διορίστηκε η Καλλιόπη Λεοντή, αδελφή του γαμπρού του Αναστασίου Λεοντή, ο οποίος είναι ήδη διορισμένος στη Βουλή.

Το ίδιο είχε κάνειι λίγο νωρίτερα ο Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος διόρισε την κόρη του.
Ο διορισμός έγινε όταν ο Βύρων Πολύδωρας ήταν πρόεδρος για μια μέρα (Εφημερίς της Κυβερνήσεως, αρ.φ. 344, 23/7/2012, υπ'αριθμ.8574/6100/11-7-2012).

Φίλιππος Πετσάλνικος: Κάνει διορισμούς στο γραφείο που διατηρεί στη Βουλή, όπως δικαιούται βάση νόμου παρότι δεν είναι πλέον βουλευτής αφού δεν ήταν καν υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές.

Στο τελευταίο ΦΕΚ 367/31-7-2012, εμφανίζεται το όνομα της κυρίας Καλύβα Όλγας του Χρήστου, με πτυχίο λυκείου, η οποία τοποθετείται ως «μετακλητή» στο γραφείο του κ. Πετσάλνικου. Η εν λόγω υπάλληλος όμως είναι μνηστή του ανιψιού του κ. Πετσάλνικου, και γιου του Κωνσταντίνου Πετσάλνικου, ο οποίος είχε διατελέσει δήμαρχος Μακεδνών.

Χρυσή Αυγή: Σύμφωνα με το iefimerida.gr, 4 αποτυχόντες υποψήφιοι βουλευτές της στις προηγούμενες εκλογές δεν θα μείνουν παραπονεμένοι.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ) 355/26-07-2012, διορίζονται σε κενές οργανικές θέσεις οι:

Απόστολος Γκλέτσος του Κων/νου (ΑΔΤ Χ482350), ΔΕ κατηγορίας
Ανδρόνικος Σίμος του Νικολάου (ΑΔΤ ΑΗ634166), ΔΕ κατηγορίας.
Επίσης, όπως φαίνεται στο ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ) 390/14-08-2012, διορίζονται σε κενές οργανικές θέσεις οι:

Νικήτας Σιώης του Γεωργίου (ΑΔΤ ΑΕ868048), ΔΕ κατηγορίας.
Γεώργιος Μισιάκας του Χρήστου (ΑΔΤ ΑΙ294905), ΔΕ κατηγορίας.
Ο κ. Μισιάκας ήταν υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στα Τρίκαλα.

Υπενθυμίζεται ότι: Ο κ.Σιώης είχε εκλεγεί βουλευτής με την Χρυσή Αυγή, αλλά παραιτήθηκε, παρότι άνεργος, λόγω φόρτου εργασίας... Τότε είχε ακουστεί ότι εξαναγκάστηκε σε παραίτηση για να πάρει την θέση του ο φίλος της κόρης του κ. Μιχαλολιάκου, κ.Αρτέμης Ματθαιόπουλος.
newsit.gr

“Έσπασε” η πολιορκία του στρατοπέδου στην Κόρινθο – Εγκαταστάθηκαν περίπου 300 μετανάστες

Τελικά οι κάτοικοι και τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν κατάφεραν να εμποδίσουν την πλήρη εγκατάσταση των παράνομων μεταναστών στο στρατόπεδο της Κορίνθου.

Λίγο μετά τη μία ο αποκλεισμός “έσπασε” και οι κλούβες της αστυνομίας πέρασαν στο στρατόπεδο.

Σύμφωνα με την αστυνομία στο στρατόπεδο της Κορίνθου έχουν εγκατασταθεί 100 μετανάστες που έχουν συλληφθεί στα όρια του νομού και άλλοι περίπου 200 που μεταφέρθηκαν εκεί από την Αμυγδαλέζα.

Κανείς δε χάνεται - Τι απέγιναν πρώην υπουργοί και βουλευτές

Μπορεί η ανεργία να χτυπάει κόκκινο στη χώρα μας όμως για τους πρώην υπουργούς και βουλευτές αυτό δεν είναι πρόβλημα. Οι περισσότεροι πολιτικοί που δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν έχουν ήδη βρει δουλειά.
Χαρακτηριστικό και πιο πρόσφατο παράδειγμα ο Γιώργος Ανατολάκης, πρώην βουλευτής με το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, μεταπήδησε στη ΝΔ οπου στις προσφατες εκλογές δεν καταφέρε να μαζέψει αρκετούς σταυρούς και έτσι προορίζεται (οπως ακούγεται) για πρόεδρος του ΟΑΚΑ
Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη επέστρεψε στην έδρα των Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι έτοιμη να μεταλαμπαδεύσει στους φοιτητές τις γνώσεις της.
Ενας ακόμη πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να αγωνιά για το πως θα βγαλει τα προς το ζην καθώς έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες να επιστρέψει στο Υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα στο διπλωματικό σώμα που εργαζόταν πριν ασχοληθεί με την πολιτική. Πρόκειται για τον Kορίνθιο Πάνο Μπεγλίτη. (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση που ειχε δημοσιεύσει το on alert απο τις 3 Ιουλίου 2012).
Ο πρώην Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος επέστρεψε στα ακαδημαϊκά του καθηκοντα στην Αγγλία καθώς είναι καθηγητής Πολιτικής και Οικονομίας της Υγείας στην London School of Economics.
Η όμορφη Θεσσαλονικιά πρώην βουλευτής Εύα Καϊλή την οποία ένα φεγγάρι είδαμε στην παρουσίαση των δελτίων ειδήσεων στο Μega, ανέλαβε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του zappit το τμήμα Διεθνών Σχέσεων στον όμιλο DEMCO του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.
Ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόππαπας επέστρεψε σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit στην οργανική του θέση στη Εθνική Τράπεζα.
Η πρώην βουλευτής Άρια Αγάτσα αφού μπήκε στη Βουλή με το ΠΑΣΟΚ αυτομόλησε στις προσφατες εκλογές στο γαλάζιο στρατόπεδο, φωτογραφήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά όμως δε κατάφερε να εκλεγεί και έτσι επέστρεψε στην ΕΡΤ όπου παρουσιάζει τα αθλητικά στα δελτία ειδήσεων.
Η αθάνατη ατάκα "άτιμη κοινωνία που άλλους τους ανεβάζεις και άλλους τους κατεβάζεις στα τάρταρα" της αδελφής του Λάμπρου Κωνσταντάρα στην ταινία "ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι" φαίνεται πως δεν ισχύει για τους πρώην πολιτικούς.
newsit.gr

Ειδικό τμήμα στην Ασφάλεια κατά της ρατσιστικής βίας

Τη δημιουργία του ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας στη Βουλή.

Εκτός από τη δημιουργία του ειδικού τμήματος στην Ασφάλεια, θα δοθούν και ρητές εντολές στην ΕΛΑΣ για την «απόλυτη πάταξη του φαινομένου» της ρατσιστικής βίας, είπε ο υπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση.

Όπως τόνισε στην ερώτησή του ο κ. Βρούτσης, έγκριτα δίκτυα με επίκεντρο την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, τα κρούσματα ρατσιστικής βίας φτάνουν πλέον τις εκατοντάδες και ζήτησε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να συνυπολογίσει το γεγονός, ότι «ακριβώς επειδή υποχωρεί και υποτιμάται το κράτος σε συνθήκες κρίσης, ανοίγει ελεύθερα ένα πεδίο για τη διαμόρφωση άλλου τύπου συλλογικοτήτων που δρουν σαν συμμορίες, ξεκινώντας από ελέγχους ταυτοτήτων ή παρεμβάσεις σε θρησκευτικούς χώρους και φτάνοντας μέχρι τους ξυλοδαρμούς και τα μαχαιρώματα».

«Τα κρούσματα που καταγράφηκαν είναι πολύ περισσότερα απ' τα πραγματικά, καθώς πολλοί από τους ξένους, αλλά και Έλληνες, δεν πάνε να τα καταμαρτυρήσουν για να μην στοχοποιηθούν. Απαιτούμε απ' την κυβέρνηση να υπάρξει αυτό το ειδικό σχέδιο, το οποίο θα αποτρέπει μια τέτοια αντίληψη, μια τέτοια κουλτούρα που φτάνει μέχρι δολοφονία. Η χρόνια ατιμωρησία και ο σαφής και ανοικτός συμψηφισμός εγκλημάτων, οδηγεί στην νομιμοποίηση της ρατσιστικής βίας στη συνείδηση των πολιτών», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη λακωνική του απάντηση, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανέφερε πως η πολιτική βούληση της κυβέρνησης «είναι η απόλυτη αντίθεση και πάταξη του φαινομένου. Οι υπηρεσίες βεβαίως της Αστυνομίας, αναφέρουν μόνον 3 περιπτώσεις για το 2010 και 22 για το 2011, ενώ για το 2012 δεν έχουμε ακόμη στοιχεία. Επί του πολιτικού θέματος ωστόσο, η απάντησή μου υπήρξε σαφής και σας εδόθη» ανέφερε ο κ. Δένδιας.
newsit.gr

Μοιραίοι και άβουλοι…

Η σημερινή συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον Φρανσουά Ολάντ στο Βερολίνο, και το κλίμα που εκ των προτέρων διαμορφώθηκε, αναφορικά με την αρνητική προδιάθεση της Γερμανίας να προχωρήσει στις αναγκαίες υποχωρήσεις, κυρίως έναντι της Ελλάδας, επιβεβαιώνουν ότι η σημερινή Ευρώπη βιώνει μια πρωτοφανή ατυχή συγκυρία: Σε μια οριακή στιγμή, εν μέσω μιας σύνθετης και όχι μόνο οικονομικής κρίσης, η πολιτική ηγεσία της φαντάζει μοιραία και άβουλη. Πολύ μακριά από τις απαιτήσεις της εποχής.
Η Γερμανία βρήκε χώρο για να επιβάλλει τις στρατηγικές επιδιώξεις της, από τη στιγμή που δεν υπάρχει σοβαρό και αξιόπιστο αντίπαλο δέος. Η Γαλλία του Ολάντ δεν έχει καμία τύχη, από τη στιγμή που ο διάδοχος του Νικολά Σαρκοζί είναι μια εξαιρετικά ελλειματική ηγετικά προσωπικότητα, που δεν μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τη Γερμανίδα Καγκελάριο. Δεν μπορεί να εμπνεύσει τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες στη συγκρότηση κοινού μετώπου. Δεν μπορεί να πείσει τους ίδιους τους συμπατριώτες του. Απλά, δεν μπορεί.
Η Ιταλία θα μπορούσε δυνητικά να διαδραματίσει έναν τέτοιο ρόλο, όχι όμως με ηγέτη έναν τεχνοκράτη σαν τον Μάριο Μόντι, και φυσικά πολύ πριν η κρίση βρεθεί ante portas στη Ρώμη. Η Ισπανία δεν είχε ποτέ τη στόφα της «μεγάλης δύναμης», και θα ήταν… υπερβολικό να έχουμε τέτοιες απαιτήσεις σήμερα. Με την οικονομία της Μαδρίτης να κλυδωνίζεται, και με πρωθυπουργό τον Μαριάνο Ραχόι, έναν επίσης ελλειμματικό ηγέτη.
Εκ των πραγμάτων, καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι μονάχα η Μεγάλη Βρετανία, όπως τότε… στα πολεμικά χαρακώματα, θα μπορούσε να αντισταθεί για άλλη μια φορά στη γερμανική επέλαση. Μόνο που το Λονδίνο έχει επιλέξει να μην συμμετέχει στην ευρωζώνη, προβληματίζεται για το αν πρέπει να παραμείνει στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, και η οικονομία του δεν βρίσκεται επίσης στα καλύτερα της.
Κι όμως, όλοι αυτοί μαζί, θα μπορούσαν ήδη να είχαν ασκήσει την κατάλληλη πίεση στη Γερμανία και τις χώρες-δορυφόρους της. Επενδύοντας στη δύναμη των κοινωνιών που εκπροσωπούν. Και που, αν εκραγούν, οι άμυνες του Βερολίνου θα φαντάζουν εξαιρετικά εύκολο να καταρρεύσουν.
Επενδύοντας όμως και σε κάτι ακόμη: Στην πλασματική ευημερία της γερμανικής οικονομίας. Που έχει ήδη πατήσει φρένο, στο σκέλος της ανάπτυξης, και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το αργότερο στις αρχές του 2013 θα έχει «γυρίσει» σε αρνητικό πρόσημο. Θα φλερτάρει δηλαδή με την ύφεση.
Σε συνδυασμό μάλιστα με την πολιτική αδυναμία στην οποία εκ των πραγμάτων θα βρεθεί το επόμενο διάστημα η Άνγκελα Μέρκελ, λόγω της προεκλογικής περιόδου στη Γερμανία, η στιγμή φαντάζει ιδανική. Για ένα καίριο χτύπημα στο Βερολίνο. Φτάνει οι υπόλοιποι να μην ήταν τόσο μοιραίοι. Ούτε και τόσο άβουλοι.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ/ statesmen.gr

Κινέζοι μαθητές στην Πελοπόννησο


Την αποστολή 15 Κινέζων μαθητών από την πόλη Ναντζίνγκ πρωτεύουσα της επαρχίας Jiangsu, νικητών των μαθητικών αγώνων με τίτλο «Καλωσορίζοντας την Ολυμπιάδα νέων του Ναντζίνγκ – Εορτάζοντας 40 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Κίνας» και τους συνοδούς τους, μαζί με δημοσιογράφους, που φιλοξενεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου καλωσόρισε σήμερα Τρίτη 21 Αυγούστου 2012, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου στην Καλαμάτα εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την πραγματοποίηση της επίσκεψης αυτής.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρά την κρίση αντιμετωπίζει με εξωστρέφεια, δυναμικότητα και αισιοδοξία το μέλλον, ενισχύοντας παράλληλα την πίστη της στην αυτοοργάνωση και στη δημιουργία ισχυρής τοπικής οικονομίας βασισμένης στα συγκριτικά πλεονεκτήματά της» δήλωσε η κα Νικολάκου.

Ο επικεφαλής της αποστολής, πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής Νέων, κ. Τσάντ, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη φιλοξενία και δήλωσε ότι «οι νεαροί μαθητές γνωρίζουν πολύ καλά ότι βρίσκονται στην Ελλάδα και την Πελοπόννησο, την κοιτίδα του πολιτισμού και του αθλητισμού» και εξέφρασε την έκπληξή του από τις ομορφιές της Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια παραμονής τους οι Κινέζοι μαθητές θα επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους, τοπία φυσικού κάλους και θα γευτούν τις τοπικές γεύσεις της Πελοποννήσου.

Η Κινέζικη αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στην Πελοπόννησο από τις 21 μέχρι τις 26 Αυγούστου και θα επισκεφθούν τις περιοχές της Καλαμάτας, Αρχαίας Μεσσήνης, Κορώνης, Φοινικούντας, Μεθώνης, Πύλου, Σπάρτης, Μονεμβασιάς, Ναυπλίου, Μυκηνών, το Μουσείο της Ακρόπολης, αλλά και την Αρχαία Ολυμπία.
Την Παρασκευή 24 Αυγούστου η αντιπροσωπεία θα έχει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη στην έδρα της Περιφέρειας.

Π. Τατούλης: Αυτοοργανωνόμαστε και στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις. Δεν υπάρχουν μεσσίες, οι πολίτες είναι αυτοί που αποτελούν την ελπίδα της προσπάθειάς μας


 
«Αυτοοργανωνόμαστε και στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις, δεν υπάρχουν μεσσίες, οι πολίτες είναι αυτοί που αποτελούν την ελπίδα της προσπάθειάς μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννη Μπουντρόυκα, τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτριο Λουκά και τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα Κωνσταντίνα Νικολάκου την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012 στην έδρα της Περιφέρειας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε πνεύμα άψογης συνεργασίας, συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των παραγωγικών φορέων της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου συνολικότερα, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η οποία θα οδηγήσει στη μείωση της ανεργίας και την ανάπτυξη μιας δυνατής τοπικής οικονομίας.
«Στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνά ο τόπος οφείλουμε να σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια στήριξης της υγιούς επιχειρηματικότητας», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Ο κ. Μπουντρούκας έθεσε επί τάπητος για ακόμα μια φορά το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για τη δημιουργία επιβατικού αεροδρομίου στην Τρίπολη και ο κ. Τατούλης απάντησε ότι «Η απόκτηση και ο συνδυασμός των δύο δομών, του αεροδρομίου της Τρίπολης και της Καλαμάτας, αποτελούν κορυφαία αναπτυξιακή πρόκληση για την Περιφέρεια Πελοποννήσου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, τονίζοντας ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, αλλά υλοποιεί σύμφωνα με το στρατηγικό της σχεδιασμό την αναπτυξιακή πορεία της».
Συζητήθηκε επίσης η δημιουργία Διοικητηρίου, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, στην Τρίπολη, το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τη μείωση του λειτουργικού κόστους των υπηρεσιών, θα διαθέτει μόνιμο εκθεσιακό και συνεδριακό χώρο, με δυνατότητα χώρων εστίασης και αναψυχής. Το επιμελητήριο Αρκαδίας, δια μέσω του Προέδρου του εξέφρασε την πλήρη στήριξη του σχεδιασμού αυτού και εγγυήθηκε την αξιοποίηση όλων των υποδομών του.
Τέλος, εξετάστηκαν οι δυνατότητες πολύπλευρης συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, σύμφωνα με το σχεδιασμό και των δύο δομών.

Σε στυλ «να μη ξεχνιόμαστε», επειδή πολύ... αγαπιόμαστε


Οι «κοπρίτες» του Θόδωρου (του Πάγκαλου, ντε!) παύλα ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ επαναφέρουν στη δημοσιότητα μια παλιά τους αφίσα, από τις 30 Σεπτεμβρίου 2010, για να του απαντήσουν εκ νέου στο e-Μαζί τα φάγαμε, το οποίο παρεμπιπτόντως αυτές τις ημέρες είναι... μετά του Παγκάλου και του papakiou στην ποταμιά.
Η ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ, ασκεί εκ νέου δριμύτατη κριτική στον πρώην αντιπρόεδρο, και του λέει σε έντονη γλώττα που τσακίζει κόκαλα (σ.σ: σίγουρα άλλων και όχι Παγκάλου):
«ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ...ΟΥΤΕ ΤΑ ΤΡΩΜΕ ΜΑΖΙ...ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ...ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΤΕ...ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ...ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ...»
Για το ακριβές e-αντίγραφο
Τ.Σ.Υ
Η στήλη



ΥΓ. Και επειδή είναι καλοκαίρι, θυμηθείτε και μια... καλοκαιρινή επίθεση-φωτιά από την ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ (εδώ).
aftodioikisi.gr

Δήμος Γορτυνίας: Ημερίδα για τις κοινωνικές επιχειρήσεις

Ενημερωτική ημερίδα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και θέμα «Κοινωνικές Επιχειρήσεις, ένα νέο εργαλείο ανάπτυξης», διοργανώνουν την Κυριακή 26 Αυγούστου 2012, στις 11.30 π.μ. στο Νικολετοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Στεμνίτσας Αρκαδίας, ο Δήμος Γορτυνίας και η ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ..

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση για την Προστασία του Μαινάλου («ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ.») είναι η πρώτη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση της Πελοποννήσου. Σε συνεργασία με το Δήμο Γορτυνίας, διοργανώνει ημερίδα, για την ενημέρωση των δημοτών σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης, οι οποίες δημιουργούνται με τις κοινωνικές επιχειρήσεις.

Τα «300» του Αντώνη

Το λέει από εδώ, το λέει από εκεί, και το ακούν οι δήμαρχοι και αναρωτιούνται: «Το ξέρει ο Αντώνης;»

Ο λόγος για τον ΠΕΔάρχη Πελοποννήσου, δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος λέει πως, με βάση τα όσα του είπε ο Πρωθυπουργός και συντοπίτης (Μεσσήνιος) κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο δημαρχείο της πόλη, «όλα θα πάνε καλά με τη συνάντηση μαζί του. Εμένα, δε μου έκλεισε τις πόρτες για να μας δώσει τα χρωστούμενα 300 εκατ. ευρά».
«Κάντε υπομονή», τους λέει, και... ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός (σ.σ.: αυτό δεν το λέει ο Παναγιώτης, το αναφέρει η στήλη επειδή ταιριάζει ως χρώμα με δήμαρχο, Πρωθυπουργό και κόμμα).
«Κάντε υπομονή, να έρθει ο Πρωθυπουργός από τας Ευρώπας, όπου παλεύει για τη σωτηρία πατρίδας, οικονομίας και δήμων, και θα δείτε».
Άντε να δείτε και να δούμε...

ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΝ 15.000 ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, διά μέσω του προέδρου της Κώστα Ασκούνη και της επιστολής (i) του στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, έχει ήδη προειδοποιήσει για κοινωνικές αναταραχές από Σεπτέμβριο λόγω της απόρριψης 53.070 παιδιών (ii) από τους παιδικούς ελλείψει επιπλέον 125 εκατ. ευρώ (iii). Και ήδη άρχισαν οι πρώτες διαμαρτυρίες γονέων από τη Θεσσαλονίκη (iv) και συνεχίζονται σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στην Αθήνα, από 27 Σωματεία της Αττικής (v).
Για το λόγο αυτό, ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος συνανταται σήμερα, στις 9 το πρωί, με την ΚΕΔΕ (vi), σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr , μετά από προτάσεις, κυρίως, «γαλάζιων», δημάρχων που το προηγούμενο διάστημα συναντήθηκαν τόσο με τον ίδιο όσο και με τον υπουργό Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη, θα επιχειρήσει να λειτουργήσει «πυροσβεστικά», σε κοινωνία και δημάρχους. Με ποιον τρόπο:
Εξειδικεύοντας, στην ουσία, την απαντητική του επιστολή προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ (vii) θα προτείνει σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μια λύση, που θα φέρει «κέρδη» στους δήμους περίπου 40 εκατ. ευρώ, αλλά και περίπου 15.000 παιδιά περισσότερα στους παιδικούς.
Αναλυτικότερα, η πρόταση που επεξεργάζονταν οι συνεργάτες του υπουργού προβλέπει τα εξής:

Η συνωμοσία του ήλιου. ΄Ενα ανατρεπτικό άρθρο για ηλιοθεραπεία και αντιηλιακά.

Η διαχρονική δαιμονοποίηση
τού Ήλιου και τής ηλιοθεραπείας
από τα κέντρα εξουσίας τού πλανήτη μας.


Επικίνδυνα για την υγεία μας
γυαλιά ηλίου και αντιηλιακά προϊόντα.


Γράφει ο Βασίλειος Μαυρομμάτης

Πολλά κείμενα και άρθρα αποτελούν ουσιαστικά λογοπαίγνια και κυκλοφορούν παντού στα M.M.E. και στο Διαδίκτυο παρουσιάζοντας ναι μεν τον Ήλιο και τις ακτινοβολίες του ως σημαντικές και ευεργετικές για τη ζωή, αλλά ταυτόχρονα πολύ επικίνδυνες και καταστροφικές για την υγεία μας… Και για να γίνουν τα κείμενα αυτά όσο πιο πιστευτά γίνεται, υπογράφονται από διαφόρων ειδικοτήτων ιατρούς, όπως δερματολόγους, αλλεργιολόγους, αφροδισιολόγους, παθολόγους και άλλους «ειδικούς».


Ο ζωοδότης Ήλιος, τόσο πολύτιμος και απαραίτητος για τη ζωή στον πλανήτη μας, λίγες ευεργετικές επιδράσεις έχει στο δέρμα του ανθρώπου και πολλές δυνητικά επικίνδυνες ανεπιθύμητες ενέργειες» (Healthier World, άρθρο: «Ο Ήλιος γερνάει το δέρμα»).

Η παραπάνω φράση μάλλον φαίνεται εκ πρώτης όψεως φυσιολογική. Αντικατοπτρίζει την άποψη, που έχουμε οι περισσότεροι για τον Ήλιο. Ναι μεν, αλλά… Δηλαδή, στην πρώτη παράγραφο ο Ήλιος εκθειάζεται ως ο δημιουργός της ζωής, ως «ζωοδότης, πολύτιμος και απαραίτητος για τη ζωή». Εν συνεχεία όμως, αλλάζει η οπτική. Εδώ ο «ειδικός» μάς εξηγεί, ότι ο Ήλιος έχει «λίγες ευεργετικές επιδράσεις στο δέρμα… και πολλές δυνητικά επικίνδυνες ανεπιθύμητες ενέργειες». Και το λογικό ερώτημα έπεται: Πως είναι δυνατόν ο δημιουργός τής ζωής και ο αρωγός της, ο τόσο πολύτιμος και απαραίτητος για την υγεία μας και τη ζωή, Ήλιος, να έχει «λίγες ευεργετικές επιδράσεις… και πολλές δυνητικά επικίνδυνες ανεπιθύμητες ενέργειες»; Ουσιαστικά πίσω απ΄ αυτή την αντιφατική φράση κρύβεται μία μεγάλη συνωμοσία των γιατρών, των Μ.Μ.Ε. και των φαρμακευτικών εταιρειών, η συνωμοσία τού Ήλιου!

Γιατί ο Γιουνκέρ δεν είδε τον Τσίπρα


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Και ξαφνικά, νέο μεγάλο πρόβλημα ανέκυψε στη χρεοκοπημένη χώρα: Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ο άνθρωπος δηλαδή που θα προσπαθήσει να κατεβάσει τους (εναντίον της Ελλάδας) τόνους στην προσεχή συνεδρίαση των υπουργών των Οικονομικών της Ευρωζώνης και έχει ήδη υψώσει τη φωνή του κατά της πολιτικής της Γερμανίας, δεν δέχθηκε να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα και να ακούσει τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Χωρίς να αμφισβητεί κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το δεύτερο σε δύναμη κόμμα του κοινοβουλίου, αισθάνομαι την ανάγκη να υπενθυμίσω ότι στην (πτωχευμένη και «κουρεμένη») χώρα έχουν διεξαχθεί δύο εκλογικές αναμετρήσεις – άλλη ανόητη και άχρηστη πολυτέλεια αυτή – και υπήρξαν δύο διαδοχικά εκλογικά αποτελέσματα.

Υπενθυμίζω επίσης ότι μετά την πρώτη εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε την εντολή και – αφού την πήγε βόλτα δεξιά-αριστερά – δεν κατόρθωσε (για την ακρίβεια απέφυγε) να σχηματίσει κυβέρνηση που να έχει την Δεδηλωμένη της Βουλής.

Μια κρίση Δημοκρατίας

Η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στη Bild, ήρθε στην πλέον κατάλληλη χρονική συγκυρία. Λίγο πριν ο Έλληνας Πρωθυπουργός ξεκινήσει μια σειρά κρίσιμων διεθνών επαφών, από τις οποίες και θα κριθεί εν πολλοίς το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη, και στο περιθώριο της συζήτησης που έχει ξεκινήσει και αναπτύσσεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για τις πολιτικές «τυφλής» λιτότητας τις οποίες έχει επιβάλλει και προωθεί η Γερμανία.
Ο Αντώνης Σαμαράς αναδεικνύει με την τοποθέτησή του την υπεραξία της κοινής λογικής. Μιας κοινής λογικής που αποτελεί «κοινό τόπο» για τις κοινωνίες της Ευρώπης, απουσιάζει ωστόσο ακόμη επιδεικτικά από τις ηγεσίες των κρατών-μελών. Με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Γερμανία και την Άνγκελα Μέρκελ.
Ο Πρωθυπουργός επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν ζητά περισσότερα χρήματα, για τα οποία θα χρειαζόταν η σχετική έγκριση των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων. Η Αθήνα ζητά χρόνο. Χρόνο για να μπορέσει να «ξαναβάλει μπροστά» την οικονομία, και να δρομολογήσει αναπτυξιακές δράσεις, που μέχρι σήμερα απουσιάζουν λόγω του Μνημονίου και του υφεσιακού προσανατολισμού του.
Όσο για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη και επιστροφής στο καθεστώς της δραχμής, ο Αντώνης Σαμαράς φρόντισε να περιγράψει μια τέτοια προοπτική με τα πλέον ζοφερά χρώματα. Ώστε να κατανοήσουν οι Ευρωπαίοι… τι έρχεται, και όχι μονάχα για την Ελλάδα.
«Η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή θα ήταν καταστροφή. Θα σήμαινε τουλάχιστον πέντε χρόνια ύφεσης, και αύξηση της ανεργίας σε ποσοστό άνω του 40%. Θα ήταν ένας εφιάλτης για την Ελλάδα: Οικονομική κατάρρευση, κοινωνική αναταραχή και μια πρωτοφανής κρίση της Δημοκρατίας. Στο τέλος θα ήταν όπως στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης», ήταν η γεμάτη νόημα αποστροφή του Πρωθυπουργού. Και όλοι κατάλαβαν. Ειδικά οι Γερμανοί…

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ/statesmen.gr

Ο Χρήστος Δήμας για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κορίνθου

Την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012 ανταπορίθηκα στην πρόσκληση που μου απηύθηνε το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, ο Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ Νομού Κορινθίας και το Σωματείο Ειδικευομένων Ιατρών Νομού Κορινθίας σε ανοιχτή συζήτηση για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κορίνθου (http://www.dimas.gr/?p=509).
Στη συζήτηση αυτή παρουσίασα την ερώτηση (http://www.dimas.gr/?p=504) που κατέθεσα στο Υπουργείο Υγείας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Κορίνθου.
Επίσης πήρα την πρωτοβουλία να ζητήσω συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας ώστε να εκφράσουμε από κοινού οι 4 Βουλευτές και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου στην ηγεσία του Υπουργείου τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε και να αναζητήσουμε άμεσα λύσεις.
Στην πρόταση μου ανταποκρίθηκαν άμεσα τόσο η Διοικήτρια του Νοσοκομείου η κα Παπανδρέου όσο και οι Βουλευτές κ. Ταγαράς, κ. Κόλλιας και κ. Μπούκουρας αλλά και ο Κορίνθιος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Καλλίρης. Σήμερα οι 4 Βουλευτές του νομού και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου πραγματοποιήσαμε την συνάντηση στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου.
Ο Υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος πράγματι ανταποκρίθηκε στα αιτήματα μας για άμεση στελέχωση του ιατρικού προσωπικού και ενέκρινε την πρόσληψη 5 επικουρικών ιατρών (3 παιδίατροι, 1 χειρουργος και 1 παθολόγος). Προφανώς και δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κορίνθου, αλλά σίγουρα είναι μία σημαντική ενίσχυση.
Το μήνυμα όμως είναι απλό και δυνατό: Όταν οι παράγοντες της Κορινθίας –ανεξάρτητα από τις κομματικές προελεύσεις του καθενός- ενώνουμε τις φωνές μας και αφήνουμε στην άκρη τις μικροπολιτικές μας διαφορές είναι πιο εφικτό να επιτευχθούν οι κοινοί μας στόχοι.