Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Κουνούπια: Γιατί εφέτος μας τσιμπάνε πιο πολύ - Τι λένε ειδικοί .

 Κουνούπια: Γιατί εφέτος μας τσιμπάνε πιο πολύ  Τι λένε ειδικοί στον ΕΤ 

Τον Αύγουστο και μετά την επιστροφή από τις διακοπές, τον Σεπτέμβριο, η συνεύρεση με οικογένεια και φίλους σε αυλές, βεράντες ή εξωτερικούς χώρους εστιατορίων και μπαρ συνοδεύεται από... τινάγματα και δυσαρέσκεια. Ο λόγος; Τα κουνούπια. Η ερώτηση «τι γίνεται φέτος και έχει τόσα κουνούπια» είναι πολύ συχνή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», η ενόχληση

Δραματικές ώρες στο Ιράν: Στο αίμα πνίγεται η εξέγερση της μαντίλας - Σκληρή προειδοποίηση του στρατού

 Δραματικές ώρες στο Ιράν: Στο αίμα πνίγεται η εξέγερση της μαντίλας  Σκληρή προειδοποίηση του στρατού

Ο στρατός στο Ιράν προειδοποίησε σήμερα ότι θα "αντιμετωπίσει τους εχθρούς" για να εγγυηθεί την ασφάλεια και την ειρήνη στη χώρα, σύμφωνα με μια ανακοίνωση, καθώς γιγαντώνονται οι διαδηλώσεις για τον θάνατο μιας νεαρής γυναίκας που βρισκόταν υπό κράτηση από την αστυνομία ηθών και 36 άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής σκοτωθεί στις επιχειρήσεις καταστολής, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα μκο για τα ανθρώπινα δικαιώματα με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Σε ανακοίνωσή του ο στρατός αναφέρει ότι “αυτές οι απέλπιδες ενέργειες εντάσσονται στη σατανική στρατηγική του εχθρού για την αποδυνάμωση του ισλαμικού καθεστώτος”.

Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων από τις διαδηλώσεις ήταν χθες τουλάχιστον 17, ανάμεσά τους και πέντε άνδρες ασφαλείας, αλλά η μκο Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που εδρεύει στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τις πηγές της ο απολογισμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Δωρέαν πρόγραμμα γυναστικής στο Κλειστό Γυμναστήριο Δερβενίου

 

Με πρωτοβουλία του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης οι δημότες θα έχουν τη δυνατότητα να αθλούνται δωρεάν στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Δερβενίου.

Όλα τα προγράμματα θα πραγματοποιούνται τέσσερις φορές την εβδομάδα  και απευθύνονται σε όλους τους δημότες.

ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες οι δημότες μπορούν να απεθυνθούν στα παρακάτω τηλέφωνα:

  • Χαρά Μεντζέλου - πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ τηλ. 6942564718
  • Δημοτικό Κατάστημα Δερβενίου: Καΐτσας Κωνσταντίνος τηλ. 27433 60101

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στα διαφορετικά προγράμματα, που αναφέρονται παρακάτω:

ΔΕΥΤΕΡΑ: 18.00 - 19.00 POWER FITNESS
19.00- 20.00 YOGA
20.00-21.30 ΑΙΘΟΥΣΑ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΤΡΙΤΗ : 10.00-11.00 (ΠΡΩΙ) POWER FITNESS

ΤΕΤΑΡΤΗ: 18.00 - 19.00 POWER FITNESS
19.00- 20.00 YOGA
20.00-21.30 ΑΙΘΟΥΣΑ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 16.00-18.00 ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
18.00 - 19.00 POWER FITNESS
19.00- 20.00 YOGA

ΣΑΒΒΑΤΟ 5Χ5 ΔΕΡΒΕΝΙ : ΣΤΙΒΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ _ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Εθνική Ελλάδος: Βασικοί Σιώπης και Δουβίκας με Κύπρο

Εθνική Ελλάδας: Βασικοί Σιώπης και Δουβίκας με Κύπρο 

Η Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Κύπρο το βράδυ του Σαββάτου (24/9, 21:45) για την πέμπτη αγωνιστική του  Nations League, με τον Γκουστάβο Πογέτ να έχει καταλήξει στην ενδεκάδα που θα παρατάξει. Για την ακρίβεια, έχει αποφασίσει για 10 από τους 11 παίκτες, μιας και παίζεται η θέση δίπλα στον Σιώπη μεταξύ του Κουρμπέλη και του Μπουχαλάκη.

Η γαλανόλευκη θα παραταχθεί με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βλαχοδήμος, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Μπάλντοκ, Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο και Τσιμίκα.

Στη μεσαία γραμμή θα είναι ο Σιώπης μαζί με έναν εκ των Κουρμπέλη ή Μπουχαλάκη και μπροστά τους ως δεκάρι θα είναι ο Μπακασέτας. Ως εξτρέμ θα παίξουν οι Μασούρας και Πέλκας με τον Δουβίκα στην κορυφή της επίθεσης.

Η αποστολή της Εθνικής Ελλάδος αποτελείται από τους: Μπάρκα, Πασχαλάκη, Βλαχοδήμο, Μπάλντοκ, Γούτα, Χατζηδιάκο, Κυριακόπουλο, Μαυροπάνο, Ρότα, Τσιμίκα, Κουλιεράκη, Αλεξανδρόπουλο, Μπακασέτα, Μπουχαλάκη, Κουρμπέλη, Μάνταλο, Παπανικολάου, Σιώπη, Χατζηγιοβάνη, Δουβίκα, Φούντα, Γιακουμάκη, Ιωαννίδη, Μασούρα, Πέλκα, Τζόλη.

 

Ο Γιάννης Κασκαντάμης στον Αστέρα Δερβενίου

 Μπορεί να είναι εικόνα ‎1 άτομο, στέκεται και ‎κείμενο που λέει "‎ΑΣΤΕΡΑΣ انتان ΕΡΑΣ ΕΡΑΣ EPBENIOY ΑΣ G‎"‎‎

Η διοίκηση του Αστέρα Δερβενίου ανακοινώνει τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας με τον ποδοσφαιριστή Γιάννη Κασκαντάμη.
Του ευχόμαστε καλή αρχή!!!

Μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πάλκο της έκθεσης για τη μουσική των Μικρασιατών προσφύγων

  

Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και το Κέντρο Καππαδοκικών Μελετών Νέας Καρβάλης οργανώνουν μια βραδιά ιστορίας, μουσικής και χορών της Καππαδοκίας με θέμα «Σαν της Σουργιάς το κάστρον, κάστρος κι’ έτονε», εγκαινιάζοντας τον κύκλο παράλληλων εκδηλώσεων στο πάλκο της  έκθεσης «ΣΗΚΩ ΨΥΧΗ ΜΟΥ»!... Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 19:30, στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, Βασ. Σοφίας και Σέκερη 1, και είναι ανοικτή για το κοινό.

Οι χοροί που θα χορευτούν και τα τραγούδια που θ’ ακουστούν είναι: