Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Θάλασσά μου εσύ - Αρετή Κετιμέ.



Από την εκπομπή "ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ" του Δεύτερου προγράμματος της Ελληνικής ραδιοφωνίας,103,7,αφιερωμένη στον Διονύση Τσακνή, Εδώ η συμμετοχή της Αρετής Κετιμέ.

Θάλασσά μου εσύ

Στίχοι: Διονύσης Τσακνής & Βασίλης Μπουντούρης
Μουσική: Διονύσης Τσακνής (Business στα Βαλκάνια 1997 )
Πρώτη εκτέλεση: Γλυκερία

Τίτλοι τέλους για Λέτο στον Παναθηναϊκό

Τέλος ο Λέτο, με Καζιγιάμα στην Κρήτη
Ο Σεμπάστιαν Λέτο είναι προς το παρόν ο μόνος ποδοσφαιριστής της «μαύρης λίστας» που έφυγε και με τη... βούλα από τον Παναθηναϊκό...
Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός βρέθηκε  το απόγευμα στα γραφεία της ΠΑΕ και έβαλε την υπογραφή στη λύση του συμβολαίου του με τους «πράσινους» αφού συμφωνήθηκε ο τρόπος με τον οποίο θα εισπράξει το οφειλόμενο ποσό του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.
Έτσι, με την απομάκρυνση του «Σέμπα» ανοίγει ο… δρόμος για την ανακοίνωση της μεταγραφής του Γιοχέι Καζιγιάμα, ο οποίος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής λόγω πληρότητας των ξένων στο «πράσινο» ρόστερ.
Λίγο αργότερα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον Αργεντίνο, υποστηρίζοντας πως η παρουσία του στο «τριφύλλι» του έχουν εξασφαλίσει ξεχωριστή θέση στην ιστορία της ομάδας. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Σεμπάστιαν Λέτο. Ευχόμαστε στον Σέμπα την ταχύτερη δυνατή επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους και την πλήρη αποκατάσταση του σοβαρότατου προβλήματος τραυματισμού που κόστισε τόσο πολύ στον ίδιο αλλά και στην ομάδα. Το ταλέντο του, η προσφορά του στην ομάδα, το πάθος του, το δέσιμό του με τους φιλάθλους, αλλά και η σφραγίδα του στην αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού στα χρόνια που τίμησε τη φανέλα με το τριφύλλι, του έχουν εξασφαλίσει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία της ομάδας αλλά και στις καρδιές όλων των Παναθηναϊκών. Hasta siempre, amigo!».

Μεσσήνη: Τερματοφύλακας σκόραρε απο την... περιοχή του!

Τερματοφύλακας σκόραρε απο την... περιοχή του!Είναι κάτι που συμβαίνει σπάνια έως καθόλου. Επομένως δικαιολογημένα κερδίζει τη θέση του βασικού θέματος στη χθεσινή αγωνιστική μέρα της Δ' Εθνικής. Βλέπετε, το σκορ στην αναμέτρηση του 6ου ομίλου Πάμισος Μεσσήνης - Εθνικός Μελιγαλά άνοιξε για τους φιλοξενούμενους μόλις στο 6' ο τερματοφύλακας Τάσος Χριστόπουλος.


Ο νεαρός πορτιέρε, γνωστός για τα δυνατά βολέ του, θέλησε να βγάλει στο κανονικών διαστάσεων (αναφορικά με τον αγωνιστικό χώρο) δημοτικό γήπεδο Μεσσήνης -για να μη σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για... κλουβί- την ομάδα του στην αντεπίθεση. Ετσι μόλις μπλόκαρε την μπάλα σε επίθεση των γηπεδούχων εκτέλεσε το βολέ και έχοντας τη βοήθεια του ισχυρού ανέμου την έστειλε να σκάσει λίγο έξω από την περιοχή του Πάμισου. Εκείνη χτυπώντας στο έδαφος πήρε ξανά ύψος και με την τροχιά της ξεγέλασε τον τερματοφύλακα των «πράσινων», Ανδρέου, καταλήγοντας στα δίχτυα! Μια εικόνα που όσοι την είδαν από κοντά δεδομένα θα τη θυμούνται για πάντα.

"Πόρτα" στη Ζαρούλια από το Συμβούλιο της Ευρώπης


Τουλάχιστον δέκα βουλευτές- μέλη της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, από πέντε διαφορετικές εθνικές κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο να διαπιστευθούν στη Συνέλευση, η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια και ο Ούγγρος βουλευτής Ταμάς Γκάουντι Ναγκί, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι ανήκουν σε ρατσιστικά πολιτικά κόμματα.
Επικαλούμενος άρθρα του Κατασταστικού και του Κανονισμού της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Ιταλός βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Φιάμμα Ναϊρενστάϊν αρνήθηκε τη διαπίστευση των δύο παραπάνω βουλευτών, λέγοντας ότι και τα δύο μέλη ανήκουν σε ρατσιστικά και αντισημιτικά πολιτικά κόμματα, γεγονός που έρχεται σε σύγκρουση με τα ιδανικά και τις αρχές του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Το θέμα θα κληθεί να εξετάσει η Επιτροπή Θεσμικών Θεμάτων της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και, όπως προβλέπεται, είτε θα προτείνει την επικύρωση των διαπιστευτηρίων, είτε να μην τα επικυρώσει, είτε τέλος, να αφαιρέσει ορισμένα από τα κοινοβουλευτικά τους δικαιώματα, στη συμμετοχή ή εκπροσώπησή τους στις εργασίες της Συνέλευσης ή στα θεσμικά της όργανα.
Αν η Επιτροπή καταλήξει σε απόφαση που θα αναφέρεται σε μία από τις δύο τελευταίες περιπτώσεις, το θέμα θα έλθει προς συζήτηση και απόφαση στην Ολομέλεια της Συνέλευσης, τέλος της εβδομάδας.
newsit.gr

Πρώτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2013. Αντιπρόεδρος εξελέγη ομόφωνα ο Θεόδωρος Ντάνος (video)


Τον αντιπρόεδρό της για τα επόμενα δύο χρόνια εξέλεξε σήμερα στην πρώτη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Θεόδωρος Ντάνος που έγινε αποδεκτός και από την μειοψηφία, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά, όπως είπε η πρόεδρος της επιτροπής Ντίνα Νικολάκου, ότι η επιτροπή λειτουργεί με πραγματική συναίνεση.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε και το καλωσόρισμα των νέων μελών της επιτροπής, των κυρίων Παναγιωτόπουλου και Μανδρώνη, ενώ εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, αφού η μειοψηφία ψήφισε "λευκό" και επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης το προσχέδιο του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας για το τρέχον έτος.
Να σημειώσουμε πως η πρόεδρος της επιτροπής Ντίνα ΝΙκολάκου στις δηλώσεις της μετά το πέρας της συνεδρίασης ανέφερε πως είναι μεγάλη τιμή για την ίδια να είναι πρόεδρος της επιτροπής και τόνισε πως και αυτή τη διετία θα συνεχίσουν να δουλεύουν πυρετωδώς (ήδη έχουν εκδώσει 2300 αποφάσεις) για το δημόσιο συμφέρον και θα προσπαθήσουν και αυτά τα χρόνια να διαχειριστούν με σύνεση το δημόσιο χρήμα, με στόχο να γίνεται η καλύτερη δυνατή δουλειά με τα λιγότερα χρήματα. Ενώ σημείωσε πως δεν μεμψιμοιρούν για την μη ύπαρξη χρημάτων αλλά προσπαθούν να βρουν πόρους και μοχλεύουν προγράμμα που δίνουν τη δυνατότητα στην Περιφέρεια να κάνει έργο...

VIDEO

Η Ελλάδα κρύβει θησαυρούς!...


ΦωτογραφίαΥΣΤΕΡΑ από 19 χρόνια επιστρέφω στον Ελεύθερο Τύπο. Αυτή τη στιγμή κατακλύζει την ψυχή μου ένα δυνατό συναίσθημα: Είναι ως να ξαναγυρίζω στην οικογένειά μου! Σχεδόν δικό μου παιδί και δημιούργημα -μετά το ζεύγος Βουδούρη- ο Ελεύθερος Τύπος, τον οποίο εγκατέλειψα (ή μήπως με… εγκατέλειψε;), όταν ευτυχώς τον «άνδρωσα» με τη συγκλονιστική ημερήσια κυκλοφορία που ξεπερνούσε τις 250.000 φύλλα!...
…Ετσι ξανασμίγω και με την άλλη μεγάλη μου οικογένεια: Με την οικογένεια των αναγνωστών…
…Αρχίζουμε σήμερα, λοιπόν…

Δεν είναι περίεργο -έως εγκληματικό- να αγνοούμε ή και να παραμερίζουμε τις τόσες πλουτοπαραγωγικές πηγές που έχει ο τόπος μας;

Μέσα στη γενική μιζέρια και μαυρίλα, εγώ θ’ αρχίσω την πορεία μου στον Ελεύθερο Τύπο με κάποιες αχτίδες αισιοδοξίας… Και με κάποιο χαμόγελο!...
Ε, λοιπόν, όσο και αν σας φαίνεται υπερβολή, στα επόμενα πέντε - έξι χρόνια η Ελλάδα θα είναι η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης!!!
● ● ●
Την παραπάνω πεποίθησή μου θα σας την αποδείξω με πραγματικά γεγονότα: Κάλλιο αργά παρά ποτέ, ανακαλύψαμε το πλουσιότατο ελληνικό υπέδαφος! Πλούσιο σε κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου. Ακόμα και ΧΡΥΣΟΥ, ειδικότερα στη Χαλκιδική, στην περιοχή του Παγγαίου και αλλού. Που μόλις τώρα, σιγά σιγά αρχίζουμε την εκμετάλλευσή τους!...
● ● ●
…Επίσης, όπως μας αποκάλυψαν οι άσπονδοι φίλοι μας, οι Γερμανοί, η Ελλάδα έχει απεριόριστη ηλιακή ενέργεια! Τόση ενέργεια που μπορεί να τροφοδοτήσει ολόκληρη την Ευρώπη! …Την οποία ουδέποτε εκμεταλλευθήκαμε!...
● ● ●
Να θυμηθούμε και τις άλλες πλουτοπαραγωγικές πηγές αυτού του ευλογημένου τόπου;
Ο Τουρισμός. Η Ελλάδα αποτελεί την πιο τουριστική χώρα της Ευρώπης. Σκεφθείτε ότι μόνο το 2011 ο Τουρισμός έφερε στα κρατικά ταμεία 35 δισ. ευρώ. (Μόνο από τη Ρωσία μάς ήρθαν περίπου ΔΥΟ εκατομμύρια τουρίστες! Και ο αριθμός τους διπλασιάστηκε μόλις ρυθμίστηκε το βλακώδες πρόβλημα με τη «βίζα»!)
● ● ●
Η Ελληνική Ναυτιλία πρώτη στον κόσμο, αποτελεί άλλη μια πηγή πλούτου!... Αλλά ούτε και σ’ αυτή δώσαμε τη σημασία και τη βαρύτητα που έπρεπε!...
(Είναι απίστευτο, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση, κάποιοι ηλίθιοι της εξουσίας, κατάργησαν το Υπουργείο Ναυτιλίας!!! Στην πιο ναυτιλιακή χώρα του κόσμου!...)
● ● ●
ΠΕΡΑ όμως από τις ανεκμετάλλευτες πλουτοπαραγωγικές μας πηγές, υπάρχει και μια άλλη πλευρά που μπορεί να βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα…
Είναι ο περιορισμός του πολυδάπανου κράτους. Η κατάργηση ή η συγχώνευση εκατοντάδων άχρηστων δημοσίων υπηρεσιών!... Είναι το τέλος των εκατοντάδων χιλιάδων «συνταξιούχων - μαϊμούδων»!... Είναι ο περιορισμός της κρατικής ρεμούλας και άλλα πολλά.
● ● ●
ΜΙΑ και η μεταρρυθμιστική πολιτική έγινε ήδη συνείδηση της ανάπτυξης, έστω και κατά 50% να λειτουργήσουν προς αυτή την κατεύθυνση κράτος και ελληνική κοινωνία, τα παιδιά μας θα γνωρίσουν μια σχετικά ευημερούσα Ελλάδα!...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΙΖΟΣ
drizos@e-typos.com
 

O Πάνος Μπεγλίτης αδειάζει Λοβέρδο: Ομόφωνη η απόφαση για προσφυγή στο ΔΝΤ

Νέα τροπή παίρνει το θέμα που προέκυψε από τις δηλώσεις που έκανε μέσα στο Σαββατοκύριακο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ανδ. Λοβέρδος, σχετικά με διαφωνίες που εξέφρασε τόσο ο ίδιος όσο και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε ό,τι έχει να κάνει με την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ επί πρωθυπουργίας του Γ. Παπανδρέου.
 Συνέχεια στο θέμα έδωσε σήμερα, Δευτέρα  ο πρώην υπουργός Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος διεψεύσαι κατηγορηματικά τα όσα υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος και τόνισε ότι η απόφαση για την προσφυγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης ήταν ομόφωνη!

Ο κ. Μπεγλίτης, με δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» με τους δημοσιογράφους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου, είπε: «Ομόφωνα λάβαμε την απόφαση στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο τον Απρίλιο του 2010 για προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης». Ο κ. Μπεγλίτης πρόσθεσε ότι δεν ξέρει «εάν βρισκόμαστε σε περίοδο ιστορικού αναθεωρητισμού» ,αλλά ειλικρινά στέκομαι αδύναμος να προσδιορίσω τα αίτια της αναμόχλευσης ενός κοινού παρελθόντος μας που ήταν συγκλονιστικό και για εμάς ως παράταξη, αλλά και για την χώρα. Φοβάμαι ότι ο καθένας δίνει την δική του διάσταση για ένα θέμα τεραστίας ιστορικής σημασίας.

Εμπλοκή στην προανακριτική – Μεγαλύτερη εκπροσώπηση της αντιπολίτευσης ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Εμπλοκή στην προανακριτική – Μεγαλύτερη εκπροσώπηση της αντιπολίτευσης ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοί βουλευτές είναι επικρατέστεροι για να συμμετέχουν από κάθε κόμμαΕμπλοκή σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σχετικά με το ποιοι και πόσοι θα είναι οι βουλευτές που θα απαρτίζουν την προανακριτική επιτροπή που θα εξετάσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.
Η εμπλοκή προέκυψε έπειτα από ένσταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο της Βουλής σχετικά με τη σύνθεση των μελών της προανακριτικής και την αντιπροσώπευση των κομμάτων, ιδιαίτερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την ένσταση του ΣΥΡΙΖΑ διαβίβασαν στον κ. Μεϊμαράκη, οι βουλευτές του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου, Σταύρος Κοντονής και Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ωστόσο, ο κ. Μεϊμαράκης επιφυλάχθηκε να απαντήσει, δεσμεύτηκε πάντως ότι το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου σήμερα με όλους τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων, προκειμένου να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση.
«Πρέπει να τηρηθούν πλήρως οι προβλεπόμενες κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Βάσει της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να εκπροσωπείται από 2 βουλευτές στην Προανακριτική Επιτροπή και η Αξιωματική Αντιπολίτευση με 3. Δεν μας ενδιαφέρει αν είναι 12μελής ή 15μελής η Επιτροπή, ή 20μελής. Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι να υπάρξει αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση των κομμάτων, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής» ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η ονοματολογία
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ονόματα που φέρονται ως επικρατέστερα για να απαρτίζουν την επιτροπή, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι πρόεδρος θα είναι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Επίσης, έχει γίνει γνωστό ότι πρόταση για να συμμετάσχει δέχθηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος, όμως, αρνήθηκε. Σε περίπτωση που η επιτροπή είναι 15μελής, η σύνθεσή της αναμένεται να είναι η ακόλουθη:
• Νέα Δημοκρατία: Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Κατερίνα Κοντογιαννακοπούλου
• ΣΥΡΙΖΑ: Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θόδωρος Δρίτσας, Χρήστος Κοντονής
• ΠΑΣΟΚ: Παναγιώτης Ρήγας και Δημήτρης Σαλτούρος
• Δημοκρατική Αριστερά: Βασίλης Οικονόμου
• Ανεξάρτητοι Έλληνες: Δημήτρης Καπερνάρος
• ΚΚΕ: Γιάννης Γκιόκας
• Χρυσή Αυγή: Μιχάλης Αρβανίτης
• Από τους ανεξάρτητους βουλευτές: Κώστας Μαρκόπουλος.

Χρ. Μαρκογιαννάκης: Θα είναι μια ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία
Ο βουλευτής της ΝΔ Χρ. Μαρκογιαννάκης, με δηλώσεις που έκανε την Κυριακή στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», είπε ότι δεν θα επιτρέψει η επιτροπή να μετατραπεί σε αρένα και πρόσθεσε ότι θα είναι μια ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία -όχι κουκούλωμα, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ακόμη, διαβεβαίωσε ότι η Επιτροπή δεν θα περιοριστεί στις ευθύνες στον κ. Παπακωνσταντίνου αλλά θα ασχοληθεί και με ευθύνες άλλων προσώπων εφόσον προκύψουν. Ο κ. Μαρκογιαννάκης, ωστόσο, απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει διεύρυνση κατηγοριών χωρίς προηγουμένως να υπάρξει εντολή από τη Βουλή.
Ακόμη, σημείωσε ότι θα προτείνει η κατάθεση των μαρτύρων να μην ξεπερνάει τις δύο ώρες την ημέρα, εκτίμησε ότι στα τέλη της εβδομάδας θα έχουν κληθεί οι πρώτοι μάρτυρες και ότι πρόθεσή του είναι να έχει παραδοθεί το πόρισμα έως τις 25 Φεβρουαρίου.
Σε ό,τι αφορά τους μάρτυρες ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι μπορεί να μην χρειαστεί να καταθέσει ο πρώην πρωθυπουργός ή οικονομικοί εισαγγελείς ωστόσο αυτό θα είναι αποτελέσει αντικείμενο απόφασης.

eklogika.gr

Προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να δίνει μυστική δημοσκόπηση

Δημοσκοπήσεις Σαββατοκύριακου: Δύο «ισοπαλίες» και 1 μυστική πρωτιά ΝΔΠροβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει μυστική δημοσκόπηση η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Μεγάρου Μαξίμου και την οποία φέρεται να έχει παρουσιάσει ο κ. Σαμαράς στους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση κατά την τελευταία τους σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Σαμαράς φέρεται να είπε στους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη ότι «η κυβέρνηση όχι απλώς σταθεροποιείται, αλλά και κερδίζει έδαφος έναντι του ΣΥΡΙΖΑ».
Σύμφωνα με τη μέτρηση, την οποία δημοσιεύει η Real News, η σχέση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ αντιστρέφεται στην εκτίμηση ψήφου, με τη Συγγρού να προηγείται με 29,7% και την Κουμουνδούρου να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 28,1%.
Τα αποτελέσματα της έρευνας, δείχνουν επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ σταθεροποιείται έστω και στο 7,5%-8%, ενώ με ένα μικρότερο ποσοστό ακολουθεί και η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, που επίσης ξεπερνά το εκλογικό της ποσοστό.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ κρατά το ποσοστό του και παράλληλα αρχίζει πλέον να εμφανίζει τάσεις ανόδου, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σύμφωνα πάντα με τη μέτρηση που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς, εμφανίζουν σημαντική πτώση.
Αυτό που ανησυχεί το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, είναι ότι η Χρυσή Αυγή εμφανίζει σημαντική άνοδο, αγγίζοντας το 15%, εξέλιξη που σχολιάστηκε με σκεπτικισμό από τους τρεις αρχηγούς.

eklogika.gr

Mια γαλλική οπτική για την κατάσταση στην Ελλάδα

Η δημοφιλής γαλλική σατυρική εκπομπή με μαριονέτες 'Les Guignols de l'info'
παρουσιάζει την κατάσταση στην Ελλάδα με ένα εξαιρετικό βιντεάκι μόλις 1,31 λεπτών, κρούοντας εύστοχα τον κώδωνα του κινδύνου με την μορφή σάτυρας και για τους Γάλλους.
Η γαλλική σατιρική Les Guignols de l'info έχει μεγάλη ακροαματικότητα και χιούμορ που τσακίζει κόκκαλα. Εδώ ασχολείται με το πειραματόζωο Έλλην. Απολαύστε το... ;)
ΥΓ. Οι πιο παρατηρητικοί θα αναγνωρίσετε στους επιστήμονες του εργαστηρίου τη μορφή και τη χαρακτηριστική φωνή του Σιλβέστερ Σταλόνε, πανταχού παρών ως Ράμπο και σήμα κατατεθέν της εκπομπής :)

 


 

Δέηση από τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο στην ορκωμοσία Ομπάμα

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτρης μαζί με τον Μπαράκ Ομπάμα
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος
μαζί με τον Μπαράκ Ομπάμα                    
(Φωτογραφία: Reuters)   
   
 
Νέα Υόρκη
Την ευχαριστήρια δέηση στο επίσημο γεύμα που θα γίνει στις 21 Ιανουαρίου μετά την ορκωμοσία του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, θα αναπέμψει ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος.

Η πρόσκληση έγινε από τον προεδρεύοντα της Μεικτής Επιτροπής του Αμερικανικού Κογκρέσου για τις τελετές της Προεδρικής Ορκωμοσίας, Δημοκρατικό γερουσιαστή της Νέας Υόρκης, Τσαρλς Σούμερ. Η ειδική αυτή επιτροπή διοργανώνει το επίσημο γεύμα προς τιμήν του προέδρου Ομπάμα και του αντιπροέδρου Μπάιντεν.

«Είναι τιμή μου να προτείνω τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για να προσφέρει τη σημαντική συμβολή του στο γεύμα της Ορκωμοσίας» ανέφερε ο κ. Σούμερ, επισημαίνοντας ότι «ο Αρχιεπίσκοπος είναι σημαντικός και σεβαστός ηγέτης για εκατομμύρια ανθρώπους της ελληνορθόδοξου κοινότητας σε κάθε γωνιά των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι ευλογία για μένα να θεωρώ τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο φίλο μου, και αναμένω με ανυπομονησία την ευχαριστήρια προσευχή και ευλογία του, ως επιστέγασμα των τελετών της Προεδρικής Ορκωμοσίας στο Καπιτώλιο».

Ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική, από την πλευρά του, ανέφερε ότι «αποτελεί εξαιρετική τιμή η ευγενική πρόσκληση να αναπέμψω την ευχαριστήρια δέηση στο επίσημο γεύμα της Προεδρικής Ορκωμοσίας. Η συμμετοχή με ειδική προσευχή, σε ένα τέτοιο ιστορικό γεγονός, αποτελεί πράγματι μια μεγάλη τιμή. Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου στον διακεκριμένο φίλο γερουσιαστή Τσαρλς Σούμερ, για τον οποίο τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση, αγάπη και σεβασμό για το έργο που επιτελεί με συνέπεια, ακατάπαυστα και αποτελεσματικά για το καλό των ανθρώπων όχι μόνο της πολιτείας της Νέας Υόρκης, αλλά για το σύνολο του Έθνους».

Στο 57ο Επίσημο Γεύμα της Προεδρικής Ορκωμοσίας θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος Ομπάμα, ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν, οι ηγέτες του Κογκρέσου, τα μέλη της κυβέρνησης και πρώην πρόεδροι και αντιπρόεδροι των ΗΠΑ.

Η 21η Ιανουαρίου 2013 είναι παναμερικανική ομοσπονδιακή αργία, ημέρα αφιερωμένη στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και είναι η δεύτερη φορά που η επέτειος αυτή θα συμπέσει με την προεδρική ορκωμοσία. Το 1997 είχε συμπέσει για πρώτη φορά με τη δεύτερη ορκωμοσία του Μπιλ Κλίντον.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Eπίδομα θέρμανσης, τι πρέπει να γνωρίζετε για το πιο καυτό θέμα του χειμώνα - Ποιοι δικαιούνται



Το άνοιγμα της κεντρικής θέρμανσης για πολλά νοικοκυριά το φετινό χειμώνα ήταν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που έπρεπε να επιλύσουν. Η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ανέβαζει σε απαγορευτικό σημείο το κόστος θέρμανσης με πετρέλαιο. Στο πλαίσιο αυτό δίνεται υπό προϋποθέσεις από το ΥΠΟΙΚ ειδικό επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.
Το επίδομα δίνεται με οικονομικά κριτήρια και το ύψος του διαμορφώνεται ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή που βρίσκεται ο δικαιούχος.
Ποιοί δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης

Τετράωρη στάση εργασίας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τρίτη



Αθήνα
Γενικεύονται οι κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αφού την Τρίτη τα μέσα σταθερής τροχιάς (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, μετρό και τραμ) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, ενώ στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ.
Την ίδια ημέρα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη όλων των σωματείων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.Τη Δευτέρα, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, το μετρό έμεινε ακινητοποιημένο λόγω της νέας 24ωρης απεργίας που αποφάσισε το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων, το οποίο και απειλεί με απεργίες διαρκείας.
Επίσης, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Τραμ κινήθηκαν από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Όπως ανακοίνωσε το Σωματείο εργαζομένων των ΗΣΑΠ η συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις κυμάνθηκε στο 90%.
Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Ν.Σταθόπουλος, έκανε λόγο για μειοψηφίες που προχωρούν σε απεργίες στα μέσα μεταφοράς, τονίζοντας ότι στις προηγούμενες κινητοποιήσεις που έγιναν στα μέσα Δεκεμβρίου η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν πολύ χαμηλή.
Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ προσέφυγε στα δικαστήρια προκειμένου να σταματήσει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.
Αντιδρώντας, οι εργαζόμενοι μιλούν για μεθοδεύσεις στο θέμα της προσφυγής στη Δικαιοσύνη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
«Θαυμάστε ταχύτητα: Η αγωγή κατατέθηκε στις 10:50, η συζήτηση της ορίστηκε για τις 14:30, η επίδοσή της συντελέστηκε με επίδοση στις 11:20.
» Σεβόμαστε τα μέλη μας. Αρνούμαστε την τυπική συμμετοχή στη δίκη που άνοιξε η εργοδότρια. Πότε να βρούμε και να συνεννοηθούμε με τους δικηγόρους μας, πότε να ενημερωθούν, να γράψουν προτάσεις, να οργανώσουν στοιχειωδώς τον αντίλογο».
Newsroom ΔΟΛ

Ο Γιώργος Τράγκας “ξαναχτυπά”

590_0f87c4ab1b1496a44598bcdb7d9fa106
Τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις σχολιάζει με καυστικό τρόπο στο Facebook ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας.
Διαβάστε αναλυτικά
Όποιος παρακολούθησε τις τελευταίες μέρες τις συνεδριάσεις – τους διαλόγους στη Βουλή εκτός από την αηδία που φέρνει η απέραντη ανοησία, ένιωσε αναπόφευκτα και μία τάση φυγής- απόδρασης από μία περιοχή που με αυτή την πολιτική σκηνή δεν έχει αύριο και δεν μπορεί να έχει μέλλον. ‘’Κακή τη μοίρα’’ έλαχε σ’ αυτόν τον τόπο να έχει αυτό το πολιτικό προσωπικό που διακρίνεται για τον εγωισμό του, την αμάθεια του, τον οπορτουνισμό του, την ιδιοτέλεια του, την αλαζονεία του και την απύθμενη μωρία του, μπροστά στη διάλυση του κράτους, με την πλήρη υπονόμευση της ζωής των επόμενων γενεών και την παραχώρηση de facto & de jure της εθνικής κυριαρχίας. Εδώ πάει το αρχαίο: «των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν». Τραγουδάμε δηλαδή, ενώ καίγονται τα σπίτια μας!

ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Η ελληνική γλώσσα κατακρεουργείται καθημερινά.


Ηχηρή παρέμβαση του ακαδημαϊκού Γεωργίου Μπαμπινιώτη, ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε στον ''αμερόληπτο '' δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα είπε -μεταξύ άλλων:

ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: Η ελληνική γλώσσα κατακρεουργείται καθημερινά. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: Διαρκώς ακούμε για την κατάληψη της βίλα Αμαλίας ή ότι έγινε ανακατάληψη της βίλα Αμαλία.
Και σας ρωτώ. Η λέξη βίλα δεν κλίνεται;
Αν δεν το γνωρίζετε η βίλα προέρχεται από το ιταλικό villa και είναι λέξη ελληνοποιημένη, όπως η κατσαρόλα, όπως οι ολυμπιονίκες της άρσης βαρών.
Και πρέπει να κλίνεται σύμφωνα με τους κανόνες της γραμματικής.
Δε λέμε: Το καπάκι της κατσαρόλα.
Ούτε θα πούμε: Αυθαίρετες οι βίλα των υπουργών.

Ο Αγγελόπουλος και η “επίθεση πολιτισμού”

002jkani

Της ΜΑΡΙΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ

«Δε θα έπρεπε να εκπλήσσεται κανείς που στην Ελλάδα εμφανίστηκε ένας σκηνοθέτης για τον οποίο ποίηση και φιλοσοφία είναι ένα». Ο Γάλλος κριτικός κινηματογράφου Michel Ciment μιλά για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο. Τον Έλληνα σκηνοθέτη που απέκτησε διεθνή φήμη και διακρίθηκε για το σπουδαίο του έργο. Βραβεία σε φεστιβάλ, ο Χρυσός Φοίνικας για το «Μια Αιωνιότητα και μια Μέρα», η αποθέωση των κριτικών, η εκτίμηση των καλλιτεχνών, απέδειξαν όλα αυτά τα χρόνια ότι δεν αναλώθηκε σε εμπορικές επιτυχίες, ούτε κυνήγησε την εφήμερη δόξα. Ο Ingmar Bergman είπε για τον «Μελισσοκόμο» ότι είναι «αριστούργημα, μια εμπειρία απίστευτα συγκλονιστική». O Wim Wenders δήλωνε μαγεμένος μετά τις Κάννες το 1995 και το «Βλέμμα του Οδυσσέα», πιστεύοντας ότι είναι μια ταινία που θα μείνει στην ιστορία. Δεν είχε άδικο. Όπως και οι περισσότερες -αν όχι όλες- ταινίες του.

Την οργάνωση "Κίνημα 12 Φλεβάρη" υποψιάζονται ότι βρίσκεται πίσω από την έκρηξη στο Mall - Είχε τοποθετήσει την βόμβα στο ΜΕΤΡΟ τον Φεβρουάριο του '12



Την οργάνωση «Κίνημα 12 Φλεβάρη» που τοποθέτησε ωρολογιακή εμπρηστική βόμβα μέσα σε συρμό του ΜΕΤΡΟ στο Αιγάλεω στις 25 Φεβρουαρίου 2012, υποψιάζονται οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ότι κρύβεται πίσω από την βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο MALL.

«Η συνδεσμολογία της βόμβας του εμπορικού κέντρου είναι η ίδια με εκείνη στο μετρό, μόνο που ο πυροκροτητής-αντίσταση ηλεκτρικού λαμπτήρα, κατέληγε σε εκρηκτική ύλη και όχι σε εύφλεκτο υγρό» αναφέρουν οι ίδιοι αξιωματικοί.

Αυτή είναι η άγνωστη τέταρτη συμμετοχή για τον ελληνικό τελικό της EUROVISION!



Μαζί με τον Alex Leon, η τραγουδίστρια που κατάγεται από μουσική οικογένεια, θα προσπαθήσει να διεκδικήσει το εισιτήριο για το Μάλμο!
Ο λόγος για την...

zappit.gr

Η κρίση "χτύπησε" και το καρναβάλι - Γκρίνια για ελλείψεις και κιτς τελετή έναρξης (video)


Ένα ακόμα πατρινό καρναβάλι βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη, με την καρδιά της Πάτρας να κινείται το βράδυ του Σαββάτου σε ρυθμούς καρναβαλικούς, με εμφανή ωστόσο τα προβλήματα από την κρίση.
Χιλιάδες πατρινοί - λιγότεροι ωστόσο από άλλες φορές - δημιούργησαν, κόντρα στην ύφεση, καρναβαλική ατμόσφαιρα, για μια τελετή έναρξης η οποία δεν θα μείνει στην ιστορία για την πρωτοτυπία της, καθώς εκτός από το χρήμα έλειπε η φαντασία, η θεματολογία και τα δρώμενα, ενώ το γενικότερο σκηνικό σε τίποτα δεν παρέπεμπε στο Πατρινό Καρναβάλι.
Όπως γράφει το patrastimes.gr την «παράσταση» έσωσε το άρμα του Βασιλιά καρνάβαλου, που έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση και δεκάδες πυροτεχνήματα, των οποίων την ποσότητα και την ποιότητα όμως επίσης επηρέασε η οικονομική κρίση.
Την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού κήρυξε ο Δήμαρχος Πατρέων Γ. Δημαράς, ο οποίος αναφέρθηκε στα μηνύματα που στέλνει σε όλη τη χώρα ο θεσμός επισημαίνοντας πως θ’ αποτελέσει την ειρηνική έκρηξη και ανυπακοή κόντρα στην κρίση και το μνημόνιο.
Στα αρνητικά αναφέρονται σύμφωνα με το patrastimes, το έλλειμμα στην παρουσίαση και την μουσική επένδυση, η σκηνοθετική ανυπαρξία και θεματολογία.
Δείτε video από το patrastimes:







newsit.gr

Η Ελλάδα βυθίζεται... Άνεβαίνει η στάθμη της θάλασσας

Οι περιοχές που θα σκεπαστούν από νερό τα επόμενα 100 χρόνια
Κορινθιακός Κόλπος – Αίγιο - Δυτική Πελοπόννησος - Πάτρα - Μεσολόγγι...
Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας καταπίνει τις ακτογραμμές της Ελλάδας με ταχύτατους ρυθμούς από μισό έως ένα μέτρο τον χρόνο σε αρκετές περιοχές. Οι επιστήμονες που μιλούν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, υπογραμμίζοντας ότι ορισμένες παραλίες της χώρας θα τις θυμόμαστε σε λίγα χρόνια μόνο από φωτογραφίες.

Το σενάριο είναι εφιαλτικό, πλην όμως 100% ελληνικό. Οπως εκτιμούν αρκετοί Ελληνες επιστήμονες, μέσα στα επόμενα ενενήντα χρόνια θα εξαφανιστούν περισσότερα από 800 τετραγωνικά χλμ. ακτογραμμών λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας και των κλιματικών αλλαγών. Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος, αρκεί να φανταστούμε ότι μία έκταση περίπου ίση με τη μισή Κρήτη θα εξαφανιστεί από τον χάρτη μέχρι το τέλος του αιώνα.

Στα πλαίσια της 4ης Προγραμματικής Περιόδου ΕΣΠΑ 2007-2013 υλοποιείται το κοινοτικό δανειοδοτικό πρόγραμμα με τίτλο <<JEREMIE>>,που αποσκοπεί στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, την βελτίωση της επιχειρηματικότητας και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και απευθύνεται σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις (νεοσύστατες, υφιστάμενες ή υπό σύσταση) κάθε νομικής μορφής (Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε., Α.Ε., ατομικές),που δραστηριοποιούνται στον κλάδο <<Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών>>. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για ενημέρωση στις τράπεζες ΕΘΝΙΚΗ και ALPHA BANK και να υποβάλλουν τις αιτήσεις, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής τον Οκτώβριο του 2013 υπό την προϋπόθεση ότι ο προϋπολογισμός του  Προγράμματος, ανά γεωγραφική περιοχή, δεν έχει εξαντληθεί νωρίτερα.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας (Κροκιδά 2) λειτουργεί ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 7:00 π.μ. έως 15:00 μ.μ., σχετικά με τα επενδυτικά προγράμματα ΕΣΠΑ <<2007-2013>> και τον Αναπτυξιακό Νόμο 3908/2011 στα πλαίσια υλοποίησης δράσης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στο Νομό Κορινθίας, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.  
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Πώς ο Παπανδρέου δέσμευσε την Ελλάδα για 50 χρόνια


 
Αιχμές από την ραδιοφωνική του εκπομπή κατά του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου άφησε σήμερα ο Γιώργος Τράγκας.
Ο δημοσιογράφος τόνισε μεταξύ άλλων πως ο Παπανδρέου δέσμευσε τη χώρα για περισσότερα από 50 χρόνια, ενώ ταυτόχρονα δεν του απέδωσε ελαφρυντικό «βλακείας» αλλά υπογράμμισε πως η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια πριν αναλάβει την πρωθυπουργία ήταν ύποπτη και σκιώδης. Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα...


pinakio.blogspot.gr

Η ομιλία που θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο (video)

JFK-inauguration-speech

Του ΜΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

Στις 20 Ιανουαρίου του 1961, ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, ίσως η αγαπημένη φιγούρα Προέδρου για τους Αμερικανούς μετά τον Αβραάμ Λίνκολν, ανέβαινε στο βήμα που είχε στηθεί μπροστά από το Καπιτώλιο, για να ορκιστεί επισήμως. Και να εκφωνήσει μια ομιλία που θα έμενε στην Ιστορία.
Η πολιτική μυθολογία βάζει στοίχημα ότι εκείνη η ομιλία δεν μπορεί παρά να ήταν εμπνευσμένη, ίσως και γραμμένη στο μεγαλύτερο μέρος της, από τον Ρόμπερτ Κένεντι. Τον αδελφό του JFK, το μυαλό πίσω από τη… βιτρίνα του Κάμελοτ, καθώς περιέχει ρητορικές στοχεύσεις και επιχειρηματολογία που παραπέμπουν στην Αμερική την οποία ονειρευόταν ο RFK, αλλά ούτε ο αδελφός του, ούτε και εκείνος… πρόλαβαν να δουν.
Σύμφωνα με τη… μυθολογία της εποχής, ο JFK είχε ζητήσει από τον λογογράφο του, Τεντ Σόρενσον, να μελετήσει την ιστορική ομιλία του Αβραάμ Λίνκολν στη Μάχη του Γκέτισμπεργκ, ενώ το κομμάτι που αναφερόταν στην οικονομία το είχε σχεδιάσει ο Τζον Γκάλμπρεϊθ, το “τοτέμ” της παγκόσμιας οικονομικής σκέψης.
Είναι η ομιλία από την οποία η Ιστορία… ζήλεψε την εμβληματική φράση “Μη ζητάς να μάθεις τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για σένα. Ρώτα τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου”. Και απευθυνόταν σε ένα έθνος βαθιά διχασμένο εκλογικά, καθώς ο Κένεντι είχε νικήσει τον Ρίτσαρντ Νίξον με ιστορικά απειροελάχιστη διαφορά.
Εκείνη η ομιλία αποτέλεσε έκτοτε… case study για κάθε λογογράφο Αμερικανού Προέδρου. Μάλλον κανείς δεν την ξεπέρασε. Ούτε ο νικητής του Ψυχρού Πολέμου Ρόναλντ Ρίγκαν, ούτε ο χαρισματικός Μπιλ Κλίντον, ούτε ο πρώτος Αφροαμερικανός Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Εκείνη η ομιλία είναι γεμάτη… ιδέες για αντιγραφή:
- “Ας γνωρίζει κάθε έθνος ότι θα καταβάλλουμε όποιο τίμημα χρειαστεί, θα αντέξουμε κάθε δυσκολία, θα ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο για να διασφαλίσουμε την επιβίωση και την επιτυχία της ελευθερίας”.
- “Αν μια ελεύθερη κοινωνία δεν μπορεί να βοηθήσει τους πολλούς που είναι φτωχοί και δοκιμάζονται, δεν θα μπορέσει να σώσει τους λίγους που είναι πλούσιοι”.
- “Ας μην διαπραγματευτούμε ποτέ από φόβο. Αλλά και ας μην φοβηθούμε ποτέ να διαπραγματευτούμε”.
Ίσως όμως η πιο αυθεντική αποστροφή να ήταν η παρακάτω: ”Όλα αυτά δεν θα ολοκληρωθούν τις πρώτες 100 μέρες, ούτε τις πρώτες 1.000 μέρες, ούτε κατά τη διάρκεια αυτής της διακυβέρνησης, ούτε πιθανόν κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Κάποια στιγμή όμως, πρέπει να ξεκινήσουμε”.

Video



ysterografa.gr       

Ο Σαμαράς παίρνει πάνω του την ΑΟΖ

Antonis-Samaras-in-France
Στο περιθώριο της οικονομικής κρίσης, που εξασθένησε υπερβολικά τη θέση της Ελλάδας σε διεθνές επίπεδο, η κυβέρνηση Σαμαρά επιχειρεί να δρομολογήσει βήματα ανάκαμψης, όχι μόνο στον τομέα της οικονομίας, αλλά συνολικά στη γεωστρατηγική παρουσία της χώρας στον σύγχρονο κόσμο.
Στο πλαίσιο του σχεδιασμού αυτού, στο τραπέζι πέφτει αναπόφευκτα το θέμα της ΑΟΖ, με τη χάραξη των συντεταγμένων της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, που αποτελεί προτεραιότητα για το Μέγαρο Μαξίμου, και αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στη νέα σύσκεψη του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, η οποία προσδιορίζεται να πραγματοποιηθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες των “Υστερόγραφων” μάλιστα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα πάρει πάνω του το συγκεκριμένο θέμα, παραμερίζοντας καθυστερήσεις και… δισταγμούς, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί άλλωστε επισημαίνουν ότι η χάραξη της ΑΟΖ θα αλλάξει ριζικά τα δεδομένα για τη σύγχρονη Ελλάδα και την παρεμβατική δυνατότητά της στη διεθνή σκακιέρα, γι’ αυτό και παραδέχονται ότι η συγκυρία απαιτεί σθένος και αποφασιστικότητα.
Το θέμα της ΑΟΖ αποτελεί ακόμη ένα κομμάτι του μωσαϊκού της εξωστρέφειας που ξεδιπλώνει ο Αντώνης Σαμαράς μετά την εξασφάλιση παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, και την αποφυγή της χρεοκοπίας. Ο Πρωθυπουργός άλλωστε, υπήρξε Υπουργός Εξωτερικών σε μια κρίσιμη και σύνθετη περίοδο για την ελληνική διπλωματία, γνωρίζει λοιπόν καλά πως πρέπει να κινηθεί στη διεθνή σκακιέρα.
Οι πιο προσεκτικοί παρατηρητές και πολιτικοί αναλυτές εστιάζουν σε τρία “χτυπήματα” του Αντώνη Σαμαρά:
- Όσα είπε στη συνέντευξή Τύπου που ακολούθησε την απόφαση του Eurogroup να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης-μαμούθ προς την Ελλάδα, αποκαλύπτοντας ένα νέο αφήγημα για την εξωτερική πολιτική της χώρας, με τον ίδιο να πρωταγωνιστεί.
- Την αυτοπρόσωπη, αιφνιδιαστική παρουσία του στη συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Μάθιου Νίμιτς για το Σκοπιανό, επιβεβαιώνοντας ότι δεν αφήνει τη συγκεκριμένη “ανοιχτή πληγή” για τη χώρα, αλλά έχει προσωπική επιστασία.
- Τον σχεδιασμό για το rebranding της Ελλάδας, με αιχμή το υπουργείο Τουρισμού και τις δράσεις διαφήμισης και προώθησης της χώρας στο εξωτερικό που δρομολογεί η Όλγα Κεφαλογιάννη, όπως φάνηκε με την πρόσφατη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Για εκείνους που τον γνωρίζουν καλά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα προστατεύσει με προσωπικό αγώνα το legacy της διάσωσης της χώρας, στην οποία επίσης ο ίδιος είχε κεντρικό ρόλο, παρεμβαίνοντας και επιταχύνοντας τις εξελίξεις, όπου διαπιστώνει ότι υπάρχουν καθυστερήσεις και… δισταγμοί.
Το δικό του προσωπικό πολιτικό κεφάλαιο άλλωστε, λειτούργησε ως ασπίδα απέναντι στην επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκείνον θεωρούν οι διεθνείς εταίροι και δανειστές της χώρας ως τον πλέον αξιόπιστο συνομιλητή τους.

ysterografa.gr

Διαθεσιμότητα: Ό,τι δηλώσεις θα σε σώσει

Εποχές… Λυκείου θα θυμηθούν οι υπάλληλοι ΙΔΑΧ ΔΕ, καθώς για μια ακόμη φορά στη ζωή τους θα κληθούν να συμπληρώσουν ένα έντυπο τύπου μηχανογραφικού λυκείου, όπου θα πρέπει με σειρά επιλογής να γράψουν σε ποια κενή θέση θέλουν να μεταταχθούν. Το λέει, άλλωστε, καθαρά και η εγκύκλιος Μανιτάκη, με τα έξι κριτήρια για την… κινητικότητά τους. Το συγκεκριμένο «μηχανογραφικό», σύμφωνα με την ΑΔΑ: ΒΕΦΣΧ-8ΔΝ, θα πρέπει οι υπάλληλοι ΙΔΑΧ ΔΕ να το έχουν συμπληρώσει μέχρι τις 28 Ιανουαρίου.
Όπως αναφέρεται στην ΑΔΑ: ΒΕΦΣΧ-8ΔΝ, «εντός προθεσμίας είκοσι ημερών από τη δημοσίευση της Ανακοίνωσης (σ.σ.: ημερομηνία ανάρτησης της απόφασης 8/1), οι προς μετάταξη υπάλληλοι των Φορέων Προέλευσης υποβάλλουν Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση, σύμφωνα με Υπόδειγμα που θα κοινοποιηθεί στους Φορείς Προέλευσης, στην οικεία υπηρεσία Διοικητικού/ Προσωπικού, στην οποία δηλώνουν αν επιθυμούν τη μετάταξή τους, και τους Φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν, με τη σειρά προτίμησής τους. Η Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση απευθύνεται προς το ΑΣΕΠ.
»Μαζί με την Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει, εντός της εικοσαήμερης προθεσμίας, κάθε δικαιολογητικό απαραίτητο για την αξιολόγηση των σχετικών κριτηρίων, ιδίως όταν δεν περιλαμβάνεται ήδη στο προσωπικό του μητρώο».
Όπως πάντως λέει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αν και «η μη υποβολή Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης από τον υπάλληλο δεν επιδρά στο κύρος και την εξέλιξη της διαδικασίας μετάταξης», ωστόσο, για τον ίδιο τον εργαζόμενο σε διαθεσιμότητα ΙΔΑΧ ΔΕ μπορεί να είναι… μοιραίο, καθώς «η αίτηση αυτή καθορίζει τη σειρά προτίμησης του προς μετάταξη υπαλλήλου στους Φορείς που έχουν ανάγκη προσωπικού».
Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ)

aytodioikisi.gr

ΔΝΤ, σελίδα 39: Το νέο λάβαρο του ΣΥΡΙΖΑ που φόρεσε το στεφάνι του οσιομάρτυρα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όπως ακριβώς δεν είναι τυχαίο που χρεοκόπησε η Ελλάδα, άλλο τόσο τυχαίο δεν είναι που και ο υπόλοιπος κόσμος πάει κατά διαόλου.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο γελοιότητας, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με την τελευταία του έκθεση, που αποτελεί απλώς μια επανάληψη των ιδεοληψιών του, σε συνδυασμό με έναν ρόλο που θα μπορούσε να θεωρηθεί ακόμη και ύποπτος.

Έτσι, πριν από τρεις ημέρες, δηλαδή στις 18 Ιανουαρίου, έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεσή του, όπου, αφού αναγνωρίζεται πως η Ελλάδα έχει καταγράψει «σημαντική πρόοδο», αμέσως μετά αυτοαναιρείται, παραθέτοντας τη γνωστή κριτική για τις διαρθρωτικές αδυναμίες και τις απαιτήσεις του, συνοδεύοντας την κριτική του με την απειλή ότι δεν έχει αποσειστεί ο κίνδυνος στάσης πληρωμών και εξόδου από το ευρώ, υπογραμμίζοντας και πάλι πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Ο κ. Τόμσεν μάλιστα, ανέφερε πως είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι έχουν αναγνωρίσει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και επομένως έχουν αναλάβει τη στήριξη της Ελλάδας.

Δυο μέρες νωρίτερα, όμως, στις 16 Ιανουαρίου, το Δ.Σ. του ΔΝΤ είχε εγκρίνει την εκταμίευση 3,24 δις ευρώ προς την Ελλάδα.

Εγκώμια Μπάιντεν για την ομογένεια

Joe-Biden-Archbishop-Demetrios
Το εγκώμιο της ελληνικής Ομογένειας έπλεξε ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης Ελληνοαμερικανών στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της σημερινής επίσημης ορκωμοσίας του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν στάθηκε στη διαχρονική θετική συμβολή των Ελλήνων που βρέθηκαν στην Αμερική διεκδικώντας μια καλύτερη ζωή, στην πρόοδο των ΗΠΑ δια μέσου των ετών, ενώ δεν παρέλειψε να εξάρει την προσωπικότητα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημήτριου.
Στην εκδήλωση ήταν παρούσα και η επικεφαλής της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στην ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικανούς Βουλή των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

ysterografa.gr

Βαρυσήμαντες δηλώσεις Ραγκούση: Ψεύτης ο Λοβέρδος, υποκριτής ο Βενιζέλος και ανυπολόγιστη ζημιά για τον τόπο ο Σαμαράς

Φταίνε όλοι εκτός από τον ίδιο φυσικά και τα πολιτικά ινδαλματά του ΓΑΠ και Σημίτη.
Στο άθλιο φορομπηχτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης τα χώνει,μάλιστα, για τη μόνη μείωση φόρου στις επιχειρήσεις δηλ. τη μείωση μερισμάτων. Η ανοησία είναι αήτητη σ αυτή τη χώρα. Η πλάκα είναι ότι νομίζει πως μπορεί να υπάρξει πολιτικά εκτός της Πάρου χωρίς την παρέα του ΓΑΠ κι ότι αυτό συνεπάγεται.

Aπολαύστε τη δήλωση του κορυφαίου των "κηπουρών" ,του σωτήρα μας, "εκσυγχρονιστή" Γιάννη Ραγκούση:
Πρώτον. Την Ελλάδα την οδήγησαν στο μνημόνιο, στην τρόικα και στο ΔΝΤ αυτοί που την χρεοκόπησαν. Και την Ελλάδα την χρεοκόπησαν :

"Κούρσα" ανόδου γιά Κόρινθο '06 και Ολυμπιακό Άσσου σε ΄Β1 & Β2 Κορινθίας


Β1 Κατηγορία
 
15η αγωνιστική
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Κ. ΒΡΥΣΗΣ - ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ 1-2
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΓΣ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ 3-0 αα
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ 4-1
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 1-6
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ 4-0
  ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ 2-0
ΣΟΦΙΚΟ ΄05 - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 0-3
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 3-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 15 αγώνες)

1
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
41
2
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ.
34
3
Α.Ο ΜΑΨΟΥ
33
4
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
29
5
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
29
6
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
28
7
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
25
8
ΣΟΦΙΚΟ '05
22
9
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
21
10
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ
20
11
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
20
12
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ
19
13
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
9
14
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ
8
15
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ.
7
16
ΠΓΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
-10


Β2 Κατηγορία

15η αγωνιστική
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ - ΑΠΕΣΣΑΣ 0-3 αα
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΤΑΡΣΙΝΑ '97 4-2
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ 3-0 αα
ΑΡΑΤΟΣ - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ 1-2
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ- ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ 5-1
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ 2-1
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ

H BΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
14
36
2
Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
14
31
3
Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
14
31
4
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
14
27
5
ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ
14
26
6
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
14
25
7
ΤΑΡΣΙΝΑ '97
14
24
8
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
14
18
9
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
14
18
10
ΑΡΑΤΟΣ
14
15
11
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
14
13
12
Α.Ο. ΛΑΥΚΑΣ
13
9
13
Γ.Α.Σ. ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ
13
0
14
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ
13
-5
15
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ
13
-8

ΡΕΠΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ