Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Ιταλία: Ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα επανεξελέγη για δεύτερη συνεχή θητεία

  

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα επανεξελέγη σήμερα από το κοινοβούλιο της Ρώμης για δεύτερη συνεχή θητεία. Ο Ματαρέλα έλαβε πριν από λίγο τις 504 ψήφους βουλευτών, γερουσιαστών και εκπροσώπων των περιφερειών, κάτι που σημαίνει ότι εξασφάλισε την απόλυτη πλειοψηφία, που είναι αναγκαία για την εκλογή. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας έγινε δεκτό με παρατεταμένο χειροκρότημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ματαρέλα, λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία, απάντησε θετικά στο αίτημα των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση Ντράγκι να δεχθεί την πρόταση επανεκλογής, έπειτα από έξι ημέρες άκαρπων προσπαθειών του κοινοβουλίου.

Επαναλαμβάνονται ουσιαστικά οι πολιτικές εξελίξεις του 2013 όταν, λόγω πολιτικού αδιεξόδου, είχε επανεκλεγεί ο τότε πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Όλα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, τέλος, υπογραμμίζουν ότι η δεύτερη θητεία του Ματαρέλα αποδεικνύει την αδυναμία των ιταλικών κομμάτων — τουλάχιστον στη φάση αυτή — να υποδείξουν και να στηρίξουν μια νέα υποψηφιότητα κοινής αποδοχής για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Από το Πανόραμα Φενεού ο νέος Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος / Κρίσεις στην Πυροσβεστική

  

Συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥ.Σ.Ε.Α.) και επέλεξε για Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος τον Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο.

Στον αποστρατευθέντα Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Π.Σ. Στέφανο Κολοκούρη, απονεμήθηκε ο βαθμός του Στρατηγού εν αποστρατεία και ο τίτλος του Επίτιμου Αρχηγού του Π.Σ.

Βιογραφικό Νέου Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος του Χρήστου γεννήθηκε στο Πανόραμα Κορινθίας το 1965, είναι έγγαμος και

Μπακογιάννη σε Σκουρλέτη για τις πρόωρες εκλογές: «Μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη»

 Μπακογιάννη: Η σταθερότητα της Ελλάδας προβληματίζει την Τουρκία 

Άγρια κόντρα ξέσπασε πριν από λίγο στη Βουλή μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του Πάνου Σκουρλέτη, προκαλώντας ο τελευταίος την κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές με τη βουλευτή της ΝΔ να απαντά δηκτικά «Μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη, γιατί καμιά φορά τα αιτήματα γίνονται δεκτά».

Στην ομιλία της στη Βουλή ανέφερε ότι ένα από τα προνόμια των παλαιών βουλευτών είναι ότι έχουν ζήσει πολλά χρόνια στη Βουλή κι έχουν δει πολλές προτάσεις μομφής σημειώνοντας ότι «ομολογώ ότι είναι η πρόταση μομφής την οποία βλέπω με αφορμή τον χιονιά και αιτία οι δημοσκοπήσεις και ένα συνέδριο ενός κόμματος».

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 1.667 νέα κρούσματα ( 319 στην Μεσσηνία, 290 στην Κορινθία, 560 στην Αχαΐα.)

 

Μείωση, κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς , σε σχέση με χθες, (- 346) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 1.667 νέες μολύνσεις,  εκ των οποίων  τρεις  περιοχές  (Μεσσηνία, Κορινθία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων ( 1.169) , σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (498) .  

  Συγκεκριμένα

Εννιακόσια  εξηνταδύο (962) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 290 νέες μολύνσεις  παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 319 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 353 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (163) Αρκαδίας (92) και Λακωνίας (98).

Επίσης άλλα 705 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας ( 560) και Ηλείας (145).   

Σήμερα 29 / 1/ 22 κατεγράφησαν, συνολικά 1.667 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 154.499 (79.538  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Σάββατο 29 / 1 / 22, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας ( 560),  Μεσσηνίας  (319),  Κορινθίας (290), Ηλείας (145), Αργολίδας (163), Αρκαδίας (92) και Λακωνίας (98)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                57.580

Π.Ε. Κορινθίας           23.147

Π.Ε. Μεσσηνίας         20.404

Π.Ε. Ηλείας                16.800

Π.Ε. Αργολίδας          13.894

Π.Ε. Αρκαδίας            11.718

Π.Ε. Λακωνίας             9.224