Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Παρίσι 2024: Οι Ολυμπιακοί της συμπερίληψης, του Μακρόν και της χλιδής

 olimpics-arthrou  

Αύριο το Παρίσι υποδέχεται έπειτα από έναν αιώνα το κορυφαίο αθλητικό γεγονός και τους πιο φωτογενείς πρωταθλητές του πλανήτη από 206 χώρες, φιλοδοξώντας να επαναφέρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην κανονικότητα έπειτα από τις παλινωδίες του Ρίο και τις άδειες -λόγω κορωνοϊού- κερκίδες του Τόκιο. Αρκούν τα 7,5 δισ. που ξόδεψε για να το πετύχει; 

Politico: Ποιοι θα είναι οι επόμενοι επίτροποι στο πλευρό της Φον ντερ Λάιεν

 ursula-von-der-leyen-makk 

Πριν κάνει ένα διάλειμμα για να περάσει χρόνο με την οικογένειά της, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα ζητήσει από τις εθνικές κυβερνήσεις της ΕΕ να στείλουν τα ονόματα των προσώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην επόμενη ομάδα των επιτρόπων.

Κάθε χώρα λαμβάνει έναν επίτροπο. Η Φον ντερ Λάιεν θεωρείται η επιλογή της Γερμανίας και η Κάγια Κάλλας, η οποία υποστηρίχθηκε από τους ηγέτες της ΕΕ για να γίνει η επόμενη επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής, θα είναι η εκπρόσωπος της Εσθονίας (ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής διορίζεται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά είναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής).

Η Φον ντερ Λάιεν ζητά από κάθε χώρα να προτείνει έναν άνδρα και μια γυναίκα, εκτός εάν ο εν ενεργεία επίτροπος παραμένει.

Ποιος θα μείνει;

Τασούλας: Χυδαίος ζήτουλας της προσοχής μέσω ύβρεων ο Πολάκης - Του επέβαλε περικοπή μισθού

 6116535 

Απεχθής, απαράδεκτη και αηδιαστική χαρακτήρισε την bullying Πολάκη ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ο οποίος ανακοίνωσε στο Σώμα την απόφασή του να περικοπεί ο μισθός του βουλευτή μετά το πρωτοφανές επεισόδιο στην Επιτροπή Κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής.  

Δείτε το βίντεο με την παρέμβαση Τασούλα στη Ολομέλεια 


 Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε:

Ηλεία: Τροχαίο ατύχημα μετά από ανατροπή τρακτέρ – Γέμισε ο δρόμος ντομάτες

 Ηλεία: Τροχαίο ατύχημα μετά από ανατροπή τρακτέρ – Γέμισε ο δρόμος ντομάτες  

Ένα απίστευτο τροχαίο σημειώθηκε την Πέμπτη (25.07.2024), όταν η καρότσα ενός τρακτέρ ανετράπη με αποτέλεσμα να «χυθούν» ντομάτες στο δρόμο.

Η καρότσα του τρακτέρ που μετέφερε βιομηχανικές ντομάτες με αποτέλεσμα να γεμίσει το οδόστρωμα και να θυμίζει σε όψη «κόκκινη σάλτσα». Το τροχαίο συνέβη στην οδό Κατακόλου στα Γρανιτσέικα της Ηλείας.

Η αστυνομία διερευνά τα αίτια του ατυχήματος, ενώ ζητήθηκε η συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας για να καθαρίσει το οδόστρωμα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία στο σημείο.Το ατύχημα έγινε λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα.

 

 

Wolt: Δυναμική επέκταση σε Κιάτο , Λουτράκι και σε άλλους καλοκαιρινούς προορισμούς

 Wolt: Δυναμική επέκταση σε 15 καλοκαιρινούς προορισμούς 

Η Wolt επέκτεινε την παρουσία της σε 15 τουριστικούς προορισμούς – νησιά της Ελλάδας, στο πλαίσιο της δυναμικής της εξάπλωσης, εξυπηρετώντας συνολικά 50 πόλεις πανελλαδικά.

Συγκεκριμένα, οι χρήστες της Wolt μπορούν να κάνουν τις αγορές τους σε περισσότερα από 1.450 καταστήματα εστίασης και λιανικής, σε 15 νησιά της χώρας, όπως Σαντορίνη, Πάρος, Νάξος, Σύρος, Κέρκυρα, Άγιος Νικόλαος & Χερσόνησος στην Κρήτη, Κως, Σητεία, Ναύπλιο, Ναύπακτος, Σαλαμίνα, Κιάτο, Λουτράκι και Μεσόγεια. 

Πανελλήνιες 2024: Οι βάσεις σε στρατιωτικές σχολές, αστυνομία, πυροσβεστική, λιμενικό

 Πανελλήνιες 2024: Οι βάσεις σε στρατιωτικές σχολές, αστυνομία, πυροσβεστική, λιμενικό 

Οι βάσεις των Πανελληνίων Εξετάσεων είναι πλέον γεγονός. Στη δημοσιότητα δόθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης οι βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ για το 2024 στο results.it.minedu.gov.gr, με το υπουργείο Παιδείας να αναρτά και τους αναλυτικούς πίνακες με τις σχολές και τα μόρια.

Ακολουθούν οι στρατιωτικές σχολές, αλλά και αστυνομία, πυροσβεστική, λιμενικό:

Εκτός Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης με απόφαση Στ. Κασσελάκη για απρόκλητη φραστική επίθεση, στρεφόμενος κατά συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

 Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης 

Τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά την επίθεση που εξαπέλυσε σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. «Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 

Όσα ανέφερε ο Παύλος Πολάκης στην συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη:

Θάνατος νεαρού άνδρα στον όρμο της Ποσειδωνίας Κορίνθου

Θάνατος νεαρού άνδρα στον όρμο της Ποσειδωνίας Κορίνθου 

Σορός άνδρα εντοπίστηκε σήμερα, Πέμπτη, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου της Ποσειδωνίας Κορίνθου, κινητοποιώντας τις αρχές.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, το πρωί της 25ης Ιουλίου 2024, εντοπίστηκε σορός άνδρα, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου της Ποσειδωνίας, στην Κόρινθο.

Στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν και περισυνέλεξαν τη σορό, ενός 27χρονου άνδρα.

Η σορός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο της Κορίνθου και στη συνέχεια στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Αθήνας για τη διενέργεια νεκροψίας και νεκροτομής.

Την προανάκριση κάνει το Β Λιμενικό Τμήμα των Ισθμίων του Λιμεναρχείου της Κορίνθου.

 

Μήνυμα Μαρίας Συρεγγέλα Γραμματεως ΠΕ Νέας Δημοκρατίας, για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας!

Η Δημοκρατία χρειάζεται τον καθένα και την καθεμία από εμάς, χρειάζεται τους αδιάκοπους αγώνες μας για να διαφυλάξουμε τις αξίες και τα ιδανικά μας!

50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας 


Μαρία Συρεγγέλα - Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής