Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Παρέμβαση Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για τις πυρκαγιές – Έρευνα για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού

Παρέμβαση Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για τις πυρκαγιές 

Πυρκαγιές: Εις βάθος έρευνα για το ζήτημα των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα μας, ακόμη και για ύπαρξη οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας, ζητεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας, με σημερινή παρέμβασή του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλιώτας με παραγγελία του προς την εισαγγελία Εφετών Αθηνών και τον Διευθυντή Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τους ζητεί να συγκεντρώσουν «όλα τα κρίσιμα στοιχεία που παρέχουν ενδείξεις για ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου και κεντρικού σχεδιασμού για ενιαία δράση εμπρηστών-μελών εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή για τέλεση του κακουργήματος του άρθρου 187 παρ. 1 και 2 ΠΚ».

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κοινοποιεί την παραγγελία του προς το Διευθυντή Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και τον αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Λάμπρο Σοφουλάκη, τον οποίο και θα ενημερώνει για την πρόοδο της έρευνας η εποπτεύουσα εισαγγελέας Εφετών.

Αναλυτικά, η παραγγελία του κ. Πλιώτα  αναφέρει τα εξής:

Ο Δήμος Νεμέας στοχεύει στην ίδρυση ομάδας εθελοντών με απώτερο σκοπό από τη μια πλευρά την προσφορά στο Δήμο

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                 Νεμέα : 09-8-2021 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                                       

ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

 ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Νεμέας στοχεύει στην ίδρυση ομάδας εθελοντών με απώτερο σκοπό από τη μια πλευρά την προσφορά στο Δήμο σε δύσκολες περιόδους ,είτε λόγω φυσικών φαινομένων είτε λόγω έκτακτων συνθηκών και αφετέρου την ενεργοποίηση των πολιτών   στα πλαίσια συνεργασίας, συντονισμού, συνεννόησης, σχεδιασμού και δράσης με όλους τους πολίτες , προς όφελος των κατοίκων του Δήμου.

Θέλουμε οι εθελοντικές οργανώσεις να λειτουργήσουν με  αυτονομία και

Πυρκαγιές – Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την Τρίτη 10 Αυγούστου

  

Η Πολιτική Προστασία κυκλοφόρησε τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου για τις πυρκαγιές για την Τρίτη 10 Αυγούστου και μια σειρά περιοχές βρίσκονται στην κατηγορία 4. Θυμίζουμε ότι η κατηγορία 5 είναι αυτή του ακραίου κινδύνου. Ευτυχώς, καμιά περιοχή δεν εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία για την αυριανή μέρα.

Στην κατηγορία 4 εντάσσονται οι: Ηλεία, περιοχές της Αχαΐας, Δωδεκάνησα, Σάμος, Ικαρία, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ηράκλειο και Λασίθι. Όπως μπορείτε να δείτε στον παραπάνω χάρτη, στην κατηγορία 3 είναι το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. 

Να σημειώσουμε ότι με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, η κατάσταση στην Εύβοια παραμένει κρίσιμη. Υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις, ενώ τα βασικά μέτωπα που οι πυροσβέστες και οι κάτοικοι δίνουν μάχη με τις φλόγες είναι τρία.