Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Travel & Leisure: Η Σαντορίνη στους 50 καλύτερους προορισμούς του κόσμου για ρομαντικές αποδράσεις το 2022

https://www.travel.gr/wp-content/uploads/2021/07/Nikos-Pilos-022.jpg 

Λίγο πριν την εκπνοή του 2021, το μεγάλο αμερικανικό ταξιδιωτικό έντυπο Travel & Leisure δημοσιεύει στον ιστότοπό του τους 50 καλύτερους προορισμούς για ρομαντικές αποδράσεις το 2022. «Είτε γιορτάζετε τον μήνα του μέλιτος, είτε απλά ψάχνετε να αποδράσετε κάπου με το ταίρι σας, αυτά είναι τα 50 πιο ρομαντικά μέρη σε όλο τον κόσμο» αναφέρει.

Στη λίστα, μαζί με τους λόφους της Τοσκάνης, τα χειμερινά resort στο Κολοράντο και τόπους που δεν έχουμε συνδέσει απαραίτητα με τον ρομαντισμό, όπως τα νησιά Γκαλαπάγκος, υπάρχει κι ένα ελληνικό νησί. Η Σαντορίνη.

Το ότι το συγκεκριμένο νησί συμπεριλήφθηκε στη λίστα, είναι κάτι που δεν μας προκάλεσε έκπληξη. Η Σαντορίνη εδώ και αρκετές δεκαετίες έχει καθιερωθεί στη (παγκόσμια) ταξιδιωτική συνείδηση ως ρομαντικός (κι όχι μόνο) προορισμός. Χιλιάδες ζευγάρια από όλο τον κόσμο επιλέγουν κάθε χρόνο το νησί των Κυκλάδων για να παντρευτούν ενώ το ηλιοβασίλεμα της Οίας είναι από τα πιο instagrammable μέρη στον πλανήτη.

«Αυτό το μαγικό νησί είναι γνωστό ως το πιο ρομαντικό της Ελλάδας. Διαθέτει τιρκουάζ νερά, άσπρα σπίτια πάνω σε βράχους και όμορφες παραλίες» σημειώνει το Travel & Leisure και συνεχίζει: «Όταν βρεθείτε εκεί, κάντε πεζοπορία στο μονοπάτι των Φηρών, δείτε το ηλιοβασίλεμα στην Οία και εξερευνήστε την παραλία με την μαύρη άμμο».

Ούτως ή άλλως, η Σαντορίνη είναι διαχρονικά από τα αγαπημένα μέρη του Travel & Leisure και γενικότερα του

αμερικανικού κοινού. Για πολλά χρόνια, αναδεικνυόταν ως το καλύτερο νησί στην Ευρώπη στις ψηφοφορίες των αναγνωστών του περιοδικού και φιγουράρει διαχρονικά στη λίστα με τα ομορφότερα νησιά του κόσμου.

Σε παλαιότερο αφιέρωμά του, το περιοδικό είχε αναφέρει: «Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η Σαντορίνη είναι φτιαγμένη για να μπει σε λίστες επιθυμιών. Λίγα μέρη στον κόσμο μπορούν να συγκριθούν μαζί της ως προς την παγκόσμια γοητεία που ασκεί».

Οι υπόλοιποι προορισμοί που προτείνει το Travel & Leisure για «ρομαντικές αποδράσεις» τη νέα χρονιά είναι οι εξής:

Σκωτία

Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι

Ζιουατανέχο, Μεξικό

Παλμ Σπρινγκς, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Νησί Whidbey, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Idyllwild, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Μοντάνα, ΗΠΑ

Λα Παζ, Μεξικό

Λίμνη Tahoe, Νεβάδα, ΗΠΑ

Duna Point, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Sonoma Valley, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Chassignolles, Γαλλία

St. James, Μπαρμπάντος

Bίλλεμστατ, Κουρασάο

Μπεντ, Όρεγκον, ΗΠΑ

Άσπεν, Κολοράντο, Ήπα

Chiloe, Χιλή

Kομητεία Door, Γουισκόνσιν, ΗΠΑ

Ακτογραμμή Όρεγκον, ΗΠΑ

Κόστα Ρίκα

Βequia, Άγιος Βικέντιος

Μάουι, Χαβάι

Πολιτεία Μέιν, ΗΠα

Νέο Μεξικό, ΗΠΑ

Φρέντρικσμπεργκ, Τέξας, ΗΠΑ

Νησιά Γκαλαπάγκος

Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Σεν Μπαρτς

Άσπα Βουνά, Αριζόνα, ΗΠΑ

Μαλιμπού, ΗΠΑ

Κεμπέκ, Καναδάς

Πουκέτ, Ταϊλάνδη

Μπελίζε

Νησί Catalina, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

St. Lucia

 

 


 


Οι μαθουσάλες της αμερικανικής πολιτικής

Οι μαθουσάλες της αμερικανικής πολιτικής 

Ο Τζο Μπάιντεν είναι 79 και θα γίνει 80 ετών τον επόμενο χρόνο. Ο πολιτικός των Δημοκρατικών εισήλθε στον Λευκό Οίκο ως ο γηραιότερος Πρόεδρος όλων των εποχών. Ο Μπάιντεν δεν είναι η μοναδική περίπτωση.

Νούμερο τρία στο κράτος είναι η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, η οποία είναι 81 ετών. Και στα δυο σώματα του Κογκρέσου, ο μέσος όρος ηλικίας είναι σήμερα υψηλότερος από ποτέ.

Επανάσταση στο βόλεϊ: Καταργούνται οι επόπτες και ο διαιτητής!

 Επανάσταση στο βόλεϊ: Καταργούνται οι επόπτες και ο διαιτητής! 

Tρεις αλλαγές έχουν δρομολογηθεί στο βόλεϊ όσον αφορά τους διαιτητές και το άθλημα του φιλέ τείνει να μοιάσει με το τέννις, ενώ λίαν συντόμως θα γίνεται με έναν ρέφερι και χωρίς επόπτες.  Στη Ρόδο στο Σούπερ Καπ Φοίνικας Σύρου-Ολυμπιακός 3-0, είδαμε έναν αγώνα χωρίς επόπτες και χωρίς προβλήματα, αφού το video referi θα αντικαταστήσει σε λίγο και τον δεύτερο διαιτητή και θα διεξάγεται ένας αγώνας.

Νέο εύρημα στην Επίδαυρο: Στο φως μαρμάρινο γυναικείο άγαλμα με ποδήρη χιτώνα [εικόνες]

 

Ένα σημαντικό εύρημα ήλθε στο φως, στον χώρο της αγοράς της αρχαίας Επιδαύρου, την Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για ένα φυσικού μεγέθους μαρμάρινο γυναικείο άγαλμα πολύ καλής ποιότητας. Το άγαλμα βρέθηκε ακέραιο, με εξαίρεση τα χέρια, που ήταν πρόσθετα, και το κεφάλι, που πιθανότατα έσπασε κατά την πτώση του αφήνοντας στη θέση του τον ένθετο όλμο στερέωσής του, σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η φετινή ανασκαφική περίοδος είχε λήξει, αλλά η έντονη βροχόπτωση των προηγουμένων ημερών, εμφάνισε μικρό τμήμα της πίσω όψης του αγάλματος. Ακολούθως, ανασκάφθηκε η περιοχή.

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης: Διαδικτυακή Βράβευση επιτυχόντων μαθητών Ετών 2020 & 2021 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

 


Παρακολουθήστε τη Διαδικτυακή Βράβευση επιτυχόντων μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τα Έτη 2020 & 2021.από το κανάλι Youtube του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 19:00.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η Χορωδία του Ιδρύματος Γραμμάτων & Τεχνών «Ηώς» με μαέστρο τον κύριο Ανδρέα Χασάπη, όπου ακούσθηκαν ύμνοι και . και μελωδίες των Χριστουγέννων.

Ακολούθως, παρουσιάστηκαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  κ. Βλάσιο Τσιώτο και τους αντιδημάρχους κ. Ιωάννη Σκέρο και την κα Ελίνα Μενούνου.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν μηνύματα των διευθυντών των σχολείων για να ακολουθήσει η απονομή των βραβείων προς τους επιτυχόντες μαθητές.
Υπεύθυνη για το συντονισμό της εκδήλωσης ήταν η κα Έφη Ναστάτου.

Η σεισμική δραστηριότητα στη Κρήτη μετα τον σεισμό των 5,7 ρίχτερ.

 

 Η σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη παραμένει έντονη λίγες ώρες μετά τη δόνηση των 5,7 βαθμών το πρωί της Τετάρτης (29.12.2021).

O νέος δυνατός σεισμός στην Κρήτη έγινε στις 18:47′ το απόγευμα της Τετάρτης (29.12.2021) και έχει ένταση 5,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού που ανέφερε αρχικά μέγεθος 5,3 R.

Το επίκεντρο εντοπίζεται σε απόσταση 39 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Άρβης στον θαλάσσιο χώρο, λίγα χιλιόμετρα νοτιότερα από το σημείο που έδωσε τα 5,7 Ρίχτερ το πρωί. 

Το δε εστιακό βάθος του τελευταίου σεισμού βρίσκεται στα 74,8 χιλιόμετρα.

Τελετή Απονομής των Best in Rhodes – Reader’s Choice Awards 2021: Ήταν μία υπέροχη βραδιά για την τοπική επιχειρηματικότητα

Σε μία λιτή, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, αλλά λαμπρή γιορτή για την τοπική επιχειρηματικότητα, έδωσαν το παρών εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των επιχειρηματικών και επαγγελματικών φορέων του νησιού, αλλά και εκπρόσωποι των φορέων και επιχειρήσεων που βραβεύθηκαν. Η Τελετή Απονομή των Best in Rhodes – Reader’s Choice Awards 2021 πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021 στη Νέα Πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, με τήρηση όλων των μέτρων κατά της πανδημίας.