Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

ΝΔ: Κόλαφος για τον Παππά οι καταγγελίες του καθηγητή Κριμιζή – Να δώσει απαντήσεις

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/11/nea-dimokratia-1000.jpg
Απαντήσεις από τον Νίκο Παππά για τις σοβαρές καταγγελίες του παραιτηθέντος προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού Σταμάτη Κριμιζή, ζητά η ΝΔ.
Σε ανακοίνωσή της η Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κυρία Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, με αφορμή την επιστολή παραίτησης του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, κ. Σταμάτη Κριμιζή, τόνισε ότι «οι

Παραίτηση με «βόμβες» για Παππά από τον πρόεδρο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/04/STAMATIS-KRIMIZIS-500.jpg
Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού υπέβαλε ο Δρ. Σταμάτης Κριμιζής, σχεδόν έναν μήνα μετά τον ορισμό του ΔΣ του Οργανισμού.

Ο κ. Κριμιζής, στην μακροσκελή επιστολή παραίτησής του, έκανε λόγο για υπουργικές αποφάσεις που «πρακτικά ακύρωσαν το λόγο ύπαρξης του ΕΛΔΟ, καθιστώντας τον μια μη αξιόπιστη γραφειοκρατική δομή που θα μπορούσε να γίνει υποχείριο οποιουδήποτε πολιτικού προϊστάμενου».
Η επιστολή παραίτησής του:

Μια απαράδεκτη πινακίδα στα Μεντουργιάννικα


Από τον Πολιτικό Αναλητή, Διδάκτωρα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου & Πτυχιούχο  του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Κιέβου, κ.  Σωτήριο Δημόπουλο, με καταγωγή τα Μεντουριάνικα ( τοπική κοινότητα Χελυδορέου)  Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης λάβαμε και δημοσιοποιούμε την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας

 

Η Επιστολή:



«Αν και έχουν περάσει 2,5 χρόνια από τότε που έγιναν κατολισθήσεις στο χωρίο Μεντουριάνικα Δερβενίου, προφανώς λόγο της διάνοιξης σηράγγων για τον νέο αυτοκινητόδρομο και τη σιδηροδρομική γραμμή, δεν έχει υπάρξει ως σήμερα καμιά πρόληψη για την μη επανάληψη του επικίνδυνου φαινομένου.

Το αδιανόητο είναι ότι δεν έχει γίνει καμία κίνηση ούτε για την συλλογή των τεράστιων βράχων, που έχουν πέσει στην πλαγία του βουνού.

Αντ' αυτού, εντός της κατοικημένης περιοχής τοποθετηθήκαν πινακίδες που προειδοποιούν -άραγε ποιους;- για νέες πιθανές κατολισθήσεις. 

Προφανώς, οι αρμόδιες αρχές -Περιφέρεια και Δήμος- θεώρησαν ότι κατ' αυτόν τον τρόπο έκαναν το καθήκον τους σε περίπτωση που συμβεί το απευκταίον…



Η σχετική φωτο για επιβεβαίωση»

SOTIRIOS DIMOPOULOS

Let's d oit Creece.. Κυριακη 29 Απριλιου... Νίκος Χαβέλης/ Συνέντευξη στην Μαίρη Νικολοπούλου/ ΗΛΕΚΤΡΑ FM 98,8

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEieS0l8tflo1V8B_oFDZkrI53dD7IDyEZ8A1rwuPEfwNPMu-nx7bLbX1vdx02bP-blunIyVYLp_tXfsWGNB7BjhzVm95Fnx5kZYc7KkfBp3se7B9X5xUkqkwyiLUR8Tgz_k3rJm7OhITXA/s1600/kilinios+kor+orizontes.jpg


O Νίκος Χαβέλης , μέλος του Δ.Σ "Κυλλήνιος Άδωνις" στην εκπομπή "Με τη Μαίρη ως το μεσημέρι" 
Ακουστε ολη τη ραδιοφωνικη συν/ξη ....μιλαμε για την μεγαλυτερη ταυτοχρονη εθελοντικη δραση πανελλαδικα,που αφορα τον καθαρισμο δασων και ακτων...Let's d oit Creece.. Κυριακη 29 Απριλιου...

hlektra.fm

Τα επόμενα βήματα της Κ.Ε.Δ.Ε. για το νέο “Καλλικράτη”. Συνεδρίαση όλων των Δημοτικών Συμβουλίων την ίδια ημέρα σε όλη την Ελλάδα.

Εμφάνιση

Τον οδικό χάρτη της Κ.Ε.Δ.Ε. ενόψει δημοσίευσης του νέου “Καλλικράτη” προδιέγραψε πριν λίγο το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. στην εν εξελίξει Συνεδρίασή του. ...

ΟΑΕΔ: Αντίστροφη μέτρηση για 25.000 προσλήψεις σε 274 δήμους (ειδικότητες) - 50 στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

 
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση της έκδοσης της προκήρυξης για την πρόσληψη 25.000 ανέργων μέσω προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, σε 274 δήμους της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί εντός του Ιουνίου. Αυτή την στιγμή η προκήρυξη βρίσκεται στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, οι οποίες και καθορίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες, προκειμένου στη συνέχει να δοθεί στο ΟΑΕΔ για την δημοσιοποίηση και

Η Νέα Δημοκρατία είναι ανοιχτή σε όλους

δες το βίντεο διαμόρφωσε την Νέα Δημοκρατία 

Κυριάκος Μητσοτάκης

Τρεις Δήμαρχοι και ένας Περιφερειάρχης στη Βουλή για το ν/σ της Δ.Ε.Η

 
Πραγματοποιήθηκε στη Βουλή η ακρόαση φορέων για το ν/σ που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στην πολιτική επικαιρότητα και δεν είναι ...
airetos.gr

O Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων

http://www.news247.gr/img/5438/6588310/051000/w660/660/juncker1.jpg 
Σε συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, με Ειδική Ημερήσια Διάταξη, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean-Claude Juncker θα απευθυνθεί στην Εθνική Αντιπροσωπεία, αύριο Πέμπτη 26 Απριλίου 2018, στις 13:00.

Η Ντίνα Γιαμπουράνη «καινοτομεί» και σας προσκαλεί!


Εμφάνιση αφίσα-001.jpg

Φυσική , Αστρονομία και Οικονομία έρχονται να «υπηρετήσουν» την ικανότητα της Ντίνας Γιαμπουράνη , μιας γυναίκας με πολυσχιδή καλλιτεχνική δράση που κοσμεί την Κορινθία , να δημιουργεί και να εκπλήσσει! 
Αυτή τη φορά μας πηγαίνει θέατρο για μια παράσταση καινοτόμα η οποία φυσικά «έχει την υπογραφή της» και έρχεται να «ανέβει» τη στιγμή που η ανθρωπότητα τιμά την παγκόσμια ημέρα της Δημιουργικότητας και της καινοτομίας.
 1. RapMedia ΕΠΙΣΗΜΟ-ΤΕΛΙΚΟ
Άλφα εις την Ν, Όταν η Ψυχή συναντάει το Σύμπαν, λοιπόν στο Θέατρο Αλκμήνη με την πρώτη από τις τρεις παραστάσεις να έχει ήδη ανέβει…

Συλλυπητήριο μήνυμα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για τον Άγγελο Δεληβοριά

Εμφάνιση r1.jpg


«Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια του συμπατριώτη μας Άγγελου Δεληβοριά, ενός ευπατρίδη του πολιτισμού της Ελλάδος, μιας σπουδαίας προσωπικότητας με διεθνές κύρος, ο οποίος με το ανοιχτό μυαλό του και τον οραματισμό του δημιούργησε νέα δεδομένα στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας.
Με το έργο του έχει αναμφίβολα καταταχθεί σε διακριτό μέλος μιας ομάδας ανθρώπων που «ψήλωσαν» την  Ελλάδα σε δύσκολους καιρούς, επιδεικνύοντας αυταπάρνηση, αφοσίωση, σκληρή δουλειά, ταπεινότητα και άδολη αγάπη για την πατρίδα.
Διακρίθηκε για τις σπουδές του, το πολυσχιδές έργο του, το οποίο θα παραμείνει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, και για το γεγονός ότι έβλεπε πολύ μπροστά από την εποχή του. 
Κατέκτησε εξαιρετικές θέσεις στα γράμματα, στις επιστήμες, στις τέχνες και στην κοινωνία και τίμησε την Ελλάδα και την Αρκαδία πέραν των ορίων του έθνους.
Ήταν ιδιαίτερη τιμητική η συνεργασία μας για πολλά χρόνια, ιδιαίτερα δε κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο Πολιτισμού. Η συνάντησή μας τότε σημάδεψε τόσο εμένα προσωπικά, όσο και την προσπάθεια που κατέβαλλα από τη θέση του Υπουργού Πολιτισμού.
Το παράδειγμά του θα συνεχίσει στο διηνεκές να αποτελεί ελπίδα για τον τόπο μας.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια»

Πέτρος Τατούλης
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου


Υ.γ. Η φωτογραφία είναι από τη βράβευση του Άγγελου Δεληβοριά από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου το Νοέμβριο του 2016 στην Παλαιά Βουλή

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: "Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΤΩΝ ΨΕΜΑΤΩΝ" Ομιλία Γιάννη Μανιάτη, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για τη ΔΕΗ


Ο Γιάννης Μανιάτης μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για τη ΔΕΗ, αναφέρθηκε σε δύο διαφορετικούς κόσμους.
Στον κόσμο της προόδου, των επενδύσεων, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, στον κόσμο που δίνει ελπίδα, αισιοδοξία και προοπτική στην Ελλάδα, στον κόσμο που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας, στον κόσμο που δίνει ξανά τη δυνατότητα στον Έλληνα πολίτη να

Επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρυ Ρ. Πάιατ στο Δήμαρχο Τρίπολης

http://www.tripolis.gr/media/k2/items/cache/0280169c35eef9158abbd39ef2e09867_L.jpg

Τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα, κ. Geoffrey Pyatt (Τζέφρι Πάιατ), υποδέχτηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Δημήτρης Παυλής.
Ο κ.Πάιατ βρέθηκε στην Τρίπολη στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και εμφανίστηκε ενθουσιασμένος από την επίσκεψή του στην πόλη μας, δηλώνοντας λάτρης της Αρκαδίας και της

Η δική τους σημαία είναι το ψέμα!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι όταν οι ψεύτες και οι τυχοδιώκτες κατορθώνουν να αναρριχηθούν στην εξουσία, προκαλούν μεγάλα δεινά – τα περισσότερα στα εθνικά θέματα.
Κυρίως επειδή χρησιμοποιούν αυτά τα θέματα για προπαγάνδα. Και επειδή καταφεύγουν πάντα στην προσφιλή τους τακτική: Το ψέμα. Το οποίο είναι η μοναδική σημαία τους! Μια σημαία ευκαιρίας!
Με μεγάλη άνεση είναι ικανοί για το ίδιο θέμα να λένε κάθε φορά ό,τι τους βολεύει τη συγκεκριμένη στιγμή.

«Πάγωμα» των αναδρομικών εισφορών των μηχανικών ζητά το ΤΕΕ από τον ΕΦΚΑ, ενόψει της απόφασης του Συμβούλιου της Επικρατείας

Επείγουσα επιστολή προς τη διοίκηση του ΕΦΚΑ απέστειλε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός με την οποία ζητά παράταση ή αναβολή της διαδικασίας είσπραξης (και της ισχύος των σχετικών ειδοποιητηρίων του ΕΦΚΑ) για τις αναδρομικές πρόσθετες εισφορές του Β΄ εξαμήνου 2012 καθώς και των ετών  2013-2014 των ασφαλισμένων του Τομέα Μηχανικών και ΕΔΕ του πρώην ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ.

Η επιστολή στάλθηκε κατόπιν ομόφωνης απόφασης της διοικούσας Επιτροπής του

Let's do it Greece 2018 - Καθαρισμός Αισθητικού Δάσους "ΠΕΥΚΙΑΣ" Ξυλοκάστρου

Εμφάνιση ΑΦΙΣΑ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ.jpg
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης συμμετέχει για ακόμη μια χρονιά στη δράση που εχει γίνει θεσμός για το περιβάλλον και τον εθελοντισμό . 

Με κεντρικό σύνθημα “ Γίνε η αλλαγή που περιμένεις ” εθελοντές , σύλλογοι και φορείς από το Δήμο μας θα συντονιστούν με τους εθελοντές από όλη την Ελλάδα στο Let’s do it Greece 2018 , τη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Περιβαλλοντική Δράσης της χώρας . 
Ο ι εθελοντές του Δήμου μας , θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 29 Απριλίου καθαρισμό του μεγάλου πράσινου πνεύμονα της περιοχής , τον Πευκιά

Σοβαρή καταγγελία μέλους του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, για κομματική επέλαση στην Υγεία και άλωση των πόρων του ΕΟΠΥΥ

του Γρηγόρη Σαμπάνη, οικονομολόγου, μέλος του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, medlabnews.gr


Ανοικτή Επιστολή

Προς την ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΑΓΣΣΕ, ΓΣΒΕΕ και τον ΣΕΒ

Κομματική επέλαση στην Υγεία: Οι κοινωνικοί εταίροι να αντιδράσουν!

Μια πολύπλευρη επίθεση, με στόχο την πλήρη κατάλυση της αυτονομίας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), άρχισε το περασμένο καλοκαίρι. Η επιστροφή στο καθεστώς του πλήρους κυβερνητικού και κομματικού ελέγχου του πιο νευραλγικού οργανισμού στο χώρο της Δημόσιας Υγείας θέτει σε κίνδυνο κακοδιαχείρισης τις εισφορές των ασφαλισμένων, που αποτελούν την κυριότερη πηγή χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ.

Ο ΕΟΠΥΥ δημιουργήθηκε το 2011, σε χαλεπούς καιρούς για την εθνική οικονομία

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού, 23-29 Απριλίου 2018

vaccine_evdomada_aprilios.jpg
Ο εμβολιασμός αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις δημόσιας υγείας και ταυτόχρονα μακροχρόνια επένδυση στην υγεία και ευημερία των παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα 


stogiatro.gr

Η όμορφη Σοφία που αναστατώνει την Κορινθιακή Ν.Δ.

http://isthmos.gr/images/images-uploads/9819/sofia__art-big.jpgΉταν πριν περίπου 6 μήνες όταν το όνομα της Σοφίας Αναγνωσταρά ακούστηκε ως ένα από αυτά που θα έπαιρναν «μετεγγραφή» από το μητρώο στελεχών της Ν.Δ. στα τοπικά ψηφοδέλτια και πιο συγκεκριμένα στην Κορινθία.
Η Σοφία που εργάζεται στην επιχείρηση του συζύγου της ως πολιτικός μηχανικός,

Ακόμη μία επιτυχημένη προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας Πετοσφαίρισης στο SPORTCAMP Loutraki!

Email Image















Το SPORTCAMP και το Λουτράκι επέλεξε η Ε.Ο.ΠΕ. για ακόμη μία αθλητική προετοιμασία Εθνικής Ομάδας Πετοσφαίρισης ενόψει συμμετοχής σε διεθνή, επίσημη διοργάνωση.

Η Εθνική Ομάδα Πετοσφαίρισης Εφήβων (U20), πραγματοποίησε το τελικό και πιο απαιτητικό σκέλος της προετοιμασίας της πριν τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ

Δημοκρατική Συμπαράταξη: «Σκευωρία» και «κατασκευασμένες κατηγορίες» για τη Novartis



Για «σκευωρία» και «κατασκευασμένες κατηγορίες» κάνει λόγο για την υπόθεση της Novartis ο Θ. Παπαθεοδώρου, ο οποίος ήταν το μέλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση.
Στο δικό του πόρισμα ο κ. Παπαθεοδώρου δηλώνει αντίθετος με το πόρισμα της πλειοψηφίας, σύμφωνα με το οποίο η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση είναι αναρμόδια να προχωρήσει σε έρευνα. Επίσης, κατηγορεί την πλειοψηφία ότι «η σπουδή με την οποία κατέληξε στη δήθεν αναρμοδιότητα εντείνει την εικόνα της σκευωρίας και των

Το πόρισμα της ΝΔ για τη Novartis: «Η σκευωρία έχει αποκαλυφθεί»


Την άποψη ότι «η σκευωρία έχει αποκαλυφθεί, ο ελληνικός λαός γνωρίζει, το σχέδιο έχει ήδη καταρρεύσει και αποκαλύψει το απεχθές πρόσωπο της συκοφαντίας, της συνομωσίας και της σπίλωσης που χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ» εκφράζουν στην πορισματική έκθεσή τους οι βουλευτές της ΝΔ που συμμετείχαν στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τη NOVARTIS.

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INHERIT - Αειφόρες τουριστικές στρατηγικές


Εμφάνιση Φωτ.2.jpgΕμφάνιση Φωτ.1.jpg 

Του Απόστολου Παπαφωτίου
 
Την Τετάρτη & Πέμπτη 11-12 Απριλίου 2018, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη, έγινε η εναρκτήρια συνεδρίαση της κοινοπραξίας του Ευρωπαϊκού έργου «INHERIT - Sustainable tourism strategies to conserve and valorize the Mediterranean coastal and Maritime natural heritage - Αειφόρες τουριστικές στρατηγικές για τη διατήρηση και αξιοποίηση της Μεσογειακής παράκτιας και θαλάσσιας φυσικής κληρονομιάς», με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω της Διαχειριστικής Αρχής της.

Γ. Ψυχογιός: «Επανασύνδεση ρεύματος με ειδικό βοήθημα για οφειλές στη ΔΕΗ».


Εμφάνιση Psyhogios profile 1 (1).jpg

Σε συνέχεια Ερωτήσεων και παρεμβάσεων μας στη Βουλή, το αρμόδιο Υπουργείο με πρόσφατη νομοθετική του ρύθμιση προβλέπει για τους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, την παροχή εφάπαξ βοηθήματος ανάλογη με το ύψος των οφειλών τους και επανασύνδεση στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Καθιερώνεται η Πελοπόννησος ως προορισμός στην αγορά της Κύπρου

Εμφάνιση φώτο2.jpg 
Εντυπωσίασε για δεύτερη χρονιά η «Μυθική Πελοπόννησος» με τη συμμετοχή της στην Έκθεση “Ταξίδι 2018” η οποία έλαβε μέρος από 20 έως 22 Απριλίου στη  Λευκωσία της Κύπρου.  Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ως συνεκθέτης στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με την Ελλάδα να αποτελεί τον τιμώμενο  προορισμό  της έκθεσης.