Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Παπούλιας: Οξύμωρο η Γερμανία να αρνείται τη νομιμότητα για τις αποζημιώσεις

PAPOULIAS1
Ο Κάρολος Παπούλιας κατά τη διάρκεια του δείπνου με τον Γερμανό Πρόεδρο Γιόακιμ Γκάουκ έκανε αναφορές στην λιτότητα που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα, καθώς και στις γερμανικές αποζημιώσεις.
 «Είναι οξύμωρο ο ελληνικός λαός να καλείται να υλοποιεί, άνευ συζητήσεως, επώδυνα προαπαιτούμενα και υποχρεώσεις και η Γερμανία να αρνείται να συνομιλήσει για υποχρεώσεις που εκκρεμούν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε αρχικά ο Κάρολος Παπούλιας και συμπλήρωσε: «Είναι οξύμωρο η Γερμανία να αρνείται τη διαπραγμάτευση. Να αρνείται τη διεθνή διαιτησία. Να αρνείται, δηλαδή, τη διεθνή νομιμότητα για την επίλυση διαφορών. Η θέση σας ότι “δεν υφίσταται θέμα” είναι ένας ισχυρισμός. Δεν μπορεί να προβάλλεται μονομερώς σαν τελικό συμπέρασμα».
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε εξάλλου στους προσωπικούς δεσμούς που έχει η Ελλάδα με τη Γερμανία και όπως είπε, οι δεσμοί αυτοί «καθιστούν ακόμη πιο δύσκολο να κατανοήσει την άρνηση της γερμανικής κυβέρνησης να συζητήσει το θέμα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων».
«Δεν πρόκειται μόνο για μία εκκρεμότητα που ρίχνει αρνητική σκιά στις σχέσεις μας. Πρόκειται και για ένα κρίσιμο ζήτημα πολιτικής ηθικής» επεσήμανε  χαρακτηριστικά.
Εκτενή αναφορά έκανε επίσης ο κ. Παπούλιας στην οικονομική κρίση και τις πολιτικές λιτότητας που ακολουθούνται.
«Οι Έλληνες πολίτες και κυρίως οι πιο ασθενείς τάξεις δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση. Προφανώς, η δημοσιονομική εξυγίανση είναι απαραίτητη, αλλά πραγματική και βιώσιμη δημοσιονομική εξυγίανση είναι αδύνατη, όταν η πραγματική οικονομία ασφυκτιά» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε, η εξυγίανση «δεν επιτυγχάνεται με υπερφορολόγηση της περιουσίας, της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των εισοδημάτων. Η δρακόντεια λιτότητα και οι αυστηρές ποινές δεν λύνουν το πρόβλημα. Εγκλωβίζουν την οικονομία στο φαύλο κύκλο της ύφεσης».
«Οι οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων τα τελευταία χρόνια έχουν πλήξει καίρια τις ασθενέστερες τάξεις. Την κατάσταση επιδεινώνει η αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους» συνέχισε ο κ. Παπούλιας και προσέθεσε ότι «για να εξέλθουμε από την κρίση έχουμε ζωτική ανάγκη από πολιτικές που θα είναι προσανατολισμένες στην ανάπτυξη, ώστε να παραχθεί πλούτος και να αποκλιμακωθεί η ανεργία. Και η Ελλάδα έχει σημαντικές, λιμνάζουσες αναπτυξιακές δυνατότητες, που πρέπει να αξιοποιηθούν».
Σύμφωνα με τον κ. Παπούλια, η Ελλάδα «εκτός των άλλων συγκριτικών της πλεονεκτημάτων,  αναδεικνύεται και σε παράγοντα στον ενεργειακό χάρτη της ευρύτερης περιοχής. Αυτό, αφορά και ενεργειακά κοιτάσματα και αγωγούς μεταφοράς.
Δεν είναι, όμως, μόνο αυτά.Το λιμάνι του Πειραιά», συνέχισε,  «καθίσταται το σημαντικότερο λιμάνι της Μεσογείου. Νέοι άνθρωποι με υψηλά μορφωτικά προσόντα δημιουργούν νέες καινοτόμες επιχειρήσεις με εξαγωγικό χαρακτήρα. Η Ελλάδα, επίσης, πρωταγωνιστεί σαν ένας δυναμικός, οικονομικός παίκτης στα Βαλκάνια και μπορούμε εκεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να αξιοποιήσουμε τις νέες επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται».

Το υπουργείο Οικονομικών δικαίωσε τον Κικίλια

Vassilis-Kikilias

Με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε, το υπουργείο Οικονομικών δικαιώνει τον βουλευτή Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής Βασίλη Κικίλια, για το θέμα με τα ποσά που εμβάστηκαν στο εξωτερικό.
“Μετά και την ολοκλήρωση του ελέγχου από το Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου για τα ποσά που εμβάστηκαν στο εξωτερικό από τον βουλευτή κ. Βασίλη Κικίλια, ανακοινώνεται ότι δεν προέκυψε εισόδημα που δεν είχε φορολογηθεί”, σημειώνει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
Ο Βασίλης Κικίλιας επέλεξε από την πρώτη στιγμή την εξωστρέφεια στο συγκεκριμένο θέμα, με άμεσες δημόσιες παρεμβάσεις, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του, για να έρθει σήμερα και… με τη βούλα του υπουργείου Οικονομικών η δικαίωση.

ysterografa.gr

Τατσόπουλος: "Εκτός νόμου η Χ.Α. από τη βουλή, το συντομότερο!"

 
Απόλυτος, χειμμαρώδης και με ιστορικά παραδείγματα, ο Πέτρος Τατσόπουλος μίλησε για τη Χρυσή Αυγή στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά, "Zoom News". Συγκεκριμένα ανέφερε πως "αν δώσουμε το ζωτικό χρόνο σε αυτούς τους ανθρώπους μέχρι τις εκλογές, να εξαργυρώσουν τη θυματοποίηση τους... πρέπει παράλληλα με την άρση ασυλίας τους να τους βγάλουμε εκτός νόμου".
 

Πιπιλή vs Χαρακόπουλου: Γαλάζια κόντρα για το γάλα (video)


Μια "γαλάζια" κόντρα αναδείχτηκε χτες βράδυ στην επομπή του Γιώργου Κουβαρά "Zoom News" στο Action24. O παρουσιαστής ανέφερε στην βουλευτή της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, ότι κύκλοι του αναπληρωτή υπουργού Χαρακόπουλου λένε ότι δεν είναι σχετική με τα θέματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Εκείνη όχι μόνο απάντησε μέσω... των κύκλων της, αλλά ανέλυσε και τις θέσεις της σχετικά με το γάλα και τους κτηνοτρόφους.  

Action2

Κατρούγκαλος στο "Zoom News": "Kόμματα-τέρατα η Χρύση Αυγή και το Ποτάμι"


 
Δηλώσεις που θα προκαλέσουν συζητήσεις έκανε ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά "Zoom News", την Τετάρτη το βράδυ στο Action24. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε "τερατογενέσεις" μιλώντας για τη Χρυσή Αυγή και το νέο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη "Ποτάμι".  

Video: o Tατσόπουλος ξεσπαθώνει για το βιβλίο του Κουφοντίνα "Το πιο χυδαίο που έχω δει"!


O Πέτρος Τατσόπουλος ήταν ανάμεσα στους καλεσμένους του Γιώργου Κουβαρά στην εκπομπή "Zoom News", που προβλήθηκε την Τετάρτη το βράδυ. Ο γνωστός συγγραφέας και ανεξάρτητος βουλευτής, δεν έκρυψε την οργή του για το νέο βιβλίο του τρομοκράτη Κουφοντίνα, που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Λιβάνη, αναφέροντας ότι είναι "το πιο χυδαίο εμπορικό εξώφυλλο που έχω δει στη ζωή μου".
 

Ο Τσίπρας σε ρόλο... υπερασπιστή του βιβλίου

Alexis-Tsipras
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, και η βουλευτής Αχαΐας και υπεύθυνη της ΕΕΚΕ Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου, συναντήθηκαν με προσωπικότητες από το χώρο του βιβλίου και συζήτησαν για τις πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση για το βιβλίο. Στη συνάντηση συμμετείχαν η Ρέα Γαλανάκη, η Μάρω Δούκα, η Άλκη Ζέη, ο Κώστας Μουρσελάς, ο Στέφανος Πατάκης, ο Κώστας Παπαδόπουλος και ο Δημήτρης Ζαφειριάδης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΠΕ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

androulakis nikos 400 x 250
Ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή την συμπλήρωση είκοσι χρόνων από τον θάνατο της Μελίνας Μερκούρη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σαν σήμερα, πριν από 20 χρόνια έφυγε από τη ζωή η Μελίνα Μερκούρη. Μια δυναμική προσωπικότητα που με πάθος και ανιδιοτέλεια υπηρέτησε την πολιτική και τον πολιτισμό. Ο αγέρωχος χαρακτήρας, η περηφάνια και η τόλμη καθόρισαν την πορεία της. Ο αγώνας που έδωσε για τη δημοκρατία στη διάρκεια της χούντας, η προσπάθειά για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, η επιμονή να θεμελιώσει την αντίληψη ότι ο πολιτισμός είναι «η ψυχή της κοινωνίας», συνέθεσαν το όραμά της. Και αυτό το όραμα σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.»

Ομιλία Χρίστου Δήμα για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας (video)

Ομιλία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Στην ομιλία του ο Χρίστος Δήμας αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό έργο το οποίο επιτελεί η αστυνομία και το πυροσβεστικό σώμα με τα όποια μέσα διαθέτουν σήμερα. Τέλος υπογράμμισε την σημασία της μείωσης της γραφειοκρατίας, της καθετοποίησης, της ορθολογικότερης δομής της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και την ανάγκη να εκσυγχρονιστούν και τα μέσα, όπως η εκτενέστερη χρήση της νέας τεχνολογίας αλλά και του Police Online.


O ΣΥΡΙΖΑ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για την πρόωρη απώλεια του Σωτήρη Σιώκου



Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης εκφράζει τη βαθειά της λύπη για την αιφνίδια, άδικη και πρόωρη απώλεια του συντρόφου Σωτήρη Σιώκου, μέλους της ΚΕ και συντονιστή του τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.  Ήταν ένας ακούραστος αγωνιστής της Αριστεράς με πολυσχιδή δραστηριότητα και με πολυετή θητεία στο Κίνημα Ειρήνης, στο Εργατικό Κίνημα, στο Κίνημα του Πολιτισμού. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες του ΣΥΡΙΖΑ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, που είχαμε τη χαρά και την τιμή να συνυπάρξουμε αρκετές φορές και να μας βοηθήσει στην μέχρι τώρα πορεία της Οργάνωσής μας και όλος ο κόσμος της ριζοσπαστικής Αριστεράς θα θυμόμαστε πάντα τον σύντροφο Σωτήρη για το ήθος του, τη σεμνότητα, την καλοσύνη, την ευγένεια, την ήρεμη αποφασιστικότητα και φυσικά την τεράστια προσφορά στο Κίνημα και την Αριστερά.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη του συντρόφισσα Γιώγια, στα παιδιά του τον Γιώργο και την Άσπα, στους οικείους του.

Ξυλόκαστρο, 6 Μαρτίου 2014

Η λίστα με τους υποψηφίους για τα MTV Movie Awards 2014

MTV-Movie-Awards
Ανακοινώθηκε η λίστα με τους υποψηφίους για τα MTV Movie Awards 2014:

2014 MTV Movie Awards Nominations

METROPOLITAN OPERA - PRINCE IGOR ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ



Εμφάνιση ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ-MET.OPERA-PRINCE IGOR.jpg
Ο Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με τον Όμιλο ANTENNA, συνεχίζει το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» σε απευθείας σύνδεση με τη Νέα Υόρκη, με το κλασικό αριστούργημα «PRINCE IGOR» του Alexander Borodin, το Σάββατο  8 Μαρτίου 2014/19.00 στο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ» Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.
Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει.
Γενική είσοδος: 18€

Ανέργων, παιδικό-φοιτητικό, ομαδικό: 13€
Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς και την προπώληση των εισιτηρίων:
«ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ» ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
O,5 χλμ. Ε.Ο. ΙΣΘΜΟΥ-ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΤΗΛ. 2744021124
FAX: 2744069153

Μία απ’ τα ίδια θα είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Αποκαλυπτική του τι σημαίνει η μοναδική μισθολογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η συνέντευξη  του υπεύθυνου του τομέα Ανάπτυξης Γ. Σταθάκη. «Κάθε μέτρο, και ο κατώτατος μισθός που πρέπει να επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα στον ιδιωτικό τομέα, αποφασίζεται όπως και σήμερα, διά νόμου ή συλλογικών διαπραγματεύσεων και επίσης θίγει αυτό μόνο ένα κομμάτι του ιδιωτικού τομέα και γι’ αυτό είναι εφικτό: του τομέα που προσέλαβε στη διάρκεια του μνημονίου και όχι στο σύνολο των εργαζομένων. Έτσι, δημιουργείται ένα οικονομικό κίνητρο στην οικονομία, αναθερμαίνεται η οικονομία, και δημιουργείται και κοινωνική δικαιοσύνη.» Και …κοινωνική δικαιοσύνη! Χρειάζεται άραγε κάποιος σχολιασμός; 
 
Γιάννης Ελαφρός

αριστερό blog

 

Βρείτε το χαμένο σας κατοικίδιο με το Petlocator: Ο πρώτος χάρτης αναζήτησης για την Ελλάδα

Βρείτε το χαμένο σας κατοικίδιο με το Petlocator: Ο πρώτος χάρτης αναζήτησης για την Ελλάδα

Επειδή συχνά τα χαμένα κατοικίδια είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν, δύο Ελληνες φιλόζωοι δίνουν την λύση δημιουργώντας έναν διαδραστικό χάρτη για την αποτελεσματικότερη εύρεση τους.
Πρόκειται για την ιστοσελίδα www.petlocator.gr που φιλοδοξεί να κάνει ευκολότερη την εύρεση χαμένων κατοικίδιων, σε Ελλάδα και Κύπρο.
Βασίζεται σε ένα διαδραστικό χάρτη της Google, όπου βρίσκονται καταχωρημένες ανά περιοχή αναρτήσεις ανθρώπων που έχασαν τα ζώα τους, ενώ όσοι βρήκαν κάποιο χαμένο ζώο μπορούν να το κοινοποιήσουν στην κατάλληλη περιοχή του χάρτη.
Οπως εξηγεί το ζευγάρι που βρίσκεται πίσω από την δημιουργία της σελίδας: «Η ιδέα της δημιουργίας προήλθε από τις αναρτήσεις πολλών ατόμων στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και γενικότερα στο διαδίκτυο, που έψαχναν απεγνωσμένα να βρουν το αγαπημένο τους κατοικίδιο. Οι αναγγελίες απώλειας αυτή τη στιγμή είναι διάσπαρτες, υπάρχει σύγχυση και άγνωστη εγκυρότητα πληροφοριών με τους δείκτες εύρεσης να είναι χαμηλοί καθώς και η επανένωση ή μη με το κατοικίδιο παραμένει άγνωστη προς το κοινό».
Στην ιστοσελίδα, οι δημιουργοί της έχουν προνοήσει για τη δημιουργία ειδικού πεδίου, όπου οι χρήστες μπορούν να καταχωρήσουν περιπτώσεις κακοποίησης ζώου και κατόπιν οι διαχειριστές του site ενημερώνουν τους αρμόδιους φορείς.

techit.gr

Επανάσταση στην τεχνολογία: Μετατρέψτε τον πρωτόγονο υπολογιστή σας, σε σύγχρονο μηχάνημα με μόλις 5 ευρώ

Επανάσταση στην τεχνολογία: Μετατρέψτε τον πρωτόγονο υπολογιστή σας, σε σύγχρονο μηχάνημα με μόλις 5 ευρώ
Eνα μικρό «αγκαθωτό ζωάκι» έρχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμασταν το… μέγεθος ενός υπολογιστή έως τώρα. Ο λόγος για μία εταιρία με την επωνυμία «Σκαντζόχοιρος», η οποία έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα την τεχνολογικής επιστήμης με έναν υπολογιστή που θα κοστίζει μόλις 5 ευρώ.
Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» η εταιρία δημιούργησε ένα πρωτοποριακό USB stick, με το όνομα Keepod, μικρό και πανίσχυρο, του οποίου το κόστος αγοράς είναι μόλις 7 δολάρια, τουτέστιν 5 ευρώ. Αυτό το γκάτζετ είναι ικανό να μετατρέψει έναν «απαρχαιωμένο» υπολογιστή σε σύγχρονο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το εισάγουμε σε έναν οποιονδήποτε υπολογιστή για να εγκατασταθεί.
Το…. σκατζοχοιράκι μας δίνει την δυνατότητα πρόσβασης σε κάθε είδους προσωπικά έγγραφα, στον παγκόσμιο ιστό, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως Facebook, Twitter και Skype. Οσο εύκολο είναι να αναβαθμίσουμε τον υπολογιστή μας, ανάλογα μπορούμε να επιστρέψουμε σε «πρωτόγονες» εποχές απλά αποσυνδέοντας το usb.
Αλλά γιατί να το κάνουμε αυτό;
Το Keepod, ωστόσο, έρχεται να προσφέρει και οικολογικές λύσεις, καθώς, στόχος του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι η μακροχρόνια διάρκεια ζωής ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, αφού, με τις δυνατότητες που μας παρέχει το usb, αυτός δεν αχρηστεύεται
Σημαντικό ρόλο παίζει και το γεγονός ότι η εταιρία σκοπεύει να διανέμει το stick στους φτωχούς ανά τον κόσμο και να δώσει την δυνατότητα ανώτερης εκπαίδευσης και το δικαίωμα για ένα καλύτερο μέλλον μέσα από μία πληθώρα πληροφοριών.
keepod
techit.gr

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ (υποψηφιότητες δημάρχων στο Ξυλόκαστρο-Ευρωστίνη. 1:Βλάσης Τσιώτος)

Γρηγόρης Κλαδούχος
Toυ Γρηγόρη Κλαδούχου

Τα τελευταία χρόνια ο Έλληνας εκπαιδεύτηκε στη διακινδύνευση, στο ρίσκο. Στο τζόγο, χρηματιστήριο, καζίνο. Η ίδια η πολιτική πλέον περιλαμβάνεται στα τυχερά παίγνια. Η ανυπαρξία ιδεών, προγραμμάτων, η ανεπαρκής πολιτική παιδεία, η ανευθυνότητα, η κατάρρευση των κριτηρίων αξιολόγησης, οδηγεί στο να προτείνονται ως εκπρόσωποι πολλοί, με θολές διακηρύξεις.
Μετεκλογική περίοδος του ΄12, ρωτήθηκε ο Γ. Πανούσης της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση. Ανάμεσα στ’ άλλα απάντησε ότι «το εγχείρημα που έχει ρίσκο…». Ένας κοινωνιολόγος στα κύρια χαρακτηριστικά του Ρέντζι, νέου πρωθυπουργού της Ιταλίας, προσθέτει την «αγάπη του προς το ρίσκο».
Όταν απουσιάζει ο πολιτικός, αυτοδιοικητικός λόγος, διεκδικείται η κατάληψη του κράτους, του δήμου. Βιάζονται να φθάσουν ψηλά και θέλουν να το ζήσουν το γρηγορότερο. Εκβιάζουν το χρόνο. Αν υπήρχε αγορά του λόγου, των ιδεών, θα υπήρχαν αναδείξεις ανθρώπων, ομάδων, νέες συνθέσεις. Θα ήταν δυνατή η διάκριση ανθρώπων ως φορέων ιδεών. Η ψήφισή τους θ’ αφορούσε εντολή αντιπροσώπευσης γι αυτές τις ιδέες τους. Τοπικά έχει παρατηρηθεί και παρατηρείται αντιπροσώπευση για κάθε άλλο λόγο, εκτός από πολιτικές, αυτοδιοικητικές ικανότητες. Το ρίσκο είναι μεγάλο αν τα αποθέματα του διεκδικητή είναι η θέλησή του και μόνο. Τότε προσβλέπει ψηλά, αλλά δεν γνωρίζει που βρίσκεται.
Πρώτη παρουσία υποψηφίου δημάρχου στο δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης είναι αυτή του κ. Τσιώτου. Και αυτός, και όλοι πρέπει να κριθούν με βάση κριτήρια, αξίες σταθερές και όχι ευκαιριακές, ούτε αυτές βέβαια που θέλουν να υποκαταστήσουν την πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις. Ένα ερώτημα προκύπτει από τα πιο πάνω: τι είδε ο καθένας που πρωτοστελέχωσε την υποψηφιότητα αυτή, ώστε να πιστέψουν ότι ο άνθρωπος αυτός κάνει για δήμαρχος;
Κάποιος για να είναι «τοπικός ηγέτης» ή «αρχηγός» κλπ πρέπει να εκπληρεί βασικές προϋποθέσεις. Να έχει γνώση του τόπου του, να έχει μια ερμηνεία της ιστορικής διαμόρφωσης του κοινωνικού σχηματισμού, να συμπυκνώνει και διαθέτει καλύτερα από τους άλλους δυνατότητες έκφρασης ενός ανορθωτικού σχεδίου, και να έχει τη συναίνεση πάνω σ’ αυτό. Ικανοποιείται κάποια από τις παραπάνω προϋποθέσεις από την υποψηφιότητα στην οποία αναφερόμαστε;
Σύντομα κι απλά: για να «θεραπεύσεις» μια κοινωνία πρέπει πρώτα να κάνεις το «αγροτικό» σου. Πριν γίνεις πάπας πρέπει να γίνεις παπάς. Με άλλα λόγια η ανάδειξη πρέπει να εντάσσεται σε μια διαδικασία μαθητείας, συμμετοχής στην κοινωνία πολιτών. Διαφορετικά, προωθούνται άνθρωποι που αναδεικνύουν την μη ποιότητά τους όταν καταλάβουν μικρές ή μεγαλύτερες εξουσίες. Αλλοίμονο τότε για τους ανθρώπους, τις κοινωνίες, την ιστορία. Γιατί τότε η ιστορία καταγράφει μόνο την πτώση, την παρακμή.
Κάθε τόσο αναζητείται ο πολιορκητικός κριός. Για να διώξουμε κάποιον. Ο πρώην δήμαρχος κ. Σκούρας στον κ. Τσιώτο προτείνει συνένωση με τον διάδοχο-υποψήφιο του δικού του συνδιασμού. «Για να μην καταδικάσουν το δήμο σε οπισθοδρόμηση». Εκδηλώνει συγγενικές ταυτότητες.
Ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων με γενικότητες του στυλ ότι εμείς θέλουμε τη συμμετοχή της κοινωνίας είναι κολακείες προς την κοινωνία. Η κολακεία όμως δεν είναι σεβασμός. Η κολακεία του πολίτη, είναι προσπάθεια εξαγοράς του πολίτη.
Τα άμμετρα εγώ φέρνουν καθυστέρηση. Ιδιαίτερα όσοι τρέχουν να γίνουν εκπρόσωποι του λαού και θέλουν να ζήσουν σήμερα το αύριο. Διευρύνουν το ρήγμα αξιών και αναγκών. Οι κοινωνίες που ρισκάρουν με προσωπικό αντιπροσώπευσης το οποίο δεν διαθέτει ιστορικές αναφορές, ταυτότητα, σχέδιο, εγκλωβίζονται. Δεν βλέπουν φως στο συλλογικό τους μέλλον.
Με αφορμή την εκτόξευση του δήμαρχου Ρέντζι στην πρωθυπουργία, ο μεγάλος διανοούμενος και αγωνιστής Αλμπέρτο Αζόρ Ρόζα σημείωνε: «σ’ ένα σύστημα δημοκρατικό-αντιπροσωπευτικό, η δύναμη, η εξουσία, ακόμα κι αυτή η προσωπική, διαμορφώνεται κατά μήκος μιάς διαδικαστικής αλυσίδας που παρουσιάζει σε κάθε κρίκο της μια ευκαιρία απόδειξης και κατά περίπτωση τον προβιβασμό».
Ο Παπαδιαμάντης αυτοεξομολογούμενος: «ουδέποτε επεζήτησα βεβιασμένην θέσιν ή πλοκήν». Δεν βιαζόταν, γι’αυτό διαβάζεται και διδάσκει ακόμα.

Ξυλόκαστρο, 2 Μαρτίου 2014
Γρηγόρης Κλαδούχος

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης - Απολογισμός πεπραγμένων δημοτικής αρχής

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η  - Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η                
Ανακοινώνεται ότι στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού  Συμβουλίου (Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου), την Παρασκευή 21-3-2014 και ώρα 20.00΄  θα γίνει ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για τα έτη 2011-2012, σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης.  
Καλούμε όλους τους κατοίκους και τους φορείς του Δήμου να παρευρίσκονται σε αυτή την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
    
                                                 ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ 

ΑΥΛΟΣ - 12η Χορωδιακή Συνάντηση Ξυλοκάστρου το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

«Άθληση και Υγεία» - διοργάνωση 1ου μαθητικού αγώνα δρόμου στο Ξυλόκαστρο

http://patinios.files.wordpress.com/2011/06/dromos1.jpg 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ανακοινώνει ότι στα πλαίσια του προγράμματος  «ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ» διοργανώνει, την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014, το 1ο Μαθητικό Αγώνα Δρόμου, για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος μπορούν να επικοινωνήσουν στο 6973652848 ή στο 2743360221. 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΡΟΜΟΥ 1ΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΠΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΟΔΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ-ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ-ΛΥΚΕΙΩΝ 
ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 10:00
Δικαίωμα συμμετοχής 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας ΑΝΝΑΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟΝ κ. Ν. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ, ΥΜΝΗΤΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ



Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, κα Άννα Ασημακοπούλου, για την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει τον κ. Ν. Γιαννόπουλο, υμνητή του αρχιτρομοκράτη Δ. Κουφοντίνα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αντί ο κ. Τσίπρας να βρει το θάρρος να διαγράψει τον υμνητή του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, βρίσκει το θράσος να ψεύδεται και να ισχυρίζεται πως δεν είναι μέλος του κόμματός του.
Τι φοβάται, τι έχει να κρύψει;
Και επειδή ο κ. Τσίπρας προσποιείται αμνησία, τού θυμίζουμε την παρουσία και την παρέμβαση του κ. Ν. Γιαννόπουλου σε πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ και του αποστέλλουμε το σχετικό “βίντεο”».

Επισυνάπτεται το σχετικό link (στο 5:55 η παρέμβαση του κ. Γιαννόπουλου):