Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Αγγαρεία και φιλική ήττα για την Εθνική από τη Νότια Κορέα

gre

Το φιλικό της Ελλάδας με τη Νότια Κορέα, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», έγινε ως πρόβα της αναμέτρησης με την Ιαπωνία στο Mundial της Βραζιλίας. Και έστω, περίπου 100 μέρες πριν την τελική φάση, και υπό σαφώς διαφορετικές συνθήκες, η Εθνική απέτυχε.

Όχι τόσο για το αποτέλεσμα, την ήττα 2-0 (πρώτη εντός έδρας με τον Φερνάντο Σάντος), αλλά για την εικόνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Αδυναμία αντίδρασης στον τρόπο παιχνιδιού των Ασιατών (πρεσάρισμα και καλή κυκλοφορία), αλλά κυρίως η έλλειψη πάθους και διάθεσης από τους διεθνείς.
Βέβαια, σαφώς στην τελική φάση, η εικόνα της Εθνικής θα είναι καλύτερη, με το κίνητρο υπαρκτό και τεράστιο, ωστόσο η εικόνα του φιλικού θα άφησε με πολλά παράπονα τον Φερνάντο Σάντος.
Η Νότια Κορέα ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στον αγώνα και ήταν ανώτερη στο πρώτο 20λεπτο. Την ώρα που η Ελλάδα «ψαχνόταν» και δεν είχε ρυθμό ούτε ανάπτυξη, οι φιλοξενούμενοι είχαν την καλή κυκλοφορία και δημιούργησαν «πονοκεφάλους» στην ελληνική άμυνα. Απείλησαν στο 7' με το τετ-α-τετ του Λι Τσον και σκόραραν στο 18' με τον Παρκ.
Μετά το 20' και ιδίως το δοκάρι του Κατσουράνη στο 23', η Ελλάδα κάπως «αφυπνίστηκε», όχι μόνο ισορρόπησε αλλά πήρε και τα ηνία για τουλάχιστον ένα δεκάλεπτο. Είχε την καλή στιγμή του Σαμαρά (27') και την ατυχία των δύο δοκαριών στην ίδια φάση με τους Τοροσίδη και Παπαδόπουλο (30'). Στη συνέχεια ο ρυθμός της έπεσε πάλι, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν, απείλησαν με τον Σον στο 40' και το πρώτο ημίχρονο έληξε με 0-1.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με δύο αλλαγές για την Εθνική, με τους Καραγκούνη και Χριστοδουλόπουλου αντί των Μανιάτη και Σαλπιγγίδη. Ωστόσο ο Σάντος βελτίωση δεν είδε, αντίθετα είδε τους Κορεάτες να φτάνουν και σε δεύτερο γκολ με τον Σον στο 55'.

Στο τελευταίο 10λεπτο ο Σάντος έπαιξε και με 3 κεντρικούς αμυντικούς, την ώρα που οι Κορεάτες δεν απείλησαν ουσιαστικά μετά το 2-0 αλλά με άνεση κράτησαν το ρυθμό στα επίπεδα που τους βόλευε και πήραν με άνεση τη νίκη.
ΕΛΛΑΔΑ: Γλύκος, Τοροσίδης (82' Τζαβέλλας), Χολέμπας, Μανωλάς, Αβρ. Παπαδόπουλος, Τζιόλης (59' Δημ. Παπαδόπουλος), Μανιάτης (46' Καραγκούνης), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης (46' Χριστοδουλόπουλος), Σαμαράς, Μήτρογλου (60' Φετφατζίδης).
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Γιούνγκ, Λι Γ., Κιμ Τζ., Κιμ Γ., Χονγκ, Κι (86' Χα), Χαν, Κου (84' Λι), Λι Τσ., Σον (73' Κιμ), Παρκ Τσου (46' Κιμ).