Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Πέτρος Τατούλης «Με το μοντέλο αξιοποίησης στο Μπούρτζι ανοίγουμε νέους δρόμους διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς»

«Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου παραχωρήθηκε η αξιοποίηση του Φρουρίου στο Μπούρτζι»

«Η παρέμβασή μας για την αναστήλωση και αξιοποίηση του φρουρίου Μπούρτζι στο Ναύπλιο ανοίγει νέους δρόμους  και αποδεικνύει στην πράξη ότι έχουμε τρόπο δημιουργίας νέων μοντέλων διαχείρισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την έγκριση της παραχώρησης του φρουρίου από το Υπουργείο Πολιτισμού και την ΕΤΑΔ Α.Ε. στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013.
«Επενδύουμε σοβαρά για τη δημιουργία του προφίλ της πρώτης πρωτεύουσας της χώρας, με εμβληματική αναγνωρισιμότητα, και το κρισιμότερο που επιτυγχάνουμε είναι, όχι τόσο το οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά η εφαρμογή ενός νέου εργαλείου για την πολιτιστική πολιτική της Περιφέρειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται παραχώρηση τέτοιου μνημείου σε Περιφέρεια και είναι κάτι που με δική μας πρωτοβουλία πετύχαμε» τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε επίσης ότι το Μπούρτζι θα ενταχθεί στο πρόγραμμα Jessica, στο κομμάτι της ανάπτυξης και διαχείρισής του, και το μοντέλο αυτό θα εφαρμοστεί και στο μεγάλο έργο που θα υλοποιηθεί με τον κ. Μπένο και το Διάζωμα, των πολιτιστικών διαδρομών που θα συνδέσουν τα αρχαία θέατρα της Πελοποννήσου.
«Το κύριο χαρακτηριστικό του έργου θα είναι η διασύνδεσή του με την κοινωνία και την οικονομία της Πελοποννήσου» τόνισε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι το πιο σημαντικό είναι οι επενδύσεις στον πολιτισμό να αποτελέσουν ζωντανό κύτταρο ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε τέλος στο αναστηλωτικό έργο στον πολιτισμό που εκτελείται αυτή τη στιγμή στην Πελοπόννησο «είναι το μεγαλύτερο που εκτελείται εδώ και 180 χρόνια στη χώρα και αφορά όλες τις φάσεις της πολιτιστικής κληρονομιάς με τους πόρους να αγγίζουν το ύψος των 80 εκατομμυρίων ευρώ»

ΕΝΑΡΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΔΗΛΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ



Στο πλαίσιο της 6ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, η Νέα Δημοκρατία ξεκίνησε σήμερα σειρά εκδηλώσεων, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, με τον τίτλο
«Οι Καινοτόμοι. Μια εναλλακτική προσέγγιση στην επιχειρηματικότητα».  
Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη εργαλείων στήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, η ανάπτυξη εναλλακτικών προτάσεων, η ενθάρρυνση της νέας και νεανικής επιχειρηματικότητας.
Απόψε, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η πρώτη εκδήλωση με θέμα «Οι Καινοτόμοι | Μια εναλλακτική προσέγγιση στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ», και βασικούς ομιλητές τον κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον κ. Στέλιο Κεχρή Πρόεδρο της Ένωσης Οινοπαραγωγών Βορείου Ελλάδας, το δρα Ευάγγελο Βέργο Διευθυντή του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας, τον κ. Θύμη Ευθυμιάδη Αντιπρόεδρο του Ομίλου REDESTOS Agrotechnology και συντονιστή τον κ. Τάσο Τασιούλα.

Για τις εκδηλώσεις αυτές, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, έκανε, στη Θεσσαλονίκη, την ακόλουθη δήλωση:

«Από σήμερα, με αφορμή την 6η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας,
ξεκινάμε σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της δράσης "Οι Καινοτόμοι".
Αναζητούμε νέες πολιτικές και φρέσκες ιδέες από την κοινωνία.
Σ' αυτό το πλαίσιο, η αγροτική ανάπτυξη για την οποία θα μιλήσουμε απόψε στη Θεσσαλονίκη,  έχει προτεραιότητα.
Στόχος μας είναι μέσα από μία εναλλακτική προσέγγιση,  να ωθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους να επενδύσουν στις ιδέες τους.
Σε ένα νέο, υγιές και στέρεο αναπτυξιακό μοντέλο».

Δεν φαντάζεστε τί σημαίνει η κατάληξη .tv στα url των site!

Δεν φαντάζεστε τί σημαίνει η κατάληξη .tv στα url των site!Στο ίντερνετ υπάρχουν διάφορα domain names, όπως για παράδειγμα τα, .gr, .eu, .uk, .us, .org, .net, .com, .xxx, .info.
Εκτός από τα πέντε τελευταία, τα υπόλοιπα παραπέμπουν σε καταλήξεις internet domain name της κάθε χώρας. Για παράδειγμα, στην Ελλάδα είναι το .gr (Greece), για τη Μεγάλη Βρετανία το .uk (United Kingdom) και για την Κύπρο το .cy (Cyprus).
Τι είναι όμως το domain με την κατάληξη .tv;
Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η κατάληξη σχετίζεται με ιστοσελίδες που έχουν σχέση με την τηλεόραση. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, τουλάχιστον έτσι όπως το έχει κάποιος στο μυαλό του…
Το .tv ανήκει σε ένα κράτος, (όπως το .gr που προαναφέραμε) και αυτό δεν είναι άλλο από το εξωτικό… Τουβαλού (Tuvalu).
Το Τουβαλού είναι ένα από τα πιο απομακρυσμένα και πλέον απομονωμένα κράτη του κόσμου, καθώς βρίσκεται στο κέντρο σχεδόν του Ειρηνικού Ωκεανού και η πιο κοντινή στεριά βρίσκεται 1050χλμ. βόρεια που είναι τα Νησιά Φίτζι.
Έχει έκταση 26 μόλις τετραγωνικά χιλιόμετρα (λίγο πιο μεγάλο από τα… Αντικύθηρα) και όπως είναι φυσικό, δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου πηγές εσόδων για το κράτος.
Η κυβέρνηση της μικρής χώρας σκέφτηκε κάτι πρωτότυπο για τα ιντερνετικά δεδομένα, με σκοπό φυσικά, να βάλει λεφτά στα ταμεία του κράτους.
Το 2000 το Τουβαλού παραχώρησε για 12 χρόνια (μέχρι το 2012) σε εταιρεία που ασχολείται με τις διευθύνσεις του διαδικτύου το δικαίωμα να χρησιμοποιεί αποκλειστικά το domain name .tv της χώρας. Μέσα από αυτή τη συμφωνία, μπήκαν στα ταμεία του Τουβαλού 50 εκατ. δολάρια.
Έξυπνη η κίνηση της κυβέρνησης καθώς όπως σωστά υπέθεσαν, η κατάληξη .tv θα ήταν (και είναι όπως φάνηκε) ελκυστική ειδικά σε επιχειρήσεις που σχετίζονταν με το χώρο της τηλεόρασης, (κάπου εδώ λοιπόν κολλάει ο συσχετισμός και οι υποθέσεις με την τηλεόραση), ειδικά τώρα που με την εξάπλωση του διαδικτύου, λιγοστεύουν τα donaim με κατάληξη .com.
Με την 12χρονη συμφωνία να έχει ήδη λήξει, το Τουβαλού ψάχνει ακόμα να πουλήσει ακριβά το… domain του καθώς το 2000 που παραχώρησε τα δικαιώματα, το ίντερνετ δεν είχε καμιά σχέση, με αυτό που είναι σήμερα.
Και για την ιστορία… του Τουβαλού είναι αυτό…
800_tuvalu_aerial_ap_111014
techit.gr

Πέτρος Τατούλης για τον προϋπολογισμό του 2014: «Μειώσαμε τις δαπάνες στο μισό, υλοποιούμε το πιο ενισχυμένο διαχρονικά Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων την ώρα της πιο μεγάλης κρίσης»



«Βασικό χαρακτηριστικό του προϋπολογισμού 2014 είναι ότι με μηδενικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε εθνικό επίπεδο, όπως άλλωστε και το 2012 και το 2013, καταφέρνουμε να εκτελούμε τέτοιο πρόγραμμα και μάλιστα πολύ μεγαλύτερο από αυτά που παραλάβαμε» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά τη συζήτηση και υπερψήφιση του προϋπολογισμού του 2014 από το Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013 και πρόσθεσε ότι «στο επίτευγμά μας αυτό θα πρέπει να συνυπολογιστεί και η αποπληρωμή όλων των υποχρεώσεων των προηγούμενων νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων  σε συνδυασμό με την κατά 67% μείωση των ΚΑΠ».
Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό για το 2014 ως «δυναμικό», που συμπληρώνει το σύνολο του έργου της Περιφέρειας, η οποία παρά τις αντιξοότητες κινείται δραστήρια και αποφασιστικά.
Τις πιστώσεις που μεταφέρονται ως πλεόνασμα ο κ. Τατούλης τις απέδωσε στην ανθρώπινη αδυναμία των στελεχών των υπηρεσιών να αξιοποιηθούν όλοι αυτοί οι πόροι τη δεδομένη χρονική στιγμή και στην εμπλοκή των εκταμιεύσεων από τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου.
Αναφερόμενος στη σχέση της διοικητικής μεταρρύθμισης του Καλλικράτη και του προϋπολογισμού, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι μέσω αυτής έχει επιτευχθεί εξοικονόμηση πόρων εφάπαξ 4,5 δις ευρώ και 2 δις σε ετήσια βάση προσδίδοντας βιωσιμότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία διαφορετικά δεν θα υπήρχε.
Ο κ. Τατούλης άσκησε κριτική για τις απόψεις που ακούστηκαν σχετικά με πρόβλεψη κωδικού για την παιδεία και την υγεία, εφόσον οι Περιφέρειες δεν διαθέτουν τέτοιες αρμοδιότητες, και για το συσχετισμό με τους πόρους του ΕΣΠΑ, το οποίο είναι εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα.
«Πετύχαμε σε δύσκολα χρόνια να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες πιστώσεις για να υλοποιηθούν σημαντικά έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αυτή είναι η ευθύνη μας, αυτή είναι η εντολή των πολιτών προς εμάς», δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης.    

ΠΑΣΠ Οικονομικού: «Όποιος θέλει να μικρύνει το κράτος, ας αρχίσει το πολιτικό του γραφείο»

arbanito12
Σήμερα, Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, η Γενική Συνέλευση των Διοικητικών Υπαλλήλων αποφάσισε να προβεί σε δύο συνεχόμενες 48ωρες απεργίες, έως και 22 Νοεμβρίου. Λίγο μετά την λήξη της Συνέλευσης των Διοικητικών, συνεδρίασαν τα μέλη της Συγκλήτου που μεταξύ άλλωναποφάσισαν:
- Την άρνηση διεξαγωγής των πανεπιστημιακών δραστηριοτήτων από την Τρίτη 19/11, υπό την εποπτεία των αστυνομικών δυνάμεων.
- Να θέσουν τις παραιτήσεις τους στην διάθεση του πρύτανη.
- Να ζητήσουν την παρέμβαση της κυβέρνησης.
Τόσες εβδομάδες, γίνεται αντιληπτή η αδυναμία του πολιτικού προσωπικού της χώρας να αναλάβει τις ευθύνες του, με στόχο το κοινό συμφέρον φοιτητών αλλά και εργαζομένων του Πανεπιστημίου, αγνοώντας πλήρως πως:
- Χιλιάδες φοιτητές από την επαρχία χρεώνουν το νοικοκυριό τους κάθε μέρα που περνά και οτι παράλληλα καθυστερούν τις σπουδές χιλιάδων φοιτητών.
- Με το μέτρο της διαθεσιμότητας, εκατοντάδες οικογένειες θα μείνουν χωρίς εισόδημα και οτι το Πανεπιστήμιο, με τέτοιο μειωμένο αριθμό διοικητικού προσωπικού αδυνατεί να φέρει σε πέρας τις λειτουργίες του.
Εντύπωση μας προκαλεί δε, η εβδομαδιαία μετατόπιση θέσεων και απόψεων της Συγκλήτου, που θα μπορούσε να παρομοιαστεί με συμπεριφορά πολιτικού κόμματος...
Ήρθε η ώρα η κυβέρνηση και ο υπουργός, να φανούν αντάξιοι των περιστάσεων και να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με την σοβαρότητα που της αρμόζει. Σε μια τόσο κρίσιμη χρονική στιγμή για το Ελληνικό Πανεπιστήμιο, ο κ. Υπουργός επιλέγει να φέρει σε πέρας τις τηλεοπτικές του υποχρεώσεις, παρά να βρεί την «χρυσή τομή» στο φλέγον ζήτημα που ταλανίζει εργαζόμενους και φοιτητές.
Αφού ακόμα επιμένουν στο μέτρο της διαθεσιμότητας, που αποφέρει χιλιάδες απολύσεις τους προτείνουμε το εξής,
«Όποιος θέλει να μικρύνει το κράτος, ας αρχίσει το πολιτικό του γραφείο»

EΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΣΤΗ ΝΟ.Δ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



                        
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟ.Δ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
            
          Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη των Υπευθύνων των 10 Θεματικών Τομέων (1. Αγροτικού, 2. Δικαιοσύνης, 3. Εμπόρων-Βιοτεχνών-Επαγγελματιών, 4. Κοινωνικής Πολιτικής, 5. Μισθωτών, 6. Οικονομίας, 7. Παιδείας, 8. Πολιτισμού, 9. Υγείας, 10. Υποδομών και Δικτύων), οι οποίοι θα ενταχθούν στα μέλη της νέας ΝΟ.Δ.Ε. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. (Εθνικής Αντιστάσεως 24, Κόρινθος), από τις 10:00 π.μ. έως τις 7:00 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος, εφόσον υπάγονται επαγγελματικά σε κάποιον από τους ανωτέρω θεματικούς τομείς.  

                                                                 Κόρινθος 18-11-2013

                                                                           Με τιμή
               
                                                                Δημήτριος Μήλιος
                                                     Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Κορινθίας