Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΣΠ Οικονομικού: «Όποιος θέλει να μικρύνει το κράτος, ας αρχίσει το πολιτικό του γραφείο»

arbanito12
Σήμερα, Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, η Γενική Συνέλευση των Διοικητικών Υπαλλήλων αποφάσισε να προβεί σε δύο συνεχόμενες 48ωρες απεργίες, έως και 22 Νοεμβρίου. Λίγο μετά την λήξη της Συνέλευσης των Διοικητικών, συνεδρίασαν τα μέλη της Συγκλήτου που μεταξύ άλλωναποφάσισαν:
- Την άρνηση διεξαγωγής των πανεπιστημιακών δραστηριοτήτων από την Τρίτη 19/11, υπό την εποπτεία των αστυνομικών δυνάμεων.
- Να θέσουν τις παραιτήσεις τους στην διάθεση του πρύτανη.
- Να ζητήσουν την παρέμβαση της κυβέρνησης.
Τόσες εβδομάδες, γίνεται αντιληπτή η αδυναμία του πολιτικού προσωπικού της χώρας να αναλάβει τις ευθύνες του, με στόχο το κοινό συμφέρον φοιτητών αλλά και εργαζομένων του Πανεπιστημίου, αγνοώντας πλήρως πως:
- Χιλιάδες φοιτητές από την επαρχία χρεώνουν το νοικοκυριό τους κάθε μέρα που περνά και οτι παράλληλα καθυστερούν τις σπουδές χιλιάδων φοιτητών.
- Με το μέτρο της διαθεσιμότητας, εκατοντάδες οικογένειες θα μείνουν χωρίς εισόδημα και οτι το Πανεπιστήμιο, με τέτοιο μειωμένο αριθμό διοικητικού προσωπικού αδυνατεί να φέρει σε πέρας τις λειτουργίες του.
Εντύπωση μας προκαλεί δε, η εβδομαδιαία μετατόπιση θέσεων και απόψεων της Συγκλήτου, που θα μπορούσε να παρομοιαστεί με συμπεριφορά πολιτικού κόμματος...
Ήρθε η ώρα η κυβέρνηση και ο υπουργός, να φανούν αντάξιοι των περιστάσεων και να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με την σοβαρότητα που της αρμόζει. Σε μια τόσο κρίσιμη χρονική στιγμή για το Ελληνικό Πανεπιστήμιο, ο κ. Υπουργός επιλέγει να φέρει σε πέρας τις τηλεοπτικές του υποχρεώσεις, παρά να βρεί την «χρυσή τομή» στο φλέγον ζήτημα που ταλανίζει εργαζόμενους και φοιτητές.
Αφού ακόμα επιμένουν στο μέτρο της διαθεσιμότητας, που αποφέρει χιλιάδες απολύσεις τους προτείνουμε το εξής,
«Όποιος θέλει να μικρύνει το κράτος, ας αρχίσει το πολιτικό του γραφείο»