Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Παναργειακός δύσκολα , με ανατροπή νίκησε τον ΠΑΟ Βάρδας

http://www.onsports.gr/media/k2/items/cache/0681b6fa9252a525868756eb9f092b2d_XL.jpgΜπορεί να αγχώθηκε αρκετά ωστόσο ο Παναργειακός κατάφερε να πάρει τη νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αφού επικράτησε με 2-1 του σκληροτράχηλου ΠΑΟ Βάρδας. Οι “λύκοι” παρότι ξεκίνησαν αρκετά καθυστερημένα την προετοιμασία τους έβγαλαν φρεσκάδα στο παιχνίδι τους και παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ βρήκαν το τρόπο να πανηγυρίσουν το πρώτο τρίποντο της σεζόν. Από την άλλη, η ομάδα της Ηλείας στάθηκε αρκετά ανταγωνιστικά στον αγωνιστικό χώρο, όμως το νεκρό διάστημα που παρουσίασε στην επανάληψη της στοίχισε. Στο α” μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο 24 ακυρώθηκε γκολ του Πνευματικού. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Ηλία Φωτόπουλου αύξησαν την πίεση τους η οποία μετουσιώθηκε σε γκολ στο 42′ με τον Νικολόπουλο να γράφει το 1-0, κι ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα είχε αποβληθεί ο Παναγόπουλος από πλευράς Βάρδας με δεύτερη κίτρινη.
Στην επανάληψη, το συγκρότημα του Γιάννη Δουβίκα μπήκε δυνατά στο ματς και στο 49′ ο Γκίνο με σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Το τέρμα αυτό έδωσε περισσότερη ώθηση στους πράσινους οι οποίοι στο 52′ πέτυχαν την ανατροπή χάρις σε γκολ που σημείωσε ο Νικλητσιώτης. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 3-1, όμως ο Γιαντιάγκα σημάδεψε το δοκα΄ρι της εστίας του Πνευματικού
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: (Γ. Δουβίκας) Πνευματικός, Ρότα, Φλώρος, Τσώνης, Παπαϊωάννου, Γκατιάγκα, Πασχαλάκης (46′ Γκίνο, Νικλητσιώτης (85′ Παπαστεριανός), Δρακάκης, Μανουσάκης, Λύρας (46′ Χαρίτος)
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ: (Η. Φωτόπουλος): Καπετανάκης, Αγουρίδης, Παναγόπουλος, Νικολόπουλος, Αποστολόπουλος, Ανδριέλος, Γ .Πολίτης, Κα-ζαντζής (60′ Παντελής), Γκάτσης, Κωνσταντινίδης, Π. Πολίτης (77′ Π. Πολίτης)

Πρεμιέρα με νίκη ο Α. Ο. Λουτρακίου 2 - 0 επί του Βύζαντα Μεγάρων

http://www.onsports.gr/media/k2/items/cache/dbc3342a26a5f7172a1af73b38d4db38_XL.jpg
Μπορεί στα τελευταία φιλικά να παρουσίασε προβληματική εικόνα ωστόσο με τη σωστή δουλειά που γίνεται από το Νίκο Μεσολόγγη ήταν δεδομένο ότι ο ΑΟ Λουτράκι θα εμφανιζόταν διαφορετικός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Βύζαντα Μεγάρων. Πράγματι αυτό συνέβη στο “Θώδειο Στάδιο” όπου οι οράνιε για την 1η αγωνιστική του 3ου ομίλου επικράτησαν με 2 - 0 των κιτρινόμαυρων. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι έμειναν πάρα πολύ νωρίς και συγκεκριμένα από το 6′ με παίκτη λιγότερο στο γήπεδο λόγω αποβολής του Καρνέση. Από εκεινο το σημείο και έπειτα οι παίκτες του Νίκου Μεσολόγγη ανέλαβαν δράση και αφού σημείωσαν από ένα τέρμα σε κάθε ημιχρονο πανηγύρισαν μια σημαντική νίκη. Στο 16′ ο Ζερβός και στο 66′ ο Σιώκος πέτυχαν τα τέρματα που έκριναν τον αγώνα, με τους γηπεδούχους να δημιουργούν αρκετές φάσεις ακόμη μπροστά από την αντίπαλη εστία
ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ: (Μεσολόγγης) Διαμαντής, Χουστουλάκης, Αναστασίου Σιώκος, Μαυρέλης, Τσώκος (85′ Νώτης) Παπουτσής (68′ Χατζηστάμου) Μάγγος, Κωβαίος (71 Χρυσαφίδης) Αποστολάκης
ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ: (Κυριάκος Μίχας): Καρνέσης, Αλεβίζος, Δημακάκος, Μπατούνας, Βαρδακώστας, Κλωνάρης, Ρόγκας (10′ Λαμπρόπουλος) Μαζιώτης, Ζωγράφος (78′ Κούρτης), Παιδάκης (67′ Σταυρόπουλος). Λιούρας

Αγχωτική νίκη στο 80' για τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου με τον Καφαντάρη, 1 - 0 τον ΠΑΣ Κλένια


Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας Κορινθίας, ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου, καθώς στην σημερινή πρεμιέρα, νίκησε στο «Σωτήρης Αγγελόπουλος» με 1-0 τον ΠΑΣ Κλένια.  Η νίκη για την ομάδα του Νίκου Κολιμάδη ήταν αγχωτική καθώς το «χρυσό» γκολ σημείωσε στο 80΄ ο Μιχάλης Καφαντάρης.
Ο ίδιος  ο σκόρερ μόλις στο 1ο λεπτό του αγώνα, βρέθηκε απέναντι στον Γκίκα, αλλά έχασε για λίγο το κοντρόλ και δεν μπόρεσε να πλασάρει. Ο ΠΑΣ Κλένια απάντησε στις ευκαιρίες στο 13ο λεπτό, με τον Σκούρτη να σουτάρει από αριστερά και την μπάλα να περνά λίγο έξω από τα δοκάρια του Μαγνήσαλη.
Νέα μεγάλη ευκαιρία γιά τους Ηρακληδείς στο 30’, όταν μετά από γύρισμα του Παπαδημητρίου από δεξιά, σε λάθος της άμυνας των φιλοξενουμένων ο Καφαντάρης βρέθηκε μόνος με τον Γκίκα. Ο φορ του Ηρακλής έκανε το πλασέ, αλλά ο κίπερ του ΠΑΣ Κλένια έδιωξε εντυπωσιακά κι έσωσε την ομάδα του.
Στην επανάληψη ο Ηρακλής μπήκε νωθρά κι έδωσε το δικαίωμα στον ΠΑΣ Κλένια να απειλήσει σε δύο περιπτώσεις με τον Σκούρτη. Αρχικά στο 50’ ο Μαγνήσαλης έβγαλε με τα πόδια το σουτ του του παίκτη του ΠΑΣ Κλένια και στο 65’ όταν ο Πιέτρι, πρόλαβε κι έκοψε σωτήρια μέσα στην περιοχή.
Από εκεί και πέρα ο Ηρακλής ανέβασε  στροφές.. Στο 70’ μετά από κόρνερ, ο Σιώζος σημάδεψε το δοκάρι και στην επαναφορά ο Καφαντάρης έπιασε εντυπωσιακό γυριστό, με τον Γκίκα να βγαίνει και να προλαβαίνει.
Και τελικά στο 80ο λεπτό ήρθε η λύτρωση για τον Ηρακλή. Ο Βλάσης Κλουτσινιώτης έκανε όμορφη ενέργεια, έδωσε στον Κάσας κι εκείνος έβγαλε από αριστερά τη σέντρα. Ο Καφαντάρης βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή και με κεφαλιά χάρισε τη "χρυσή" νίκη στον Ηρακλή.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα και οι δύο ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες.
 Ηρακλης: Μαγνήσαλης, Καλύβας, Πιέτρι, Ρούτσης, Κ.Κουρούμαλης, Παπαδημητρίου, Πιλιαφάς, Κάσας ντα Σίλβα, Σίνας, Σιώζος, Καφαντάρης.
Αγωνίστηκαν και οι: Κλουτσινιώτης, Γ.Κουρούμαλης και Τσοκάρης ως αλλαγές. 
ΠΑΣ Κλένια: Γκίκας, Μουλούδης, Σκούρτης, Ρεκλείτης, Ρουμελιώτης, Μπακλωρής, Μαυραγάνης, Παπαχρήστoς, Μακρής, Γ.Σκούρτης, Σκούπας Αγωνίστηκαν και οι: Σκούπας και Δήμας

Η πρεμιέρα στην Γ' Εθνική - Το Λουτράκι 2 - 0 τον Βύζαντα Μεγάρων


Στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής  στο 3ο όμιλο  σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

3ος όμιλος
1η αγωνιστική
Ηρακλής Ψαχνών - Παναρκαδικός 0 - 3
Καλαμάτα - Δόξα Ν. Μανωλάδας 1 - 0 
Λεβάντε - Κανάρης 0 - 1  
Λουτράκι - Βύζας Μεγάρων 2 - 0 
Χαλκίδα - Αιολικός 1 - 0 
Παναργειακός - ΠΑΟ  Βάρδας 2 - 1
Σπάρτη - Ερμιονίδα 1 - 1  

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Πλατανιά αλλά...αποδοκιμάστηκε

Κέρδισε τον Πλατανιά αλλά όχι τους... οπαδούς του 
Τέσσερις ημέρες μετά το άνετο 3-0 επί του Λεβαδειακού στο ίδιο γήπεδο, ο Παναθηναϊκός τα βρήκε... σκούρα από τον ουραγό Πλατανιά, που με την εμφάνισή του έδειξε ότι αδικείται από τη βαθμολογική του θέση. Η μέτρια εμφάνιση των «πρασίνων», όμως, δεν τους εμπόδισε να πετύχουν πολύτιμη νίκη ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος, επί του Πλατανιά με 1-0 στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για την 5η αγωνιστική της Super League. Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε στο 45΄+1 ο Ατζαγκούν. 

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας οι εκδηλώσεις για την 194η Επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς.

Με την Αρχιερατική Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της τελευταίας ημέρας για την 194η Επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έφθασε στις 10:30 και τον υποδέχθηκαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Δημήτρης Παυλής. Την κυβέρνηση εκπρoσώπησε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κουίκ.
Σύσσωμος Κλήρος και Λαός, παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και πολιτειακών Αρχόντων, εκπροσώπων  της Κυβερνήσεως, της Αστυνομίας, του Στρατού και όλων των φορέων του Νομού Αρκαδίας και της Περιφερείας, τίμησαν  τους Ηρωικούς προγόνους τους, που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση έδωσαν την ζωή τους για τη λευτεριά της Τριπολιτσάς και κατ' επέκταση ολόκληρου του γένους, καθώς η Άλωση της πόλης με πρωτεργάτη τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη υπήρξε καθοριστικής σημασίας για την επιτυχή έκβαση της επανάστασης.

Ξεκίνημα πρεμιέρας με τριάρα για Ισθμιακό στη Β΄Κορινθίας

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας Κορινθίας ο Ισθμιακός, καθώς επικράτησε άνετα με 3 - 0 του Σπαθοβουνίου, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Τα τέρματα της ομάδας του Ισθμού πέτυχαν 2 ( 3΄ & 87΄) ο Ντόντος και 1 (69΄) ο Μπασιώτης, ενώ η ομάδα του Σπαθοβουνίου τερματισε τον αγώνα με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Γιαννούλη (2η κίτρινη κάρτα) στο 60΄.
Η 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Κατηγορίας Κορινθίας συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα (16:00) με τους υπόλοιπους αγώνες της πρεμιέρας.
Στο Ξυλόκαστρο ο τοπικός Ηρακλής αντιμετωπίζει την ομάδα της Κλένιας , ενώ την ίδια ώρα η Προοδευτική Περιγιαλίου , στο γήπεδο του Άσσου, υποδέχεται τον Σαρωνικό Γαλατακίου. 
Στο Κιάτο (πλαστικό) η Θύελλα Κάτω Διμηνιού μάχεται με την ομάδα των Ταρσινών, ενώ στο γήπεδο του Σολομού, ο ΠΑΟ Κουταλάς   υποδέχεται τον Άγιο Γεώργιο. 
Στην Αρχαία Κόρινθο ο τοπικός Άρης μάχεται με τον Πανσολυγειακό, ενώ , τέλος, στον Άγιο Βασίλειο η Πρόοδος φιλοξενεί την ομάδα των Αγίων Θεοδώρων.
 
H  αγωνιστική
26.9.15  - 16:00
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ-ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 3 - 0
27.9.15 - 16:00
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ-ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ-ΤΑΡΣΙΝΑ '97 
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ-ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ 
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ

«Πήχης» τα 1.000 τον μήνα για αφορολόγητο και περικοπές συντάξεων – Ποιο το κυβερνητικό σχέδιο

Στο κυβερνητικό σχέδιο για φορολογία και συντάξεις, αναφέρεται το πρωτοσέλιδο του «Έθνους της Κυριακής», με το ρεπορτάζ του να βάζει τον «πήχη» των 1.000 σε αφορολόγητο όριο και κλίμακες περικοπών στις συντάξεις.
Αναλυτικότερα, το αφορολόγητο όριο εμφανίζεται να μπαίνει στα 12.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα και με τις επιβαρύνσεις να είναι πάνω από 20.000 ευρώ ετησίως, ενώ, αναφορικά με τις συντάξεις οι κλίμακες με τις μειώσεις εμφανίζονται να μπαίνουν σε ποσοστό 3% για συντάξεις μεταξύ 1.000 – 1.500 ευρώ και 6% για συντάξεις μεταξύ 1.500 – 2.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το αμέσως επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Τρίτου Μνημονίου, πρόκειται να τεθούν σε ισχύ δύο σημαντικές μεταρρυθμίσεις: Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει ανατροπές στη φορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων με ανακατανομή των βαρών για 6 εκατ. πολίτες με αλλαγές σε κλιμάκια, συντελεστές και φοροαπαλλαγές.
Παράλληλα για να μειωθούν τα ελλείμματα των Ταμείων, σχεδιάζονται κλιμακωτές περικοπές των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ.

aftodioikisi.gr

Γιατί δεν είναι πρωθυπουργός η Φώφη και αντιπρόεδρος ο Λαλιώτης;

pasok-syriza-palio  

Αφού όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ έχει αλλάξει φερετζέ και λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τουλάχιστον δεν ικανοποιούν και όλες τις υπόλοιπες τεχνικές λεπτομέρειες;

Τι λείπει από τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα; Μόνο η Φώφη! Άντε και ο Λαλιώτης!

Κανείς δεν καταλαβαίνει πια, ποια είναι η διαφορά του παλιού και του νέου…

Ο σοφός Ελληνικός λαός τον Ιανουάριο ψήφισε αντιμνημόνιο και πήρε μνημόνιο. Στο δημοψήφισμα ο ίδιος σοφός λαός ψήφισε ΟΧΙ και πήρε ΝΑΙ…. Ο ίδιος λαός πριν μία εβδομάδα ψήφισε το νέο… και πήρε το παλιό…

Η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από το πρώτο υπουργικό συμβούλιο

ypourgiko-symvoulio-mnhmonio3..... Θύμισε στους υπουργούς του πως είναι εφήμεροι και άφησε να εννοηθεί πως δεν πρέπει να υπάρχουν φαινόμενα ματαιοδοξίας και συνθημάτων παρά μόνο έργων…. (Μα στην αριστερά δεν υπάρχει ματαιοδοξία έχει δημιουργηθεί για να υπηρετεί τους αδύναμους και τους κατατρεγμένους… βλ. Μνημόνιο 3). Σημειώνουμε πως ο Τσίπρας είπε στους «αριστερούς» υπουργούς του να κάνουν το αυτονόητο…. να εργαστούν για τους πολίτες και όχι για την πάρτη τους. Ερώτηση και πάλι... στην αριστερά υπάρχουν άνθρωποι που δεν δουλεύουν για το λαό;; αυτό δεν ψηφίσαμε;; να φύγει το παλιό.... υπάρχει «παλιό» στο υπουργικό συμβούλιο του Τσίπρα και πρέπει να επαναλαμβάνει τα ίδια;....
διαβάστε τη συνέχεια...
 Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.com

Ο άνθρωπος (του τέως βασιλιά) που ταύτισε το ΠΑΣΟΚ με τη Χρυσή Αυγή ονειρεύεται την καρέκλα της ΝΔ;

tzitzikostas-voridis-akrodejioi
Είδα ακροδεξιό φως και είπα να μπω! Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε ο γόνος της «ισχυρής» οικογένειας-τζακιού, της Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο λόγος για τον πορφυρογέννητο που το βιογραφικό του καταγράφει μόνο γαλαζοαίματες επιλογές και διαδρομές. Συναγωνίζεται αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για τον Απόστολο όπως και για τον Κυριάκο στη ζωή ήταν όλα εύκολα και χρυσά. Αμφότεροι σήμερα «κατηγορούν» την οικογενειοκρατία και τον παλαιοκομματισμό, τα στοιχεία που τους επέτρεψαν να υπάρχουν. Τεράστια υποκρισία και λαϊκισμός. Κενοί ιδεών και προβλημάτων της πραγματικής ζωής, φτάνουν να καταγγείλουν την ίδια τους την ύπαρξη.. και θέλουν να γίνουν αρεστοί.....
διαβάστε τη συνέχεια... 

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.com

Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο πολιτικός "πελάτης" του κ.Τσίπρα, κ.Ευάγγελος Μεϊμαράκης, μετά την αποτυχία του στις βουλευτικές εκλογές ετοιμάζεται, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, να κατέλθει υποψήφιος για το χρίσμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, με την υποστήριξη μάλιστα του Κώστα Καραμανλή, του Πρωθυπουργού της χρεοκοπίας της χώρας. 

29 Νοέμβρη

 
 Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Συμβαίνει κάτι μαγικό... Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες απ’ όλο τον κόσμο ετοιμαζόμαστε να κατέβουμε στους δρόμους στις 29 Νοεμβρίου -- λίγες ώρες πριν από την πιο κρίσιμη διάσκεψη της δεκαετίας για την κλιματική αλλαγή!

Θα είναι μια παγκόσμια ημέρα δράσης που θα μείνει στην Ιστορία! Κάνε κλικ στο χάρτη για να βρεις μια δράση στην πόλη σου ή για να διοργανώσεις τη δική σου: 
 Θα γίνει χαμός! Πέρυσι, σχεδόν 700.000 πολίτες κατακλύσαμε δρόμους και πλατείες του κόσμου, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη κινητοποίηση ενάντια στην κλιματική αλλαγή που έγινε ποτέ. Φέτος, η κινητοποίηση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη!

Αν όλοι και όλες συμμετέχουμε στην παγκόσμια μέρα δράσης θα αποδείξουμε στους παγκόσμιους ηγέτες, που θα συναντηθούν στο Παρίσι, ότι οι λαοί του κόσμου απαιτούμε μία αποτελεσματική συμφωνία ενάντια στην κλιματική αλλαγή και δέσμευση για στροφή στην 100 % καθαρή ενέργεια!

Κάνε κλικ στο σύνδεσμο για να δηλώσεις συμμετοχή σε δράσεις που θα γίνουν κοντά σου ή για να διοργανώσεις μια δράση στην πόλη σου:

https://secure.avaaz.org/el/event/globalclimatemarch?cl=8649575219&v=65477

Ας ενώσουμε τις φωνές μας! Για το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας και για όλα όσα αγαπάμε...

Με ελπίδα,

Oli, Alice, Morgan, Iain και η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ



http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2014/09/26/499457/main/b190bef1d51fe497409e411d78967c52.jpg
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τα 26 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, αδίστακτοι τρομοκράτες δολοφονούσαν τον μαχητή της Δημοκρατίας Παύλο Μπακογιάννη. 
Οι Έλληνες τιμούμε τους αγώνες του για τη Δημοκρατία, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου.
Η Νέα Δημοκρατία, καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται και επαναλαμβάνει, ως ιδιαιτέρα επίκαιρες τις θέσεις του, για ενότητα και ομοψυχία των Ελλήνων.

Ξεκίνησε με τριάρα επί της Λαμίας η Λάρισσα

Σούζα το «αλογάκι» με το καλημέρα (pics)Η επιστοφή της Λάρισας στο AEL FC Arena για επίσημο παιχνίδι μετά τον Μάιο του 2013, συνδυάστηκε με επιβλητική νίκη 3-0 επί της Λαμίας στην πρεμιέρα της Football League.
Οι «βυσσινί» με το… καλημέρα έδειξαν πως δίκαια συγκαταλέγονται στα μεγάλα φαβορί για την άνοδο στη Super League.
Ο Ματθαίος Μαρουκάκης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τη Λάρισα, καθώς με δύο δικά του γκολ στο πρώτο ημίχρονο, μπήκαν οι βάσεις για τη νίκη.
Στο 18’ ο Μαρουκάκης πήρε το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Ρίζου στο σουτ του Μπουντόπουλου κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λαμίας. Στο 42΄ ο Ουρτάδο έστρωσε την μπάλα στον Μαρουκάκη κι αυτός με δυνατό σουτ έκανε το 2-0.
Η Λαμία, που έχασε σημαντική ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Καραγιάννη στο 29’, δεν μπόρεσε να αντιδράσει, μένοντας και με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Ενγκουέμ στο 60΄ με τη Λάρισα να κάνει το 3-0 στο 90+3’.
Ο Κουτσιανικούλης με σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και ο Μπουντόπουλος σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό σκορ

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
Παρασκευή 25/9
Κέρκυρα - Καλλιθέα 1-0 (90+3’ Γκόμεζ)

Σάββατο 26/9
Λάρισα - Λαμία 3-0 (18΄, 42΄ Μαρουκάκης, 90+3’ Μπουντόπουλος)
Κυριακή 27/9
15:00 Απόλλων Σμύρνης - Ζάκυνθος
Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός Βόλου Αναβλήθηκε
Πανελευσινιακός - Παναχαϊκή  Αναβλήθηκε
16:00 Παναιγιάλειος - Αχαρναϊκός
16:00 Αν. Καρδίτσας - Αγροτικός Αστέρας
16:00 Τρίκαλα - Κισσαμικός
Δευτέρα 28/9
18:00 Εργοτέλης - ΑΟ Χανιά

"Έβρεξε" πεντάρες την 5η αγωνιστική της Super League

Η Καλλονή «ξέσπασε» με πεντάρα στον Παναιτωλικό
Μια από τις πιο πειστικές εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός που σάρωσε με 5 - 1 τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League και λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη μάχη του Champions League με την Αρσεναλ στο Λονδίνο.

Με το ίδιο σκορ συνέτριψε και η Καλλονή τον Παναιτωλικό , ενώ στο Καυτανζόγελιο, η Ξάνθη κατάφερε να προηγηθεί, αλλά ο Ηρακλής ισοφάρισε και έσωσε τον βαθμό .

Από κει και πέρα σήμερα Κυριακή, ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, λίγες μέρες πριν το δικό του δυνατό ευρωπαϊκό τεστ απέναντι στην Μπορούσια Ντόρτμουντ στην Τούμπα.
Με νίκη θέλει να συνεχίσει και ο Αστέρας Τρίπολης απέναντι στον Λεβαδειακό, λίγο πριν ταξιδέψει στη Γερμανία εν όψει Σάλκε.
Δύσκολη αποστολή θα έχει η ΑΕΚ στη Βέροια κόντρα στην τοπική ομάδα, στον αγώνα που ρίχνει την αυλαία της αγωνιστικής τη Δευτέρα, την ώρα που ο Τραϊανός Δέλλας αισθάνεται την πίεση στον πάγκο της «Ενωσης».

Η 5η  αγωνιστική  της Super League:

Σάββατο (26/9)

Καλλονή-Παναιτωλικός 5-1
(10΄ Ελλακόπουλος, 22΄,27΄ Γεωργίου, 34΄ Αντέτζο, 62΄ Μανούσος - 83΄ Πάουλο)

Ηρακλής-Ξάνθη 1-1
(71΄ Βέλλιος - 62΄ Λουσέρο)

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 5-1
(31΄ Κασάμι, 32΄ Φορρτούνης, 42΄ Μποτία, 52΄αυτ. Τζημόπουλος, 72΄πεν. Ντουρμάζ - 86΄ Λίλα)

Κυριακή (27/9)
16:00 (Α. Νικολαίδης) Παναθηναϊκός -Πλατανιάς
18:15 (Λιβαδειά) Λεβαδειακός - Αστέρας Τρίπολης
18:15 (Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος - Πανθρακικός
20:30 (Περιστέρι) Ατρόμητος - ΠΑΟΚ

Δευτέρα (28/9)
19:30 (Βέροια) Βέροια - ΑΕΚ

Έπιασε... 200 με «πεντάρα»! «Κανονιέρης» ο Ολυμπιακός πριν από το «Έμιρεϊτς» 5 - 1 τον ΠΑΣ

«Πεντάστεροι» Ολυμπιακός και Καλλονή, 1-1 στο Καυτανζόγλειο 
Ακάθεκτος συνέχισε ο Ολυμπιακός και την 5η αγωνιστική της Super League, καθώς επικράτησε άνετα 5-1 του ΠΑΣ Γιάννινα κι έτσι μετρά το απόλυτο «5Χ5» σε νίκες, και έφτασε τις 200 νίκες από τότε που επέστρεψε στο στάδιο «Καραϊσκάκης».
Ένα εκρηκτικό τέταρτο στο πρώτο ημίχρονο χρειάστηκε ο Ολυμπιακός για να φτάσει στην άνετη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Η αρχή έγινε στο 31` με σκόρερ τον Κασάμι. Ο Ελβετός έγινε αποδέκτης της μπάλας -μετά από παρέμβαση αμυντικού σε προσπάθεια που έκανε ο Ιντέγε να ξεμαρκαριστεί- στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με πλασέ παραβίασε για πρώτη φορά την εστία του Βελλίδη (1-0).
Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από την επίτευξη του πρώτου γκολ, ήρθε και το δεύτερο. Στο 32` και σε μια γρήγορη επίθεση του Ολυμπιακού, ο Ντουρμάζ έβγαλε σέντρα μέσα στην «καρδιά» της μεγάλης περιοχής του ΠΑΣ. Εκεί βρέθηκε ο Φορτούνης, ο οποίος χωρίς ιδιαίτερη πίεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του Πετράκη (2-0). Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με ακόμη ένα γκολ για τους γηπεδούχους. Στο 43ο λεπτό και από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Μποτία κι εκείνος με κεφαλιά έκανε το 3-0.
Ο Ολυμπιακός, παρά το ευρωπαϊκό ματς που έχει την επόμενη εβδομάδα, δεν έριξε ρυθμούς στο δεύτερο ημίχρονο. Με πίεση σε όλες τις γραμμές και τον Μάρκο Σίλβα να είναι συνεχώς όρθιος και να δείχνει στους παίκτες του να ανέβουν προς την περιοχή του ΠΑΣ, ο Ολυμπιακός ευτύχησε να σκοράρει άλλες δύο φορές.
Στο 52`, ο Τζημόπουλος στην προσπάθειά του να προλάβει τον Φορτούνη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (4-0), ενώ στο 72ο λεπτό, ο Σκόνδρας ανέτρεψε τον Μαζουακού και ο διαιτητής Παπαδόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Ντουρμάζ διαμορφώνοντας το 5-0.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα το μόνο που κατάφερε μέχρι την ολοκλήρωση του 90λεπτου ήταν να μειώσει σε 5-1, με τέρμα του Λίλα (86`). Ο πανηγυρισμός του τελευταίου, όταν με τα χέρια του σχημάτισε τον δικέφαλο αετό, σύμβολο της αλβανικής σημαίας, προκάλεσε τις αποδοκιμασίες από μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού.
Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Κώστας Φορτούνης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (58' Ερνάνι), Ντουρμάζ, Σεμπά (67' Κολοβός), Ιντέγιε (58' Φινμπόγκασον).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος (66' Κοζορώνης), Μανιάς, Μιχαήλ, Τσουκαλάς (76' Γιάκος), Μπέριος (58' Σκόνδρας), Ακόστα, Λίλα, Στρούνα, Τσάβες, Ναδάλες

Α΄ κατηγορία Κορινθίας: Η Πρεμιέρα τα είχε ... όλα

http://i.imgbox.com/k1wEDfNG.jpg


Όλα τα είχε η χθεσινή πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας Κορινθίας ,  αρκετά γκολ - τραυματισμό επόπτου διακοπή αγώνα, αποβολές και αρκετό .. ξύλο.
Κατά τα άλλα πρεμιέρα με το "δεξί" έκαναν ο Πέλοπας Κιάτου με το ευρύ 4 - 0 επί του Κύψελου Κορίνθου, ο Αστέρας Δερβενίου που επικράτησε με 3 – 0 επί του Ηρακλή Λεχαίου, η Θύελλα Πετρίου με το 2 - 1 επί του Τενεάτη Αθικίων, 
η Κόρινθος που νίκησε με 2 - 1 την Δάφνη Εξαμιλίων σε επεισοδιακό αγώνα με άγριο ξύλο μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων  στην εξέδρα και ο Παννεμεατικός που έφυγε με το "διπλό" από το Χιλιομόδι. καθώς επικράτησε του τοπικού Ατρόμητου με 0 – 2. Η ομάδα της Νεμέας προηγήθηκε  στο 21΄ με πέναλτι του Κριαρά και ζευγάρωσε τα τέρματά της στο 54’ με τον Αναγνωστόπουλο.  Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ατρόμητος τερμάτισε τον αγώνα  με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μαγγίνα  ( με 2η κίτρινη κάρτα) ενώ από τον αγωνιστικό χώρο αποβλήθηκε και ο προπονητής του.
Ισόπαλες με τέρματα 2 - 2 έκαστη, τελείωσαν και οι αναμετρήσεις της Ελλάδος Βέλου με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου και της Κορίνθου ΄06 με τον Πανκαμαριακό ο οποίος ισοφαρίστικε στις καθυστερήσεις του αγώνα
Τέλος διακόπηκε η αναμέτρηση του Ολυμπιακού Άσσου με το Ζευγολατιό καθώς στο 5' λεπτό τραυματίστηκε ο επόπτης του παιχνιδιού Γκότσης ο οποίος υπέστη διάστρεμμα στο δεξί πόδι. Ο αγώνας θα οριστεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.



Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ

ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 4 - 0
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ 2 - 1
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ’06 - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ  2 - 2
ΑΣΤEΡAΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 3 – 0  
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 0 – 2  
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ 2 - 1
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ  2 - 2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ διεκόπη



Η Βαθμολογία
1
Πέλοπας Κιάτου
4 - 0
3
2
Αστέρας Δερβενίου
3 - 0
3
3
Παννεμεατικός
2 - 0
3
4
Θύελλα Πετρίου
2 - 1
3
5
ΠΑΣ Κόρινθος
2 - 1
3
6
Κόρινθος 06
2 - 2
1
7
Ελλάς Βέλου
2 - 2
1
8
Πανκαμαριακός
2- 2
1
9
Ολυμπιακός Λουτρακίου
2 - 1
1
10
AO Zευγολατιού
0 - 0
0
11
Ολυμπιακός Άσσου
0 - 0
0
12
Τενεάτης Αθικίων
1 - 2
0
13
Δάφνη Εξαμιλίων
1 - 2
0
14
Ατρόμητος Χιλιομοδίου
0 - 2
0
15
Ηρακλής Λεχαίου
0 - 3
0
16
Κύψελος
0 - 4
0