Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Πολιτικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Ιδρυτική δήλωση ως νέο πολιτικό κόμμα -αντί για συνασπισμός κομμάτων- υπέβαλε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την ιδρυτική δήλωση, το νέο κόμμα φέρει το όνομα «ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο» με το ίδιο έμβλημα και προβλέπεται ότι διοικείται και εκπροσωπείται από 19μελή διοικούσα επιτροπή που αποτελείται από τους: Αλέξιο Τσίπρα, πρόεδρο του κόμματος και της διοικούσας επιτροπής και τους Εμμανουήλ Γλέζο, Κωνσταντίνο Αθανασίου, Νικόλα Μανιό, Γεώργιο Νικολακάκη, Αντώνιο Νταβανέλλο, Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, Γεράσιμο Σπαθή, Νικόλαο Μπουζάνη, Ιωάννη Θεωνά, Παναγιώτη Λάμπρου, Γεώργιο Σαπουνά, Ευγένιο Αγγελόπουλο, Κωνσταντίνο Πουλάκη, Αλέξανδρο Καλίδη, Σοφία Σακοράφα, Ευσταθία Κωτσάκη, Σπυρίδωνα Κότσια και Δημήτριο Βίτσα.

Ποιοι συνταξιούχοι εξαιρούνται από την καταβολή του ΕΚΑΣ

Σε 200.626 συνταξιούχους θα καταβληθεί με τη σύνταξη Ιουνίου το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ), τα αναδρομικά του επιδόματος από 1/1/2012, το ποσό του επιδόματος του Ιουνίου, καθώς και το επίδομα των 30 ευρώ.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ, οι 175.979 είναι παλαιοί δικαιούχοι, 9.906 νέοι συνταξιούχοι, ενώ αποφασίστηκε η επαναχορήγηση σε 14.741 συνταξιούχους, στους οποίους είχε διακοπεί το έτος 2011 ή και από προηγούμενα έτη.

Η χορήγηση του ΕΚΑΣ θα διακοπεί για 11.021 συνταξιούχους έναντι 16.275 συνταξιούχων το 2011.

Η “παιδική χαρά” δουλεύει για τον Τσίπρα

Πόσο δίκιο είχε η «Monde»… Πόσο έγκαιρα και εύστοχα, μια από τις ιστορικότερες εφημερίδες της Ευρώπης περιέγραψε την άβολη αλήθεια για την πολιτική ηγεσία της ηπείρου μας. Της πιο ιστορικής και έμπλεης συμβολισμών και προκλήσεων ηπείρου, από την πολιτική διαχείριση της οποίας συνήθως γράφεται το μέλλον συνολικά της ανθρωπότητας.
Περιγράφοντας την ελλειμματική ηγεσία που διακρίνει το σύνολο της Ευρώπης, και τελειώνει… κάπου στα σύνορα με τη Ρωσία, εκεί δηλαδή όπου φωτίζει πειστικά το άστρο του Βλαντιμίρ Πούτιν, και η οποία ευθύνεται ολοκληρωτικά για τη μετατροπή της κρίσης χρέους μιας χώρας, της Ελλάδας, σε κρίση δανεισμού και εμπιστοσύνης συνολικά της ευρωζώνης. Δηλαδή, της κοινής νομισματικής οικογένειας που κατάφερε να «στριμώξει» το δολάριο, και να απειλεί ευθέως την απόλυτη και αδιαμφισβήτητη κυριαρχία του ως παγκόσμιο νόμισμα.
Η Άνγκελα Μέρκελ, ο Φρανσουά Ολάντ, ο Μάριο Μόντι, και σε δεύτερο επίπεδο ο Μαριάνο Ραχόι και ο Πέδρο Πάσος Κοέλιο, όλοι τους αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Μακριά από την καθαρή ακουστική του σφυγμού των κοινωνιών που εκπροσωπούν. Μακριά από τις πραγματικές ανάγκες της σύγχρονης Ευρώπης. Μακριά από το βαθιά πολιτικό και χωρίς χρονικά σύνορα όραμα των εμπνευστών και ιδρυτών της Ενωμένης Ευρώπης.
Τελευταίο και εκκωφαντικό παράδειγμα, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν τον Αλέξη Τσίπρα. Κατάφεραν, μέσα σε μερικές μόλις μέρες να τον καταστήσουν γνωστό σε όλους εκείνους που δεν τον ήξεραν. Και σε μια εποχή προϊούσας κρίσης, και ακόμη πιο σύνθετου αποπροσανατολισμού, του δίνουν… αέρα, ενώ γνωρίζουν ότι ακριβώς σε τέτοιες συγκυρίες είναι που επικρατούν και εκκολάπτονται τα κινήματα αντίδρασης. Τα οποία αναζητούν ηγέτες.
Είναι πράγματι άξιο απορίας το ποιος… ψιθύρισε στον Φρανσουά Ολάντ τη στρατηγική του… πείσματος, να δεχθεί δηλαδή κατεπειγόντως και εκτός πρωτοκόλλου στο Ελιζέ τον Ευάγγελο Βενιζέλο, δηλαδή τον αρχηγό του τρίτου και… άλλοτε μεγάλου κόμματος της Ελληνικής Βουλής, περίπου σε αντίποινα για τον χαρακτηρισμό «Ολαντ-ρέου», με τον οποίο τον «στόλισε» χθες ο Αλέξης Τσίπρας.
Όπως ανεξήγητη είναι και η στάση των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, που αρνήθηκαν να τον συναντήσουν. Μια στρατηγική επιεικώς άστοχη, που οδηγεί στο αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Εν πολλοίς δε, εξηγεί γιατί το SPD αδυνατεί να καρπωθεί έστω και κατ΄ ελάχιστο τη διογκούμενη δυσαρέσκεια της γερμανικής κοινωνίας για τα μέτρα λιτότητας της Άνγκελα Μέρκελ.
Η «παιδική χαρά» της πολιτικής ηγεσίας της Ευρώπης, παραδομένη στην άγνοια, την ημιμάθεια και την ανεπάρκεια της, ναρκοθετεί την προσπάθεια της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα, και ευρύτερα των δυνάμεων της λογικής και της Ευρώπης, να προβάλλουν πειστικό και νικηφόρο εκλογικό ανάχωμα στην επέλαση του αριστερογενούς λαϊκισμού. Επιτέλους, σταματήστε να ασχολείστε μαζί μας. Αρκετή ζημιά έχετε κάνει.

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ / statesmen.gr

Η μεγάλη παράταξη, από τη Δεξιά ως τη Σοσιαλδημοκρατία

Η θέση μας σχετικά με την «επανένωση» της Κεντροδεξιάς έχει διατυπωθεί πολλάκις, και όσοι εκ των συνεργατών του statesmen έχουν εκφρασθεί υπέρ της δημιουργίας μιας μεγάλης παράταξης- ο καθένας από διαφορετική οπτική γωνία- συμφωνούν ότι σ’ αυτή την προσπάθεια δεν πρέπει να περισσεύει κανείς. Οι βαριές εκφράσεις που συνόδευσαν την ένταση του προεκλογικού αγώνα, ακόμα και οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί, πρέπει να μπουν στην άκρη.
Αυτό έγινε πριν από μερικές ώρες με τη Ντόρα Μπακογιάννη και τους φιλελεύθερους που την είχαν ακολουθήσει στη δημιουργία της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Ήταν μια σωστή απόφαση σε πολιτικό επίπεδο, αλλά παράλληλα και γενναία σε προσωπικό. Ωστόσο η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει τη συνέχιση της προσπάθειας και με άλλες δυνάμεις πέραν των φιλελεύθερων.
Το διακύβευμα των εκλογών, αλλά και η επόμενη ημέρα για το νέο πολιτικό σκηνικό που θα προκύψει, δημιουργεί συνθήκες ευρύτερων συγκλίσεων εντός του αστικού χώρου. Σ’ αυτό το πλαίσιο και στη βάση της διατήρησης του ευρωπαϊκού χαρακτήρα της χώρας, δεν χωρούν εγωισμοί και προσωπικά συμφέροντα. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να διευρύνει τα όρια της.
Όπως έγινε με τη κ. Μπακογιάννη πρέπει να γίνει και με τον κ. Καμμένο. Οι ΑΝ. ΕΛ. αποτελεί εκείνο το κομμάτι της Δεξιάς- που όπως και το φιλελεύθερο- συνθέτουν το παζλ για την ανασύνταξη και επανασύνθεση μιας μεγάλης αστικής παράταξης που τώρα έχει ανάγκη η χώρα. Μιας παράταξης η οποία θα περιλαμβάνει τη Δημοκρατική Δεξιά, τους Φιλελεύθερους, τη Κεντροδεξιά, το Κέντρο και τη Σοσιλαδημοκρατία.
Τώρα παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία για την ανανέωση και την αναγέννηση του αστικού χώρου. Και αυτό περνάει μέσα απ’ τη μεταξέλιξη της Νέας Δημοκρατίας σε μεγάλη παράταξη που θα είναι «Πόλος Ελευθερίας και Δημοκρατίας». Μεμονωμένες προσχωρήσεις προσώπων ή κομμάτων απ’ τη Λαϊκή Δεξιά και τους Φιλελελεύθερους όχι μόνο δεν αρκούν, αλλά και δεν αποτυπώνουν το εύρος και τη δυναμική του αστικού χώρου.

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ / statesmen.gr

Ο Ολάντ απάντησε στον Τσίπρα με… Βενιζέλο

Τον χαρακτηρισμό “Ολαντ-ρέου” φαίνεται ότι… πλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας, που ορισμένες ώρες μετά τη σφοδρή προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Γάλλου Προέδρου πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ ότι την πόρτα των Ηλυσίων Πεδίων πέρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Η πρωτοβουλία για τη συνάντηση ανήκε στον Φρανσουά Ολάντ, και ξένισε, τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς τη χρονική συγκυρία της εκδήλωσής της. Το πρωτόκολλο της Προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας είναι σαφές, αναφορικά με τις συναντήσεις του εκάστοτε ενοίκου του Ελιζέ μονάχα με αρχηγούς κρατών και πρωθυπουργoύς, η εκτός πρωτοκόλλου συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ωστόσο, αποτέλεσε ουσιαστικά την “απάντηση” στον Αλέξη Τσίπρα.
Ο Φρανσουά Ολάντ είχε προγραμματίσει να συναντήσει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, δηλαδή στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι δηλώσεις Τσίπρα ωστόσο, φαίνεται ότι ενόχλησαν σε υπερβολικό βαθμό το Ελιζέ, και έτσι ο Ευάγγελος Βενιζέλος κλήθηκε στο Παρίσι, για μια συνάντηση που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες κράτησε περίπου 40 λεπτά.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ/ statesmen.gr

Κωνσταντίνος ο Μέγας και η ιστορική αλήθεια

Του π. Γ. Δ. Μεταλληνού, τ. Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπ. Αθηνών
.
Η σωστή χρήση των πηγών
Είναι γεγονός ότι η στάση των ιστορικών απέναντι στο Μέγα Κωνσταντίνο είναι αντιφατική. Για άλλους υπήρξε μέγα αίνιγμα ή στυγνός δολοφόνος και καιροσκόπος, για άλλους δε, το μέγα θαύμα της ιστορίας. Αυτό συμβαίνει διότι επικρατούν συνήθως ιδεολογικά κριτήρια και παραταξιακές εκτιμήσεις ερήμην των πηγών. Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στο χώρο της ιστορίας, που οδηγεί αυτόχρημα στην αυτοκατάργηση του ιστορικού και των ερευνών του, είναι η χρησιμοποίηση της ιστορίας με οποιεσδήποτε διασκευές της κατά το δοκούν, ώστε να χρησιμοποιείται για να αποδειχθούν πράγματα που ιστορικά δεν θεμελιώνονται. Ένα άλλο επίσης πρόβλημα είναι όχι μόνον η ιδεολογική χρήση της ιστορίας και των πηγών ακόμη, αλλά είναι και ο ιστορικός αναχρονισμός.

Μητροπολίτης Πειραιώς: «Επιχειρείται η φίμωσις μου»

Του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ


Υπείκων εις τον σωτηριώδη λόγο του ενσαρκωθέντος Κυρίου ότι τα μέλη του σώματός Του πρέπει να είναι το άλας της γης και το φως του κόσμου και η βίοτή τους να αποδεικνύει καθημερινώς τον συντονισμό της προς την Ευαγγελική αλήθεια ως «πόλις επάνω όρους κειμένη» (Ματθ. 5:13-14) χρεωστώ ως ποιμένας της Εκκλησίας να γνωστοποιώ τα κατ’ εμέ εις τους διακονουμένους υπό της αναξιότητός μου.

O Αντώνης Σαμαράς στις Βρυξέλλες, γιά τη Σύνοδο Κορυφής τού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ)

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς αναχωρεί, σήμερα το απόγευμα, για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής τού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 23 Μαΐου 2012.
Στη Σύνοδο Κορυφής συμμετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Πρωθυπουργοί του ΕΛΚ από 15 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα μετέχουν, επίσης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ρομπόι.

Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Σταύρος Δήμας, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Βουλευτής κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Βουλευτής Επικρατείας κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο Σύμβουλος του Προέδρου κ. Ιωάννης Μουρμούρας, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Σταύρος Παπασταύρου και ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γιώργος Μουρούτης.

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΠΡΟΣΧΩΡΟΥΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε, σήμερα, με τους πρώην βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., κυρίους Κυριάκο Βελόπουλο και Παύλο Μαρκάκη.
Κατά τη συνάντηση, οι κύριοι Βελόπουλος και Μαρκάκης ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του για πανστρατιά των Ευρωπαϊκών δυνάμεων και προσχωρούν στη Νέα Δημοκρατία. 

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΣ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
           
«Τις υβριστικές αναφορές του κ. Τσίπρα στο νέο Πρόεδρο της Γαλλίας, κάποιοι τις χαρακτήρισαν γκάφα και κάποιοι υπονόμευση των συμμαχιών της χώρας.
Ο ίδιος το ξεκαθάρισε. Επέλεξε την υπονόμευση.
Απέδειξε, άλλη μια φορά, πόση αλαζονεία κουβαλά και πόσο επικίνδυνος είναι για τα συμφέροντα της χώρας, την οποία απειλεί με διεθνή απομόνωση σε κρίσιμες ώρες».
 

Η εκπομπή του Newsbomb "ΑΠΟΚΑΛΥΠΤ​Ω" επιστρέφει


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ
«Αποκαλύπτω»: Θα μας διώξουν ή όχι από το ευρώ

Ο Κώστας Χαρδαβέλλας έρχεται με νέες αποκαλύψεις, συνταρακτικές συνεντεύξεις και ρεπορτάζ στο web-tv του “Newsbomb.gr
Αιχμηρός, δυναμικός κι έτοιμος για νέες αποκαλύψεις έρχεται ο Κώστας Χαρδαβέλλας στο web-tv του “Newsbomb.gr”.
Με μια νέα σειρά εκπομπών, ο Κώστας Χαρδαβέλλας έρχεται να φωτίσει όλες τις πτυχές της προεκλογικής μάχης, να δώσει το στίγμα του νέου πολιτικού σκηνικού και να αποκαλύψει όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο.
Το βράδυ της Τρίτης 22 Μαΐου, στις 9 το βράδυ, η εκπομπή «Αποκαλύπτω» έρχεται ανανεωμένη, πιο δυναμική και θίγει ένα κρίσιμο ερώτημα: «Θα μας διώξουν ή όχι από το ευρώ;».
Σημαντική αποκάλυψη
Με εκλεκτούς καλεσμένους και μια συνέντευξη – αποκάλυψη θα σκιαγραφήσει το πλαίσιο, τις αλλαγές και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται για την Ελλάδα στην Ευρώπη. Μάλιστα, θα παρακολουθήσετε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί και θα προκαλέσει συζητήσεις σχετικώς με τη συγκρότηση του νέου κεντροδεξιού μετώπου.
Για πρώτη φορά θα γίνει και ζωντανή δημοσκόπηση κατά τη διάρκεια της εκπομπής, στο τέλος της οποίας θα ανακοινωθεί η βούληση της κοινής γνώμης. Το αποτέλεσμα θα σχολιάσουν οι καλεσμένοι της εκπομπής.
Όπως πάντα, οι θεατές θα έχετε την ευκαιρία να επικοινωνήσετε και να σχολιάζετε κατά τη διάρκεια της εκπομπής. Ο Χάρης Λαζαρόπουλος θα μεταφέρει τα μηνύματά σας και θα θέτει τα ερωτήματά σας στο κοινό.
Η εκπομπή θα μεταδίδεται ζωντανά κάθε Τρίτη και Πέμπτη, τόσο από το “Newsbomb.gr”, όσο και από το fan page στο Facebook, στις 9 το βράδυ.
Όπως λέει και το τρέιλερ της εκπομπής, σε μια χώρα που το έχει ανάγκη, «πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας».
Newsbomb.gr : Για να γνωρίζετε αμέσως ό,τι σκάει!!
                                                                                                

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΚΑΡΠΑΘΟ

Ο Πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος θα παραστει στη Κάρπαθο, τη Τετάρτη 23 Μαΐου, στην επιμνημόσυνη δέηση του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη.
Τις εκδηλώσεις  τιμής και μνήμης συνδιοργανώνουν στην Κάρπαθο, με τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τον Θάνατο του Ήρωα Σμηναγού ΚΩΣΤΑ ΗΛΙΑΚΗ, στο χώρο του μνημείου του, η Πολεμική Αεροπορία, ο Δήμος Καρπάθου και ο Δήμος Χανίων.

Επτά χρόνια YouTube

Το YouTube γιόρτασε χθες τα "γενέθλιά" του και ανέβασε ένα αφιερωματικό βίντεο με μια μίνι ιστορία της πασίγνωστης ιστοσελίδας...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ...


«Οι Αρετές του Λόγου» το θέμα για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ στη Νεοελληνική Γλώσσα

«Οι Αρετές του Λόγου» είναι σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα που δόθηκε στις εξετάσεις για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στους μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Α’) και για τις εξετάσεις Μαθημάτων Ειδικότητας Επαγγελματικών Λυκείων (ομάδα Β’). Πρόκειται για ένα απόσπασμα από το έργο «Οι δρόμοι της ζωής» του Ε.Π.Παπανούτσου. Το in.gr μεταδίδει τις απαντήσεις των θεμάτων σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «Ορίζοντες». Δείτε τις απαντήσεις... Διαβάσετε αναλυτικά

Και τώρα EURO 2012, η εθνική πετάει για Αυστρία

Η αντίστροφη μέτρηση για το EURO 2012 ξεκινά ουσιαστικά σήμερα, Τρίτη, για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.
Οι Ελληνες διεθνείς έχουν την πρώτη του συγκέντρωση το πρώι όταν και θα γυμναστούν στις εγκαταστάσεις του Αγιού Κοσμά υπό τις οδηγίες του Φερνάντο Σάντος.
Στις 16:00 θα αναχωρήσουν με πτήση τσάρτερ για το Κιτσμπούελ της Αυστρίας, όπου θα διεξαχθεί προετοιμασία τους.
Μέχρι την πρεμιέρα του Euro 2012 κόντρα στην Πολωνία (8 Ιουνίου, 19:00) η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 θα αντιμετωπίσει στο πλαίσιο των φιλικών την Σλοβενία (26/05, 21:30) και την Αρμενία (31/05, 21:30), όπου ο Σάντος θα αποκλείσει δύο παίκτες από την προεπιλογή.

Αναλυτικά η προεπιλογή

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Mιχάλης Σηφάκης (Άρης), Κώστας Χαλκιάς (ΠΑΟΚ), Αλέξανδρος Τζόρβας (Παλέρμο).
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Βασίλης Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Κυριάκος Παπαδόπουλος (Σάλκε), Στέλιος Μαλεζάς (ΠΑΟΚ), Χοσέ Χολέμπας (Ολυμπιακός), Γιώργος Τζαβέλλας (Μονακό), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Βέρντερ Βρέμης).
ΜΕΣΟΙ: Αλέξανδρος Τζιόλης (Μονακό), Γρηγόρης Μάκος (ΑΕΚ), Γιάννης Μανιάτης (Ολυμπιακός), Κώστας Κατσουράνης (Παναθηναϊκός), Γιώργος Καραγκούνης (Παναθηναϊκός), Γιώργος Φωτάκης (ΠΑΟΚ), Κώστας Φορτούνης (Καϊζερσλάουτερν).
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ), Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Φάνης Γκέκας (Σαμσουνσπόρ), Νίκος Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ), Κώστας Μήτρογλου (Ατρόμητος), Παναγιώτης Κονέ (Μπολόνια), Σωτήρης Νίνης (Παναθηναϊκός), Γιάννης Φετφατζίδης (Ολυμπιακός).

* Εκτός έμειναν Χριστοδουλόπουλος, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Καρνέζης, Χιώτης και Αθανασιάδης.
Newsroom ΔΟΛ

«Πάγωμα» για συλλογικές συμβάσεις και μετενέργεια ζητά ο υπουργός Εργασίας. Μορατόριουμ έως το τέλος Ιουνίου

Ο υπουργός Εργασίας Αντ.Ρουπακιώτης
Ο υπουργός Εργασίας Αντ.Ρουπακιώτης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
Προσπάθεια για να υπάρξει «πάγωμα» στο ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργειας, προκειμένου το θέμα να επανεξεταστεί από τη νέα κυβέρνηση καταβάλλει ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας Αντ.Ρουπακιώτης. Παράλληλα, εμφανίζεται καθησυχαστικός στο θέμα των μισθών και συντάξεων, λέγοντας ότι δεν υπάρχει άμεσο πρόβλημα και ότι οι πόροι επαρκούν.

Σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του, τα τελευταία 24ωρα, ο Αντ.Ρουπακιώτης επαναλαμβάνει ότι στόχος του είναι να υπάρξουν συνθήκες ηρεμίας στην αγορά, μέσα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο.

Σε αυτό το πλαίσιο, επιχειρεί να έρθει σε συνεννόηση με τους εργοδοτικούς φορείς ώστε να «παγώσουν» οι ενέργειες που αφορούν σε καταγγελίες συλλογικών συμβάσεων, μετά την παρέλευση της περιόδου της μετενέργειας για συμβάσεις που έχουν λήξει.

Προς το παρόν, θετική ήταν η αντίδραση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου. Ο Β.Κορκίδης δήλωσε ότι η αποδόμηση των κλαδικών συμβάσεων έχει ανοίξει διάπλατα το δρόμο στη μείωση μισθών του ιδιωτικού τομέα από 22% εώς 37%.

Ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι ο ΟΜΕΔ θα μπορούσε να παίξει σημαντικό συμβουλευτικό ρόλο στην εξομάλυνση του κλίματος τόσο για τους εργοδότες, όσο και για τους εργαζόμενους.
Newsroom ΔΟΛ

Από τον Ολαντ-ρέου στον… Τσιπρ-αλαβάνο

Κάποιος θα μπορούσε να τον κατηγορήσει ότι… έχασε το μέτρο. Οι άσπονδοι φίλοι του στην ευρύτερη Αριστερά ωστόσο, μάλλον θα σας διηγηθούν με παραδείγματα την άποψή τους ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε ποτέ ιδιαίτερη αίσθηση του μέτρου. Για να τη… χάσει τώρα. Είναι πάντως άλμα προσωπικού αυτοπροσδιορισμού και αυτοπεποίθησης, το να μεταβαίνεις στο Παρίσι, να συναντάσαι με τον πολιτικό (Ζαν-Λικ Μελανσόν) που πριν από μερικές μέρες στήριξε τον Φρανσουά Ολάντ για την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, και ενώπιόν του να αποκαλείς τον διάδοχο του Νικολά Σαρκοζί στο Ελιζέ… Ολαντ-τρέου. Κάνοντας το προφανές λογοπαίγνιο με το επίθετο του Γιώργου Παπανδρέου, με αφορμή το «λεφτά υπάρχουν», την επιτομή των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων από έναν πολιτικό προς τον λαό που τον ψήφισε.
Φυσικά, ο Φρανσουά Ολάντ… πήγαινε γυρεύοντας. Εκείνος, ή μάλλον το επιτελείο του, άφησε στον Αλέξη Τσίπρα ελπίδες για συνάντηση και συνεργασία. Εκείνος, δια τηλεόρασεως, στο προεκλογικό debate με τον Νικολά Σαρκοζί, είχε σπεύσει να υπερασπιστεί τον Γιώργο Παπανδρέου. Μόνος εκείνος. Από όλους τους ηγέτες του κόσμου, αλλά και… τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που θέλουν να ξεχάσουν τον τελευταίο των Παπανδρέου.
Επίσης… φυσικά, ο Αλέξης Τσίπρας παραγνωρίζει την αυτονόητη διαδρομή αναζήτησης της ανθρώπινης σκέψης: Αν ο Ολάντ γίνεται… Ολαντ-ρέου, μήπως ο ίδιος γίνεται… Τσιπρ-αλαβάνος;

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ / statesmen.gr

Πρόταση για κατάργηση του ΑΠΕ: Το θράσος και η σύγκρουση συμφερόντων

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Υπάρχει μία σύγκρουση συμφερόντων με την οποία δεν βλέπω να ασχολείται κανείς στα σοβαρά.

Και όταν δεν ασχολείται κανείς σοβαρά με μια πολύ σοβαρή υπόθεση, οι εμπλεκόμενοι αποθρασύνονται.

Μια τέτοια περίπτωση πρωτοφανούς θράσους είναι και η εκ μέρους της κοινοπραξίας Συμβούλων του Δημοσίου Planet – Deloitte εισήγηση για κατάργηση του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Η εταιρία Planet αυτοδιαφημίζεται ως «η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών Συμβούλου Διοίκησης Επιχειρήσεων και Έργων».
Η ίδρυσή της, το 1987, συμπίπτει με την έναρξη του έπους «διασπάθιση δημοσίου χρήματος», τις συνέπειες του οποίου ζούμε τώρα με τον πλέον οδυνηρό τρόπο.

Η συσπείρωση των πατριωτικών δυνάμεων μέτωπο ενάντια στην ακυβερνησία και την ανευθυνότητα

Σχόλιο του Κώστα Κόλλια για τις πολιτικές εξελίξεις

Με το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου, οι Έλληνες πολίτες έδωσαν στις πολιτικές δυνάμεις σαφή εντολή συνεργασίας, στην κατεύθυνση της αλλαγής των πολιτκών της ύφεσης και της λιτότητας. Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς σταθήκαμε εξαρχής ανοιχτοί σε κάθε πρόταση συνεργασίας, η οποία θα διασφάλιζε το ευρωπαϊκό κεκτημένο και θα διαφύλασσε τη χώρα από την απομόνωση και τη χρεοκοπία.
Δυστυχώς, απέναντί μας βρήκαμε αλαζονεία και μαξιμαλιστικές προτάσεις, οι οποίες καταδίκασαν κάθε προσπάθεια συνεννόησης. Ο κύριος Τσίπρας επέλεξε το δρόμο του διχασμού και των ακραίων θέσεων, διότι είδε μικροπολιτικά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που του παραδόθηκε. Ουδέποτε είχε υπ’όψιν του ο κ. Τσίπρας τη συνεργασία. Μοναδικός του στόχος εξαρχής ήταν να οδηγηθούμε σε νέες εκλογές, με την ελπίδα να αυξήσει την κοινοβουλευτική του δύναμη.
Όσα ακούστηκαν αυτό το διάστημα από τον κ. Τσίπρα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύουν την ιδεολογική σύγχυση που επικρατεί στις συνιστώσες αυτής της παράταξης. Και είναι αυτονόητο ότι μία παράταξη η οποία καλά καλά δεν έχει αποφασίσει εσωτερικά τις βασικές της θέσεις, δεν είναι σε θέση να κυβερνήσει. Το χειρότερο όμως είναι ότι οι προτάσεις που διατυπώνονται από τον ίδιο τον κύριο Τσίπρα είναι άκρως επικίνδυνες για το ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας, για τη θέση και την εικόνα της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Μίλησε για καταγγελία του μνημονίου, τη στιγμή που είναι ξεκάθαρο ότι οι λαοί της Ευρώπης δεν είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν να μας χρηματοδοτούν εάν δεν πληρούνται ορισμένοι ήδη συμφωνημένοι όροι. Μίλησε απαξιωτικά για κορυφαίους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και μάλιστα προσέβαλε μέσα στην ίδια του τη χώρα τον νέο Πρόεδρο της Γαλλίας, τον κύριο Ολάντ,  ο οποίος έχει επανειλημμένα υπερασπιστεί τη χώρα μας. Επανέφερε το θέμα του δημοψηφίσματος για παραμονή ή όχι στο ευρώ, σε μια στιγμή που οι Έλληνες με συντριπτικά ποσοστά επαναβεβαιώνουν σε κάθε δημοσκόπηση την πίστη τους στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Αυτή η άκρως επικίνδυνη και τυχοδιωκτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρει απέναντί της συσπειρωμένο όλο τον κεντροδεξιό χώρο. Η κυρία Μπακογιάννη με τη Δημοκρατική Συμμαχία, αλλά και στελέχη του ΛΑΟΣ ανταποκρίθηκαν στο κρίσιμο κάλεσμα των καιρών και στην έκκληση του Αντώνη Σαμαρά και ενώθηκαν με τη μεγάλη μας παράταξη σε ένα κοινό μέτωπο ενάντια στην ακυβερνησία και την ανευθυνότητα. Πρόγραμμά μας η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου μέσα στα πλαίσια της ευρωπαϊκής οικογένειας, η έμφαση στην ανάπτυξη και στις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για την ανάταξη της οικονομίας και της κοινωνίας και την ανάκτηση της εθνικής και ατομικής αξιοπρέπειας.
Η ενότητα και η σύμπνοια μπορεί να δώσει στην Ελλάδα τη δύναμη να αγωνιστεί και να κερδίσει το μέλλον. Σε αυτή τη συμμαχία καλούμε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να ενώσει τη δική του φωνή. Οι πατριωτικές δυνάμεις, όλοι όσοι πιστεύουμε στην ευρωπαϊκή προοπτική που οραματίστηκε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, όλοι όσοι αγωνιστήκαμε για να είναι η χώρα μας ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιστεύουμε ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε.





Δεν… κουράστηκε να κρατά σημειώσεις ο Άκης;

Το ΠΑΣΟΚ, βαθύ, ιστορικό, αδιόρθρωτο και μοιραίο, δεν σταματά να μας εκπλήσσει. Με τη διαχρονική αντοχή του μηνύματος… αποπροσανατολισμού της κοινωνίας, το οποίο σχεδόν περπατά χέρι-χέρι με την προφανή αμφισβήτηση της πραγματικότητας. Και την αντικατάστασή της, από την «πραγματικότητα» που βολεύει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.
Η είδηση για τις… χιλιάδες σελίδες που έχει καταγράψει ο Άκης Τσοχατζόπουλος στα ημερολόγια που κρατούσε, σχεδόν από την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, το μακρινό 1981, σε κάνει να το… ξανασκέφτεσαι, και να αναρωτιέσαι: Που έβρισκε τον χρόνο, και κυρίως την όρεξη και την έμπνευση να καταγράφει τις εμπειρίες του, και τις προσδοκίες του για το μέλλον.
Ο Άκης αποδεικνύεται πολύ σημαντικότερος από τη μειωτική περιγραφή «ό, τι ώρα πείτε εσείς κύριε Πρόεδρε», που φέρεται να έχει απευθύνει ως απάντηση σε σχετική ερώτηση του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ειδικά αν οι ανακριτικές αρχές επιδείξουν… αντοχές, και διαβάσουν όλα τα ονόματα πολιτικών, δημοσιογράφων και… υποθέσεων, που λέγεται ότι περιλαμβάνονται στις χιλιάδες σελίδες των ημερολογίων του Άκη Τσοχατζόπουλου, η ελληνική κοινωνία θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να «ξαναδιαβάσει» το σενάριο της ζωής μας, τα τελευταία 30 χρόνια. Και να κατανοήσουμε ενδεχομένως καλύτερα και περισσότερο πειστικά, το πως φτάσαμε ως εδώ.

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ / statesmen.gr

ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ

Πατριώτη, καλή σου ΄μέρα 
Είσαι και΄σύ ένας συνδημιουργός της Ευρωπαικής Ένωσης. Παιδί της Ευρώπης. Μέλος της Ευρωζώνης. Συνδιαμορφωτής του μέλλοντός της.
Και προσδοκάς από τους σοφούς, κυρτούς ευρωπαίους γέροντες χρήματα για υγιή, χωρίς σκιές, ολοκάθαρη ανάπτυξη. Σου φέρονται όμως ως εκπρόσωποι των δανειστών μας ! Εισπράττεις από αυτούς ένα σκληρό αδιέξοδο Μνημόνιο βίαιης ύφεσης. Φτώχειας. Μετανάστευσης της νιότης σου. Ανεργίας των παιδιών σου. Απώλειας εθνικής μας κυριαρχίας ! Η αλληλεγγύη τους μέσα στην ευρωπαική οικογένεια είναι όνειρο μόνο λογοτεχνών. Μόνο ποιητών. Μόνο ζωγράφων. Συναντιέται ελάχιστα με την ανθρώπινη ζωή. Κατοικεί στη γη, πλάι σε τρεχούμενα νερά, κάτω από καινούργιο φεγγάρι, μόνο στις καλοκαιρινές διακοπές της ! 
 Θα ξαναστείλεις συνεπώς μήνυμα γερό δυνατό σαφή και καθαρό κατά των οδυνηρών συνεπειών του Μνημονίου στη χώρα μας. Στην Κορινθία μας.
Θα αφαιρέσεις με την ψήφο σου το δικαίωμα να σου κουνούν δασκαλίστικα, απειλητικά το χέρι, όσοι σε έφεραν σαυτή την κατάντια.

info@steliosmarkellos.gr

Αποδοκιμασίες κατά Χρυσής Αυγής και ΛΑΟΣ σε εκδήλωση μνήμης

 
Ένταση επικράτησε χτες στην κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα στην Πάνω Πλατεία,στην Κέρκυρα, όταν ομάδα διαδηλωτών καταφέρθηκαν φραστικά εναντίον του εκπρόσωπου της Χρυσής Αυγής αλλά και του ΛΑΟΣ όταν κατέθεσαν στεφάνι.

Τα συνθήματα, όπως αναφέρει το corfupress.com, είχαν ως στόχο και τους πολιτικούς που παρέστησαν στη σημερινή τελετή, που πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο για την επέτειο της Ένωσης.

«Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά, ούτε στη θέση μας ούτε πουθενά», φώναζε μεταξύ άλλων το εξοργισμένο πλήθος.

Την κατάθεση στεφάνων ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση των φιλαρμονικών, των μαθητικών τμημάτων και φορέων της Κέρκυρας, μπροστά από την εξέδρα των επισήμων η οποία αυτή τη φορά τοποθετήθηκε στο γνωστό σημείο σε αντίθεση με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου όπου η Περιφέρεια είχε τότε αποφασίσει να μην στήσει υπό το φόβο επεισοδίων.


210512-katathesi_stefanwn_EPEISODIA από jvnadr

 newsbeast.gr

Συναγερμός!Τέθηκε σε πλήρη ετοιμότητα η αεράμυνα της χώρας.Ποιος ήταν ο λόγος

 
Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε ξαφνικά πριν από λίγο το σύστημα αεράμυνας όλης της χώρας! Με αιφνιδιαστική εντολή ο Α/ΓΕΕΘΑ , ζήτησε ενεργοποίηση του συστήματος άμυνας.Πρόκειται για ανάλογη άσκηση ετοιμότητας ,όπως αυτή που είχε διαταχθεί πριν από λίγες ημέρες ,με την ενεργοποίηση της δύναμης ταχείας αντίδρασης της ΠΑ.

Η διαταγή κινητοποίησε όλο το σύστημα αεράμυνας της χώρας και αυτό συμπεριλαμβάνει και τους ρωσικούς S 300,οι οποίοι όπως έχει γράψει το Onalert είναι έτοιμοι να εκτελέσουν βολή.

Το ερώτημα που προκύπτει μετά από τις συνεχείς ασκήσεις ετοιμότητας είναι αν υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία για κάποια ορατή απειλή στο άμεσο μέλλον ή αποτελούν απλά έλεγχο της λειτουργίας οπλικών συστημάτων και των αντανακλαστικών του προσωπικού. Από το ΥΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ ,διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για το δεύτερο και ότι τα αποτελέσματα των αντιδράσεων του προσωπικού σε τέτοιου είδους ξαφνικές ενεργοποιήσεις των αμυντικών σχεδίων είναι άψογα.
onalert.gr

Οι «μεγάλοι», οι απειλές, ο «βοσκός» και το deal – «Αν δεν πληρώσω τώρα, τέλος όλα» έγραφε ο Άκης – Όλα όσα «κρύβονται» στα ημερολόγια

- Από ποιους δεχόταν πιέσεις ο πρώην υπουργός
- Ο «Γιάννης» από τον οποίο απαιτούσε επιστροφή 900.000€ για να τα δώσει στους μεγάλους
- «Έχω χρέη... Τράπεζες... Οι πιέσεις συνέχεια μεγαλώνουν» γράφει
- Τι έγραφε για Παπανδρέου και Βενιζέλο
- ΔΕΙΤΕ μέρος των ημερολογίων του Άκη στο NewsIt

Από την πρώτη ανάγνωση των χειρογράφων του προφυλακισμένου, πρώην υπουργού, προκύπτει η αγωνία του για χρήματα. Οι εκκλήσεις άλλωστε είναι συνεχείς προς τον «Γιάννη», να του επιστραφούν 900.000 ευρώ. Και φαίνεται ότι από ένα σημείο και μετά, ο Άκης χάνει την υπομονή του.

Γράφει:

Ντόρα: Μη ευγενής ο Τσίπρας - Σαμαράς: Αφελής και επικίνδυνος

Ομαδικά πυρά δέχθηκε ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για την επίθεση που εξαπέλυσε ο ίδιος εναντίον του γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ.
Αρχικά, η Ντόρα Μπακογιάννη, όταν ρωτήθηκε το πρωί στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, είπε ότι ο κ. Τσίπρας με την πράξη του αυτή απέδειξε ότι είναι "μη ευγενής".
Λίγη ώρα αργοτερα, σφοδρή επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, μπαίνοντας στο γραφείο του, στη λεωφόρο Συγγρού.
«Αναρωτιόμασταν ο κ. Τσίπρας είναι αφελής ή επικίνδυνος;Η χθεσινή του επίθεση εναντίον του νέου Γάλλου Προέδρου και μάλιστα μέσα στο Παρίσι, δείχνει ότι είναι αφελής και επικίνδυνος. Διοτί μόνο ένας αφελής και επικίνδυνος θα έκανε επίθεση σε έναν πολιτικό, του οποίου οι θέσεις είναι τόσο ξεκάθαρες υπέρ της πατρίδας μας» τόνισε ο κ. Σαμαράς και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως με τη στάση του ζημιώνει διεθνώς τη χώρα.
«Την ώρα που η Ελλάδα αναζητά συμμαχίες στο εξωτερικό και όλοι δουλεύουμε γι' αυτό, ο κ. Τσίπρας με μια απίστευτη αλλαζονία τις καταστρέφει και οδηγεί τη χώρα στην απομόνωση που ο ίδιος και οι συνιστώσες του ονειρεύονται»
, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

newsit.gr

Ντόρα Μπακογιάννη: δεν ήταν εύκολη η απόφαση της συνεργασίας

“Πρώτος στόχος αυτή τη στιγμή είναι να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ” είπε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας για την ανάγκη να υπάρξει μια ευρύτερη παράταξη που θα δώσει τη μάχη του αύριο για τη χώρα. Σε συνέντευξή της στην πρωινή εκπομπή του “Σκάι” είπε πως “δεν ήταν εύκολα τα πράγματα” για καμία από τις δύο πλευρές.

Αναφερόμενη μάλιστα στο μάλλον ψυχρό κλίμα κατά τις χθεσινές ανακοινώσεις συνεργασίας με τη ΝΔ ανέφερε χαρακτηριστικά πως “είναι δύσκολη απόφαση και για τον κύριο Σαμαρά και για εμάς. Εδώ και καιρό όμως είχαμε πει ότι χρειάζονται συμμαχίες. Εάν η ΔΗΣΥ είχε μπει στη βουλή θα είχαμε κυβέρνηση” και τόνισε πως “το ζήτημα είναι να υπάρξει κυβερνητική προοπτική, ανέφερε η κ. Μπακογιάννη και απαντώντας στο ερώτημα πως τελικά συνεργάζεται με ανθρώπους που προεκλογικά είχε χαρακτηρίσει “αδιόρθωτους” απάντησε πως επί δυόμισι χρόνια μάχεται για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και πως το διακύβευμα αυτή τη στιγμή είναι τόσο μεγάλο που απαιτεί συστράτευση.

“Αυτό που έγινε χθες υπερέβη συγκεκριμένες πολιτικές λογικές”, δήλωσε η κ. Μπακογιάννη ωστόσο όπως ανέφερε “θέλω να κοιτάξω τα παιδιά μου στα μάτια και να μπορώ να τους πως ότι έκανα κάτι για τη χώρα”.

“Ήταν τεράστιο λάθος” το γεγονός ότι δεν υπήρξε συνεργασία με τις φιλελεύθερες δυνάμεις ανέφερε σε ότι αφορά πιθανή συνεργασία με τη “Δράση”, ωστόσο τόνισε πως συνεχίζει να εργάζεται για την ύπαρξη μιας κυβερνητικής πλειοψηφίας που θα εργαστεί για την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη.

newsit.gr

Η μέχρι σήμερα αδημοσίευτη εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Λεωνίδα Κύρκου, στους Νέους Φακέλους: Η δημοκρατία επιβάλει την συναίνεση

Την τελευταία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Λεωνίδα Κύρκου, στον Αλέξη Παπαχελά, παρουσίασαν οι Νέοι Φάκελοι της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, μία συνέντευξη, που μοιάζει σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ.

Η μέχρι σήμερα αδημοσίευτη αυτή συνέντευξη, δόθηκε λίγα χρόνια πριν τον θάνατό του Κύρκου με την παράκληση του ιδίου να προβληθεί όταν δεν θα ζει πια.

Με τον... αέρα του πρωταθλητή Ευρώπης ο Ολυμπιακός παρέδωσε εκ νέου μαθήματα ομαδικού μπάσκετ και επικράτησε 84-78 του Παναθηναϊκού !

Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Ανδρών έκανε ο Ολυμπιακός. Οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν 84-78 του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, στον πρώτο τελικό των πλέι οφ, με τους «πράσινους» να στοχεύουν στην ισοφάριση της σειράς την προσεχή Πέμπτη στο ΟΑΚΑ.
Τα δεκάλεπτα: 15-20, 41-33, 58-52, 84-78

Φόβος και αναστάτωση στη Βόρεια Ελλάδα, από σεισμό 5,8 Ρίχτερ στην Βουλγαρία!

5,6 Ρίχτερ έπληξαν τη Σόφια τα χαράματα. Ο σεισμός ταρακούνησε και πανικόβαλε τη Βουλγαρία κι έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όπου οι κάτοικοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους και πολλοί έντρομοι κατέβηκαν από τα σπίτια τους, φοβούμενοι νέο σεισμό.
Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο το μέγεθος του σεισμού ήταν ακόμη μεγαλύτερο, 5,8 Ρίχτερ και έγινε σε σχετικά μικρό εστιακό βάθος 9 χιλιομέτρων, 23 χλμ. δυτικά-βορειοδυτικά της Σόφιας.
Ο σεισμός σημειώθηκε περίπου στις 03:00 τοπική ώρα και σύμφωνα με την πολιτική προστασία, το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν κοντά στην πόλη Πέρνικ, η οποία απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας.

Εξηγήσεις Τζήμερου για τη συνεργασία με Μάνο και το βέτο για Βαλλιανάτο



Σε ιδιαίτερα απολογητικούς τόνους ο πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά Θάνος Τζήμερος ανάρτησε πριν από λίγο δήλωσή του στη σελίδα των φίλων της Δημιουργίας Ξανά , όπου προσπαθεί να εξηγήσει τα όσα έγιναν και το σκεπτικό με το οποίο επέλεξε τη συνεργασία με τη Δράση του Στέφανου Μάνου στις επόμενες εκλογές , αλλά και γιατί δεν θέλει στη βουλή το Γρηγόρη Βαλλιανάτο αρχηγό της Φιλελεύθερης Συμμαχίας ,που κατέβηκε μάζι με τη Δράση στις προηγούμενες εκλογές  . Μετά το σάλο που προκλήθηκε , τις δηλώσεις αποχώρησης από στελέχη του κόμματος και τις έντονες αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα φίλων και ψηφοφόρων της Δημιουργίας ο Θάνος Τζήμερος δίνει τις εξηγήσεις του . Δείτε αναλυτικά τι λέει :

Σε ιδρυτικό συνέδριο προχωρά η Κοινωνία Αξιών Κυριακή 27 Μαϊου



Στο ιδρυτικό συνέδριο της Κοινωνίας Αξιών μας προσκαλεί ο εμπνευστής της κίνησης καθηγητής -συγγραφέας κ.Δημήτρης Μπουραντάς . Το κόμμα στο οποίο συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες  κυρίως από τον πανεπιστημιακό κι επιχειρηματικό χώρο έχει ως στόχο την   Αναγέννηση της κεντροαριστεράς και προσπαθεί να κατέβει στις επόμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου .Δείτε την πρόσκληση

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΜΑΙΟΥ 2012ΣΤΙΣ 11:30 Η ΩΡΑ ,ΣΤΗΝ ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥΣΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.