Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Κύπρος - Ελλάδα: 1-0: Το αήττητο σταμάτησε στη Λάρνακα / Αποχώρησε τραυματίας ο Μπακασέτας

Κύπρος - Ελλάδα: 1-0:  Το αήττητο σταμάτησε στη Λάρνακα 

Στη Λάρνακα σταμάτησε το νικηφόρο σερί της Εθνικής μας ομάδας, η οποία ηττήθηκε 1-0 από την Κύπρο για την 5η αγωνιστική του Nations League. Οι νησιώτες πήραν ένα σπουδαίο τρίποντο στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τον υποβιβασμό απέναντι στην Ελλάδα που έχει εξασφαλίσει στην άνοδο στη League B. 

Η Εθνική μας ομάδα ήταν εκείνη που μπήκε καλύτερο στο ματς και έφτασε 2 φορές πριν από το γκολ στο πρώτο 15λεπτο. Στο 4' ο Δουβίκας έπιασε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής

Χαμός στο twitter με φημολογούμενο πραξικόπημα στην Κίνα

Χαμός στο twitter με φημολογούμενο πραξικόπημα στην Κίνα 

 Πέπλο μυστηρίου έχει απλωθεί στην Κίνα με αναφορές να κάνουν λόγο ακόμη και για πραξικόπημα. Το γεγονός, ότι ακυρώθηκαν δεκάδες πτήσεις από και προς την Κίνα τις τελευταίες ώρες πυροδότησε ένα κύμα ερωτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολλούς να λένε πως «κάτι τρέχει στην Κίνα» και να δημιουργείτε ένα δημοφιλές hastag με χρήστες, κυρίως από ανώνυμους λογαριασμούς να ισχυρίζονται ότι κάτι σημαντικό και σοβαρό συμβαίνει.

Τα αποτελέσματα του Κυπέλλου Κορινθίας. Προκρίθηκαν οι φιλοξενούμενοι.

 Ποδόσφαιρο Archives | Σελίδα 7 από 330 | stiSentra | No1 Site για το  Κορινθιακό Ποδόσφαιρο και όχι μόνο

Με 4 αγώνες συνεχίστηκε, σήμερα Σάββατο (24/9) η Α΄ φάση του Κυπέλλου Κορινθίας, όπου μετέχουν ομάδες της Β΄ τοπικής κατηγορίας. Στους 3 από τους 4 αγώνες την πρόκριση στο επόμενο γύρο (Β΄φάση) πέτυχαν οι φιλοξενούμενες ομάδες. Στη Ξυλοκέριζα επικράτησε 2 - 0 ο Αστέρας Δερβενίου, ο ΑΟ Σπαθοβουνίου πέρασε με 1 - 0 από τον Ασπρόκαμπο και ο Παννεμεατικός απόκλεισε στα Εξαμίλια την  τοπική Δάφνη στα πέναλτι με σκορ 5 - 4 μετά από ισόπαλο κανονικό αγώνα και παράταση με σκορ 2 - 2. Στα πέναλτι με σκορ 4 - 2 πέρασε και ο ΑΟ Ζευγολατιού , στην έδρα του, επι του Αστέρα Κορίνθου μετά από ισόπαλο κανονικό αγώνα και παράταση με σκορ 1 - 1

 Αποτελέσματα:

Εθνικός Ξυλοκερίζης - Αστέρας Δερβενίου 0 - 2

ΑΟ Ασπροκάμπου - ΑΟ Σπαθοβουνίου 0 - 1

ΑΟ Ζευγολατιού - Αστέρας Κορίνθου 4 - 2 πέναλτι ( 1 - 1 κ.διάρκεια αγώνα και παράταση)

Δάφνη Εξαμιλίων - Παννεμεατικός. 4 - 5 πέναλτι ( 2 - 2 κ.διάρκεια αγώνα και παράταση)

Άρης Βοχαϊκού - ΑΣ Κόρινθος 06 1 - 3

Έχουν αναβληθεί μέχρι νεωτέρας οι αγώνες:

ΠΑΣ Κλένια - Πρόοδος Αγίου Βασιλείου

Ολυμπιακός Λουτρακίου - ΑΟ Μαψού και

ΑΟ Λυκοποριάς - Σαρωνικός Γαλατακίου.

Στην Β φάση του Κυπέλλου Κορινθίας ΄προκρίθηκαν μέχρι στιγμής η Κόρινθος 2006 , ο Αστέρας Δερβενίου, ο ΑΟ Σπαθοβουνίου, ο ΑΟ Ζευγολατιού και ο Παννεμεατικός.

Ο Αστέρας Δερβενίου πέρασε με 2 - 0 από την Ξυλοκέριζα στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Κορινθίας / Έντονη μεταγραφική κινηκοτητα στο Δερβένι

 Ποδόσφαιρο Archives | Σελίδα 7 από 330 | stiSentra | No1 Site για το  Κορινθιακό Ποδόσφαιρο και όχι μόνο

 Ο Αστέρας Δερβενίου πέρασε στην επόμενη (Β΄) φάση του Κυπέλλου Κορινθίας καθώς πριν από λίγο επικράτησε με 2 - 0 ,  στην Ξυλοκέριζα , επί του τοπικού Εθνικού και τον απέκλεισε από το  Κύπελλο. Τα τέρματα του ανανεωμένου Αστέρα σημείωσαν ο Άρης Πράττου και ο Βασίλης Βράζιου.  Τον αγώνα διαιτητεύεσαι  ο Χονδρόπουλος με βοηθιούς τους Βρετό και Κάππο.

 Στο μεταξύ στο στρατόπεδο του Αστέρα , την τελευταία ώρα, παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα, με τον Πρόεδρο της ομάδας Βλάση Κουρή να βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με παίκτη-έκπληξη,ο οποίος βρίσκεται προ των πυλών .

Για την ώρα, οι επιτελείς του Αστέρα δουλεύουν κάτω από άκρα μυστικότητα την συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς δεν θέλουν να διαρρεύσει το παραμικρό, ωστόσο, φαίνεται πως είναι πλέον θέμα ωρών που ο νέος παίκτης θα περάσει τις πύλες του «Κώστας Βύζας»

ΠΑΣ Κόρινθος- To πρώτο βήμα είναι το σημαντικότερο για να ξεκινήσει η πορεία στα όνειρα σου

  

To πρώτο βήμα είναι το σημαντικότερο για να ξεκινήσει η πορεία στα όνειρα σου.
Αύριο στις 4.30 το απόγευμα ο ΠΑΣ Κόρινθος, δίνει το πρώτο παιχνίδι της νέας του εποχής με αντίπαλο την ομάδα του Ισθμιακού.
Θεωρητικά ο ΠΑΣ με ένα πολύ μεγάλο μπάτζετ πρωτόγνωρο για τα τοπικά δεδομένα, με ομάδα οργανωμένη σε όλα τα επίπεδα και με ποδοσφαιριστές που η πλειοψηφία τους είναι για μεγαλύτερη κατηγορία, θα πρέπει να ξεκινήσει με το δεξί την πορεία του που στοχεύει πολύ ψηλά.
Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν αλλά αύριο για την ομάδα της Κορίνθου, το κύριο ενδιαφέρον θα είναι στην εξέδρα και θα μετρηθεί με τον αριθμό των Κορινθίων, που θα πληρώσουν εισιτήριο για να σταθούν στο πλευρό της.
Ο πρώτος αγώνας στο δημοτικό στάδιο της Κορίνθου είναι ένα

Αχαΐα: Πεθερά «έπιασε» τη νύφη με τον εραστή της στο γλέντι του γάμου

 Αχαΐα: Πεθερά «έπιασε» τη νύφη με τον εραστή της στο γλέντι του γάμου 

Σε... δράμα εξελίχθηκε ένας γάμος στην γειτονική Αχαΐα, όταν η πεθερά «τσάκωσε» τη νύφη σε ερωτικές περιπτύξεις με τον εραστή της στις τουαλέτες του χώρου δεξιώσεων.

Μεταξύ των καλεσμένων του γάμου ήταν και ο εραστής της νύφης. Κι ενώ όλοι διασκέδαζαν, νύφη και εραστής βρήκαν την ευκαιρία να συναντηθούν στις τουαλέτες του χώρου δεξιώσεων.

Εκείνο που δεν υπολόγισαν όμως ήταν η πεθερά της νύφης, η οποία σαν κέρβερος παρακολουθούσε την κάθε κίνηση της νύφης της και μάλλον είχε αντιληφθεί τι συνέβαινε. Η πεθερά τους ακολούθησε στις τουαλέτες, όπου έγινε μάρτυρας των ερωτικών περιπτύξεων του ζεύγους. Ακολούθησαν τραγελαφικές σκηνές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο εραστής γρονθοκοπήθηκε από τον γαμπρό.

Γ. Αμυράς: Δωρεάν καυσόξυλα στους κατοίκους ορεινών περιοχών

  

Τη δυνατότητα στους κατοίκους ορεινών περιοχών της χώρας να προβούν, είτε οργανωμένα ως κοινότητα είτε ατομικά, στην υλοτόμηση ξυλείας, υπό την εποπτεία των οικείων δασικών υπηρεσιών, για να καλύψουν τις ανάγκες για τη χειμερινή περίοδο δίνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με σχετική εγκύκλιο που υπέγραψε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς.

Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, διατίθενται δωρεάν καυσόξυλα από τους Δασικούς Συνεταιρισμούς Εργασίας (ΔΑΣΕ) προς τους κατοίκους σε όλη την Ελλάδα.

Φωτιά στην Ναύπακτο — Διακοπή κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Αντιρρίου – Ναυπάκτου

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Καραούλια της Ναυπάκτου.

Έχει διακοπεί, σύμφωνα με την αστυνομία, η κίνηση όλων των οχημάτων στο 3ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ναυπάκτου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη .

Στο μέτωπο τη φωτιάς συνεχίζουν να επιχειρούν περισσότεροι από 30 πυροσβέστες με περίπου 15 οχήματα, καθώς και έξι εναέρια μέσα, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

 

ΔΕΡΒΕΝΙ: ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ!!!
ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ!
Η Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική αποτελεί μια πολύτιμη μουσική γνώση για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον υπέροχο κόσμο της Ψαλτικής και να έρθουν σε επαφή με τους ποιητικούς ύμνους της Εκκλησίας μας και τον αστείρευτο πλούτο της. Θεωρείται ως "η μουσική των Αγγέλων" η οποία μέσα από τη μελέτη και την ορθή πρακτική της ηρεμεί ψυχικά τον άνθρωπο υμνώντας το Θεό και τον ενισχύει στη δύσκολη καθημερινότητά του!
Το Δημοτικό τραγούδι από την άλλη είναι δημιούργημα του λαού! Εξυμνεί τις ηρωικές μορφές, τα κατορθώματα, τον πόνο, την ξενιτειά, την αγάπη, τις χαρές και τις λύπες του. Με τα δημοτικά τραγούδια το Γένος των Ελλήνων ονειρεύτηκε την ελευθερία του και οραματίστηκε ένα καλύτερο μέλλον. Το δημοτικό τραγούδι αντηχεί βαθειά μέσα στη καρδιά κάθε Έλληνα.
Η Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική και το Δημοτικό Τραγούδι αποτελούν έναν πολύτιμο μουσικό θησαυρό! Αυτόν τον θησαυρό έχουμε υποχρέωση να τον μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές, ατόφιο και ανόθευτο, κάνοντας πράξη την πραγματική έννοια της λέξης ΠΑΡΑΔΟΣΗ!!!
Σας περιμένουμε όλους και όλες, μικρούς και μεγάλους, στο Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης για να δημιουργήσουμε, να θυμηθούμε και να μάθουμε! Καλή ωδειακή χρονιά!!!
ΝΙΚΟΣ Δ. ΜΠΟΥΖΑΣ 
Καθηγητής Βυαντινής Μουσικής

Ορίζοντες Δημιουργίας - Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης: «Μεταφορά της λαϊκής αγοράς Ξυλοκάστρου»

https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-1/270046720_222864946703365_7727173279202472918_n.jpg?stp=dst-jpg_p200x200&_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=c6021c&_nc_ohc=XQK0M-RQ5jQAX-Kzg39&_nc_oc=AQlpOXB85tSBM2Cv_WQT_7PfMQZrn4hb0KjByI_duv78RGW-d5SUmyql20uZTf9I8Zg&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=00_AT9mjdh0DzmA-mQjYYJHJU1K7cedqaKTH8ILMWlZTPIjcw&oe=63346C17Ορίζοντες Δημιουργίας - Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα

Δελτίο Τύπου του Συνδυασμού :

Η λαϊκή αγορά Ξυλοκάστρου λειτουργεί από το 2009 στην οδό Μουσούρα και σε μικρότερη έκταση στην οδό Νικητάρα. Ομολογουμένως είναι μια θέση η οποία έχει κριθεί θετικά όλα αυτά τα χρόνια λόγω της εγγύτητας στο κέντρο της πόλης και της εύκολης πρόσβασης. Από την άλλη πλευρά πάντα μια λαϊκή αγορά ενοχλεί σε ένα βαθμό τους κατοίκους των οδών τις ημέρες που λειτουργεί.
Θέλουμε τη λαϊκή αγορά μας να λειτουργεί με τον πλέον σύγχρονο τρόπο επωφελεία δημοτών και παραγωγών. Οι προσιτές τιμές, η στήριξη του μικρού παραγωγού, η ανάδειξη και προβολή τοπικών προϊόντων και η βιοποικιλότητα επιβάλλουν στους δήμους την ενίσχυση και τη στήριξη της λειτουργίας των λαικών αγορών μας.

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

  

Σε συνέχεια των παρεμβάσεων και δράσεων μας εντός και εκτός Βουλής, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κορινθίας αποτελούμενη από τον βουλευτή Κορινθίας, κ. Γ. Ψυχογιό, τον πρώην Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Χ. Κασίμη και τον πρώην Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και Συντονιστή του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής, κ. Φ. Κουρεμπέ, συναντήθηκε χθες Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, μετά από αίτημα που είχε υποβληθεί, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντά. Σκοπός της συνάντησης ήταν να τεθεί απευθείας η ανάγκη άμεσης και γενναίας στήριξης των παραγωγών της Κορινθίας από τις πολύ σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες του Νομού.