Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Πάτρα: Η Κομισιόν άναψε το “πράσινο φως” για την Πατρών – Πύργου

  

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, χρηματοδότηση ύψους 217 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο για την κατασκευή του τμήματος Πάτρας-Πύργου της Ολυμπίας Οδού στην Ελλάδα. Δεδομένου ότι η κατασκευή και λειτουργία του τμήματος Πάτρας-Πύργου θα ενσωματωθεί στην υφιστάμενη σύμβαση παραχώρησης με την παραχωρησιούχο Ολυμπία Οδό ΑΕ, η Επιτροπή αξιολόγησε και ενέκρινε επίσης την εφαρμογή, στο τμήμα Πάτρας-Πύργου, του υφιστάμενου μηχανισμού επιμερισμού διοδίων στο πλαίσιο της σύμβασης, καθώς και την υπό όρους παράταση της περιόδου παραχώρησης για 3 έτη.

Συζητήσεις και αποφάσεις για την αναβάθμιση του Αστρονομικού Σταθμού στο Κρυονέρι Κορινθίας

  

Η αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου Κορινθίας, ήταν το βασικό αντικείμενο συζήτησης, ανάμεσα στην Περιφερειακή Αρχή και σε εκπροσώπους του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στην Τρίπολη βρέθηκαν, ο πρόεδρος του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Μανώλης Πλειώνης και ο Σπύρος Βασιλάκος, διευθυντής του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης.

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης η Εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτη Ιερεμία στη Μεγαλόπολη

 Ο άγνωστος Πατέρας Ιερεμίας

Με τη συμμετοχή βουλευτών, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, φορέων και συλλόγων, κλήρου και λαού – και σε κλίμα έντονης συγκίνησης, τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία, στον μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στη Μεγαλόπολη.

Της ακολουθίας, προέστη ο τοποτηρητής της χηρεύουσας μητρόπολης και εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, ενώ παρέστησαν αρκετοί αρχιερείς.

Επικήδειους λόγους, εκφώνησαν ο τοποτηρητής της μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, ο β΄ γραμματέας της Ιεράς Συνόδου Σεραπίων Μιχαλάκης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, οι δήμαρχοι Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος και Γορτυνίας Στάθης Κούλης και εκ μέρους του κλήρου ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κανάκης.

Μετά το τέλος της Εξοδίου Ακολουθίας του Μητροπολίτη Ιερεμία, το σκήνωμα του μακαριστού, με πομπή και με τιμές, μεταφέρθηκε σε παρεκκλήσιο του Επισκοπικού Οίκου, στον αύλειο χώρο του οποίου έγινε η ταφή του.

Η ΑΕΚ πέρασε από τη Νίκαια με σκορ 1-0 φτάνοντας τους 30 βαθμμούς.

 Ιωνικός – ΑΕΚ 0-1: Οι δηλώσεις των Σπανού, Γιαννίκη 

Η 14η αγωνιστική της Superleague ολοκληρώθηκε σήμερα (16/12) με δύο αναμετρήσεις. Αρχικά ο Άρης έμεινε στο 1-1 με τον ΟΦΗ στην Κρήτη και έπεσε εκτός εξάδας έχοντας 18 βαθμούς, σε αντίθεση με το σύνολο του Νίκου Νιόπλια που βρίσκεται μια θέση πάνω (6η) έχοντας 19 πόντους, με τους Κρητικούς να… χρωστούν και ένα ματς.

Στον άλλο αγώνα της ημέρας, η ΑΕΚ πέρασε από τη Νίκαια με σκορ 1-0 κόντρα στον Ιωνικό, κρατώντας τη δεύτερη θέση και μειώνοντας τη διαφορά της από τον Ολυμπιακό στους οκτώ βαθμούς, φτάνοντας τους 30.

Ο Άρης πήρε "Χ" στο Ηράκλειο στο 90΄.

 ΟΦΗ – Άρης 1-1 

Ο Χουάν Ιτούρμπε ήταν ο άνθρωπος που «σημάδεψε» την αναμέτρηση (1-1) ανάμεσα στον ΟΦΗ και στον Άρη στο Ηράκλειο. Όταν η ομάδα του βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ο Παραγουανός μεσοεπιθετικός ήταν αυτός που την πήρε από την χέρι και την κράτησε όρθια και «ζωντανή», στην μάχη για μια θέση στα πλέι οφ.

Με μια εντυπωσιακή ατομική ενέργεια στο 90΄, δείγμα της μεγάλης του κλάσης, «άδειασε» δυο παίκτες του ΟΦΗ και μπήκε στη μεγάλη περιοχή, ανατράπηκε και κέρδισε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Γκάμα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Με τέρμα του Μάνταλου η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Ιωνικό.

 Ιωνικός-ΑΕΚ 0-1: Νίκησε με Μάνταλο κι επέστρεψε στο -8 η «Ένωση» 

Επιστροφή στις νίκες μετά τη «λευκή» ισοπαλία στην Τρίπολη για την ΑΕΚ που για την 14η αγωνιστική της Super League επιβλήθηκε του Ιωνικού - στην επάνοδο της στην Νίκαια μετά από 14 χρόνια! - με 1-0

Αποτέλεσμα που επανέφερε την «Ένωση» στο -8 από την κορυφή και τον Ολυμπιακό

Δύσκολες ώρες για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο – Τα νεότερα για την υγεία του

  

Στο νοσοκομείο συνεχίζει να νοσηλεύεται ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.

Σύμφωνα με το MEGA, αρχικά διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου στην Αργολίδα, το απόγευμα της Τετάρτης. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε ιδιωτική κλινική στην Αθήνα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο τέως βασιλιάς δεν έχει υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο, όπως ήταν η αρχική εκτίμηση, αλλά πνευμονία και στη συνέχεια πνευμονικό οίδημα, με τους γιατρούς να του χορηγούν την κατάλληλη αγωγή.

Αν δεν παρουσιαστεί επιπλοκή στην υγεία του, αναμένεται να πάρει εξιτήριο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Διεγράφη ο Κουρουμπλής από τον Τσίπρα μετά το ακραίο παραλήρημα στη Βουλή

 


Ο Αλέξης Τσίπρας διέγραψε από τον ΣΥΡΙΖΑ τον Παναγιώτη Κουρουμπλή μετα το ακραίο παλαρήρημα του τελευταίου στη Βουλή όπου αποκάλεσε δολοφόνους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει: «Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ ότι ο βουλευτής κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Σύμφωνα με πληροφορίες από συνεργάτες του κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τηλεφώνησε οργισμένος από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη σύνοδο του PES στην γραμματέα της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από την κα Γεροβασίλη να μεταφέρει το μήνυμα στον Παναγιώτη Κουρουπλή ότι είτε θα ανακαλέσει από το βήμα της Βουλής τα όσα είπε ή θα διαγραφεί από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά ο βουλευτής δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα Τσίπρα  και η επιλογή της διαγραφής του ήταν μονόδρομος. Αν και με αυτά που είπε δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν το δίλημμα ανασκευής δήλωσης ή διαγραφής. 

Εθνική Ελλάδός: Η κλήρωση στο Nations League την έστειλε σε όμιλο με Βόρεια Ιρλανδία, Κόσοβο και Κύπρο ή Εσθονία

 Εθνική Ελλάδας: Η κλήρωση στο Nations League την έστειλε σε όμιλο με Βόρεια Ιρλανδία, Κόσοβο και Κύπρο ή Εσθονία 

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (16.12.2021) στη Νιόν της Ελβετίας η κλήρωση του Nations League 2022, με την Εθνική μας ομάδα να μπαίνει στη διαδικασία από το Pot 2 της League C.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρίσκεται στη League C και έχει τοποθετηθεί στο δεύτερο pot, μαζί με τις Λευκορωσία, Λουξεμβούργο και τα Σκόπια, με τις οποίες και δεν μπορεί να κληρωθεί.

Η Εθνική Ελλάδος θα προσπαθήσει να κάνει μια νέα αρχή -προσπαθώντας παράλληλα να βρει νέο προπονητή- με τη συμμετοχή της στο νέο Nations League (στην League C).

Ντελίριο από τους οπαδούς του Ολυμπιακού στην υποδοχή του Κώστα Μανωλά στον Πειραιά - Γεγονός η μεγάλη επιστροφή

Live η υποδοχή Μανωλά: Ντελίριο από τους οπαδούς του Ολυμπιακού (vid) 

 Είναι γεγονός. Ο Κώστας Μανωλάς   επιστρέψει στον Ολυμπιακό

Ό,τι δεν έγινε το καλοκαίρι με τον διεθνή αμυντικό της Νάπολι, έγινε τώρα, με τον Έλληνα άσο να πραγματοποιεί τη μεγάλη επιθυμία του να επιστρέψει στην ομάδα του Πειραιά.

Η εξαιρετική σχέση του άλλωστε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και η αγάπη του κόσμου της ομάδας προς το πρόσωπό του συνέβαλλαν στην θετική έκβαση της υπόθεσης και τη μεγάλη επιστροφή.

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο. 397 νέα κρούσματα σήμερα (61 στην Λακωνία, 50 στην Μεσσηνία, 129 στην Αχαΐα.)

Ελάχιστη μείωση,  κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς , σε σχέση με χθες, (- 6), καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 397 νέες μολύνσεις, , εκ των οποίων  τρεις περιοχές  (Αχαΐα, Μεσσηνία και Λακωνία) παρουσιάζουν  σήμερα  μεγαλύτερο αριθμό (249) νέων κρουσμάτων, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (148) .  

  Συγκεκριμένα:

Διακόσια δεκαεννέα (219 ) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 40  νέες μολύνσεις  παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 50 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 129 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (43) Αρκαδίας (25) και Λακωνίας (61).

Επίσης άλλα 178 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (129) και Ηλείας (49).   

Σήμερα 16 / 12 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 397 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 77.684 (39.366 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Πέμπτη 16 / 12 / 21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (129),  Μεσσηνίας  (50),  Κορινθίας (40), Ηλείας (49), Αργολίδας (43), Αρκαδίας (25) και Λακωνίας (61)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                30.619

Π.Ε. Μεσσηνίας         11.107

Π.Ε. Κορινθίας          10.053

Π.Ε. Ηλείας                 7.645

Π.Ε. Αργολίδας           6.873

Π.Ε. Αρκαδίας             6.056

Π.Ε. Λακωνίας            4.323