Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης η Εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτη Ιερεμία στη Μεγαλόπολη

 Ο άγνωστος Πατέρας Ιερεμίας

Με τη συμμετοχή βουλευτών, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, φορέων και συλλόγων, κλήρου και λαού – και σε κλίμα έντονης συγκίνησης, τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία, στον μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στη Μεγαλόπολη.

Της ακολουθίας, προέστη ο τοποτηρητής της χηρεύουσας μητρόπολης και εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, ενώ παρέστησαν αρκετοί αρχιερείς.

Επικήδειους λόγους, εκφώνησαν ο τοποτηρητής της μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, ο β΄ γραμματέας της Ιεράς Συνόδου Σεραπίων Μιχαλάκης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, οι δήμαρχοι Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος και Γορτυνίας Στάθης Κούλης και εκ μέρους του κλήρου ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κανάκης.

Μετά το τέλος της Εξοδίου Ακολουθίας του Μητροπολίτη Ιερεμία, το σκήνωμα του μακαριστού, με πομπή και με τιμές, μεταφέρθηκε σε παρεκκλήσιο του Επισκοπικού Οίκου, στον αύλειο χώρο του οποίου έγινε η ταφή του.