Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Πάσχα, Μαζί με Ασφαλεια - Από τον Εμπορικό Σύλλογο Ξυλοκάστρου

 


Πασχαλιάτικες ευχές από τον Δημαρχο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Βλάσιο Τσιώτο

 kartapasxa.neo

Σώθηκε και μαθηματικά η «Ελαφρά Ταξιαρχία». "Λευκή" ισοπαλία στη Ριζούπολη μρ τον Βόλο.

 Απόλλων Σμύρνης - Βόλος 0-0: Σώθηκε και μαθηματικά η «Ελαφρά Ταξιαρχία»   

Σώθηκε και μαθηματικά ο Απόλλων Σμύρνης μετά το 0-0 με αντίπαλο τον Βόλο στη Ριζούπολη, σε ένα ματς που κανείς δεν θα θυμάται... 

Ο Βόλος με αλλαγές και με τον Κώστα Μπράτσο στον πάγκο, αντί του Άνχελ Λόπεθ που αποχώρησε, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία.

Μεγάλη Δευτέρα: Τι γιορτάζουμε, τι συμβολίζει και πού είναι αφιερωμένη

 Μεγάλη Δευτέρα: Τι συμβολίζει και πού είναι αφιερωμένη 

Η Μεγάλη Δευτέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ιωσήφ, του γιου του Ιακώβ, που αναφέρεται στη Παλαιά Διαθήκη και στην άκαρπη συκιά, που την καταράστηκε ο Χριστός και ξεράθηκε μ’ ένα του λόγο.

Ο Ιωσήφ ήταν ο μικρότερος υιός του Ιακώβ ο οποίος όμως διώχθηκε από τα αδέλφια του λόγω της ενάρετης ζωής του και αρχικά τον έριξαν σ’ ένα λάκκο και προσπάθησαν να εξαπατήσουν το πατέρα τους χρησιμοποιώντας ένα ματωμένο ρούχο ότι δήθεν τον κατασπάραξε κάποιο θηρίο. Αφού δεν μπόρεσαν να εξαπατήσουν τον πατέρα τους, τον πούλησαν σε εμπόρους, οι οποίοι με την σειρά τους τον πούλησαν στον αρχιμάγειρα του βασιλιά της Αιγύπτου, τον Φαραώ Πετεφρή.

Η Ακολουθία του Νυμφίου Χριστου. Ζωντανή σύνδεση με το Ιερό Προσκυνήμα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου Λέσβου

 


 Με σεβασμό στο θρησκευτικό αίσθημα των πολιτών σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου θα μεταδοθεί η Ακολουθία του Νυμφίου Χριστού, σε απευθείας σύνδεση, από το  Ιερό Προσκυνήμα των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου Λέσβου

Κύπρος: Πέθανε σε ηλικία 101 ετων ο Βάσος Λυσσαρίδης

  

Πέθανε σε ηλικία 101 ετών ο παλαίμαχος Κύπριος πολιτικός Βάσος Λυσσαρίδης που  ήταν ο ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ και διετέλεσε για σειρά ετών Πρόεδρος της Βουλής.

Ποιος ήταν ο Βάσος Λυσσαρίδης

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο / 82 νέα κρούσματα σήμερα ( 41 στην Αχαΐα - 13 στην Κορινθία .)

 

Κορωνοϊός 

Μικρή αύξηση (σε σχέση με χθες) κρουσμάτων κορωνοϊού ( κατά 4), καταγράφηκε σήμερα,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά παρατηρήθηκαν  82 νέες μολύνσεις  το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 41  καταγράφονται στην  Αχαΐα και 13 στην Κορινθία. Επίσης μονοψήφια νούμερα μολύνσεων  παρουσιάζουν ύστερα από πολύ καιρό οι υπόλοιποι Νομοί της περιοχής.

Τριαντατέσσερα (34 ) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, με 13 εξ αυτών  να ανακοινώνονται  στην Π. Ε. Κορινθίας.

 Επίσης 48 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας και  Ηλείας. 

Σήμερα  26 / 4 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 82 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 21.592 ( 8.288 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 26 / 4 /21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (41),  Μεσσηνίας  (6) ,  Κορινθίας (13), Ηλείας (7), Αργολίδας (6), Αρκαδίας (8) και Λακωνίας (1) .

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας                9.724

Π.Ε. Κορινθίας           3.185

Π.Ε. Ηλείας                2.142

Π.Ε. Αργολίδας          1.944

Π.Ε. Αρκαδίας           1.597

Π.Ε. Μεσσηνίας        1.306     

Π.Ε. Λακωνίας             796

Κορωνοϊός 26/04: 1.317 νέα κρούσματα ( 13 στην Κορινθία).– 811 διασωληνωμένοι, 80 νεκροί / Ο χάρτης της διασποράς

κρούσματα 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (26/04) ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.317, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στην Αττική βρέθηκαν συνολικά 609 νέα κρούσματα κορωνοϊού από τα 1.317 συνολικά. Από την άλλη, στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 161 νέες μολύνσεις και στην Αχαΐα 41.

Αναλυτικότερα τα κρούσματα στις περιφερειακές ενότητες:

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις ΔEITE TH ΜΕΓΑΛΗ EΒΔΟΜΑΔΑ 26/4-2/5 2021

  

Νέο Κατάστημα Occhio Papavassiliou στο Mare West 💫 Kόρινθος

 

Νέο κατάστημα Occhio Papavassiliou στο Mare West

Μοναδικές επιλογές γυαλιών ηλίου από κορυφαία brands!

Το Mare West σας υποδέχεται ξανά για τη βόλτα και τις γιορτινές σας αγορές!

 

(Κόρινθος, 26 Απριλίου 2021):Τα Occhio Papavassiliou, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αλυσίδα οπτικώνκαι γυαλιών ηλίου, εγκαινιάζουν την παρουσία τους στην Πελοπόννησο και σας υποδέχονται στο νέο τους κατάστημά στο εμπορικό πάρκο Mare West.

Μετακίνηση εκτός νομού: Προστέθηκε και νέος λόγος (ΦΕΚ)

Επιτρέπεται τελικά η μετακίνηση εκτός νομού για ασθενείς που πηγαίνουν σε ιδιωτικές κλινικές, όχι όμως και σε ιδιώτη γιατρό.

Συγκεκριμένα, σε νέα ΚΥΑ που εκδόθηκε μετά την αρχική προστέθηκε η δυνατότητα για υπερτοπική μετακίνηση, με έγγραφο από ιδιωτικά νοσοκομεία, αποκλειστικά σε περιπτώσεις έκτακτης, πχ. για χημειοθεραπείες.

Ερωτηθείς σχετικά από τον ΣΚΑΪ 100,3 ο υφυπουργός Συντονισμού και Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, διευκρίνισε ότι η υπερτοπική μετακίνηση επιτρέπεται όταν αφορά ιδιωτική δομή υγείας, όπως κλινική και νοσοκομείο, και όχι ιδιώτη γιατρό. 

Τι αναφέρει το ΦΕΚ

Νέα έρευνα: Ο Τομέας της Ενέργειας στην Ελλάδα

  

Νέα έρευνα

Ο Τομέας της Ενέργειας στην Ελλάδα

Μια αναλυτική χαρτογράφηση των ραγδαίων αλλαγών που συντελούνται στον τομέα της ενέργειας στην Ελλάδα -και των μεγάλων αλλαγών που πρόκειται να έρθουν.
&
Μια σχετική δημόσια διαδικτυακή συζήτηση Μ.Τετάρτη 28/4 στις 18:30 (zoom link).

Μέχρι το 2050 η χώρα μας, όπως και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, θα πρέπει να έχει σταματήσει να εκλύει αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου -ή, έστω, να δεσμεύει από την ατμόσφαιρα ισοδύναμη ποσότητα όσων εκλύει. Θα πρέπει να γίνει "κλιματικά ουδέτερη".

ΑΙΣΧΡΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΣΧΟΙΝΑ


Της Λέττας Καλαμαρά

Κατάργηση της Ε.Ε. ή μήπως επιβεβαίωση του ολοκληρωτικού καθεστώτος μιας γερμανικής και παγκόσμιας ελίτ. Ο φερετζές πέφτει και η Ε.Ε. μετατρέπεται σε υπηρέτη μίας και μόνο εταιρείας που δεν έχει καμία ευθύνη για το προϊόν της με αφορμή τον COVID-19. Πλήρη καταστρατήγηση κάθε αξίας και ιδέας της Ε.Ε. από την ίδρυσή της.

Καλή Ανάσταση! ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

 

 

 

Ντόρα Μπακογιάννη

 

Ε.Ε.Σταυρός ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ – Διανομή τροφίμων σε ασθενείς οικονομικά οικογένειες

ΕΕΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ.jpg 

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (πρτ) Αγίων Θεοδώρων πραγματοποίησε Διανομή Τροφίμων σε ασθενείς οικονομικά οικογένειες την Μ. Δευτέρα 26 Απριλίου.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε στις 11.00 π.μ – 01.00 μμ . Η συμμετοχή ηταν μεγάλη και δόθηκαν στους διακιούχουςπερισσότερες από 40 τσάντες με τρόφιμα.

Αναφορικά με την δράση ο Πρόεδρος κος Σίμος Σοφός τόνισε τα εξής :