Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Λιόν-Ολυμπιακός 2-0: Μία ταχύτητα πίσω, Κατώτερος των περιστάσεων στη Γαλλία

 Λιόν-Ολυμπιακός 2-0: Μία ταχύτητα πίσω 

Την ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός στη Γαλλία από τη Λιόν με σκορ 2-0 στο πρώτο του παιχνίδι για τη League Phase του Conference League. Η ομάδα του Πειραιά που παρατάχθηκε με τρεις στόπερ δεν έκανε το παιχνίδι που συνήθισε να κάνει πέρσι επί Μεντιλίμπαρ και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο για μεγάλη διάρκεια του αγώνα. Είχε και κάποιες καλές στιγμές που θα μπορούσε να σκοράρει, αλλά ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έμεινε πολύ πίσω στο γήπεδο και η Λιόν πήρε μία δίκαιη νίκη.

Συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου – Τονίστηκε η ανάγκη αποκλιμάκωσης των συγκρούσεων

 Συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου – Τονίστηκε η ανάγκη αποκλιμάκωσης των συγκρούσεων 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο περιθώριο της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου Najib Mikati.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στον Λίβανο. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη αποκλιμάκωσης προκειμένου να μην επεκταθεί ο πόλεμος σε ολόκληρη την περιοχή διακινδυνεύοντας την περιφερειακή σταθερότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την υποστήριξή του στην πρόταση για άμεση εκεχειρία 21 ημερών.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 30,2% η ΝΔ, πέμπτος ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,8% – Πώς επηρεάστηκαν οι ψηφοφόροι από το debate του ΠΑΣΟΚ

 Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 30,2% η ΝΔ, πέμπτος ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,8% – Πώς επηρεάστηκαν οι ψηφοφόροι από το debate του ΠΑΣΟΚ 

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis έγινε από 13/9/24 έως 23/9/24 και σε αυτή συμμετείχαν 1.603 άτομα από όλη την Ελλάδα… 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis, στην κάρτα για την εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 30,2%, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται (σταθερά πια) στη δεύτερη θέση με ποσοστό 15,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πέμπτο κόμμα με ποσοστό 8,8% 

Αίγιο: Αναζητείται 34χρονος ύστερα απο καταγγελία για βιασμό της 11χρονης ανιψιάς του

 Αίγιο: Αναζητείται 34χρονος ύστερα απο καταγγελία για βιασμό της 11χρονης ανιψιάς του 

Στα ίχνη ενός 34χρονου άνδρα στο Αίγιο αναζητούν οι αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με καταγγελία της 11χρονης ανιψιάς του, ο θείος της επιχείρησε υπό την απειλή μαχαιριού να την βιάσει.

Οι φωνές της μικρής κινητοποίησαν την γειτονιά και μία γυναίκα επενέβη. Ο 34χρονος τράπηκε σε φυγή και αναζητείται από την αστυνομία, ενώ και στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις αρχές για διάφορα αδικήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για υπόθεση Ρομά, σε παράπηγμα στην περιοχή Κουλουρεϊκα Αιγίου.

Στο Λουτράκι το παγκόσμιο πρωτάθλημα χειροπάλης

Στο Λουτράκι το παγκόσμιο πρωτάθλημα χειροπάλης 

 

Στο Λουτράκι  θα διεξαχθεί 1 -5 Οκτωβρίου το παγκόσμιο πρωτάθλημα χειροπάλης, όπου θα δώσουν το “παρών” όλα τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος, όπως έκανε γνωστό ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Το θεαματικό πρωτάθλημα θα στεγαστεί στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο του Λουτρακίου. Διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, ενώ στηρίζεται από την Ελληνική Ομοσπονδία και τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Η είσοδος στους αγώνες μπρα ντε φερ θα είναι ελεύθερη.

«Πάμε Ρηγίλλης» - Ομιλία Πρωθυπουργού & Προέδρου ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη - Παρασκευή 4/10 - 20:00 - Ρηγίλλης 18

rigilis-inv.png?t=1727108465902

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πρώτη στάση… Λυών στο ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού / Γαλατασαράι - ΠΑΟΚ 3-1: Το πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε

  

Οι "ερυθρόλευκοι" έχοντας στα πανιά τους τον αέρα της κατάκτησης του Conference League ξεκινάνε τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις αντιμετωπίζοντας τη Λιόν στο "Groupama Stadium" (26/09, 22:00).

Ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη μάχη του νεοσύστατου Europa League αντιμετωπίζοντας τα “λιοντάρια”. Το ξεκίνημα δεν έχει βρει καμία από τις δύο ομάδες σε καλό φεγγάρι, καθώς οι μεν γηπεδούχοι έρχονται από μια νίκη σε πέντε παιχνίδια, ενώ την Κυριακή κόντρα στη Μαρσέιγ δέχτηκαν την ολική ανατροπή έχοντας παίκτη παραπάνω.

Ξεκινά το δημοτικό, ελεύθερο, ανοιχτό Πανεπιστήμιου του δήμου Κορινθίων

 Ξεκινά το δημοτικό, ελεύθερο, ανοιχτό Πανεπιστήμιου του δήμου Κορινθίων 

Στις 16 Οκτωβρίου αρχίζουν τα μαθήματα στο δημοτικό, ελεύθερο, ανοιχτό Πανεπιστήμιο του δήμου Κορινθίων.

Έχει ήδη ανακοινωθεί και το σχετικό πρόγραμμα των σπουδών, αλλά και ο κανονισμός λειτουργίας.

Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση, μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου 2024, μέσα απ’ την ιστοσελίδα του δήμου Κορινθίων.

Ο δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, στο μήνυμά του, για την έναρξη του πρώτου τετραμήνου, αναφέρει πως «το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Κορινθίων, εγκαινιάζει τη λειτουργία του στη πόλη μας, κατά το τρέχον εκπαιδευτικό έτος 2024-2025. Πρόκειται για έναν καινοτόμο και πρωτοπόρο θεσμό που στηρίζεται σε πρωτοβουλία του Αντιπρύτανη και καθηγητή κ. Δημήτρη Τούσουλη, που θέλει να συμβάλλει στην ανάπτυξη του τόπου μας και να είναι παρών στα κοινωνικά δρώμενα.

Στην Κόρινθο, κάνουμε όλοι μαζί πράξη τη «Διά Βίου Μάθηση», που μας δίνει την ευκαιρία εμβάθυνσης των γνώσεων και διεύρυνσης των οριζόντων μας.».

Τα μαθήματα θα γίνονται στο δημοτικό θέατρο ” Θωμάς Θωμαίδης ”, κάθε δεύτερη Τετάρτη, στις 18,00.

Θα υπάρχουν δύο τετράμηνα, το χειμερινό και το εαρινό.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον δρόμο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα

 Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον δρόμο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ανακοινώνεται, ότι, έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, λόγω εκτέλεσης έκτακτων εργασιών συντήρησης, από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Οι ρυθμίσεις αυτές, αφορούν το χρονικό διάστημα από την 16:00 ώρα της 27.9.2024, έως την 23:00 ώρα 24.10.2024 και έχουν ως εξής:

Μαρινέλλα: Αγωνία για την σπουδαία τραγουδίστρια - Ολα τα νεότερα για την υγεία της

  

Μεγάλη αγωνία για την σπουδαία Μαρινέλλα η οποία κατέρρευσε την ώρα που τραγουδούσε στο Ηρώδειο προκαλώντας σοκ στους χιλιάδες  θεατές που είχαν πάει για να την απολαύσουν.

Η Μαρινέλλα διεκομίσθη στο νοσοκομείο Υγεία για τις