Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Προβάδισμα για Παμβοχαϊκό και Ολυμπιακό


Ο  Παμβοχαϊκός με 3-2 στο τάιμπρεϊκ του ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 σετ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και αμφότεροι έκαναν το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών της Α1 βόλεϊ των ανδρών. Ο Παμβοχαϊκός έκανε το πρώτο βήμα για πρόκριση στους τελικούς των πλέι οφ του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ. Mετά από συγκλονιστικό αγώνα 2,5 ωρών στον πρώτο ημιτελικό η ομάδα του Βραχατίου νίκησε τον ΠΑΟΚ με 3-2 και έκανε το 1-0 στις νίκες.
Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σάββατο 6/4, 17.30 (Novasports-4) για τον δεύτερο ημιτελικό και πάλι στο γυμναστήριο «Γ.Τριαντάφυλλος» του Δήμου Βέλου Βόχας. Ο ΠΑΟΚ παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-1 σετ οδήγησε τον αγώνα στο τάι μπρέικ. Μάλιστα στο 5ο σετ προηγήθηκε 7-3 αλλά δε μπόρεσε να κρατήσει τη διαφορά.

Πύρινη λαίλαπα στα Τρικάλα Κορινθίας.


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται  μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη 3.10 μ. μ  , σε δύσβατη  δασική έκταση με πεύκα στην Κάτω Συνοικία Τρικάλων στην ορεινή Κορινθία.Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και καίει δασικές εκτάσεις, χωράφια με καστανιές και χαμηλή βλάστηση.
Από νωρίς  στο σημείο  βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Αυτή την ώρα, επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 10 άτομα πεζοπόρο.Μαζί τους, είναι κόσμος από εθελοντικές οργανώσεις καθώς και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης  που προσπαθούν να περιορίσουν και να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο
Νωρίτερα, επιχειρούσαν από αέρος και δύο αεροσκάφη καναντέρ, τα οποία σταμάτησαν το απόγευμα λόγω του δυνατού αέρα...
Η φωτιά καίει κοντά στην συνοικία Κάτω Τρίκαλα, χωρίς να απειλεί άμεσα το χωριό.

Προβάδισμα για Παμβοχαϊκό και Ολυμπιακό


Ο  Παμβοχαϊκός με 3-2 στο τάιμπρεϊκ του ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 σετ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και αμφότεροι έκαναν το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών της Α1 βόλεϊ των ανδρών.
Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στους τελικούς έκανε  ο Παμβοχαϊκός στην ημιτελική σειρά των play offs της Α1 βόλεϊ κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Βραχατίου αν και δυσκολεύτηκε επικράτησε στην έδρα της με 3-2 σετ και χρειάζεται ακόμα δύο νίκες για να πάρει το «εισιτήριο» για τους τελικούς.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν δύο φορές στα σετ, 1-0 και 2-1, όμως τελικά χρειάστηκε το τάι μπρέικ για να πάρουν ροζ φύλλο αγώνα. Τα σετ: 22-25, 25-22, 25-21, 20-25, 16-14.
Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν εκ νέου (17:30) το Σάββατο στο ίδιο γήπεδο.



Kαι oι "ερυθρόλευκοι" κατέκτησαν πολύ εύκολα το πρώτο σερ με 25-18, όμως στη συνέχεια εφησύχασαν, κάτι που ο Εθνικός εκμεταλλεύτηκε το έπακρο. Έπαιξε με θάρρος και πίεσε τον Ολυμπιακό, αλλά χάνοντας τρία σετ μπολ σπατάλησε την ευκαιρία για την ισοφάριση. Οι Πειραιώτες έφτασαν στο 27-25 και μαζί στο 2-0.
Αυτό που δεν κατάφεραν οι "ακρίτες" στο δεύτερο σετ, το πέτυχαν στο τρίτο. Συνέχισαν το ίδιο δυνατά, προηγήθηκαν 10-5, 13-9 και 18-14, με αποτέλεσμα να επικρατήσουν 25-21 και να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Δεν είχαν όμως τις δυνάμεις και τις λύσεις ν' ανταπεξέλθουν στο ξέσπασμα του Ολυμπιακού μετά το 6-10 του τέταρτου σετ. Οι "ερυθρόλευκοι" ξέφυγαν 19-14 και από εκεί όλα ήρθαν εύκολα έως το 25-17 και το 3-1.

H Τουρκία πέρασε νομοσχέδιο για τα δικαιώματα των μεταναστών

turkey
Το τουρκικό κοινοβούλιο υιοθέτησε αργά χθες το βράδυ νόμο που ενισχύει τα δικαιώματα των μεταναστών και αυτών που ζητούν άσυλο στην Τουρκία, την υιοθέτηση του οποίου ζητούσε εδώ και καιρό η ΕΕ στο πλαίσιο της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας.
Βάσει του νόμου αυτού, μια ειδική αρχή αναλαμβάνει την διαχείριση των μεταναστευτικών θεμάτων, τα οποία ανήκαν μέχρι σήμερα στην αρμοδιότητα της αστυνομίας εν μέσω μιας νομικής ασάφειας που υπήρχε, η οποία επικρινόταν τακτικά από τις ενώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το κείμενο αυτό προβλέπει κυρίως ότι κάθε ξένος, για τον οποίο έχει εκδοθεί διοικητική πράξη που προβλέπει την απέλασή του, έχει το δικαίωμα να καταθέσει προσφυγή εντός 15 ημερών ενώπιον διοικητικού δικαστηρίου και μπορεί επίσης να έχει έναν δικηγόρο διορισμένο από το κράτος.
Βάσει του νόμου αυτού περιορίζεται επιπλέον σε έξι μήνες η διάρκεια της κράτησης των ξένων που βρίσκονται στο στάδιο της απέλασης στα “κέντρα επαναπροώθησης” μεταναστών και θεσπίζεται ότι η ένταξη σε τέτοια κέντρα πρέπει να αιτιολογείται από κάποια κατάσταση ανάγκης, την οποία αξιολογούν κάθε μήνα οι αρχές, ενώ προβλέπεται επίσης στην περίπτωση αυτή η δυνατότητα αμφισβήτησής της ενώπιον δικαστηρίου.
Στο κείμενο αυτό διευκρινίζεται επίσης ότι όσοι βρίσκονται σε αυτά τα κέντρα έχουν το δικαίωμα δωρεάν περίθαλψης, μπορούν να συναντηθούν με έναν δικηγόρο, έναν εκπρόσωπο του προξενείου της χώρας τους ή της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
Επίσης με αυτόν τον νόμο απαλλάσσονται οι μετανάστες από τις δαπανηρές διαδικασίες ανανέωσης της άδειας διαμονής τους, καθώς θεσπίζεται ότι η κατοχή μιας άδειας εργασίας αρκεί για να επιτρέπεται η διαμονή τους στην Τουρκία.
Βάσει της νέας αυτής νομοθεσίας δεν παραχωρείται ωστόσο πλήρες καθεστώς πρόσφυγα σε αυτούς που ζητούν άσυλο και προέρχονται από χώρες που δεν είναι ευρωπαϊκές, διατηρώντας την παλαιά θέση της Άγκυρας, η οποία φοβάται την περίπτωση να χρειαστεί να αναλάβει μόνη της την υποδοχή των μαζικών κυμάτων προσφύγων από γειτονικές χώρες, όπως το Ιράκ και η Συρία.
Για την περίπτωση αυτή ο νέος νόμος προβλέπει ένα καθεστώς “πρόσφυγα υπό όρους”, το οποίο επιτρέπει σε αυτούς που ζητούν άσυλο και δεν είναι Ευρωπαίοι να παραμείνουν στην Τουρκία μέχρι την εγκατάστασή τους σε μια χώρα υποδοχής, το οποίο θα εφαρμοστεί κυρίως στους περίπου 200.000 Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται σήμερα στο τουρκικό έδαφος.
Την υιοθέτηση του νόμου αυτού, που αναμενόταν για πολλούς μήνες από την ΕΕ, χαιρέτισαν σήμερα οι Επίτροποι Διεύρυνσης Στέφαν Φίλε και Εξωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλστρεμ.
“Ο νόμος αυτός και οι θεσμοί που εγκαθιδρύει δείχνουν την σαφή δέσμευση της Τουρκίας να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης των θεμάτων μετανάστευσης σε συμφωνία με την ΕΕ και τους διεθνείς κανόνες”, αναφέρουν σήμερα οι δύο Επίτροποι σε κοινή ανακοίνωσή τους.
Η Άγκυρα είχε μπλοκάρει για μήνες την υιοθέτηση του κειμένου αυτού, ζητώντας σε αντάλλαγμα μια χαλάρωση του καθεστώτος που εφαρμόζεται στις χώρες της ΕΕ για την χορήγηση βίζας στους Τούρκους πολίτες.
“Η Επιτροπή είναι πεπεισμένη ότι αφού τεθεί σωστά σε εφαρμογή, ο νόμος αυτός θα ανταποκριθεί επίσης σε πολλά προβλήματα που εντοπίζονταν από τον οδικό χάρτη της Επιτροπής για την απελευθέρωση των θεωρήσεων εισόδου”, επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους οι δύο Επίτροποι.
Την ψήφιση του κειμένου αυτού υποδέχθηκαν σήμερα θετικά και υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των μεταναστών.
“Σε ολόκληρη την ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας, η Τουρκία δεν είχε δώσει ποτέ καμία σημασία στους μετανάστες και στους πρόσφυγες (…) Για πρώτη φορά, τέθηκε ένα νομικό πλαίσιο σε αυτόν τον τομέα. Αυτή η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική”, σχολίασε ο Βολκάν Γκερεντάγκ, υπεύθυνος της Διεθνούς Αμνηστίας για θέματα μετανάστευσης.

υστερογραφα.γρ

Απειλούν τη ζωή του Αναστασιάδ​η!

Κύπρος: Απειλητική επιστολή κατά της ζωής του προέδρου Ν. ΑναστασιάδηΕπιστολή με την οποία εκτοξεύουν βαρύτατες απειλές κατά του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη και μελών των οικογενειών τους έστειλαν άγνωστοι στην εφημερίδα «Πολίτης» στην Κύπρο! Οι συντάκτες της επιστολής υπογράφουν ως «Ομάδα διάσωσης των καταθέσεων, ορκισμένοι μέχρι θανάτου». Δεν υπάρχει καμία ένδειξη για την ταυτότητα αυτής της ομάδας, καθώς δεν έχει εμφανιστεί με κάποιον άλλο τρόπο τις τελευταίες ημέρες, αλλά...

Επιστολή 17χρονου σε Στουρνάρα: Άλλα μας διδάσκουν στο σχολείο και άλλα εφαρμόζετε!

Επιστολή 17χρονου σε Στουρνάρα: Άλλα μας διδάσκουν και άλλα εφαρμόζετε! Ρωτάει τι πρέπει να απαντήσει αν μπει σχετική ερώτηση στις πανελλήνιες!
Στη γωνία στρίμωξε τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ένας μαθητής της Γ’ Λυκείου από τα Χανιά, ο οποίος του έστειλε γράμμα με το οποίο ρωτάει τον υπουργό για ποιο λόγο δεν εφαρμόζονται στην πράξη αυτά τα οποία διδάσκεται στο σχολείο του από το βιβλίο των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας ΙΙ σε ό,τι έχει να κάνει με τα μέτρα αντιμετώπισης της ύφεσης!
Ο 17χρονος Αλέξανδρος είναι μαθητής στο 1ο ΕΠΑΛ Χανίων και σε λίγο καιρό ετοιμάζεται να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ένα από τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστεί είναι οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΙΙ.
Σε μια παράγραφο, στην τελευταία σελίδα της εξεταστέας ύλης που διδάσκεται στα σχολεία αναφέρεται ότι όταν υπάρχει ύφεση στην οικονομία το κράτος θα πρέπει να στοχεύσει σε ελλειμματικό προϋπολογισμό και αύξηση των δαπανών ώστε να αυξηθεί το εισόδημα και να δοθεί ώθηση στην οικονομία για να βγει από την ύφεση. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «αν η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση και η ανεργία είναι αυξημένη, τότε ο προϋπολογισμός πρέπει να είναι ελλειμματικός γιατί η διαρροή δαπάνης που γίνεται με την επιβολή του φόρου και που τείνει να μειώσει το εθνικό εισόδημα πρέπει να αντισταθμιστεί με τη δημιουργία μεγαλύτερης δαπάνης από το κράτος μέσω των δημοσίων δαπανών, ώστε το εισόδημα να αυξηθεί και να αποφευχθεί όσο γίνεται η ύφεση». Έτσι, ο μαθητής διερωτάται γιατί αυτό που του μαθαίνουν στο σχολείο οι καθηγητές και το οποίο παρουσιάζεται ως σωστό, δεν εφαρμόζεται στην πραγματικότητα.
Στο γράμμα, ο 17χρονος μαθητής ρωτά τον κ. Στουρνάρα: «Τι κάνετε κύριε υπουργέ; Το ακριβώς αντίθετο. Αυξάνετε τη φορολογία στις ασθενείς οικονομικά και κοινωνικά τάξεις, το εισόδημα ολοένα και περισσότερο μειώνεται, χωρίς αυτά να έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα, εκτός από το να βυθιζόμαστε περισσότερο στην ύφεση».
» Καταστρέφετε τα όνειρα των νέων (όπως και τα δικά μου στην παρούσα φάση), εξαναγκάζοντάς τους να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον».
Και τελειώνει το γράμμα του ρωτώντας τον υπουργό: «Αν μπει ερώτηση στις πανελλήνιες για το τι πολιτική εφαρμόζουμε σε περιόδους ύφεσης, εγώ τι να γράψω ότι είναι το σωστό; Πρέπει να έχουμε πλεονασματικό προϋπολογισμό με αύξηση φόρων και μείωση δαπανών, όπως επιδιώκετε εσείς ή ελλειμματικό, δηλαδή αυτό που εννοεί το βιβλίο ότι πρέπει να αυξηθούν οι δαπάνες και το εισόδημα για να βγούμε από την ύφεση;». 

eklogika.gr

Παπούλιας: Η Ελληνική Δημοκρατία χρωστά πολλά στον Νίκο Παππά

papoulias_karolos
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, με δήλωση του εκφράζει την θλίψη του για τον Θάνατο του Νίκου Παπά.
«Η Ελληνική Δημοκρατία χρωστά πολλά στον Ναύαρχο Νίκο Παππά, που πρωταγωνίστησε στην “ανταρσία του Βέλους”, μια μοναδική στιγμή στον αντιδικτατορικό αγώνα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι περήφανες για το παράδειγμά του και όλοι μας του οφείλουμε σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Η νέα γενιά έχει να διδαχθεί και να εμπνευστεί παρακολουθώντας τη διαδρομή του.
Θέλω να εκφράσω στους δικούς του ανθρώπους τη θλίψη μου για τον θάνατό του».

Πέθανε ο Ν.Παππάς, ο πρωτοστάτης του Κινήματος του Ναυτικού.

Ο ναύαρχος Νίκος Παππάς, κυβερνήτης του θρυλικού αντιτορπιλικού «Βέλους»
Απεβίωσε την Παρασκευή τις πρώτες πρωϊνές ώρες ο ναύαρχος εν αποστρατεία Νικόλαος Παππάς. Ο Νίκος Παππάς, ως κυβερνήτης του θρυλικού αντιτορπιλικού «Βέλος» είχε πρωτοστατήσει στο Κίνημα του Πολεμικού Ναυτικού κατά της Χούντας, το 1973.

Ο ναύαρχος Παππάς νοσηλευόταν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, πρόσφατα όμως είχε επιστρέψει στο σπίτι του, επιλέγοντας να δώσει εκεί την τελευταία του μάχη με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλλεί την Τρίτη στις 11 το πρωί από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών και η ταφή του θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κύμη.

Ο Νίκος Παππάς ήταν ένας από τους πρωτεργάτες στο Κίνημα του Ναυτικού το οποίο εκδηλώθηκε τον Μάιο του 1973. Το Κίνημα οργανώθηκε με σκοπό την απελευθέρωση της Ελλάδας και συμμετείχαν εκτός από αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού και αξιωματικοί από την Αεροπορία και τον Στρατό.
Ο Νίκος Παππάς ήταν κυβερνήτης στο αντιτορπιλικό «Βέλος» και ενώ το Κίνημα είχε ήδη προδοθεί, αποφάσισε να αποχωρήσει από την άσκηση του ΝΑΤΟ, στην οποία συμμετείχε, και να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ιταλία καταφέρνοντας μεγάλο πλήγμα στη Χούντα, ανανεώνοντας την αντίσταση και δημιουργώντας αίσθηση στο εξωτερικό, κάνοντας την ανταρσία του ΒΕΛΟΣ πρωτοσέλιδο από την Ευρώπη μέχρι την Ιαπωνία.

Ο Νίκος Παππάς είχε κατ' επανάληψη αρνηθεί να λάβει μέρος σε κομματικούς σχηματισμούς και είχε αρνηθεί κυβερνητικά αξιώματα γιατί, όπως έλεγε δεν ήθελε, «να λάβει κομματικά χαρακτηριστικά μια προσπάθεια που αποσκοπούσε μόνο στην επαναφορά της Δημοκρατίας για όλους τους Έλληνες».

Δείτε από το Youtube το αφιέρωμα της ΝΕΤ στην ανταρσία του «Α/Τ Βέλος»:



Για τον θάνατο του ναυάρχου Νίκου Παππά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε: «Ο Ναύαρχος Νίκος Παππάς συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με την "ανταρσία του Βέλους". Αυτός και οι σύντροφοι του, έσωσαν την τιμή των Ενόπλων Δυνάμεων αγωνιζόμενοι  για την αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας.
»Ο Νίκος Παππας κράτησε ψηλά τη σημαία του Πολεμικού Ναυτικού, τη σημαία της Δημοκρατίας, τη σημαία του Έθνους. Η Ιστορία έχει γράψει το κεφάλαιο που τον αφορούσε ενώ αυτός βρισκόταν  εν ζωή.  Έφυγε απολαμβάνοντας την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας και όλου του ελληνικού λαού».
 
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Α.Ο. Λουτρακίου & Αστέρας Δερβενίου - Α. Ο. Σπαθοβουνίου


Με τους αγώνες της προτελευταίας (29ης) αγωνιστικής  συνεχίζεται αύριο , Σάββατο, στις 5 το απόγευμα , το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας. Ο πρωτοπόρος Α. Ο. Λουτρακίου αγωνίζεται , στο Χιλιομόδι κόντρα στον Ατρόμητο , την στιγμή που , στο γήπεδο του Σολομού , η ομάδα της Κλένιας υποδέχεται τον Πανσολυγειακό.
Στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" ,στο Δερβένι , ο Αστέρας αντιμετωπίζει την έκπληξη του φετεινού πρωταθλήματος ομάδα του Σπαθοβουνίου. Για ακόμα ένα ματς, ο Στέφανος Μεϊμάρογλου, στον Αστέρα Δερβενίου, έχει να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα, καθώς  θα απουσιάσουν αρκετοί ποδοσφαιριστές του.
 Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Αστέρας Δερβενίου, στα τελευταία μάτς αγωνίζεται με πολλές και σημαντικές ελείψεις , εντούτοις μαχεται με σθένος και έχει μία σειρά αγώνων που είχε ιδιαίτερα καλή απόδοση. Ετσι και στο μάτς κόντρα στον Α.Ο. Σπαθοβουνίου, ο  τεχνικός του Αστέρα , δεν μπορεί να υπολογίζει στους Χρόνη Μαστρογιαννόπουλο (στρατευμένος), Βαέλ Ρούτσι, Χρήστο Αναγνωστόπουλο, τον Νίκο Παπαδημητρίου, ο οποίος θα λείψει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ενώ ο Θεοδόσης Καπούς είναι αμφίβολος, λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού που αντιμετωπίζει. Από εκεί και πέρα, ο κ. Μεϊμάρογλου, σε δηλώσεις του ανέφερε:
«Ολοκληρώσαμε την προετοιμασία μας, για το πολύ δύσκολο μάτς που έχουμε το Σάββατο, κόντρα στο πολύ δυνατό και ποιοτικό συγκρότημα του Α.Ο. Σπαθοβουνίου. Καταρχήν, ξεκινώντας τις δηλώσεις για την εν λόγω αναμέτρηση, θέλω να τονίσω, ότι για μένα είναι μία ιδιαίτερη ''στιγμή'' αυτός ο αγώνας, καθώς η ομάδα που προπονώ, ο Αστέρας Δερβενίου, θα αντιμετωπίσει μία ομάδα, την οποίαν έχω υπηρετήσει με επιτυχία ως προπονητής της κατά το παρελθόν και αυτό και μόνον, με κάνει να είμαι φορτισμένος συναισθηματικά. Δεν το κρύβω ότι όσες ομάδες με έχουν τιμήσει με την συνεργασία τους μέχρι τώρα στην προπονητική μου σταδιοδρομία, τις αγαπώ ιδιαίτερα και δεν ξεχνώ τούς φίλους αλλά και την αναγνώριση στο έργο μου, που απλόχερα μου απέδωσαν... Ωστόσο έχουμε μάθει να ''ζούμε'' με τις δυσκολίες, έχουμε δουλέψει πολύ καλά όλο αυτό το διάστημα που έχουμε την τεχνική ηγεσία της ομάδος, και πιστεύω ότι τα παιδιά που θα κληθούν να αγωνιστούν θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και θα προσθέσουμε άλλη μία θετική παρουσία στο ενεργητικό μας. Θέλω οι φίλοι της ομάδος να σταθούν και πάλι δίπλα στους ποδοσφαιριστές μας, διότι το αξίζουν και τιμούν την ιστορική φανέλα του συλλόγου».
Τον Εθνικό Ξυλοκέριζας αντιμετωπίζει εκτός έδρας ο Πανκαμαριακός , μια αναμέτρηση στην οποία ο αντίπαλος θέλει οπωσδήποτε τη νίκη, για να ελπίζει στην απευθείας παραμονή στην κατηγορία. 
Ο Γιώργος Καρυώτης, δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Νίκο Τσιπά, τον τραυματία Κουμούση, αλλά και τον Ενό.

Τον Ηρακλή Λεχαίου αντιμετωπίζει η Θύελλα Πετρίου. Ο τεχνικός των «κιτρίνων» δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Τίνι Τουρέ.

Τον Παννεμεατικό αντιμετωπίζει στη Νεμέα, ο Σαρωνικός Γαλατακίου και θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία και μαθηματικά. Ο τεχνικός της ομάδας, Παντελής Κουρούπης, δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή 11αδα. Φυσικά το μυαλό όλων θα είναι και στην αναμέτρηση του Εθνικού Ξυλοκέριζας με τον Πανκμαριακό, όπου επιθυμούν «στραβοπάτημα» της ομάδας του Χρήστου Παπαντωνίου, ώστε να μην υπάρχει άγχος για τη συνέχεια.
Στο Βέλο η Ελλάδα υποδέχεται τους Αγίους Θεοδώρους ενώ ο Ολυμπιακός Λουτρακίου κερδίζει στα "χαρτιά" τον αγώνα με την Προοδευτική Περιγιαλίου , η οποία έχειαποχωρήση τουπρωταθλήματος.

 
29η αγωνιστική 17:00
 ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ  3 - 0 α. α.

Εθελοντική αιμοδοσία στην ΕΠΣ Κορινθίας

 Η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας  διοργανώνει την Δευτέρα 8 Απριλίου 2013,  εθελοντική αιμοδοσία στα Γραφεία της Ενώσεως (Νοταρά 48) στην Κόρινθο. Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί από τις 16.00  μέχρι τις 19.00 το απόγευμα.
   Παρακαλούνται όλοι οι αθλητικοί παράγοντες του νομού, προπονητές, ποδοσφαιριστές, διαιτητές  κλπ να βοηθήσουν την προσπάθειά μας αυτή.
Η παρουσία σας είναι πολύτιμη και απαραίτητη.  Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας.

Αίμα μπορεί να δώσει κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα από 18-60 ετών.

   Δεν μπορούν να δώσουν όσοι έχουν δώσει σε διάστημα 3 μηνών, όσες γυναίκες πρόκειται να τεκνοποιήσουν καθώς και 6 μήνες μετά το θηλασμό του νεογέννητου, όσοι έχουν καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά, όσοι έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ή  έχουν προσβληθεί από κάποια νόσο. Ο κάθε αιμοδότης θα πρέπει να είναι απολύτως υγιής, να είναι ξεκούραστος και να έχει συμπληρώσει 6-8 ώρες ύπνου.

ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ: ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ Ή ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ;

ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ  ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ  Ή ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ;.jpg

Άρθρο του Χρήστου Α. Κατσαρού (Chris Sintiki)*

 Εδώ και ένα τρίμηνο, όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να εξυγιάνει την τριτοβάθμια εκπαίδευση εκπονώντας το σχέδιο «Αθηνά», υπήρξε μία πληθώρα αντιδράσεων από την Πανεπιστημιακή κοινότητα, τόσο από καθηγητές όσο και από φοιτητές που αντιδρούν, και ίσως όχι άδικα,  στο κλείσιμο σχολών και στη συγχώνευση τμημάτων. Αν και χαρακτηρίστηκε προκρούστεια κλίνη, αποτελεί ωστόσο μια πρώτη πρόσέγγιση του θέματος που σαφώς χρειάζεται βελτιώσεις, αλλά δεν είναι δυνατόν να απορριφθεί με κλειστά τα μάτια.
      

Κώστας Κόλλιας: «Ξεκινούν τα έργα στην Ολυμπία Οδό»


Τη δέσμευση της Κυβέρνησης για άμεση συνέχιση των έργων στην Ολυμπία Οδό επανεβεβαίωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης, στα πλαίσια συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Έπειτα από μία μακρά σειρά παρεμβάσεών μου, τόσο κατά τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης Κυβέρνησης, όσο και τώρα, διαπιστώνω με ικανοποίηση ότι αρχίζω να λαμβάνω τις πρώτες δεσμευτικές και θετικές απαντήσεις. Ήδη στις 7 Μαρτίου, έπειτα από  συνάντηση που είχα με τον Αν.Υπουργό Ανάπτυξης, δημοσιοποίησα δελτίο τύπου με τη διαβεβαίωση του κ.Καλογιάννη ότι η Κυβέρνηση θεωρεί την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού  ως έργο ύψιστης προτεραιότητας και ότι θα είναι ο πρώτος από τους μεγάλους οδικούς άξονες που θα πάρει το πράσινο φως για κατασκευή.

Την Τετάρτη, στην Ολομέλεια της Βουλής, ο ίδιος ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης, επαναβεβαίωσε τη δέσμευση ότι η συνέχιση των έργων θα ξεκινήσει άμεσα και ότι πιθανώς και μέσα στον Απρίλιο θα επαναλειτουργήσουν τα εργοτάξια. Θα ήθελα δε να επισημάνω ότι η Ολυμπία Οδός είναι ενταγμένη στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, καθώς συνδέει την πρωτεύουσα, αλλά και όλη την Ελλάδα, με τη σημαντικότερη πύλη της χώρας προς την Ευρώπη, το λιμάνι της Πάτρας, γεγονός που εντείνει τη σπουδαιότητα της άμεσης κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου.

Η ανάπτυξη ξεκινά από τις υποδομές. Η υλοποίησή τους δεν δημιουργεί μόνο χιλιάδες θέσεις εργασίας, που τόση ανάγκη έχει ο τόπος, αλλά δημιουργεί και πρόσθετα κίνητρα για επενδύσεις, οι οποίες με τη σειρά τους ανατροφοδοτούν την απασχόληση, την πραγματική οικονομία, την ανάπτυξη. Η Κυβέρνηση γνωρίζει και αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων και, ιδιαίτερα της Ολυμπίας Οδού, και αυτό με κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξο ότι η δέσμευσή της για επανέναρξη των έργων, ακόμα και μέσα στον Απρίλιο, θα τηρηθεί στο ακέραιο.»

Επιστολή 17 βουλευτών για ζημιές που υπέστησαν τα ασφαλιστικ​ά ταμεία εξαιτίας του PSI

Με αίτημά τους 17 βουλευτές ζητούν να παραστεί ο Διοικητής της ΤτΕ στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής με σκοπό να ενημερωθούν για το κρίσιμο ζήτημα των ζημιών που υπέστησαν τα ασφαλιστικά ταμεία εξαιτίας του PSI
 
Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κατέθεσαν σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Π. Κουρουμπλής και 16 βουλευτές, μέλη της ως άνω Επιτροπής, με σκοπό να διερευνηθούν καίρια ζητήματα σχετικά με τη μεγάλη ζημία που υπέστησαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων, ύστερα από την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος να μετατρέψει αυθαίρετα σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή τα διαθέσιμά τους σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία εν συνεχεία «κουρεύτηκαν».
Συγκεκριμένα στην κατατεθείσα επιστολή οι βουλευτές επισημαίνουν ότι ενώ, όπως προκύπτει από την ισχύουσα νομοθεσία, δεν ορίζεται ρητά η υποχρέωση μετατροπής του ρευστού των Ταμείων σε ομόλογα, πάρα ταύτα η Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς να ενημερώσει τις Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων και εν μέσω κρίσης, επένδυσε το 80% των διαθεσίμων τους, ενώ ήταν γνωστό ότι επίκειται το περιβόητο «κούρεμα».
Για τον λόγο αυτό οι βουλευτές αιτούνται σύμφωνα με το άρθρο 41 Α του κανονισμού της Βουλής να παραστούν ενώπιον συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών τόσο ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος όσο και οι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, προκειμένου να διερευνηθεί το ως άνω ζήτημα. Παράλληλα, οι υπογράφοντες ζητούν και από τους βουλευτές άλλων κομμάτων, μέλη της εν λόγω Επιτροπής, να στηρίξουν το αίτημά τους.
Την επιστολή συνυπογράφουν οι κ.κ. βουλευτές Κουρουμπλής Παναγιώτης, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Βαλαβάνη Όλγα – Νάντια, Λαφαζάνης Παναγιώτης, Γάκης Δημήτριος, Γελαλής Δημήτρης, Δερμιτζάκης Κωνσταντίνος, Διακάκη Μαρία, Διαμαντόπουλος Ευάγγελος, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ιγγλέζη Αικατερίνη, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Σαμοΐλης Στέφανος, Κόλλια - Τσαρουχά Μαρία, Μαριάς Επαμεινώνδας (Νότης), Μιχελογιαννάκης Ιωάννης και Νικολόπουλος Νικόλαος.
 
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ

Υπ. Εσωτερικών: Συν 10% «ηθική» ΑΚΣΙΑ στους «υγιείς» δήμους

Επιβράβευση της… χρηστής οικονομικής διαχείρισης των δήμων της χώρας, με συν 10% από το ΑΚΣΙΑ (πρόγραμμα «Αυτοδιοίκηση-Κοινωνική Συνοχή-Ισόρροπη Ανάπτυξη») προβλέπει τροπολογία – προσθήκη του υπουργείου Εσωτερικών στο σχέδιο νόμου «Κύρωση της 31.12.12 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου “Ρυθμίσης κατεπείγοντων θεμάτων αρμοδιότητας των υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και του υπουργού Επικρατείας” και άλλες διατάξεις».
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην Αιτιολογική Έκθεση: «για πρώτη φορά, και με αντικειμενικά κριτήρια που ορίζονται με σχετική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, προβλέπεται η επιβράβευση με τη μορφή επιχορηγήσεων των Δήμων που επέδειξαν εξαιρετικές επιδόσεις κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος στον τομέα της χρηστής οικονομικής διαχείρισης».
Πρόκειται για την ικανοποίηση «πάγιου αιτήματος πολλών ενασχολούμενων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να υπάρχει ηθική αλλά και υλική επιβράβευση όσων με επιτυχία διαχειρίζονται τα οικονομικά των Δήμων».
Τι πιστεύει το υπουργείο Εσωτερικών με την επιβράβευση αυτή ότι θα γίνει; Απαντάται στην ίδια την Αιτιολογική Έκθεση: «Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται θετικά παραδείγματα και λαμβάνουν προβολής βέλτιστες πρακτικές που μπορούν στη συνέχεια να αξιοποιηθούν και από άλλους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Προς το σκοπό αυτό δαπανάται τουλάχιστον το 10% των πόρων του προγράμματος “ΑΚΣΙΑ”».
ΠΝΠ 31-12-2012 (ΦΕΚ 256Α/2012)

aftodioikisi.gr

Το «ξεκατίνιασμα» από το διάλογο της ντροπής στην Προανακριτική


Αποσπάσματα από τα πρακτικά της Προανακριτικής, με τους υβριστικούς διαλόγους που αντάλλαξαν οι πρωταγωνιστές της αντιπαράθεσης, κατά την κατάθεση του Ευ. Βενιζέλου, διέρρευσαν στον Τύπο.
Παρουσιάζουμε εκτεταμένα αποσπάσματα από τη συνεδρίασης της ντροπής

 

Κρήτη: Τα συγκλονιστικά λόγια μάνας που έχασε τον γιο της σε τροχαίο


Κρήτη: Τα συγκλονιστικά λόγια μάνας που έχασε τον γιο της σε τροχαίοΤα λόγια της μητέρας που έχασε τον μοναχογιό της σε τροχαίο δυστύχημα συγκλονίζουν τους χρήστες του facebook... Τα συγκλονιστικά λόγια μιας Κρητικιάς, μιας μάνας που έχασε το παιδί της πριν από 11  χρόνια, κάνουν το γύρο του διαδικτύου και κοινοποιούνται σε 100αδες σελίδες χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η Χανιώτισσα Θεοδοσία Γαβριλάκη, μιλάει για την εμπειρία που σημάδεψε τη ζωή της και στέλνει μήνυμα, μήνυμα οδικής ασφάλειας.
Διαβάστε τα λόγια της, που δημοσιεύει το flashnews.gr:
''Είμαι μια απλή μητέρα και θα ήθελα να σας μιλήσω για την εμπειρία μου, και το μάθημα ζωής που πήρα, έστω και με αυτόν τον τρόπο.
Γέννησα δύο υπέροχα παιδιά, ένα κορίτσι και ένα αγόρι. Το αγόρι μου, ο Μάνος μου, στα 21 χρόνια του ''έφυγε'' εξαιτίας ενός τροχαίου δυστυχήματος που έγινε στις 23 Απριλίου 2002. Από εκείνο το πρωί, η οικογένειά μου έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της, από τη μια στιγμή στην άλλη, βρεθήκαμε σε τραγική κατάσταση, ανήμποροι να συνεχίσουμε τη ζωή μας, χωρίς τον αγαπημένο μας Μάνο.
Όμως συνεχίζουμε να ζούμε, έχοντας πάντα στο μυαλό μας και την καρδιά μας αυτό το υπέροχο παιδί, που χάθηκε άδικα. Ο Μάνος ήταν ένα χαμογελαστό παιδί που αγαπούσε τη ζωή, τους φίλους του, την οικογένειά του. Ένα βράδυ λοιπόν γυρίζοντας από μια βόλτα με τους φίλους του, δε φόρεσε τη ζώνη ασφαλείας, μάλλον γιατί η διαδρομή που θα έκανε ήταν μόνο 5 με 6 χιλιόμετρα. Αυτό του στοίχισε τη ζωή.
Αυτό το γεγονός άλλαξε για πάντα την καθημερινότητά μας. Ποτέ ξανά δε θα είμαστε το ίδιο. Έχουν περάσει 11 χρόνια, και όσο κι αν χαμογελάμε μερικές φορές, η πληγή παραμένει ανοιχτή, και κάθε γιορτή, κάθε σκέψη γύρω από τον Μάνο, κάνει την πληγή να αιμορραγεί, και τα δάκρυα να τρέχουν.
Όμως θα 'θελα μέσα από το δικό μου πόνο, να μπορέσω να βάλω μέσα στο μυαλό κάθε νέου ανθρώπου, πως όταν βγαίνουν στο δρόμο, ποτέ μα ποτέ να μην ξεχνούν τη ζώνη ασφαλείας και το κράνος. Όπως επίσης να μην οδηγούν όταν πίνουν λίγο παραπάνω. Εγώ λοιπόν θα 'θελα, αυτά που έγραψα να τα διαβάσουν όσο γίνεται περισσότεροι νέοι άνθρωποι. Αν έστω και ένας νέος σωθεί επειδή διάβασε αυτές τις λέξεις, εγώ θα είμαι πολύ καλύτερα, σκεπτόμενη, πως η θυσία του δικού μου γιου, δεν πήγε χαμένη.
Ότι αξίζει να ζω με αυτόν τον πόνο, αρκεί να έχω τη δύναμη, να περάσω στο μυαλό κάθε νέου, τη σκέψη, ότι πρέπει να προσέχουν στο δρόμο, από σεβασμό στη δική τους ζωή και το μέλλον της οικογένειάς τους. Αν διαβάσετε αυτά τα λόγια, σας παρακαλώ κοινοποιήστε τα.''
Newsbomb.gr

ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙ​Ο THΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, βουλευτή Ηρακλείου, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, και με τη συμμετοχή του προέδρου της ΚΕ.ΣΥ.Δ. κ. Φίλιππου Ταυρή, μεταβαίνει, σήμερα Παρασκευή 5 Απριλίου, στην Κέρκυρα, όπου θα πραγματοποιηθεί το τρίτο  Προσυνέδριο του κόμματος. 

Αύριο Σάββατο, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, θα έχουν αλλεπάλληλες συναντήσεις με τοπικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς του νησιού.

Την Κυριακή, στις 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί, στο Επιμελητήριο της Κέρκυρας, το τρίτο Προσυνέδριο του κόμματος, όπου πρόκειται να παρουσιαστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και οι δυνατότητες ανάπτυξης που έχει μπροστά της η νησιωτική Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, θα κατατεθούν και θα συζητηθούν συγκεκριμένες προτάσεις.  

Στο Προσυνέδριο θα μετέχουν κλιμάκια του κόμματος, που πραγματοποίησαν, τις τελευταίες ημέρες, συναντήσεις με τοπικούς φορείς και κομματικά στελέχη στην Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα.

Δράση Επιταγής Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για Άνεργους Νέους από το Υπουργείο Εργασίας

ergasia.jpg

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


   Ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων σας ενημερώνει,
ότι το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
θα υλοποιήσει Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τους Νέους, με τίτλο
«Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για Άνεργους Νέους»,
την πρώτη δράση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης.
Στόχος του προγράμματος είναι η επίτευξη μιας δομημένης
πορείας εισόδου των νεοεισερχόμενων άνεργων νέων στην αγορά
εργασίας, η οποία θα καταλήγει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις
απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα διασφαλίζει τις αναγκαίες προϋποθέσεις
 ένταξης των νέων στην αγορά εργασίας μέσω της απόκτησης και
 βελτίωσης των γνώσεών τους με παράλληλη θεωρητική κατάρτιση
και πρακτική άσκηση σε πραγματικές συνθήκες εργασιακού
περιβάλλοντος και προσαρμογή των γνώσεων στις πραγματικές ανάγκες
της παραγωγικής διαδικασίας.
Η Δράση περιλαμβάνει ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων μέσω
χορήγησης voucher για: 
Kατάρτιση 80 ώρες (οριζόντιες και εξειδικευμένες δεξιότητες, σε
συνδυασμό με καθοδήγηση / εκπαιδευτικό mentoring). 
Απασχόληση / Εργασιακή εμπειρία 5 μηνών
Ωφελούμενοι: 
 Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ / ΤΕΙ έως 29 ετών, 
Άνεργοι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και
μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έως 29 ετών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

“Μαύρα” σύννεφα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα – Την Κυριακή (11.00) η συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά

Antonis-Samaras-Giannis-Stournaras
Μαύρα σύννεφα έχουν μαζευτεί πάνω από το Υπουργείο Οικονομικών καθώς έκπληκτοι οι κκ Στουρνάρας και Σταϊκούρας παρακολουθούσαν επι τρείς ώρες τους Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ να απορρίπτουν το ένα μετά το άλλο τα σχέδια και τις προτάσεις της κυβέρνησης, ακόμα και αυτές για τις οποίες είχαν εκφραστεί με κολακευτικά σχόλια κατά το παρελθόν, όπως για παράδειγμα η συγχώνευση της Εθνικής με τη Eurobank.
Και όλα αυτά ενώ η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την τρόικα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 11.00 το πρωί.
Παρά την ύφεση που πλέον επεκτείνεται σε όλη την Ευρώπη και τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο, οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν στην ανάγκη μιας σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής αμφισβητώντας την ικανότητα της κρατικής μηχανής να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Ουσιαστικά η τρόικα απορρίπτει το σχέδιο Μανιτάκη για το δημόσιο, όχι γιατί διαφωνεί τόσο με τον αριθμό των υπαλλήλων που θα δουν την έξοδο, αν και εκεί έχουν αντιρρήσεις, αλλά κυρίως εκτιμούν πως δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι μηχανισμοί στο κράτος για να διασφαλίσει την υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

“Όχι” λέει η τρόικα και στον αριθμό των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ενώ ανεβάζει στα 2 με 3 δισ. το δημοσιονομικό κενό το οποίο και ζητά από την κυβέρνηση να βρει τρόπο να το καλύψει.
Στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν πως πολύ δύσκολα θα κλειδώσει το επόμενο διάστημα η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. του Απριλίου και μάλιστα θεωρούν πως οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συνεχίσουν να πιέζουν ασφυκτικά μέχρι το τέλος Μαίου .
Το κλίμα δυναμιτίζεται ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι ζητούν μια λύση-πακέτο, πράγμα που σημαίνει πως ακόμα και μια εκκρεμότητα μπορεί να οδηγήσει σε ουσιαστικό αδιέξοδο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ / ysterografa.gr

Ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος θα έχει για τους Γερμανούς την τύχη των άλλων

Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης
 
Τώρα που η Γερμανία της Μέρκελ εξαπολύει τα «πάντσερ»  και τα «στούκας» ( οικονομικά αυτή τη φορά)  στη γονατισμένη νότια Ευρώπη… Τώρα που ο Σόιμπλε «χάρηκε» τις αποβατικές «ασκήσεις» του στην Ελλάδα και στην Κύπρο… Τώρα που αμφότεροι  επιχειρούν το «κόλπο του αιώνος», να  αρπάξουν δηλαδή τις καταθέσεις του νότου και να τις μεταφέρουν στο βορρά…

…Αλλά και τώρα που ξεπηδάνε από την Ελλάδα και την Κύπρο (δοκιμασμένα «φροντιστήρια» αντιαποικιακών αγώνων) οι πρώτες σπίθες της αντίστασης, για να πυροδοτήσουν  όλο τον Ευρωπαϊκό νότο… Ακριβώς τώρα αξίζει  να ξαναθυμίσουμε,  στην   Μέρκελ και στον Σόϊμπλε,  εμπαθείς μισέλληνες αμφοτέρους, κάποιους αιώνιους ύμνους  για την Ελλάδα από κορυφαίους συμπατριώτες  τους.   Οφείλει δε να τους μεταφέρει στο Βερολίνο ο απεσταλμένος τους  στην Αθήνα Ότο Ρεχάγκελ.

Ιδού μερικοί:

Οι φιλίστορες!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Σαστισμένοι οι Κύπριοι παρακολουθούν αυτές τις μέρες τις αποκαλύψεις για πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν τη μεγαλόνησο στη σημερινή κατάσταση.

Και πρέπει να είναι τόσο πολύ σαστισμένοι, που πιθανόν να αδυνατούν να αντιληφθούν τους λόγους αυτής της επίθεσης αγάπης που δέχονται από διάφορες ελληνικές πολιτικές δυνάμεις.

Πολιτικές δυνάμεις, που είτε ανακάλυψαν ξαφνικά την κυπριακή τραγωδία (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ) – το αστείο είναι πως ο κ. Τσίπρας αποκάλεσε όλους εμάς που δεκαετίες ασχολούμεθα με το Κυπριακό «ανιστόρητους» - είτε παριστάνουν τους πολεμάρχους «εκστρατεύοντας» στο νησί, δηλώνοντας πως γνωρίζουν τη μόνη αλήθεια – την οποία και οι Κύπριοι τώρα πληροφορούνται.

Μετά τις πρώτες αποκαλύψεις περί μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό εν μέσω κρίσης και συνεπεία εσωτερικής πληροφόρησης, τα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια είναι καταιγιστικά:

Δ.Καζάκης για Αλαβάνο: Eίναι επικίνδυνος, πάει να μας φάει τους πελάτες


Ας πάνε αλλού να γαβγίσουν...Ούτε τσάι δεν ήρθε να πιει μαζί μου...(!!!)

Μένος  του γ.γ. του ΕΠΑΜ Δημήτρη Καζάκη για τον κ. Αλαβάνο, το "Plan B" και τον ρόλο του, επί τη ευκαιρία της ανακοίνωσης της ίδρυσης του νέου κόμματος...Πόλεμος ξέσπασε καθώς ο Καζάκης ανησυχεί για τους πελάτες του κόμματος της δραχμής...

Απόσπασμα της ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΑΕ, της 4ης Απριλίου 2013.




«ΑΟΖ ή Υφαλοκρηπίδα: οριοθέτηση, προβλήματα, προοπτικές»

 
(Η περίληψη της ομιλίας του Διεθνολόγου Νομικού Παύλου Φωτίου στην ημερίδα που οργάνωσε η Κίνηση Πολιτών "Ενωμένη Ελλάδα" στις 31-3-2013)

Οι «έννοιες»της ΑΟΖ και της Υφαλοκρηπίδας, αποτελούνμαζί με την Χωρική Θάλασσα και τηνΣυνορεύουσα Ζώνη, τις τέσσερεις Θαλάσσιες Ζώνες εθνικής δικαιοδοσίας, οι οποίες έχουν καθιερωθεί από το εθιμικό και έχουν αποκρυσταλλωθεί στο συμβατικό δίκαιο θαλάσσης, ότι νομιμοποιούνται να οριοθετούν τα Κράτη.

(Για την Συνορεύουσα ζώνη δεν απαιτείται στην παρούσα συζήτηση να γίνει ιδιαίτερη μνεία, παρά μόνον ότι, όταν οριοθετηθεί η ΑΟΖ την απορροφά).

Η κύρια θαλάσσια ζώνη, την οποία μάλιστα δεν μπορούν να αποποιηθούν (να μην ορίσουν μονομερώς με νόμο τους) τα Κράτη, είναι η Χωρική Θάλασσα, στην οποία ασκείται ...
logia-starata.blogspot.gr/

«Θέλουν απολύσεις εδώ και τώρα»

Με τη φράση «θέλουν απολύσεις εδώ και τώρα», περιέγραφε στην aftodioikisi.gr κυβερνητικό στέλεχος την εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί με την τρόικα αναφορικά με το Δημόσιο. Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας δεν αρκούνται στις απομακρύνσεις των επίορκων αλλά θέλουν να τηρηθεί, όπως τονίζουν, η δέσμευση του Μνημονίου για απομάκρυνση 25.000 δημοσίων υπαλλήλων εντός του 2013.
Με το σκεπτικό αυτό απορρίπτουν το σχέδιο Μανιτάκη καθώς δε περιλαμβάνει συγκεκριμένη πρόβλεψη για απολύσεις εντός του 2013, παρά μόνο ασαφή αριθμό διαθέσιμων που ίσως να απολυθούν μετά τη λήξη του έτους, δηλαδή, εντός το 2014.
«Δικό σας θέμα οι επίορκοι»
Αντ’ αυτού όπως, ήδη έχει γράψει η aftodioikisi.gr, ζητούν συγκεκριμένο αριθμό (διευθύνσεις και ονόματα) υπαλλήλων και χρονοδιάγραμμα εντός του 2013 για την απόλυση των υπαλλήλων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι εκπρόσωποι των δανειστών μας δεν ζητούν μεν αυτός ο αριθμός να είναι ο «μνημονιακός», δηλαδή 25.000 υπάλληλοι, αλλά δηλώνουν ότι ΔΕΝ υπολογίζουν στον αριθμό των αποχωρήσεων τους επίορκους: «Η απομάκρυνση των επίορκων είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης», φέρεται να υποστηρίζουν.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Γυμνάσιο των Αγίων Θεοδώρων πραγματοποιείται πρόγραμμα με τίτλο «Σχολικός κήπος – Λαχανόκηπος, Ανθόκηπος (τοπικά φυτά)».

Διαμορφώθηκε ο προαύλιος χώρος του σχολείου με τη δημιουργία θερμοκηπίου, βραχόκηπου με αρωματικά φυτά και δέντρα, λαχανόκηπου, οπωρώνα, καλλιέργεια ιπποφαούς και σε εξέλιξη δημιουργία αμπελώνα. Σκοπός του προγράμματος η δημιουργία μιας αλλιώτικης διάθεσης στους μαθητές για τη σχολική κοινότητα. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την πρωτοβουλία των μαθητών και τη συμβολή φορέων και προσώπων που ανταποκρίθηκαν άμεσα και πρόθυμα.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος Κώρου Δήμητρα και Θεοδώρου Κυριακή όπως και οι συμμετέχοντες μαθητές νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν: τη Διευθύντρια και πάνω από όλα συνάδελφο και συμπαραστάτη Πρωτοπαππά Μαρία που με ενθουσιασμό υποδέχτηκε την ιδέα μας και βοήθησε στην υλοποίησή της, τον υποδιευθυντή Χαραλαμπίδη Σάββα που ακούραστα ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις μας, το Σύλλογο των Καθηγητών που πρόσφερε απλόχερα τη βοήθειά του σε κάθε βήμα μας, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Δέδε Γιώργο για τη συμπαράστασή τους, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο για την προσφορά του και ιδιαίτερα την επίκουρη καθηγήτρια Μπινιάρη Κατερίνα για τις πολύτιμες καινοτομίες της στις δράσεις μας και την εργαζόμενη του Πανεπιστημίου Χρυσοβέργη Παναγιώτα, το Δήμο Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και ιδιαίτερα τους: Πιπίνη Νεκτάριο προϊστάμενο πρασίνου, Μουζάκη Αθανάσιο αντιδήμαρχο καθαριότητας και πρασίνου, Βαρδάκα Γεώργιο υπεύθυνο γραφείου κίνησης, Σεννή Σωτήρη υπεύθυνο καθαριότητας για τους Αγίους Θεοδώρους, Γούναρη Γιώργο, Πέππα Βασίλειο, Καλογήρου Χρήστο και Κιτσαντά Χρήστο, τους Γεωπόνους Νόκα Βασίλη και Δημουλιά Καίτη που αφειδώς πρόσφεραν υλικό και συμβουλές, την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων  Δ.Δ.Ε. Κορινθίας Καλογεροπούλου Αριστέα που πάντα ήταν δίπλα μας και τον Βαρελά Γιάννη, το φυτώριο Ιωάννη – Μαρίας Μαθιούδη και το Ανθοκήπιο Λαγάκη, τον Ψυχογιό Χρήστο, τον Άγγελο Μποζίκη, τον Μπεγιάζη Βαγγέλη, τον Αυγουστή Δημήτρη, την καθαρίστρια του σχολείου μας Γεωργιάδη Φωτεινή, τον Νίκα Βαλεντίνο και την δασκάλα Ελένη Καρβέλη. Επίσης τον παλιό συνάδελφο Ασπρή Γιάννη για την πολύτιμη βοήθειά του καθώς και το μαθητή του Λυκείου Ντούνη Αλέξανδρο.

Τελειώνοντας ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους μαθητές του σχολείου μας που αφιέρωσαν τον ελεύθερο χρόνο τους, ίδρωσαν και κουράστηκαν και μας γέμισαν με περηφάνεια για ότι φτιάξαμε όλοι μαζί.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ


 
ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 07/04/2013, ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων και ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης & Παιδείας «ΜΕΡΙΜΝΑ», σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, σας ενημερώνει ότι:

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας εορτάζεται στις 7 Απριλίου κάθε χρόνου, ως επέτειος της ίδρυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) το 1948. Κάθε χρόνο επιλέγεται ένα θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας το οποίο αναδεικνύει μία προτεραιότητα για τη δημόσια υγεία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το θέμα για το 2013 είναι η υπέρταση.


Περί της υπέρτασης

ΕΣΠΑ 2: Ποιες προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν

Με βασικό άξονα την κατανομή των 16,4 δισ. ευρώ, το υπουργείο Ανάπτυξης εξέδωσε τη 2η εγκύκλιό του για το ΕΣΠΑ 2 (Προγραμματική Περίοδος 2014-2020», δίνοντας ουσιαστικά «αφυκτικές» ημερομηνίες σε περιφέρειες και υπουργεία, ώστε να αποστείλουν αναλυτικά τα σχέδια και τις προτάσεις τους – καταληκτική ημερομηνία η 13η Μαΐου. Από τους φορείς, το υπουργείο Ανάπτυξης ζητεί «να λάβουν υπόψη τους κατά την κατάρτιση των προτάσεών τους στο πλαίσιο του ΣΕΣ 2014-2020, πέρα από τη δυσμενή οικονομική, κοινωνική και δημοσιονομική συγκυρία, την εμπειρία από τα αποτελέσματα και τις επιπτώσεις όλων των προηγουμένων περιόδων καθώς και της τρέχουσας, ιδίως σε ότι αφορά σε έργα/δράσεις που, παρά το ότι προβλέφθηκαν, δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος 2015».

Αναπτυξιακό όραμα για τη νέα προγραμματική περίοδο
Κεντρικός στόχος – όραμα του αναπτυξιακού σχεδίου για την Ελλάδα του 2020, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην εγκύκλο; «Βάσει και των προτεραιοτήτων που έχουν τεθεί για όλες τις χώρες – μέλη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – δύναται να διατυπωθεί κατ’ αρχήν ως ακολούθως: “Η συμβολή στην αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας με ανάταξη και αναβάθμιση του παραγωγικού και κοινωνικού ιστού της χώρας και τη δημιουργία και διατήρηση βιώσιμων θέσεων απασχόλησης, έχοντας ως αιχμή την εξωστρεφή, καινοτόμο και ανταγωνιστική επιχειρηματικότητα και γνώμονα την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης».

ΕΠΕΝΔΥΣΗ NAI. ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΙΜΗΜΑ;

Στα σύνορα Μεσσηνίας και Ηλείας, στο Μεσσηνιακό χωριό Ελαία, βρίσκεται από την Πέμπτη (04/04/13) ο Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, μετά από κάλεσμα των κατοίκων. Συμμετείχε σε σύσκεψη ενημέρωσης με στελέχη του ΑΡΧΕΛΩΝ (Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας) και του ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών).

IMG_2360.JPGΕπίσης ενημερώθηκε διεξοδικά και από κατοίκους της περιοχής, Θέμα της συνεργασίας ήταν η σχεδιαζόμενη οικιστική-τουριστική επένδυση στην παράκτια ζώνη. Η ευρύτερη περιοχή αποτελεί τον πυρήνα της 2ης μεγαλύτερης παραλίας ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας (caretta caretta) στην Μεσόγειο. Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη - αυτοψία στην εν θέματι περιοχή. Σημειωτέον,η περιοχή ωοτοκίας βρίσκεται σε περιοχή ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000 της Ε.Ε. με ονομασία (GR 25 50005 Θίνες Κυπαρισσίας). Την Παρασκευή (05/04) ο Περιφερειακός Σύμβουλος θα επισκεφθεί αρμόδιες Τοπικές Αρχές για περαιτέρω ενημέρωση.
 
 
Λάμπρος Μπούκλης
Περιφερ.Σύμβουλος Πελοποννήσου
Γραμματέας Περιφ. Συμβουλίου
 
Επικεφαλής Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά

Η μεγάλη αλλαγή που ανακοίνωσε το Facebook

Mark-Zuckerberg
Μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία του Facebook  ανακοίνωσε απόψε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, με την αποκάλυψη εφαρμογής για κινητά με τεχνολογία Android, που θα επιτρέψει στο κοινωνικό δίκτυο που ο ίδιος δημιούργησε, να γίνει το “σπίτι” κάθε συσκευής Android.
Η πλατφόρμα ονομάζεται “Facebook Home”, και προορίζεται να φέρει το περιεχόμενο του Facebook απευθείας στην οθόνη μιας συσκευής Android,  αντί να πρέπει ο χρήστης να αποκτήσει σε πρόσβαση σε μια εφαρμογή που θα τον διευκόλυνε να κάνει κάτι τέτοιο.
Οι χρήστες του Facebook θα μπορούν να βλέπουν εικόνες, status updates και σημαντικά γεγονότα από την οθόνη της συσκευής τους, ενώ θα έχουν ακόμη τη δυνατότητα αλληλόδρασης με φίλους τους, ενώ θα χρησιμοποιούν άλλες εφαρμογές, μέσω του Chat Heads, μιας υπηρεσίας που συνδυάζει μηνύματα του Facebook και sms.

ysterografa.gr

Το κίνημα της πατάτας αποκτά το σπίτι του


Μόνιμη στέγη 3000 τμ αποκτά το διάσημο κίνημα της πατάτας. Το Σεπτέμβρη τις πόρτες του θα ανοίξει ένα νέο εμπορικό κέντρο στην Αθήνα. Η διαφορά του με τα υπόλοιπα mall είναι ότι στο συγκεκριμένο θα πωλούνται μόνο ελληνικά προϊόντα και οι Έλληνες παραγωγοί θα έχουν τον δικό τους πάγκο.

Ελληνική Τροφοσοφία (Greek Foodosophy) ονομάζεται το νέο εγχείρημα για διάθεση φτηνών και εγχωρίων αγροτικών προϊόντων και δημιουργήθηκε ακριβώς από αυτήν την ανάγκη των καταναλωτών. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Γιώργος Κουβέλης, χθες πραγματοποίησε παρουσίαση του εμπορικού κέντρου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, ανοίγοντας ένα νέο δρόμο και για τους ίδιους τους παραγωγούς.

Ζυμαρικά, αλλαντικά, ελαιόλαδο, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, μέλι, ξηροί καρποί, λουκούμια, είναι λίγα από όσα θα πωλούνται στην Ελληνική Τροφοσοφία επί της οδού Λένορμαν, στον Κολωνό. Ο χώρος έχει ήδη βρεθεί, όπως επιβεβαιώνει ο κ. Κουβέλης στον Ε.Τ., ενώ στόχος του είναι η συγκέντρωση 200 παραγωγών. «Το εμπορικό δεν θα αποτελείται από μαγαζιά καθώς σε ορισμένα προϊόντα, όπως το σαπούνι, η παραγωγή δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να στηρίξει το δικό του μαγαζί. Θα μοιάζει με μεγάλο σουπερμάρκετ και θα λειτουργεί καθημερινά, ώρες καταστημάτων», αναφέρει ο ίδιος, του οποίου το επάγγελμα είναι η διοργάνωση εκθέσεων και ιδιαίτερα της Μεσογειακής έκθεσης ελαιολάδου Ελαιοτεχνία.

Μέχρι στιγμής, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει περισσότεροι από 40 παραγωγοί. Πρόκειται για μια ανάγκη τόσο των αγροτών όσο και των καταναλωτών. Οι Έλληνες χρειάζονται φτηνά προϊόντα και οι μικροί παραγωγοί αδυνατούν να σταθούν μόνοι τους στην αγορά», αναφέρει ο κ. Κουβέλης. Οι παραγωγοί θα νοικιάζουν τον χώρο τους στο εμπορικό κέντρο έναντι 700 ευρώ το μήνα, ενώ μέσα στον χώρο θα υπάρχουν 2 εστιατόρια καθώς και χώρος για σεμινάρια. Επιπλέον, θα υπάρχει ένα κέντρο όπου θα πραγματοποιούνται συναντήσεις των παραγωγών με εκπροσώπους ενδιαφερόμενων για εξαγωγές. www.foodosophy.gr

 

Μαρία-Νίκη Γεωργαντά, Ελεύθερος Τύπος(1/4/2013)

Μαρκογιαννάκης: Ο Κασιδιάρης ήταν στημένος

Xristos-Markogiannakis
(Photo: Eurokinissi)
Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ Χρήστος Μαρκογιαννάκης μίλησε το πρωί στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega” στην τηλεόραση του Mega, με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη, δίνοντας τη δική του εξήγηση για όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν στη χθεσινή συνεδρίαση.
Ο κ. Μαρκογιαννάκης εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, επιρρίπτοντάς της ευθύνες για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις συνεδριάσεις, και την εικόνα που εκπέμπει η Προανακριτική Επιτροπή, ενώ έστρεψε τα βέλη του και κατά του Ηλία Κασιδιάρη, για το σοβαρό χθεσινό επεισόδιο με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής.
“Ο Κασιδιάρης ήταν στημένος χθες”, τόνισε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είχε προηγηθεί… προσυνεννόηση στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής, για να δημιουργηθούν τα επεισόδια που κυριάρχησαν στα ΜΜΕ.

ysterografa.gr

Στουρνάρας: Δεν υπάρχουν διαφορετικές λύσεις

Giannis-Stournaras-Parliament
Στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη “Ο Ψυχρός Εμφύλιος” μίλησε απόψε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, και μεταξύ άλλων στάθηκε στις εξελίξεις με την τρόικα, και στην πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους επικεφαλής του κλιμακίου των δανειστών.
Ακολουθούν αποσπάσματα από την παρέμβαση του Γιάννη Στουρνάρα:
“Η διαπραγμάτευση για να πάρουμε τις επόμενες δόσεις παραμένει πολύ δύσκολη.
Μόλις ολοκληρώσαμε μια διαπραγμάτευση με την τρόικα και σας πληροφορώ ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά, είναι δύσκολα.
Έχουμε, όμως, βελτιώσει αρκετές από τις επιδόσεις μας, ιδιαίτερα στον δημοσιονομικό τομέα, στην ανταγωνιστικότητα και στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.
Φέτος ίσως θα είναι η πρώτη χρονιά, ύστερα από 40 χρόνια, που θα έχουμε μηδενικό ισοζύγιο.
Και δεν προέρχεται μόνο από τη μείωση των εισαγωγών, αλλά και από αύξηση εξαγωγών, λόγω βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας.
Η τρικομματική κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες, πέρασε τις παιδικές της ασθένειες.
Χθες, οι τρείς πολιτικοί αρχηγοί ήρθησαν στο ύψος των περιστάσεων. Έδειξαν αυτογνωσία και πολιτικό ρεαλισμό.
Δουλεύουμε σκληρά νυχθημερόν. Λύνουμε τα προβλήματα που ανακύπτουν.
Λίγοι γνωρίζουν, για παράδειγμα, την ταχύτητα με την οποία προχωρήσαμε για να θωρακίσουμε τις ελληνικές καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.
Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και δεν υπάρχουν – δυστυχώς- και διαφορετικές λύσεις.
Όσοι λένε ότι υπάρχουν λένε ψέματα.
Η αντιπολίτευση δεν έχει, δυστυχώς, προσφέρει μέχρι σήμερα κάτι δημιουργικό.
Επενδύει διαρκώς στην καταστροφή.
Έχουμε πάρει την τύχη της χώρας στα χέρια μας.
Στεκόμαστε στα πόδια μας με αξιοπρέπεια, αυτοπεποίθηση και αυτογνωσία.
Αισθανόμαστε ότι είμαστε κύριοι της μοίρας μας, ότι ελέγχουμε την ψυχή μας.
Βγάζουμε τη χώρα από τη σκοτεινότερη ίσως περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της.
Σας καλούμε όλους να στρατευτείτε μαζί μας”.

ysterografa.gr