Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Η Όλγα έχει ραντεβού. Με τη Μέρκελ...

Olga-Kefalogianni
Οι περισσότεροι πολιτικοί της Ευρώπης θα… πλήρωναν για ένα photo opportunity μαζί της. Έστω κι αν γνωρίζουν ότι η Άνγκελα Μέρκελ συμβολίζει για την πλειοψηφία των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την εποχή της μεγάλης και αυστηρής λιτότητας, την ίδια στιγμή αποδέχονται ότι η κόρη του πάστορα από την Ανατολική Γερμανία είναι η τελευταία των μεγάλων ηγετών. Που αναδείχτηκε μέσω της κρίσης, έστω κι αν για πολλούς ευθύνεται η ίδια για τη γιγάντωση της κρίσης αυτής, και των αρνητικών συνεπειών της.
Κάποιοι άλλοι πολιτικοί ωστόσο, όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη, έχουν την τύχη να βρεθούν δίπλα της, λόγω πολιτικής αρμοδιότητας, καθώς η Υπουργός Τουρισμού θα έχει πιθανότατα την ευκαιρία να καλωσορίσει την Άνγκελα Μέρκελ στο ελληνικό περίπτερο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης του Βερολίνου, που πραγματοποιείται στη γερμανική πρωτεύουσα 6-10 Μαρτίου.
Η Άνγκελα Μέρκελ εκτιμάται ότι δεν θα επιλέξει να… προσπεράσει το ελληνικό περίπτερο, καθώς θα της δοθεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να επαναδιατυπώσει τη στήριξή της προς την Αθήνα, στη δύσκολη πρ0σπάθεια της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά να ξεπεραστεί η κρίση, να αφήσει η Ελλάδα πίσω της τον εφιάλτη της χρεοκοπίας και να επιστρέψει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς.
Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε, ο τομέας του τουρισμού στον οποίο προϊσταται πολιτικά η Όλγα Κεφαλογιάννη, έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για να ξεκολλήσει την ανάπτυξη, από τη στιγμή που όλα τα στοιχεία προβλέπουν σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας το 2013. Και κυρίως, των εσόδων.

ysterografa.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ TOY ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙ​ΚΗ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ κ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΣΤΗ ΝΕΤ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑ​ΦΟ Μ. ΚΟΤΤΑΚΗ


Από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την αποκαλυπτική, για τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, συνέντευξη του κ. Δραγασάκη στη ΝΕΤ και το δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής κ. Δραγασάκης  χαρακτήρισε επί της ουσίας ψεύτη τον αρχηγό του κ. Τσίπρα, αμφισβητώντας στην πράξη όλες τις δεσμεύσεις του κόμματός του.

Ο κ. Δραγασάκης χθες, γκρέμισε το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ακυρώσει με έναν νόμο το Μνημόνιο, αποκαθιστώντας κατώτατο μισθό και συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα και καταργώντας το λεγόμενο “χαράτσι της ΔΕΗ”.

Με περισσή ειλικρίνεια, ο κ. Δραγασάκης δήλωσε επί λέξει ότι:

·         την κατάργηση του “χαρατσιού” θα την εξετάσουν μόνον για ορισμένες κατηγορίες πολιτών (π.χ. άνεργοι)

·         θα ήταν ανεύθυνο να ισχυριστεί ότι καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης χωρίς να την αντικαταστήσει με κάτι άλλο
·         δεν πρόκειται να αποκαταστήσει τις συντάξεις στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν 3-4 χρόνια
·         δεν μπορεί να εγγυηθεί την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού
Είναι προφανές ότι ένας από του δύο, είτε ο κ. Τσίπρας που ισχυρίζεται ότι με έναν νόμο θα επαναφέρει μισθούς- συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα, είτε ο κ. Δραγασάκης λέει ψέματα. Περιμένουμε άμεσα να μας διευκρινίσουν τα λαλίστατα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αν καλύπτονται από τις δηλώσεις του υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής τους.
Και κάτι ακόμα: Στη χθεσινή του συνέντευξη, ο κ. Δραγασάκης κάνει λόγο για δημιουργία “πολεμικού συμβουλίου”, σε περίπτωση που εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν γίνουν αποδεκτές οι θέσεις του από την Ευρώπη. Ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ γι αυτό; Συμφωνεί με την άποψη Δραγασάκη; Γιατί, αν συμφωνεί, τέτοιες απόψεις είναι απαράδεκτες, επικίνδυνες για τη διεθνή εικόνα της χώρας και μόνο διχόνοια σπέρνουν στον Ελληνικό λαό».
------------------------------------------------------------------------------

Από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως ανταπάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Δραγασάκη στη ΝΕΤ και τον δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Από το να κρύβεται πίσω από ύβρεις και από το διαρκές του κλαψούρισμα για δήθεν διαστρέβλωση των θέσεών του, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να απαντήσει: Αλήθεια λέει ο κ. Τσίπρας ότι θα τα επαναφέρει όλα –με έναν νόμο- στα επίπεδα που βρίσκονταν προ κρίσης, ή ο υπεύθυνος οικονομικής τους πολιτικής κ. Δραγασάκης που βγάζει ψεύτη τον αρχηγό του;».   


 

Ο Μαρκόπουλο​ς επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία

Antonis-Samaras-Kostas-Markopoulos
Την επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία, τη μεγάλη Παράταξη της Κεντροδεξιάς προαναγγέλλει ουσιαστικά ο Κώστας Μαρκόπουλος, με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στη “Real News”.
Ο άλλοτε υπουργός Τουρισμού, στενός πολιτικός φίλος του Αντώνη Σαμαρά που διεγράφη λόγω της στάσης του απέναντι στο Μνημόνιο, ακολούθησε τον Πάνο Καμμένο στην… περιπέτεια των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τελικά αποχώρησε, χωρίς όμως να ακολουθήσει τον Χρήστο Ζώη και τους υπόλοιπους στην Ελλήνων Πρωτοβουλία, δείχνει ανοικτός στην προοπτική επιστροφής στη Συγγρού, στο πλαίσιο επανασυσπείρωσης των δυνάμεων του χώρου.
“Ο Αντώνης Σαμαράς ασφαλώς και θα ηγηθεί της ανασύνθεσης της Κεντροδεξιάς. Του ταιριάζει ο ρόλος του μεταρρυθμιστή, παρά του διαχειριστή-λογιστή. Έχει περάσει όλες τις πολύπαθες στροφές της πολιτικής.
Σε ό, τι με αφορά, πάντα συζητούσα με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με τα οποία μας συνδέουν 30 χρόνια συνύπαρξης. Είμαι οπαδός της δημόσιας πολιτικής και της ανοικτής διαδικασίας. Απεχθάνομαι την… παρακάμαρα στην πολιτική. Ούτε υπάρχουν προϋποθέσεις εκ μέρους μου, ούτε τις χρειάζομαι.
Οι πολίτες της Εύβοιας που με έστειλαν στη Βουλή πρώτο σε σταυρούς από όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων, μου λένε σε μεγάλη πλειοψηφία ότι δεν πρέπει να αρνηθώ, αν η μεγάλη οικογένεια της Κεντροδεξιάς ξαναμαζευτεί για να στεριώσει την πατρίδα και να ανατρέψει το κύμα μετανάστευσης των παιδιών μας.
Αυτό δεν είναι όρος. Είναι στόχος, είναι οικονομικός πατριωτισμός. Σε αυτόν δεν μπορώ να είμαι απών”, δηλώνει με νόημα ο Κώστας Μαρκόπουλος.

ysterografa.gr

“ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ” BRAND NAME KAI ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Φωτ.1.jpg
Ο γνωστός ιστορικός του πολιτισμού Arnold Toynbee είχε επισημάνει εύστοχα ότι «η ψυχή του πολιτισμού» είναι «ο πολιτισμός της ψυχής».

Και τούτο διότι ο πολιτισμός είναι η πραγμάτωση της συλλογικής ψυχής της κοινωνίας. Το περιεχόμενο της ψυχής διαμορφώνει τον κοινωνικό χώρο του ανθρώπου. Ψυχή λοιπόν και πολιτισμός συνδέονται άμεσα. Εκφράσεις του πολιτισμού στην Πελοπόννησο είναι και τα διάφορα μνημεία, δίκτυα, αρχαιολογικοί χώροι, κατασκευές μνημειακές και γενικά δαιδάλματα και δημιουργίες.

H Άποψη της Π.Ε.Π.ΤΕ.Γ. για το Σχέδιο ''Αθηνά''

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ανακοίνωσε το σχέδιο «Αθηνά», το οποίο περιέχει προτάσεις για την αναδιάρθρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Το περιεχόμενο το σχεδίου αναφέρεται σε συγχωνεύσεις τμημάτων ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) προκειμένου να αρθούν προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την ανεξέλεγκτη διασπορά τμημάτων και ιδρυμάτων σε όλη την Ελληνική επικράτεια, και την ίδρυση τμημάτων που αποτελούσαν επιμέρους εξειδικεύσεις ευρύτερων επιστημονικών πεδίων με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την δήλωση του Υπουργού κου Αρβανιτόπουλου, οι απόφοιτοι αυτών των τμημάτων να μην βρίσκουν διέξοδο στην αγορά εργασίας, να απαξιώνονται τα πτυχία τους. Διαχρονικά, αυτά τα τμήματα, σύμφωνα με τον κο Αρβανιτόπουλο, έχασαν την ακαδημαϊκή τους αξιοπιστία, μειώθηκε ο αριθμός των φοιτητών τους και αποτελούν βάρος για τους φορολογούμενους, «σε μία δύσκολη οικονομικά εποχή».

Οι φορείς συνεχίζουν το ‘’έργο ‘’ τους ώστε να καθορίζουν το τοπίο και να προσπαθούν να απομονώσουν από τον πρωτογενή τομέα τους ΤΕ Γεωπόνους. Όπως αποτυπώνεται στο δελτίο τύπου του σχεδίου ‘’Αθηνά’’ Δεν καταργούνται πανεπιστημιακά τμήματα αλλά ουσιαστικά συγχωνεύονται με τμήματα απολύτως ομοειδούς αντικειμένου και προκύπτουν νέα τμήματα επαυξημένου πολλαπλάσια γνωστικού επιστημονικού πεδίου της ίδιας κατεύθυνσης, με κοινή ονομασία, και στο ίδιο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα. Ιδιαίτερα τονίζεται η μεροληπτική χρήση της μετονομασίας τμημάτων με την χρήση της.

Όσον αφορά τις παρεμβάσεις στα ΤΕΙ, ΔΕΝ ακολουθείται η ίδια λογική που ακολουθείται με τις Παρεμβάσεις στα Πανεπιστήμια, δηλαδή της συγχώνευσης ομοειδών Τμημάτων σε ένα Τμήμα ισχυρότερο και ευρύτερου επιστημονικού ενδιαφέροντος, καθώς στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, δεν συγχωνεύονται τμήματα ανόμοιου περιεχομένου, άλλα τμήματα στην πράξη καταργούνται και άλλα υποβαθμίζονται. Επιπλέον, σε αντίθεση με τις παρεμβάσεις στα Πανεπιστήμια, που μόνο σε μία περίπτωση προβλέπεται μετακίνηση Φοιτητών, στα ΤΕΙ γίνεται σχεδόν κανόνας, προκαλώντας τεράστια αναστάτωση, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε πολλές περιπτώσεις δόκιμη και λειτουργική παρέμβαση εντός των ορίων του οικείου ΤΕΙ ή Σχολής. Σημειώνεται ότι τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα στην Ελλάδα αριθμούν σε 24 ενώ τα ΤΕΙ σε 15 συνολικά.

Συγκεκριμένα όσον αφορά τα τμήματα της ΣΤΕΓ
Το Τμήμα Εμπορίας & Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (ΕΠΕΑ) με έδρα την Φλώρινα, Τμήμα καθαρά γεωπονικό, απορροφάται από Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τμήμα καθαρά διοικητικό. Επομένως το ΕΠΕΑ ουσιαστικά καταργείται και δεν αναβαθμίζεται
Το Τμήμα Ιχθυοκομείας – Αλιείας της Ηγουμενίτσας (σχολή ΣΤΕΓ) του ΤΕΙ Ηπείρου με έδρα την Ηγουμενίτσα, καταργείται και απορροφάται από το τμήμα Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρησης (ΥΔΑΔ) του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Όμως παράλληλα μετονομάζεται και το Τμήμα υποδοχής σε «Τεχνολογίας Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών» με τρόπο που υποβαθμίζεται το αρχικό του επιστημονικό – τεχνολογικό πεδίο. Η νέα ονομασία των συγχωνευμένων τμημάτων δεν ανταποκρίνεται στο επιστημονικό – τεχνολογικό περιεχόμενο των σπουδών που παρέχουν και της έρευνας που διεξάγουν διαχρονικά.
Το τμήμα Μηχανικής Βιοσυστημάτων του ΤΕΙ Λάρισας, απορροφάται από τα Τμήματα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής του ιδίου ΤΕΙ. Στην πραγματικότητα το Τμήμα καταργείται αφού προσκολλάται σε τμήματα με ανόμοιο επιστημονικό πεδίο.
Εντελώς αδόκιμη είναι η κατάργηση του τμήματος Ζωικής Παραγωγής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και η μεταφορά του στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στις Σέρρες, και η κατάργηση του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και η μεταφορά του ομοίως στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα. Το πλήγμα στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, που αποτελεί ένα από τα ελάχιστα Ανώτατα Ιδρύματα στον χώρο των ΤΕΙ που έχει οργανωμένες και χωροταξικά συγκεντρωμένες εγκαταστάσεις και γεωπονικά τμήματα, είναι τεράστιο, καθώς κατακερματίζεται και σταματάει κάθε αναπτυξιακή και ερευνητική δραστηριότητα του ιδρύματος στους τομείς αυτούς, που βρίσκονται σε τροχιά δυναμικής εξέλιξης.
Το Τμήμα Περιβάλλοντος και Οικολογίας, τμήμα ευρύτερου επιστημονικού αντικειμένου συγχωνεύεται με Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, τμήμα καθαρά γεωπονικού ενδιαφέροντος. Ουσιαστικά πρόκειται για αδόκιμη συγχώνευση. Επιπλέον η απαίτηση της μεταφοράς προκαλεί αναστάτωση.
Απολύτως απαράδεκτη κρίνεται η κατάργηση του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος της Καρδίτσας (ΤΕΙ Λάρισας) και η συγχώνευσή του από το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου. Το καταργούμενο τμήμα είναι τμήμα ευρύτερου γεωπονικού – δασοπονικού επιστημονικού πεδίου, πολύ καλά οργανωμένο και με άρτιες εγκαταστάσεις, ενώ το δεύτερο (τμήμα υποδοχής) είναι απολύτως εξειδικευμένο τμήμα, που πλησιάζει περισσότερο σε τομείς διακόσμησης και σχεδιασμού εσωτερικών χώρων.

Εν κατακλείδι, το σχέδιο Αθηνά, όσον αφορά τα Γεωπονικά Τμήματα των ΤΕΙ, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, υποβαθμίζει υπάρχοντα άκρως ανεπτυγμένα και εξελισσόμενα Τμήματα, διακόπτει την εξέλιξη ολόκληρων Ιδρυμάτων. Επίσης, επισημαίνουμε ότι καταλυτικές παρεμβάσεις με αρνητική επίδραση, γίνονται σε τμήματα και Ιδρύματα που έχουν ανεπτυγμένα και αναγνωρισμένα μεταπτυχιακά προγράμματα, μεγάλο αριθμό φοιτητών, μεγάλη κοινωνική αποδοχή αλλά και δέχονται μεγάλο συντεχνιακό πόλεμο από αντίστοιχες Σχολές και Τμήματα Πανεπιστημίων αλλά και επιμελητηρίων. Σε πολλές επίσης περιπτώσεις, η μετονομασία παραπέμπει σε αδόκιμο επιστημονικό – τεχνολογικό πεδίο, που δεν αρμόζει πλήρως με το περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος.

Το Κ.Δ.Σ. της Π.Ε.Π.ΤΕ.Γ.

www.pepteg.gr

Στη φυλακή για υπεξαίρεση πρώην νομάρχης Λασιθίου

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την καταδίκη του για δύο κατηγορίες υπεξαίρεσης αλλά και για ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος πήρε ο διορισμένος από το ΠΑΣΟΚ νομάρχης Λασιθίου, Γιώργος Βασιλείου ο οποίος στην συνέχεια κατείχε και διοικητική θέση στην Περιφέρεια Κρήτης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς», το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών με την έφεση να μην έχει ανα-στέλλουσα δύναμη.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για δύο κατηγορίες υπεξαίρεσης αλλά και για ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος με τον ίδιο ωστόσο να αρνείται ότι διέπραξε τα σοβαρότατα αδικήματα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το έλλειμμα προκλήθηκε σε παρελθόντα χρόνο.
Οι κατηγορίες

Δημόσιο: «Πράματα και θάματα» στην έκθεση των «αδιάφθορων»

Υπάλληλοι με πτυχία «μαϊμού», άλλοι που δεν εμφανίζονται ποτέ στη δουλειά τους, καταδικασμένοι για κακουργηματικές πράξεις που συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά. Αυτά και πολλά άλλα περιλαμβάνονται σύμφωνα με πληροφορίες στο πολυσέλιδο (αρχικό) πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στο οποίο καταγράφονται περίπου 7000 περιπτώσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων που εξακολουθούν να αμείβονται από το Δημόσιο.

Αναγέννηση - Κύψελος 0 -1 & Ισθμιακός - Ηρακλής Ξυλοκάστρου 0 - 2

Στα πλαίσια της 22ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα στην Α2΄ Κατηγορια Κορινθίας.  Ο Κύψελος Κορίνθου  στο γήπεδο του Άσσου, επικράτησε με 0 - 1 της Αναγάννησης Kιάτου, στο ντέρμπυ της ημέρας και έκανε ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Σημαντική έκτός εδρας νίκη , στο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ" πέτυχε και ο Ηρακλή Ξυλοκάστρου με 0 - 2 επί του Ισθμιακού και ξέφυγε με +4 από την Αναγέννηση Κιάτου.
 Ο Πανευρωστινιακός νίκησε με 2 - 0 τον Αετό Αγγελοκάστρου στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" στο Δερβένι , ενώ στην κοινή τους έδρα στο γήπεδο Σολομού, ο ΑΟ. Σολομού και ο Τενεάτης Αθικίων αναδείχθηκαν ισόπαλοι  2 - 2
Επίσης κατα τους χθεσινούς αγώνες ο Αετός Κρυονερίου συνέτριψε με το εκπληκτικό 9 - 1!!! τον ουραγό Άρη Βοχαϊκού , ενώ η Θύελλα Κάτω Διμηνιού επικράτησε με 0 - 2 στον Συνικοισμό του Άρη Κορίνθου. Στο Λέχαιο σημαντική νίκη για την παραμονή του πανηγύρισε ο τοπικός ΑΟ με 4 - 0 επί του Α.Ο. Αλμυρής, ενώ τέλος στην Αρχαία Κόρινθο, Άρης και Γαλάζιοι Νέοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2 - 2.


Η 22η αγωνιστική
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ 9 - 1
ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ- ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ 2 - 2
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ- ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝ. 0 - 2
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ 4 - 0
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ- ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ 0 - 1
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ 2 - 0
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ 0 - 2
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ- ΤΕΝΕΑΤΗΣ 2 - 2

Η Βαθμολογία
( Σε 22 αγώνες)
1
ΠAΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
61-13
55
2
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
55-17
51
3
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
79-30
47
4
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
45-32
43
5
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ
60-37
41
6
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
46-44
34
7
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
38-29
31
8
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ
38-36
30
9
Α.Ο. ΑΛΜΥΡΗΣ
29-39
30
10
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
22-27
28
11
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
33-49
24
12
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
37-33
23
13
Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ
27-46
20
14
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ
24-61
14
10
ΑΡΗΣ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
14-47
13
10
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
13-81
1

«Τριάρα» η Λάρισα, «γκέλες» για Σέρρες και Ολυμπιακό

24Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE
«Τριάρα» η Λάρισα, «γκέλες» για Σέρρες και Ολυμπιακό
H Λάρισα επικράτησε στο «ΑEL FC ARENA» με 3-0 των Γιαννιτσών, για την 24η αγωνιστική της Football League και έκανε άλμα ανόδου στην Σούπερ Λίγκα αφού ανέβηκε στην 3η θέση.
Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΛ είχε την υπεροχή, αλλά δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο τέρμα παρά τις πολλές κλασσικές ευκαιρίες που είχε. Μάλιστα η ΑΕΛ άγγιξε το γκολ στο 18' με τον Παγώνη να σημαδεύει το δοκάρι. Από την άλλη η Αναγέννηση Γιαννιτσών αρκέστηκε στο να κοιτάει τα… μετόπισθεν. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν από το 33' με παίκτη λιγότερο αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Σαμαρόπουλος.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Τίμος Καβακάς έκανε με το καλημέρα δύο αλλαγές. Φρανκού και Τσίγκας πέρασαν βασικοί, με τον δεύτερο να σκοράρει στο 48' με σουτ. Το 2-0 ήρθε με αυτογκόλ στο 73' (Γκαρακλίδης). Στο 79' ο Δεινόπαπας μεγάλωσε το δείκτη του σκορ κάνοντας το 3-0. Η ΑΕΛ συνέχισε στο ίδιο τέμπο μέχρι το φινάλε, χωρίς να συναντήσει κάποιο πρόβλημα. Άτυχος ο Πόνσε που αντικαταστάθηκε αναγκαστικά νωρίς, αφού τραυματίστηκε και τη θέση του πήρε ο Πότσι.
Λάρισα (Τίμος Καβακάς): Φιρινίδης, Παπαγεωργίου, Καρακώστας, Γιώτας, Παγώνης, Νεμπεγλέρας, Τσιάρας (46' Φρανκού), Πόνσε (61' λ.τ Πότσι), Σ. Κρητικός (46' Τσίγκας), Δεινόπαπας, Μπλέντι.
Αναγέννηση Γιαννιτσών (Σάββας Κωφίδης): Λαμπάκης, Καρλόπουλος (90+1' Χαρμανάς), Βλαχόπουλος, Σερέτης, Γκαρακλίδης, Καρπαθάκης (78' Καρακάσογλου), Άρτσε, Καπνίδης, Τσιάμης, Σαμαρόπουλος, Σκαθαρούδης (59' Σιδηρόπουλος).
Αντίθετα ο Πανσερραϊκός γνώρισε αναπάντεχη ήττα με 1-0  στο δημοτικό στάδιο Σερρών από την Δόξα Δράμας και έχασε πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια του να επανέλθει στα «σαλόνια». Η «Βασίλισσα του κάμπου» ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με τα Γιαννιτσά και δίκαια στο τέλος πανηγύρισε την κατάκτηση της νίκης. Οι «μαυραετοί» πήραν τη νίκη χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Ταραλίδη στο 86'.
Εντυπωσιακή γι' ακόμη μια φορά η παρουσία του κόσμου! Με αυτό το τρίποντο, η ΑΕΛ ανέβηκε στην 3η θέση που οδηγεί απευθείας στην Σούπερ Λίγκα!
Πανσερραϊκός (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Δ. Τριανταφύλλου, Παντελιάδης, Μπριλάκης, Παρασκευαίδης, Κ.Τριανταφύλλου, Σιάκκας (60' Ράνιτς), Ντα Κόστα, Μπανγκουρά, Μίλιεβιτς (62' Στεφανίδης), Κόντος (67' Τσούτσης).
Δόξα Δράμας (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Δαύκος, Ταραλίδης, Καμινιώτης, Ιντζόγλου (65' Στόικος), Ρούσεφ (75' Μπαλής), Κοντεών, Κάπελ, Μπουτζίκος, Πουλάκος (81' Κάσσος), Μπάρρος, Μιλένκοβιτς.
Σπουδαία «διπλά» πανηγύρισαν Ηρακλής και Παναιτωλικός. Οι «κυανόλευκοι» επικράτησαν με 2-0 του Θρασύβουλου στο γήπεδο της Φυλής και παρέμειναν σε τροχιά ανόδου. Για τον «Ηρα» σκόραραν οι Τάι (20') και Τούνι (85'). Στα Μέγαρα ο Παναιτωλικός νίκησε τον τοπικό Βύζαντα με 3-0. Ο Νταμιέν Μπελόν σκόραρε δις για την ομάδα του Μάκη Χάβου ενώ το τρίτο γκολ σημείωσε ο Ιορδανίδης.
Η Καλλιθέα μετά από έξι αγώνες χωρίς νίκη και γκολ ξέσπασε στην Αναγέννηση Επανομής, συντρίβοντας την με 5-0 στο «Ελ Πάσο». Ο Ντακόλ πέτυχε χατ-τρικ ενώ τα άλλα δύο τέρματα σημείωσε ο Μαρουκάκης. Η Νίκη έμεινε στο 1-1 με τον Πιερικό στο θεσσαλικό ντέρμπι που έγινε στο Βόλο ενώ χωρίς τέρματα έληξε η αναμέτρηση της Παναχαϊκής με την Καλλονή στον Πύργο.
Στο τελευταίο, χρονικά, παιχνίδι της Κυριακής (24/2), Φωκικός και Ολυμπιακός Βόλου έμειναν στο 0-0 στην Αμφισσα, με τους φιλοξενούμενους να είναι καλύτεροι, να χάνουν ευκαιρίες, αλλά να μην μπορούν να πάρουν τη νίκη.
Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα (25/2) με τους αγώνες Εργοτέλης – Ηρακλής Ψαχνών (15:00) και Καβάλα – Εθνικός Γαζώρου (19:00).
Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής:
Κυριακή 24/2
Πανσερραϊκός – Δόξα Δράμας 0-1
Καλλιθέα – Αναγέννηση Επανομής 5-0
Λάρισα – Αναγέννηση Γιαννιτσών 3-0

Νίκη Βόλου – Πιερικός 1-1
Θρασύβουλος – Ηρακλής 0-2
Βύζας – Παναιτωλικός 0-3
Παναχαϊκή – Καλλονή 0-0
Φωκικός – Ολυμπιακός Βόλου 0-0
Δευτέρα (25/2)
Εργοτέλης – Ηρακλής Ψαχνών (15:00)
Καβάλα – Εθνικός Γαζώρου (19:00)
Ρεπό: Απόλλων Σμύρνης

Η Ερμιονίδα έχασε βαθμό από τον Μανδραϊκό και η Ελευσίνα στο -1

Παναργειακός-Χαλκίδα 1-0 | onsports.gr
Καταιγιστικός ήταν ο Πανελευσινιακός τη 17η αγωνιστική του έβδομου ομίλου, αφού συνέτριψε με 7-0 τον ουραγό Πορτοχελιακό και παράλληλα εκμεταλλεύτηκε το «στραβοπάτημα» της πρωτοπόρου ΑΕ Ερμιονίδας (1-1) στο ντέρμπι  με τον Μανδραϊκό, μειώνοντας στον ένα βαθμό την απόσταση από τη κορυφή.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια επιβλητική ήταν η Χαλκίδα η οποία νίκησε 3-0 την Λουκισία , σπουδαίο «διπλό» πήρε ο Παρνασσός Αράχωβας με σκορ 2 - 1 επί του Ευβοϊκού Αγίου Νικολάου, ενώ στο Κιάτο ο Πέλοπας έμεινε στο 1 - 1 με τον Παναυπλιακό.
, ενώ στη Χαλκίδα η τοπική ομάδα μάχεται με τη γειτονική ομάδα των Λουκισίων. Στην Εύβοια επίσης ο Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου αντιμετωπίζει τον Παρνασσό Αράχοβας. Τέλος ρεπό έχει ο Παναργειακός.

Η 17η αγωνιστική
Πέλοπας Κιάτου-Πανναυπλιακός 1 -1
Ευβοϊκός Αγίου Νικολάου-Παρνασός
Πανελευσινιακός-Πορτοχελιακός 7  - 0
Χαλκίδα- Α.Ο.Λουκισίων 3 - 0
Ενωση Ερμιονίδας-Μανδραϊκός 1 - 1
Ρεπό ο Παναργειακός

Η βαθμολογία
1ΑΕ Ερμιονίδας153434-9
2Πανελευσινιακός 153331-7
3Α.Ο. Μανδραϊκός 153025-7
4Παναργειακός152929-12
5Χαλκίδα162315-8
6Πέλοπας Κιάτου162220-19
7Πανναυπλιακός Ηρακλής151811-16
8Παρνασσός Αράχωβας161818-34
9Λουκίσια161312-28
10Ευβοϊκός Αγ. Νικολάου16810-30
11Πορτοχελιακός1558-43

Στον 6ο όμιλο Π.Φ.Ο Πανόπουλου και Ατρόμητος Λάππα συνέχισαν να είναι ένα «σκαλοπάτι» παραπάνω από τις υπόλοιπες ομάδες του  ομίλου, νικώντας με 1 - 0 και 2 - 1 Παναρκαδικό και Εθνικό Μελιγαλά αντίχτοιχα. Μετά τις δύο πρώτες θέσεις το… «χάος» με τον τρίτο Παναρκαδικό να απέχει 19(!) βαθμούς από την κορυφή. Στα υπόλοιπα παιχνίδια σαρωτική ήταν η Δόξα Ν. Μανολάδας η οποία νίκησε με 5-0 τον Πάμισο Μεσσήνης, όπως και ο Διαγόρας Βραχνέικων, ο οποίος επικράτησε με 2-0 της Ερανής Φιλιατρών. Στο Αχαιϊκό ντέρμπι  Εθνικός Σαγέικων και Αχαϊκή, έμειναν στο 0-0.

Η 15η αγωνιστική
Εθνικός Μελιγαλά-Ατρόμητος Λάππα 1 - 2
Δόξα Νέας Μανολάδας-Πάμισος 5 - 0
Εθνικός Σαγέικων-Αχαϊκή 0 - 0
Διαγόρας Βραχνέικων-Εράνη Φιλιατρών 2 - 0
ΠΦΟ Πανόπουλο- Παναρκαδικός 1 - 0

Η Βαθμολογία
(σε 15 αγώνες)

1 Π.Φ.Ο. Πανόπουλου4128-3
2 Ατρόμητος Λάππα3229-11
3 Παναρκαδικός2216-17
4 Εθνικός Σαγέικων1914-18
5 Διαγόρας Βραχνέικων1820-19
6 Δόξα Ν.Μανολάδας 1825-18
7 Εθνικός Μελιγαλά1716-25
8 Αχαϊκή157-14
9 Εράνη Φιλιατρών1515-25
10 Πάμισος Μεσσήνης85-25

Ο Αχαρναϊκός έπιασε την κορυφή τον Παναιγιάλειο που έμεινε στο "Χ" με τον Αστέρα Μαγουλας


Ισόπαλο 1 – 1 έληξε το ντέρμπι κορυφής στο νότιο όμιλο της Football League 2 κατά την σημερινή πρεμιέρα του δεύτερου γύρου ( 14η αγωνιστική) ανάμεσα στον Παναιγιάλειο και τον Αστέρας Μαγούλας. Η ομάδα της Δυτικής Αττικής άνοιξε το σκορ στο 42' με σουτ του Δημητριάδη, ο οποίος αποβλήθηκε στο 82΄, ενώ ο Σκαρτσίλας με σουτ ισοφάρισε στο 50’ για την ομάδα του Αιγίου. Παναιγιάλειος (Νίκος Κουρμπανάς): Ρίζος, Σανδραβέλης (77' Μπουλούμπασης), Παπαχρήστος, Σούλης, Ακπαρίδης, Γκοτσούλιας, Γ. Παπαδόπουλος (88' Μπουρλάκης), Αργυρόπουλος, Μπούνας, Διαμαντόπουλος (61' Κανελλόπουλος), Σκαρτσίλας.
Αστέρας Μαγούλας (Αντώνης Πριόνας):
Μπαλασάκης, Ιακωβάκης (80' Γαρουφαλιάς), Μπιμπίρης, Χάλαρης, Στρατομήτρος, Έβερετ, Μαρίνου, Χρυσάφης (85' Παγώνης), Δημητριάδης, Κορνελάτος (68' Αλεξίου), Ιατρού. 

Έτσι με την ισοπαλία αυτή ο Παναιγιάλειος απέκτησε συγκάτοικο στο βαθμολογικό «ρετιρέ» τον Αχαρναϊκό που έφυγε με τρίποντο από την Κρήτη , ενώ κοντά στην διεκδίκηση της πρωτιάς βρίσκονται ο Αστέρας Μαγούλας , η Επισκοπή που είχε ρεπό σήμερα και ο Φωστήρας
Ο Αχαρναϊκός έφυγε με το τρίποντο από τη Γέργερη της Κρήτης καθώς επικράτησε με 1 – 2 επί του τοπικού Ρούβα και έπιασε στην κορυφή της βαθμολογίας τον Παναιγιάλειο. Η ομάδα του Μενιδίου προηγήθηκε με σουτ του Κουμπρόγλου  στο 29΄  για να ισοφαρίσει πέντε λεπτά αργότερα με σουτ ο Παντελής για το Ρούβα . Στο 38' ο Χατζησάββας είχε για το Ρούβα οριζόντιο δοκάρι. Στο 83' ο Ραχίμ έβαλε εκ νέου μπροστά στο σκορ τον Αχαρναϊκό, 2-1 τον Ρούβα
Ρούβας (Γιώργος Καμπερίδης): Διαμαντής, Γούτσιος, Ταβλαδωράκης, Ανυφαντάκης, Κορδονούρης, Κεφαλούκος, Μουρατίδης (83' Φουκαράκης), Λαζαρίδης (71' Αντωνάκης), Παντελής, Χατζησάββας, Μπολόσης (46' Σεντεμέντες).
Αχαρναϊκός (Φώτης Θανέλλας):
Παγούδης, Αναστασίου, Μανάλης, Δημόπουλος, Μαγγίνας, Γκέζος, Χριστόπουλος, Νεόφυτος, Βεστάκης, Κουμπρόγλου, Ραχίμ.

Ο Φωστήρας κατάφερε και επικράτησε με  2 – 1 της Γλυφάδας στις καθυστερήσεις σε ένα επεισοδιακό αγώνα με αρκετές αποβολές.  Το σκορ άνοιξε για την ομάδα του Ταύρου ο Στάμος με σουτ  στο 5’. Η Γλυφάδα έφερε το ματς στα ίσια (1-1) στο 51' με το πέναλτι του Σκάρου, ενώ στο 50' αποβλήθηκε ο Πάλλας του Φωστήρα και στο 63΄ την άγουσα για τα αποδυτήρια πήρε ο Λημνιός της Γλυφάδα.
Στο 92΄ με φάουλ ο Δωροβίνης έδωσε την νίκη στον Φωστήρα , ενώ με την επίτευξη του τέρματος σημειώθηκε σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών και ο αγώνας διακόπηκε για  επτά λεπτά  όπου αποβλήθηκαν στο 93΄ο Τσούκης και ο Κολοτούρος.
Φωστήρας (Θύμιος Γεωργούλης): Μπότος, Μπιλίτσης (71' Τσούκης), Πεταυράκης, Τσώνης, Μπούμπας, Παραράς, Βαβάτσικος, Κάμπας, Δωροβίνης, Στάμος (75' Βλάχος), Πάλλας.
ΑΟ Γλυφάδας (Νίκος Παντέλης): Χώνος, Φουντουκίδης, Βιδάλης (54' Χατζησαϊας), Μακαρονάς, Κολοτούρος, Καζάντζης (45+1' λ.τ Κόντη), Τσιρογιάννης, Μουστογιάννης, Σκάρος, Νικόλτσης (82' Καϊμακαμούδης), Λημνιός.
Ο Πανηλειακός έχασε στις καθυστερήσεις να φύγει με το τρίποντο από την Καλάματα, καθώς στο πελοποννησιακό ντέρμπι, η «Μαύρη Θύελλα ισοφάρισε στο 96’ με σουτ του Ψηχογιόπουλου. Η ομάδα του Πύργου είχε προηγηθεί στο σκορ στο 33’ με σουτ του Βλαχόπουλου, ενώ στο 93’ είχε δοκάρι με τον Καραχάλιο. Οι δύο ομάδες τερματισαν τον αγώνα με 10 παίκτες καθώς στο 88' αποβλήθηκαν ο Τσιμικλής από τους γηπεδούχους και ο Κυριακίδης από την ομάδα της Ηλείας.
Καλαμάτα (Κακαλέτρης-Σακελλαρόπουλος): Κοψαχείλης, Τσόπελας (67' Τρίψας), Σκαρλάτος, Καντούτσης, Ψυχογιόπουλος, Τσιμικλής, Νουχάνοβιτς, Πούτσι, Σαραντόπουλος (71' Γεωργιόπουλος), Ηλιόπουλος, Γκαλίν (64' Βασίλεφ). 
Πανηλειακός (Μίλτος Γκόφας): Αθανασόπουλος, Κουλός, Σαραμαντάς (86' Λούγκος), Κολόκας, Σταματέας, Κυριακίδης, Τομαράς (65' Θεοδωρόπουλος), Π. Καραχάλιος, Βλαχόπουλος, Αλ. Καραχάλιος (74' Σωτηρόπουλος), Αποστολόπουλος.
Στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε χθες η αυλαία του δεύτερου γύρου της Football League 2 ( 14η αγωνιστική) Προοδευτική απέδρασε με τον βαθμό από τα Χανιά μετά το τελικό 1-1 με τον τοπικό ΑΟ. Οι Κρητικοί ευτύχησαν να προηγηθούν στο 23ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γωνιωτάκη, ωστόσο, η «Προό» πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων με το πέναλτι που εκτέλεσε σωστά ο Αργυρίου! Αποβλήθηκε στο 90+2’ ο Κορτσινίδης για τους γηπεδούχους.
ΑΟ Χανιά (Μουράτ Σεροπιάν): Θεοδωρόπουλος, Μποχώνης, Κορτσινίδης, Βουρβαχάκης, Τσατσαρής, Καμπλιώνης (88' Πυθαρούλης), Παπαζούδης, Ζαντριάς (76' Ζντράβκοβιτς), Πάγκαλος, Γωνιωτάκης (60' Τσάτσος), Δουμάνης.

Προοδευτική (Αντώνης Καλαμάκης): Μπαντίκος, Παπανικόλας, Μπέλερης, Κορκοντζέλος, Λαζούρας, Κουσουρής (46' Κοξαράκης), Κακαράς, Αργυρίου, Βούζας (46' Πλαντίγκος), Τεγούσης, Καλαϊτζίδης.

Η Κόρινθος κέρδισε τρίποντο στα "χαρτιά" τον εντός έδρας αγώνα με τον Εθνικό Αστέρα καθώς η ομάδα της Καισαριανής έχει παραιτηθεί του πρωταθλήματος, ενώ τελός ρεπό είχε η Επσκοπή.

14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ρούβας - Αχαρναϊκός 1 - 2
Καλαμάτα - Πανηλειακός 1 - 1
Παναιγιάλειος - Αστέρας Μαγούλας 1 - 1
Φωστήρας - Γλυφάδα 2 - 1
Κόρινθος - Εθνικός Αστέρας 3 - 0 α. α.
Χανιά - Προοδευτική 1 - 1
Ρεπό: Επισκοπή

H βαθμολογία

 
1. Παναιγιάλειος
  
  22-10
 
26
 
2. Αχαρναϊκός
 
20-10
 
26
 
3. Αστέρας Μαγούλας
 
16-11
 
25
 
4. Επισκοπή
 
18-10
 
24
 
5. Φωστήρας
 
15-7
 
23
 
6. Κόρινθος
 
15-10
 
18
 
7. Πανηλειακός
 
19-16
 
18
 
8. Γλυφάδα
 
19-23
 
16
 
9. Χανιά
 
15-15
 
16
 
10. Προοδευτική
 
18-17
 
14
 
11. Ρουβάς
 
11-15
 
11
 
12. Καλαμάτα
 
8-12
 
11
 
13. Εθνικός Αστέρας
 
0-39
 
-2