Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Η Όλγα έχει ραντεβού. Με τη Μέρκελ...

Olga-Kefalogianni
Οι περισσότεροι πολιτικοί της Ευρώπης θα… πλήρωναν για ένα photo opportunity μαζί της. Έστω κι αν γνωρίζουν ότι η Άνγκελα Μέρκελ συμβολίζει για την πλειοψηφία των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την εποχή της μεγάλης και αυστηρής λιτότητας, την ίδια στιγμή αποδέχονται ότι η κόρη του πάστορα από την Ανατολική Γερμανία είναι η τελευταία των μεγάλων ηγετών. Που αναδείχτηκε μέσω της κρίσης, έστω κι αν για πολλούς ευθύνεται η ίδια για τη γιγάντωση της κρίσης αυτής, και των αρνητικών συνεπειών της.
Κάποιοι άλλοι πολιτικοί ωστόσο, όπως η Όλγα Κεφαλογιάννη, έχουν την τύχη να βρεθούν δίπλα της, λόγω πολιτικής αρμοδιότητας, καθώς η Υπουργός Τουρισμού θα έχει πιθανότατα την ευκαιρία να καλωσορίσει την Άνγκελα Μέρκελ στο ελληνικό περίπτερο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης του Βερολίνου, που πραγματοποιείται στη γερμανική πρωτεύουσα 6-10 Μαρτίου.
Η Άνγκελα Μέρκελ εκτιμάται ότι δεν θα επιλέξει να… προσπεράσει το ελληνικό περίπτερο, καθώς θα της δοθεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να επαναδιατυπώσει τη στήριξή της προς την Αθήνα, στη δύσκολη πρ0σπάθεια της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά να ξεπεραστεί η κρίση, να αφήσει η Ελλάδα πίσω της τον εφιάλτη της χρεοκοπίας και να επιστρέψει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς.
Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε, ο τομέας του τουρισμού στον οποίο προϊσταται πολιτικά η Όλγα Κεφαλογιάννη, έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για να ξεκολλήσει την ανάπτυξη, από τη στιγμή που όλα τα στοιχεία προβλέπουν σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας το 2013. Και κυρίως, των εσόδων.

ysterografa.gr