Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Άρης-Ολυμπιακός 1-2: Διπλό «χρυσάφι» στην Θεσσαλονίκη

 Άρης-Ολυμπιακός 1-2: Διπλό «χρυσάφι» στην Θεσσαλονίκη 

Μία μεγάλη νίκη που θα του έδινε ώθηση έψαχνε ο Ολυμπιακός και μάλιστα αυτό που ήθελε ήταν να την πάρει με πειστικό τρόπο. Η ομάδα του Πειραιά την έκανε αυτή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» επικρατώντας του Άρη με σκορ 2-1. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο 17’ με τον Ναβάρο και στο 21’ ο Ροντινέι με πέναλτι έκανε το 0-2, ενώ οι Θεσσαλονικείς μείωσαν στις καθυστερήσεις με αυτογκόλ του Κίνι. Ο Ολυμπιακός έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο απέναντι σε έναν Άρη που είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Η ομάδα του Πειραιά θα μπορούσε να έχει σκοράρει κι άλλη φορά στο πρώτο μέρος, αλλά εκείνο το διάστημα δεν απειλήθηκε. Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός περισσότερο… έσβησε το ματς παρά έψαξε τρίτο τέρμα. Τελικά ο Άρης μείωσε στις καθυστερήσεις, αλλά και πάλι δεν δυσκόλεψε τη ζωή των Πειραιωτών που πήραν το πολύτιμο διπλό.

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 2-0 : Κρατάει τη νίκη και μετράει τις πληγές του…

  

Ο Παναθηναϊκός είχε πολλά προβλήματα και απουσίες ειδικά στην επίθεση, έπαιξε για 40’ χωρίς σέντερ φορ, αλλά κατάφερε να κερδίσει με 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο  και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον ΠΑΟΚ.

Οι «πράσινοι» είχαν αρκετά προβλήματα και απουσίες, αλλά και μέσα στο ματς είδαν τους Βέρμπιτς, Σπόραρ να εγκαταλείπουν τραυματίες με τον Τερίμ να παίζει έχοντας τον Μπερνάρ σέντερ φορ για 40’.

Από την άλλη πλευρά οι Αρκάδες είχαν δύο καλές στιγμές, αλλά μόλις δέχθηκαν το πρώτο γκολ από τον Αϊτόρ… κατέρρευσαν και δεν κατάφεραν να απειλήσουν τον Λοντίγκιν στη συνέχεια.