Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

10 λόγοι που το σώμα μας αγαπά το καλοκαίρι...

 logo newsletter

 

stogiatrokalokairaki.jpg10 λόγοι που το σώμα μας αγαπά το καλοκαίρι!


Ο ήλιος και ο ζεστός καιρός, εκτός από το ότι μας φτιάχνουν τη διάθεση, επιδρούν ευεργετικά και σε ολόκληρο τον οργανισμό μας.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatrodidimikuisi.jpgΕγκυμοσύνη: Έρχονται... δίδυμα!


Ανακαλύψατε με έκπληξη ή το περιμένατε ότι κυοφορείτε δίδυμα.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatropsomimauro.jpgΆσπρο ή μαύρο ψωμί;


Άσπρο ή μαύρο ψωμί;
Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatrogalataksidi.jpgΝα γιατί πρέπει να πίνεις γάλα πριν από κάθε ταξίδι


Οταν ταξιδεύουμε το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να επισκεπτόμαστε τουαλέτες σε πλοία και μαγαζιά, που βρίσκονται στον δρόμο μας.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatrostafuliaorasi.jpgΦάτε σταφύλια, κάνουν καλό στην όραση!


Καλοκαιράκι η καλύτερη εποχή του χρόνου. Τα νοστιμότερα φρούτα του χρόνου.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatrokaluterimeragiaupno.jpgΠοια ημέρα της εβδομάδας κοιμόμαστε καλύτερα?


Υπάρχει μια μέρα που έχουμε τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κάνουμε τον καλύτερο ύπνο σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatrokarkinoslogoi.jpgΤι προκαλεί τον καρκίνο


Ο καρκίνος προκαλείται από διαταραχές των γονιδίων, που φυσιολογικά ελέγχουν την διαίρεση και τον θάνατο των κυττάρων.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatrokatathlipsi.jpgΟι 12 χειρότερες συνήθειες για την ψυχική υγεία


Η κατάθλιψη μπορεί να «χτυπήσει» την πόρτα εξαιτίας λόγων που δεν περνούν από το χέρι του ανθρώπου.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatromithostexnologia.jpgΟ μύθος του στρες από τη νέα τεχνολογία


Ανάμεσα στις μεγάλες αποφάσεις που ελήφθησαν επ’ ευκαιρία της έναρξης του νέου έτους και αναρτήθηκαν στο Twitter, η απόφαση «απογαλακτισμού» και απόστασης από την τεχνολογία βρίσκεται στην τρίτη θέση, μετά την απόφαση για δίαιτα και για διακοπή του καπνίσματος.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatroepilogimaksilariou.jpgΠοιο μαξιλάρι να αγοράσω;


Αναρωτιέστε αν το μαξιλάρι σας θα πρέπει να είναι μαλακό, γεμισμένο με φτερά ή πούπουλα χήνας ή ανατομικό.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatroglouteni.jpgΤα 10 συμπτώματα που φανερώνουν δυσανεξία στη γλουτένη


Το 99% των ανθρώπων που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη ή πάσχουν από κοιλιοκάκη, το πιθανότερο είναι να μην το γνωρίζουν και να μην το μάθουν ποτέ.

Διαβάστε περισσότερα

Εφάπαξ: Ποιοι θα δουν μειώσεις έως 18% (πίνακας)

Mειωμένο εφάπαξ θα πάρουν χιλιάδες συνταξιούχοι που περιμένουν εδώ και τρία χρόνια στην…

Συντάξεις για γυναίκες – μητέρες: Τα «κρυφά» δώρα του Ασφαλιστικού – Τι ισχύει για το Δημόσιο

Κρυφά «μπόνους» που πριμοδοτούν το χρόνο ασφάλισης, μειώνουν εισφορές και οδηγούν στην έξοδο από τα 55, ακόμη και με τα νέα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ισχύουν για τις γυναίκες σε όλα τα Ταμεία. 
Ειδικότερα, για τις μητέρες στο δημόσιο, με ειδική ερμηνευτική διάταξη, όσες αποκτούν παιδί μετά το 2013 εξισώνονται πλήρως με τις μητέρες που απέκτησαν παιδί πριν το 2013 και αυτομάτως κατοχυρώνουν τα ίδια όρια ηλικίας. 

Στον Πρόεδρο της Βουλής η έκθεση της ΑΔΙΠ για το 2015

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) κ. Νικολέττα Παϊσίδου, η οποία του παρέδωσε την έκθεση της Αρχής για το έτος 2015.
Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου και η Γενική Διευθύντρια της ΑΔΙΠ κ. Χριστίνα Μπέστα.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Μετατάξεις και αποστάσεις υπαλλήλων – Όσες «τρέχουν» το τελευταίο διάστημα (προσκλήσεις)

To ΥΠΕΣΔΑ τις τελευταίες μέρες έχει προχωρήσει στην έκδοση προσκλήσεων για αποσπάσεις και μετατάξεις υπαλλήλων προς πλήρωση θέσεων που παρατηρούνται κενά.
Δείτε αναλυτικά:

Κωνσταντίνα Νικολάκου "Αμετάκλητη και μη αναστρέψιμη σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο η υπογραφή της ΣΔΙΤ"



Μετά την απόφαση του μείζονος τμήματος Επταμελούς Σύνθεσης του  Ελεγκτικού Συνεδρίου και την απόρριψη και των τελευταίων των ενστάσεων κατά του έργου ΣΔΙΤ για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου  η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:
Με την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού  Συνεδρίου επιβεβαιώνεται  πλεον με τρόπο απόλυτο και στο ανώτατο δυνατό επίπεδο(Τμήμα Μείζονος-Επταμελούς Σύνθεσης Ελεγκτικού Συνεδρίου) η απαρέγκλιτη τήρηση από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου της απόλυτης νομιμότητας στο σύνολο των διαδικασιών και δράσεων που αυτή ανέλαβε και έφερε εις πέρας για την υλοποίηση του έργου και την υπογραφή της Σύμβασης Σύμπραξης. Μάλιστα δε, με τρόπο πλέον αμετάκλητο και μη αναστρέψιμο, αφού κατά της απόφασης αυτής, ο νόμος δεν επιτρέπει την άσκηση οποιουδήποτε άλλου ένδικου μέσου.

«Θα έχουμε ένα μαγικό τριήμερο» Όλα έτοιμα στο Ξυλόκαστρο για την διεξαγωγή της τελικής του Beach Handball ( ΒΙΝΤΕΟ)




«Θα έχουμε ένα μαγικό τριήμερο»

Όλα έτοιμα στο Ξυλόκαστρο για την διεξαγωγή της τελικής του Beach Handball 

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης η επίσημη συνέντευξη Τύπου της τελικής φάσης του 17ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Handball
Παράλληλα το Σάββατο το βράδυ (21:00) στην πλατεία Δερβενίου θα διεξαχθεί street handball υπό την καθοδήγηση των Ομοσπονδιακών προπονητών ανάπτυξης.

Η τελική φάση και η δράση της ΕΑΠ/ΟΧΕ είναι ενταγμένη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα BE ACTIVE που υποστηρίζεται και υλοποιείται στην Ελλάδα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ το Final 4 βρίσκεται στο European Beach Tour 2016 της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Μανώλης Αλογογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος Κώστας Σταματιάδης, ο Εθνικός Συντονιστής του Be Active εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Διονύσης Καρακάσης, το μέλος της ελληνικής και ευρωπαϊκής Επιτροπής Beach Handball Γιώργος Μπεμπέτσος και η Αναστασία Κορώση, εκπρόσωπος της χορηγού εταιρείας Ολυμπία Οδός Α.Ε.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:
Ηλίας Ανδρικόπουλος (Δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης):

ΔΕΡΒΕΝΙ - ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: τελική φάση (Final 4) του 17ου Πανελληνίου Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Beach Handball






ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την τελική φάση (Final 4) του 17ου Πανελληνίου Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Beach Handball
που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 30-31 Ιουλίου 2016
στην μαρίνα Ξυλοκάστρου Κορινθίας.

Η τελική φάση, καθώς και η εκδήλωση street handball (Σάββατο 30/7, 21:00, πλατεία Δερβενίου)  είναι ενταγμένες στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα BE ACTIVE που πραγματοποιείται με την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας  Αθλητισμού.

Με Τιμή,

Ο Πρόεδρος                                     Ο Δήμαρχος
Κωνσταντίνος Γκαντής                 Ηλίας Ανδρικόπουλος


Πρόγραμμα Αγώνων
Σάββατο 30 Ιουλίου 2016
19:00 Σπάρτακος Goalbet- ΑΟ Άνοιξης (Γυναίκες Α’ φάση)
20:00 Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης- ΑΟ Άνοιξης (1ος ημιτελικός Ανδρών)
21:00 ΑΟΑ Καστοριάς- Σπάρτακος Goalbet (Γυναίκες Α’ φάση)
22:00 ΑΕΣΧ Πυλαίας- ΓΑΣ Κιλκίς (2ος ημιτελικός Ανδρών)

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016
15:00 ΑΟΑ Καστοριάς- ΑΟ Άνοιξης (Γυναίκες Α’ φάση)
16:00 Μικρός τελικός Ανδρών (θέσεις 3-4)
17:00 Τελικός Γυναικών (θέσεις 1-2)
18:00 Τελικός Ανδρών (θέσεις 1-2)
19:00 Απονομές
 *Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιουλίου και ώρα 13:00 στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης

Όλη η εξουσία στα Σοβιέτ!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όχι αυτή τη φορά δεν ήταν σκέτη προπαγάνδα. Αν και για άλλη μια φορά θέλησε να χαϊδέψει τα αυτιά του λαού, παριστάνοντας πως πρόθεσή του είναι να του μεταβιβάσει περισσότερες εξουσίες, κατά την ομιλία του στο προαύλιο της Βουλής ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε κάτι το εξαιρετικά σοβαρό και επικίνδυνο: Το τέλος του κοινοβουλευτισμού! Σάλπισε το τέλος της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας μας.
Και το έπραξε την επομένη ακριβώς της επετείου των 42 χρόνων από την επιστροφή του κοινοβουλευτισμού στην πατρίδα μας.
Δεν επέλεξε ο κ. Τσίπρας τυχαία το προαύλιο της Βουλής για να εκφωνήσει την ομιλία του με τις προτάσεις του για το Σύνταγμα. Δεν επέλεξε τυχαία να μεταφέρει εκτός Βουλής και σχηματικά (όσον αφορά στην τοποθέτηση των καθισμάτων) την αίθουσα της Ολομέλειας.

Τοποθέτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα στο ΠεΣυ για τα προβλήματα της μελισσοκομίας.


Η μελισσοκομεία είναι μια πολύ δυναμική δραστηριότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εδώ παράγεται το ονομασίας προέλευσης μέλι Μαινάλου, τα εξαιρετικής ποιότητας μέλια ελάτης, Πάρνωνα, Ταϋγέτου και άλλα. 
Τα τελευταία επτά (7) χρόνια οι μελισσοκόμοι της περιοχής αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και φέτος έφτασαν σε πλήρες αδιέξοδο, αφού σχεδόν κανένας μελισσοκόμος δεν καλύπτει πια ούτε τα έξοδα του. 

ΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ;

Ενόχλησε πολλούς τελικά η αποτυχία του πραξικοπήματος στη γείτονα και σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Τουρκία και η επακόλουθη συγκέντρωση των εξουσιών στην εκλεγμένη και νόμιμη Κυβέρνηση και Πρόεδρο της χώρας. Αλλεπάλληλα δημοσιεύματα και δηλώσεις εντός και εκτός της χώρας για το πογκρόμ κατά των κινηματιών και του παράλληλου Κράτους της Τουρκίας, το οποίο επιβεβαιώνει και την ελευθερία της ενημέρωσης που σε αντίθετη περίπτωση θα ήταν ανύπαρκτη.

Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Δερβενίου Αλέκος Παπασπυρόπουλος.




Στις 20 Ιουλίου έφυγε από κοντά μας ο Αλέκος Παπασπυρόπουλος που επί 16 συνεχή έτη υπηρέτησε ως πρόεδρος της Kοινότητας Δερβενίου. Ο εκλιπών υπήρξε ο μακροβιότερος πρόεδρος της Κοινότητας Δερβενίου την οποίαν υπηρέτησε από την 1-1-1979 έως και την 31-12-1994 με ζήλο, αφοσίωση, εργατικότητα, ανθρωπιά και αποδοτικότητα. 
Τον εκλιπόντα αποχαιρέτησε εκ μέρους του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δερβενίου κα Διαμάντω Δενδρινέλλη, η οποία μεταξύ των άλλων είπε: 
«Εργάστηκε με ανιδιοτέλεια και αγάπη για τον τόπο του και επί των ημερών του κατασκευάστηκαν πολλά και σημαντικά έργα στην κοινότητά του. Αξίζει να αναφέρω την κατασκευή του υδραγωγείου μεταφοράς νερού από το Σοπωτό στο Δερβένι, (δημοπρατήθηκε το 1981 και ολοκληρώθηκε το 1983), την κατασκευή της μαρίνας στα Μαύρα Λιθάρια, την ανέγερση του κοινοτικού καταστήματος στο Δερβένι, την κατασκευή κόμβου της Νέας Εθνικής Οδού στο Δερβένι, την υδροδότηση του οικισμού Πεταλούς, την ίδρυση του Πανταζοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου κ.α.
           Από τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κον Ανδρικόπουλο Ηλία και το Δ.Σ. του Δήμου θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος.»