Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

«Θα έχουμε ένα μαγικό τριήμερο» Όλα έτοιμα στο Ξυλόκαστρο για την διεξαγωγή της τελικής του Beach Handball ( ΒΙΝΤΕΟ)
«Θα έχουμε ένα μαγικό τριήμερο»

Όλα έτοιμα στο Ξυλόκαστρο για την διεξαγωγή της τελικής του Beach Handball 

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης η επίσημη συνέντευξη Τύπου της τελικής φάσης του 17ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Handball
Παράλληλα το Σάββατο το βράδυ (21:00) στην πλατεία Δερβενίου θα διεξαχθεί street handball υπό την καθοδήγηση των Ομοσπονδιακών προπονητών ανάπτυξης.

Η τελική φάση και η δράση της ΕΑΠ/ΟΧΕ είναι ενταγμένη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα BE ACTIVE που υποστηρίζεται και υλοποιείται στην Ελλάδα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ το Final 4 βρίσκεται στο European Beach Tour 2016 της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Μανώλης Αλογογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος Κώστας Σταματιάδης, ο Εθνικός Συντονιστής του Be Active εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Διονύσης Καρακάσης, το μέλος της ελληνικής και ευρωπαϊκής Επιτροπής Beach Handball Γιώργος Μπεμπέτσος και η Αναστασία Κορώση, εκπρόσωπος της χορηγού εταιρείας Ολυμπία Οδός Α.Ε.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:
Ηλίας Ανδρικόπουλος (Δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης):

«Σας καλωσορίζω στον όμορφο Δήμο μας, που διαθέτει πολύ πράσινο, ωραίες παραλίες, καθαρή θάλασσα και πανέμορφα βουνά. Ο Δήμος μας φιλοδοξεί να γίνει κέντρο αθλητισμού καλοκαιρινών σπορ και ειδικότερα αυτών της άμμου. Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Χάντμπολ διοργανώνουμε την τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος beach handball. Ταυτόχρονα θα κάνουμε και μία δράση που αφορά τα παιδιά μέσα από το πρόγραμμα Be Active της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Είχαμε συνεργασίες με αρκετές Ομοσπονδίες αυτό το καλοκαίρι μετά το Beach Handball θα έχουμε και το Beach Tennis. Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν στην διοργάνωση».

Για την κατασκευή της εγκατάστασης στην μαρίνα:
«Σε έναν παράπλευρο χώρο της μαρίνας, φτιάξαμε αυτό το γήπεδο, το οποίο θα κρατήσουμε και την επόμενη χρονιά. Συγχρόνως βέβαια έχουμε δρομολογήσει την διαδικασία δημιουργίας νέου χώρου μέσα στο ξύλινο κάστρο με όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται, ώστε να διεκδικήσει ο Δήμος μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις».

Μανώλης Αλογογιάννης (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης):
«Χαιρόμαστε πάρα πολύ που το Beach Handball ήρθε στο Ξυλόκαστρο και θέλουμε να το μάθουν οι δημότες μας. Δεν υπάρχει εδώ κάποιος σύλλογος που να ασχολείται με το άθλημα και ευελπιστούμε μέσα από αυτούς τους αγώνες να δοθεί το έναυσμα και να καταφέρουμε να προσεγγίσουμε κόσμο από την Κορινθία και όλη την Ελλάδα. Η δράση του Be Active θα πραγματοποιηθεί αύριο βράδυ (21:00) στην πλατεία Δερβενίου σε συνεργασία με τους Ομοσπονδιακούς προπονητές και στόχος είναι τα νέα παιδιά να γνωρίσουν το άθλημα. Σαν Δήμος θέλουμε να γίνουμε πόλος έλξης αθλημάτων άμμου και να αναπτύξουμε τον αθλητικό τουρισμό»

Για την διεκδίκηση διεθνών διοργανώσεων:
«Φέτος συνεργαστήκαμε με τέσσερις ομοσπονδίες, την ΕΠΟ (Beach Soccer), την ΕΟΠΕ (Beach Volley), την ΟΧΕ (Beach Handball) και την ΕΦΟΑ (Beach Tennis). Ήδη το διάστημα 19-21 Αυγούστου θα διοργανώσουμε διεθνές τουρνουά Beach Tennis, ενταγμένο στην Παγκόσμια Ομοσπονδία. Όσον αφορά του χρόνου υπάρχουν κοινές προσπάθειες με την ΕΟΠΕ για να πάρουμε το Παγκόσμιο. Επίσης είμαστε σε επαφή με την ΟΧΕ για την διοργάνωση του EURO 2018 στην ηλικία Κ19, η οποία μας ενδιαφέρει. Είμαστε φυσικά σε αρχικό στάδιο για όλα αυτά. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα complex γηπέδων για όλα τα σπορ που θα βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους και να προσελκύουμε κόσμο όλο τον χρόνο».

Για τον κόσμο που περιμένουν:
«Οι κερκίδες μαζί με αυτές του θεάτρου είναι χωρητικότητας 3.000 θεατών. Πιστεύουμε ότι τουλάχιστον 1.000-1.500 φίλαθλοι θα παρακολουθήσουν τους αγώνες».

Κώστας Σταματιάδης (Γενικός Γραμματέας Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος):
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο για την φιλοξενία και για μα πολύ ζεστή αγκαλιά που μας άνοιξαν. Έχουμε αποφασίσει να κάνουμε επιθετική ανάπτυξη στο άθλημα και το Ξυλόκαστρο είναι ιδανικός προορισμός. Η εγκατάσταση είναι πανέμορφη και ίσως μοναδική στον τρόπο δημιουργίας της. Ένας χώρος που θεωρούμε ότι μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά σε επίπεδο διεκδίκησης μεγάλων διοργανώσεων. Θέλουμε το άθλημα να προωθηθεί στην περιοχή και βρήκαμε σημαντικούς δέκτες. Παράλληλα με το beach handball θα πραγματοποιηθεί μία πολύ όμορφη εκδήλωση στην πλατεία Δερβενίου με street handball. Θεωρούμε ότι είναι ότι καλύτερο για να αναπτυχθεί το άθλημα στην περιοχή και εκτιμούμε ότι έχουμε βρει έναν στρατηγικό συνεργάτη για τα επόμενα χρόνια. Η δράση είναι ενταγμένη στο Be Active που υλοποιείται στην Ελλάδα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία βρίσκεται κοντά στο άθλημα, ενώ την διοργάνωση θα τιμήσει με την παρουσία του και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Ιούλιος Συναδινός. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ένα μαγικό τριήμερο».

Διονύσης Καρακάσης (Εθνικός Συντονιστής του Be Active, εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού):
«Θέλω να ευχαριστήσω την Δημοτική Αρχή και την Ομοσπονδία για την πρωτοβουλία. Το πρόγραμμα Be Active, είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα της κομισιόν, χρηματοδοτούμενο και θα υλοποιείται έως το 2020. Σκοπός του είναι να βγάλει τον κόσμο από τα σπίτια και να κάνει διάφορες αγωνιστικές δραστηριότητες. Πέρσι το πρόγραμμα είχε 7.000 δράσεις σε όλη την Ευρώπη και φέτος θα ξεπεράσει πιθανότατα τις 10.000. Στην Ελλάδα είχαμε 164 και φέτος θα ξεπεράσει τις 200. Ο τουρισμός αλλάζει μορφή παγκοσμίως και εξελίσσεται με διάφορες παράλληλες δράσεις και αθλητικές δραστηριότητες. Εδώ ο Δήμος είναι προνομιούχος, αφού συνδυάζει θάλασσα- βουνό και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί και να το αναδείξει».

Γιώργος Μπεμπέτσος (μέλος της ελληνικής και ευρωπαϊκής Επιτροπής Beach Handball, διεθνής παρατηρητής):
«Η Επιτροπή Beach Handball της ΟΧΕ δέχθηκε με μεγάλη ευχαρίστηση -μετά την αρχική έκπληξη- την πρόταση του Δήμου Ξυκοκάστρου- Ευρωστίνης για την διοργάνωση του Final 4. Μετά από μία προκριματική φάση 2,5 μηνών που ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη και μεταφέρθηκε σε Βέροια, Πρέβεζα, Αλεξανδρούπολη, Μαραθώνα, φτάσαμε εδώ. Σκεφτήκαμε ότι η κορύφωση του πρωταθλήματος άξιζε να είναι σε έναν χώρο, ο οποίος έχει νωπές μνήμες από αντίστοιχες διοργανώσεις και φυσικά να διεξαχθεί σε μία πανέμορφη εγκατάσταση. Θα αγωνιστούν εδώ οι καλύτερες ομάδες σε άνδρες και γυναίκες για τον τίτλο των πρωταθλητών. Ευελπιστούμε αυτή η συνεργασία να μην είναι στιγμιαία, αλλά εις βάθος. Ευχαριστούμε για την φιλοξενία».

Αναστασία Κορώση (εκπρόσωπος της χορηγού εταιρείας Ολυμπία Οδός Α.Ε.)
«Είναι μεγάλη μας χαρά που συμμετέχουμε σε αυτή την διοργάνωση. Το Ξυλόκαστρο έχει παράδοση στα αθλήματα άμμου και τα έχει αναδείξει. Στόχος μας και φιλοδοξία μας ως δρόμος εκτός από την μεταφορά ανθρώπων και αγαθών, είναι και η μεταφορά μηνυμάτων και ιδέες. Ένα τέτοιο μήνυμα είναι ο αθλητισμός και το ευ αγωνίζεσθαι για αυτό και χωρίς δεύτερη σκέψη ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα σας. Η Ολυμπία Οδός θα είναι στο πλευρό του Δήμου. Ευχαριστούμε τους αθλητές για το υπέροχο θέαμα που προσφέρουν και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία». 


Το πρόγραμμα της τελικής φάσης
Σάββατο 30 Ιουλίου 2016
17:30 Τεχνική σύσκεψη
19:00 Σπάρτακος Goalbet- ΑΟ Άνοιξης (Γυναίκες Α’ φάση)
20:00 Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης- ΑΟ Άνοιξης (1ος ημιτελικός Ανδρών)
21:00 ΑΟΑ Καστοριάς- Σπάρτακος Goalbet (Γυναίκες Α’ φάση)
22:00 ΑΕΣΧ Πυλαίας- ΓΑΣ Κιλκίς (2ος ημιτελικός Ανδρών)
Κυριακή 31 Ιουλίου 2016
15:00 ΑΟΑ Καστοριάς- ΑΟ Άνοιξης (Γυναίκες Α’ φάση)
16:00 Μικρός τελικός Ανδρών (θέσεις 3-4)
17:00 Τελικός Γυναικών (θέσεις 1-2)
18:00 Τελικός Ανδρών (θέσεις 1-2)
19:00 Απονομές

HHF PRESS OFFICE