Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

stra2 ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Κοινή Ανακοίνωση Πρωτοβάθμιων Ενώσεων Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας αστυνομικού προσωπικού καθώς και τον χρόνο εργασίας τους στο υπό ίδρυση Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών στην Κόρινθο

Σήμερα η "μπλε πανσέληνος"

Έχει συνδέσει το όνομά του με γλωσσικές εκφράσεις, μύθους, αστρολογικές προβλέψεις, ακόμα και σπάνια φυσικά φαινόμενα. Το «μπλε φεγγάρι», δηλαδή η πανσέληνος για δεύτερη φορά μέσα στον ίδιο μήνα, θα συμβεί σήμερα, συνοδευόμενο από πλήθος εκδηλώσεων.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που εμφανίζεται κάθε 2,5 χρόνια περίπου. Τα περισσότερα έτη έχουν δώδεκα πανσελήνους, ωστόσο κάθε ημερολογιακό έτος περιλαμβάνει δώδεκα σεληνιακούς κύκλους και έντεκα ημέρες ακόμη. Όταν αυτές αθροίζονται, εμφανίζεται ένα επιπλέον φεγγάρι.

«Καθώς ο σεληνιακός μήνας είναι μικρότερος από το μέσο μήνα του ημερολογίου, τυχαίνει να έχουμε δύο πανσελήνους μέσα στον ίδιο μήνα. Το φαινόμενο αυτό αποκαλείται "μπλε πανσέληνος", όρος που όμως δεν χρησιμοποιείται επίσημα στην Αστρονομία», εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο αστρονόμος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Νίκος Ματσόπουλος.

Φέτος έχει δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο φαινόμενο, καθώς συμβαίνει τον Αύγουστο. «Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι στην αστρονομία η πανσέληνος του Αυγούστου δεν διαφέρει από τις υπόλοιπες. Το λαμπρότερο φεγγάρι συμβαίνει όταν την ημέρα της πανσελήνου η Σελήνη βρίσκεται στην πιο κοντινή απόστασή της από τη Γη, δηλαδή περίπου μία φορά το χρόνο. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται και "Super moon"», διευκρινίζει ο κ. Ματσόπουλος.

Η παλαιότερη αναφορά του όρου «μπλε φεγγάρι» καταγράφεται το 1524 σε ένα έντυπο που επιτίθεται στον αγγλικό κλήρο. Στο κείμενο αυτό σημειώνεται: «Εάν πουν ότι το φεγγάρι είναι μπλε, τότε θα πρέπει να πιστέψουμε ότι αυτό είναι αλήθεια». Στο πρωτότυπο κείμενο χρησιμοποιείται ο μεσαιωνικός όρος «belewe», που μεταφράζεται ως «μπλε», σημαίνει όμως και «προδοσία». Για το λόγο αυτό όταν το 18ο αιώνα κατά τη διάρκεια της Γρηγοριανής μεταρρύθμισης του ημερολογίου, όπου «χάθηκαν» κάποιες μέρες, «χάθηκε» και ένα φεγγάρι, αυτό ονομάστηκε «το φεγγάρι της προδοσίας».

Η πιθανότερη προέλευση του όρου «μπλε φεγγάρι» προέρχεται από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια πυρκαγιών ή εκρήξεων ηφαιστείων και εξαιτίας του καπνού ή της σκόνης στην ατμόσφαιρα, το φεγγάρι φαίνεται κοντά στον ορίζοντα να έχει ένα μπλε χρώμα. Το γεγονός αυτό συνέβη μετά την έκρηξη του ηφαιστείου του Κρακατόα το 1883 και του ηφαιστείου Ελ Χιχόν στο Μεξικό το 1983 και στις πυρκαγιές του 1950 στη Σουηδία και του 1951 στον Καναδά.

Ο όρος «μπλε φεγγάρι» έχει και μεταφορική σημασία, που υπογραμμίζει τη σπανιότητα ενός φαινομένου. Χαρακτηριστική είναι η αγγλική έκφραση «once in a blue moon», που σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει σπάνια.

Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι το «Μπλε φεγγάρι» θα συμβεί σήμερα, 31 Αυγούστου, στις χώρες που βρίσκονται δυτικά της ζώνης ώρας UTC/GMT +8. Σε χώρες που βρίσκονται ανατολικά από τη ζώνη των UTC/GMT +9 ωρών (στον Ειρηνικό ωκεανό), οι δύο πανσέληνοι θα εμφανιστούν τον Σεπτέμβριο, την 1η και στις 30 του μήνα.

Η τελευταία πανσέληνος του καλοκαιριού θα γιορταστεί σε περισσότερα από 125 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα. Οι χώροι θα μείνουν ανοιχτοί με ελεύθερη είσοδο, ενώ στους 85 από αυτούς θα διοργανωθούν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και ξεναγήσεις.

Η επόμενη διπλή πανσέληνος θα συμβεί στις 2 και 31 Ιουλίου του 2015

«Ξεκινάει» το δημοτικό ωδείο Ευρωστίνης -Έναρξη διδακτικής χρονιάς 2012-13

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ αρχίζει τη νέα διδακτική χρονιά 2012-13 την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου.
Οι εγγραφές ξεκινούν τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου.
Αρχικά θα λειτουργήσουν οι σχολές: Κλασικής Κιθάρας, Ηλεκτρικής Κιθάρας, Πιάνου, Αρμονίου και τα τμήματα: Θεωρητικών, Σολφέζ, Αρμονίας, Παιδικής Χορωδίας, Χορωδίας Ενηλίκων.
Ανάλογα με την ζήτηση, θα δημιουργηθούν και οι σχολές που προβλέπει η απόφαση του Υπ. Πολιτισμού και Τουρισμού για την ίδρυση του Ωδείου.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ :
καθημερινά : 5:30 – 8:30 μ.μ., κτίριο ΠΑ.ΠΟ.ΚΕ.ΔΕ.
ΤΗΛ. ΩΔΕΙΟΥ: 2743 0 31252
Υπενθυμίζουμε ότι ισχύει :
-Έκπτωση 10%, για κάθε επιπλέον μέλος της ίδιας οικογένειας.
-Δωρεάν φοίτηση από το 3ο παιδί και σε όλα τα υπόλοιπα, κάθε πολύτεκνης οικογένειας

Κανονικά πλέον τα δρομολόγια του Προαστιακού


Η βλάβη στο δίκτυο αποκαταστάθηκε και από τα ξημερώματα της Παρασκευής ο Προαστιακός... «επέστρεψε» στην κανονική του λειτουργία.
Το πρόβλημα είχε δημιουργηθεί εξαιτίας της κλοπής καλωδίων ηλεκτροκίνησης στο χιλιόμετρο 74 της γραμμής Αθήνα - Κιάτο – Κόρινθος.
Αποτέλεσμα της κλοπής ήταν τα δρομολόγια του Προαστιακού να εκτελούνται κάθε δύο ώρες, καθώς στο συγκεκριμένο σημείο η κίνηση διεξαγόταν από μία γραμμή.
Συνεργεία της ΕΡΓΟΣΕ κατάφεραν, αφού δούλεψαν ακόμη και τη νύχτα, να αποκαταστήσουν τη βλάβη και τις 04:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής η γραμμή δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.

Σαμαράς προς υπουργούς: "Σε 2 χρόνια θα είναι όλα καλύτερα! - Ξέρω ότι έχουμε φτάσει μέχρι το κόκκαλο - Ευαγγέλιο για μας η προγραμματική συμφωνία


- Ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο
- "Βρείτε τρόπο να αυξήσετε τα έσοδα", είπε ο πρωθυπουργός
- Ομόφωνα αποφασίστηκε η τοποθέτηση του κ. Κωνσταντίνου Μενουδάκη ως Προέδρου του ΣτΕ


Να ξεχάσουν τις προσωπικές στρατηγικές, να επιταχύνουν το έργο στους τομείς τους και να στηρίξουν τα μέτρα, ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους υπουργούς του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά την πανηγυρική συνεδρίαση που ακολούθησε ο σχηματισμός κυβέρνησης.

Με τα μέτρα να έχουν σχηματοποιηθεί και να είναι αβάσταχτα και επώδυνα, ο κ. Σαμαράς με τα λεγόμενά του έδειξε ότι είναι μονόδρομος η ψήφιση και η εφαρμογή τους.

Αναφερόμενος στο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «οι αποφάσεις που θα πάρουμε θα είναι δύσκολες, δυσάρεστες και επώδυνες, αλλά αναγκαίες. Είναι όμως οι τελευταίες και θα συνοδευτούν από πολιτικές ανάκαμψης, όπως είναι η επιστροφή των χρεών του δημοσίου, η ενεργοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, το ξεπάγωμα των χρηματοδοτούμενων έργων και η πάταξη της φοροδιαφυγής με νέες μεθόδους».

"Μεγαλύτερος αντίπαλος μας είναι ο χρόνος", είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Παλιά το μετρούσαμε σε μήνες, τώρα σε εβδομάδες και μέρες".

Ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης να στηρίξουν τα μέτρα.

"Τώρα έχετε γνώση των υπουργείων σας και πρέπει να επιταχύνετε. Είναι ευαγγέλιο για μας η προγραμματική συμφωνία των 3 κομμάτων", είπε με έμφαση ο κ. Σαμαράς.

Και συνέχισε: "Έχουμε να πάρουμε δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις που κανείς δεν τις θέλει, είναι όμως αναγκαίες.
Αν δουλέψουμε σωστά το 2013 θα προχωρήσουμε στην αναχαίτιση της κρίσης, της ανεργίας και των λουκέτων.

Ο κ.Σαμαράς, επανέλαβε όπως το έκανε πολλές φορές τις τελευταίες ημέρες, ότι το λόμπι της δραχμής είναι πραγματικά ισχυρός αντίπαλος εντός και εκτός Ελλάδος και έχασε μόνο μια μάχη.

"Εχουμε βαρύ έργο μπροστά μας έως τις 18 Οκτωβρίου. Το κλίμα αλλάζει και πρέπει να αλλάξουμε κι εμείς την εικόνα μας. Έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ καθώς μέρα – μέρα κερδίζουμε αξιοπιστία και θα φανούμε συνεπείς."

"Ξέρω", συνέχισε ο πρωθυπουργός, "ότι έχουμε φτάσει μέχρι το κόκκαλο ωστόσο πρέπει να στηρίξουμε τα μέτρα" και ζήτησε από τους υπουργούς την συμβολή τους για να αυξηθούν τα έσοδα.

"Σε 2 χρονια θα είναι όλα καλύτερα", είπε επίσης ο κ. Σαμαράς.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού αποφασίστηκε ομόφωνα η τοποθέτηση του κ. Κωνσταντίνου Μενουδάκη ως νεου Προέδρου του ΣτΕ.
Στις θέσεις των 4 αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου τοποθετούνται οι Σπύρος Ζιάκος, Χαράλαμπος Δημάδης, Βασίλης Λυκούδης και Γιώργος Γιαννούλης. Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναλαμβάνει η Γαρουφαλιά Καλαμπαλίκη.
newsit.gr

Ατρόμητος και παλικάρι, πάλεψε μέχρι το τέλος

Οι Περιστεριώτες ανάγκασαν τους παίκτες της Νιουκάστλ να κάνουν καθυστερήσεις για να κρατήσουν το υπέρ τους 1-0, ενώ θα μπορούσαν να είχαν στείλει το ματς στην παράταση αν ο διαιτητής δεν τους είχε αρνηθεί δύο πέναλτι!
Πολλοί τον θεωρούσαν χαμένο από χέρι, ειδικά μετά το 1-1 στο πρώτο ματς, όμως ο Ατρόμητος πήγε στο “Σεντ Τζέιμς Παρκ” και απέδειξε πως είναι πολύ καλή ομάδα χάνοντας την πρόκριση στις λεπτομέρειες.
Η Νιούκαστλ μπήκε καλύτερα στο ματς και κατάφερε να προηγηθεί στο 22΄όταν το σουτ του Βούκιτς κόντραρε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Ιτάνζ.
Τρία λεπτά αργότερα ο κορυφαίος του Ατρομήτου, Σουμπίνιο δεν μπόρεσε να νικήσει στο τετ α τετ τον Κρουλ. Ο Βραζιλιάνος ήταν πρωταγωνιστής και στην φάση του ματς. Στο 45ο λεπτό ο Επστάιν σούταρε δυνατά, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Κρουλ με τον Σουμπίνιο να "τσιμπάει" τη μπάλα και να ανατρέπεται από τον τερματοφύλακα των Άγλλων μέσα στην περιοχή, όμως ο διαιτητής αντί για πέναλτι έδειξε κίτρινη κάρτα στον Σουμπίνιο για θέατρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Μπάγεβιτς ήταν εντυπωσιακοί και κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του ματς. Ο Ιτάνς απομάκρυνε εντυπωσιακά το σουτ του Ομπερτάν στο 71΄, ενώ στο 78΄ο Δημούτσος έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ από εξαιρετική θέση.

Οι γηπεδούχοι έκαναν καθυστερήσεις όταν στο 87΄ο Μπέλιτς ανατράπηκε από τον Κολοτσίνι μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής έβγαλε και πάλι κάρτα στον παίκτη του Ατρομήτου για θέατρο.

Νιούκαστλ (Άλαν Πάρντιου): Κρουλ, Κολοτσίνι, Σίμσον, Γουίλιαμσον, Περτς (59’ Ταβερνίερ), Τέιλορ (11’ λ.τ. Βούκιτς), Γκόσλινγκ, Μπιγκιριμανά, Μαρβό (92’ Αμαλφιτανό), Ομπερταν, Μπα.

Ατρόμητος (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας, Μπρίτο (89’ Κούτσι), Δημούτσος (84’ Πίτου Γκαρσία), Επστάιν, Σουμπίνιο (75’ Μπέλιτς), Καραμάνος.

Αχαϊα: Απελαύνουν τον Αλβανό, που ανέβασε στο διαδίκτυο τη βεβήλωση της ελληνικής σημαίας!


Στην Αλβανία, στη θέση Κούξι και όχι στον Χελμό γυρίστηκε τελικά το βίντεο που εμφανίζει Αλβανούς να καίνε και να πυροβολούν την ελληνική σημαία...
Αυτό αποδείχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της έρευνας που διεξήχθη, ο φάκελος της οποίας παραδόθηκε στον εισαγγελέα Καλαβρύτων.

Σύμφωνα με το thebest.gr, μέχρι τώρα δεν έχει «δέσει» η συμμετοχή στο προσβλητικό βίντεο του νεαρού Αλβανού που έχει συλληφθεί καθώς ήταν εκείνος που το ανέβασε στην σελίδα του στο facebook. Ο νεαρός υποστηρίζει ότι ένας φίλος του από την Αλβανία του έστειλε το επίμαχο βίντεο και εκείνος έκρινε σκόπιμο απλά το ανεβάσει στο διαδίκτυο.
Σε κάθε περίπτωση πάντως ο νεαρός έμπλεξε, αφού με αφορή την σύλληψή του θα απελαθεί από την Ελλάδα καθώς δε διαθέτει τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή του στη χώρα...
newsit.gr

"Ζόρικη" κλήρωση - Κόντρα σε Τότεναμ,Λάτσιο και Μάριμπορ ο Παναθηναϊκός

Στον 10ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός
Η κληρωτίδα δεν χαμογέλασε στον Παναθηναϊκό καθώς καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο μίας εκ των Τότεναμ και Λάτσιο για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Η Μάριμπορ του Ζλάτκο Ζάχοβιτς συμπληρώνει τον όμιλο των "πρασίνων".
Οι όμιλοι του Γιουρόπα Λιγκ:

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Λίβερπουλ, Ουντινέζε, Γιουνγκ Μπόις, Ανζί
2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Ατλέτικο Μαδρίτης, Χάποελ Τελ Αβίβ, Βικτόρια Πλζεν, Ακαντέμικα
3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Μαρσέιγ, Φενέρμπαχτσε, Γκλάντμπαχ, ΑΕ Λεμεσσού
4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Μπορντό, Κλαμπ Μπριζ, Νιουκάστλ, Μαρίτιμο
5ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Στουτγκάρδη, Κοπεγχάγη, Στεάουα Βουκουρεστίου, Μόλντε
6ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Αιντχόφεν, Νάπολι, Ντνιέπρ, ΑΙΚ Στοκχόλμης
7ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Βασιλεία, Γκενκ, Βιντεοτόν
8ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Ίντερ, Ρούμπιν Καζάν, Παρτίζαν, Νέφτσι Μπάκου
9ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Λιόν, Μπιλμπάο, Σπάρτα Πράγας, Χάποελ Κιριάτ Σμόνα
10ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Τότεναμ, Παναθηναϊκός, Λάτσιο, Μάριμπορ
11ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Λεβερκούζεν, Μέταλιστ, Ρόζενμποργκ, Ραπίντ Βιέννης
12ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Τβέντε, Ανόβερο, Λεβάντε, Χέλσινμποργκ

Παλιές “αγάπες”

Ο Ολυμπιακός θα συναντήσει στους ομίλους του Champions League τον «δικό του» Κυριάκο Παπαδόπουλο και την Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ, 3η φορά στις τελευταίες 4 συμμετοχές του. Ο «μικρός» μάλιστα θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του στο Γ.Καραϊσκάκης την 1η αγωνιστική.
Ο Έλληνας διεθνής ανέπτυξε το ταλέντο του τα τελευταία χρόνια που αγωνίζεται με τη φανέλα της Σάλκε στην Μπουντεσλίκα. Εκεί διαπρέπει σαν αμυντικός χάφ, θέση που τον πρωτοέβαλε ο «εκδιωγμένος», από τον Πειραιά, Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Παπαδόπουλος μόλις προχθές, απέρριψε την πρόταση «μαμούθ» της Ζενίτ (Γκαζπρόμ) που τον «χρύσωνε» να βρεθεί στην Αγία Πετρούπολη. Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής σε μία πρωτοφανή απόφαση ωριμότητας για την ηλικία του, επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα (γερμανικό) από το να αποκτήσει νωρίς πολλά, εύκολα, χρήματα και να μεταβεί στο μακρινό, για την Ευρώπη, και σαφώς κατώτερο πρωτάθλημα της Ρωσίας. Ο Κυριάκος θέλει να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, να έχει προστριβή με μεγάλους ποδοσφαιριστές και προπονητές πριν κάνει το μεγάλο άλμα για έναν σύλλογο ανώτερο της Σάλκε και πιθανόν ένα ακόμα ισχυρότερο πρωτάθλημα. Μια πιθανότητα, που αν όλα πάνε καλά, θα έρθει σίγουρα βάσει της αγωνιστικής εικόνας και του χαρακτήρα του. Ο Ολυμπιακός και οι απανταχού οπαδοί του, θα μείνουν απλά με το παράπονο ότι ο «μικρός» έφυγε νωρίς και η ομάδα κέρδισε πολύ λίγα από αυτόν.
Οι κανονιέρηδες φέτος, και μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, είναι σαφώς πιο αποδυναμωμένοι σε σχέση με πέρσι, …λόγω Φαν Πέρσι! Ο Αλσατός προπονητής, που εκτελεί και χρέη μάνατζερ στην Άρσεναλ, επέλεξε να πουλήσει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το μεγάλο όνομα του συλλόγου, επειδή ήταν η τελευταία του χρονιά στο Έμιρεϊτς. Έφυγε και ο Σόνγκ για τη Βερκελώνη. Άλλος ένας πολύτιμος κρίκος της αλυσίδας. Η απόκτηση του Καθόρλα και του Ζιρού δεν έχουν αφήσει ικανοποιημένους τους φίλους της ομάδας. Αν μάλιστα τα άσχημα αποτελέσματα εξακολουθήσουν στη Premier League (3 ισοπαλίες έως τώρα σε ισάριθμους αγώνες) δεν ξέρω σε ποιόν βαθμό μπορεί να φτάσει η αποδοκιμασία τους, στο πρόσωπο του Βενγκέρ. Οι ερυθρόλευκοι έχουν και το πρόγραμμα υπέρ τους, αφού για ακόμη μία φορά (3 στις 3) θα αντιμετωπίσουν τους Άγγλους τη 2η αγωνιστική στο νησί και την τελευταία στο Φάληρο!
Τελευταία στον όμιλο, μα άξια σεβασμού, η πρωταθλήτρια Γαλλίας Μονπελιέ. Χωρίς τον σέντερ φορ που την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος (Ζιρού – Άρσεναλ), οι «επαρχιώτες» της Γαλλίας συμμετέχουν για 1η φορά στη διοργάνωση. Αυτό τους τοποθετεί και τελευταίους σε εμπειρία αλλά με κανένα τρόπο δεν πρέπει να υποτιμηθούν. Οι Γαλλικές ομάδες πάντα αποτελούν μεγάλο εμπόδιο για τις ελληνικές, τις περισσότερες φορές ανυπέρβλητο. Σίγουρα αφού υπήρχαν πιο βατοί αντίπαλοι στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, η Μονπελιέ δεν ήταν ότι καλύτερο.
Με ταξίδια στις ίδιες χώρες, όπως πέρσι, (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία) οι φίλοι του Ολυμπιακού φιλοδοξούν η ομάδα τους φέτος να καταφέρει την πρόκριση στους 16. Αυτή που από συνδιασμό αποτελεσμάτων και με πολλούς «ψιθύρους» απώλεσαν την προηγούμενη φορά από την απρόσμενη ανατροπή-νίκη της Μαρσέιγ στο Ντόρτμουντ. Στο χέρι τους είναι να «καθαρίσουν» νωρίτερα και να μην εξαρτώνται από αποτελέσματα άλλων.

statesmen.gr

Το “ρόδο” που (δεν) μαράθηκε

Η φύση του σεναρίου της ζωής είναι εξαιρετικά σύνθετη για να μπορεί να την κατανοήσει κανείς, έστω και μερικώς. Σε αυτή τη δυσερμήνευτη παράμετρο λοιπόν, κρύβεται εν πολλοίς και η μυσταγωγία σασπένς που την περιβάλλει. Η απορία. Το μη εξηγήσιμο. Η αίσθηση του ανεκπλήρωτου. Στις 31 Αυγούστου του 1997, η ανθρωπότητα πληροφορήθηκε σοκαρισμένη τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας της Ουαλίας, σε μια υπόγεια γέφυρα στο Παρίσι. Την Πόλη του Φωτός. Κυνηγημένη από παπαράτσι, τη στιγμή που έμοιαζε να έχει ξαναβρεί το χαμόγελό της, στο πλευρό του Ντόντι Αλ Φαγέντ.
Η πριγκίπισσα του λαού, όπως πέρασε στην αιωνιότητα η Νταϊάνα Σπένσερ, ήταν το “Ρόδο της Αγγλίας”. Όπως την περιέγραψε ο στενός φίλος της Έλτον Τζον, διασκευάζοντας για χάρη της το “Candle in the wind”, το οποίο και τραγούδησε στην κηδεία της. Ποιος θα ξεχάσει την πύλη του Μπάκινγχαμ “πνιγμένη” σε ανθοδέσμες και αφιερώσεις; Ποιος θα ξεχάσει τα δάκρυα του απλού κόσμου, που την αισθανόταν στην καρδιά του και πλάι του; Ποιος θα ξεχάσει την εκκωφαντική απόσταση ανάμεσα στην Νταϊάνα και την υπόλοιπη μοναρχία, ως προς το πως τους αντιμετώπιζε ο κόσμος;
Είναι από τις στιγμές που θα θυμάται κανείς, και θα ανακαλεί με το στερεότυπο παιχνίδι της μνήμης: “Εσύ που ήσουν, τότε που είπαν ότι η Νταϊάνα σκοτώθηκε;”. Goodbye England’s rose, from a country lost without your soul, όπως περιέγραφε ο προφητικός στίχος του Έλτον Τζον.

statesmen.gr

Οι πρώτες κινήσεις του Κεφαλογιάννη

Η πανηγυρική εκλογή του Μανώλη Κεφαλογιάννη στο αξίωμα του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στον Νικήτα Κακλαμάνη, ανοίγει μια καινούρια σελίδα για το κυβερνών κόμμα.
Ο Κρητικός πολιτικός, που στο πρόσωπό του συνενώθηκαν πληθυντικές δυνάμεις από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει να προχωρήσει, και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς, στις αναγκαίες εκείνες κινήσεις, οι οποίες θα επιτρέψουν τον εκσυγχρονισμό του κομματικού μηχανισμού της Συγγρού, και την επικαιροποίησή του, σε σχέση με τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Αλλά και εκείνης που έρχεται, μετά την επικείμενη και ευκταία έξοδο της Ελλάδας από την κρίση την οποία διέρχεται σήμερα, όπως επεσήμανε με νόημα ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής.
Σήμερα το πρωί, ο Μανώλης Κεφαλογιάνης συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, και από τη Δευτέρα… σηκώνει τα μανίκια. Στον σχεδιασμό του περιλαμβάνονται συναντήσεις με τα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και φρεσκάρισμα του κομματικού μηχανισμού.
Με την επιλογή νέων στελεχών για τις Γραμματείες του κόμματος, καθώς και την ανανέωση των Τοπικών Οργανώσεων, σε συνδυασμό με μια στρατηγική επικοινωνιακής εξωστρέφειας, που θα στηρίζει δημιουργικά την κυβέρνηση.

statesmen.gr

Το θέμα ήταν και είναι η παραμονή στο ευρώ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τον τελευταίο καιρό – και με την ευκαιρία της διελκυστίνδας περί τα μέτρα - καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να επιβληθεί η άποψη περί «υποκλοπής» της ψήφου των Ελλήνων με υποσχέσεις που δόθηκαν (προεκλογικά) από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Καταβάλλεται δηλαδή προσπάθεια να επιβληθεί η άποψη ότι οι Έλληνες, μέσα στο γενικό χάος που επικρατούσε εκείνη την μακρά προεκλογική περίοδο στη χώρα, ψήφισαν με βάση τα 18, τα 8 ή δεν ξέρω πόσα σημεία προέβαλαν τα κόμματα ως μετεκλογικά προγράμματα.

Η αλήθεια, όμως, είναι πως το βασικό, το κορυφαίο ερώτημα με το οποίο πήγαμε στις εκλογές ήταν η παραμονή ή όχι στο ευρώ.

Εκεί έγινε η κόντρα.

Συγκέντρωση σχολικών ειδών και βιβλίων από την Ανοιχτή Συνέλευση Πλατείας Περιβολάκια Κορίνθου

Βιώνοντας μια εποχή κρίσης, όπου πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν στις οικογένειές τους τα απαραίτητα, η Ανοιχτή Συνέλευση Πλατείας "Περιβολάκια" Κορίνθου συνεχίζει να προωθεί κοινωνικές αλληλέγγυες δράσεις, και γι’ αυτό το λόγο συγκεντρώνει :
Σχολικά είδη (τσάντες, κασετίνες, τετράδια, στυλό, μολύβια, γομολάστιχες κλπ) και βιβλία (ξενόγλωσσα και βοηθήματα) όλων των τάξεων, στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο «σβούρα» Σίνα 37 κάθε μέρα, από τις 8 έως τις 10 το βράδυ.
Το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα μοιραστεί, τις επόμενες ημέρες, σε συμπολίτες μας που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες αυτές για τα παιδιά τους.
Απλώνουμε το χέρι ο ένας στον άλλον. Κανείς/Καμία μόνος του/της στην κρίση.

Δήμοι: Διήμερο λουκέτο μετά τον «αγιασμό»

Tελικά, ούτε η συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, ούτε τα 35 εκατ. ευρώ Σταϊκούρα από τα ΠΟΕ, αλλά ούτε και η παρουσία Στυλιανίδη στη σύναξη των «γαλάζιων» δημάρχων κατάφεραν να σταματήσουν «τη βραδυφλεγή βόμβα» που μπήκε στη Τοπική Αυτοδιοίκηση με τη μείωση των ΚΑΠ κατά 30%. Οι δήμαρχοι, μετά τη νέα «κόκκινη γραμμή» των 2,7 δισ. ευρώ που έβαλαν (2,4 δισ. ευρώ του Προϋπολογισμού συν τα περίφημα, με εγγεγραμμένα «από λάθος» 300 εκατ. ευρώ Σαχινίδη) και το γεγονός ότι κατά την ομιλία του στο Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ ο υπουργός Εσωτερικών απέφυγε να δεσμευθεί για τα «300», αποφάσισαν να κλιμακώσουντις κινητοποιήσεις τους, κλείνονταςτους δήμους για 48ώρες, αμέσως μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τον αγιασμό στα σχολεία, και περαιτέρω κλιμάκωση αν δεν δοθεί λύση.
Το ψήφισμα του Εκτάκτου Συνεδρίου ΚΕΔΕ

Η εποχή Δώνη ξεκίνησε...Τραγικός ΠΑΟΚ και αποκλεισμός-συντριβή από τη Ραπίντ

Η Εποχή Δώνη ξεκίνησε πλέον…και μάλιστα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ κι όσοι πίστευαν ότι μπορεί να έχει μια ανταγωνιστική ομάδα στα επίπεδα τουλάχιστον των τελευταίων χρόνων το αντελήφθησαν απόψε το βράδυ και μάλιστα εκκωφαντικά με ένα ξεγυρισμένο 3-0 από μια αυστριακή ομάδα χαμηλού σχετικά επιπέδου και σίγουρα χαμηλότερης δυναμικότητας από ένα κανονικό ΠΑΟΚ ακόμη κι έτσι όπως ξεγύμνωσαν την ομάδα οι διοικούντες της.

Τουρνουά "Κώστας Βυζάς 2012" αυριο στο Δερβένι

Διεξάγεται αύριο Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012 στο Γήπεδο ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ , στο Δερβένι το τουρνουά ποδοσφαίρου "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ 2012" σε μνήμη  του αξέχαστου Κώστα Βυζά, που έφυγε νωρίς απο κοντά μας, ο οποίος πρόσφερε ύψιστες υπηρεσίες στον Αστέρα Δερβενίου, αφού χρημάτισε επί σειρά ετών Πρόεδρος και εμψυχωτής της ομάδος
Στο τουρνουά συμετέχουν οι ομάδες  Αστέρας Δερβενίου, Ατρόμητος Χιλιομοδίου και Πέλοπας Κιάτου. Οι αγώνες θα έχουν διάρκεια 45 λεπτών και στο τέλος θα απονεμηθούν αναμνηστικά κύπελλα στους συμμετέχοντες.

Επιδίωξή των διοργανωτών είναι αυτό το τουρνουά να διεξάγεται κάθε χρόνο τη πρώτη Κυριακή του Σεπτέμβρη στα πλαίσια της προετοιμασίας των ομάδων.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

 17:30: Αστέρας Δερβενίου - Πέλοπας Κιάτου
 18:30: Πέλοπας Κιάτου - Ατρόμητος Χιλιομοδίου
 19:30: Αστέρας Δερβενίου - Ατρόμητος Χιλιομοδίου

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Αθήνα
Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πακέτο των μέτρων εντός των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τους υπουργούς κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το μεσημέρι της Παρασκευής. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι.

Τα μέτρα πρέπει να έχουν κλείσει μέχρι την πρώτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με ους επικεφαλής της τρόικας στις 9 Σεπτεμβρίου. Το μεγάλο «ψαλίδι» θα πέσει στα δώρα που φαίνεται ότι καταργούνται για όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αλλά και για τους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους.

Το βασικό σενάριο προβλέπει εξοικονόμηση 360 εκατ. ευρώ από προοδευτική μέση μείωση κατά 12% των ειδικών μισθολογίων, άλλα 269 εκατ. ευρώ από εξορθολογισμό μισθολογικού κόστους εκτός ΔΕΚΟ και ειδικών μισθολογίων και 69 εκατ. ευρώ από την εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου για τις ΔΕΚΟ.

Όσον αφορά στις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, το σενάριο προβλέπει αναδρομική περικοπή από τον Ιούλιο του 2012 για όλες τις κατηγορίες εκτός από τους μάχιμους ένστολους για τους οποίους γίνεται προσπάθεια να μην υποστούν μειώσεις τουλάχιστον για φέτος.

Η εξοικονόμηση από την πρόσθετη εργασιακή εφεδρεία υπολογίζεται στα 160 εκατ. ευρώ, μέσω διαθεσιμότητας και συνταξιοδοτικής ωρίμανσης. Όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο πηγές από τον κυβερνητικό συνασπισμό, το μέτρο μπορεί να επηρεάσει μέχρι 40.000 υπαλλήλους.

Το πακέτο περικοπών που αφορά στις συντάξεις ανέρχεται στο σύνολό του στα 3,5 δισ. ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος (2,3 δισ. ευρώ) να αφορά την προοδευτική μείωση σε όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις με ανώτατο πλαφόν. Επιπλέον μείωση δαπανών προβλέπεται από τον «εξορθολογισμό των εφάπαξ».

Το μαχαίρι στα κοινωνικά επιδόματα φτάνει το 1,2 δισ. ευρώ, κυρίως μέσω των αναπροσαρμογών των οικογενειακών επιδομάτων, των επιδομάτων αναπηρίας, τη μείωση των φοροαπαλλαγών, αλλά και τον περιορισμό του ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους άνω των 65 ετών, την κατάργηση των ειδικών εποχιακών επιδομάτων ανεργίας κ.ά.

Οι περικοπές στην Υγεία ανέρχονται στο 1,4 δισ. ευρώ, κυρίως μέσω της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων, αλλά και την αύξηση της συμμετοχής του ασθενούς και της συνεισφορά υγείας του ΟΓΑ.

Στο μέτωπο των ΔΕΚΟ σενάριο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση περιλαμβάνει μείωση των λειτουργικών δαπανών, πώληση μη στρατηγικών δραστηριοτήτων και μείωση επιχορηγήσεων από τον τακτικό προϋπολογισμό.
Newsroom ΔΟΛ

Ένστολη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, για τα νέα μέτρα

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στην πλατεία Συντάγματος αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και τις επικείμενες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

Αυτή την ώρα οι ένστολοι βρίσκονται έξω από το υποργείο Οικονομικών, επιδιώκοντας συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα.

Τη διαφωνία του για το ενδεχόμενο μειώσεων των ειδικών μισθολογίων των ενστόλων εξέφρασε βουλευτής της ΝΔ, Δ.Κυριαζίδης.

«Δεν μπορώ να το αντιληφθώ γιατί θέλουν να προχωρήσουν σε μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια των ένστολων. Διότι έτσι κι αλλιώς οι αμοιβές των ένστολων είναι πενιχρές. Κι όταν ακούει κανείς ειδικό μισθολόγιο έχει την αίσθηση ή του δημιουργείται η αίσθηση ότι είναι κάτι το ευνοϊκότερο, ευμενέστερο, των δημοσίων υπαλλήλων. Τουναντίον, τα ειδικά μισθολόγια έγιναν- μόνο και μόνο- για να έχουν χαμηλότερες αμοιβές στους ένστολους λόγω του χρόνου εργασίας, του είδους εργασίας γιατί εάν αμείβονταν με τους όρους των δημόσιων υπαλλήλων θα ήταν διπλάσιες και τριπλάσιες», τόνισε μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ
.
 
e-typos.com

Πρόσληψη 350 ανέργων στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας

Αναρτήθηκαν οι πίνακες κατάταξης του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, το οποίο αφορά στην πρόσληψη - με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου - συνολικά 350 ανέργων. Το Πρόγραμμα εντάσσεται στο συνολικό σχέδιο «Ενίσχυση της Απασχόλησης σε θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του ΕΣΠΑ 2007-2013, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Τα αποτελέσματα βρίσκονται στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr), Η αποκλειστική προθεσμία υποβολής ενστάσεων είναι τρεις (3) εργάσιμες ημέρες και ξεκινά από σήμερα έως και την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου. ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι ενστάσεις κατατίθενται ή αποστέλλονται με συστημένη αποστολή απευθείας στο Α.Σ.Ε.Π. (Πουλίου 6, Αθήνα, Τ.Θ. 14307, Τ.Κ. 11510) και ΟΧΙ στα γραφεία της ΑΜΚΕ «ΔΙΑΣΤΑΣΗ Κοινωνική Επιχείρηση». Πληροφορίες τηλ. 213-0009396 (ώρες λειτουργίας 09.00 – 17.00).