Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

«Χαστούκι» της Βραζιλίας από την Ελβετία

 Βραζιλία-Ελβετία 1-1: «Θύμα» έκπληξης και η Σελεσάο (vid)
Μετά την Γερμανία που νωρίτερα έχασε από την Ελβετία ήρθε η ώρα της Βραζιλίας να πέσει θύμα έκπληξης...

Η Ελλάδα κοχλάζει για το Σκοπιανό και το Μαξίμου συστήνει ξύδι στη ΝΔ

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/tsipras-maximou-500.jpg
Την ημέρα που η Ελλάδα νοιώθει προδομένη από την συμφωνία για το Σκοπιανό  που υπεγράφη τις Πρέσπες το Μαξίμου συστήνει ξύδι στη Νέα Δημοκρατίας με ακόμη μία κίνηση που δείχνει τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την κατάσταση.

Πήρε ΦΕΚ η προκήρυξη 6Κ/2018 του ΑΣΕΠ -Δείτε θέσεις & προθεσμίες (αναλυτικά)


Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η προκήρυξη 6Κ/2018 του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας πεντακοσίων ογδόντα οκτώ (588) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Τουρκία: Μια καχεκτική δημοκρατία - Σε επαγρύπνηση η Ελλάδα Τα συμπεράσματα της εκδήλωσης που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη

Εκδήλωση S&D Εκδήλωση S&D
  Τις ανησυχίες τους για τον ολισθηρό δρόμο στον οποίο οδηγείται η Τουρκία, μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος και τις επιδράσεις που θα έχει η απόλυτη κυριαρχία του Ταγίπ Ερντογάν σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές, εξέφρασαν οι ομιλητές στη συζήτηση με θέμα: «Εκλογές στην Τουρκία: Η επόμενη μέρα – Πως επηρεάζεται η Ελλάδα».

Απίστευτο: Οι πανηγυρισμοί στο γκολ του Μεξικού καταγράφηκαν σαν σεισμός [βίντεο]

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/mexico-500.jpg
Ο συγχρονισμός των αλμάτων στο τέρμα του Λοσάνο κόντρα στη Γερμανία, πιάστηκαν στους αισθητήρες της σεισμογραφικής υπηρεσίας στην Πόλη του Μεξικού.
Η σεισμογραφική υπηρεσία στην Πόλη του Μεξικού κατέγραψε ότι ήταν τόση η ένταση στους πανηγυρισμούς για το γκολ κόντρα στην Γερμανία, ώστε να θεωρηθεί ως κανονικός σεισμός. Φυσικά ήταν χαμηλής έντασης, αλλά αρκετής για να τον πιάσουν οι αισθητήρες του οργανισμού.

Τζιτζικώστας: Η απόρριψη της συμφωνίας θα φανεί στις εκλογές

Τζιτζικώστας: Η απόρριψη της συμφωνίας θα φανεί στις εκλογές | in.gr Μετά τη συνάντηση των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ στις Πρέσπες, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αναγνώρισε επισήμως τις αλυτρωτικές διαθέσεις των γειτόνων.
«Σήμερα η ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε και επίσημα τις αλυτρωτικές διαθέσεις των Σκοπίων σε βάρος της Ελλάδας» σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε πως «αποδείχθηκαν εκτός από εμμονικοί και μοιραίοι για τη χώρα και τα εθνικά μας συμφέροντα, υπογράφοντας μια «συμφωνία» που ανοίγει νέες πληγές υποθηκεύοντας το μέλλον του τόπου μας».
«Η απόρριψη αυτής της «συμφωνίας» θα επικυρωθεί στις εκλογές» κατέληξε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
 

Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής Ελλάδος για το 2018 στο Μπάσκετ

 
Πρωταθλητής Ελλάδας για 36η φορά στην ιστορία του και δεύτερη διαδοχική αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός.
Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής Ελλάδος για το 2018 | in.gr
Αν και ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στο πρώτο μέρος, οι «πράσινοι» απάντησαν με πολυφωνία στην επίθεση και επιμέρους σκορ, 29-15 στην 3η περίοδο για να φτάσουν άνετα εν συνεχεία στη νίκη με 84-70 και να κάνουν το 3-2 στο ΟΑΚΑ, στον 5ο τελικό των πλέι οφ της Α1.

«Βόμβα» από το Μεξικό που ταπείνωσε την Γερμανία

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/mexico-500.png
Το Μεξικό δεν κόμπλαρε απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία και την νίκησε με 1-0 για το Μουντιάλ της Ρωσίας.
Το Μεξικό κατάφερε να νικήσει τη Γερμανία χάρη στο τέρμα του Λοσάνο και παράλληλα να δείξει πως μέσα σε μια τετραετία τα τρωτά σημεία της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας είναι πολλά περισσότερα από όσα φανταζόμασταν.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Καστοριάς για 12 τραυματίες των επεισοδίων στις Πρέσπες

diamartyria- «Η Διοίκηση του Γ.Ν. Καστοριάς ενημερώνει ότι, στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του Πισοδερίου Δήμου Πρεσπών, σήμερα Κυριακή 17-06-2018, τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Καστοριάς από το ΕΚΑΒ, δώδεκα (12) άτομα εκ των οποίων οκτώ αστυνομικοί και τέσσερις διαδηλωτές.
Η κατάστασή τους δεν κρίθηκε σοβαρή. Αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο τμήμα των επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, και έλαβαν εξιτήριο, αφού δεν υπήρξε ανάγκη για περαιτέρω νοσηλεία».
kathimerini.gr

Ο λαϊκισμός που πολέμησε ο Μάνος Χατζηδάκις… είναι εδώ


Του Μάνου Οικονομίδη
Twitter@EmOikonomidis
Μάνος ΟικονομίδηςΈνα προφανές εθνικό σύμπτωμα που σεργιανίζει στον δημόσιο βίο τα τελευταία χρόνια, και εν πολλοίς εξηγεί το “βάλτωμα” σε μια κρίση σύνθετη και πολυεπίπεδη, πολύ πιο βαθιά και περίπλοκη από την οικονομική ταυτότητα της χώρας, έχει να κάνει με τη δυστοκία να συναντούμε δίπλα και μπροστά μας, “μεγάλους Έλληνες”.
Δηλαδή, τις ισχυρές και καλλιεργημένες προσωπικότητες, που θα ξεχώριζαν στον τομέα τους, και με τον λόγο και την παρουσία τους θα συνέδραμαν σε μια δημιουργική αφύπνιση της κοινωνίας, η οποία παραδοσιακά επιλέγει το… νανούρισμα, αντί για την προωθητική ανησυχία.
Νέα επίθεση κατά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, με αφορμή το Σκοπιανό, και τη σημερινή υπογραφή της συμφωνίας  στις Πρέσπες.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε τα εξής:

“Ζάεφ στις Πρέσπες: “Οι Έλληνες, οι Μακεδόνες”…
Εδώ δεν υπάρχουν αυταπάτες.
Ο κ. Τσίπρας τους βάπτισε.” 


ysterografa.gr

Νέα Δημοκρατία για Σκοπιανό: Mέρα ντροπής για Τσίπρα, Καμμένο που τους άφησαν να λέγονται «Μακεδόνες»

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/11/nea-dimokratia-grafeia-1000.jpg
«Σήμερα δεν είναι μια μόνο μια θλιβερή μέρα για την Ελλάδα, αλλά και μια μέρα ντροπής για τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο. Διότι μαζί εκχώρησαν στους πολίτες της ΠΓΔΜ τη δυνατότητα να αυτοαποκαλούνται “Μακεδόνες” και να υποστηρίζουν ότι μιλούν την τάχα μακεδονική γλώσσα», σημειώνει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση 

Πρέσπες: Τραυματίες και χημικά στο συλλαλητήριο κατά της «Βόρειας Μακεδονίας»

Πρέσπες: Τραυματίες και χημικά στο συλλαλητήριο κατά της «Βόρειας Μακεδονίας» | in.gr 
 Μπορεί οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων να υπέγραψαν ήδη τη συμφωνία για το ονοματολογικό, ωστόσο την ίδια στιγμή η ένταση παραμένει, μερικά χιλιόμετρα μακρύτερα.


Σύμφωνα με τον ιστότοπο Life-events.gr, στα μπλόκα της αστυνομίας στο Πισοδέρι, εκεί που έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες κόσμου για να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία με την Μακεδονία, σημειώνονται συνεχώς εντάσεις με ρίψεις αντικειμένων από τους διαδηλωτές και χρήση χημικών από τις Αρχές.
Στα δακρυγόνα έχουν πνιγεί οι πολίτες που διαμαρτύρονται για την συμφωνία μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ για τη «Βόρεια Μακεδονία». Οι συμπλοκές συνεχίζονται από το πρωί, ακόμη και μετά την υπογραφή της συμφωνίας.

Πρέσπες: Πένθιμα χτυπούσαν οι καμπάνες στους Ψαράδες

Πρέσπες: Πένθιμα χτυπούσαν οι καμπάνες στους Ψαράδες | in.grΠένθιμα ηχούσαν οι καμπάνες στους Ψαράδες και τον Λαιμό στην περιοχή των Πρεσπών εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπογραφή της συμφωνίας για τη «Βόρεια Μακεδονία».

Όπως αναφέρει το voria.gr, με εντολή του Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Θεόκλητου οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα σε ολόκληρο τον νομό Φλωρίνης, ενώ στην εκκλησία των Ψαράδων υπήρχε μια ελληνική σημαία στην πρόσοψη.
Αντίστοιχα, στο χωριό Λαιμός σε κάποια σπίτια, οι κάτοικοι είχαν κρεμάσει από τα μπαλκόνια τους μαύρες σημαίες.
in.gr

Μπήκε η βαριά υπογραφή για τη «Βόρεια Μακεδονία» Σε διαφορετικό μήκος κύματος κυβέρνηση και πολίτες για τη συμφωνία για το Μακεδονικό

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/sumfwnia-prespwn-500.jpg
 https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/prespes4.jpg
Κόντρα στο λαϊκό αίσθημα, όπως εκφράστηκε σε δημοσκοπήσεις, σε συλλαλητήρια και δια στόματος εμβληματικών προσωπικοτήτων όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει την υπογραφή της στη συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία».
Σε μια «φιέστα» που στήθηκε στις Πρέσπες, οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ, καθώς και ο ειδικός απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ και διαμεσολαβητής για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς στις Πρέσπες, συνυπέγραψαν την Κυριακή το κείμενο της βαριάς συμφωνίας.

Η Μανταλένα Παπαδοπούλου ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, λόγω Σκοπιανού

\
Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Μετά τον Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος ψήφισε υπέρ της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, και διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με απόφαση του Πάνου Καμμένου, την οδό της εξόδου αποφάσισε να ακολουθήσει και η Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Εισβολή ατόμων στη Βουλή – Επίθεση σε αυτοκίνητα βουλευτών με ρόπαλα

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/epesiodia-vouli-500.jpg
Οργανωμένο σχέδιο επίθεσης στην Βουλή από τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, στο οποίο μετείχαν μέσα σε αυτά και βουλευτές της οργάνωσης, όπως αποκάλυψε ο Νίκος Βούτσης. 

«Τρίποντο» κορυφής η Κροατία που κέρδισε 2-0 την Νιγηρία

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/kroatia-nigiria-500.jpg
Δύο «στημένες» φάσεις εκμεταλλεύτηκε η Κροατία και νίκησε με 2-0 τη Νιγηρία στο Καλίνινγκραντ και πήρε… με το καλημέρα «κεφάλι» στον 4ο όμιλο του Μουντιάλ, μετά την ισοπαλία στο άλλο ματς του γκρουπ ανάμεσα στην Αργεντινή και στην Ισλανδία (1-1).
Το αυτογκόλ του Ετέμπο στο 32΄ και το πέναλτι του Μόντριτς στο 71΄ έδωσαν το «τρίποντο» στην «Χρβάτσκα».
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Στρίνιτς, Πέρισιτς, Λόβρεν, Ράκιτιτς, Κράμαριτς (60΄ Μπρόζοβιτς), Μόντριτς, Μάντζουκιτς (86΄ Πιάτσα), Ρέμπιτς (78΄ Κόβασιτς), Βίντα
ΝΙΓΗΡΙΑ (Γκέρνοτ Ρορ): Ουζόχο, Ιντόβου, Ντιντί, Εκόνγκ, Μπαλουγκούν, Ετέμπο, Ιγκάλο (73΄ Ιχεανάτσο), Όμπι Μίκελ (88΄ Νουάνκο), Μόουζες, Σεχού, Ιβόμπι (62΄ Μούσα)