Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Ιωνικός - ΠΑΟΚ 0-3: Άνετο πέρασμα από τη Νεάπολη

Ιωνικός - ΠΑΟΚ 0-3: Άνετο πέρασμα από τη Νεάπολη  

Άνετο πέρασμα για τον ΠΑΟΚ από τη Νεάπολη. Κέρδισε 3-0 τον Ιωνικό, με τον Κωνσταντέλια να κλέβει την παράσταση ενώ πολύ καλό παιχνίδι έκαναν και οι Φελίπε Σοάρες, Ράφα Σοάρες, Νέλσον Ολιβέιρα.

Ο ΠΑΟΚ από την αρχή έκλεισε τον Ιωνικό που στο πρώτο δεκάλεπτο δεν πίεσε ιδιαίτερα αλλά όταν το έκανε μετά το 10’ δημιούργησε προβλήματα στους φιλοξενούμενους, έβγαλε 2-3 καλές κόντρες ωστόσο δεν σκόραρε. Αντίθετα οι Θεσσαλονικείς στις δυο πρώτες τους μεγάλες στιγμές,

Ο Βόλος με πρωταγωνιστή τον Οζέγκοβιτς νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1.

 Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Πάντα ψηλά με Οζέγκοβιτς, το πάλεψαν ως το τέλος οι Γιαννιώτες

Ο Βόλος επικράτησε του ΠΑΣ στο Πανθεσσαλικό με 2-0 κάνοντας πολύ καλό ματς στο δεύτερο ημίχρονο και βρίσκοντας τα γκολ με τον Όγκνιεν Οζέγκοβιτς, ενώ πλέον ετοιμάζεται για τον αγώνα στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ παραμένοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΣ ήταν καλός στο πρώτο μέρος, αλλά το γρήγορο γκολ στην επανάληψη τον επηρέασε και δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να αντιδράσει και να διεκδικήσει το αποτέλεσμα. Όπως συνήθως μακριά από τα Γιάννενα, ενώ τώρα περιμένει τον Άρη με ανάγκη για βαθμούς.

Αθλητικά έργα σε Δερβένι και Ροζενά

 Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και γρασίδι  

Δύο χώροι αθλοπαιδιών στην Περιφερειακή ενότητα Ευρωστινης έτοιμοι να δεχθούν νέους και νέες προς άθληση και όχι μόνο. Όπως ενημερωθήκαμε  από τη Δημοτική Αρχή Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης  ολοκληρώνεται η πλήρης ανακατασκευή στο γήπεδο 5Χ5 στο Δερβένι, ενώ έτοιμο είναι και το γήπεδο μπάσκετ στα Ροζενά

Πέθανε από ανακοπή η αγαπημένη ηθοποιός Νίτσα Μαρούδα. Ήταν πεθερά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη

 Νίτσα Μαρούδα: Πέθανε από ανακοπή η αγαπημένη ηθοποιός [βίντεο] 

Άφησε την τελευταία της πνοή στα 87 της χρόνια από ανακοπή η Νίτσα Μαρούδα.

Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ακόμα μία δυσάρεστη είδηση. Το γλυκό κορίτσι του σινεμά, η όμορφη κοπελίτσα που μας έκανε να γελάμε με το νάζι της έφυγε από κοντά μας ξαφνικά από ανακοπή! Γεννημένη το 1935, μας χάρισε άπειρες όμορφες στιγμές στον κινηματογράφο και το θέατρο… Αύριο 4,30 την αποχαιρετάμε στο κοιμητήριο Χαλανδρίου… Καλό ταξίδι γλυκιά μας Αγαπημένη Νίτσα»!

Ποια ήταν η Νίτσα Μαρούδα

Πέθανε ο σεισμολόγος Βασίλης Παπαζάχος

 Πέθανε ο σεισμολόγος Βασίλης Παπαζάχος 

Πέθανε στα 92 του χρόνια ο σεισμολόγος Βασίλης Παπαζάχος. Ο ομότιμος καθηγητής που συνδέθηκε άρρηκτα με τη Θεσσαλονίκη και τους κατοίκους της με το μεγάλο σεισμό του 1978 έφυγε σήμερα το πρωί. Ο Βασίλης Παπαζάχος, γεννήθηκε το 1930 στο Σμόκοβο Καρδίτσας, όπου τέλειωσε το Δημοτικό Σχολείο και αποφοίτησε από το 9ο νυχτερινό Γυμνάσιο Αθηνών. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε διδακτορικό από το ίδιο Πανεπιστήμιο (1961). Μετεκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ (1961-1964) όπου έλαβε ανώτερο δίπλωμα Γεωφυσικού.

Super League: Δράση σε Βόλο και Νίκαια

Super League: Δράση σε Βόλο και Νίκαια  

 Δύο αγώνες θα πραγματοποιηθούν απόψε στο πλαίσιο της δωδέκατης αγωνιστικής της Super League.

Το τελευταίο παιχνίδι ανάμεσα στο Βόλο και τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν το περσινό 0-0 στη Θεσσαλία, στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Από τότε, καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει παιχνίδι χωρίς να σημειωθεί γκολ στο πρωτάθλημα, αφού και στις 11 αγωνιστικές του πρωταθλήματος είτε έχουν σκοράρει, είτε έχουν δεχθεί γκολ σε όλα.

Ολυμπιακός: Μήνυμα τίτλου από τον κόσμο στη Λιβαδειά

Ολυμπιακός: Μήνυμα τίτλου από τον κόσμο στη Λιβαδειά


Δυναμικό «παρών» έδωσαν οι φίλοι του Ολυμπιακού στον αγώνα της ομάδας στην έδρα του Λεβαδειακού για τη δωδέκατη αγωνιστική της Super League.

Στο Δημοτικό Στάδιο της Λιβαδειάς βρέθηκαν περίπου 4.000 φίλοι των πρωταθλητών Ελλάδας, οι οποίοι στήριξαν από την αρχή έως το τέλος τις προσπάθειες των παικτών του Μίτσελ.

Βλέποντας την ομάδα να ανακάμπτει αγωνιστικά και σε συνδυασμό με την προσπάθεια που κάνει για να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας, ο κόσμος του Ολυμπιακού τον στήριξε στη Βοιωτία και το ίδιο αναμένεται να κάνει την Κυριακή (13/11, 19:30) στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Όπως όλα δείχνουν θα εξαντληθούν μέσα στις επόμενες μέρες τα εναπομείναντα εισιτήρια για τον αγώνα κόντρα στους «κιτρινόμαυρους».

Η υπερινσουλιναιμία οδηγεί σε διαβήτη, αρτηριοσκλήρυνση, υπέρταση, αδυναμία, εξάντληση, καταβολή, νύστα

 

του Ξενοφώντα Τσούκαλη, Μ.D., medlabnews.gr

Υπερινσουλιναιμία είναι η αύξηση της ποσότητας ινσουλίνης στο αίμα η οποία προκαλείται μετά από γεύματα τα οποία έχουν μεγάλο ινσουλινικό δείκτη. Συχνά (αλλά όχι πάντοτε) τα γεύματα αυτά έχουν και υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, οπότε υπάρχει κάποιος συσχετισμός, ειδικά στους υδατάνθρακες

Η ινσουλίνη, μια ορμόνη που εκκρίνεται από το πάγκρεας (και συγκεκριμένα από τα βήτα κύτταρα του παγκρέατος) είναι απαραίτητη για να εισέλθει η γλυκόζη στα περισσότερα κύτταρα του σώματος, όπου χρησιμοποιείται για να παράγει ενέργεια.

Μετά από ένα σύνηθες γεύμα που περιέχει υδατάνθρακες, η γλυκόζη κυκλοφορεί στο αίμα και ερεθίζει το πάγκρεας να παράγει ινσουλίνη. Χωρίς την ινσουλίνη, πολύ λίγη γλυκόζη μπορεί να μπει στα μυϊκά κύτταρα και σε άλλους ιστούς (στον εγκέφαλο η γλυκόζη μπαίνει χωρίς τη βοήθεια της ινσουλίνης) .................

read more

Πρεμιέρα Α΄ κατηγορίας Αχαΐας : Νίκησε ο Παναιγιάλειος . Ήττες γιά Ακράτα και Ψαθόπυργο

 https://patragoal.gr/wp-content/uploads/2019/10/akrata.jpg

Πρεμιέρα  προχθές στο πρωτάθλημα της Α΄  κατηγορίας Αχαΐας 

Στον 1ο όμιλο ο Διαγόρας Βραχνέικων συνέτριψε  με 5-0 τον Δία   ενώ η Αχαϊκή πέρασε με νίκη (2 -1) από την Λακκόπετρα. Εκτός έδρας ευρεία νίκη με 4 - 1 σημείωσε και ο Αστέρας Τσουκαλέικων επί του Αχαιού Σαραβαλίου.

Στον 2ο όμιλο, Παναιγιάλειος και Εθνικός Πατρών επικράτησαν εντός έδρας 3 - 0 & 2 - 0 απέναντι σε Απόλλωνα Εγλυκάδας και Πανιώνιο Αχιλλέα αντίστοιχα. Αντίθετα πρεμιέρα με το "αριστερό" έκανε στην έδρα της η Ένωση Αιγείρας / Ακράτας καθώς έχασε με το μίνιμουμ σκορ από Πήγασο Μπεγουλακίου. Με εκτός έδρας ήττα ξεκίνησε και η Αναγέννηση Ψαθοπύργου όπου έχασε με 3 - 1 από τον Αετό Αστραπή.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Διαγόρας Βραχνεΐκων-Δίας 5-0
Ίκαρος Λακκόπετρας-Αχαΐκή 1-2
Δόξα Νιφορεΐκων-Ατρόμητος Λάππα 2015 3-2
Θύελλα Πατρών-Πανμοβριακός 1-0
Αχαιός Σαραβαλίου-Αστέρας Τσουκαλεΐκων 1-4
Λιμνοχώρι -Δόξα Παραλίας 0-0 (διακοπή στο ημίχρονο)
Ρεπό: Αστέρας Μιντιλογλίου

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Παναιγιάλειος-Απόλλων Εγλυκάδος 3-0
Εθνικός Πατρών-Πανιώνιος Αχιλλέας 2-0
Αιγείρα/Ακράτα-Πήγασος Μπεγουλακίου 0-1
Νίκη Προαστείου-Άρης Πατρών 0-2
Κεραυνός Αγίου Βασιλείου-Ατρόμητος Πατρών 2-0
Αετός/Αστραπή-Αναγέννηση Ψαθοπύργου 3-1
Ρεπό: Πάτρα 2005

Βελτιώνεται ο δρόμος Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά

 

Εργολαβικό συμφωνητικό για την βελτίωση του οδικού άξονα Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά, υπέγραψε πρόσφατα η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πρόκειται για ένα έργο, ύψους 7,6 εκατ. ευρώ.    Θα βελτιωθεί η οδική πρόσβαση στα τουριστικά και πανέμορφα Τρίκαλα Κορινθίας, ενώ θα εξυπηρετήσει και τις τοπικές επιχειρήσεις στα μοναδικούς αυτούς, χειμερινούς προορισμούς. Το έργο, μετά την έκπτωση, θα φτάσει τα 5,7 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα δέκα μηνών. 

Εν’ τω μεταξύ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπέγραψε εργολαβικό, για εργασίες καθαρισμού στην απαλλοτριωμένη ζώνη της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής.

Επίσης, ο περιφερειάρχης, υπέγραψε προγραμματική σύμβαση για την προμήθεια εξοπλισμού που αφορά το κολυμβητήριο  Κορίνθου.

Θα υπάρξει αγορά θερμομονωτικού καλύμματος για την πισίνα.