Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Μητσοτάκης στη Βουλή: Οι ψεύτικές υποσχέσεις, υπόσχονται ψεύτικες ζωές / Η ελευθερία του Τύπου δεν φιμώνεται από τρομοκρατικές ενέργειες όπως αυτή στον Real

Μητσοτάκης στη Βουλή: Οι ψεύτικές υποσχέσεις υπόσχονται ψεύτικες ζωές 

Στην Βουλή τοποθετείται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ με τίτλο: «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία και λοιπές διατάξεις».


Με αναφορά στην επίθεση που δέχτηκε το πρωί ο όμιλος Real Group, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο «Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία» ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εκφράζω την οργή μου για την άνανδρη επίθεση στα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού Real. Να είστε σίγουροι πως η ελευθερία του Τύπου δεν φιμώνεται από τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες» είπε.

Απόψε το «Φεγγάρι του Ελαφιού» - Από που πήρε το όνομά της η μεγαλύτερη υπερπανσέληνος του Ιουλίου

 Απόψε το «Φεγγάρι του Ελαφιού»  Από που πήρε το όνομά της η μεγαλύτερη υπερπανσέληνος του Ιουλίου 

Η πανσέληνος του Ιουλίου γνωστή και ως «Φεγγάρι του Ελαφιού» θα φωτίσει τον ουρανό, απόψε, Τετάρτη 13 Ιουλίου. Πρόκειται για την μεγαλύτερη και φωτεινότερη υπερπανσέληνο του 2022.

Σύμφωνα με την NASA, η Σελήνη θα πλησιάσει τη Γη, σε απόσταση 356.418 χιλιομέτρων και το φαινόμενο θα είναι ορατό για τρία περίπου 24ωρα.

Οι δύο τελευταίες υπερπανσέληνοι ήταν το «Φεγγάρι της Φράουλας» τον Ιούνιο και το «Φεγγάρι των λουλουδιών» τον Μαΐο, η οποία συνοδεύτηκε από μια ολική έκλειψη της Σελήνης.

Το «Φεγγάρι του Οξύρρυγχου» στις 11 Αυγούστου θα είναι η τελευταία υπερπανσέληνος του έτους, σύμφωνα με το Farmer’s Almanac.

Σύμφωνα πάντα με το Almanac, η φυλή Algonquin που έζησε στη Βόρεια Αμερική ονόμασε την πανσέληνο του Ιουλίου «Φεγγάρι του Ελαφιού», επειδή τα κέρατα των αρσενικών ελαφιών βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη αυτή την περίοδο.

Σύμφωνα με τη NASA, η πανσέληνος του Ιουλίου είναι επίσης γνωστή ως «Πανσέληνος του Κεραυνού», λόγω των συχνών καταιγίδων που εκδηλώνονται στις αρχές του καλοκαιριού.

 

Δίπλα σε κάθε πολίτη στην πράξη - Μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας

 

Μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας

Το συνολικό πακέτο άμεσων και έμμεσων ενισχύσεων για την
ενεργειακή κρίση είναι 8 δις ευρώ.


Α. Ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων (Σεπτέμβριος 2021 – Απρίλιος 2022)

  • Αυξημένη επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου.
  • Έκτακτη ενίσχυση 200 ευρώ στα ταξί.
  • Έκτακτη ενίσχυση 200 ευρώ σε 900.000 χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες και άτομα με ειδικές ανάγκες.
  • Καταβολή διπλή δόσης σε 250.000 δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και  καταβολή  μιάμιση επιπλέον δόσης επιδόματος στους δικαιούχους επιδόματος παιδιού.
  • Αναστολή και για το 2022 του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς Φ.Π.Α., όπως επίσης και για τους αλιείς της παράκτιας αλιείας.
  • Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2022 και επιδότηση του 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.
  • Μείωση του Φ.Π.Α. των ζωοτροφών και των λιπασμάτων στο 6%. Περαιτέρω στήριξη των κτηνοτρόφων,  με βάση το τζίρο του 2021.

 

Β. Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης (Μάιος 2022 έως τέλος του έτους)

Δήλωση του Προέδρου της Βουλής για την επίθεση στις εγκαταστάσεις του Real Group

 Επίθεση στον REAL: «Τρεις ανάσες ακόμη μπορεί να ήταν ολέθριες» - Συγκλονίζει ο Χουδαλάκης μιλώντας για την εγκλωβισμένη ηχολήπτρια

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση μετά την επίθεση στις εγκαταστάσεις του Real Group τα ξημερώματα:

«Η επίθεση κατά του Real Fm 97,8 και της εφημερίδας Real News είναι ενέργεια εγκληματική και είναι απολύτως καταδικαστέα. Η άνανδρη αυτή επίθεση ενισχύει ακόμα περισσότερο την αποφασιστικότητά μας στην υπεράσπιση των αξιών της ελευθερίας της έκφρασης και της ανεμπόδιστης λειτουργίας του Τύπου. Όσοι, εξυπηρετώντας σκοτεινά κίνητρα και με όπλο τους τη βία, επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν και να καταπατήσουν το δικαίωμα των πολιτών για ενημέρωση, πρέπει να βρουν απέναντί τους σύσσωμο τον δημοκρατικό κόσμο.

Το μήνυμά μας είναι ένα και ηχηρό: Τέτοιου είδους πρακτικές δεν γίνονται ανεκτές».

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

 

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Πρόσκληση συμμετοχής στη Β΄ θεματική διαβούλευση μέσω συμπλήρωσης ερωτηματολογίου στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ)

  

Ο Δήμος απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στη δεύτερη Θεματική Διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης».

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, υπακούοντας στις προσταγές της Εθνικής και Ευρωπαϊκής πολιτικής για την επιδίωξη της βιωσιμότητας στις μεταφορές, βρίσκεται στην υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), το οποίο θα οργανώσει το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα αναπτυχθεί το σύστημα μετακινήσεων του δήμου τα επόμενα χρόνια.

ΔΕΡΒΕΝΙ: Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος «Το διάλειμμα» αρχίζει τις προβολές του για 16η χρονιά - Η ιστορία του κινηματογράφου στο Δερβένι

   

 Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι...μες τα θερινά τα σινεμά...  με μοσχοβολιά από αγιόκλημα και γιασεμί... νύχτες μαγικές... !!! Πρώτα καρδιοχτύπια, αθώα φιλιά,τρυφερές αγκαλιές, με πασατέμπο,ποπ κορν, τσιπς και αναψυκτικό...

 Ο θερινός Δημοτικός κινηματογράφος του Δερβενίου, “Το διάλειμμα από την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 «σηκώνει αυλαία» με την εξαιρετική ταινία σινεφίλ “Γλυκά Δεκάξι”. Το διάλειμμα” αρχίζει για δέκατη έκτη χρονιά με πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης, και πάλι να λειτουργεί. Με πυξίδα τις μεγάλες επιτυχίες άλλων ετών θα συνεχίσει και φέτος να ταξιδεύει τους εραστές της έβδομης τέχνης σε μαγικές διαδρομές κάτω από τη λάμψη των αστεριών

 Οι προβολές θα γίνονται καθημερινά, με δύο ταινίες κάποιες μέρες, και θα διαρκέσουν μέχρι τέλος Αυγούστου.

ΔΕΡΒΕΝΙ: «Ανακαλύπτοντας τον Κορινθιακό κόλπο» ... Ο απολογισμός

  

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το φεστιβάλ «Ανακαλύπτοντας τον Κορινθιακό κόλπο- Παρατηρώ, Ενημερώνομαι, Προστατεύω» 2022 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 2 Ιουλίου στο ανακαινισμένο παλιό δημοτικό σχολείο του Δερβενίου Κορινθίας.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από το δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σε συνεργασία με τη Μονάδα Εκπαίδευσης του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ, την κοινότητα του Δερβενίου και το Ν.Π.Δ.Δ «Ηλίας Κατσούλης». Στο φεστιβάλ συμμετείχαν 11 επιστήμονες ή και ερευνητές του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ (από Ι.Ω. και ΙΘΑΒΙΠΕΥ), ενώ πάνω από 170 άτομα (όλων των ηλικιών) παρακολούθησαν και συμμετείχαν στις δράσεις που παρουσιάστηκαν.

Καλοκαιρινή εκδήλωση των ΚΑΠΗ του Δήμου στο Δερβένι

  

Τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης σας καλούν στην καλοκαιρινή τους εκδήλωση την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022 και ώρα 21.00 στο κατάστημα "Απολαυστικόν" στο Δερβένι.

Τραγούδι: Γιάννης Ρασούλης/ Γιάννης Κιμπιζής

Τηλέφωνο κρατήσεων 6957 772938 ΚΟΥΤΡΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

1ο Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Αίγειρας 29/7 – 2/8 από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

 https://dikepaigialeias.gr/wp-content/uploads/2022/07/POSTER51min.jpg 

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, παρουσιάζει το 1ο Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Αίγειρας το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Ιουλίου έως και τις 2 Αυγούστου στον χώρο του εμβληματικού μνημείου της Αρχαίας Αίγειρας με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Το Αρχαίο Θέατρο της Αίγειρας αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του Δήμου Αιγιαλείας και ένα επιβλητικό μνημείο που ατενίζει το γαλάζιο του Κορινθιακού Κόλπου ενώ φιλοξενεί από το 2014 σημαντικά πολιτιστικά δρώμενα.

Πέντε ημέρες γεμάτες πολιτισμό με σημαντικές συνεργασίες, με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα και ξεχωριστούς καλλιτέχνες και δρώμενα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Φωτιά στον Real FM: Σημειώθηκαν εκρήξεις - Βρέθηκαν γκαζάκια στο κτίριο στο Μαρούσι.

Φωτιά στον Real FM: Σημειώθηκαν εκρήξεις  Βρέθηκαν γκαζάκια στο κτίριο

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα στο κτίριο, όπου στεγάζονται ο Realfm 97,8 και η Realnews, επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα, ενώ ακούστηκαν και εκρήξεις. Η φωτιά ξεκίνησε από τον τρίτο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζεται ο Realfm 97,8 και επεκτάθηκε προς τα κάτω. Σημειώνεται ότι το ισόγειο του κτηρίου είναι κενό, στον πρώτο και δεύτερο όροφο στεγάζονται τα γραφεία Real FM & Real News, ενώ στον τρίτο όροφο βρίσκονται γραφεία ναυτιλιακής εταιρίας.