Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

ΤΕΕ: Συνέδριο WASTE 2019 Στερεά και Υγρά Απόβλητα

Tο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και η τεχνοοικονομική ιστοσελίδα economix.gr διοργανώνουν, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, το Συνέδριο  WASTE 2019: Στερεά και Υγρά Απόβλητα. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019 στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, στην Αθήνα.
Το Waste 2019 εστιάζει στους επιστημονικούς και τεχνικούς τομείς της κυκλικής οικονομίας, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης όπως και της αξιοποίησης αποβλήτων και λυμάτων. Στόχος του Συνεδρίου είναι η εξεύρεση στρατηγικών προκειμένου οι εξαιρετικά καινοτόμοι αυτοί

6ο Σύνταγμα Πεζικού - Χειμάρρα Σύνταγμα Ηρώων


Κόρινθος, 28 Οκτωβρίου 2019.
Πριν από 79 χρόνια σαν σήμερα η Ιστορία προκάλεσε για μια ακόμα φορά τους Έλληνες. Κι αυτοί, ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς, η ηγεσία και σύσσωμος ο λαός ομοφώνως και ομοθύμως ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση και είπαν το μεγάλο ΟΧΙ στον Ιταλό φασίστα επιβουλέα.
Είπαν όχι στις δυνάμεις του φασισμού που ήδη είχαν σαρώσει την Ευρώπη.
Και πολέμησαν οι Έλληνες στα βουνά της Ηπείρου σαν Ήρωες και πολέμησαν οι Ήρωες σαν Έλληνες, αντιστάθηκαν στη θρασύτητα του φασισμού και ενίκησαν και δοξάστηκαν.
Κι επειδή περισσότερο από την αίγλη της δόξας πρέπει να μας συγκινήσει το

ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΕΖΩΝ ΙΣΘΜΟΥ - Εργασίες αποκατάστασης των πτερυγότοιχων της γέφυρας προς Ντράσσα στην περιοχή της Αλμυρής.




Σήμερα Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Π.Ε Κορινθίας που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα για τον καθαρισμό και τη διαγράμμιση της Περιοχής του Ισθμού.
Ύστερα από τον καθαρισμό των νησίδων ακολούθησε ο καθαρισμός των γκράφιτι, το βάψιμο πεζοδρομίων, τοιχίων, στύλων καθώς και η διαγράμμιση – διάβαση των πεζών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής παρακολούθησε το κλείσιμο των εργασιών τονίζοντας ταυτόχρονα πόσο σημαντικό είναι η περιοχή του Ισθμού – είσοδος στην Πελοπόννησο – να είναι ασφαλής στην κίνηση των επισκεπτών αλλά και των οχημάτων όπου τη διανύουν. 

Επίσης σήμερα Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019 ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των πτερυγότοιχων της γέφυρας προς Ντράσσα στην περιοχή της Αλμυρής. Ύστερα από την πλημμύρα του «Ζορμπά» που έπληξε τις περιοχές Αλμυρή και Γαλατάκι η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας ξεκίνησε την αποκατάσταση των πλαϊνών τοιχίων της γέφυρας με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής παρευρέθηκε στην περιοχή όπου παρακολούθησε με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κορινθίας την έναρξη των εργασιών.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 30/10/2019 20:30

 https://www.ramona.me/media/k2/items/cache/63503204d18160dd6a733e989b70c404_L.jpg
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ      Ξυλόκαστρο  25 Οκτωβρίου2019                  
 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                 Αριθμ. Πρωτ. 12220 
 ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
Γραφείο Δημοτικού Συμβμοιίλίου 

                    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
                    Προς τους κ.κ.
  1.  Δήμαρχο
  2. Δημοτικούς Συμβούλους
  3. Προέδρους Κοινοτήτων
Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 & ΩΡΑ 20.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα: