Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Ξεκίνησε η διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ της Κορινθίας - Ο Πειφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας μιλησε για την αναβάθμηση της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθοσ - Δερβένι

  

Η διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 συνεχίστηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με αυτοδιοικητικούς και φορείς της Κορινθίας.

Ο περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας, μίλησε για την αξιοποίηση του Ισθμού της Κορίνθου, για την αναβάθμιση της περιοχής στη σιδηροδρομική γραμμή Κόρινθος – Δερβένι, για τα έργα στον Δίολκο, για τα μνημεία, για τις τουριστικές διαδρομές, για τη διαχείριση των λυμάτων, αλλά και για τα ολοκληρωμένα χωρικά σχέδια.

Οι φορείς θα στείλουν προτάσεις για έργα, ώστε αυτά να συζητηθούν εν’ όψει του νέου ΕΣΠΑ.

Πέθανε ο ακαδημαϊκός Ευάγγελος Μουτσόπουλος

  

Πέθανε σήμερα ο ακαδημαϊκός, καθηγητής φιλοσοφίας Ευάγγελος Μουτσόπουλος, σε ηλικία 91 ετών.

Ο Ευάγγελος Μουτσόπουλος γεννήθηκε στην Aθήνα το 1930. Σπούδασε Κλασσική Φιλολογία και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Aθηνών και Φιλοσοφία στο Παρίσι, όπου αναγορεύτηκε διδάκτορας (1958), και παρακολούθησε μαθήματα μουσικής και μουσικολογίας. Tο 1958 εξελέγη καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Aιξ Mασσαλίας, το 1965 τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το 1969 στο Πανεπιστήμιο Aθηνών, του οποίου διετέλεσε πρύτανης το 1977. Δίδαξε σε ξένα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.

Αναλυτικά ο «χάρτης» των αντικειμενικών αξιών – Πώς διαμορφώνονται οι ζώνες [Όλη η λίστα]

  

Τον χάρτη των νέων αντικειμενικών τιμών των ακινήτων, ο οποίος μετά τις αναπροσαρμογές καλύπτει το 98% των εντός σχεδίου περιοχών της χώρας, από 85% που ήταν μέχρι τώρα, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα προκύψουν επιβαρύνσεις στη μεσαία τάξη και στη συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών ακινήτων.

Ο στόχος των αναπροσαρμογών είναι οι νέες τιμές να συγκλίνουν με τις εμπορικές τιμές των ακινήτων, να διορθωθούν κενά και αδικίες και να διευρυνθεί η φορολογική βάση μέσω δικαιότερης κατανομής του ΕΝΦΙΑ.

Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών θα προκαλέσει αύξηση του ΕΝΦΙΑ;

Συνεργασία Βουλής των Ελλήνων και ΝΕΟΝ

 

Αθήνα, 7 Ιουνίου 2021

 

 

Συνεργασία Βουλής των Ελλήνων και ΝΕΟΝ

Πολιτιστικό Πρόγραμμα Σύγχρονης Τέχνης 2021

Έκθεση Portals | Πύλη 

Επιμέλεια: Ελίνα Κουντούρη, Διευθύντρια ΝΕΟΝ, και Madeleine Grynsztejn, Pritzker Director, Museum of Contemporary Art Chicago

πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο – Βιβλιοθήκη και Τυπογραφείο της Βουλής

11 Ιουνίου – 31 Δεκεμβρίου 2021

 

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό το εμβληματικό κτίριο του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου, ως ο νέος σύγχρονος χώρος πολιτισμού της Αθήνας. Είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Βουλής των Ελλήνων και του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ που πραγματοποιείται τη χρονιά της επετείου των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821.