Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΠΑΟΚ διέλυσε τον ΟΦΗ 4-0 στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ με τον Ρατς κορυφαίο, και σκόρερ δυο τερμάτων, διέλυσε τον ΟΦΗ 4-0 στην Τούμπα έχοντας και τρία δοκάρια, και πέρασε πρώτος στη βαθμολογία με τρεις βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό που τον περιμένει στο Φάληρο την επόμενη αγωνιστική.
 
 Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά και προηγήθηκε σε κομβικό σημείο. Το γκολ του Ρατς στο 2' μετά από σύγχυση στην άμυνα των Κρητικών βοήθησε τον «δικέφαλο» να λυθεί, να απελευθερωθεί από το όποιο άγχος του τρίποντου και εν συνεχεία να αποδώσει εξαιρετικά. Οι παίκτες του Αναστασιάδη κατάφεραν πριν καν συμπληρωθεί το μισάωρο να ΄χουν άλλες τρεις καλές στιγμές στο ματς με αποκορύφωμα τη φάση του 22', όπου ο Λόρια νίκησε σε τετ α τετ τον Σκόνδρα και στη συνέχεια της φάσης είδε τον Κάτσε να σημαδεύει σε κενή εστία το οριζόντιο δοκάρι.
Απ' ό,τι φαίνεται, όμως, αυτό το προμήνυμα για το 2-0 από τον Μακ. Στο 27', λοιπόν, ο «δικέφαλος» είδε τον Σλοβάκο για 4ο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος να σκοράρει και να δίνει σαφές προβάδισμα νίκης στην ομάδα του.

Στο 43' ο Ρατς με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 3-0 για να έρθει στο 45' ο Αθανασιάδης σε μία φάση με δυο δοκάρια και δη ένα από τον ίδιο και ένα από τον Τζανδάρη να γράψει με σουτ απέναντι στον ανήμπορο να αντιδράσει Λόρια το 4-0.
Στο δεύτερο 45λεπτο, ο ΠΑΟΚ κατέβασε ταχύτητα και ο ΟΦΗ προσπάθησε να συμμαζέψει την κατάσταση.
Ηταν, πάντως, εμφανές πως ο ΠΑΟΚ όταν ανέβαζε ταχύτητα, όποτε ήθελε, απειλούσε… Φάνηκε στο 62' με τον Μακ, όπως και στο 65' με τον Κλάους. Και αυτά την ώρα που οι Κρητικοί κατόρθωναν στο 65' να απειλήσουν για πρώτη φορά τον «δικέφαλο» με τον Τζορτζ να σημαδεύει το δοκάρι του Γλύκου.
Το 4-0 έμελλε να μην αλλάξει με τον ΠΑΟΚ να απολαμβάνει, πλέον, τη μοναξιά της κορυφής και να πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία όχι μόνο στο ματς του Europa με τους Γάλλους, αλλά και στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.
ΠΑΟΚ (Αγγελος Αναστασιάδης): Γλύκος, Ρατς, Βίτορ, Κατσικάς, Σκόνδρας, Τζανδάρης (69΄ Παπαδόπουλος), Κάτσε, Τζιόλης (77΄ Μάρτενς), Μακ, Σαλπιγγίδης (69΄ Γκολάσα), Αθανασιάδης.
ΟΦΗ (Τζενάρο Γκατούζο): Λόρια, Μπανούσης (46΄ Τζορτζ), Μονιάκης, Μειτέ, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μακρής (58΄ Ραζάκ), Κάλαιτζιτς, Λαμπρόπουλος, Πετρόπουλος, Περογαμβράκης (46΄ Κουτσιανικούλης).

* Η αυλαία πέφτει την Δευτέρα με την αναμέτρηση Καλλονή – Πανθρακικός.

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να δείξει τις δυνατότητές σε φιλικό στη Λαμία



Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να δείξει τις δυνατότητές της κόντρα στη Λαμία και με μία υποτονική εμφάνιση περιορίστηκε στο 0-0 στο φιλικό που έγινε την Κυριακή
 Την πιο ρηχή της εμφάνιση από τη μέρα που ξεκίνησε την φετινή της προετοιμασία έκανε στη Λαμία η ΑΕΚ. Το τελικό 0-0 «καθρεπτίζει» απόλυτα την εικόνα του αγώνα, με την «Ένωση» να απειλεί ελάχιστα και να μην μπορεί να δείξει τις δυνατότητες που έχει φανερώσει σε προηγούμενα παιχνίδια της
Λαμία: Γεωργίου (46' Μπλάζιτς), Ζουλιώτης (74' Μπριτσιάν), Τσαμούρης (46' Κωστόπουλος), Ρέπετσας, Λεάντρο, Φατιόν, Καμαρά (74' Αντωνόπουλος), Βασιλόγιαννης, Γιένγκα, Φράγκος (46' Γκούρμα), Νεόφυτος.
ΑΕΚ: Ανέστης (54' Καραγκιολίδης), Γεωργέας (71' Κορδέρο), Γροντής (71' Σβάρνας), Κολοβέτσιος (50' Λαμπρόπουλος), Σαρρής (63' Τζανετόπουλος), Ρόβας (50' Φαγέ), Mάνταλος (50' Μάντραλος), Ζόριτς, Ντούνης, Πλατέλλας (50' Μπαρμπόσα), Αραβίδης (63' Πεταυράκης)

Πήραν «σκούπα» στον Παναιγιάλειο

Πήραν «σκούπα» στον Παναιγιάλειο
Οι εκκαθαρίσεις στο δυναμικό του Παναιγιάλειου πριν ακόμα γίνει η σέντρα στο νέο πρωτάθλημα συνεχίστηκαν με τον Παναγιώτη Ατματζίδη. Συγκεκριμένα, οι «μελανόλευκοι» ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας με τον 27χρονο μεσοεπιθετικό, όπως είχαν κάνει λίγες μέρες νωρίτερα με τον Κοιλιάρα. Αμφότεροι φαίνεται να πλήρωσαν το μάρμαρο για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Ερμιονίδα.
Στον αγωνιστικό τομέα, χθες η ομάδα του Μουράτ Σεροπιάν με καλή εμφάνιση επικράτησε 3-0 του Φωστήρα στο Αίγιο. Τα γκολ σημείωσαν οι Μίλιεβιτς, Σπίνουλας και Κατσικοκέρης.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
Την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται επιβεβαίωσε η Παναχαϊκή στο οικογενειακό δίτερμα με την ομάδα Νέων, της οποίας επιβλήθηκε με 6-1. Δύο γκολ σημείωσε ο Οσμάν Πάτο, όπως και ο Σκερλετίδης, ενώ δίχτυα βρήκαν και οι Στεργίδης, Μαρουκάκης.

2 χρόνια diastixo.gr - μεγάλη γιορτή στις 30/09 στο Polis Art Cafe

Εμφάνιση diastixo-logo.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το diastixo.gr, το μεγαλύτερο ελληνικό ενημερωτικό site για το βιβλίο,
γιορτάζει τα δύο χρόνια λειτουργίας του με μια μεγάλη εκδήλωση
στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα, Αίθριο Στοάς Βιβλίου)
την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου από τις 21:00
και σας προσκαλεί όλους για ένα ποτήρι κρασί.
Θα χαρούμε πολύ να τα πούμε από κοντά!

Μουσικές επιλογές από τους παραγωγούς του Street Radio
Κιθάρα: Φώτης Σούκας, Τραγούδι: Θεοδώρα Τζίτα


Χορηγοί: Κατώγι Αβέρωφ, Μπισκότα Παπαδοπούλου, Printfair, New York College, Public, Gema, Gutenberg, Αιώρα, Βιβλική Εταιρία, Δίαυλος, Εκκρεμές, Ιωλκός, Καστανιώτης, Κλειδάριθμος, Δέσποινα Κυριακίδη, Λιβάνης, Μίνωας, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, Παρουσία, Πατάκης, Ι. Σιδέρης, Ψυχογιός.

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης:


Για περισσότερο υλικό επισκεφθείτε το site της εκδήλωσης :http://2xronia.diastixo.gr/index.php

Polis Art Cafe: Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα, Αίθριο Στοάς Βιβλίου, τηλ.: 210 3249588


diastixo.gr
Πτολεμαίων 4, 11635 Αθήνα, τηλ.: 210-7212307, info@diastixo.gr


Aγχωτική νίκη στη "Λεωφόρο", o ΠΑΟ με 1-0 επί της Νίκης Βόλου

 
Με σκόρερ ξανά τον Ατζαγκούν ο Παναθηναϊκός πήρε αγχωτική νίκη, στη "Λεωφόρο", με 1-0 επί της Νίκης Βόλου η οποία τελείωσε το ματς με 10 παίκτες.
Από το πρώτο λεπτό του αγώνα οι διαθέσεις των δύο ομάδων ήταν ξεκάθαρες. Ο Παναθηναϊκός ήθελε να πιέσει και να σκοράρει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ενώ η Νίκη Βόλου προσπαθούσε να καλύψει τους χώρους και να αμυνθεί όσο καλύτερα γίνεται. Οι φιλοξενούμενοι δεν επέτρεψαν στους “πράσινους” να γίνουν πολλές φορές απειλητικοί στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο η ομάδα του Αναστασίου ευτύχησε να σκοράρει λίγο πριν το ημίχρονο. Συγκεκριμένα στο 42ο λεπτό, όταν ο Πράνιτς έκανε ωραία προσπάθεια και πάσαρε στον Ατζαγκούν ο οποίος τελείωσε υποδειγματικά τη φάση με σουτ μέσα από την περιοχή. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Η Νίκη Βόλου προσπάθησε να γίνει πιο τολμηρή στις αντεπιθέσεις της, ωστόσο ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 2-0 με τον Καρέλη στο 62΄ και τον Δώνη στο 81΄. 
Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο ευνοικά για τους γηπεδούχους όταν στο 84΄ η Νίκη Βόλου έμεινε με παίκτη λιγότερο όταν ο Αργυρίου είδε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Δύο λεπτά αργότερα ο Κλωναρίδης και ο Ντίνας έχασαν μεγάλη ευκαιρία να τελειώσουν πρόωρα το ματς, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι μέχρι το φινάλε και οι “πράσινοι” πανηγύρισαν τους τρεις βαθμούς. Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Νάνο, Ζέκα, Λαγός (52' Δώνης), Πράνιτς, Ντίνας, Καρέλης (66' Πέτριτς), Ατζαγκούν (80' Κλωναρίδης).
 Νίκη Βόλου (Σβεν Βαντεμπρόεκ): Ταίρης, Ίβενς, Τσουκάνης, Λάουκς, Κυζιρίδης (78' Ροτζέριο), Καρασαλίδης, Αργύρης, Κοτσαρίδης (56' Σταμπολζίεφ), Νικλητσιώτης (78' Σωτηράκος), Αργυρίου, Τζιώρας. 

*Σπουδαίο «διπλό» σημείωσε η Κέρκυρα στην Λιβαδειά ( 2-3), ισοπαλία είχαμε στο Παγκρήτιο (Εργοτέλης - Παναιτωλικός 1-1), ενώ η Βέροια επικράτησε του ΠΑΣ (2-0) που αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 39' λόγω αποβολής του Ντάσιου. Στις 20:30 ο ΠΑΟΚ αναμένεται να έχει δύσκολο έργο στην Τούμπα απέναντι στον ΟΦΗ. Η αυλαία πέφτει την Δευτέρα με την αναμέτρηση Καλλονή – Πανθρακικός.  

Τα αποτελέσματα
Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης 0-1
Πανιώνιος - Ξάνθη 1-1
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-0
Παναθηναϊκός - Νίκη Βόλου 1-0
Βέροια - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
Λεβαδειακός - Κέρκυρα 2-3
Εργοτέλης - Παναιτωλικός 1-1
20:30 ΠΑΟΚ - ΟΦΗ

Δευτέρα 29/9
19:30 Καλλονή - Πανθρακικός

"Ο τάφος της Αμφίπολης πιθανόν ανήκει στην Ολυμπιάδα, τη μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου"

`Ο τάφος της Αμφίπολης πιθανόν ανήκει στην Ολυμπιάδα, τη μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου`
 Δημοσιεύμα του History Channel "στοιχηματίζει" ότι θαμμένη στον τάφο της Αμφίπολης είναι η Ολυμπιάδα.
Το δημοσίευμα, ξεκινά με αναφορά στην ανακάλυψη των Καρυάτιδων, που φυλούν την είσοδο του θαλάμου ενώ αναφέρεται ότι σύμφωνα με ορισμένους μελετητές, η παρουσία των γλυπτών αυτών, "υποδηλώνουν σαφώς πως ο τάφος ανήκει στην Ολυμπιάδα, τη μητέρα του μεγάλου πολεμιστή και βασιλιά της Μακεδονίας, Μέγα Αλέξανδρο".

Οι πλουσιότεροι Έλληνες το 1979. Βρήκαμε τις φορολογικές τους δηλώσεις (και τότε η φοροδιαφυγή οργίαζε)...

plousioi-ellines-1979

Το 1981 η εφημερίδα «Ακρόπολις» έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των πλουσιότερων Ελλήνων, σύμφωνα με τις φορολογικές τους δηλώσεις τις οποίες κατάφερε να βρει. Πριν διαβάσετε τα ποσά, καλό είναι να έχετε υπ’ όψιν, ότι σημασία έχει η αγοραστική αξία και τότε ο πληθωρισμός έτρεχε με 30%. Πρώτος στη σειρά, εμφανιζόταν ο ιδιοκτήτης της κλωστοϋφαντουργίας «Πεταλούδα», Ελευθέριος Μουζάκης, με εισοδήματα 186.770.500 δραχμών, (περίπου 540 χιλιάδες ευρώ), ενώ τη δεύτερη θέση κατείχε ο επιχειρηματίας Πρόδρομος Αθανασιάδης – Μποδοσάκης, με 114.371.980 δραχμές. Τρίτος ήταν ο Βαρδής Βαρδινογιάννης με 73.103.834 δραχμές, ενώ πρώτος πολιτικός στη λίστα, ήταν ο βουλευτής τότε, και πρώην πρωθυπουργός, Γεώργιος Ράλλης με 16.897.690 δραχμές....
dikigoroi-1979 
Στα αξιοσημείωτα επίσης, περιλαμβάνονται τα εισοδήματα των πολιτικών μηχανικών της εποχής, τα οποία ξεπερνούσαν κατά πολύ εκείνα των δημοφιλών καλλιτεχνών. Στους τελευταίους, την κορυφαία θέση καταλάμβανε ο Γιάννης Μαρκόπουλος με 8 εκατομμύρια δραχμές, ενώ εντύπωση προκαλεί η απουσία της Αλίκης Βουγιουκλάκη από τη λίστα για την οποία, ωστόσο, υπήρχε υποσημείωση ότι δήλωσε εισόδημα 825.714 δραχμών. Υψηλά ήταν και τα εισοδήματα των γιατρών, ωστόσο, με εξαίρεση τον πρώτο της σχετικής λίστας, Ιωάννη Καπογιάννη, με εισόδημα 11.416.934 δραχμές, οι υπόλοιποι είχαν σημαντικά χαμηλότερες απολαβές, τόσο από τους πολιτικούς μηχανικούς όσο και από τους καλλιτέχνες. Περιττό να πούμε ότι πάρα πολλά από τα ονόματα της λίστας αυτής, παραμένουν μέχρι σήμερα στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας.
politikoi-1979giatroi-1979 Εντύπωση προκαλούσε η όγδοη θέση και τα εισοδήματα των 31.605.949 δραχμών, που είχε δηλώσει ο κομμωτής Άγγελος Χατζηιωάννου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην πρώτη δεκάδα, εκτός από το «χρυσό ψαλίδι», βρίσκονταν μόνο βιομήχανοι και εφοπλιστές. Επίσης, για να υπάρχει ένα οικονομικό μέτρο σύγκρισης, αναφέρεται ότι την εποχή εκείνη, με 800 χιλιάδες δραχμές μπορούσε κάποιος να αγοράσει διαμέρισμα 80 τετραγωνικών μέτρων στη Νέα Ιωνία! Το συμπέρασμα είναι ότι και τότε η φοροδιαφυγή οργίαζε, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που συμβαίνει και σήμερα. Ποδοσφαιριστές, καλλιτέχνες και καταξιωμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, απουσιάζουν από τη λίστα των πλουσίων. Η μόνη ουσιαστική διαφορά είναι ότι τότε οι πολιτικοί ήταν φτωχότεροι από τους σημερινούς. Ωστόσο, τα πολλά τυπογραφικά λάθη, άφηναν αμφιβολίες για την αξιοπιστία της λίστας αφού, σε κάποιες περιπτώσεις, μισθωτοί και αγρότες εμφανίζονταν να έχουν δηλώσει εισοδήματα εκατομμυρίων δραχμών, χωρίς βέβαια κάτι τέτοιο να ισχύει....

mixanitouxronou.gr

Πήραν πρόκριση στο Κύπελλο Λουτράκι , Βάρδα, Πανελευσινιακός , Παναργειακός, Ερμής Κιβερίου, Καλαμάτα, Αιολικός και Δόξα Νέας Μανωλάδας

cfoot2 
Στη 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου θα δώσει κανονικά το 'παρών' ο Α. Ο Λουτρακίου καθώς πήρε την πρόκριση επικρατώντας με 1 - 0 του Μανδραϊκού . Στη δεύτερη αγωνιστική οι "Ορανιέ" θα αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟ Βάρδας ο οποίος επεβλήθη με 3 - 0 του Αστέρα Μαγούλας,
Ο Πανελευσινιακός πέτυχε μεγάλη νίκη - πρόκριση με 0 - 4 στην Κάτω Αχαία  επί της Αχαϊκής και στην δεύτερη αγωνιστικής θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Παναργειακό πού πήρε πρόκριση με 0 - 1 στην Τρίπολη επί του Παναρκαδικού
Στην επόμενη αγωνιστική του Κυπέλλου και ο Ερμής Κιβερίου, καθώς πήρε την πρόκριση με σκορ 3-1 απέναντι στον Ζακυνθιακό. Η πρωταθλήτρια Αργολίδας θα αντιμετωπίσει στην 2η αγωνιστική  την Καλαμάτα που κέρδισε με το γκολ του Γεωργακόπουλου στο 60' 1 - 0 στην  Κύμη την τοπική ομαδα.
 Ο Αιολικός περνά χωρίς αγώνα στην επόμενη αγωνιστική του θεσμού όπου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Δόξα Νέα Μανωλάδας που επικράτησε στα πέναλτι 6 - 5  επί του Βύζαντα  Μεγάρων . Η κανομική διάρκεια του αγώνα και η παραταση έληξε 0-0.

Η 1η αγωνιστική του 3ου ομίλου
για το κύπελλο Γ' Εθνικής

ΑΟ Λουτράκι-Μανδραϊκός 1-0
Αχαϊκή-Πανελευσινιακός 0-4
Ερμής Κιβερίου-Ζακυνθιακός 3-1
Δόξα Νέας Μανωλάδας-Βύζας Μεγάρων  (0-0. κ. αγ. & παράταση) 6-5 στα πέναλτι
Παναρκαδικός-Παναργειακός 0-1
ΠΑΟ Βάρδας-Αστέρας Μαγούλας 3-0
Κύμη-Καλαμάτα 0-1
Προκρίνεται άνευ αγώνα ο Αιολικός

2η Αγωνιστική:
Δόξα Νέας Μανωλάδας– Αιολικός
ΑΟ Λουτράκι– ΠΑΟ Βάρδας
Παναργειακός– Πανελευσινιακός
Ερμής Κιβερίου– Καλαμάτα

3η Αγωνιστική:
12 Νικητής Παναργειακός– Πανελευσινιακός / Νικητής ΑΟ Λουτράκι– ΠΑΟ Βάρδας
13 Νικητής Ερμής Κιβερίου– Καλαμάτα /Νικητής Δόξα Νέας Μανωλάδας– Αιολικός



Source: http://www.eleftheriaonline.gr/notosport/football/item/4729-kalamata-kimi-kypello-g-ethnikis

Source: http://www.eleftheriaonline.gr/notosport/football/item/4729-kalamata-kimi-kypello-g-ethnikis


Source: http://www.eleftheriaonline.gr/notosport/football/item/4729-kalamata-kimi-kypello-g-ethnikis

Στο Ποτάμι τα "ορφανά" του Σημίτη...

Stavros-Theodorakis-Potami

Στο Ποτάμι επιχειρούν να στεγαστούν πολλά από τα λεγόμενα “ορφανά” του Κώστα Σημίτη, δηλαδή στελέχη που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διακυβέρνηση του τόπου, την περίοδο 1996-2004, στη συνέχεια ωστόσο παραμερίστηκαν από τον Γιώργο Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ.
Και ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης άλλωστε έχει “σημιτικές” ρίζες, καθώς ποτέ δεν έκρυψε τη συμπάθειά του για τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού και το εγχείρημα του “εκσυγχρονισμού”.
Με τις δημοσκοπήσεις να προδικάζουν ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές το Ποτάμι θα δώσει μάχη με τη Χρυσή Αυγή για την τρίτη θέση, πίσω από ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, είναι εύλογο αρκετά στελέχη του λεγόμενου “εκσυγχρονιστικού” μπλοκ, να βλέπουν το κόμμα που ίδρυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης ως… φιλόξενο λιμάνι για να διεκδικήσουν εκ νέου τη συμμετοχή τους στη διαχείριση της εξουσίας, μέσω μιας συμμαχικής κυβέρνησης.

ysterografa.gr

"Σφαγή" στη Β' Αθηνών για τη Νέα Δημοκρατία

Nea-Dimokratia-grafeia-Syggrou

Στα όρια της “σφαγής” οδηγείται η κατάσταση που διαμορφώνεται για τη Νέα Δημοκρατία στη Β’ Αθηνών, με πολλούς εν ενεργεία υπουργούς και κορυφαία στελέχη να διαγκωνίζονται για μια θέση στην επόμενη Βουλή.
Εφόσον επιβεβαιωθούν και στην κάλπη τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που καταγράφουν πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως διαφοράς, εκτιμάται ότι περισσότεροι από τους μισούς σημερινούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Αθηνών, δεν θα καταφέρουν να επανεκλεγούν.
Κι αν οι περιπτώσεις των Κυριάκου Μητσοτάκη, Αργύρη Ντινόπουλο και Άδωνη Γεωργιάδη, που βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο επίκεντρο αντιπαράθεσης, είναι οι πλέον χαρακτηριστικές, δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουμε μερικές ακόμη.
Για παράδειγμα, στη Β’ Αθηνών αναμένεται να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους ο Νίκος Δένδιας και ο Γιάννης Μιχελάκης, ενώ υπάρχει και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, που βρίσκεται στο επίκεντρο σκληρής εσωκομματικής κριτικής για τις δημόσιες τοποθετήσεις της.
Σε κάθε περίπτωση, η “γαλάζια σφαγή” στη Β’ Αθηνών αναμένεται να έχει ευρύτερες επιπτώσεις στο εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, στην οποία δοκιμάζεται κάθε φορά η συσπείρωση του εκάστοτε κυβερνώντος κόμμματος. 

ysterografa.gr

Κουβέλης: Να… εξοριστεί από τη διακυβέρνηση η ΝΔ

Fotis-Kouvelis-Alexis-TsiprasΣτον πολιτικό παραμερισμό της Νέας Δημοκρατίας στοχεύει ο Φώτης Κουβέλης, ζητώντας να δρομολογηθούν οι ζυμώσεις για μια “προοδευτική διακυβέρνηση” μετά τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, χωρίς τη συμμετοχή της Συγγρού στην εξουσία.
Η συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας 180 βουλευτών από τη σημερινή Βουλή, και η αποτροπή έτσι της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, περνάει εκ των πραγμάτων μέσα και από τη Δημοκρατική Αριστερά, και από τη στάση που θα επιλέξει να κρατήσει ο Φώτης Κουβέλης.
Με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στη “Real News”, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ όχι μόνο προβλέπει πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο, αλλά αφήνει να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να συγκροτηθεί μετεκλογικά μια νέα κυβερνητική πλειοψηφία, “προοδευτικού χαρακτήρα”, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.
“Δύσκολα θα αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο”, είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του Φώτη Κουβέλη.
Και συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, το όνομα του οποίου έχει πρωταγωνιστήσει στα σενάρια για τη διαδοχή του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, σημειώνει: “Αν το ΠΑΣΟΚ μεταβάλει τη στάση του, μπορεί να γίνει μέρος της προοδευτικής διακυβέρνησης”.

ysterografa.gr

Πόσο θα μειωθούν οι μισθοί στο Δημόσιο το 2015 – Αποκαλυπτικές οι προβλέψεις του προϋπολογισμού

Μείωση των δαπανών για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων το 2015 από τα 15,480 δισ. ευρώ φέτος, στα 14,824 δισ. ευρώ το 2015 , δηλαδή θα υποχωρήσουν κατά 4,2% ή κατά 656 εκατ. ευρώ, προβλέπει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, ικανοποιώντας την απάιτηση της τρόικα για νέο Ενιαίο Μισθολόγιο στο Δημόσιο και μεγαλύτερη μείωση της μισθολογικής δαπάνης σε βάθος τριετίας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του news.gr τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν ήδη εξετάσει τις αλλαγές που θα φέρουν στο υφιστάμενο Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου και θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στην τρόικα την επομένη εβδομάδα. Στόχος είναι να υπάρξει μια συμφωνία εγκαίρως ώστε να ψηφισθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις το αργότερο έως στα μέσα Δεκεμβρίου και να ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2015.
Οι αλλαγές που επιθυμούν τρόικα και κυβέρνηση κινούνται στις εξής κατευθύνσεις:
– Θεωρούν πως υπάρχουν ακόμα στρεβλώσεις στο Ενιαίο Μισθολόγιο που έχουν να κάνουν με τον τρόπο με το οποίο αυτό εφαρμόστηκε. Συγκεκριμένα θεωρεί πως υπάρχουν υπάλληλοι σε υπουργεία που αμείβονται περισσότερο από υπαλλήλους με ίδια προσόντα σε άλλα υπουργεία. Στην βάση αυτή θέλει να εξισωθούν οι μισθοί υπαλλήλων με ίδια προσόντα, αλλά και να καταργηθούν οι μη μισθολογικές παροχές ( μεταφορές, σίτιση, κ.α.).
– Θεωρούν πως απαιτείται διεύρυνση της μισθολογικής διαφοράς ανάμεσα στους υπαλλήλους με πανεπιστημιακή ή τεχνολογική εκπαίδευση και σε εκείνους με δευτεροβάθμια ή υποχρεωτική. Στη βάση αυτή θα υπάρξει αύξηση του ελάχιστου χρόνου παραμονής στα μισθολογικά κλιμάκια κατά δύο έτη για τους υπαλλήλους δευτεροβάθμιας ή υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Έτσι, θα παραμένουν για περισσότερο καιρό στο ίδιο κλιμάκιο οι εν λόγω υπάλληλοι και αυτομάτως θα διευρύνεται η μισθολογική τους διαφορά με τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης.
– Θεωρούν πως πρέπει να μειωθούν περαιτέρω από την 1η Ιανουαρίου 2015 οι μισθοί εκείνων των υπαλλήλων που έχουν μείνει στάσιμοι διότι είχαν περικοπεί πάνω από το 25% τα προηγούμενα χρόνια (υπερβάλλουσα μείωση).
Πάντως για να χρυσώσουν το χάποιο τρόικα και κυβέρνηση εξετάζουν την αναγνώριση από το Δημόσιο της προϋπηρεσίας από τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να υπάρχει με τον τρόπο αυτό και ένα προσθετό κίνητρο για τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα να εργαστούν στο δημόσιο τομέα. 

aftodioikisi.gr

Παράπονα Ολυμπιακού για οργανωμένο σχέδιο εναντίον του!

karapapas
Για οργανωμένο σχέδιο κατά του Ολυμπιακού, έκανε λόγο διευθυντής επικοινωνίας των Πειραιωτών, Κώστας Καραπαπάς, μετά την ήττα από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.
Μετά το τέλος του αγώνα στο Περιστέρι, ο διευθυντής επικοινωνίας του Ολυμπιακού Κώστας Καραπαπάς έκανε παράπονα για την διαιτησία και μίλησε για οργανωμένο σχέδιο κατά των «ερυθρολεύκων». Συγκεκριμένα μιλώντας στην κάμερα της NOVA ανέφερε: «Είναι η πέμπτη σερί αγωνιστική κατά την οποία αλλάζουν οι κανονισμοί σε βάρος του Ολυμπιακού. Δεν είναι ότι είδαμε παίκτη να χτυπάει με τα δύο πόδια παίκτη μας και όχι να μην αποβάλλεται αλλά να μην κερδίζουμε φάουλ. Είναι σαφές ότι υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο. Υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο για να σταματήσει τον Ολυμπιακό, αλλά να είναι σίγουροι πως αυτή η ομάδα δεν σταματιέται. Δεν σταματιέται, ούτε από κακούς διαιτητές ή διαιτητές που εν πάση η περιπτώσει έρχονται για να μην δώσουν τέτοια φάουλ.
ADVERTISEMENT
Αυτή η ομάδα δεν σταματιέται ούτε από αλήτες οι οποίοι μπορεί να γράφουν και να λένε ό,τι θέλουν στα ΜΜΕ. Αυτή η ομάδα δεν σταματιέται ούτε από επίορκους δικαστικούς, ούτε από κανέναν. Αυτή την ομάδα δεν μπορεί να την σταματήσει κανείς. Εμείς, λοιπόν, σε αυτή την μέρα που κάποιοι θα γελάνε με όλους αυτούς που έλεγαν τόσο καιρό ότι ο Ολυμπιακός με τους δανεικούς ποδοσφαιριστές που δίνει σε άλλες ομάδες, ελέγχει το πρωτάθλημα. Σήμερα, λοιπόν, πρέπει να γελάνε με σκόρερ τον Καραμάνο. Εμείς συνεχίζουμε και το μόνο που κάνουμε είναι να κλείνουμε τα μάτια μας τώρα και να βλέπουμε, από το επόμενο κιόλας λεπτό, μόνο την Μάλμε και τίποτα άλλο. Γιατί ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα επιπέδου του Champions League και εκεί θα παραμείνει. Να είναι σίγουροι όλοι».

Παντρεύτηκε στην Αιδηψό η Ζωή Κωνσταντοπούλου

zoi

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου με τα δεσμά του γάμου με τον αγαπημένο της Απόστολο Μάντη στον ιερό ναό Αγίων Αναργύρων στα Λουτρά Αιδηψού.
Η ιστοσελίδα newsit δημοσίευσε φωτογραφίες από την τελετή στην οποία έδωσε το παρών και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
 zoi1

ysterografa.gr

Ο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου δεν θα γίνει χαβούζα της Πελοποννήσου...

 
Ο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου φτιάχτηκε για να εξυπηρετεί τους τότε καποδιστριακούς δήμους Ξυλοκάστρου, Ευρωστίνης και Φενεού. Έχει τη δυνατότητα να δέχεται περίπου 12.500 τόνους σκουπίδια το χρόνο και μέγιστη χωρητικότητα 250.000 τόνους (ή 380.000 κυβικά μέτρα).
Αυτή τη στιγμή δεν έχει μονάδα επεξεργασίας στραγγιδίων και για ένα χρονικό διάστημα τα στραγγίδια θα πηγαίνουν στο βιολογικό καθαρισμό Ξυλοκάστρου που βρίσκεται δίπλα. Όπως καταλαβαίνουμε από τη λειτουργία όλων των άλλων ΧΥΤΑ της χώρας, έτσι κι αλλιώς είναι πολύ εύκολο μια τέτοια εγκατάσταση να γίνει ρυπογόνα. Η πανελλαδική εμπειρία δείχνει ότι τα στραγγίδια των ΧΥΤΑ είναι τοξικές βόμβες και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή αυτού του είδους οι εγκαταστάσεις. Φανταστείτε να πετάμε περισσότερα σκουπίδια από αυτά που μπορεί να δεχτεί.
Η άδεια λειτουργίας που εκδόθηκε πρόσφατα και οι περιβαλλοντικοί όροι της μελέτης αναφέρουν καθαρά τις δυνατότητες της εγκατάστασης και όλα αυτά που σχεδιάζει το ΥΠΕΚΑ και ο κ. Μανιάτης θα καταστρέψουν και το ΧΥΤΑ και τον τόπο μας (δείτε την άδεια εδώ https://diavgeia.gov.gr/decision/view/ΩΧΟΕ7Λ1-ΘΔΩ).
Δεν πρέπει και δεν θα τους αφήσουμε να το κάνουν. Η νομική αλλά και η δυναμική αντίδρασή μας οργανώνεται και πρέπει να βοηθήσετε όλοι σε αυτή την κατεύθυνση...

Για να πάρουμε μια ιδέα τι σημαίνει να μη λειτουργεί σωστά ένας ΧΥΤΑ ας ρίξουμε μια ματιά εδώ... www.anasta.de



Ανδρέας Ζάρρος 

 
Εαν θέλουν κάτι να στείλουν προς το Ξυλόκαστρο το ΥΠΕΚΑ και οι νότιοι γείτονες, ας στείλουν τουρίστες για να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας. Αυτούς θα τους δεχτούμε με χαρά. Τα σκουπίδια τους όμως όχι. Και ας συνειδητοποιήσουν οι πάντες ότι αυτό δεν είναι καπρίτσιο...
Είναι θέμα υγιεινής και επιβίωσης!

Vlasis Xylokastro

 

ΘΑ ΡΙΞΕΙ Η ΑΜΥΝΑ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ;

Με τον Υπουργό Εξωτερικών κ.Βενιζέλο στον ΟΗΕ, τον απερχόμενο Υπουργό Αμύνης κ.Αβραμόπουλο στον αέρα μεταξύ Βρυξελλών και Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλου, τον νυν ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγό κ.Κωσταράκο, μετά την ήττα του στην προσπάθεια για την κατάληψη της θέσης του προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, να αναζητά φυσιολογικά μία μεγάλη επιτυχία από τη μία πλευρά και τον νέο Πρωθυπουργό της αναποφάσιστης Τουρκίας κ.Νταβούτογλου, με το γνωστό και αποτυχημένο δόγμα του, στην άλλη οι συνθήκες διαμορφώνονται περίεργα ενόψει και της διακλαδικής άσκησης των Ενόπλων Δυνάμεων "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014" που θα εκτελείται από αύριο και για όλη την εβδομάδα, με εντολές και ευθύνη του Στρατηγού Κωσταράκου, σε ένα Αιγαίο που λυσσομανάει.

ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο ένας μετά τον άλλον οι κατέχοντες τη μοίρα του ελληνικού λαού, εκλεγμένοι δημοκρατικά πολίτες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ανακαλύπτουν σύμφωνα με τα δημοσιεύματα και μία ημερομηνία εκλογών. Άλλος το Δεκέμβρη, άλλος το Φλεβάρη, άλλος αύριο.

Μία κοινωνία υπάρχει ως Κράτος και ζει ως λαός επιλέγοντας ένα Πολίτευμα. Οι Έλληνες έδιωξαν τον ξενόφερτο Βασιλιά και επέλεξαν την Προεδρευόμενη Δημοκρατία. Μία Δημοκρατία ίσων πολιτών που ζει και πεθαίνει αν απαιτηθεί με την πίστη σε ένα Σύνταγμα. Αυτό ήθελε ο Καποδίστριας, αυτό ήθελε ο Χαρίλαος Τρικούπης, αυτό ήθελε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, αυτό ήθελε ο Γεώργιος Παπανδρέου, αυτό ήθελε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής

Κύπελλο Γ' Εθνικής: Οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο


Κύπελλο Γ’ Εθνικής: Σέντρα με δύο παιχνίδια | onsports.gr
Ο Παναρκαδικός υποδέχεται τον Παναργειακό, σε μια γρήγορη… ρεβάνς της ήττας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ο ΑΟ Λουτράκι κοντράρεται με τον Μανδραϊκό, ενώ η Αχαϊκή αντιμετωπίζει τον Πανελευσινιακό. Ο Ερμής Κιβερίου φιλοξενεί τον Ζακυνθιακό, ενώ η Δόξα Μανωλάδας αγωνίζεται με τον Βύζαντα Μεγάρων. Η Κύμη διασταυρώνει τα ξίφη της με την Καλαμάτα, ενώ ο ΠΑΟ Βάρδας θέλει την πρόκριση κόντρα στον Αστέρα Μαγούλας. Ο Αιολικός περνά χωρίς αγώνα στην επόμενη αγωνιστική του θεσμού
H σέντρα για την 1η αγωνιστική των ομίλων της Γ' Εθνικής στο Κύπελλο, έχει οριστεί την Κυριακή στις 15:30
 3ος ΟΜΙΛΟΣ
 1η Αγωνιστική:
ΑΟ Λουτράκι-Μανδραϊκός
Αχαϊκή-Πανελευσινιακός
Ερμής Κιβερίου-Ζακυνθιακός
Δόξα Νέας Μανωλάδας-Βύζας Μεγάρων
Παναρκαδικός-Παναργειακός
ΠΑΟ Βάρδας-Αστέρας Μαγούλας
Κύμη-Καλαμάτα

* Ο Αιολικός προκρίνεται χωρίς αγώνα.


2η Αγωνιστική:
8 Νικητής 4 – Αιολικός
9 Νικητής 1 – Νικητής 6
10 Νικητής 5 – Νικητής 2
11 Νικητής 3 – Νικητής 7

3η Αγωνιστική:
12 Νικητής 10 – Νικητής 9
13 Νικητής 11 – Νικητής 8