Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης: Πρόσκληση για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 28/12/2020

https://yt3.ggpht.com/a/AATXAJy9vRNUa2tz3b7XtcZh10MiH7myvGyqpFZ2xRVzdg=s900-c-k-c0x00ffffff-no-rj

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προς τους κ.κ.

  1. Δήμαρχο
  2. Δημοτικούς Συμβούλους
  3. Προέδρους Κοινοτήτων

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί  την  Δευτέρα  28 Δεκεμβρίου 2020 & ΩΡΑ  20:00  μ.μ   σε τακτική συνεδρίαση  με τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 18318/13.03.2020  εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και το άρθρο 10 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου   (ΦΕΚ 55/Α/11.03.2020), την αριθμ.40/31-3-2020 και 426/13-11-2020   εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, την αριθμ.1822/16-3-2020 εγκύκλιο  του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

  • Συζήτηση και λήψη κατ΄αρχήν απόφασης για τη χορήγηση δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αντικατάσταση δημοτικού ηλεκτροφωτισμού.
  • Έγκριση συμμετοχής στο πρόγραμμα καταπολέμησης δάκου  της ελιάς για το έτος 2021
  • Αίτημα κ.Καλαντζή για λύση σύμβασης μίσθωσης  δημοτικού ακινήτου στα Σαρανταπηχιώτικα.
  • Αντικατάσταση μελών στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης λόγω παραιτήσεων.
  • Αίτημα συλλόγου  Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Ξυλοκάστρου και Περιχώρων για παραχώρηση χώρου στο Ξυλόκαστρο για τη στέγαση των γραφείων τους.
  • Τροποποίηση προϋπολογισμού.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΣΚΟΣ

Ψηφιακός μετασχηματισμός για το δήμο Κορινθίων

 

Ο Δήμος Κορινθίων, μετασχηματίζεται ψηφιακά και παρέχει πλέον έξι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, για επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, μέσω της πλατφόρμας e-Υπηρεσίες.

Οι επαγγελματίες, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά, με ηλεκτρονικό τρόπο, ώστε να πάρουν βεβαιώσεις εγκατάστασης καταστημάτων

Τέλος εποχής για Τραμπ, καλώς ήρθες Μπάιντεν – Όλο το χρονικό των εκλογών στις ΗΠΑ

  

Οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020 αποτέλεσαν ένα από τα πλέον πολύκροτα γεγονότα της χρονιάς που μας πέρασε, σηματοδοτώντας την λήξη της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ ως Προέδρου. Μιας θητείας που δίχασε τον αμερικανικό λαό και προκάλεσε διεθνώς το κοινό αίσθημα όσο καμιά άλλη τα τελευταία χρόνια.

Τα στατιστικά στοιχεία των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου είναι ενδεικτικά της ιστορικότητάς τους, καθώς οι εκλογές προσέλκυσαν 158.000.000 ψηφοφόρους- τους περισσότερους που προσήλθαν ποτέ σε εκλογές από το 1900.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, έλαβε συνολικά πάνω από 81.000.000 ψήφους, τις περισσότερες που έχουν κατατεθεί ποτέ στις αμερικανικές εκλογές υπέρ ενός υποψηφίου.

Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ αποτέλεσε τον πρώτο Πρόεδρο των ΗΠΑ από το 1992, ο οποίος έχασε την ευκαιρία μιας δεύτερης συνεχούς θητείας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πληθώρα των ανεξάρτητων υποψηφίων στις εκλογές, καθώς και τα πρωτοφανή υψηλά ποσοστά ψήφων που συγκέντρωσαν μικρότερα κόμματα, όπως το Φιλελεύθερο (1%) και το Κόμμα των Οικολόγων (0,4%).

 

Ως ανεξάρτητος υποψήφιος συμμετείχε και ο δημοφιλής ράπερ Κάνιε Γουέστ,

Το σκοτάδι που παραμερίζει, για να περάσει η ελπίδα…

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2019/12/Screenshot-2020-12-25-at-9.48.00-AM-850x560.jpg 

Του Μάνου Οικονομίδη
Twitter@EmOikonomidis

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2020/09/Manos_Oikonomidis_dark-150x150.jpg

Το θέμα της πίστης είναι εν πολλοίς αμιγώς προσωπικό. Ο καθένας γνωρίζει μέσα του κατά πόσο πιστεύει, σε ποιόν πιστεύει, και τι ακριβώς πιστεύει. Υπάρχουν ωστόσο στιγμές όπου, είναι δύσκολο να παραμείνει κανείς απαθής μπροστά στο δέος που προκαλεί ένα συγκλονιστικό γεγονός.

Όπως είναι τα Χριστούγεννα. Η ενσάρκωση του Θεανθρώπου. Η Γέννηση του Χριστού. Η Γέννηση της ελπίδας…

Η ολοκλήρωση της ευτυχίας. Ο Κικίλιας τζούνιορ ήρθε ανήμερα των Χριστουγέννων

 Η ολοκλήρωση της ευτυχίας. Ο Κικίλιας τζούνιορ ήρθε ανήμερα των Χριστουγέννων  

Tου Λάζαρου Καλλιανιώτη

Η γέννηση ενός παιδιού αποτελεί την ολοκλήρωση της ευτυχίας για κάθε οικογένεια. Και ο Βασίλης Κικίλιας με τη Τζένη Μπαλατσινού, είχαν την ευλογία να ζήσουν τη μοναδική στιγμή ανήμερα των Χριστουγέννων.

«Μαζί μπορούμε να νικήσουμε τον κορωνοϊό»: Μήνυμα ελπίδας από την πρόεδρο της Κομισιόν

  

Μήνυμα ελπίδας ότι «μαζί μπορούμε να νικήσουμε αυτόν τον ιό» έστειλε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ειδικότερα, ανέφερε: «Φέτος τα Χριστούγεννα είναι διαφορετικά. Αλλά σήμερα το μήνυμά μου είναι αυτό της ελπίδας: μαζί μπορούμε να νικήσουμε αυτόν τον ιό. Σε μόλις δύο ημέρες, ξεκινά ο εμβολιασμός στην ΕΕ. Μόνο όταν εμβολιαστούν αρκετοί άνθρωποι, μπορούμε να ξεκινήσουμε να παίρνουμε πίσω τις κανονικές ζωές μας. Μέχρι τότε, να μείνετε ασφαλείς. Καλά Χριστούγεννα».

Cette année, Noël est différent. Mais aujourd'hui j'ai un message d'espoir: ensemble, nous pouvons vaincre ce virus. Dans 2 jours, la vaccination commencera dans toute l'UE. Et progressivement, nous pourrons retrouver une vie normale. D'ici là, restons prudents. Joyeux Noël.

Μια χρονιά στην καραντίνα: Πώς ξεκίνησε, πώς εξελίχθηκε και πού είμαστε τώρα

 Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά - Το όριο στο τραπέζι 

22 Μαρτίου 2020: Η Κυριακή που άλλαξε τις ζωές μας. Ανακοινώθηκε πανελλαδικό lockdown, λέξη άγνωστη μέχρι πρότινος, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή σε κάθε δραστηριότητα της καθημερινότητας: Εργασία από το σπίτι, εκπαίδευση εξ’ αποστάσεως, δικαιολογημένη μετακίνηση εκτός σπιτιού για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης με τη χρήση Sms, κάλυψη μύτης και στόματος με μάσκα. Ολα αυτά, παράλληλα με αδυναμία στενής επαφής με συγγενείς και φίλους. Το 2020 μπήκε “απαγορευτικό” σε αγκαλιές, φιλιά, αγγίγματα.

Η ισχύς της καραντίνας ξεκίνησε μία ημέρα μετά, από τις 6 το πρωί της 23ης Μαρτίου και διήρκεσε έως τις 4 Μαΐου όταν οι μηχανές της οικονομίας άρχισαν και

Τα κρουσματα κορονοιου από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα - 28 τα νέα κρουσματα σήμερα - στην Πελοπόννησο

 

  ν

Μόνον οχτώ (8) νέα κρούσματα κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου τα οποία προέρχονται  5 από την Π.Ε.  Κορινθίας και 3 από την Π.Ε. Μεσσηνίας. Νέα κρούσματα δεν ανακοινώθηκαν από τις Π.Ε. Αργολίδας, Αρκαδίας και Λακκωνίας. Επίσης άλλα 20 κρούσματα κατεγράφησαν στις Περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Ηλείας.

Σήμερα Χριστούγεννα 25/12 κατεγράφησαν, συνολικά 28 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 4.227 ( 2.254 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Παρασκευή 25/12/20 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (18),  Μεσσηνίας  (3) ,  Κορινθίας (5), Ηλείας (2), Αργολίδα (-) , Αρκαδία (-) και Λακωνία (-) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 39 θάνατοι ( 19 στην Αχαΐα, 8 στην Ηλεία και 12 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας               1.517 (18)

Π.Ε. Μεσσηνίας          672   (0) 

Π.Ε. Κορινθίας           640   (12) 

Π.Ε. Ηλείας                456    (8)

Π.Ε. Αργολίδας          414    (0) 

Π.Ε. Αρκαδίας            333   (0)

Π.Ε. Λακωνίας           195   (0)

Κορωνοϊός – κρούσματα 25/12: 50 νέοι θάνατοι, 617 νέα κρούσματα και 470 διασωληνωμένοι - Ο χάρτης της διασποράς.

 Κορωνοϊός – κρούσματα 25/12: 50 νέοι θάνατοι, 617 νέα κρούσματα και 470 διασωληνωμένοι 

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα ανακοινώνουμε 617 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Από τα 617 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν 216 κρούσματα στην Αττική και 103 στη Θεσσαλονίκη.

Στην Κοζάνη που βρισκόταν «στο κόκκινο» εντοπίστηκαν 31 κρούσματα, ενώ στην Πιερία 23.

ΔΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ: 2021 «Μένουμε …αισιόδοξοι»

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζοντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια η Διοίκηση του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ μοίρασε και φέτος επώνυμα παπούτσια ( σε συνεργασία με το κατάστημα υποδημάτων BRANDS της Τρίπολης ) σε όλα τα παιδιά των εργαζομένων.Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει φέτος η πανδημία και λόγω των αυστηρών μέτρων προστασίας που εφαρμόζει το Κέντρο κατάτου covid 19 τα δώρα παραδόθηκαν στους εργαζόμενους από τη Γραμματεία και φυσικά στον καθένα ξεχωριστά. Μαζί με τα δώρα μεταφέρθηκαν στους εργαζόμενους οι θερμές ευχές της Διοίκησης και της Προέδρου του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ κ. Κατερίνας Καρνιαδάκη η οποία στο μήνυμά της μεταξύ άλλων ανέφερε: "Εύχομαι του χρόνου να είμαστε καλά και να