Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Ατρόμητος – Κηφισιά 3-0: Μπήκε με… φόρα στο νέο έτος ο Ατρόμητος

 Ατρόμητος – Κηφισιά 3-0: Συνεχίζει να ανεβαίνει η ομάδα από το Περιστέρι 

Ο Ατρόμητος συνέχισε την αήττητη πορεία των οκτώ τελευταίων αγωνιστικών, έβαλε στο σακούλι ακόμα τρεις βαθμούς στην αναμέτρηση με την Κηφισιά (3-0) και μείωσε την απόσταση από την ζώνη των πλέι οφ στους τέσσερις βαθμούς. Η ομάδα του Περιστερίου επέδειξε αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια, αξιοποίησε τις περισσότερες από τις ευκαιρίες της και έφθασε στην ευρεία νίκη

Από την άλλη πλευρά η Κηφισιά είχε καλή παρουσία στα δυτικά προάστια, κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα,

Εκτακτες οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα σχολεία σχετικά με κορονοϊό, γρίπη και λοιμώξεις αναπνευστικού

 Εκτακτες οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα σχολεία σχετικά με κορονοϊό γρίπη και λοιμώξεις αναπνευστικού 

Για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού (λοιμώξεις από τον ιό SARS-CoV-2, γρίπη κ.α.) στα σχολεία συστήνεται από τον ΕΟΔΥ η τήρηση βασικών μέτρων από καθηγητές, μαθητές και λοιπό προσωπικό:

Τακτικό πλύσιμο των χεριών

Όταν τα χέρια είναι εμφανώς λερωμένα (σαπούνι και νερό)

Πριν και μετά: ▪Την προετοιμασία ή χορήγηση γεύματος ▪ Το γεύμα ▪ Τη χρήση της τουαλέτας

Το πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, θα ακολουθείται από προσεκτικό στέγνωμα με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.

Εναλλακτικά, συστήνεται η εφαρμογή αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.

Παναιτωλικός - Πανσερραϊκός 3-2: Mε χατ τρικ Toρεχόν κι ανατροπή η πρώτη νίκη των Αγρινιωτών το 2024

 Παναιτωλικός - Πανσερραϊκός 3-2: Mε χατ τρικ Toρεχόν κι ανατροπή η πρώτη νίκη των Αγρινιωτών το 2024 

Ένας παίκτης που μέχρι σήμερα είχε τρία γκολ επαγγελματικής καριέρας πέτυχε χατ τρικ (το 2ο στο φετινό πρωτάθλημα σ' όλα του ματς!) και προσυπέγραψε τη νίκη του Παναιτωλικού επί του Πανσερραϊκού στο Αγρίνιο με το χορταστικό 3-2.

Για τον Πέδρο Toρεχόν ο λόγος που έκανε «καθαρό» χατ τρικ (σκοράροντας με δεξί, αριστερό και το κεφάλι) για να δώσει στα «καναρίνια» τη νίκη μ' ανατροπή και να τους φέρει ισόβαθμους των Σερραίων σε μια αναμέτρηση που είχε σημασία για την κούρσα της παραμονής.

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό

 orkwmosia-arthrou 

Τα νέα τους καθήκοντα ανέλαβαν κυβερνητικά στελέχη στα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εργασίας, μετά τις ανακοινώσεις που έκανε χθες ο Παύλος Μαρινάκης για τον στοχευμένο ανασχηματισμό με επίκεντρο τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια. 

Η ορκωμοσία έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαρόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού  Κυριακού Μητσοτάκη, χοροστατουντος του αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Ιωάννη Καραμούζη,

Αμέσως μετά τον θρησκευτικό όρκο, τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου υπέγραψαν το πρωτόκολλο διορισμού τους και χαιρέτισαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία των οποίων έγινε η τελετή. 

orkomosia-0

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιστρέφει (για πέμπτη φορά) στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη θέση του Γιάννη Οικονόμου με υφυπουργό τον Ανδρέα Νικολακόπουλο. Ο Άδωνις Γεωργιάδης μετακινήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, ενώ η Δόμνα Μιχαηλίδου αναβαθμίζεται ως υπουργός Εργασίας. Υφυπουργός Παιδείας αναλαμβάνει η Ιωάννα Λυτρίβη και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

Super League 2: Ο Καμπανιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ Β' . /Δεν άνοιξε το… δώρο της Κοζάνης η ΑΕΛ

 Super League 2: Ο Καμπανιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ Β'

Σπουδαία νίκη στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή στην κατηγορία πέτυχε ο Καμπανιακός επί του ΠΑΟΚ Β', με 2-0. Η ομάδα της Χαλάστρας αγωνίστηκε με πάθος και αποφασιστικότητα και κατέβαλε την αντίσταση του ποιοτικού «δικεφάλου του βορρά». Τα γκολ για τους «ερυθρόλευκους» πέτυχαν ο Παπαστεριανός στο 7' και ο Μπούσης στο 50'.  Στο 65′ ο Γιουκούδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ταλιχμανίδη!

Προβλήματατα ύπνου και εγκεφαλική θόλωση τα νεα συμπτώματα που φέρνει η υποπαραλλαγή JN.1 του κορονοϊού.

 Κορονοϊός: Ποια νέα συμπτώματα φέρνει η υποπαραλλαγή JN.1 

Με ταχείς ρυθμούς εξαπλώνεται η υποπαραλλαγή JN.1 του κορονοϊού και πλέον έχει γίνει το πιο κοινό στέλεχος του ιού που εξαπλώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, σύμφωνα με τo Κέντρo Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νέων κρουσμάτων και σε μικρότερο βαθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία. 

Τα κρούσματα JN.1 κορονοϊού αυξάνονται, επίσης, στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, στην Κίνα και την Ινδία, και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως φυσικά και στη χώρα μας. 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

  

info@loutraki.gr