Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Στο Κύπελλο Ελλάδoς: Τυχερός... Κάργα ο Ολυμπιακός, νίκη για Ατρόμητο, «μοιρασιά» στο Ηρακλής - Λεβαδειακός


Τυχερός... Κάργα ο Ολυμπιακός, νίκη για Ατρόμητο, «μοιρασιά» στο Ηρακλής - Λεβαδειακός 
Άνοιξε την Τρίτη η αυλαία της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος με τρεις αναμετρήσεις σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Ψαχνά.
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της Παναχαϊκής στο Παμπελοποννησιακό στάδιο σε αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας. Το μοναδικό τέρμα του αγώνα σημείωσε με αυτογκόλ ο Κάργας στο 74'.
Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε τον αγώνα η Παναχαϊκή μετά την αποβολή του Άλμπι με δεύτερη κίτρινη στο 60', ενώ οι Πατρινοί στάθηκαν άτυχοι όταν σε δύο περιπτώσεις, οι ποδοσφαιριστές τους σημάδεψαν τα δοκάρια των Πειραιωτών.
Στο 90' τραυματίστηκε ο Σιόβας και αναγκάστηκε να αποχωρήσει, σκορπίζοντας ανησυχία στον Μίτσελ και το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού.

Παναχαϊκή (Δημήτρης Σπανός): Μπαλασάκης, Ασίγκμπα, Κάργας, Αναστασόπουλος, Άλμπι, Στεργίδης, Μαρουκάκης (72΄ Χούσα), Ντα Κόστα (68΄ Πλέγας), Μπαλού (27΄ Γκαντιάγκα), Ζλατκόφσκι, Χαρτσιάς.
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Μέγιερι, Βούρος, Αυλωνίτης, Σιόβας, Γιαννούλης, Εντινγκά, Φορτούνης, Μπουχαλάκης (63΄ Φουστέρ), Γκαζαριάν (46’ Ντουρμάζ), Διαμαντάκος (73΄ Βέργος), Μπενίτες.

Ηρακλής Ψαχνών - Ατρόμητος 0-1
Υπό το βλέμμα του Ρικάρντο Σα Πίντο ο Ατρόμητος επικράτησε 1-0 του Ηρακλή Ψαχνών στην Εύβοια, στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία του 5ου ομιλου για το Κύπελλο Ελλάδας.
Ο 41χρονος Πορτογάλος τεχνικός, βρέθηκε στις κερκίδες του γηπέδου των Ψαχνών και παρακολούθησε τις προσπάθειες του Ατρομήτου, με τη διοίκηση του οποίου αναμένεται να δώσει τα «χέρια» μέσα στις επόμενες ώρες ώστε να καλυφθεί το κενό που άφησε η αποχώρηση του Γιώργου Παράσχου. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στο 75ο λεπτό ο Κούρος με βολέ έξω από την περιοχή.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Γιώργος Κούτσης): Μελίσσας, Παλαιολόγος, Ραπτάκης (58` λ.τ. Ντιέγκο Λόμπα), Παπαδόπουλος, Παληγεώργος, Μπακομήτρος, Γκεμίσης, Φλίγκος (83` Ποσίνκοβιτς), Νάκας (90` Δηλαβέρης), Ράντι, Γουόρντεν.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κούρος, Ούμπιντες (+90` Φάμπιο), Μπάλλας, Τάτος (77` Δημούτσος), Γεωργίου (51` Πίτου Γκαρσία), Καραμάνος, Παπάζογλου.

Ηρακλής - Λεβαδειακός 1-1

Ισόπαλος 1-1 έληξε ο αγώνας του Καυτανζογλείου ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Λεβαδειακό, στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου για το Κύπελλο Ελλάδος. Ο Ηρακλής άνοιξε το σκορ στο 9ο λεπτό με τον Σιατραβάνη, ενώ για τον Λεβαδειακό ισοφάρισε με δυνατό σουτ ο Μπορνταγκαράι στο 59΄.
Στο 86΄ ο Περόνε έστειλε με σουτ την μπάλα στα δίχτυα του Πρζιρόφσκι, ωστόσο ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης και η αποβολή του Ρομάνο με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος):
Χουάντερσον, Ζιαμπάρης, Στάμου, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Πουρτουλίδης (76` Αγγελούδης), Ιντζόγλου (+90` Τόσκας), Περόνε, Σιατραβάνης, Ρομάνο, Πασάς (57` Κάσος).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Πρζιρόφσκι, Σκέμπης, Πρόγιτς, Μάγκας, Τομάς, Σάντσεζ, Κονέ, Γκόμεζ, Νικολακάκης (46` Βούκσεβιτς), Γιακουμάκης (76` Κώτσιος), Μιλοσάβλιεφ (46` Μπορνταγκαράι).



Συνοπτικά τα αποτελέσματα  του Κυπέλλου Ελλάδος:

Ο Κάμερον περιγράφει την… ανακούφιση της Βασίλισσας για το “Όχι” στο δημοψήφισμα

cameron

Σε συνάντηση που είχε με τον Μάικλ Μπλούμπεργκ τη Δευτέρα, ο Ντέιβιντ Κάμερον περιέγραψε τη στιγμή κατά την οποία ανακοίνωσε στη Βασίλισσα Ελισάβετ πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει ενωμένο, καθώς στο δημοψήφισμα πλειοψήφισε το “όχι”.
Τα μικρόφωνα “έπιασαν” τη συνομιλία Κάμερον – Μπλούμπεργκ, με τον Βρετανό Πρωθυπουργό να αναφέρει πως όταν ανακοίνωσε στη Βασίλισσα πως “όλα πήγαν καλά”, αυτή έβγαλε έναν αναστεναγμό ανακούφισης.
Ο Κάμερον ακόμη αναφέρει πως δεν περίμενε να έχει τόσο άγχος και πίστευε πως δεν θα έφτανε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Σκωτία να είναι τόσο… ανοιχτό στις προβλέψεις.
Σημείωσε, όμως, πως κρινόταν η ενότητα του Βασιλείου και η ευθύνη ήταν πολύ μεγάλη.

Η 6η Πανελλήνια Γενική Έκθεση «Κορινθία 2014» στο Βέλο


 Η 6η Πανελλήνια Γενική Έκθεση «Κορινθία 2014» ανανεώνει το ετήσιο ραντεβού της από την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου μέχρι την Κυριακή 5 Οκτωβρίου για να υποδεχθεί εκθέτες & επισκέπτες - επιχειρηματίες και ιδιώτες που αναζητούν καινούργια προϊόντα ή επιδιώκουν αξιόπιστες συνεργασίες.
Είσοδος Δωρεάν.

Μαρία Σπυράκη: Επιζήμια για τα συμφέροντα της ΠΓΔΜ η προκλητική ενέργεια του Αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου Μιλοσόσκι. Επιστολή της Μαρίας Σπυράκη στα μέλη της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-ΠΓΔΜ


http://www.koolnews.gr/wp-content/uploads/2014/04/maria-spyraki-euroekloges-proeklogiko-spot-570.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Βρυξέλλες, 23 Σεπτεμβρίου 2014 

 Επιζήμια για τα συμφέροντα της ΠΓΔΜ η προκλητική ενέργεια του Αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου Μιλοσόσκι. Επιστολή της Μαρίας Σπυράκη στα μέλη της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-ΠΓΔΜ 

Πρόκληση που υπονομεύει τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, χαρακτηρίζει η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη, την πρόσφατη ενέργεια του αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ να δημοσιεύσει φωτογραφία του εαυτού του στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας κρατώντας μια σημαία που φέρει τον ήλιο της Βεργίνας. 

 Η κα. Σπυράκη, ως μέλος της Αντιπροσωπείας στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με επιστολή της στα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής, τόνισε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια μπορεί να αποδειχτεί επιζήμια για τα συμφέροντα του λαού του. 

Ολόκληρη η επιστολή της κα. Σπυράκη έχει ως εξής: 

Αγαπητοί συνάδελφοι, 

Ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ, Antonio Milososki, έχει δημοσιεύσει φωτογραφία του εαυτού του στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας κρατώντας μια σημαία που φέρει τον ήλιο της Βεργίνας. 

Αν και αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον κ. Milososki, που είναι αρκετά ευγενικός, ώστε να υψώνει ένα Ελληνικό Εθνικό Σύμβολο στην κορυφή του Ολύμπου, θα ήθελα να του υπενθυμίσω ότι με την έναρξη ισχύος της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί με οποιονδήποτε τρόπο το σύμβολο σε όλες τις μορφές που αυτό εμφανίζεται στην εθνική σημαία της πριν από την έναρξη ισχύος της συμφωνίας (παράγραφος 2 του άρθρου 7 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας). 
 Προκλήσεις σαν και αυτήν μπορούν μόνο να υπονομεύσουν τις σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της ΠΓΔΜ. Προκλήσεις σαν και αυτήν μπορούν μόνο να αποδειχτούν επιζήμιες για τα συμφέροντα του λαού της ΠΓΔΜ.
 Η Ελλάδα επιδιώκει λύση στο θέμα της ονομασίας με ένα όνομα έναντι όλων (erga omnes) και περιμένει από την ΠΓΔΜ να επιδείξει εποικοδομητική στάση, αντί να συνεχίσει να υπονομεύει τις σχέσεις καλής γειτονίας.
Εμφάνιση 0923 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΚ (Μ ΣΠΥΡΑΚΗ).doc.

ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ: Περιθωριακή κριτική από ένα περιθωριακό κόμμα

 Εμφάνιση 40 xronia logo press kit.png
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Περιθωριακή κριτική από ένα περιθωριακό κόμμα. Κρίμα».

Οι γυμνές… κομμώτριες της Πάτρας

Tα πιο σέξι ψαλίδια της Ελλάδας αναλαμβάνουν δράση σε λίγο καιρό στην Πάτρα.
Πρόκειται για το πρώτο κομμωτήριο στη χώρα μας, στο οποίο θα σας φροντίζει το έμπειρο προσωπικό του, φορώντας μόνο τα απαραίτητα.
Πανέμορφες και καλλίγραμμες κομμώτριες, αλλά και κούκλοι καλογυμνασμένοι κομμωτές θα χτενίζουν και θα κουρεύουν φορώντας τα σέξι εσώρουχά τους, προκαλώντας ταχυκαρδίες στους πελάτες-άνδρες και γυναίκες.
Το πρώτο κομμωτήριο με σέξι κομμώτριες και κομμωτές θα ανοίξει προσεχώς τις πόρτες του στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

 Δείτε τις αγγελίες:
 
Εspresso

Ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου παίρνει την πρόκριση στα "χαρτιά" στο Κύπελλο Κορινθίας

  

Άν και ή Κόρινθος 2006 ύστερα από πολύ καλή εμφάνιση έβγαλε νοκ άουτ με τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη της ( 1 - 3) τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου από το Κύπελλο Κορινθίας, φαίνεται ότι η ομάδα του Χιλιομοδίου παίρνει την πρόκριση στα "χαρτιά".  
Και αυτό  αποδεικνύεται καθώς η Κόρινθος 2006 . η ομάδα του Μπάμπη Πάτρα χρησιμοποίησε τιμωρημένο ποδοσφαιριστή και έτσι σύμφωνα με τους κανονισμούς χάνει  την πρόκριση στους «32» του θεσμού.

 Ο Μπάμπης Πάτρας, πέρασε στο ματς ως αλλαγή, τον νεαρό Σωκράτη Τσουκαλά, ο οποίος κουβαλούσε μια αγωνιστική από την περασμένη σεζόν, όταν αυτ'ος είχε αποβληθεί στην αναμέτρηση με την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου, ως παίκτης του Ισθμιακού, στο τελευταίο ματς της περιόδου.

Οι άνθρωποι των Ατρομήτου το πρόσεξαν, κατέθεσαν φυσικά ένσταση και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται τυπικά η απόφαση, που θα δίνει την πρόκριση έστω και με αυτόν τον τρόπο στην  ομάδα τους .


 

Ακαδημίες ping-pong στον Α. Ο. Ξυλοκάστρου

Συνελήφθη 16χρονος Αλβανός που έκλεψε δέκα τόνους λεμόνια από αγροκτήματα στη Δυτική Κορινθία

Κορινθία: Ανήλικος έκλεψε δέκα τόνους λεμόνια!
Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, δεκαεπτά περιπτώσεις κλοπής αγροτικού προϊόντος από αγροκτήματα, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Κορινθίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη στο Άνω Διμινιό Κορινθίας ένας 16χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ όπως επιπλέον προέκυψε διέμενε παράνομα στη χώρα.
Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη ο 49χρονος πατέρας του ανηλίκου, για παραμέληση της εποπτείας του, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη δύο Έλληνες, οι οποίοι κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, ο ανήλικος προχθές το πρωί, στο Άνω Διμηνιό  αρχικά αφαίρεσε από αγρόκτημα διακόσια πενήντα κιλά λεμόνια και στη συνέχεια τα φόρτωσε σε όχημα. Μετά από οργανωμένη  επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, εντόπισαν τον ανήλικο, το απόγευμα της ιδίας ημέρας και τον συνέλαβαν, ενώ το όχημα κατασχέθηκε, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο ανήλικος, από τα μέσα Ιουνίου του τρέχοντος έτους έως και τη σύλληψή του, είχε διαπράξει ακόμη δεκαέξι κλοπές σε αγροκτήματα, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, όπου αφαίρεσε συνολικά πάνω από δέκα τόνους λεμόνια, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 10.000 ευρώ. Επιπλέον, όπως προέκυψε ο ανήλικος, την ανωτέρω ποσότητα αγροτικού προϊόντος, την διέθετε έναντι χρηματικού ποσού σε δύο Έλληνες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Κορίνθου. Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής του σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων

.

Μέρκελ: Δεν συζητήσαμε με τον Σαμαρά για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα - Ξέρω πόσο δύσκολοι είναι οι καιροί για τους Έλληνες – Σαμαράς: Δεν χρειαζόμαστε πρόσθετη χρηματοδότηση

sammerkel

Τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την αναγκαιότητα ελάφρυνσης της πολιτικής που ασκεί η Αθήνα στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεών της, από τη στιγμή που αποτυπώνεται απτή πρόοδος στα δημοσιονομικά μεγέθη, παρουσίασε στη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης στο Βερολίνο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, και μετά την ολοκλήρωσή της οι δυο ηγέτες προχώρησαν σε κοινές δηλώσεις.
Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία των δηλώσεων των δυο ηγετών:

Μέρκελ: Δεν συζητήσαμε τίποτα για πρόωρες εκλογές και την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Ο Σαμαράς κυβερνάει την Ελλάδα με αποφασιστικότητα.

Σαμαράς: Θέλουμε μια Ελλάδα περήφανη, που να κοιτάζει μπροστά, χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος. Η Ελλάδα μπορεί να τα βγάλει πέρα χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση.
Δεν δέχομαι τον όρο “διαζύγιο” με το ΔΝΤ. Έχουμε μια συνεργασία που δεν υπήρξε εύκολη.
Προπύργιο σταθερότητας η Ελλάδα, ενώ στο παρελθόν είχαμε θεωρηθεί αδύναμος κρίκος.
Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε συντελεστή ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή.
Η Ελλάδα είναι όρθια, στα πόδια της. Περιμένουμε μια τελική λύση για τη βιωσιμότητα του χρέους, ώστε να φύγουν και τα τελευταία εμπόδια. Δεν υπάρχει γυρισμός στις πολιτικές που μας οδήγησαν στα ελλείμματα.  Έχουμε ανάγκη από κάποιες στιγμές ανάσας. Κατά τη δική μας άποψη, δεν απαιτείται καινούριο πρόγραμμα.Πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά, η Ελλάδα ωστόσο αφήνει την κρίση πίσω της. Παρά τη λιτότητα, καταφέραμε να βγούμε από την ύφεση. Βγήκαμε στις αγορές δυο χρόνια νωρίτερα από ό, τι προέβλεπε το πρόγραμμα. Πρωτογενές πλεόνασμα για την Ελλάδα έναν χρόνο πριν από τις προβλέψεις του προγράμματος.

Μέρκελ: Θα κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας για να σας στηρίξουμε.
Ξέρω πόσο δύσκολοι είναι οι καιροί για τους Έλληνες. Ανάπτυξη μόνο με τη δανειοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Διαπιστώνουμε θετική πρόοδο, και είμαστε σίγουροι ότι θα ολοκληρωθούν τα επόμενα βήματα. Η Ελλάδα δίνει πλέον πολύ θετικά μηνύματα”.

Σύσσωμη η τουριστική βιομηχανία της Βρετανίας στην Πελοπόννησο - Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναδείχθηκε διοργανωτής για το συνέδριο της ABTA το 2015 (VIDEO)


 Εμφάνιση AGS-0925.jpg
Την Πελοπόννησο και ειδικότερα τη Μεσσηνία επέλεξαν οι Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες για να πραγματοποιήσουν το ετήσιο συνέδριο τους το 2015.

Πρόκειται για το “The Travel Convention”, το ετήσιο συνέδριο της ABTA (Association of British Travel Agents) -η οποία αριθμεί χιλιάδες μέλη Τουριστικά Γραφεία και Tour Operators στη Μεγάλη Βρετανία- τη διοργάνωση του οποίου κέρδισε σήμερα στην Σλοβενία η περιφέρεια Πελοποννήσου. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 10-15 Οκτωβρίου στην Μεσσηνία και αναμένεται να συμμετέχουν πλέον των 600 μελλών της ABTA καθώς και εκπρόσωποι εταιρειών διαδικτύου GOOGLE, Yahoo, Tripadvisor, όπως και τουριστικοί συντάκτες από τα σημαντικότερα βρετανικά έντυπα (Telegraph, Times κ.α.).

Εμφάνιση AGS-0915.jpgΣτην Σλοβενία, η οποία αποτέλεσε τη διοργανώτρια χώρα του Συνεδρίου της ΑΒΤΑ για το 2014, σε μια εντυπωσιακή τελετή στην Λουμπλιάνα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Σλοβένο υπουργό Τουρισμού, υποσχέθηκε στους κορυφαίους Βρετανούς Tour Operators ότι «τον Οκτώβριο του 2015 θα γνωρίσουν την Πελοπόννησο, έναν νέο ανερχόμενο προορισμό με σημαντική δυναμική, που είναι έτοιμη να προσφέρει στους ταξιδιώτες εξαιρετικές εμπειρίες».

Επισημαίνεται ότι οι ενέργειες για την υποψηφιότητα της Πελοποννήσου ξεκίνησαν από την έκθεση WTM Λονδίνου το 2013, όπου σε προγραμματισμένο ραντεβού με τον πρόεδρο του ABTA κ. Noel Josephides, στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου έθεσαν την πρόθεση τους να λάβει υποψηφιότητα η Πελοπόννησος για τη διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου τους. Ακολούθησαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την Περιφέρεια, που ανέλαβε την ευθύνη για τη σύνταξη μιας ολοκληρωμένης και ανταγωνιστικής πρότασης, ενώ πραγματοποιήθηκε διερευνητική επίσκεψη στην Μεσσηνία και εκτενής παρουσίαση του προορισμού στην ηγετική ομάδα του AΒΤΑ. Η Πελοπόννησος εισήλθε στην κούρσα της διεκδίκησης του Συνεδρίου της ΑΒΤΑ, ανταγωνιζόμενη δεκάδες άλλους προορισμούς από τον Δεκέμβριο του 2013, ενώ βρέθηκε στην τελική ευθεία της διεκδίκησης με την ανταγωνιστική Πορτογαλία και την Ινδονησία.



Εμφάνιση AGS-0917.jpg

 VIDEOS

Αναφερόμενος στην επιλογή της Πελοποννήσου για τη διοργάνωση του Συνεδρίου της ΑΒΤΑ ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι «η επιλογή της Πελοποννήσου αποτελεί “ψήφο εμπιστοσύνης” για τον προορισμό όπου  το σύνολο των tour operator θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το τουριστικό κεφάλαιο της περιοχής  αλλά και τους τοπικούς τουριστικούς επαγγελματίες. Επιπρόσθετα οι Πελοποννήσιοι τουριστικοί επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν, να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις της τουριστικής αγοράς αλλά κυρίως να γνωριστούν με τους τουριστικούς επαγγελματίες της Μεγάλης Βρετανίας».

Εμφάνιση AGS-0919.jpgΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε δηλώσεις του τόνισε την ικανοποίησή του για την απόφαση της ΑΒΤΑ να διοργανώσει τo Travel Convention 2015 στην Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία. Η Βρετανική τουριστική αγορά για εμάς είναι η παραδοσιακή αγορά που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Συνεργαστήκαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα με τον κ. Josephides και τους ανθρώπους της ΑΒΤΑ ώστε το 2015 η διοργάνωση του συνεδρίου του μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού των τουριστικών πρακτόρων της Βρετανίας να πραγματοποιηθεί στην Πελοπόννησο. Αυτό και μόνο αποτελεί ένα παγκόσμιο γεγονός, μια παγκόσμια τουριστική είδηση στη Μυθική Πελοπόννησο. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε όλους τους Βρετανοιύς τουριστικούς πράκτορες τον Οκτώβριο του 2015, είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε όλους αυτούς τους δρόμους της όμορφης Πελοποννήσου, της Μυθικής Πελοποννήσου στα βλέμματα των ειδικών με τον τουρισμό. Είμαστε εκεί για να σας εκπλήξουμε, για να σας προσφέρουμε ιδιαίτερες εμπειρίες και τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα της Μυθικής Πελοποννήσου που μέρα με τη μέρα προσφέρει στους παγκόσμιους φίλους της. 

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στον καθοριστικό για την τουριστική ανάπτυξη ρόλο που πρόκειται να διαδραματίσει αυτή η επιλογή για την Πελοπόννησο. «Για μια εβδομάδα θα βρεθούμε στο επίκεντρο των τουριστικών επαγγελματιών της πιο αξιόπιστης αγοράς για τον τόπο μας που δεν είναι άλλη από την Μεγάλη Βρετανία. Όταν εργαζόμαστε συντονισμένα και με συνέπεια τα καταφέρνουμε», δήλωσε ο κ. Τατούλης ενώ αναφέρθηκε και στην ευθύνη που αναλαμβάνουμε για μια επιτυχημένη διοργάνωση. «Επιλέξαμε να γίνει στη ναυαρχίδα της τουριστικής ανάπτυξης του προορισμού που δεν είναι άλλη από την Μεσσηνία ενώ έκλεισε την ομιλία του καλώντας του συμμετέχοντες να βιώσουν την εμπειρία της "Μυθικής Πελοποννήσου"».

Εμφάνιση AGS-0927.jpgΣε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΑΒΤΑ κ. Noel Josephides τόνισε «είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος για τη διοργάνωση του συνεδρίου του ΑΒΤΑ του χρόνου στην Πελοπόννησο και ιδιαίτερα στη Μεσσηνία. Δουλέψαμε σκληρά για ένα χρόνο και το 2015 στη Μεσσηνία θα βρεθούν πάνω απο 600 σοβαροί Βρετανοί πράκτορες. Αυτό θα έχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα και θα δημιουργήσει τεράστια διαφορά στο ενδιαφέρον για την περιοχή. Θα έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε την Ελλάδα όπως είναι και όπως πρέπει, ώστε να αλλάξουμε την οπτική των tour operator στην Αγγλία για την Ελλάδα. Θα δείξουμε ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η Ευρώπη».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒΤΑ κ. Mark Tanzer τόνισε από την πλευρά του ότι η Πελοπόννησος και η Μεσσηνία αποτελούν «φανταστικό προορισμό, ο οποίος θα τύχει εξαιρετικής εκτίμησης από όλα τα μέλη της ABTA».

Εμφάνιση vlcsnap-2014-09-23-15h04m29s2.png
Υπογραμμίζεται ότι η ABTA είναι ο σύνδεσμος των Βρετανών tour operators και το συνέδριο τους θεωρείται κορυφαίο τουριστικό event, αφού στις περιοχές όπου πραγματοποιείται σε ετήσια βάση εκτιμάται ότι αυξάνεται η τουριστική κίνηση από την Μεγάλη Βρετανία κατά 25% μέσα σε λίγους μήνες από την διοργάνωσή του. Μέχρι σήμερα η χώρα μας δεν είχε καταφέρει να διεκδικήσει με αξιώσεις την διοργάνωση.

Δεν υπάρχουν σκουπίδια, μόνο υλικά για χρήση...Ενημέρωση Σεπτεμβρίου




Από τις 10 Σεπτεμβρίου στην πόλη μας έχουν τοποθετηθεί από το RE:THINK κομποστοποιητές στους Δημοτικούς Λαχανόκηπους, στην Τέντα, στην Αγία Τριάδα, στο ΚΕΦΙΑΠ (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) και στην οδό Μπουλούκου. Μέσα στις τελευταίες 2 εβδομάδες εγκαταστάθηκαν συνολικά οκτώ (8) νέοι κομποστοποιητές.
  • Αύριο Τετάρτη 24/9/14 έχει προγραμματιστεί τοποθέτηση νέου κομποστοποιητή στην οδό Αριστείδου και  εργαστήριο κομποστοποίησης στις 6μμ.
  • Ενώ την Πέμπτη 25/9/14 νέος κομποστοποιητής  θα τοποθετηθεί στο ΤΕΙ Καλαμάτας και το εργαστήριο θα γίνει στις 11πμ.
Από τους ήδη τοποθετημένους κάδους οι περίοικοι απολαμβάνουν εξαιρετικό κομπόστ για δική τους χρήση. Και  οι νέοι κομποστοποιητές λειτουργούν εξαιρετικά. Οι  δημότες, που τους επιμελούνται,  φροντίζουν προσεχτικά την ορθή λειτουργία του κάδου τους. Σύντομα θα έχουμε καλή παραγωγή κομπόστ και από τις νέες θέσεις.

Η ομάδα του RE:THINK από την επαφή της με τους πολίτες διαπιστώνει το έντονο ενδιαφέρον τους να ομορφύνουν την περιοχή τους και με αφορμή τους κάδους κομποστοποίησης. Οι σκέψεις τους είναι να φυτευτούν τα σημεία που βρίσκονται οι κομποστοποιητές. Προς αυτή την κατεύθυνση πέρα από τις ενέργειες των δημοτών θα χρειαστεί και αρωγή από Δήμο. Ευελπιστούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Για περισσότερα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.rethink-project.gr καθώς και την σελίδα μας στο facebook.


Re:Think Newsletter media@rethink-project.gr

Το επετειακό video για τα 20 χρόνια των "Friends"

Friends

20 χρόνια συμπληρώθηκαν από την προβολή του πρώτου επεισόδιου της τηλεοπτικής σειράς “Friends”, της πλέον πετυχημένης στην αμερικανική τηλεόραση, και με ιστορικά ρεκόρ τηλεθέασης σε όσες χώρες του κόσμου κι αν προβλήθηκε, και στα αμερικανικά ΜΜΕ κυκλοφόρησε επετειακό video.
Το πρώτο επεισόδιο της σειράς έκανε πρεμιέρα στην αμερικανική τηλεόραση στις 22 Σεπτεμβρίου του 1994.
Από τότε, οι χαρακτήρες που ενσάρκωσαν οι Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry και David Schwimmer, έγραψαν ιστορία.
Συνολικά, η τηλεοπτική σειρά “Friends”… έγραψε 236 επεισόδια.

Video 

ysterografa.gr

Σάλος στο Twitter με τη δήλωση Άδωνη για απόσυρση χρημάτων!

Adonis-Georgiadis-foto-Samara
Σάλο προκάλεσε στο Twitter η δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”, με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη, ότι στην περίπτωση που από τις επόμενες εκλογές αναδειχθεί μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ο ίδιος θα αποσύρει τα χρήματά του από τις τράπεζες.
Η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας θεωρήθηκε “δώρο” προς τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που φάνηκε και από τις έντονες αντιδράσεις τις οποίες προκάλεσε, με τον Άδωνη Γεωργιάδη να δέχεται σειρά αρνητικών σχολίων στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν εννοούσε πως θα βγάλει τα χρήματά του στο εξωτερικό, ενώ μεταξύ άλλων άρχισε να απαντάει στα ρεπορτάζ που είχαν κάνει για τη δήλωσή του, sites όπως το protothema.gr και το bankingnews.gr.

Τα «παράθυρα» για πλήρη σύνταξη από 55 έως 61 ετών

Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για 450.000 άνδρες και γυναίκες σε ΙΚΑ, Δημόσιο, Ταμεία ΔΕΚΟ Τραπεζών, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ.
Έξοδο στη σύνταξη με 17 ευνοϊκές προϋποθέσεις και σε ηλικίες από 55 μέχρι 61 ετών μπορούν να πετύχουν οι άντρες και οι γυναίκες που ασφαλίστηκαν πριν από το 1993, ακόμη και για μικρό διάστημα, σε 6 Ταμεία.
Οι 17 ευνοϊκές ρυθμίσεις οδηγούν στις περισσότερες περιπτώσεις, σε πλήρη σύνταξη και μπορούν να τις αξιοποιήσουν περίπου 450.000 άνδρες και γυναίκες που ασφαλίστηκαν είτε για ολόκληρο το διάστημα της εργασίας τους είτε διαδοχικώς, στο ΙΚΑ, στο Δημόσιο, στα Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών, στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ.
Το κλειδί για την έξοδο στη σύνταξη με χαμηλά όρια ηλικίας είναι να συμπληρώνουν έως το 2012 τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης, ακόμα και με πλασματικά έτη.
Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα:

ΕΥΔΑΠ: Αιτήσεις έως τις 25 Σεπτεμβρίου για 155 θέσεις (προκήρυξη)

Μέχρι την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις του για τις 155 θέσεις που έχει προκηρύξει η ΕΥΔΑΠ.
Τα άτομα που θα προσληφθούν θα απασχοληθούν εντός των ορίων του νομού Αττικής.
Φορέας
Κλάδος / Ειδικότητα Αριθμός ατόμων
ΕΥΔΑΠ Α.Ε Κεντρικός Τομέας Αθηνών ΔΕ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΩΝ 28
ΕΥΔΑΠ Α.Ε Κεντρικός Τομέας Αθηνών ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ Γ” & Δ” ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 5
ΕΥΔΑΠ Α.Ε Κεντρικός Τομέας Αθηνών ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ 52
ΕΥΔΑΠ Α.Ε. Υπηρεσίες Πειραιά ΔΕ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΩΝ 22
ΕΥΔΑΠ Α.Ε. Υπηρεσίες Πειραιά ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ Γ” & Δ” ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 1
ΕΥΔΑΠ Α.Ε. Υπηρεσίες Πειραιά ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ Γ” ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 19
ΕΥΔΑΠ Α.Ε. Υπηρεσίες Πειραιά ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ 28
Για την πρόσληψη απαιτούνται στα κύρια προσόντα, οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος δευτεροβάθμιας ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ελληνικού εκπαιδευτικού ιδρύματος ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολών της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας.
Απαραίτητη είναι η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή στα αντικείμενα: επεξεργασίας κειμένου, υπολογιστικών φύλλων και υπηρεσιών διαδικτύου.
Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη εδώ.

Εθνική Τράπεζα: Στις 28 Σεπτεμβρίου ο γραπτός διαγωνισμός για τις 122 θέσεις

Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο γραπτός διαγωνισμός για την πρόσληψη 122 υπαλλήλων του κλάδου κύριου προσωπικού στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, που προκηρύχθηκε στις 4/7/2014, όπως προβλέπεται από το ΑΣΕΠ.
Από την Αρχή επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι οφείλουν να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα το αργότερο μία ώρα πριν από την έναρξη της εξέτασης (9.00 πμ), ενώ σημειώνεται ότι μετά το κλείσιμο των θυρών, στις 9.30 πμ, δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στα εξεταστικά κέντρα.
Οι πίνακες με τα εξεταστικά κέντρα και οι οδηγίες που αφορούν τους υποψηφίους του διαγωνισμού έχουν αναρτηθεί στη διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της ΕΤΕ και του Ομίλου (Αιόλου 86, 1ος όροφος), σε όλα τα καταστήματα της τράπεζας και στην ιστοσελίδα της ΕΤΕ (nbg.gr). Οι υποψήφιοι μπορούν επίσης να πληροφορηθούν σχετικά με το πού βρίσκεται το εξεταστικό τους κέντρο και να ενημερωθούν για τις οδηγίες από την ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Τέλος η μονιμότητα στο Δημόσιο- Οι μισθοί θα ξεκινούν από 586 ευρώ

Το σχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και τον εισαγωγικό μισθό των νέων δημοσίων υπαλλήλων παρουσίασε  ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείο ο νέος μισθολογικός χάρτης για τους νέους εργαζομένους φέρνει μισθούς ιδιωτικού τομέα.
Σύμφωνα με το έθνος οι μισθοί θα διαμορφώνονται ως εξής:
  • Για υπαλλήλους με απολυτήριο δημοτικού ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 586,08 ευρώ
  • Για υπαλλήλους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 639,35 ευρώ
  • Για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΤΕΙ ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 749,70 ευρώ
  • Για υπαλλήλους κατόχους πτυχίου ΑΕΙ ο εισαγωγικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 787,40 ευρώ
Επιπλέον, η πρόσληψη στο Δημόσιο δεν θα είναι μόνιμη. Για δύο χρόνια ο εργαζόμενος θα περνάει από αξιολόγηση και θα είναι ταυτόχρονα υπό μαθητεία και υπό δοκιμή. Στο τέλος της διετίας το δημόσιο θα μπορεί να αντικαθιστά τον υπάλληλο με άλλον. Στην περίπτωση που ο υπάλληλος κριθεί κατάλληλος τότε θα μονιμοποιείται και θα λαμβάνει και μισθό που προβλέπετε από το σχετικό μισθολόγιο.
Η συγκεκριμένη πρόταση προκάλεσε τη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ, η αντιπροσωπεία του οποίου υποστήριξε ότι οι αλλαγές στο μισθολογικό χάρτη του Δημοσίου θα έχουν ουσία μόνο όταν υπάρξει μία ολοκληρωμένη παρέμβαση και ψηφιστεί ένα μόνιμο σύστημα αξιολόγησης.

aftodioikisi.gr

Η Ντόρα με στρατηγική "μεγάλης Κεντροδεξιάς"

Dora-Bakoyannis-Kostas-Karamanlis
 Τη στρατηγική στόχευση μιας “μεγάλης Κεντροδεξιάς”, που θα εκφράσει και επομένως θα συσπειρώσει στους κόλπους της ευρύτερα κοινωνικά ρεύματα και πολίτες που σήμερα απέχουν, ή στέκονται κριτικά απέναντι στο πολιτικό σύστημα, υπέδειξε και πάλι η Ντόρα Μπακογιάννη ως “only win situation” για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας.
Η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων και πρώην Υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, μίλησε στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”, με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη, καταθέτοντας την πολιτική πλατφόρμα της για την ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή και τη σχετική συζήτηση που έχει ξεκινήσει, αλλά και τις ζυμώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Η Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε με νόημα ότι το κοινωνικό κέντρο είναι σήμερα πολιτικά άστεγο, και επανέλαβε ότι η στρατηγική διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να στοχεύσει σε εκείνον ακριβώς τον χώρο, χάρη στην ηγεμονία στον οποίο άλλωστε, η Κεντροδεξιά κατάφερε για περίπου μια δεκαετία, μετά το 2000, να κυριαρχήσει πολιτικά στην Ελλάδα.
Το κορυφαίο στέλεχος της Κεντροδεξιάς υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές, ζήτησε ωστόσο να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την εκλογή του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ώστε να ξεπεραστεί το σημερινό “σημειωτόν”, προσθέτοντας ότι εκτιμά πως μπορεί να διαμορφωθεί στη σημερινή Βουλή προεδρική πλειοψηφία 180 βουλευτών.

ysterografa.gr

Ακυρώθηκε η εκλογή του κ. Ν. Γιαννακόπουλου, ως Περιφερειακού Συμβούλου

Φωτογραφία εξωφύλλου
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.


 Δημοσιεύτηκε η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Τριπόλεως με την οποία ακυρώθηκε η εκλογή του κ. Ν. Γιαννακόπουλου, ως Περιφερειακού Συμβούλου με τον συνδυασμό Νέα Πελοπόννησος – Πέτρος Τατούλης, κάνοντας δεκτές τις ενστάσεις που κατατέθηκαν από την παράταξή μας, την παράταξη του κ. Μανώλη και την παράταξη του κ. Βουδούρη. 
Η ένσταση της παράταξής μας είχε ως σκοπό να αναδείξει πολιτικά την εσφαλμένη πρακτική υποψηφιότητας εργολάβων και προμηθευτών της Περιφέρειας, ως Περιφερειακών Συμβούλων. 
Το σκεπτικό της απόφασης του Δικαστηρίου, της οποίας χαρακτηριστικά αποσπάσματα σας παραθέτουμε, αναδεικνύει με σαφή τρόπο το νόημα, το περιεχόμενο και τον σκοπό των σχετικών κωλυμάτων εκλογιμότητας που έχουν θεσπιστεί από τον Νόμο. 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ 
(Σας γνωρίζουμε ταυτόχρονα, ότι υπεύθυνος ΜΜΕ & Επικοινωνίας της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας ορίστηκε ο κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος, Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός, πρώην Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου) 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 415-2014.
Εμφάνιση ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 1.jpgΕμφάνιση ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 4.jpgΕμφάνιση ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 3.jpgΕμφάνιση ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ 2.jpg


 


Ο Πάγκαλος αποκάλυψε πως στις εκλογές ψήφισε ΝΔ για να μην βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ

pagkalos-660_10_1_0_0_1.jpg
Νέο χτύπημα έκανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος αποκαλύπτοντας πως στις Ευρωεκλογές δεν ψήφισε Ελιά (ΠΑΣΟΚ), αλλά ΝΔ.
«Ψήφισα Ν.Δ. στις περασμένες εκλογές, στις ευρωεκλογές. Βεβαίως! Με δυσκολία, αλλά πήγε το χέρι μου, διότι ήθελα οπωσδήποτε να αποφύγω αυτό που δεν απέφυγα τελικά, δηλαδή την πρωτοπορία του ΣΥΡΙΖΑ. Ψήφισα αρνητικά, όπως και πολύς κόσμος ή πολύς κόσμος που ψήφιζε αρνητικά ΠΑΣΟΚ, για να μην έρθει η δεξιά. Κι εγώ, αυτή τη φορά, ψήφισα δεξιά για να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω (αν θα το επαναλάβω) τώρα. Δεν μου γυαλίζουν κόμματα. Έχω μια ουσιαστικότερη σχέση με την πολιτική και δεν ψηφίζω ό,τι γυαλίζει. Αυτό το κάνει η κίσσα!» είπε στον BHMA FM ο κ. Πάγκαλος.
«Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα διαμαρτυρίας για την άθλια και ακατονόμαστη συμπεριφορά της αντιπολίτευσης. Είμαστε κοντά στο 2012, όταν με εντολή και παρότρυνση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είχε οργανωθεί η κατατρομοκράτηση του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα. Δεν στήριξα το ΠΑΣΟΚ, διότι συν τοις άλλοις, παρά τις διαμαρτυρίες ορισμένων εκ των οποίων και εγώ, υπήρξα θύμα αυτής της ιστορίας, διότι υπέστην τρομοκρατικές επιθέσεις και εκβιασμούς, αλλά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σφύριζε αδιάφορα και κοίταγε αλλού. Ναι (έχω πάψει να ψηφίζω ΠΑΣΟΚ), πρόσθεσε.
Δεν ξέρω τι θα γίνει μεθαύριο, αλλά ποια είναι η άποψή μου για το ΠΑΣΟΚ; Στις ευρωεκλογές, αφού εξέτασα σοβαρά και την περίπτωση του Ποταμιού, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν σοβαρή επιλογή και ότι έπρεπε να ψηφίσω Ν.Δ. για να μην έρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και για κάποιον που σκέπτεται έτσι, κάποιος άλλος θα μπορούσε να μου πει ότι ντρέπομαι, αλλά έτσι σκεπτόμουν και πράγματι ήρθε πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρχε σοβαρό θέμα, για να παρεμποδιστεί».

arouraios.gr

4 συν 2 προτάσεις για την συνταγματική αναθεώρηση

Άρθρο του Χρίστου Δήμα 
για την Αναθεώρηση Συντάγματος 

Η επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος αποτελεί μία χρυσή ευκαιρία ώστε να θέσουμε σε νέες, σύγχρονες και υγιείς βάσεις την λειτουργία του πολιτεύματος στην χώρα. Προϋπόθεση όμως για να επιτευχθεί αυτό είναι η σχετική συζήτηση να ανοίξει από την παρούσα Βουλή και μάλιστα το γρηγορότερο δυνατό. Το πλέον κατάλληλο χρονικό διάστημα παρουσιάζεται αμέσως μετά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας οπότε και η πολιτική συζήτηση απελευθερωμένη θα μπορεί να επικεντρωθεί στις ενέργειες για την ενίσχυση και τη θωράκιση του πολιτικού μας συστήματος.

Την Κυριακή ο εορτασμός για την επέτειο της Μάχης της Περαχώρας

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Δήμαρχος Λουτρακίου- Περαχώρας -Αγίων Θεοδώρων,
σας προσκαλεί στον εορτασμό για την επέτειο της Μάχης της Περαχώρας
( Σεπτέμβριος 1822), κατά τον οποίο θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:
ΚΤΡΙΑΚΗ 28 ΣΕΠΤΈΜΒΡΙΟY 2014
 10:30- Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παμμέγιστων Ταξιαρχών
 11:00- Ομιλίες- Χαιρετισμοί- Κατάθεση στεφάνων στο παρακείμενο Μνημείο του Ιερού Ναού.
 12:00- Πρόγραμμα παραδοσιακών τραγουδιών και χορών- Ορχήστρα Παναγιώτη Τσόγκα με την συμμετοχή χορευτικού τμήματος του Πολιτιςτικου Συλλόγου Περαχώρας.
 

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Πλατεία Ταξιαρχών Περαχώρας.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
 

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Γκιώνης

Τα μυστήρια του Βατικανού

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Στην αρχή, η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Βατικανό και η συνάντησή του με τον Πάπα της Ρώμης προβλήθηκε ως η… συνάντηση των συναντήσεων, με μεγάλη συμβολική σημασία.
«Συνάντηση αύριο με τον Πάπα των Φτωχών» έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο κ. Τσίπρας.
Και ακολούθησε ορυμαγδός δηλώσεων περί συμφωνίας για τον ρόλο των τραπεζών και συνέχειας του διαλόγου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και της Εκκλησίας.
Ωραία και καλά όλα αυτά, αλλά γιατί εξαφανίστηκε από την ειδησεογραφία η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Αγίας Έδρας, Φεντερίκο Λομπάρντι, που δημοσιοποιήθηκε μέσω του ιταλικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων ANSA;
Σύμφωνα με αυτήν, η συνάντηση ήταν ιδιωτικού χαρακτήρα (σαν πολλές δεν μαζεύτηκαν οι συναντήσεις «ιδιωτικού χαρακτήρα» - Ντράγκι, ποντίφικας, Άσμουσεν;), η οποία επικεντρώθηκε σε ανθρωπιστικά και κοινωνικά θέματα (σ.σ. για τράπεζες, ούτε λόγος, βέβαια).

Εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ παρόλο που δικαιούνται απαλλαγής ή μείωσης εως και 50%!

Εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ παρόλο που δικαιούνται απαλλαγής ή μείωσης εως και 50%!
 Σε ομηρία βρίσκονται 2.000.000 ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν κανονικότατα τουλάχιστον 2 με 3 δόσεις του ΕΝΦΙΑ, ενώ θα έπρεπε είτε να απαλλαχθούν είτε να πληρώσουν μικρότερο φόρο.
Γιατί για αυτήν την κατηγορία ιδιοκτητών το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει νέα εκκαθάριση που θα γίνει στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.

Η νέα εκκαθάριση, σύμφωνα με το Βήμα, αφορά στους:

Oμιλία Ν. Γόντικα στο Ξυλόκαστρο για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Αύριο στις 7μιση το βράδυ στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου, η Τομεακή Οργάνωση Κορινθίας του ΚΚΕ διοργανώνει, σύσκεψη – συζήτηση με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τη διαχείριση των απορριμμάτων». Θα μιλήσει ο Νίκος Γόντικας μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου»

Η Μέρκελ... διαλέγει ημερομηνία για εκλογές στην Ελλάδα

angela-merkel-antonis-samaras
Την ημερομηνία των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα… διαλέγει ουσιαστικά η Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της σημερινής συνάντησής της με τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς από το πλαίσιο των διεκδικήσεων του Έλληνα Πρωθυπουργού που θα ικανοποιηθούν, θα εξαρτηθεί το αν οι κάλπες θα στηθούν άμεσα, ή μετά από μερικούς μήνες.
Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στο Βερολίνο, έχοντας στις φαρέτρα του τα αριθμητικά δεδομένα που δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της, και παρουσιάζει βελτίωση στα βασικά οικονομικά μεγέθη της.
Απ’ την άλλη όμως, οι αριθμοί αυτή δεν απεικονίζουν την πραγματική κατάσταση στην ελληνική οικονομία, η οποία έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όριά της λόγω της σφοδρής λιτότητας και της ακανόνιστης φορολογικής πολιτικής, στο πλαίσιο του Μνημονίου, με αποτέλεσμα να παρατηρείταιν συσσωρευμένη δυσαρέσκεια, αν όχι οργή.
Την πραγματικότητα αυτή καλείται να διαχειριστεί ο Αντώνης Σαμαράς, και στην περίπτωση που η Άνγκελα Μέρκελ δεν συναινέσει σε απτά και μετρήσιμα βήματα… ανακούφισης της ελληνικής κοινωνίας, τόσο στο θέμα του χρέους όσο και της ελάφρυνσης της φορολογικής πολιτικής, είναι αυτονόητο ότι η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία θα υποχρεωθεί να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές;
Πότε; Ακόμη και εντός του Νοεμβρίου, λένε οι πλέον υποψιασμένοι…

υστερογραφα

Ο Γιώργος διαδηλώνει, ο Βενιζέλος... ανησυχεί

ByEmLhZCQAE4oZq.jpg-large  

Οι φωτογραφίες του Γιώργου Παπανδρέου να διαδηλώνει στη Νέα Υόρκη για την κλιματική αλλαγή, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου μέσω των social media, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός φρόντισε να τις αναρτήσει στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.
Η διαρκής και κυρίως διεθνής δραστηριοποίηση του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκαλεί… φυσική αμηχανία στον Ευάγγελο Βενιζέλο, στον απόηχο των παρασκηνιακών ζυμώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στον χώρο της Κεντροαριστεράς, αλλά και της εξαιρετικά χαμηλής δημοφιλίας που καταγράφει σε όλες τις δημοσκοπήσεις ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης.
Η ευθεία αμφισβήτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν αποτελεί φυσικά… μυστικό. Όπως και η πρόθεση του παπανδρεϊκού μπλοκ να “ξαναπάρει” το ΠΑΣΟΚ, είτε με τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου, είτε με κάποιο άλλο κορυφαίο στέλεχος, που να μην έχει ταυτιστεί με πολιτικές οι οποίες γονάτισαν την κοινωνία.

 

Πότε γίνεται χρήση χειροπέδων στις συλλήψεις οφειλετών του δημοσίου; (Εγκύκλιος του Αρείου Πάγου)

Εγκύκλιο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι διωκτικές αρχές θα πρέπει να προχωρούν σε συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία για όσους οφείλουν στο δημόσιο και να χρησιμοποιούν χειροπέδες, εξέδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής.
Η εισαγγελική εγκύκλιος εκδόθηκε με αφορμή αναφορά διαμαρτυρίας μιας δικηγόρου για την παραπομπή 80χρονου οφειλέτη που εμφανίστηκε αυτοβούλως στις διωκτικές αρχές για να οδηγηθεί σε αυτόφωρο ή σε ρητή δικάσιμο και παρά τις διαμαρτυρίες δεσμεύθηκε με χειροπέδες.
Τώρα, με την εγκύκλιό του, την οποία απευθύνει στους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών, τους οικονομικούς εισαγγελείς αλλά και την ΕΛ.ΑΣ. ο κ. Παντελής εφιστά την προσοχή των αρμόδιων αρχών και επισημαίνει καταρχάς ότι τα αστυνομικά όργανα θα πρέπει να χρησιμοποιούν χειροπέδες όταν οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι φυγής ή φέρνουν αντίσταση.
Επιπλέον, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, αναφέρει πως οι συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου πρέπει να γίνονται με γνώμονα την προστασία της προσωπικής ελευθερίας και μόνον όταν συντρέχουν σοβαροί λόγοι.
Επικαλούμενος δε τη σχετική νομοθεσία σημειώνει πως η σύλληψη σε περίπτωση αυτοφώρου πρέπει να ερμηνεύεται σε συνάρτηση με το ότι ο κανόνας είναι η προστασία της προσωπικής ελευθερίας (άρθρο 6 του Συντάγματος) και η στέρησή της η εξαίρεση.
Ο κ. Παντελής υπενθυμίζει στις αστυνομικές αρχές πως πρέπει να συμπεριφέρονται με κάθε δυνατή ευγένεια κατά τη σύλληψη, να μεταχειρίζονται βία μόνο όταν υπάρχει ανάγκη και να αποφεύγουν φράσεις που βλάπτουν την τιμή και την υπόληψη του συλληφθέντος.
Σημειώνει ακόμη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου πως στην πράξη οι οφειλέτες του δημοσίου ειδοποιούνται συχνά από τις διωκτικές αρχές για τις φορολογικές τους εκκρεμότητες και τους παρέχεται εύλογη προθεσμία τακτοποίησης. Ωστόσο, όπως αναφέρει, για όσους από αυτούς βρίσκονται σε αδυναμία ή οι υποθέσεις τους δεν μπορούν να ρυθμιστούν και εμφανίζονται αυτοβούλως στις αστυνομικές αρχές για να ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου, είναι προφανές ότι εκλείπουν οι προϋποθέσεις που επιβάλλουν αλλά και δικαιολογούν τη δέσμευσή τους με χειροπέδες.
Ο κ. Παντελής επαναλαμβάνει τις θέσεις παλαιότερης εγκυκλίου του, του 2011, για λελογισμένη χρήση της αυτόφωρης διαδικασίας σε περιπτώσεις ακραίας και προκλητικής φοροδιαφυγής και προσθέτει ότι η αυτόφωρη διαδικασία και καταδίκη στα συγκεκριμένα αδικήματα (φοροδιαφυγή μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο) δεν αποτελεί αυτοσκοπό αλλά μέσο για την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων της πολιτείας.
Επιπλέον, αναφέρει ότι από την τριετή εφαρμογή του 3943/2011 προκύπτει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις της μη καταβολής βεβαιωμένων χρεών επέρχεται ανάκληση των παραγγελιών αυτόφωρης διαδικασίας. Και αυτό διότι – όπως λέει – οι ειδοποιούμενοι για τις οικονομικές εκκρεμότητες σπεύδουν υπό την απειλή σύλληψης να τακτοποιήσουν την οφειλή. Όπως όμως αναφέρει το πρόβλημα είναι πως την ρύθμιση και καταβολή μιας ή δυο δόσεων οι ίδιοι δεν εξυπηρετούν το χρέος τους και επανέρχονται στο καθεστώς του οφειλέτη του δημοσίου.

Το Δημόσιο κατεβάζει ρολά – Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ

«Εκτός λειτουργίας» τίθεται σήμερα το Δημόσιο λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ προκειμένου να στείλει ένα «ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων και των σχεδίων πλήρους κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος». Η απόφαση της ΑΔΕΔΥ ελήφθη μετά την έκδοση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την Απεργία – Αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης. Παράλληλα το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων αποφάσισε την προκήρυξη νέας αποχής «από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου».
Στην σημερινή 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς οι δήμοι είναι οι πρώτοι που πλήττονται από τις διαδικασίες αξιολόγησης, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, οι προνοιακές μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ. Να σημειωθεί ότι οι κινητοποιήσεις στην υγεία θα συνεχισθούν την 1η και 2 Οκτωβρίου, ζητώντας «ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που διαλύουν, ιδιωτικοποιούν το ΕΣΥ», ενώ προσανατολίζονται στην κήρυξη 24ωρης Πανυγειονομικής Πανελλαδικής Απεργίας, την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, «ολοκληρωμένο, ποιοτικό, δωρεάν Δημόσιο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού». Παράλληλα το γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας- αποχής από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.
Συμμετέχουν δάσκαλοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΜ
Στις σημερινές κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης οι δάσκαλοι αλλά και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς οι οποίοι έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας ως εξής:
-Στα τρόλεϊ θα κρατήσουν ακινητοποιημένα τα οχήματα, από τις 11:00 έως τις 16:00. Τα τρόλεϊ θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 10:00 ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 17:00.
-Στο Μετρό (γραμμές 2 και 3) θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας αύριο Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου από τις 13:00 έως τις 17:00, καθώς το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων Σταθερών Συγκοινωνιών ΣΕΛΜΑ θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση στο Αμαξοστάσιο των Σεπολίων. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη στάση εργασίας στο Μετρό από τον Ιανουάριο του 2013, όταν η κυβέρνηση έθεσε το προσωπικό της ΣΤΑΣΥ σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης. Η επιστράτευση ήρθη τον περασμένο Ιούλιο, μετά από 18 μήνες.
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της απεργίας η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει συλλαλητήριο 09:30 το πρωί έξω από τον Άρειο Πάγο την ώρα που θα εκδικάζεται η προσφυγή του Δημοσίου κατά της απόφασης που δικαιώνει τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, που συνεχίζουν μαζί με όλους τους απολυμένους τον αγώνα τους.

οι Παραμυθοτέχνες στην Οστρια


ΠΡΟΓΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΜΥΘΟΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
οι Παραμυθοτέχνες στην Οστρια
Α ' κύκλος

οι εγγραφες ξεκινησαν
Όστρια
Τζωρτζ 20, Εξάρχεια.
τηλ.: 211 2136882
e-mail: ostriavivlio@gmail.com.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Αποκάλυψη: Έρχεται νέο κόμμα να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό. Συνασπισμός Κέντρου αλά...ΣΥΡΙΖΑ



Συνασπισμός Κέντρου αλά...ΣΥΡΙΖΑ

Ποιοι μετέχουν, τι προσδοκούν

Ποιος ανησυχεί

Ένα νέο πολιτικό κόμμα είναι στα σκαριά και αναμένεται εντός των ημερών να κάνει δυνατά την εμφάνισή του στο πολιτικό προσκήνιο.

Αμφίπολη: Παγκόσμια υπόκλιση στις Καρυάτιδες!

http://www.newsit.gr/files/Image/2014/09/22/resized/amfipoli12_473_355.jpg
Τον γύρο του κόσμου έχουν κάνει οι φωτογραφίες ολόκληρων των Καρυάτιδων, που κοσμούν το εσωτερικό του αρχαίου τάφου της Αμφίπολης.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης που μεταδίδουν καθημερινά τις εξελίξεις από την πρόοδο των ανασκαφών, δεν διστάσουν να εκφράσουν το δέος τους μπροστά στα δυο αριστουργήματα, εστιάζοντας στις περίτεχνες λεπτομέρειες που έχουν τα δυο αρχαία αγάλματα.

"Οι Έλληνες είναι γοητευμένοι από τον τάφο της Αμφίπολης, της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου", γράφει το BBC που κάνει εκτενή αναφορά στο έργο των αρχαιολόγων.

Ξεκινά η φθινοπωρινή ισημερία

Ξεκινά η φθινοπωρινή ισημερία
Στις 05.29 τα ξημερώματα της Τρίτης 23 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η φθινοπωρινή ισημερία στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η Ελλάδα, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη του φετινού φθινοπώρου, ενώ αντίστοιχα στο νότιο ημισφαίριο θα αρχίσει η άνοιξη.

Στην ισημερία, σε όλο τον κόσμο, η νύχτα και η ημέρα έχουν περίπου την ίδια διάρκεια. Στη συνέχεια, στο βόρειο ημισφαίριο, η ημέρα θα μικραίνει και η νύχτα θα μεγαλώνει, ώσπου η νύχτα θα φθάσει στο ζενίθ της κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου.

Τόσο οι ισημερίες όσο και τα ηλιοστάσια αποτελούν περιοδικά (ανά εξάμηνο) αστρονομικά φαινόμενα που σχετίζονται με την περιφορά της Γης γύρω από τον Ήλιο, καθώς και την περιστροφή γύρω από τον άξονά της που βρίσκεται υπό κλίση περίπου 23,5 μοιρών. Από τα αρχαία χρόνια, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, τέτοια φαινόμενα γιορτάζονταν από τους λαούς, που τους απέδιδαν ποικίλες μυθικές σημασίες.


Τρεις παραστάσεις στο Πλανητάριο
  Το απόγευμα της Δευτέρας, το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου γιόρτασε τη φθινοπωρινή ισημερία παρουσιάζοντας αποσπάσματα ψηφιακών ταινιών, τα οποία από το 2004 μέχρι σήμερα βραβεύτηκαν στο DomeFest, το πρώτο φεστιβάλ ψηφιακών ταινιών θόλου στον κόσμο.

Το Πλανητάριο επέλεξε τα καλύτερα βραβευμένα αποσπάσματα από όλα τα DomeFest και τα παρουσίασε σε ένα μοναδικό ψηφιακό πανόραμα διάρκειας 40 λεπτών. Τα αποσπάσματα αυτά καλύπτουν όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής δημιουργίας ψηφιακών παραγωγών για θόλους.

Το DomeFest είναι το πρώτο φεστιβάλ ψηφιακών ταινιών θόλου. Ξεκίνησε το 2004 από το εργαστήριο ARTS (Art Research Technology Science) του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού στο Αλμπουκέρκι των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκειά του προβάλλονται σύντομα αποσπάσματα (δύο έως έξι λεπτά περίπου) από τις πιο ενδιαφέρουσες και πρωτοποριακές παραγωγές. Διαγωνίζονται στούντιο και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, ακόμα και φοιτητές, γι' αυτό και είναι πολύ αγαπητό και δημοφιλές σε όσους σχετίζονται με προβολές σε θόλους, καθώς και σε μεγάλη μερίδα του κοινού.