Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΚΟΥΡΕΛΟΥ ΜΕ ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΨΗΦΟΥΣ Πήρε 151 ο Τσίπρας – Αυτοί είναι οι βουλευτές που τον «έσωσαν»

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFk_vJaN7PJxKbNylwIjjJ5s_-r0K7KoCoFoVU8O-Xfstgv5CJhh9KQLsfZo_B7Xj2s6YZgniqjAjX3vkH3q0oVJRJdJiSqSmrL1BOx3Y_qEgBq-083jZouLRoz5PehGGCkBwiY_ODFPY/s320/vouli_ar.jpg
Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στην Βουλή, μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με τον ΣΥΡΙΖΑ να διασώζεται, αφού ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του πήρε τελικά τις 151ψήφους που χρειαζόταν.
Μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε πως ζητά ψήφο εμπιστοσύνης προκειμένου να μπορέσει να

Δεν είναι όλες οι κάλπες… εγκυμονούσες (όπως έλεγε ο Φλωράκης). 151 “ναι” στον Τσίπρα


Του Νίκου Φυλάγγελου

Ο Χαρίλαος Φλωράκης συνήθιζε να παρομοιάζει την κάλπη με τη έγγυο γυναίκα, υπονοώντας ότι, δεν είσαι ποτέ απόλυτα σίγουρος για το παιδί που θα φέρει στον κόσμο.
Όπως φάνηκε απόψε, με την ψηφοφορία για την ανανέωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα, δεν είναι… εγκυμονούσες όλες οι κάλπες.
151 “ναι” στον Αλέξη Τσίπρα, όπως ακριβώς τα είχε μετρήσει προφανώς ο

ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΕΣ



Πρωτοφανές Έλληνες  Αξιωματικοί,  όπως επιβεβαιώνεται και από το ρεπορτάζ, να υπηρετούν την πατρίδα στο Γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, υπερασπιζόμενοι το πολιτικό και μόνο έργο του νέου Υπουργού μέσα από το Κοινοβουλευτικό έργο της Δημοκρατίας μας. Όπως αναφέρει

Πέτρος Τατούλης «Κυρίαρχο το πολιτικό μας προφίλ για την υπεράσπιση της αυτοτέλειας της αυτοδιοίκησης και της εμπιστοσύνης των πολιτών»



Πέτρος Τατούλης «Κυρίαρχο το πολιτικό μας προφίλ για την υπεράσπιση της αυτοτέλειας της αυτοδιοίκησης και της εμπιστοσύνης των πολιτών»

«Η αυτοδιοίκηση το 2019 θα δώσει μάχη απέναντι σε αυτούς που θέλουν να την καθυποτάξουν και κυρίως θα αντισταθεί στις επιρροές που αντιμάχονται τη συνταγματική της αυτοτέλεια και αυτονομία. Θα δώσει μάχη για να υπερασπιστεί τη θεσμική της λειτουργία, επάρκεια και ικανότητα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην έδρα της Περιφέρειας την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019.

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ



ΕΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛOΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔHMOY  ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΤΕΡΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
ΤΗΛ – ΦΑΞ 2710 222093
 ΤΡΙΠΟΛΗ 22131


Τρίπολη 16.1.2019                          
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
     Η Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο για τις αναπτυξιακές ηλικίες την Κυριακή 20.1.2018 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Τρίπολης.
     Παράλληλα θα βραβευθούν οι αθλητές και αθλήτριες της Περιφέρειας Πελ/σου που διακρίθηκαν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα , και θα κοπεί και η πρωτοχρονιάτικη πίττα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ.
     Ειδικότερα μετά τις 18:30 οι εισηγήσεις αφορούν κυρίως τους
Γονείς και τους αθλητές. Το πρόγραμμα του σεμιναρίου και οι εισηγητές είναι το παρακάτω.
15:45-16:00   Εγγραφή συμμετασχόντων
16:00-16:45   Πρόληψη για την αποφυγή μυϊκής θλάσης και η επανένταξή τους στην προπονητική διαδικασία μετά από τον τραυματισμό.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ    Αληγέωργα Ανδριάνα. Φυσικοθεραπεύτρια συνεργάτης ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ.
16:45-18:00   Ανάπτυξη ταχύτητας στις αναπτυξιακές ηλικίες
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ     Κέλλης Σπύρος μέλος Δ.Σ. ΣΕΓΑΣ Πρόεδρος ΕΠΕΠ
              Ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ.
18:00-18:30   Διάλειμμα , προσέλευση γονέων και αθλητών.
18:30-19:15   Ο ρόλος των γονέων και των προπονητών στην ψυχική ανθεκτικότητα του αθλητή.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ    Πατσού Φρόσω.
              Αθλητική ψυχολόγος επιστημονικός συνεργάτης ΣΕΓΑΣ.
19:15-20:00   Το διατροφικό 24ωρο ενός αθλητή.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ      Μπερτζελέτος Δημήτριος
              Διατροφολόγος MSc MEd συνεργάτης ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ
20:00-21:00   Βραβεύσεις αθλητών από τα σωματεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ που διακρίθηκαν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.
              Κοπή Βασιλόπιτας για το καλό του νέου έτους.
                            ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

http://www.korinthiatv.gr/wp-content/uploads/2019/01/111mathitesmakedonia-715x400.jpg

Απόλυτα συγκινητικό το βίντεο που ετοίμασαν οι μαθητές του Αμαρουσίου,αυτή τη φορά,για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας! 
Η νεολαία φαίνεται ότι θέλει να έχει άποψη για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και πλέον είναι ξεκάθαρο ότι έχει!.. Και δεν είναι μόνο η άποψη που διατυπώνουν μέσα από τη μουσική και τη σκηνοθεσία του βίντεο,αλλά και η γνώση.
Η γνώση της Ελληνικής ιστορίας που κάποιοι κάνουν ότι δεν γνωρίζουν.

KORINTHIATV. GR

Ο Κώστας Κουσουλός παρών στο νέο ξεκίνημα του συνδυασμού «ΟΜΟΝΟΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ» με επικεφαλή τον Δήμαρχο κ. Ηλία Ανδρικόπουλο.


 https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/43436621_264960837490784_8380751572807712768_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=f493dd762218a78c71eedae708f1b3f5&oe=5CD1CA93
 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxCTTg7bGLQOsmziuxczgIrngBcZruC3pw8p1irDO0q8NFHW-oolXOLuFIksZTcXaxnuEEkNY4jtRkV-x0hNOasdBFQ4wEtuNgQAJvVvYrXnrRYGwA8f9gDu6TXzJYG209vFSdIbsLaHs/s400/kostaskousoyloskor+orizontes.png
Του Κώστα Α. Κουσουλού*

Όλοι ενωμένοι για να συνεχίσουμε ένα έργο το οποίο αν και είχε λάθη,ελλείψεις,απειρία είχε όμως και φοβερές δυσκολίες.
Παραλάβαμε έναν Δήμο με πολλά προβλήματα από την Δομή του πρώτα το ποιο βασικό...που την οργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία και με οικονομικές συνθήκες δύσκολες που επικρατούσαν ,όχι μόνο τον συμμαζεψαμε αλλά και μια μεγάλη αλήθεια που πρέπει να γνωρίζουν όλοι πληρώσαμε πολλά και δεν τον ΧΡΕΩΣΑΜΕ ούτε ένα ευρώ. 
Εκπονήθηκαν μελέτες που ολοκληρώθηκαν και άλλες που είναι προς ολοκλήρωση, προγράμματα που ήδη χρηματοδοτήθηκαν από Υπουργείο (Φιλόδημος κλπ )που σε δύσκολες συνθήκες η Δημοτική αρχή τα παρακολούθησε, ετοιμάστηκε και τελικά χρηματοδοτήθηκαν και θα πραγματοποιηθούν πάνω από 20 Έργα. 
Η καθημερινότητα ναι ήταν δύσκολη με προβλήματα αλλά άποψη μου είναι.. Δήμος και πολίτης πρέπει να δουλεύουν και να ενδιαφέρονται το ίδιο, με τις υποχρεώσεις που έχει ο καθένας για το κοινο καλό του τόπου σε όλα τα θέματα. Αυτός ο συνδυασμός με όλα τα στελέχη του και τα νέα στελέχη που θα ενσωματωθούν και με προεξάρχοντα τον Δήμαρχο και Αρχηγό του, πάντα αυτό που έκανε και θα συνεχίσει να κάνει ,είναι να συνθέτει (το απέδειξε σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο), διότι μόνο με συνεννόηση και συνεργασία όλοι μαζί θα πάμε τον τόπο ένα βήμα παρακάτω!! 
Αυτή για μένα προσωπικά είναι η αλήθεια και θα στηρίξω μια Δημοτική Αρχή που έχει πολλά να προσφέρει ακόμη στον τόπο! !Καλή μας επιτυχία και καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους για το καλό του τόπου μας!!

* Ο Κώστας Α. Κουσουλός   είναι πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Συνδυασμού «ΟΜΟΝΟΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ» με επικεφαλή τον Δήμαρχο κ. Ηλία Ανδρικόπουλο

ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ - Στη Συκιά η πρώτη συνάντηση του Συνδυασμού «ΟΜΟΝΟΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ» για την ανακοίνωση της καθόδου του Συνδυασμού στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

 Στη Συκιά, τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, και μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Συνδυασμού «ΟΜΟΝΟΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ» για την ανακοίνωση της καθόδου του Συνδυασμού στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Σύσσωμος ο Συνδυασμός, πλαισιωμένος και από νέα πρόσωπα, δήλωσε δυναμικό παρόν στη διεκδίκηση του Δήμου, με δεδομένα, τόσο το συμπαγή, άρρηκτο και σταθερό πυρήνα συνεργασίας που έχει επιτευχθεί στη λειτουργία του στη διάρκεια της πενταετίας, όσο και τον απολογισμό της μέχρι σήμερα δράσης της Δημοτικής Αρχής με τη σταθερή και ουσιαστική στήριξη όλων των στελεχών του Συνδυασμού, των εκλεγμένων Δημοτικών Σύμβουλων και των Προέδρων Τ.Κ.
Με επικεφαλής το Δήμαρχο, το σύνολο των παρευρισκομένων, υποψηφίων, αλλά και φίλων του Συνδυασμού, σε ένα ιδιαιτέρως θερμό και ενθουσιώδες κλίμα, αποφάσισαν τη νέα δυναμική δραστηριοποίησή τους, την ενίσχυση του Συνδυασμού με την αξιοποίηση ευρύτερων δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας και τη διαμόρφωση μιας «ανοιχτής», δημοκρατικής, ανεξάρτητης, ενωτικής και δημιουργικής συμμαχίας, αποστασιο-ποιημένης από αδιαφανείς πρακτικές, ανούσιες αντιπαραθέσεις και προσωπικές επιθέσεις.
Η «συμμαχία» αυτή θα διεκδικήσει την ψήφο των δημοτών στις επικείμενες δημοτικές εκλογές,
• επιδιώκοντας τη συνέχιση και τη διεύρυνση του έργου που έχει ήδη υλοποιηθεί,
• στοχεύοντας στην ανάπτυξη του τόπου, τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του και
• αξιοποιώντας κάθε ενεργό πολίτη και κάθε αξιόλογη πρόταση.

Η Λυκοποριά αποκτά γήπεδο με χλοοτάτητα

Ένα όραμα γίνεται πραγματικότητα σιγά σιγά! 
Στη Λυκοποριά ένα παράλιο χωριό στη Δυτική Κορινθία, κοντά στο Δερβένι, υπάρχει μια ποδοσφαιρική ομάδα. Πρόκειται για την ομάδα του Α.Ο. Λυκοποριάς, που αν και αγωνίζεται στην Γ΄ κατηγορία Κορινθίας, είναι πολλή .αγαπητή σε όλη τη περιοχή. 
Οι φίλαθλοι κάτοικοι της Λυκοποριάς  έχουν πάθος γιά την ερυθρόλευκη ομάδα τους, την ΑΟΛ . Πασχίζουν πολλά χρόνια γιά να δουν την ομάδα των "Φυτοριούχων", όπως την οραματίσθηκαν χρόνια, από παιδιά σχεδόν και να τώρα οι περισσότεροι 50ρηδες+ βλέπουν το παιδικό τους όνειρο να αποκτά σάρκα και οστά. Είναι αρκετά χαρούμενοι και δικαίως , ιδίως ο Γιώργος Παπαμεντζελόπουλος και η παρέα του όπως και οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται και μοχθούν σε αυτή την ομάδα. 
Μπράβο , συγχαρητήρια τα κατάφεραν. τα έργα ξεκίνησαν...
 ΑΟΛ - ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ δυνατή γήπεδο με χλοοτάπητα.

Νέα δημοσκόπηση εκτινάσσει τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

 
 Μεγάλο άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της Οpinion Poll που πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα διάσπασης του κυβερνητικού συνασπισμού. Συγκεκριμένα μετά την αναγωγή η διαφορά σκαρφαλώνει στις 15 μονάδες υπέρ της ΝΔ.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΞΙ

Της Λέττας Καλαμαρά

Σε μία τραγική επανάληψη της ιστορίας ελπίζουμε με όχι το ίδιο εθνικό τέλος η πολιτική ιστορία του τόπου μας κρίνεται από τη στάση των Έξι. Οι Κυρίες Παπακώστα και Κουντουρά και οι Κύριοι Δανέλλης, Κόκκαλης, Παπαχριστόπουλος και Ζουράρις, όλοι τους με καταγεγραμμένη πολιτική ιστορία, αλλοιώνουν τη λαϊκή ψήφο που τους έφερε στην Ελληνική Βουλή με τα πολιτικά τους κόμματα, κατακρατούν ακόμα τη βουλευτική τους έδρα,  και εκπροσωπούν, τουλάχιστον αντισυνταγματικά τη δική τους και μόνο βούληση.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΔΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΑΝΕΛΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Ενώ έχει διαγραφεί από  το πολιτικό κόμμα "Το Ποτάμι" ο εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό  κ.Σταύρος Δανέλλης συνεχίζει να καταλαμβάνει τη βουλευτική του έδρα με πολιτικά ανήθικο τρόπο εκπροσωπώντας μόνο τον εαυτό και όχι τους ψηφοφόρους του Ποταμιού.

Ο γιατρός Στράτος Μπίσιας υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» του Παναγιώτη Νίκα

 https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/50593722_2112979735450943_2899416530427052032_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=51002e299d42f88c6fc7d5cafbbf8f3b&oe=5CCB7980
Ο γιατρός κ.  Στράτος Μπίσιας είναι ο 5ος υποψήφιος για την Π.Ε. Κορινθίας , που περιλαμβάνει στον συνδυασμό του «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και νυν δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας.  
Ο κ. Στράτος Μπίσιας είναι χειρούργος ουρολόγος ανδρολόγος  Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών .
Ο κ. Νίκας με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ανακοίνωσε:   
"• Καλωσορίζουμε στο συνδυασμό μας «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» τον 5ο υποψήφιο μας για την Π.Ε. Κορινθίας, τον Bisias Stratos. Του εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη στον αγώνα μας για την αλλαγή προς το καλύτερο, που θέλουμε να πετύχουμε τόσο στην Κορινθία όσο & σε ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. #protovoulia "

https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/49895375_2102436533171930_3164674814434607104_n.jpg?_nc_cat=108&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=b4c5611acd8c11744c4a03b14e6936d0&oe=5CD2C5C5 Σήμερα Τετάρτη 16/01 και ώρα 19:30 ο κ. Νίκας θα βρίσκεται στο Κιάτο, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου, Kλεισθένους 57. όπου με τους υποψήφιους του συνδυασμού  του  Κωνσταντίνο Δαρσινό, Λεωνίδα Μπαζιωτόπουλο, Στράτο Μπίσια, Δημήτρη Νικολάου και Δημήτρη Σιάτο,  θα συζητήσουν θέματα που αφορούν τη περιοχή, την Κορινθία και την Πελοπόννησο.

Ζωντανή μετάδοση: Συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη

 

 

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με υπογραφή Τατούλη ο δρόμος Βέργα – Άνω Βέργα στο Δήμο Καλαμάτας


http://www.ert.gr/wp-content/uploads/2018/08/agrotikh-odopoiha-1021x580.jpg
Τη δημοπράτηση του έργου «Δρόμος Βέργας – Άνω Βέργας Δήμου Καλαμάτας» στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας υπέγραψε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.