Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Χατ-τρικ ο Κουσκουνάς για τα Τρίκαλα,

Χατ-τρικ ο Κουσκουνάς για τα Τρίκαλα, βήμα παραμονής η Καρδίτσα
 Σε εξ΄αναβολής αγώνα για την 11η ημέρα της διοργάνωσης, τα Τρίκαλα νίκησαν άνετα τον Κισσαμικό με 3-1 και ανέβηκαν στην έκτη θέση της κατάταξης. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Θεσσαλούς ο Νίκος Κουσκουνάς που σημείωσε και τα τρία τέρματά της ομάδας του.
Το σκορ άνοιξε στο 12ο λεπτό με προβολή, με τον Μίλιτς να ισοφαρίζει στο 30' με πλασέ. Ωστόσο η συνεχεία ανήκε και πάλι στον Κουσκουνά, ο οποίος έκανε το 2-1 στο 40' με σουτ και το 3-1 στο 56' και πάλι με σουτ!
ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ (Αμανατίδης): Αποστολίδης, Λαμπάκης, Γκόλιας, Λεάντρο, Βέρτζος, Μουμίν, Ριζογιάννης, Μπαϊκαρά (83′ Αρναρέλλης), Ρομπέρ (85′ Νταμαχού), Μπαλμπόα (65′ Στεφάνοβιτς), Κουσκουνάς.
ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Μπαξεβάνος): Πολίτης, Κουρέλλας, Τσοντάκης, Γιαλούσης, Μπουγαΐδης, Ψιάνος, Γκούμας, Τιάγκο Σίλβα (68' Νικόλτσης), Ν’ Γκουέμ (75′ Μαρτίνεζ), Μάντζης (81′ Θέος), Μίλιτς.


*Ο αγώνας της 21ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Stoiximan.gr Football League μεταξύ των ΠΑΕ ΟΦΗ-ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ θα διεξαχθεί το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 στο γήπεδο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» με ώρα έναρξης την 17:00 αντί την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 με ώρα έναρξης την 15:00 που είχε αρχικά οριστεί

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

5 ερωτήσεις για το ουρικό οξύ ...

u.a.e123.jpg

5 ερωτήσεις για το ουρικό οξύ


Στα 100.000 άτομα, τα 300 θα παρουσιάσουν αύξηση των επιπέδων του ουρικού οξέως κάποια στιγμή στη ζωή τους. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Διαβάστε περισσότερα

Αιχμές κατά μεγάλων συμφερόντων για το “φρένο” στις άδειες των Μ.Η.Ν

pemine1.jpg

Ερωτήματα προκαλεί η διακοπή χορήγησης αδειών λειτουργίας σε Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ) μόνο στην Αττική. Οι συγκεκριμένες μονάδες, που λειτουργούν εδώ και δεκαετίες σε όλες τις προηγμένες χώρες, συμβάλλουν καθοριστικά στη γρήγορη και ποιοτική εξυπηρέτηση των ασθενών, με σημαντικά

Δημοτικές Κοινότητες: Όλες οι ανατροπές σε διάρθρωση, ρόλο και αρμοδιότητες



Το τελικό πόρισμα της Επιτροπής για την αναθεώρηση του Θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) με σκοπό τη διευκόλυνση ενημέρωσης όλων των ενδιαφερόμενων φορέων και πολιτών.
Το πόρισμα, που αποτελεί την πρώτη ουσιαστική «βάση» συζήτησης για όσα πρόκειται να αλλάξουν σε επίπεδο Δήμων και Περιφερειών, περιλαμβάνει πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία. Σήμερα «ξεδιπλώνουμε» (βάσει του επίσημου πορίσματος) τις προθέσεις τις κυβέρνησης σχετικά με λειτουργία των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων αλλά και όσα πρόκειται να αλλάξουν στο μέλλον. Δείτε τι αναφέρει το πόρισμα:

Κοινωνικός Τουρισμός: Έρχονται οι προσωρινοί πίνακες των 150.000 δικαιούχων



Θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση των αποτελέσματων για τους δικαιούχους του προγράμματος του Κοινωνικού Τουρισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisis.gr, εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα από τον ΟΑΕΔ οι προσωρινοί πίνακες με τους 150.000 ωφελούμενους του φετινού προγράμματος για τον Κοινωνικό Τουρισμό.
Η λίστα με τους δικαιούχους έχει οριστικοποιηθεί μετά και από τον τελικό έλεγχο που έγινε τις προήγουμενες μέρες. Πηγές του Οργανισμού σημείωναν ότι μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας ή το αργότερο έως τις 17 Μαρτίου 2017, οι

ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ: Δε ζητήσαμε ποτέ επιλεκτική μεταχείριση, να το πάρουν πίσω

Με ανακοινώσεις τους τόσο η ηγεσία της ΕΝΠΕ όσο και η ΚΕΔΕ ,για την εισφορά αλληλεγγύης που καταβάλλουν πρόσωπα τα οποία κατέχουν συγκεκριμένες δημόσιες θέσεις η οποία και μειώνεται,εκφράζουν την αντίθεσή τους και ζητάνε νέα νομοθετική ρύθμιση.

Συγκεκριμένα κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει δημοσίευμα εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο η εισφορά αλληλεγγύης που καταβάλλουν πρόσωπα τα οποία κατέχουν συγκεκριμένες δημόσιες θέσεις μειώνεται, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Tweet: .@KostasSkrekas: Την ώρα που γονατίζουν τους Έλληνες με τους φόρους και τις περικοπές, οι ίδιοι ρημάζουν την δημόσια περιουσία. #ΔΕΣΦΑ

Στη Μάλτα η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την κυκλική οικονομία



http://loutrakitv.gr/wp-content/uploads/2015/06/EMP-ATHENS-JUNE-15-1024x683.jpg"Την Τετάρτη 8 Μαρτίου στην πρωτεύουσα Βαλέτα της Μάλτας, στο πλαίσιο της Μαλτέζικης Προεδρίας στην Ε.Ε. και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικυρώθηκε γραπτώς η χωρική συνεργασία σε θέματα κυκλικής οικονομίας, εδαφικής συνοχής και νησιωτικότητας, μεταξύ Μεσογειακών κρατών, Περιφερειών και τοπικών αυτοδιοικήσεων.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρωτοστατεί στην ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής της για την αειφορία. Ο επιστημονικός σύμβουλος Λάμπρος Μπούκλης εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κο Πέτρο Τατούλη, ανέπτυξε τις θέσεις και τον καινοτόμο προγραμματισμό της Περιφέρειας και υπέγραψε την σχετική διακήρυξη.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί την πρώτη περιφέρεια της χώρας που εκπονεί έρευνα και μελέτη για την εφαρμοσμένη ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. 

Η κυκλική οικονομία αποτελεί την αναπτυξιακή επιλογή της Περιφέρειας μετά την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ και την επικείμενη υλοποίηση του αειφορικού σχεδιασμού διαχείρισης στερεών αποβλήτων μέσω ΣΔΙΤ. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει άλλωστε προβλέψει τη σύσταση δομής για την κυκλική οικονομία στο Κέντρο Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας."

Η Βουλή τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

  Εμφάνιση 040A8263.jpg
Σε μια ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής με θέμα «Αιτήματα και προτεραιότητες για την ισότητα των φύλων σε ένα κόσμο που αλλάζει: Υγεία, Εργασία και Έμφυλη βία», η Εθνική Αντιπροσωπεία τίμησε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Η Αντιπρόεδρος της Βουλής κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου, ανοίγοντας τις εργασίες της συνεδρίασης, εκ μέρους του Προεδρείου, αναφέρθηκε διεξοδικά στη βία κατά των γυναικών, η οποία όπως είπε «δεν έχει ούτε ταξικές, ούτε πολιτικές προτιμήσεις, υπάρχει παντού, εκφράζεται με ποικίλους τρόπους και αποτελεί την πιο μεγάλη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
 
«Πρέπει να μιλάμε εμείς γι’ αυτές που δεν έχουν φωνή,
γι’ αυτές που δεν μπορούν να αγωνιστούν»

ΜΑΚΕ PLACE FOR ONE MORE WOMAN- OI OΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Εμφάνιση MAIN PHOTO.jpg 

Εμφάνιση ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ.jpgΗ έλευση της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας είναι η καλύτερη ευκαιρία για την γνωστοποίηση στο ευρύ κοινό του Προγράμματος "Make Place For One More Woman", που ως στόχο έχει την διεύρυνση της συμμετοχής των όλων Γυναικών στον Αθλητισμό, στην προπονητική καθοδήγηση, την διοικητική στελέχωση καθώς και την άρσης των αποκλεισμών.

Δωρεάν διαγνωστικές καρδιολογικές εξετάσεις την ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, με ώρα έναρξης 8.30’ π.μ. στο ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ



 Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με την Α΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κορίνθου, θα διεξάγουν δωρεάν διαγνωστικές καρδιολογικές εξετάσεις την ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, με ώρα έναρξης 8.30’ π.μ. στο ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ.
Τηλ. επικοινωνίας: 6976414224 (κα Βλαστάρη Ρούλα)

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων



Ελληνική εφαρμογή εντοπίζει άγρια μανιτάρια -Εως και 8 μέρες πριν φυτρώσουν

Ελληνική εφαρμογή εντοπίζει άγρια μανιτάρια -Εως και 8 μέρες πριν φυτρώσουν  

Ένα σημαντικό εργαλείο, χρήσιμο για τον κάθε μανιταρόφιλο, ώστε να γνωρίζει με αρκετά μεγάλη ακρίβεια, μέχρι και 8 ημέρες νωρίτερα πότε και σε ποια περιοχή θα ευδοκιμήσουν μανιτάρια, αποτελεί μία καινοτόμα εφαρμογή που εντοπίζει μανιτάρια.
Μία ομάδα ερευνητών από τα Ιωάννινα, υλοποίησε την πρώτη παγκοσμίως εφαρμογή πρόγνωσης ευδοκίμησης άγριων μανιταριών, με την επωνυμία

Τώρα που κλείνει η αξιολόγηση πάμε ταμείο

simitis-mitsotakis

Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες για το αφήγημα του κόμματος που μέχρι χτες διαφήμιζε πως θα γίνει κυβέρνηση με τις αβάντες των δανειστών. Οι δανειστές όμως επέλεξαν Αλέξη Τσίπρα δαγκωτό!

Το πρόβλημα στη μεταλλαγμένη ΝΔ είναι ακριβώς η μετάλλαξή της σε κόμμα νεοφιλελεύθερων παράσιτων, Σημιτικών καιροσκόπων και Σαμαρικών ακροδεξιών. Είναι σαφές πως αυτό το μείγμα είναι τοξικό ακόμη και για τους δανειστές…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει και διασφαλίσει, πως κάτι τέτοιο (μετάλλαξη) δεν θα συμβεί ON camera! Πως δεν θα κάνει μεταγραφές στελεχών από άλλα κόμματα. Πως δεν θα αλλοιώσει το ύφος της κεντροδεξιάς παράταξης. 


Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν θα κάνω μεταγραφες... από kentrodexios
Επειδή αυτό φυσικά δεν έγινε, πολιτικές δυνάμεις όπως αυτής της Βορείου Ελλάδος με μπροστάρηδες τους Καραμανλικούς Τσιτουρίδη – Τσιαρτσώνη, προχώρησαν σε κίνηση που δεν θα αφήσει αδιάφορο το εκλογικό σώμα, που δεν εκφράζεται από αυτό το ΣαμαροΣημιτικό μόρφωμα.