Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε Δερβένι, Λυκοποριά και Μελίσσι λόγω εντονότατων βροχοπτώσεων , κυματισμών και ανέμων

                   https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjyBBrnN1tLKnAVq1fdfvs5YxC6PxMmHtUdRSyex8ANKtIjiXEGzm9aQ9j7q6MUkbRXg0UDKqq9WvzZRJJXB9ydRC4exIFaYr379ecYYjCadZ-aZQWPHx_SPW_7uTqysdDGzky8FpxTS3w/s1600/hth.jpg
                          Ξυλόκαστρο 16.12.2013 -   ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 22797
                                                    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
ΠΡΟΣ: 1/ Γραφείο Πρωθυπουργού Μέγαρο  2/ Υπουργό Εξωτερικών  3/ Πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ  4/ Πρόεδρο Κ.Κ.Ε. 5/κ. Πρόεδρο Δημοκρατικής Αριστεράς 7/ Βουλευτές Ν. Κορινθίας 8/ Υπουργό ΥΠΕΚΑ 9/ Υπουργό Εσωτερικών 10/ Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας 11/Την Περιφέρεια Πελοποννήσου Γραφείο κ. Περιφερειάρχη 12/ Την Περιφερειακή Ενότητα Ν. Κορινθίας Γραφείο κ. Αντιπεριφερειάρχη 13/ Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Δ/σης Πελ/σου Δυτ,. Ελλάδος & Ιονίου 14/ Αστυνομική Δ/νση Κορινθίας 15/ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου
Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ. 21999/4.12.13 και 22045/4.12.13 εγγράφων μας και ύστερα από την απόφαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου μας, σας γνωρίζουμε ότι ο Δήμος αποφάσισε να ζητήσει την κήρυξη  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις περιοχές του Δήμου στις Τ.Κ. Μελισσίου, Λυκοποριάς και Δερβενίου  και συγκεκριμένα :

Η μέρα που οι ωκεανοί της Γης θα βράσουν

Η μέρα που οι ωκεανοί της Γης θα βράσουν 
 Γη: νωπή μέχρι την ημερομηνία λήξης 
 
Παρίσι
Οι μέρες της Γης είναι γνωστό ότι είναι μετρημένες, αφού η ακτινοβολία του Ήλιου θα γίνεται όλο και ισχυρότερη μέχρι που οι ωκεανοί θα αρχίσουν να βράζουν. Μια νέα μελέτη εκτιμά τώρα το πότε και το πώς θα έρθει το τέλος: η υδρόγειος θα έχει χάσει όλο το νερό της σε ένα δισεκατομμύριο χρόνια.

Όπως συμβαίνει στα περισσότερα άκρα, ο Ήλιος γίνεται αργά αλλά σταθερά όλο και πιο φωτεινός στην πορεία της εξέλιξής του. Όταν μάλιστα εξαντλήσει τα πυρηνικά καύσιμά του, το μητρικό μας άστρο θα διογκωθεί σε κόκκινο γίγαντα και δεν αποκλείεται ακόμα και να καταπιεί ολόκληρη τη Γη.

Κλείνει τη θύρα 7 η UEFA στο ματς με τη Μάντσεστερ

7
 Η ρατσιστική συμπεριφορά μερίδας οπαδών του Ολυμπιακού στον αγώνα με την Αντερλεχτ θα στοιχίσει στους ερυθρόλευκους 30.000 ευρώ, ενώ το ακόμα χειρότερο είναι πως οι Πειραιώτες θα υποδεχθούν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τους 16 του Champions League έχοντας κλειστό τμήμα της θύρας 7 του Καραϊσκάκη!
 Η UEFA έλαβε σοβαρά υπόψη της τα περιστατικά που καταγγέλθηκαν (όπως ανέφερε ανακοίνωση της FARE, υπήρχε οπτικό υλικό) και αφορούσαν την ανάρτηση πανό με ρατσιστικό περιεχόμενο και τιμώρησε τους ερυθρόλευκους επιπλέον και για ρίψεις φωτοβολίδων και χρήση λέιζερ στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ στις 10 Δεκεμβρίου.

Ετσι, ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μάντσεστερ θα αγωνιστεί με τμήμα της Θύρας 7 κλειστό, ενώ θα πληρώσει και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ. Θεωρείται βέβαιο πως η ερυθρόλευκη ΠΑΕ θα προχωρήσει σε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία συμπεριέλαβε στο κατηγορητήριο της την χρήση λέιζερ (άρθρο 16 του Πειθαρχικού Κανονισμού) και πυροτεχνημάτων (άρθρο 16 του Π.Κ.) και την ελλιπή οργάνωση (άρθρο 4 των Κανόνων Ασφαλείας), τιμωρώντας τους "ερυθρόλευκους" και με το χρηματικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να καταθέσει άμεσα έφεση κατά της απόφασης (πρέπει να γίνει μέχρι και τρεις μέρες από την στιγμή που θα λάβει εγγράφως την απόφαση). Ανάλογη ποινή επιβλήθηκε και στη Ζενίτ

Στην ανακοίνωσή της η UEFA αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η μάχη κατά του ρατσισμού αποτελεί βασική προτεραιότητα της UEFA, η οποία έχει πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι σε φαινόμενα ρατσισμού και διακρίσεων τόσο στους αγωνιστικούς χώρους όσο και στις εξέδρες. Κάθε μορφή ρατσιστικής συμπεριφοράς θεωρείται σοβαρό παράπτωμα κατά των κανονισμών και τιμωρείται βαριά. Μετά την αλλαγή των κανονισμών την 1η Ιουνίου, ο αγώνας κατά του ρατσισμού γίνεται πιο έντονος και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή βαρύτερων τιμωριών».

Σαμαράς: Η Ελλάδα στρώνει κόκκινο χαλί στους επενδυτές

samaras
Η Ελλάδα προσφέρει «σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας μπαίνει πλέον σε περίοδο ανάκαμψης, έχει πρωτογενές πλεόνασμα για πρώτη φορά και η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε φάση επανεκκίνησης.
Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, που προβλήθηκε στο 15ο επενδυτικό φόρουμ της Capital Link, που πραγματοποιείται σήμερα στο Μετροπόλιταν Κλαμπ, του Μανχάταν, με θέμα: «Μία Εποχή Ευκαιριών» και απευθυνόμενος σε εκατοντάδες συνέδρους που εκπροσωπούν μεγάλους επενδυτικούς οίκους των Ηνωμένων Πολιτειών, τράπεζες και επιχειρήσεις, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε «χειροπιαστά αποτελέσματα» των προσπαθειών του λαού και της κυβέρνησης της Ελλάδας.
Μεταξύ άλλων, επισήμανε τα «επιτεύγματα» για την πάταξη της γραφειοκρατίας και τη διαμόρφωση επενδυτικού κλίματος, προσφέροντας πλέον η χώρα σε όσους θέλουν να επενδύσουν «red carpet» και όχι «red tape».
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους «μακρούς και παραδοσιακούς δεσμούς» μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι η «ισχυρή συνεργασία» μας έχει αποδειχθεί στην πράξη, ενώ σημείωσε τη «σημαντική αύξηση» του τουριστικού ρεύματος από τις ΗΠΑ, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.
Στο περσινό μήνυμά του, όπως είπε ο πρωθυπουργός, είχε αναφερθεί στις προσπάθειες και στους στόχους της κυβέρνησης για να ξεπεραστεί η κρίση, προσθέτοντας ότι τώρα η χώρα βρίσκεται σε «πορεία ανάκαμψης», ενώ όλο και περισσότεροι μιλούν για το «comeback» της Ελλάδας.
Ο κ. Σαμαράς μίλησε ιδιαίτερα για τον τομέα των επενδύσεων, δίνοντας μια συνοπτική εικόνα για το τι έγινε ώστε να μην υπάρχουν «γραφειοκρατικά κωλύματα» και ότι τώρα η Ελλάδα προσφέρει «σημαντικές επενδυτικές δυνατότητες και ευκαιρίες». Επίσης, υπογράμμισε τις πολλές διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχουν επιτευχθεί σε όλους τους τομείς της οικονομίας, ώστε να «διορθωθούν τα κακώς κείμενα», καθώς και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.
«Οι κόποι μας αποδίδουν καρπούς» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος σε συγκεκριμένους τομείς που παρουσιάζουν επενδυτικές ευκαιρίες, σημείωσε τον τουριστικό, τραπεζιτικό, ενεργειακό και αγροτικό, ενώ έδωσε έμφαση και στο γεγονός ότι τώρα είναι «ο κατάλληλος χρόνος για επενδύσεις στην Ελλάδα».
Πριν την προβολή του πρωθυπουργικού μηνύματος αναφέρθηκε στον Αντώνη Σαμαρά ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας δρ. Σωτήριος Βαχαβιώλος (πρόεδρος & CEO της εισηγμένης στο NYSE, MISTRAS GROUP), ο οποίος τόνισε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδας «κέρδισε την εμπιστοσύνη» της επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας των Ηνωμένων Πολιτειών, προσθέτοντας ότι «έχει καταφέρει να βάλει την Ελλάδα σε τροχιά οικονομικής ανάκαμψης».

To 1ο Πανελλήνο Συνέδριο “κοινωνίας αξιών”



 
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η “κοινωνία αξιών’’ ολοκλήρωσε την Κυριακή 15/12/2013  το πρώτο της Πανελλήνιο Συνέδριο. Μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα, δόθηκε Βήμα διαλόγου σε μεγάλο αριθμό μελών και στελεχών του κόμματος, φίλων και προσκεκλημένων από άλλα πολιτικά κόμματα, εξαιρετικό δείγμα των αξιών, του νέου πολιτικού πολιτισμού και της συμμετοχικής Δημοκρατίας που πρεσβεύει η “κοινωνία αξιών”.
Ο πρόεδρος της ‘’κοινωνίας αξιών’’ κ. Δημήτρης Μπουραντάς, σε μία βαρύνουσα ομιλία, επισήμανε πέραν των ουσιαστικών και ρεαλιστικών θέσεων και 7 κρίσιμα ζητήματα/προτάσεις της “κοινωνίας αξιών”:

Επίσκεψη Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στη Λακωνία



http://www.lakoniaportal.gr/sites/default/files/field/image/dsc06294.jpg
Αύριο, Τετάρτη 18-12-2013 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης θα βρίσκεται στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας.
Μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα  θα επισκεφτούν  το εργοτάξιο του δρόμου Γύθειο-Αρεόπολη –Γερολιμένας, το εργοτάξιο του έργου «Λιμάνι Γυθείου» και θα έχουν συνάντηση με τον Δήμαρχο  Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρο Ανδρεάκο.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 18:00 ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης θα παρευρεθεί στην παρουσίαση της μελέτης αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου Σπάρτης που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Λακώνων ποιητών «Γιάννη Ρίτσου και Νικηφόρου Βρεττάκου» στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

Προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια τροφίμων στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

http://www.dete.gr/showarticleimage2.php?image=images/img439x286/20120418_195315.jpg&width=360&height=240
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης προκηρύσσει πρόχειρο διαγωνισμό για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του καθώς και των Νομικών του Προσώπων «Ηλίας Κατσούλης», Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής και Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής, συνολικού προϋπολογισμού 59.983,20€ χωρίς ΦΠΑ και 67.781,01€ με Φ.Π.Α. 13% (αριθμός μελέτης 31/2013).
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στα γραφεία του Δήμου (Λ. Φραντζή 2 – 20400 Ξυλόκαστρο), στις 30-12-2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:00 έως 10:00 (λήξη παραλαβής προσφορών).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τα δικαιολογητικά συμμετοχής στον διαγωνισμό καθώς και την παραλαβή της μελέτης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο καθημερινά κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Πληροφορίες: κα Α. Ράλλη και κα Α. Ρωμιού, τηλ. 2743360255 και 2743360101 στο Ξυλόκαστρο και στο Δερβένι αντίστοιχα και fax: 2743028261 και 27430 32812).
Συνημμένα μπορείτε να δείτε την περίληψη της διακήρυξης της δημοπρασίας.
Συνημμένα αρχεία: Περίληψη διακήρυξης 

Oι Εκλογές του συλλόγου των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLQUExW7sFq5G176NfY5VoJwqOyMOQEIMDAnVA1uVsoBchAYN_7COyg5tG7_VlZC8hq4lABAAZTM8n9tnXuy9i_Fb2FEmalMPV9LL99W4ywVz_JEV933rpkKHHPINMOM6fKtcPjvYBZBPF/s320/yuraktywmm4b504a6436145.jpg 
Στις αρχιερεσίες που έγιναν στο Σύλλογο Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας για την ανάδειξη νέου 7μελους Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και αντιπροσώπων γιά την ομοσπονδία και την ΑΔΕΔΥ,  ψήφισαν  155 έναντι 189 εγγεγραμμένων  (έναντι 138 το 2010)
 
Τα αποτελέσματα:
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

126    ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ    ΗΛΙΑΣ   1ος
  87   ΤΣΙΑΝΟΥ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΙΒΗ) 2η
  77   ΚΑΡΟΥΚΗΣ    ΧΡΗΣΤΟΣ 3ος
  62   ΤΣΙΟΛΑΚΗΣ   ΝΙΚΟΛΑΟΣ 4ος 
  62   ΨΑΡΡΑΚΟΣ   ΚΥΡΙΑΚΟΣ 5ος
 58    ΓΕΩΡΓΑΚΛΗ  ΜΑΡΙΑ  6η
  53   ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  7ος
  49   ΣΑΡΑΜΑΝΤΗΣ  ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
  22   ΜΑΞΟΥΤΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ
Εκλέγονται οι  7 πρώτοι στο νέο Δ/Σ
 
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  
111     ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ   ΗΛΙΑΣ 1ος
  81    ΤΣΙΑΝΟΥ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΒΙΒΗ) 2η     
  72    ΚΑΡΟΥΚΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ 3ος
  58    ΘΕΛΕΡΙΤΗΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ 4ος
  56   ΤΣΙΟΛΑΚΗΣ   ΝΙΚΟΛΑΟΣ 5ος
  53   ΨΑΡΡΑΚΟΣ   ΚΥΡΙΑΚΟΣ 6ος                        
  47   ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 7ος
  47   ΓΕΩΡΓΑΚΛΗ  ΜΑΡΙΑ
εκλέγονται ο πρώτοι 7
      
  ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜ. ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ                
117   MIXOΠΟΥΛΟΣ  ΗΛΙΑΣ  1ος
  68   ΚΑΡΟΥΚΗΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ       
  65   ΘΕΛΕΡΙΤΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  εκλέγεται ένας               
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  88     ΔΑΜΗ   ΜΑΡΙΝΑ                          
  88    ΛΑΤΑΝΙΩΤΗΣ  ΠΑΥΛΟΣ
  67   ΤΣΟΥΛΟΥΧΑ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ                        

Ζαφειρόπουλος: Τους θεσμούς τους αναδεικνύουν τα πρόσωπα

Grigoris-Zafeiropoulos
Η Ευρώπη είναι εδώ και δεκαετίες η νέα μεγάλη πατρίδα μας, μόνο που το πολιτικό σύστημα δυσκολεύεται ορισμένες φορές να το καταλάβει, πόσο μάλλον να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προσφέρονται.
Ακόμη… χειρότερα είναι τα πράγματα στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, εκείνον στον οποίο δοκιμάζονται πρωτίστως οι αντοχές του κράτους και η δυνατότητά του να παρεμβαίνει άμεσα και ουσιαστικά στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.
Στις Βρυξέλλες, εκεί όπου η Επιτροπή των Περιφερειών προσφέρει ένα εξαιρετικά πολύτιμο βήμα, μετερίζι για να προωθηθούν πρωτοβουλίες και δράσεις που μπορούν να διευκολύνουν την κεντρική κυβέρνηση στην Αθήνα, ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος ο οποίος έχει ρόλο αναπληρωτή του Βασίλη Κικίλια ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής, εκφώνησε μια ομιλία πιο κοντά στην Ευρώπη (και την Ελλάδα)… όπως θα έπρεπε να είναι, στο δύσκολο μέλλον που έρχεται.

Δασκαλόπουλος: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται (πλέον) το Μνημόνιο

Dimitris-Daskalopoulos
Twitter@EmOikonomidis
Η (εκ των έσω) ματιά εκείνων οι οποίοι ασχολούνται με την ελληνική οικονομία, είναι εκ των πραγμάτων η πλέον κρίσιμη για την αντικειμενική θεώρηση των εξελίξεων, και την επαναχάραξη της εθνικής διαδρομής που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα, προκειμένου να καταφέρει να επιστρέψει σε ρυθμούς βιώσιμης, ανθεκτικής στον χρόνο και αντιληπτής στην καθημερινότητα της κοινωνίας ανάπτυξη.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος ανήκει σε εκείνους που… εκ θέσεως και εκ φύσεως παρακολουθεί τις εξελίξεις σε πραγματικό χρόνο, και με ηχηρές παρεμβάσεις του, όχι μόνο εντός συνόρων αλλά και στις Βρυξέλλες, επιχειρεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας νέας εθνικής στρατηγικής.
Έτσι έκανε και σήμερα, με την ομιλία του στην ημερίδα του ΣΕΒ  ”για μια σύγχρονη βιομηχανική πολιτική για την Ελλάδα”, όπου άρθρωσε ρητορική υπέρβασης και εξόδου από το Μνημόνιο, επένδυσης στην πραγματική οικονομία και ανακυττάρωση της παραγωγικής βάσης της χώρας.
Ώστε η επόμενη Ελλάδα να έχει… συντροφιά τις λιγότερες δυνατές από τις στρεβλώσεις και τις παθογένεις που εξακολουθούν να βάζουν τρικλοποδιές στην εθνική διαδρομή προς το μέλλον.
Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας του προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου:

Συνελήφθη ο Μιχάλης Λιάπης!

liapisΣυνελήφθη από την τροχαία της Αγίας Παρασκευής ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Λιάπης.
Ύστερα από έρευνα που έγινε στο πολυτελές τζιπ του βρέθηκε να κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες, με τις κανονικές να έχουν κατατεθεί στην εφορία.
Επίσης ο κ. Λιάπης δεν είχε στην κατοχή του δίπλωμα οδήγησης, ενώ το όχημα ήταν και ανασφάλιστο. Ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στην τροχαία Αγ. Παρασκευής, όπου και σχηματίστηκε δικογραφία γι΄ αυτά τα τρία αδικήματα.

Θέλει ο Γιώργος Παπανδρέου να… επιστρέψει;

George-Papandreou-White-House-594x330
Twitter@EmOikonomidis
Θεωρητικά, ο Γιώργος Παπανδρέου θα ήταν “η εξαίρεση” στον κανόνα των πολιτικών γόνων που ασχολήθηκαν με την ενεργό πολιτική σε κορυφαίο επίπεδο. Έτσι τουλάχιστον παρουσιάστηκε για πολλά χρόνια ο πρώην πρωθυπουργός, στο πλαίσιο ενός προφίλ διαφορετικότητας, ακτιβισμού και… (προοδευτικής) χαλαρότητας που φιλοτεχνήθηκε από τα (συστημικά) ΜΜΕ.

Κοινωφελής: Πώς κατανέμεται το τελευταίο πακέτο των 4.413 θέσεων στους δήμους (λίστα)

Προσλήψεις 4.413 ανέργων από τον κλάδο της Πληροφορικής περιλαμβάνει η νέα προκήρυξη για κοινωφελή 5μηνη εργασία σε δήμους και δημόσιους οργανισμούς δεκατριών περιφερειών της χώρας. Η κατανομή των θέσεων και ο αριθμός των ανέργων που θα προσληφθούν ανά περιφέρεια, δήμο ή άλλο δημόσιο φορέα- οργανισμό έχει οριστικοποιηθεί και η προκήρυξη βρίσκεται για τελική έγκριση στο ΑΣΕΠ.
  • Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν σε δήμους και φορείς των παρακάτω περιφερειών:

Πόθεν έσχες Αλέξη Τσίπρα – Το δράμα του Αλέξη…

16579675_13284386.limghandler

Ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με το πόθεν έσχες του είναι ο πιο φτωχός πολιτικός αρχηγός που υπάρχει σήμερα στο Ελληνικό κοινοβούλιο.

Τα στοιχεία είναι χαρακτηριστικά
Δήλωσε εισοδήματα 74.070€ , διαθέτει μόνο ένα ακίνητο στην Κυψέλη , δεν διαθέτει μετοχές ή άλλα περιουσιακά στοιχεία και οι καταθέσεις τους στις τράπεζες είναι 100,75€ (ΕΚΑΤΟ ΕΥΡΩ & ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ, το γράφουμε ολογράφως για να αντιληφθείτε).
Γιατί όμως έτσι ο Αλέξης ο Τσίπρας; Την ώρα που συνάδερφοι του αποταμιεύουν και αυξάνουν την περιουσία τους με τα ίδια έσοδα, εκείνος φαίνεται πως τα βγάζει οριακά.
Μήπως θα πρέπει να αναλάβει τη διαχείριση των οικονομικών η Περιστέρα; Δεν γίνεται να την βγάζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πανί με πανί…
Τουλάχιστον κάτι στην άκρη για μια ώρα ανάγκης ρε Αλέξη, με 100,75€ τι θα κάνεις;
Ο Στουρνάρας όλο φόρους βάζει, κράτα κάτι στην καβάντζα

arouraios.gr

Τα παράξενα του πόθεν έσχες -Ο βουλευτής με το τρακτέρ και η συνάδελφός του με το τροχόσπιτο.

vouli-olomeleia-660_41.jpg

Μπορεί άλλοι βουλευτές να αναδεικνύονται «πρωταθλητές» στην ακίνητη περιουσία, ή να έχουν μεγάλες τραπεζικές καταθέσεις, ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που προκαλούν με τις ιδιοκτησίες τους λόγω της πρωτοτυπίας τους, αφού κάποιοι από τους εκπροσώπους του λαού στη Βουλή δήλωσαν στις δηλώσεις πόθεν έσχες τους τροχόσπιτα και τρακτέρ.
Από τα παράξενα του πόθεν έσχες είναι το τροχόσπιτο της βουλευτού των ΑΝΕΛ Σταυρούλας Ξουλίδου αλλά και το τρακτέρ του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Ανδριανού, ενώ η Ελένη Ζαρούλια έχει ακόμη στην ιδιοκτησία της το περιβόητο ξενοδοχείο.

arouraios.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας ΑΝΝΑΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ



http://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2013/12/Anna-Asimakopoulou.jpg 
Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων κα Άννα Ασημακοπούλου, για την υποψηφιότητα του κ. Α. Τσίπρα στην Κομισιόν, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τέταρτη συνεχόμενη μέρα ρωτούμε τον κ. Τσίπρα για τους συμμάχους του και τις θέσεις που υποστηρίζουν στην Ευρώπη, και απάντηση  δεν παίρνουμε.
Καταλαβαίνουμε την αμηχανία του, μετά και τη νέα αποκάλυψη, ότι  ο κ. Τσίπρας με υψωμένη τη γροθιά, μαζί με συντρόφους του από τα περιθωριακά σταλινικά κόμματα της Ευρώπης, τραγούδησε  με υπερηφάνεια τον ύμνο στον Κομμουνισμό  «παντιέρα ρόσα», ανακοινώνοντας έτσι,  την υποψηφιότητά του.
Για να γνωρίζουν οι Έλληνες, το «παντιέρα ρόσα», καλεί  σε ανύψωση της κόκκινης (κομμουνιστικής) σημαίας,  και κλείνει  με το περίφημο «Ζήτω ο κομμουνισμός».
Επαναλαμβάνουμε τα ερωτήματα προς τον κ. Τσίπρα και τον καλούμε να απαντήσει χωρίς υπεκφυγές:
           Το «ζήτω ο κομμουνισμός» εκφράζει και επισήμως τον ΣΥΡΙΖΑ; Και αν ναι με ποιον τρόπο θα επιβάλει τον κομμουνισμό στην χώρα μας;
           Αναγνωρίζει ναι ή όχι κράτος στην «Βόρεια Κύπρο», μια που τα κόμματα που συνεργάζεται αυτοαποκαλούνται ως κόμματα της «Βορείου Κύπρου»;
           Είναι αλήθεια ναι ή όχι ότι εργάζεται, βάσει των δεσμεύσεών του για την έξοδο της  χώρας μας από το ΝΑΤΟ;
           Είναι αλήθεια ή όχι ότι εξουσιοδοτήθηκε για την ανεμπόδιστη είσοδο λαθρομεταναστών στην Ελλάδα και την Ευρώπη, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση για κατάργηση της συνθήκης Σένγκεν και της δύναμης  Frontex;
           Είναι αλήθεια ή όχι ότι ο βασικός του σύμμαχος στη Γερμανία, καταψήφισε τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και τάσσεται κατά του λεγόμενου κατοχικού δανείου;
           Είναι αλήθεια ή όχι ότι οι νοσταλγοί του δικτάτορα Τσαουσέσκου συντάσσονται σε όλα με τον κ. Τσίπρα;
Κατανοούμε την αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ο ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει. Ποιοι είναι ακριβώς αυτοί που στηρίζουν τον κ. Τσίπρα, ποιες οι θέσεις του και τι επιπτώσεις θα έχουν αυτές οι θέσεις για την πατρίδα μας.
Και μέχρι να δοθούν  ξεκάθαρες απαντήσεις,  η Νέα Δημοκρατία θα αναδεικνύει καθημερινά όλες τις ανθελληνικές και αντιευρωπαϊκές θέσεις των περιθωριακών συντρόφων του κ. Τσίπρα…».

Η Δράση διοργανώνει συνάντηση διαλόγου για τα προβλήματα των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ (Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 10:00 π.μ., Hilton Athens)

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ξεπερνούν ήδη τις 350.000 χιλιάδες(!!), οι επαγγελματίες, επιστήμονες και μικροί επιχειρηματίες που προοδευτικά καθίστανται -χωρίς δική τους ευθύνη- απόβλητοι του κοινωνικού κράτους, στερούμενοι ακόμα και των στοιχειωδών που το Σύνταγμα προβλέπει για κάθε πολίτη. Όλοι τους, ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ και άλλων ταμείων ελευθέρων επαγγελματιών, άνθρωποι κι αυτοί με τις οικογένειες τους, που βιώνουν όχι απλά την οικονομική καταστροφή αλλά και την κοινωνική απαξίωση ως αποτέλεσμα της ποινικοποίησης και αυτής τους της ανέχειας.

Στη Δράση, έχουμε ανοίξει καιρό τώρα τη συζήτηση στην κοινωνία για το σημαντικό αυτό ζήτημα, καλώντας κυβέρνηση, κόμματα και κρατικούς φορείς να το αντιμετωπίσουν με όρους κοινής λογικής. Μιλάμε όμως είς ώτα μη ακουόντων.

Είναι ώρα λοιπόν να ενώσουμε τις φωνές μας και να ευαισθητοποιήσουμε την ευρύτερη κοινή γνώμη, να ζητήσουμε να μπει τέλος στον απηνή διωγμό των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ από το πελατειακό πολιτικό σύστημα, να απαιτήσουμε κατ'αρχήν σεβασμό στον άνθρωπο-ελεύθερο επαγγελματία και την οικογένεια του και εν συνεχεία ισότιμη αντιμετώπιση με αυτή που το κράτος επιφυλάσσει στους ασφαλισμένους των λοιπών, «ευγενών», ταμείων του. 

Για μας η λύση είναι μια άλλη πολιτική, σύγχρονη, με λιγότερους φόρους, μικρότερο κράτος και ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα, ισότιμα για όλους.

Για τον σκοπό αυτό διοργανώνουμε μια ειδική εκδήλωση με θέμα "Συνάντηση διαλόγου για τα προβλήματα των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ" το Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου στις 10:00 π.μ., στο Hilton Athens, στο πλαίσιο του "Μoney Show 2013" και απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής σε κάθε θεσμικό φορέα, πρωτοβουλία αλλά και στους απλούς ελεύθερους επαγγελματίες. 

Δράση
Πολίτες, όχι πελάτες

Πάνος Μιχαλόπουλος
Εκπρόσωπος τύπου ΔΡΑΣΗΣ

Άμεση απόσυρση της εγκυκλίου που στην ουσία καταργεί το επίδομα ορεινής διαβίωσης ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου



Την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με το επίδομα ορεινής διαβίωσης και ταυτόχρονη ενημέρωση των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, τονίζοντας ότι σύμφωνα με αυτή την εγκύκλιο κανένας Έλληνας δεν μπορεί να θεωρηθεί δικαιούχος, άποψη την οποία ομόφωνα υιοθέτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, για τη χορήγηση του επιδόματος σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές υπολογίζεται πλέον, όχι μόνο το πραγματικό εισόδημα, αλλά και το τεκμαρτό, και θα λαμβάνεται υπόψη το μεγαλύτερο. 
«Το πραγματικό εισόδημα που πρέπει να είναι ο δείκτης όλων των κοινωνικών μέτρων, σε αυτή την περίπτωση παραβιάζεται, γιατί βάζουν στη λογική υπολογισμού του επιδόματος το τεκμαρτό εισόδημα, το οποίο είναι μια οριζόντια παραδοχή διαδικασίας ανάλογα με τα άτομα, το ύψος της σύνταξης και τα περιουσιακά στοιχεία που υπάρχουν. Το τεκμαρτό εισόδημα δύο ατόμων με μία σύνταξη ξεπερνά τα 8000 ευρώ, οπότε  στην ουσία κανένας Έλληνας δεν μπορεί να θεωρηθεί δικαιούχος αυτού του επιδόματος ορεινής διαβίωσης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η ΕΝ.Π.Ε.