Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023

Έρχονται οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2023

 https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2021/05/%CE%91%CE%BC%CF%80%CE%AD%CE%BB%CE%B9-768x576.jpg 

Γνωστοποιήθηκε το βασικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων ” Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας ”, που θα

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει στις 8.30 το βράδυ της Παρασκευής, 1η Σεπτεμβρίου, στο δημαρχείο της Νεμέας.Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί το Σάββατο 2 του μήνα απ’ τις 11 το πρωί, μέχρι και αργά το βράδυ. Την Κυριακή, 3 του μήνα, τα δρώμενα θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί και θα ολοκληρωθούν το απόγευμα.

Συναυλίες, παράλληλες εκδηλώσεις, γευστικές δοκιμές κρασιών στα οινοποιεία που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.

Κακοκαιρία στη Ζαχάρω Ηλείας Κεραυνός προκάλεσε φωτιά και διακοπή ρεύματος, πεσμένα δέντρα και δρόμοι ποτάμια


Η κακοκαιρία δείχνει τα δόντια της στην Ηλεία. Βροχές και ισχυροί άνεμοι σαρώνουν την περιοχή. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αρκετές περιοχές.

Με έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους η ξαφνική κακοκαιρία δείχνει τα δόντια της σε περιοχές της Ηλείας. Ο ουρανός σκοτείνιασε και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Από τους ισχυρότατους ανέμους σημειώθηκαν προβλήματα και πτώσεις δέντρων στο χωριό Σμίλα αλλά και στη Ζαχάρω   Αρκετές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα, με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να βρίσκονται επί ποδός για να εντοπίσουν και να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Στο μεταξύ, δύο πυρκαγιές ξέσπασαν λίγο νωρίτερα μετά από κεραυνό σε δύο διαφορετικές περιοχές.

 Η πρώτη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή ανάμεσα σε Σκαφιδιά και Λεβεντοχώρι και η δεύτερη στο χωριό Σμέρνα Ζαχάρως. Και στα δύο σημεία, επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, προσπαθώντας να θέσουν τις δύο εστίες υπό έλεγχο. Παράλληλα, άλλα συνεργεία απομακρύνουν τα δέντρα που έπεσαν τόσο στη Ζαχάρω, όσο και στο χωριό Σμίλα.