Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Παραδόθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο το «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Νιάρχος» - ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΗ ΤΕΛΕΤΗ


Με μια ιστορική τελετή και με το σύνθημα «Δικό σας» το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Νιάρχος παραδόθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο.
Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε στην μεγαλοπρεπή αίθουσα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσία επιφανών μελών της πολιτικής, εκκλησιαστικής και στρατιωτικής ηγεσίας.
Το πρόγραμμα της ιστορικής εκδήλωσης ξεκίνησε με βιντεοσκοπημένα μηνύματα από προσωπικότητες που διαδραμάτισαν κεντρικό ρόλο στη δημιουργία του μοναδικού αυτού συγκροτήματος. Μάλιστα, ένα από τα μηνύματα αυτά ήταν η υποδοχή της δωρεάς από τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.


Ακολούθως, στην οθόνη της ΕΛΣ εμφανίστηκαν οι Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου, για έναν παρόμοιο χαιρετισμό. Στο δικό του μήνυμα, ο πρωθυπουργός μίλησε για εποχή ανάκαμψης και προσφορά στον πολιτισμό, μια επένδυση σε ό,τι πιο πολύτιμο έχει η Ελλάδα.

Στα άλλα ματς του Europa Θρίαμβος του ΑΠΟΕΛ με πρόκριση επί της Μπιλμπάο

Θρίαμβος του ΑΠΟΕΛ με πρόκριση επί της Μπιλμπάο
Ο ΑΠΟΕΛ απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Όταν κληρώθηκε με την Αθλέτικ Μπιλμπάο δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μιλούσαν για βέβαιο αποκλεισμό του, ωστόσο, με το αποψινό 2-0 επί των Βάσκων στην Λευκωσία κατάφερε να πάρει μεγάλη πρόκριση στους «16» του Europa League, μετά την ήττα του με 2-3 στο «Σαν Μαμές». 

Η κυπριακή ομάδα πέτυχε έναν άθλο, εάν αναλογιστεί κανείς ότι από το 65΄ αγωνιζόταν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Σωτηρίου. Με παίκτη λιγότερο

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Τουρκία Κέρδισε 3-0 την Οσμανλίσπορ με 2 γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ και προκρίθηκε στους 16

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Τουρκία
Για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από την Τουρκία, για πρώτη φορά μετά το 2012 προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης, αλλά και για πρώτη φορά στην ιστορία του κατάφερε να πάρει πρόκριση, ενώ είχε φέρει ισοπαλία στο πρώτο ματς στην έδρα του.
Η ελληνική ομάδα νίκησε 3-0 την Οσμπανλισπόρ μέσα στην Άγκυρα, με δύο γκολ του Ανσαριφάρντ (47', 86') και ένα του Ελιουνούσι (70') και με τρόπο θριαμβευτικό θα βρίσκεται αύριο στην κλήρωση του Europa League στη Νιόν.
Τελευταία φορά που είχε προκριθεί στους «16» του Europa League και συνέχιζε τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις τον Μάρτιο ήταν τη σεζόν 2011-12. Η τότε ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε είχε αποκλείσει την Ρούμπιν Καζάν και θ' αντιμετώπιζε την Μέταλιστ. Εκτοτε ο Ολυμπιακός πάντα σκόνταφτε στα εμπόδια του Φεβρουαρίου. Αλλοτε επειδή τα εμπόδια ήταν τεράστια (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Τσάμπιονς Λιγκ), άλλοτε γιατί δεν εκτιμήθηκε σωστά η κατάσταση (Λεβάντε, Αντερλεχτ, Ντνίπρο).
Φέτος όμως ο Ολυμπιακός μετά από ένα καταστροφικό ευρωπαϊκό καλοκαίρι (αποκλεισμός από την Μπερ Σεβά) κατάφερε να φορέσει κοντομάνικα! Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν από την Αγκυρα όχι μόνο με την πρόκριση αλλά και με επιβλητική νίκη για να συνεχίσουν στους «16» του Europa League (9 και 16 Μαρτίου). Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο με τα γκολ των Ανσαριφάρντ (47', 86') και Ελιουνούσι (70') έφυγε με το «διπλό» και συνεχίζει την ευρωπαϊκή του πορεία.
Ο Ολυμπιακός με το... καλημέρα, είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Μόλις στο 3' ο Φορτούνης γύρισε από αριστερά την μπάλα και ο Ντα Κόστα αμαρκάριστος σούταρε με τη μια, αλλά ψηλά άουτ. Στη συνέχεια όμως οι «ερυθρόλευκοι» εμφάνισαν και πάλι τα γνωστά προβλήματα ανάπτυξης που παρουσιάζουν καιρό τώρα, σαν να είναι μια ομάδα χωρίς κανένα πλάνο από τη μέση και μπροστά και με τον Ανσαριφάρντ εντελώς ξεκομμένο.

Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην τουρκική ομάδα να κοντρολάει το παιχνίδι. Η Οσμανλισπόρ εμφανίστηκε ιδιαίτερα προσεκτική πίσω, με αποτέλεσμα να περιορίσει εντελώς την κίνηση των αντιπάλων της και αρκετά κινητική μπροστά και είχε την καλύτερη ευκαιρία στο 12', όταν ο Γουεμπό από καλή θέση πλάσαρε άουτ.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του α' ημιχρόνου το ματς άνοιξε και οι δύο ομάδες είχαν από μια ευκαιρία. Πρώτα οι γηπεδούχοι στο 41' με τον Εντιαγέ να σουτάρει, τον Μποτία να κάνει προβολή και τον Γουεμπό νέο σουτ άουτ. Και αμέσως μετά οι φιλοξενούμενοι στο 43' με τον Φιγκέιρας να μπαίνει από δεξιά και τον Τσουρουκσού πάνω στη γραμμή να διώχνει το γύρισμα του Πορτογάλου.

Το μεγάλο ευτύχημα για τον Ολυμπιακό είναι ότι σκόραρε με την έναρξη του β' ημιχρόνου από μια στημένη φάση. Στο 47' ο Σεμπά εκτέλεσε κόρνερ, ο Μποτία πήρε την κεφαλιά και ο Ανσαριφάρντ ξεχαμένος από τους Τούρκους στην καρδιά της περιοχής έκανε το 0-1 και άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση.
Στο 52' και στο 54' «έλαμψαν» οι δύο τερματοφύλακες. Πρώτα ο Καρτσεμάρσκας που απέκρουσε με υπερένταση το σουτ του Ελινουνούσι και μετά ο Λεάλι που με δυσκολία απέκρουσε το σουτ του Ρεγκατέν. Στο 63' ο Εντιαγέ ξέφυγε κάθετα μπροστά αλλά πλάσαρε άουτ και το ίδιο ακριβώς έκανε και ο Σεμπά στο 67', στην κορυφαία ευκαιρία του Ολυμπιακού στο παιχνίδι.
Το «χάι λάιτ» του αγώνα όμως ανήκει στον Ανδρούτσο. Ο νεαρός πέρασε στο 65' και στο 70' μπήκε στην περιοχή, «άδειασε» με το σπάσιμο της μέσης και την ντρίπλα του τον Προχάτσκα, γύρισε με τη μια στον Ελιουνούσι, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 0-2. Στο 79' ο Καρτσεμάρσκας «πήρε την μπουκιά από το στόμα» του Ανσαριφάρντ, ωστόσο ο Ιρανός δεν είχε πει την... τελευταία του κουβέντα. Στο 87' και μετά από ενέργεια του Σεμπά, έκανε από κοντά με κεφαλιά το 0-3 και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ολυμπιακού.
ΟΣΜΑΝΛΙΣΠΟΡ (Μουσταφά Ακτσάι): 
Καρτσεμάρσκας, Βρσάγιεβιτς, Γουεμπό, Εντιαγέ, Πίντο (66' Μπαγίρ), Ρεγκατέν (75' Ντελάρζ), Προχάτσκα, Τσαγκιράν (74' Γκουβέν), Μπιφουμά, Τσουρουκσού, Μάιερ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): 
Λεάλι, Φιγκέιρας, Σισοκό, Ντα Κόστα, Μποτία, Ρέτσος, Μάρτινς (65' Ανδρούτσος), Ελιουνούσι (81' Μανθάτης), Φορτούνης (85' Ρομαό), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.

Έχασε αλλά κράτησε τη διαφορά ο Ολυμπιακός από την Φενέρμπαχτσε με 67-64

Έχασε αλλά κράτησε τη διαφορά ο Ολυμπιακός
Τα λάθη του τελευταίου δεκαλέπτου στέρησαν από τον Ολυμπιακό ένα τεράστιο «διπλό» στην Πόλη, απέναντι στην Φενερμπαχτσέ, με το οποίο θα «κλείδωνε» μία θέση στην τετράδα.
Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 67-64 από την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, για την 23η αγωνιστική της Euroleague, αλλά κράτησαν τη διαφορά από τη νίκη του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ (+9, 71-62).
Τα δεκάλεπτα: 22-22, 40-34, 47-56, 67-64

Η κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ Δείτε τους τυχερούς αριθμούς

Η κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ
Τα τυχερά νούμερα του ΤΖΟΚΕΡ είναι:
22, 27, 38, 40, 42
ΤΖΟΚΕΡ: 2
Επιτυχίες   Νικητές   Κέρδη
5 + 1         1     782.518,85
5             1     170.222,98
4 + 1        34      2.500,00
4            396       50,00
3 + 1        938       50,00
3          19.735       2,00
2 + 1      12.889       2,00
1 + 1      56.099       1,50

Κικίλιας: Η κυβέρνηση Τσίπρα έχει κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά στα χρόνια της Μεταπολίτευσης



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση τα εξής: 

 «Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του προσπάθησαν ανεπιτυχώς με ψέματα και προπαγάνδα να κρύψουν την αλήθεια από τον ελληνικό λαό. Τα πυροτεχνήματα της Δευτέρας έσβησαν και η αλήθεια αποκαλύπτεται. Μας έλεγαν: 

Πολιτικη Η συμβολή-σφραγίδα του Κώστα Καραμανλή σε ένα έργο πνοής για την Ελλάδα


Την Πέμπτη 23/2/2017 ένα μεγάλο έργο πνοής για την Αθήνα, την Αττική, αλλά και ολόκληρη τη χώρα παραδίδεται στις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Σ. Νιάρχος» και την προσωπική συμβολή – σφραγίδα του Κώστα Καραμανλή η Ελλάδα αποκτά ένα σύγχρονο κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού.
– Όλα ξεκίνησαν στις 16 Μαρτίου 2006. Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου με τη Συμβουλευτική Επιτροπή του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Σ. Νιάρχος». Στη συνάντηση

Στη Βουλή η ενημέρωση για την προσυμφωνία| Η «εξαφάνιση» Τσακαλώτου | ΝΔ για ελληνοτουρκικά & νέα πρόκληση | Αγροτικές επιδοτήσεις | Εισόδημα ΚΕΑ

Ο Τσίπρας ενημερώνει τη Βουλή για το Eurogroup | Η « εξαφάνιση» Τσακαλώτου

Ο Τσίπρας ενημερώνει τη Βουλή για το Eurogroup | Η « εξαφάνιση» ΤσακαλώτουΕπίσημη ενημέρωση για τη συμφωνία του Eurogrup, ζήτησε η αντιπολίτευση. Ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας ενημερώνει αύριο τη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του Β. Λεβέντη.- Ωστόσο, χθες η ΝΔ έκανε λόγο για «εξαφάνιση» του Ευκλ. Τσακαλώτου, ενώ ο Αδ. Γεωργιάδης είπε ότι υπάρχουν εσωκυβερνητικά προβλήματα. Η κυβέρνηση ζήτησε από τον Κ. Μητσοτάκη «να συμμαζέψει τον ανεκδιήγητο αντιπρόεδρο». - Σήμερα, ο Ευκλ. Τσακαλώτος απάντησε σκωπτικά στη ΝΔ για την «εξαφάνιση» του και ανταπάντησε η ΝΔ. Εμφανίστηκε και στη Βουλή όπου αναφέρθηκε στη συμφωνία, αλλά και...

=================

Ε.Ε: Υπάρχουν προϋποθέσεις για ισορροπημένη συμφωνία έως τις 20 Μαρτίου

Επίσκεψη Πέτρου Τατούλη στους αρχαιολογικούς χώρους στην Αργολίδα. - Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Εκπληκτικά τα αποτελέσματα των επενδύσεων μας στον πολιτισμό»

Εμφάνιση IMG_2220.JPG
«Επιτυγχάνουμε εκπληκτικά αποτελέσματα στον τομέα του πολιτισμού με τις στρατηγικά στοχευμένες επενδύσεις μας και τις εξαιρετικές συνεργασίες μας με τους Δήμους και τις Εφορείες Αρχαιοτήτων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την επίσκεψή του στους χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος των Δήμων Ναυπλιέων και Άργους, την ανάπλαση των οποίων έχει χρηματοδοτήσει με 6 εκατομμύρια ευρώ η Περιφέρεια, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017.

ΑΦΟΡΟΛΌΓΗΤΟ Η ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΑ ΑΙΤΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ


Άρθρο 

*Αναστάσιου Λυμπερίου
**Θοδωρή Καλοπήτα

Εμφάνιση 16298946_375067926182718_4812223684064883248_n.jpgΣύμφωνα με τα όσα ισχύουν για τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι αγρότες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, από 1/1/2016 και εφεξής, η τροποποίηση του ν.4172/2013 με τον νόμο 4387/2016 επέφερε αλλαγές στην φορολόγηση των επιδοτήσεων.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ΠΟΛ.1107/2016 : «Ειδικά, για τους ασκούντες ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, στον προσδιορισμό του κέρδους από επιχειρηματική δραστηριότητα περιλαμβάνονται εκ των άμεσων ενισχύσεων του Πυλώνα I της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, όπως αυτές ορίζονται, μόνο η βασική ενίσχυση καθώς και, κατά το ποσό που υπερβαίνουν τις δώδεκα χιλιάδες (12.000) ευρώ, οι πράσινες και συνδεδεμένες ενισχύσεις.» Από την στιγμή λοιπόν που δεν προβλέπεται και δεν περιγράφεται από το παραπάνω εδάφιο κάποια άλλη επιδότηση, δεν θα συμπεριλαμβάνεται και στον υπολογισμό του φορολογητέου εισοδήματος.
Συμπερασματικά λοιπόν έχουμε τα εξής :

Tweet: Λαγκάρντ – Τσίπρας: Συμφώνησαν ότι… διαφωνούν!

Αισθητός σεισμός 3,2 Ρίχτερ σε Αθήνα και Κόρινθο

 

Δυνατός σεισμός 3,2 Ρίχτερ καταγράφηκε στις 2.03 μ.μ. από τους σεισμογράφους του Πανεπιστημίου Αθηνών 49 χλμ. νότια της Αθήνας με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.
Η δόνηση έγινε σε Αίγινα, Σαλαμίνα, νότια Αττική, στα νότια προάστια της Αθήνας, στο Ναύπλιο αλλά και τη Κόρινθο.
Δεν αποκλείονται τις επόμενες ημέρες και άλλες τέτοιες σεισμικές δονήσεις στην περιοχή σύμφωνα με τους σεισμολόγους.

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ηλιάδας Γκανά με τίτλο «Σκόρπιες Μνήμες»

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ηλιάδας  Γκανά με τίτλο «Σκόρπιες Μνήμες»
Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ηλιάδας  Γκανά με τίτλο «Σκόρπιες Μνήμες» στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.
Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο  Κέντρο Νεότητας του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης.
Η πρωτόλεια δουλειά της συγγραφέως αποτελείται από 3 ιστορίες  διαφορετικών πρωταγωνιστριών με θέμα τις ψυχικές διαδρομές και αναζητήσεις.
Για την συγγραφέα μίλησε ο πρόεδρος του Δ.Δ. Μάννας  κ. Δημήτριος Τζαβέλλας .
Το βιβλίο προλόγισαν η κ. Φρόσω Σκόνδρα, απόφ. Πανεπιστημίου Πειραιώς και η κ. Κυρίτση, εκπαιδευτικός  απόφ. Παιδαγωγικού Τμήματος.
 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης κ. Ηλίας  Ανδρικόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Παναγιώτης Καλύβας, κ. Δημήτριος  Κάσσιος, κ. Εμμανουήλ Αλογογιάννης ,  τοπικοί παράγοντες και συμπολίτες.

Πυρκαγια στη Κάτω Συνοικία Τρικάλων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε στα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας.
Στην περιοχή βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα από το Κιάτο και την Κόρινθο.


Συγκλονιστική ανακάλυψη από τη NASA: Βρέθηκαν oι επτά «αδελφές» της Γης

Συγκλονιστική ανακάλυψη από τη NASA: Βρέθηκαν oι επτά «αδελφές» της Γης
Όχι ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά επτά μικροί εξωπλανήτες, οι οποίοι έχουν μεγάλες ομοιότητες με τη Γη, ανακαλύφθηκαν γύρω από ένα σχετικά κοντινό και αχνό άστρο σε απόσταση περίπου 40 ετών φωτός, στον Αστερισμό του Υδροχόου.
Τουλάχιστον τρεις από αυτούς τους εξωπλανήτες μπορεί να διαθέτουν ωκεανούς νερού στην επιφάνειά τους, συνεπώς θεωρούνται ιδανικοί «στόχοι» για την αναζήτηση εξωγήινης ζωής στο μέλλον. Ήδη το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble ερευνά τις ατμόσφαιρες γύρω από αυτούς τους πλανήτες.

Πολύ γρήγορο Internet στο Καστελλόριζο με χρήση πρωτοποριακής τεχνολογίας

Πολύ γρήγορο Internet στο Καστελλόριζο με χρήση πρωτοποριακής τεχνολογίας
o ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, το ακριτικό Καστελλόριζο, «τρέχει» με υπερυψηλές ταχύτητες internet σταθερής και κινητής COSMOTE.
Με την εφαρμογή της πρωτοποριακής ασύρματης τεχνολογίας IP Trunk για τη διασύνδεση απομακρυσμένων και δύσβατων περιοχών, οι κάτοικοι, οι επιχειρήσεις, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού απολαμβάνουν πλέον ταχύτητες VDSL έως 50 Mbps στη σταθερή και 4G+ στην κινητή.
Η εφαρμογή της καινοτόμου τεχνολογίας IP Trunk από την COSMOTE, που υλοποιείται σε συνεργασία με τη NOKIA, «εκτοξεύει» τις ταχύτητες, με τις οποίες συνδέεται ασύρματα το Καστελλόριζο με τη Ρόδο, σε σχεδόν 1Gbps.

Πού οφείλεται η κατάθλιψη των ανδρών;

mandepressionromanou.jpgΠού οφείλεται η κατάθλιψη των ανδρών;


Η κατάθλιψη στους άνδρες εμφανίζεται πιο συχνά στη μέση ηλικία και λιγότερο στις νεότερες ηλικίες, σε αντίθεση με τις γυναίκες, που φαίνεται να νοσούν από κατάθλιψη πολύ νωρίτερα, με αρκετές δυσκολίες στην εφηβεία.

Διαβάστε περισσότερα 

kidhealthyeatingromanou.jpgΓονείς: Δυσκολεύονται να "διδάξουν" την υγιεινή διατροφή


Μόλις ένας στους τρεις γονείς θεωρούν ότι ακολουθούν μια καλή “συνταγή” με στόχο να βοηθήσουν τα παιδιά τους να μάθουν να τρώνε

ΚΕΔΕ: Ασέβεια από τον Σκουρλέτη απέναντι στην αυτοδιοίκηση. Να τα πάρει όλα πίσω

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να διαψεύσει άμεσα το περιεχόμενο των διαρροών που με δική της αποκλειστικά ευθύνη, διοχετεύτηκαν στον Τύπο.

  ...

ΥΠΕΣ:Η ΚΕΔΕ επιλέγει να σχολιάζει δημοσιεύματα αντί να συμμετέχει στο διάλογο

Η ΚΕΔΕ επιλέγει να σχολιάζει δημοσιεύματα, αντί να συμμετέχει στο συντεταγμένο διάλογο για τα μεγάλα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σε αυτή τη συγκυρία δεν ωφελούν τα μεγάλα λόγια, αλλά  ...
airetos.gr


Βουλή: Κατατέθηκε τροπολογία για μονιμοποίηση συμβασιούχων με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις

Την μονιμοποίηση συμβασιούχων που παρότι είχαν δικαιωθεί δικαστικά δεν πληρούσαν τα τυπικά προσόντα διορισμού προβλέπει τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη. 
Πρόκειται για περίπτωσεις εργαζομένων,

ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!!!

papakonstantinou-papandreou-elstat.jpg

Ποιος είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο οποίος παραπέμφθηκε στο ειδικό δικαστήριο γιατί έσβησε τα ονόματα συγγενικών του προσώπων από τη λίστα Λαγκάρντ και με ψήφους της ΝΔ και τελικά καταδικάστηκε για νόθευση εγγράφου.

Το μεγαλύτερό του έγκλημα για το οποίο δεν δικάστηκε ακόμη είναι ότι έβαλε την Ελλάδα στο Μνημόνιο για να σώσει τις ξένες Τράπεζες, δείτε τι λέει:
Το αδέσμευτο ρεπορτάζ λέει:

Υποβάθμιση του έργου του ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. - Επιδείνωση των συνθηκών υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΑΕ 21/2/2017

Με επιτυχία διοργανώθηκε η εκδήλωση του Σωματείου εργαζομένων του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.) για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων (ΥΑΕ) με σκοπό το συντονισμό της δράσης με ομοσπονδίες, σωματεία και Επιτροπές υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων (ΕΥΑΕ).
Στην εκδήλωση επισημάνθηκε εισηγητικά από το ΔΣ του Σωματείου ότι το

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Αποτέλεσμα εικόνας για λουτρακι
      
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                           Λουτράκι     23/2/2017
          ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                 Αριθμ. Πρωτ.: 3149
                     ΔΗΜΟΣ
     ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ -

    ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Παρακαλούμε όπως προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ιάσονος & Εθν. Αντιστάσεως, Λουτράκι) την 28η Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 6:00 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση, για συζήτηση  επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

1.Τροποποίηση της διάρκειας των συμβάσεων προμήθειας καυσίμων και λιπαντικών του Δήμου.

2.Συγκρότηση επιτροπής εξέτασης αιτήσεων κατοίκων του Δήμου μας για οικονομική ενίσχυση (από 22/3/2017 έως και 31/8/2019).

3.Έγκριση ή μη μεταβίβασης της άδειας παραγωγού πωλήτριας λαϊκών αγορών του Δήμου μας κας ΚΟΛΛΙΑ Γιαννούλας.

4.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου: “Συντήρηση αγροτικής οδοποιίας Δ.Ε. Αγ. Θεοδώρων” (αρ. μελ. 65/2016).

5.Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης έργου: “Συντήρηση δημοτικής οδοποιίας Δ.Ε. Αγ. Θεοδώρων” (αρ. μελ. 66/2016).

6.Εξέταση αιτήματος ΚΑΧΙΛΕΛΗ Μεθόδιου για επιστροφή ποσού από τέλη ύδρευσης στη Δ.Κ. Αγ. Θεοδώρων, ως αχρεωστήτως καταβληθέντος.

7.Διαγραφή ή μη οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους προστίμων ανέγερσης & διατήρησης αυθαιρέτων κατασκευών στη Δ.Κ. Λουτρακίου - Περαχώρας, επονόματι διαφόρων οφειλετών.

8.Έγκριση μετακινήσεων Δημάρχου και Αντιδημάρχων εκτός έδρας. Διάθεση πίστωσης.

                                                                         Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

                                                                               ΠΕΤΡΟΥ Παναγιώτης

Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων


Σταματήστε τη μικροπολιτική κ. Κοζομπόλη


Γράφει η
Αντωνία Μπούζα
Κινήσεις που υποδηλώνουν άλλες προθέσεις από αυτές που παρουσιάζονται, είδαμε από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας κ. Κοζομπόλη, που θεώρησε ότι σήμερα το μείζον είναι ο πολιτικαντισμός και το έπραξε, με όχημα ένα παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού, που κάνει περήφανους όχι μόνο τους Μεσσήνιους, αλλά και ολάκερη την Ελλάδα.
Έτσι, εκμεταλλευόμενη τη δίκαιη αγωνία του εξαίρετου καθηγητή και αναδείξαντα με προσωπικό μόχθο και προσπάθεια το μεγαλείο της Αρχαίας Μεσσήνης κ. Πέτρου Θέμελη και συνοδευόμενη από Περιφερειακούς Συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, επισκέφθηκε τον Αναπλ. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης  κ. Χαρίτση, σχετικά με χρηματοδότηση αναγκαίων έργων στην Αρχαία Μεσσήνη.

Όταν μιλούν οι αριθμοί (13). Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Βουτιά και στις καταθέσεις


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Στα μέσα Φεβρουαρίου πληροφορηθήκαμε πως εν μέσω νέου κύκλου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αβεβαιότητας, είχαμε εκροή καταθέσεων ύψους 2,7 δις ευρώ από τις τράπεζες σε μόλις 1,5 μήνα. Οι καταθέσεις μειώθηκαν στα 129,09 δις ευρώ από 131,8 δις ευρώ που ήταν στα τέλη Δεκεμβρίου και σύμφωνα με την τάση που καταγράφεται, ο Φεβρουάριος θα κλείσει κοντά στα 128 δις ευρώ, διευρύνοντας τις απώλειες που παρατηρούνται από την αρχή του χρόνου.
Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο. Όλοι γνωρίζουν (ή τουλάχιστον όφειλαν να γνωρίζουν) πως κάθε φορά που δημιουργούνται συνθήκες αβεβαιότητας, οι καταθέσεις μειώνονται.
Η περιπέτεια ξεκίνησε ήδη από τους τελευταίους μήνες του 2014, όταν οι εξελίξεις είχαν διαφανεί. Τον Δεκέμβριο του 2014 οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων παρουσίασαν απώλειες 4 περίπου δις.

Τι είπε ο Καλεντερίδης για το Αιγαίο αν γίνει «θερμό» επεισόδιο με τους Τούρκους (Βίντεο)


Για τις τουρκικές προκλήσεις στα Ίμια και την ένταση στο Αιγαίο, μίλησε ο γνωστός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon.
“Στα στρατηγικά όπλα υπάρχει υπεροπλία της Ελλάδας. Τα καλύτερα υποβρύχια του κόσμου που έχει το πολεμικό ναυτικό, έχουμε αντιαεροπορικά βλήματα πολύ ανώτερης τεχνολογίας από την Τουρκία, έχουμε και στρατηγικά βλήματα μακρού πλήγματος 200 μιλίων… άρα σε στρατηγικά όπλα η Ελλάδα υπερέχει”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναλυτής κ. Καλεντερίδης.
Δείτε όσα είπε στο «Live News»:
Arouraios.gr 

Ο Κορινθιακός που πληγώναμε

Αποτέλεσμα εικόνας για κορινθιακος κολπος



  Μικρού μήκους ντοκυμαντέρ για τις πηγές ρύπανσης του Κορινθιακού κόλπου. Δημιουργία: Μαγδαληνή Αζαριάδου.
Οι φωτογραφίες από το βυθό του Κορινθιακού είναι του Φοίβου Βιλανάκη.
Το βίντεο είναι από την ΚΑΡΤΕΡΙΑ.

Γραμματεία ΑΛΚΥΩΝ
(Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου)
ΔΗΜΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΚΕ: Παράταση συμβάσεων Καθαριότητας - Εφαρμογή του άρθρου 16 του ν.4429/2016 - Διασφάλιση της εργασίας των ατόμων με αναπηρία

 

Κοινοβουλευτική Ομάδα
Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155
e-mail: kke@parliament.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410



ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ
Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις».
Θέμα: Παράταση συμβάσεων για την εξυπηρέτηση αναγκών καθαριότητας των κτιρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξαρτήτων αρχών, των Ν.Π.Δ.Δ., των Ν.Π.Ι.Δ. και των Ο.Τ.Α. και μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ