Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Europa League: Άϊντραχτ, Ίντερ, Χετάφε προβάδισμα πρόκρισης για τους «16»

Europa League: Άϊντραχτ, Ίντερ, Χετάφε προβάδισμα πρόκρισης για τους «16» (Highlights)
Η Άϊντραχτ Φραγκφούρτης, η Ίντερ και η Χετάφε έκαναν σημαντικό βήμα πρόκρισης στους «16» του Europa League.

Συνολικά δεκαέξι ματς έχει το αποψινό πρόγραμμα του Europa League για την φάση των 32 του θεσμού, ανάμεσα τους και ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ.

Δείτε αναλυτικά όλα τα ζευγάρια:

Ολυμπιακός-Άρσεναλ: «Ζεσταίνεται» ο κόσμος στο Καραϊσκάκη

Ολυμπιακός-Άρσεναλ: «Ζεσταίνεται» ο κόσμος στο Καραϊσκάκη (vid)
Δεν  πέφτει καρφίτσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τους οπαδούς του Ολυμπιακού ήδη να «ζεσταίνονται» για το παιχνίδι με την Άρσεναλ.
Ο Ολυμπιακός έχει ανακοινώσει sold out εδώ κι αρκετές ημέρες. Το πέταλο των οργανωμένων οπαδών έχει γεμίσει αρκετές ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης.
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού όσο περνάει η ώρα «ζεσταίνονται» και τραγουδούν συνθήματα για την ομάδα τους. Τη στιγμή, μάλιστα που εμφανίστηκαν στο γήπεδο οι πορτιέρε της Άρσεναλ για το καθιερωμένο ζέσταμα αποδοκιμάστηκαν έντονα από τον κόσμο του Ολυμπιακού.
Στο μεταξύ περίπου 1.300 οπαδοί της Άρσεναλ βρίσκονται στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η άφιξη τους έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Κατά την είσοδο τους στο γήπεδο δεν συνέβη το παραμικρό.
O μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στα Κύπελλα Ευρώπης, Ολυμπιακός, καλείται απόψε (20/2, 22:00) να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης στη φάση των "16" του Europa League, απέναντι στην Αρσεναλ.
Ο Πορτογάλος πάει με σχηματισμό 4-3-3. Με τους Γκιγιέρμε, Καμαρά και Μπουχαλάκη στα χαφ…
Βαλμπουενά και Μασούρας θα πλαισιώσουν από τα άκρα τον Ελ Αραμπί στην επίθεση.
Στην άμυνα θα είναι οι Ομάρ, Τσιμίκας, Μπα, Σεμέδο και κάτω από τα δοκάρια ο Σα.

Η Άρσεναλ φιλοξενείται απόψε (20/2, 22:00) από τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης", για το πρώτο παιχνίδι της φάσης των "16" του Europa League.
Ο Μικέλ Αρτέτα επέλεξε τους εξής 11 για το αρχικό σχήμα: Λένο, Παπασταθόπουλο, Μουστάφι, Νταβίντ Λουίζ, Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ, Γουίλοκ, Γκεντουζί, Τσάκα, Μαρτινέλι, Σακά

Επιτέθηκαν σε οπαδούς του Ολυμπιακού! “Ενέδρα” σε συρμό του ηλεκτρικού


Το άσχημο περιστατικό έγινε λίγη ώρα πριν τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ για τους “32” του Europa League.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οπαδοί του Ολυμπιακού δέχθηκαν επίθεση από αγνώστους, τη στιγμή που κατευθύνοντας στο “Γ. Καραϊσκάκης” για τον αγώνα των “ερυθρόλευκων” με την Άρσεναλ.
Όπως γίνεται γνωστό, ομάδα περίπου δέκα ατόμων επιτέθηκε κατά φίλων του Ολυμπιακού στον σταθμό του ηλεκτρικού στο Θησείο. Οι χούλιγκαν πέταξαν καπνογόνα στο βαγόνι, ενώ υπήρξε συμπλοκή και τραυματισμός ενός οπαδού των “ερυθρόλευκων”.

Το πρώτο χαμόγελο φάνηκε στο πρόσωπο του Κώστα


Είναι πολύ συγκινητικό να βλέπεις την έμπρακτη ανταπόκριση των ανθρώπων, στο κάλεσμα για βοήθεια του συμπολίτη μας Κώστα Καλλά. Σε τρεις (3) μόλις ημέρες συγκεντρώθηκαν πάνω από 8.000,00€, δίνοντας μας την ελπίδα ότι πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να φτάσουμε το στόχο μας.
Το πρώτο χαμόγελο φάνηκε στο πρόσωπο του Κώστα, ο οποίος με ιδιαίτερη συγκίνηση μέσω του monemvasianews.gr, ευχαριστεί όλους εκείνους, που στέκονται αρωγοί και συμπαραστάτες στη δύσκολη περιπέτεια της ζωής του.

Στη Βουλή επαναφέρει την ανάγκη στελέχωσης και επαρκούς λειτουργίας του ΚΕΦΙΑΠ Κορίνθου ο Γ. Ψυχογιός


 https://korinthia.net.gr/wp-content/uploads/2019/11/01.-kefiap-komotinis-5-800x400.jpg
Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γεώργιος Ψυχογιός, κατέθεσε ως κοινοβουλευτική Αναφορά την επιστολή της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου (ΠΟΜΑμεΑ.ΠΕΛ.), μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), με την οποία τονίζεται η επιτακτική ανάγκη πλήρους λειτουργίας του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Κορίνθου, ιδίως της άρτια εξοπλισμένης πτέρυγας κλειστής νοσηλείας, για την αποκατάσταση ασθενών και την εξυπηρέτηση των Ατόμων με Αναπηρία, ώστε να

Κύπελλο Ελλάδος: Με ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά!

Κύπελλο Ελλάδος: Με ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά!
Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος το πρωί  στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή , με τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Άρη και ΑΕΚ να μπαίνουν στην κληρωτίδα.
Την διαδικασία πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Επιτροπής του Κυπέλλου, Μάνος Γαβριηλίδης. Από την κλήρωση προέκυψαν δύο ντέρμπι: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός με το πρώτο ματς να διεξάγεται στην Τούμπα και ΑΕΚ - Άρης με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στο ΟΑΚΑ.
Αναλυτικά τα ζευγάρια:
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ΑΕΚ - Άρης
Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν το διήμερο 4 και 5 Μαρτίου, ενώ οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 22 και 23 Απριλίου.
Ο νικητής του ΑΕΚ - Άρης θα είναι γηπεδούχος στον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 23 Μαΐου 2020.

ΑΣΕΠ: Έρχονται οριστικά αποτελέσματα για μεγάλη προκήρυξη (χρονοδιάγραμμα)ΑΣΕΠ: Έρχονται οριστικά αποτελέσματα για μεγάλη προκήρυξη (χρονοδιάγραμμα)


Στα τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου, αναμένεται να ανακοινωθούν οι οριστικοί πίνακες για την μεγάλη προκήρυξη των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής (3ΕΑ/2019). Τα αρμόδια στελέχη του ΑΣΕΠ δουλεύουν πυρετωδώς προκειμένου να ξεπεραστούν και τα τελευταία προβλήματα και οι διαδικασίες για την 3Α/2019 να ολοκληρωθούν το συντομότερο.
Πρόκειται για την προκήρυξη για την οποία, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, κατατέθηκε ρεκόρ  3.000 ενστάσεων λόγω του προβλήματος που δημιουργήθηκε με τους περίπου 2.000 υποψήφιους, οι οποίοι δεν πλήρωσαν το παράβολο των 3 ευρώ, με αποτέλεσμα να απορριφθούν.
Υπενθυμίζεται ότι για την 3Α/2019 είχα κατατεθεί πάνω από 28.000 αιτήσεις.   

aftodioikisi.gr

Οκτώ κατηγορίες συμβασιούχων εξαιρούνται από τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων των ΟΤΑ

 
Με εγκύκλιο του, το ΥΠΕΣ γνωστοποιεί τις κατηγορίες των συμβασιούχων που εξαιρούνται από τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων των ΟΤΑ.
Έπειτα και από την ισχύ του άρθρου 186 του ν.4635/2019, εξακολουθούν να εξαιρούνται από την έγκριση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006 και ως εκ τούτου από τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων έκτακτου προσωπικού οι εξής περιπτώσεις:

Δημόσιο: Μισθολογική κατάταξη υπαλλήλων από κατώτερη σε ανώτερη κατηγορία

 
 Έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους απαντά σε ερωτήματα σχετικά με τη μισθολογική κατάταξη των υπαλλήλων, που μετατάσσονται από κατώτερη σε ανώτερη κατηγορία.
Mε το άρθρο 44 του Ν.4569/2018 που συμπλήρωσε το άρθρο 25 του Ν.4304/2015, το θέμα ξεκαθαρίζει πλήρως.
Αναλυτικά:

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΩΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣΧΟΛΕΙΟΥ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

cover photo, Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Δερβενίου, σας προσκαλεί στον αποκριάτικο χορό την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου κ ώρα 4:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Δερβενίου είσοδος 3.00 €

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

4η Ολομέλεια Κοινοβουλευτικής Συνελεύσεως Μεσογείου 14th Plenary Session of the Parliamentary Assembly of the Mediterranean Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνου Τασούλα

https://www.in.gr/wp-content/uploads/2019/07/tasoulas-1024x450.jpg
 
Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων
κ. Κωνσταντίνου Τασούλα
 
 
Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε της Συνελεύσεως, Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα,
Αγαπητοί συνάδελφοι, εκλεκτοί προσκεκλημένοι,
Με ιδιαίτερη χαρά σάς καλωσορίζω σήμερα εδώ, στην Αθήνα, στην καρδιά της Μεσογείου. Η Συνέλευσή σας, στη δημιουργία της οποίας η χώρα μου είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, αποτελεί ίσως το σημαντικότερo forum κοινοβουλευτικού διαλόγου για μείζονα ζητήματα της μεσογειακής λεκάνης.
Ο ιστορικός Fernand Braudel έβλεπε τη Μεσόγειο ως ενιαίο χώρο, ως σύνθετη

Μήνυμα του Προέδρου της Βουλής στο Συνέδριο του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία με θέμα «Ελληνικός κοινοβουλευτισμός: αφετηρίες, εξέλιξη, προοπτικές»

 final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
«Η μοίρα της σύγχρονης Ελλάδος είναι κοινοβουλευτική. Αντιπροσωπευτική. Έτσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε και στο μέλλον διδασκόμενοι από το παρελθόν», αναφέρει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, στο μήνυμά του για την έναρξη του επιστημονικού συνεδρίου του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, σχετικά με την ιστορία και τη δυναμική πορεία του ελληνικού κοινοβουλευτισμού.
Το Συνέδριο, με θέμα «Ελληνικός κοινοβουλευτισμός: αφετηρίες, εξέλιξη, προοπτικές», πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, με τη συμμετοχή καθηγητών πανεπιστημίων, ιστορικών και άλλων επιστημόνων και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, στο μήνυμά του αναφέρει:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4ου ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» (21 χιλιομέτρων)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
4ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ» (21 χιλιομέτρων)
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:   Κυριακή 17 Μαΐου 2020 – Τρίπολη – 6.00 μ.μ.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:  Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ:  Τρίπολη – Κερασίστα – Στάδιο – Αγ. Σώστης – Τρίπολη.
Συμμετοχή: ΔΩΡΕΑΝ


        Η Επιτροπή Ειρήνης Αρκαδίας διοργανώνει αγώνα δρόμου προς τιμή του αγωνιστή και μάρτυρα της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο αγώνας δρόμου θα πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη στα πλαίσια των ετήσιων αγωνιστικών εκδηλώσεων της Ελληνικής Επιτροπής για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και των Επιτροπών Ειρήνης της Πελοποννήσου που γίνονται με επίκεντρο τη γενέτειρα του Κερασίτσα  Αρκαδίας.

        Ο Γρηγόρης Λαμπράκης ήταν γιατρός, πρωταθλητής στίβου(Βαλκανιονίκης), 

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΝΤΟΛΜΑ - ΑΙΤΩΛΙΚΟ

 
Το πρωί της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου η Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου θα παρευρεθεί στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας για δεύτερη συνεχή χρονιά, εν όψει του εορτασμού της 194ης επετείου της Μάχης του Ντολμά, η οποία προηγήθηκε της Ηρωικής Εξόδου του Μεσολογγίου. Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο διοργανώνονται από τον δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και από το Πνευματικό - Κοινωνικό - Αθλητικό Κέντρο του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου. 

 Από τη Φιλαρμονική θα αποδοθεί μουσικά κατά τη διάρκεια της λιτανείας το θρησκευτικό εμβατήριο «ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ» του Σπυρίδωνος Προσωπάρη, αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κέρκυρας (Παλαιά).

Τη Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου διευθύνει η αρχιμουσικός Κα. Μιρένα Βαβαρέτου.

Δημοτική Φιλαρμονική Ξυλοκάστρου

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ


Στα πλαίσια υλοποίησης των αντιπλημμυρικών έργων η Π.Ε. Κορινθίας ξεκίνησε την κατασκευή τους από την Τ.Κ. Σολομού. Το έργο αφορά τη προστασία των παρακείμενων υποδομών που πλήττονται κατά καιρούς από την ροή του ρέματος. Αποσκοπεί στην άρση της επικινδυνότητας και την εξασφάλιση της ευστάθειας των εδαφών έκφρασης των παρακείμενων υποδομών. Ακόμα τα έργα διευθέτησης θα λειτουργήσουν προστατευτικά στη μορφολογία του ρέματος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, υποστηρίζοντας μια νέα πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα στην θωράκιση των ρεμάτων του Νομού, θα προβεί στο άμεσο μέλλον και σε νέα αντιπλημμυρικά έργα , σεβόμενος αρχικά τον πολίτη αλλά πάνω απ όλα το περιβάλλον.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Προσλήψεις Συμβασιούχων ΟΤΑ 2020: Προθεσμίες, Περιορισμοί, Διαδικασία


Δημοσιεύθηκε και φέτος η καθιερωμένη Εγκύκλιος για τον προγραμματισμό προσλήψεων έκτακτου προσωπικού στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού και στα ΝΠΙΔ αυτών.
Όπως έχετε διαβάσει στον AIRETO, το εν λόγω προσωπικό δεν συμπεριλαμβάνεται στον ετήσιο στρατηγικό προγραμματισμό των ν.4590/2019, 4622/2019 και 4635/2019, συνεπώς απαιτείται να

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ

Της Λέττας Καλαμαρά

Πλησιάζει η 1η Μαρτίου 2020 όταν σύμφωνα με το Νόμο οι ηγέτες των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγοί Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Φλώρος και ΓΕΣ Λαλούσης θα αποτυπώσουν το στίγμα αξιοκρατίας τους στον αναγεννημένο πυρήνα του Έθνους μας. Πρόσφατα ο νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης τους επέλεξε ως ηγέτες, Αρχηγούς υπεράνω όλων να υπερασπιστούν την ασφάλεια και το εθνικό συμφέρον μας. Στο ερώτημα μεταξύ αυτών που άγουν της Αρχής και της Αρχής του άγους ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε την Ελλάδα που μας αξίζει συμβολικά.