Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ: Ο κ.Τσίπρας προσπαθεί να πείσει πως σε 20 μήνες έκανε έργα







Με αφορμή την παρουσία του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια τμημάτων του αυτοκινητοδρόμου του οδικού άξονα της «Ολυμπίας Οδού», ο Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας έκανε το παρακάτω σχόλιο: 
Παραδίδονται σήμερα στην κυκλοφορία 20 χιλιόμετρα του οδικού άξονα Αρχαίας Κορίνθου-Κιάτου, καθώς και οι δύο σήραγγες στο Δερβένι, παρουσία του Πρωθυπουργού. Καλώς ήρθε λοιπόν για να κόψει την κορδέλα ο κ.Τσίπρας, έστω και αν ουδέποτε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε τα έργα των μεγάλων δρόμων, τα οποία σχεδιάστηκαν και εκτελέστηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους από παλαιότερες κυβερνήσεις. Αυτό προφανώς ξέχασε να το αναφέρει στη σημερινή του ομιλία ο Πρωθυπουργός, προσπαθώντας να πείσει την ελληνική κοινωνία πως δρόμοι τόσων χιλιομέτρων και σήραγγες πρόλαβαν να δημιουργηθούν μέσα σε 20 μήνες. Δυστυχώς γι' αυτόν αλλά και για τη χώρα, οι πολιτικές που εφαρμόζει και η ανάπτυξη είναι έννοιες αντίθετες και δε μπορούν να μπαίνουν στην ίδια πρόταση. 
Ο κ.Τσίπρας επιμένει να κατασκευάζει μια εικονική πραγματικότητα και να δηλώνει πως η χώρα βγαίνει από την ύφεση, την ίδια ώρα που τον διαψεύδει η ίδια η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ), η οποία μόλις προχθές αναθεώρησε τις προβλέψεις της για την ύφεση προς το χειρότερο.

O Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή παράδοσης του τμήματος Κόρινθος – Κιάτο «Η Πελοπόννησος ισχυροποιείται με το όραμά μας σε πείσμα των καιρών και ιδεοληψιών» -



Εμφάνιση IMG_3581.JPG 
Εμφάνιση IMG_3572.JPG
«Σήμερα η Πελοπόννησος, όλη η Πελοπόννησος, γίνεται πάρα πολύ ισχυρή, γιατί θα μπορεί να καυχάται ότι με τις παρεμβάσεις αυτές, αλλά και με τις παρεμβάσεις που κάνει η Περιφέρεια στους υπόλοιπους οδικούς άξονες, θα έχει το καλύτερο, το πιο ασφαλές και το πιο σύγχρονο οδικό δίκτυο. Αυτό αποτελεί αναμφίβολα συγκριτικό μας πλεονέκτημα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά την τελετή παράδοσης του τμήματος Κόρινθος – Κιάτο την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016, παρουσία του Πρωθυπουργού της χώρας.  

Πολύ λεπτή η γραμμή ανάμεσα στο τραγικό και στο γελοίο


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η πρώτη σκέψη που σίγουρα ήλθε στο μυαλό πολλών, όταν είδαν τις σκηνές στον περίβολο της Γραμματείας Ενημέρωσης με τα σακίδια, τα βαλιτσάκια και τα στρώματα που μετέφεραν όσοι έλαβαν μέρος στον «διαγωνισμό», είναι ότι στα αυταρχικά καθεστώτα, η γραμμή που χωρίζει το γελοίο από το τραγικό είναι πολύ λεπτή
Στην επτάχρονη δικτατορία μάλιστα πολύ μικρή ήταν η απόσταση ανάμεσα στις κραυγές που ακούγονταν από την ταράτσα της Μπουμπουλίνας και τα γέλια που προκαλούσαν οι δηλώσεις Παπαδόπουλου περί γύψου και χειρουργικού τραπεζιού και οι ανακοινώσεις του «υπεύθυνου για τον Τύπο» Παττακού.
Αυτόν τον καιρό, επί «πρώτης φορά αριστεροδεξιά», ακούμε πολλές φορές το γνωστό χουντικό «απεφασίσαμεν και διατάσσομεν», ενώ η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης έχει μετατραπεί σε κάτι που έντονα θυμίζει την επί δικτατορίας «Υπηρεσία Εποπτείας Τύπου».

Αγαπητοί συμπολίτες, το τυρί το βλέπουμε, την φάκα την βλέπoυμε;



02.09.2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες, το τυρί το βλέπουμε, την φάκα την βλέπoυμε;
Σε σχέση με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο Πρόεδρος της Δράσης κ. Θόδωρος Σκυλακάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εγκαίνια Τσίπρα στην οδό… παροχολογίας - ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/09/tsipras-korinthou-patron-1.jpg
Λαγούς με πετραχήλια τάζει και πάλι στους πολίτες που βάλλονται από τη μέγκενη της μνημονιακής πολιτικής η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Ελάχιστες μόνο ώρες μετά τους τίτλους τέλους στο διαγωνισμό-οπερέτα για τις τηλεοπτικές άδειες, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κραδαίνοντας σαν… σωσίβιο σωτηρίας για το πολιτικό και επικοινωνιακό αφήγημα του Μεγάρου Μαξίμου τα 246 εκατομμύρια ευρώ της δημοπρασίας, ανέπτυξε και πάλι την…

Γιορτή Μήλου στο Μάρκασι ( Μάννα)

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου Πλατεία Μάννας ώρα 17.00

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Σύσκεψη των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κορινθίας με το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο επισκέφτηκαν στο γραφείο του, τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016, στις 12:00, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Κορινθίας κα Μαρία Θελερίτη, κος Γιώργος Ψυχογιός και κος Γιώργος Τσόγκας.
Ο Δήμαρχος αφού καλωσόρισε τους βουλευτές συζήτησε μαζί τους όλα τα θέματα που αφορούν το ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου και τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.
Αναφέρθηκε δε, στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και τόνισε ότι η χρήση του αφορά μόνο το Ξυλόκαστρο και την Ευρωστίνη, σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Η Δημοτική Αρχή έχει επιλέξει ως πρόταση της, την τοπική διαχείριση των απορριμμάτων της, με αποδέκτη του υπολείμματος το ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Ξυλοκάστρου.
Εξήρε όμως και την αναγκαιότητα ύπαρξης συναίνεσης όλων των εμπλεκομένων φορέων και εξεύρεσης οριστικής λύσης, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, τη δημόσια υγεία και το κόστος διαχείρισης.
Επισήμανε την προτεραιότητα που δίνει η Δημοτική Αρχή, στον τουρισμό και την αγροτική ανάπτυξη, τους δύο βασικούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας καθώς και την αναγκαιότητα εξεύρεσης πόρων, εντός των αξόνων του νέου ΕΣΠΑ.
Για όλα τα παραπάνω ζήτησε την υποστήριξη των βουλευτών και τους ευχαρίστησε όλους από καρδιάς για την παρουσία τους στο Δήμο.
Οι βουλευτές αφού άκουσαν με κατανόηση όλα τα θέματα που απασχολούν τη Δημοτική Αρχή διαβεβαίωσαν το Δήμαρχο ότι θα συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση των ζητημάτων.

Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης - Έναρξη νέας διδακτικής χρονιάς 2016-17

Το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης, που λειτουργεί από το 2009, ξεκινάει τις εγγραφές του, για το νέο διδακτικό έτος 2016-17, από την 1η Σεπτεμβρίου και ώρες 9.00-13.00, στο Δημαρχείο Ευρωστίνης, στο Δερβένι Κορινθίας, προσφέροντας μουσική εκπαίδευση με υψηλή ποιότητα και δίνοντας αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών.
Είναι το μοναδικό Δημοτικό Ωδείο σε όλη την Κορινθία και ένα από τα επτά (7) Δημοτικά Ωδεία σε όλη την Πελοπόννησο.
Έχει πολυάριθμα τμήματα διδασκαλίας οργάνων – εγχόρδων, πνευστών, πληκτροφόρων, τραγουδιού, θεωρητικών, χορωδίας, πραγματοποιώντας πολλές συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις με μαθητές και μουσικά σύνολα.
Τα μαθήματα για το νέο διδακτικό έτος, ξεκινούν από την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016.
Στο Ωδείο λειτουργούν οι εξής Σχολές:

Το "ρουσφέτι' που ζήτησε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ηλίας Ανδρικόπουλος από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Τι ζήτησε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης απο το Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα
Συνάντηση και συνομιλία είχαν στα χθεσινά εγκαίνια της Σήραγγας Δερβενίου, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ηλίας Ανδρικόπουλος με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Παρουσία Πέτρου Τατούλη , Πελοπίδα Καλλίρη η ετήσια τακτική γενική συνέλευση της «Ζήρεια ΑΕ»

Στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της «Ζήρεια ΑΕ» παραβρέθηκαν Τατούλης και Καλλίρης
  Στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση της «Ζήρεια ΑΕ» παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.  Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Ευριπίδης Γκιάτας και κ. Απόστολος Παπαφωτίου,  ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο γιατρός και Δημοτικός Σύμβουλος κ Αναστάσιος Γκιολής.