Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Ο Αστέρας της Ευρώπης γράφει ιστορία! “Λύγισε” και την Μακάμπι

Αστέρας της Ευρώπης! “Λύγισε” και την Μακάμπι
 Ο Αστέρας Τρίπολης εξακολουθεί να τρελαίνει κόσμο στην Ευρώπη καθώς επικράτησε με 2-0 της Μακάμπι Τελ Αβίβ και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.και πάει στη ρεβάνς της Κύπρου για να τσεκάρει το εισιτήριο της πρόκρισης!
Ο Αστέρας  ήταν καλύτερος από την Μακάμπι και επέβαλλε τον ρυθμό του πιέζοντας την άμυνα των Ισραηλινών στο πρώτο ημίχρονο. Αυτή η πίεση απέφερε καρπούς στο 29ο λεπτό, όταν μετά από φάση διαρκείας ο Μάσα με εξαιρετικό σουτ άνοιξε το σκορ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τους Αρκάδες. Ο Ντε Μπλάσις πήρε την κεφαλιά μετά το κόρνερ, οι παίκτες της Μακάμπι απομάκρυναν πάνω στην γραμμή, όμως η μπάλα έφτασε στον Μάσα που σούταρε και με τη βοήθεια της κόντρας στον Ζησόπουλο αυτή κατέληξε στα δίχτυα.
Γράφει ιστορία ο Αστέρας! (pics)
Οι Ισραηλινοί προσπάθησαν να απαντήσουν και έχασαν καλές ευκαιρίες με τον Ζάχαβι στο 53΄ και τον Μπεν Μπασάτ στο 57΄, ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις ο Θεοδωρόπουλος αντέδρασε εξαιρετικά.
Στα τελευταία λεπτά το ματς άνοιξε και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να σκοράρουν. Στο 85΄ ο Χουάν Πάμπλο νίκησε στο τετ α τετ τον Μπαράλες, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Θεοδωρόπουλος πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση στο κοντινό σουτ του Πρίτσα.
Τελικά το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε και ο Αστέρας Τρίπολης βρίσκεται μια "ανάσα" από την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Λούι (87' Τιέ Μπι), Γκόιαν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Ουσέρο, Κουρμπέλης, Ρόλε (70' Σανκαρέ), Μουνάφο, Μάτσα (80' Μπαράλες), Ντε Μπλάσις.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Πάμπλο, Γιεϊνί, Τιμπί, Γκαρθία, Σπουνγκίν, Άλμπερμαν, Ιγκιέμπορ, Ραντί (87' Λουγκάσι), Μπεν Μπασάτ (66' Πρίτσα), Ζάχαβι, Μίκχα (76' Μπεν Χαΐμ).

Ήττα “σοκ” από την Ζίμπρου ο ΠΑΟΚ

Ήττα “σοκ” από την Ζίμπρου και...μπελάδες για τον ΠΑΟΚ
 Πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 1-0 από την Ζίμπρου στην Μολδαβία και πλέον η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ εγινε ακόμα πιο δύσκολη.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο ματς και πίεσε την άμυνα της Ζίμπρου. Το σουτ του Τζιόλη στο 5ο λεπτό ήταν η πρώτη ευκαιρία του “δικεφάλου του βορρά” να ανοίξει το σκορ, ενώ στο 36΄ η κεφαλιά του Κατσικά μετά το κόρνερ σταμάτησε στη συμβολή των δοκαριών.
Η ομάδα του Αναστασιάδη άγγιξε το γκολ και στο 44΄ όταν το σουτ του Μακ πέρασε ελάχιστα άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση του ΠΑΟΚ έπεσε, ενώ η Ζίμπρου απείλησε για πρώτη φορά στο ματς με το σουτ του Σπατάρου στο 52΄. Την δεύτερη φορά που απείλησαν οι γηπεδούχοι κατάφεραν και να σκοράρουν με τον Μπούργκιου να παίρνει την κεφαλιά μετά το κόρνερ και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου.
Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και απείλησε με τον Αθανασιάδη στο 88΄, ωστόσο δύο λεπτά αργότερα η Ζίμπρου άγγιξε το 2-0 με το σουτ Αλεξέεφ να σταματάει στο δοκάρι.

Ζίμπρου: Ρούσου, Εργάν, Πάβλιουτσεκ, Μπούργκιου, Τζάρνταν, Βρεμέα, Κλίμοβιτς, Σπατάρου (61΄ Βισνάκοφς) Αμανί (69' Αλεξέεφ), Κεπτίνε (82΄ Ντιαλό) Γκρόσου
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου (79΄ Σπυρόπουλος) Ρατς, Κατσικάς, Σκόνδρας, Κάτσε, Τζιόλης (67΄ Μάρτενς), Μαντούρο, Σαλπιγγίδης, Μακ (66΄ Περέιρα), Αθανασιάδης

Mε τεσσάρα από τώρα ο Παναθηναϊκός στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Τεσσάρα Παναθηναϊκού, βάσεις πρόκρισης από Αστέρα και αγωνία για ΠΑΟΚ
 Η Μίντιλαντ προηγήθηκε στη Λεωφόρο αλλά το χατ τρικ σε 25 λεπτά του Μάρκους Μπεργκ και το αυτογκόλ του Λάουριντσεν στο φινάλε έστειλαν από τώρα τον Παναθηναϊκό στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
 Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με ξεκάθαρη φιλοσοφία να πιέσει την άμυνα της Μίντιλαντ από το 10 λεπτό, ωστόσο η αδράνεια των αμυντικών και του Κοτσόλη έφεραν τους Δανούς να προηγούνται στο 14ο λεπτό με το μακρινό φάουλ του Λαούριντσεν.

Η αντίδραση των “πράσινων”, όμως, ήταν άμεση. Στο 20ο λεπτό ο Σβιατσένκο ανέτρεψε τον Καρέλη μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι και ο Μπεργκ ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-1.

Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι ο Μπεργκ χτύπησε για δεύτερη φορά και μετά την παράλληλη μπαλιά του Καρέλη έκανε το 2-1.

Η ομάδα του Αναστασίου κυριαρχούσε πια σε όλα τα σημεία του γηπέδου και το τρίτο γκολ φαινόταν θέμα χρόνου. Αυτό ήρθε στο 45ο λεπτό όταν από την σέντρα του Τριανταφυλλόπουλου ο Μπεργκ με εξαιρετικό τελείωμα πέτυχε το τρίτο του προσωπικό γκολ και της ομάδας του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, ωστόσο ο Καρέλης στο 47΄ και ο Μπεργκ στο 49΄δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από θέση τετ α τετ. Τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα για το “τριφύλλι” όταν στο 58΄ο Σβιατσένκο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε με την Μίντιλαντ να είναι εντελώς ακίνδυνη, ενώ με στο 80ο λεπτό έμεινε και ο Παναθηναϊκός με 10 παίκτες καθώς ο Τριανταφυλλόπουλος έφυγε για τα αποδυτήρια έχοντας δει δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε 4 λεπτά.

Αν υπήρχε μία αμφιβολία για την πρόκριση ξεκαθάρισε στο 89΄ όταν ο Νάνο έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και ο Μπεργκ από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 4-1 που μετατρέπει την ρεβάνς σε διαδικαστικό χαρακτήρα. Πάντως η Ουέφα το χρέωσε ως αυτογκόλ στον Λαούριντσεν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Μέντες, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Λαγός (77’ λ.τ. Μπούι), Ζέκα, Πράνιτς, Ντίνας (66’ Ατζαγκούν), Καρέλης (77’ Πέτριτς), Μπεργκ.
 
ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: Χόγκαρντ, Πούλσεν, Ράσμουσεν (23’ λ.τ. Ονουάτσου, 84’ Γιάνσεν), Λαούριντσεν, Σβιατσένκο, Ντίκα, Μπάνγκααρντ, Σίστο, Χασάν (59’ Λάρσεν), Ουζουτσούκου, Ιγκμπούν.

Ο εισαγγελέας απήγγειλε στους δύο δράστες κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία

ΦΩΤΟ: FACEBOOK
Στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης της άγριας δολοφονίας των δύο νέων στην Καρδαμύλη, του 26χρονου Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου Γιάννη Κομμάτη, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, η αστυνομία μετά από έρευνες συνέλαβε τον έναν εκ των δύο δραστών, το βράδυ της Τετάρτης, ενώ ο έτερος 18χρονος δράστης παραδόθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, συνοδεία του συνηγόρου του, στις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Τα κίνητρα της δολοφονίας των δύο νέων ήταν οικονομικά, αφού ένας από τους 18χρονους δράστες είχε δώσει στον Κωνσταντίνο Σγούρο το ποσό των 800 ευρώ για μία παρτίδα αναβολικών ουσιών, που όμως δεν πήρε ποτέ.

Νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας ο Αχμέτ Νταβούτογλου

Νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας θα είναι ο Αχμέτ Νταβούτογλου

Αγκυρα, Τουρκία
Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου θα είναι ο επόμενος ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας AKP και νέος πρωθυπουργός της χώρας, ανακοίνωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το κόμμα επέλεξε τον Νταβούτογλου ως υποψήφιο για να διαδεχθεί τον Ερντογάν στην πρωθυπουργία και απομένει και τυπικά η εκλογή του στο έκτακτο συνέδριο του AKP που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Αυγούστου.

Μία μέρα αργότερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αναλάβει επισήμως καθήκοντα προέδρου της δημοκρατίας και την 29η Αυγούστου αναμένεται να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Νταβούτογλου.

Προφυλακίστηκε ο παιδοκτόνος του Άστρους - Ελεύθερη με όρους η μητέρα



Έκλεισε ο πρώτος κύκλος απολογιών σχετικά με τη δολοφονία του 39χρονου από τον πατέρα του στο Άστρος Κυνουρίας...
Το πρωί της Πέμπτης οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα οι γονείς του 39χρονου για να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή, για το έγκλημα που συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα.
Ο παιδοκτόνος σε ένα απόσπασμα του πολυσέλιδου απολογητικού του υπομνήματος, τονίζει πως "είμαι συγκλονισμένος από τις ως άνω πράξεις, που όπως και από την πρώτη στιγμή ισχυρίστηκα, μόνος μου εκτέλεσα, και δεν είμαι καθόλου περήφανος γι’ αυτές, αλλά αισθάνομαι ντροπή και οδύνη, τις οποίες μεγεθύνει το γεγονός ότι στην απολογία μου είμαι αναγκασμένος να αναφέρω τις συμπεριφορές του γιού μου που με πίκραναν και με τρομοκράτησαν τόσο, ώστε να με οδήγησαν σε αυτή την πράξη απελπισίας, για την οποία σήμερα καλούμαι να λογοδοτήσω".
Ο πατέρας δηλώνει εξωθημένος από τη συμπεριφορά του γιου του ο οποίος τον κακοποιούσε, του ζητούσε χρήματα, ενώ η αγριότητά του είχε φτάσει σε τέτοιο ακραίο σημείο που δεν δίστασε να καταγράψει με βίντεο τον ξυλοδαρμό του πατέρα του το Πάσχα.
Η μητέρα του 39χρονου αρνήθηκε κατηγορηματικά  κάθε εμπλοκή της στο άγριο φονικό, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως "αρνούμαι την κατηγορία που μου αποδίδεται περί απλής συνέργειας στην ανθρωποκτονία εκ προθέσεως που τέλεσε ο σύζυγός μου σε βάρος του υιού μας. ΟΥΔΕΜΙΑ συμμετοχή καθ’ οιονδήποτε τρόπο είχα, είτε εις τη σχεδίαση, είτε εις την εκτέλεση της πράξεως του συζύγου μου, την οποία καταδικάζω ως μητέρα".
Μετά την απολογία των γονέων του 39χρονου θύματος, η απόφαση ήταν να προφυλακιστεί  ο 75χρονος παιδοκτόνος, ενώ αντίθετα η σύζυγός του, η μητέρα του θύματος, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.
Νωρίτερα, ένταση επικράτησε μεταξύ του συνηγόρου των κατηγορουμένων, Αλέξη Κούγια και της αρραβωνιαστικιάς του θύματος. Η αρραβωνιαστικιά του 39χρονου επιτέθηκε φραστικά τόσο στον γνωστό ποινικολόγο, όσο και στους γονείς του θύματος.

Ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε χαρακτηριστικά για το φρικτό έγκλημα πως "ήταν να μην σου χτυπήσει ο διάβολος την πόρτα"... Η δήλωση του Αλ. Κούγια
«Επειδή από την Ασφάλεια Ναυπλίου κατασκευάστηκε μία ψευδής κατηγορία εις βάρος της μητέρας του θύματος κατά την διενέργεια της προανακρίσεως, παρακαλούμε όπως τα όσα διοχετεύονται από την Ασφάλεια Ναυπλίου όσον αφορά στη συγκεκριμένη κατηγορούμενη να τα αντιμετωπίζετε με επιφύλαξη.

Ήδη από την απολογία των τριών συγκατηγορουμένων ενώπιον του Τακτικού Ανακριτού Ναυπλίου διευκρινίστηκαν και διαψεύσθηκαν όλα τα στοιχεία της προανακρίσεως με τα οποία κατασκευάστηκε η κατηγορία εις βάρος της κατηγορουμένης.

 

Τι απαντά ο Παπαδημούλης στον αδερφό του θύματος - Ο ένας από τους δολοφονημένους απειλούσε τη ζωή μου

Ο ένας από τους δολοφονημένους απειλούσε τη ζωή μου
 Στην καταγγελία ότι ο ένας από τους δύο νεαρούς που δολοφονήθηκαν στη Μάνη απειλούσε πριν από λίγες ημέρες τη ζωή του προέβη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, απαντώντας, μεταξύ άλλων, στον αδερφό του θύματος της διπλής δολοφονίας.
Μιλώντας στον Real FM, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε: «Το θέμα έχει πάρει τον δρόμο του. Πρόκειται για ένα στυγερό έγκλημα που αφορά ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε ανθρώπους με ακραία συμπεριφορά και ακραία στοιχεία. Εγώ είπα το αυτονόητο. Ο ένας από τους δύο δολοφονημένους, πριν από λίγες ημέρες, απειλούσε τη ζωή μου, ανήρτησε στη σελίδα μου τον ύμνο της χούντας. Ο άλλος είχε γεμάτο το σώμα του με τη ναζιστική σβάστιγκα. Είπα ότι οι ένοχοι αυτών των δύο πρέπει να τιμωρηθούν αυστηρά γιατί δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή στη βία.
Στην επίθεση που δέχθηκα από τον αδερφό ενός από τα θύματα, όπου με αποκάλεσε τέρας, δεν θέλω να απαντήσω. Όσο για την θεωρία, ότι κανείς από αυτούς δεν έχει σχέση με τον ναζισμό, θέλω να πω ότι όταν ακόμη και ο Μιχαλολιάκος και ο Κασιδιάρης το αρνούνται, τι περιμένετε από άλλους;».
Αναφερόμενος στο αντιρατσιστικό, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «όταν έρθει το νομοσχέδιο, εκεί θα φανεί αν ο στόχος κάποιων από τους αντιδρώντες βουλευτές της ΝΔ είναι να βελτιώσουν τον νόμο ή αναζητούν προσχήματα για να μην το ψηφίσουν. Αυτό το νομοσχέδιο είναι στον πάγο, λόγω σφοδρών αντιδράσεων μέσα από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας».

newsbeast.gr Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/ellada-kosmos/item/43361-o-enas-apo-tous-dolofonimenous-apeiloyse-ti-zoi-mou

Στη Γ' εθνική η Δόξα Δράμας!

Στη Γ' εθνική η Δόξα Δράμας!
 Το ΔΣ της ΠΑΕ Δόξα Δράμας πήρε την απόφαση να δηλώσει αδυναμία συμμετοχής στη Football League και η ομάδα να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής
Οι Βορειοελλαδίτες δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στα οικονομικά δεδομένα της κατηγορίας και θα αγωνιστούν στην 3η τη τάξει εθνική κατηγορία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΣ της Δόξας Δράμας:

«Το Δ.Σ. της προσωρινής διοίκησης της Π.Α.Ε. “Γ.Σ. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ” αποφάσισε να δηλώσει αδυναμία συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Football League, καθώς επίσης και την έναρξη συζητήσεων, σε συνεργασία με το Γ.Σ. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ, για τον ορισμό διοικούσας επιτροπής, η οποία θα αναλάβει τη δήλωση συμμετοχής στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία, καθώς επίσης και όλη την ευθύνη για τη νέα αρχή της ΔΟΞΑΣ μας.

Η διοικούσα επιτροπή θα αφορά πρόσωπα, τα οποία δεν είχανε στο παρελθόν καμία εμπλοκή με τα διοικητικά της Π.Α.Ε. αλλά και του Γ.Σ.. Οι συζητήσεις ξεκινούν από σήμερα, καθώς αρκετοί είναι αυτοί , οι οποίοι εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους, να αναλάβουν το τιμόνι της ιστορικής μας ΔΟΞΑΣ για μια νέα αρχή, σε νέες βάσεις, με αποκλειστική συνεργασία των τμημάτων υποδομής του Γ.Σ. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ καθώς και του Π.Σ. ΔΟΞΑ ΑΝΤ. ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ.

Η προσωρινή διοίκηση μετά τις συνομιλίες-διεργασίες θα δηλώσει παραίτηση και θα υπογράψει υπόμνημα στήριξης στο Γ.Σ. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ και στη διοικούσα επιτροπή π

Απίστευτες εξελίξεις στο φρικτό έγκλημα στην Καρδαμύλη! Ήθελαν να σκοτώσουν τον έναν, εκτέλεσαν και τους δύο οι αμούστακοι δολοφόνοι - Εκτέλεσαν δυο ανθρώπους με όπλο της μάνας του ενός

Δολοφόνοι... “μωρά” – Εκτέλεσαν δυο ανθρώπους με όπλο της μάνας του ενός – Το όνειρο που δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει το ένα απ' τα δύο θύματα
Οι λεπτομέρειες από το φρικτό έγκλημα στο δρόμο από Καλαμάτα για Καρδαμύλη πραγματικά συγκλονίζουν.

Από χθες οι αστυνομικοί μέσω σημειώσεων στο σπίτι του ενός από τα δύο θύματα αλλά και τις κλήσεις των κινητών τηλεφώνων έφτασαν στα ίχνη του μόλις 18 ετών Π.Μ. που συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του. Τα όσα είπε σοκάρουν.

Τη νύχτα παραδόθηκε στην αστυνομία ο συνεργός του Π.Μ., επίσης 18 ετών Ν.Μ.Λ που αναμένεται να πάρει και εκείνος μαζί με τον άλλο εκτελεστή τον δρόμο για τον εισαγγελέα στις τρεις το μεσημέρι.
Ο ένας είναι γόνος μιας από τις πιο γνωστές οικογένειες της περιοχής. Ο άλλος, για όσους τον γνωρίζουν, έχει πρόσωπο αγγελικό.

Και οι δυο είναι αμούστακα παιδιά, δυο “μωρά” που μέσα σε ένα χρόνο έγιναν... φουσκωτοί και τώρα αποδείχθηκαν και δολοφόνοι.

«Τέρας του ΣΥΡΙΖΑ ο Παπαδημούλης» Επίθεση του αδελφού του θύματος στη Μάνη (Video)

«Καταγγέλλω δημόσια το τέρας του ΣΥΡΙΖΑ, τον Παπαδημούλη, που ανέφερε ως ναζί τον αδελφό μου λόγω των συμβόλων –των αρχαίων ελληνικών συμβόλων- που είχε πάνω του.
Από πού κι ως πού ξέρει αν ο αδερφός μου είναι ναζί;» διερωτήθηκε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο αδελφός του ενός εκ των δύο θυμάτων της Μάνης, Γιάννης Σγούρος.

Κάνοντας αναφορά στα σύμβολα και στα τατουάζ που είχε ο αδελφός του στο σώμα του ο κ. Σγούρος σημείωσε: «Εάν είχαν το σφυροδρέπανο, που και με το σφυροδρέπανο επί Στάλιν έγιναν χιλιάδες εγκλήματα –ίσως και περισσότερα από τον Χίτλερ- τα οποία συνεχίστηκαν μέχρι να πέσει το τείχος… Τότε τι θα λέγαμε; Ότι είναι εντάξει;
Αν είχαν τον σταυρό, για τον οποίο σκοτώθηκαν εκατομμύρια κόσμος, από τις σταυροφορίες μέχρι το Μεσαίωνα… Τι θα λέγαμε; Ότι είμαστε εντάξει; Αλλά τους πείραξε το Γαμμάδιον; Αυτό τους πείραξε;» διερωτήθηκε ο αδελφός του θύματος.

Σκοτώθηκε ποδηλάτης έξω από την Ιτέα - Τον παρέσυρε φορτηγό..

Σκοτώθηκε ποδηλάτης έξω από την Ιτέα - Τον παρέσυρε φορτηγό μεταφορικής εταιρείας - ΦΩΤΟ Εξω από την Ιτέα, στον δρόμο προς Άμφισσα
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα έξω από την Ιτέα, προς Άμφισσα.
Όπως είναι εμφανές κι από τις φωτογραφίες, φορτηγό αυτοκίνητο μεταφορικής εταιρείας φρέναρε απότομα, αλλά τελικά δεν κατάφερε να αποφύγει την σύγκρουση με ποδήλατο.
Στην άσφαλτο, μπροστά από το φορτηγό υπάρχει λίμνη αίματος, δείγμα ότι υπήρξε σοβαρός τραυματισμός.
Στο σημείο βρίσκονται δύο περιπολικά και διευθετούν την κυκλοφορία.

Ο άτυχος ποδηλάτης μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Ιτέας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Άμφισσας, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Ο άτυχος άντρας ήταν συνταξιούχος ελεύθερος επαγγελματίας και διατηρούσε το κατάστημα του στην Ιτέα.

Έδεσαν την υπόθεση οι αστυνομικοί για το διπλό φονικό της Μάνης - Παραδόθηκε και ο δεύτερος νεαρός - Αναζητούνται άλλοι έξι - Για αναβολικά και 800 ευρώ έγινε το διπλό φρικτό φονικό

Έδεσαν την υπόθεση οι αστυνομικοί για το διπλό φονικό της Μάνης - Παραδόθηκε και ο δεύτερος νεαρός - Αναζητούνται άλλοι έξι  Για αναβολικά και 800 ευρώ έγινε το διπλό φρικτό φονικό

Η αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει μετά τον εντοπισμό του Ι.Χ. και της καραμπίνας. Το κουβάρι της απίστευτης υπόθεσης με τη στυγερή δολοφονία δύο νεαρών στη δυτική Μάνη είχε αρχίσει να ξετυλίγεται, φέρνοντας στην επιφάνεια πτυχές για τις συνθήκες και τα αίτια του τραγικού συμβάντος.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας προσήλθε ένας δεύτερος νεαρός, 19 ετών, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στο διπλό φονικό.

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Μουρίκι Καλαβρύτων - Έγιναν στάχτη 150 στρέμματα

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Μουρίκι Καλαβρύτων - Έγιναν στάχτη 150 στρέμματα  Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών που παραμένουν στο σημείο

Υπο έλεγχο τέθηκε νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης η πυρκαγιά στην περιοχή Μουρίκι Καλαβρύτων που κατεκαψε δασική έκταση 150 περίπου στρεμμάτων. Στο σημειο παραμένουν μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις.
Οι δυνάμειςτης Πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Στη μάχη της κατάσβεσης πήραν μέρος 60 ανδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων και του Αιγίου και δύο Καναντέρ.
Η φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε δύσβατη περιοχή στο Μουρίκι  Καλαβρύτων

Πέτρος Τατούλης «Κυρίαρχος ο ρόλος της αιρετής Περιφέρειας για το μέλλον της Πελοποννήσου». Ομόφωνα όχι ψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο το Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών 2014 - 2025



«Εξαιρετικά προχειρογραμμένη» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών 2014 – 2025, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο τον εξουσιοδότησε να τεκμηριώσει εγγράφως τη διαφωνία και τις προτάσεις της Περιφέρειας προς το αρμόδιο Υπουργείο. 
«Δεν μπορούμε ως Περιφέρεια να τη δεχτούμε γιατί δε λαμβάνει σοβαρά υπόψιν το στρατηγικό μας σχεδιασμό, ούτε τη γεωμορφολογία της Πελοποννήσου, ιδίως στην τοπογράφηση των κέντρων μεταφοράς, όπου υπάρχουν μεγάλα λάθη, όπως στα λιμάνια και τους οδικούς άξονες με λάθος χαρακτηρισμούς και κατηγοριοποιήσεις» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «ασφαλώς και θα έπρεπε η αρμοδιότητα αυτή να ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Εξαρχής αναδείξαμε ως μείζον πολιτικό ζήτημα ότι η ευθύνη των στρατηγικών σχεδιασμών θα έπρεπε να ανήκει στην ευθύνη των Περιφερειών».
Η παρούσα μελέτη, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, δεν εξυπηρετεί άλλη σκοπιμότητα, παρά μόνο να σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να αρθεί το αδιέξοδο της έλλειψής της. «Η μελέτη αυτή παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις, αποτελεί ωστόσο τη σημαντικότερη αιρεσιμότητα για την έγκριση του προγράμματος του ΥΠΟΜΕΔΙ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει την ευθύνη οργάνωσης μιας τέτοιας μελέτης η πολιτεία» σημείωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης και υπογράμμισε ότι «είναι πολύ κρίσιμη για την Πελοπόννησο γιατί έχει αναφορά σε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και για διάστημα 11 ετών, μέχρι το 2025 δηλαδή».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε επίσης ότι οι μεταφορές αποτελούν το μεγάλο στοίχημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη της οικονομίας και για το σκοπό αυτό τα επόμενα χρόνια θα η Ε.Ε. θα επενδύσει 1,5 τρις ευρώ για τη βελτίωσή τους, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της Λευκής Βίβλου μέχρι το 2050 οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές να είναι μηδενικές.
Ειδικότερη μνεία έκανε ο κ. Τατούλης στις αναφορές της μελέτης για τα αεροδρόμια, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τις προβλέψεις της Περιφέρειας, «δεν λαμβάνεται υπόψιν η διαφωνία για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας ενάντια στην οποία μόνο η Περιφερειακή αρχή τάχθηκε ξεκάθαρα, ούτε η παράλληλη πολιτική χρήση του αεροδρομίου της Τρίπολης, το οποίο θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με το διεθνή αερολιμένα της Καλαμάτας».
Αναφορικά με το σιδηρόδρομο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ότι δεν γίνεται καμία αναφορά, «παρά το γεγονός ότι το μοντέλο επανεκκίνησής του αποτελεί μεγάλη τομή για τη χώρα», ενώ για τους οδικούς άξονες όπου και εκεί υπάρχει αναντιστοιχία με τις προβλέψεις της Περιφέρειας ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι «στα επόμενα 5 χρόνια θα έχουμε το ασφαλέστερο και καλύτερο δίκτυο οδικών αξόνων στη χώρα». 
«Τα λιμάνια της Πελοποννήσου αποτελούν κρίσιμες υποδομές και σχετίζονται άμεσα με το μέλλον της, το οποίο είναι συνδεδεμένο με τις θαλάσσιες μεταφορές στο κέντρο της Μεσογείου και της διασυνοριακής σχέσης με σημαντικούς κόσμους» σημείωσε επίσης ο κ. Τατούλης και επεσήμανε ότι «δεν γίνεται καμία πρόταση για την αύξηση των θαλάσσιων μεταφορών». Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου άσκησε, ωστόσο, κριτική στην επιλογή της κυβέρνησης να μεταφέρει την αρμοδιότητα των λιμενικών ταμείων στους Δήμους, «αφού ούτε την οικονομική δυνατότητα έχουν να αξιοποιήσουν τα λιμάνια, ούτε τη συμπληρωματική λειτουργία τους σε επίπεδο Περιφέρειας μπορούν να σχεδιάσουν».
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν μια αδικημένη Περιφέρεια όλα αυτά τα χρόνια και τώρα με την επίπονη και συγκροτημένη προσπάθειά μας προσπαθεί να ορθοποδήσει εκτελώντας 2 προγράμματα ΕΣΠΑ, εξασφαλίζοντας πόρους από άλλα προγράμματα» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Κραυγή της «Έλλης» από τον βυθό: Μονιάστε, γιατί χανόμαστε

Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης



Καθώς ξαναζήσαμε κι’ αυτόν τον Αύγουστο τον τορπιλισμό της «Έλλης» (εκείνο το άνανδρο προμήνυμα του πολέμου με τη φασιστική Ιταλία),  βλέπουμε τη δόλια πατρίδα να αιωρείται  κάτω τη  βαριά σκιά τριών ισχυρών φυσιογνωμιών: Της αδυσώπητης Μέρκελ από δυτικά, του  σουλτάν Ερντογάν από ανατολικά και του τσάρου Πούτιν- του… τρομερού  από βορά!..
>Βαφτισμένοι και οι τρείς στην γενναιόδωρη κολυμπήθρα της λαϊκής ψήφου, αλλά απροκάλυπτα ολοκληρωτικοί, βασανίζουν, καθένας με τον τρόπο του, τον «αδιόρθωτο»  λαό μας επειδή αντιστέκεται. Και επειδή, από τον καιρό του Προμηθέα και της Αντιγόνης, δεν κάνει άλλο από το να διδάσκει τον κόσμο να λέει ΟΧΙ στους  βαρβάρους, ΟΧΙ τη βία, ΟΧΙ στην ξένη κατοχή. Άρα τους ενοχλεί και πρέπει να γονατίσει, άλλως να σκορπίσει!…
Πώς τον βασανίζουν: Η πρώτη με τα θανατερά μνημόνιά της που αλλάζουν πρόσωπο αλλά τελειωμό δεν έχουν. Ο δεύτερος με τις καθημερινές παραβιάσεις που στοχεύουν στην κατάκτηση του μισού Αιγαίου. Και ο τρίτος με το σφαγιαστικό εμπάργκο του που πληγώνει θανάσιμα την αγροτική οικονομία μας…
Όλα αυτά δε ενώ κάτω από τα πόδια μας, η Μεσόγειος και η Μέση Ανατολή, από το Γιβραλτάρ ως την Ερυθρά θάλασσα  φλέγονται. Με την Ελλάδα όμως να κατέχει πάντα δεσπόζουσα στρατηγική θέση και με τους… «μεγάλους μας συμμάχους» να της ζητούν  νέες  βάσεις εξόρμησης. Αλλά και με την ηγεσία της πατρίδας να μην υψώνει ανάστημα και να μην διεκδικεί ανάλογα ανταλλάγματα…
Στα 72 χρόνια της σταδιοδρομίας  θυμάμαι τρείς  μόνον πολιτικούς να έχουν συλλάβει τη σπουδαία στρατηγική αξία της Ελλάδας στο χώρο αυτό. Ο πρώτος ήταν ο δικτάτορας Μεταξάς που, αν και γερμανόφιλος, είπε το ΟΧΙ στον  Μουσολίνι γιατί διαισθανόταν ότι τον πόλεμο θα τον κέρδιζε η Αγγλία, κυρίαρχος τότε της Μεσογείου. Άρα η Ελλάδα έρεπε να ταχθεί με τους Συμμάχους, όπως και έπραξε.
Ο δεύτερος ήταν ο Ζαχαριάδης, ο τότε  αρχηγός του ΚΚΕ, που, αν και Σταλινικός, τόλμησε να διακηρύξει ότι η Ελλάδα πρέπει να πατά με το ένα πόδι της στα Βαλκάνια και με  το άλλο στη Μεσόγειο. Για τη θέση του αυτή επικρίθηκε αυστηρά, μολονότι ο Στάλιν, τον Οκτώβριο του 1944, αναγνώρισε την αγγλική επιρροή στην Ελλάδα, κατά 90%, με  10% στους «άλλους»!…
Ο τρίτος ήταν ο Κωνσταντίνος  Καραμανλής που ασφάλισε στην Ελλάδα στην ΕΟΚ, όχι για να κερδίσει γόητρο αλλά για να την προστατεύσει από την αρπακτικότητα της Τουρκίας. «Με τους Τούρκους υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος», μου είχε πει επί λέξει, τον Ιούλιο του 1977. «Η μεγάλη μας ελπίδα είναι η ΕΟΚ. Θα λύσουμε το πρόβλημά μας για πολλά χρόνια. Η Τουρκία είναι συνεχώς με το επάνω χέρι. Αν θέλει μπορεί να  μας τσακίσει τα πλευρά. Ό,τι έκανε στην Κύπρο μπορεί  να το κάνει ανά πάσα στιγμή στο Αιγαίο. Και εμείς απλώς να τιμήσουμε τα όπλα μας…»
Τα θυμίζω όλα αυτά σε μέρα ιστορικής επετείου για να δείξω ακόμη  μια φορά την αφάνταστη αξία της εθνικής ενότητας, απολύτως απαραίτητης σήμερα καθώς τα… «μαύρα κοράκια » γυροφέρνουν στους ουρανούς μας με στόχο να μας κατακρεουργήσουν..
Η εθνική ενότητα μας έσωσε τον Οκτώβριο του 1940  από τα  νύχια του  Μουσολίνι. Και  όπως μας είχε σώσει στα χρόνια του «21» και παλαιότερα  στα χρόνια των μηδικών  πολέμων. Όποτε  η Ελλάδα ήταν ενωμένη σωζόταν, νικούσε, δοξαζόταν..
Ο Αριστοτέλης έγραψε πρώτος την περίφημη φράση:
«Οι Έλληνες θα μπορούσαν να γίνουν κύριοι της οικουμένης αν ήσαν ενωμένοι..». Πολύ αργότερα, το 1870, συμφώνησε μαζί του και ο Γερμανός καγκελάριος Τοηυρκία είναι   φον Μπίσμαρκ, πρωτεργάτης της γερμανικής ενότητας, όταν είπε:  «Αν οι Έλληνες δεν τρωγόντουσαν μεταξύ τους θα είχαν κατακτήσει τον κόσμο»!.. Ο Μέγας Αλέξανδρος (που μακάρι να είναι ο δικός του τάφος του αυτός στην Αμφίπολη) μας ένωσε με το ζόρι, αλλά για λίγο. Φαγωθήκαμε περισσότερες φορές από όσες ενωθήκαμε. Και τώρα πάλι τρωγόμαστε, την ώρα  που η «Έλλη» κραυγάζει από το  βυθό μονιάστε γιατί χανόμαστε»!..
 Ας βάλουν στην ψυχή τους αυτές τις μεγάλες αλήθειες οι άνθρωποι που μας κυβερνούν και εκείνοι που θα τους διαδεχθούν… αν θέλουν να  μείνουν στην ιστορία σαν σωτήρες και όχι σαν ολετήρες!..
 Ch.Passalaris@hotmail.com

«Ιρλανδία: Δύο Α και πολλή αυτογνωσία (από όλους)»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Την Παρασκευή, 15 Αυγούστου, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Fitch αναβάθμισε το κρατικό αξιόχρεο της Ιρλανδίας σε A-, με την υποσημείωση ότι «η ιρλανδική κυβέρνηση συνέχισε το πολυετές πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής μετά την έξοδό της από το πρόγραμμα της Τρόικας στα τέλη του 2013 και συνεχίζει να τηρεί τους εγχώριους δημοσιονομικούς κανόνες, όπως και αυτούς της ευρωζώνης».
Είχε προηγηθεί, τον Ιούνιο, ο οίκος Standard & Poor's, ο οποίος επίσης είχε ανεβάσει το κρατικό αξιόχρεο της Ιρλανδίας σε A- και επομένως ήδη δύο από τους τρείς οίκους αξιολόγησης έχουν επαναφέρει στην πολυπόθητη κατηγορία του Α.
Τον περασμένο Μάιο επίσης, ο οίκος Moody’s είχε αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ιρλανδίας σε Baa1 από Baa3, με την υποσημείωση ότι «το πιστωτικό προφίλ της Ιρλανδίας ανακάμπτει ταχύτερα από την κρίση χρέους της ευρωζώνης, ως αποτέλεσμα της ενεργητικότητας της οικονομίας και των προοπτικών ανάπτυξης».

Παπαμιμίκος: Τυχοδιωκτισμός χωρίς ντροπή από ΣΥΡΙΖΑ

Papamimikos-grafeio
Σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, με σχόλιο το οποίο ανέβασε στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, απορρίπτοντας κάθε ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας.
“Από χθες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνουν μονότονα στα ΜΜΕ, πως ούτε πρόκειται να προτείνουν αλλά και ούτε να στηρίξουν κάποιο πρόσωπο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η ανατροπή της κυβέρνησης.
Δηλαδή μας λένε, χωρίς καμία ντροπή, πως οι θεσμοί μπορούν να απαξιώνονται ώστε να ικανοποιηθούν οι τυχοδιωκτισμοί του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή άραγε είναι η σύγχρονη παραγωγική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο τόπος;
Αυτό είναι το “νέο” που δήθεν φέρνουν;
Με τέτοιες λογικές και τους ανθρώπους που τις εκφράζουν, δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο συνεργασίας”, σημείωσε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Εγκύκλιος ΥΠΕΣ για τους δημοτικούς υπαλλήλους- Τι αλλάζει σε άδειες, προσλήψεις & αποσπάσεις

Νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών γνωστοποιεί όλες τις αλλαγές που επέφεραν σε θέματα προσωπικού ΟΤΑ οι διατάξεις των ν.4257/2014 και 4258/2014. Τα ζητήματα που γνωστοποιεί η εγκύκλιος αφορούν τις προσλήψεις , την κινητικότητα (αποσπάσεις, μετακινήσεις κ.λπ.) , τις άδειες ,τα θέματα υπηρεσιακών συμβουλίων αλλά και τον Κανονισμό Προσωπικού ΝΠΙΔ.
Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος αναφέρει ότι, σχετικά με τις προσλήψεις, επεκτείνεται και στους υπαλλήλους των ΟΤΑ, η διάταξη του άρθρου 34 του ν. 4057/2012, η οποία προβλέπει ότι ήδη υπηρετούντες υπάλληλοι που επιτυγχάνουν το διορισμό τους σε άλλες θέσεις του Δημοσίου, δεν εμπίπτουν στον περιορισμό προσλήψεων «μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις.» Με τη διάταξη αυτή ενισχύεται η κινητικότητα σε όλο το δημόσιο τομέα χωρίς να προκύπτει νέα οικονομική επιβάρυνση.
Λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα τα τελευταία χρόνια, και προκειμένου να μην επιβαρυνθεί το ελληνικό κράτος με το κόστος μισθοδοσίας πλεονάζοντος προσωπικού, με διατάξεις νόμων έχει περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των πάσης φύσεως προσλήψεων που πραγματοποιούνται στους φορείς του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, καθώς και σε πολλά ΝΠΙΔ. Ειδικότερα κατά το σκέλος που αφορά την πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου και τη σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου, οι σχετικές εγκρίσεις που χορηγεί η Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006 όπως ισχύει περιορίζονται ποσοστιαία κατ” έτος (για το 2014 προβλέπεται μείωση του αριθμού τους κατά 20 % σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2013).

Συνεχίζεται η συρρίκνωση στο Δημόσιο: Πόσο μειώθηκαν οι υπάλληλοι το τελευταίο δίμηνο – Η «ακτινογραφία» των 583.338 δημόσιων λειτουργών

Συνεχίζεται η συρρίκνωση του αριθμού των μισθοδοτούμενων υπαλλήλων του ελληνικού Δημοσίου. Σύμφωνα με το σχετικό Μητρώο των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, το συνόλου των μισθοδοτούμενων από το ελληνικό Δημόσιο, ανέρχεται στους 583.338 υπαλλήλους, όπως καταγράφουν τα τελευταία στοιχεία που εμφάνιζε η ιστοσελίδα της ηλεκτρονικής υπηρεσίας απογραφής μισθοδοτούμενων του δημοσίου, το μήνα Αύγουστο.
Αποτυπώνεται μείωση 6,503 υπαλλήλων από τον περασμένο Ιούνιο, οπότε, σύμφωνα με τη σχετική καταγραφή που είχε πραγματοποιήσει η aftodioikisi.gr, o συνολικός αριθμός των υπαλλήλων ήταν 589.841.
Παρακάτω παρουσιάζεται η ακτινογραφία του ελληνικού Δημοσίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Μητρώου Μισθοδοτούμενων Υπαλλήλων από το apografi.gr.

Δεν παραδίδει την έδρα του στη ΝΔ ο Σταυρογιάννης

Nikos-Stavrogiannis

Ο νέος Δήμαρχος Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης δεν φαίνεται διατεθειμένος να παραιτηθεί από τη βουλευτική έδρα του, παραδίδοντάς τη στη Νέα Δημοκρατία, ώστε να μην διευκολύνει την προσπάθεια συγκρότησης προεδρικής πλειοψηφίας 180 βουλευτών από τη σημερινή Βουλή.
Όπως επισημαίνει στο σχετικό ρεπορτάζ του ο Διονύσης Νασόπουλος στα “Νέα”, ο Νίκος Σταυρογιάννης, ο οποίος είχε διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας για τη στάση του κατά του Μνημονίου, και είχε συνεχίσει ως ανεξάρτητος, θα διατηρήσει την έδρα του στη Βουλή, και θα περιμένει να εκπέσει αργότερα από το Εκλογοδικείο.
Η πρόθεση αυτή του Νίκου Σταυρογιάννη αποσκοπεί στο να μην αντικατασταθεί από τον πρώτο επιλαχόντα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Φθιώτιδα, ώστε να μην προστεθεί μια ψήφος στην προεδρική πλειοψηφία που επιθυμούν να διαμορφώσουν το Μέγαρο Μαξίμου και η Συγγρού, για να εκλεγεί ο διάδοχος του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή, και να αποτραπούν έτσι οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

ΥΠΟΙΚ: «Πάγωσαν» οι επιστροφές φόρου

eforia28122
 Το ΥΠΟΙΚ έβαλε «πάγο» στην επιστροφή φόρου σε 40.000 δικαιούχους, λόγω των οφειλών τους σε ασφαλιστικά ταμεία όπως το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ ή τον ΟΓΑ.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», έχουν μπει στην μαύρη λίστα χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι με τις πληρωμές των επιστροφών να γίνονται με καθυστέρηση τουλάχιστον 30 ημερών.

Στη σύνταξη χιλιάδες ασφαλισμένοι υπό τον φόβο νέων αλλαγών

sintaxeis1

Κύμα φυγής στη σύνταξη καταγράφεται και τη φετινή χρονιά, καθώς χιλιάδες ασφαλισμένοι επισπεύδουν την έξοδο υπό τον φόβο νέων αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Έθνους» στην έξοδο πρωτοστατούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς εκτιμάται ότι θα αποχωρήσουν περίπου 35.000. Στα υπόλοιπα Ταμεία του ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα οι αιτήσεις συνταξιοδότησης αναμένεται να φτάσουν τις 70.000.

Ενδεικτικό της έκτασης που έχει πάρει η φυγή είναι πως τέσσερις στους δέκα δημοσίους υπαλλήλους που θεμελίωσαν τα προηγούμενα χρόνια δικαίωμα (με 25ετία) ετοιμάζονται φέτος να πάρουν σύνταξη.

Ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση εκτιμούν πως μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να βγουν στη σύνταξη 105.000 ασφαλισμένοι από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 15% σε σχέση με πέρυσι.

ysterografa.gr

Η Σπυράκη... έδωσε ονόματα για τους "ενόχους" για τον ΕΝΦΙΑ. Είπε "ναι" στην επιστροφή Καρατζαφέρη

http://static4.ysterografa.gr/wp-content/uploads/2014/08/maria-spyraki-speech.jpg

Ίσως και λόγω της μακράς δημοσιογραφικής διαδρομής της, η Μαρία Σπυράκη έχει φυσική ευχέρεια στο να… κάνει ρεπορτάζ, και να ντύνει με ονοματολογία τις περιγραφές της.
Έτσι, μιλώντας στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ με τον Βασίλη Λυριτζή, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ονομάτισε τους Νίκο Καραβίτη και Χάρη Θεοχάρη ως “ενόχους” για το πολιτικό αυτογκόλ με τον ΕΝΦΙΑ, που έχει φέρει την κυβέρνηση σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.
Η Μαρία Σπυράκη πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν είναι ρεαλιστικό να μιλάει κανείς για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, που αποφέρει συγκεκριμένα και μετρήσιμα έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς να έχει προσδιορίσει από πού θα βρεθούν τα χρήματα που θα χαθούν για το δημόσιο.
Επιπροσθέτως, η Μαρία Σπυράκη είπε “ναι” στην επιστροφή του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Νέα Δημοκρατία, θυμίζοντας ότι διετέλεσε βουλευτής της Παράταξης μέχρι το 2000, ενώ στήριξε και την κυβέρνηση Παπαδήμου.

ΚΕΔΕ: Δεν έκλεισε το θέμα των παιδικών σταθμών – Στον αέρα τα ΝΠΙΔ – Και καρφιά για Χαρδούβελη

Μόνο τους παιδικούς σταθμούς που είναι ΝΠΔΔ αφορά η υπογραφή της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων, τονίζει η ΚΕΔΕ μετά τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
«Σημειώνεται ότι η απόφαση που υπέγραψε ο κ.Μητσοτάκης αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ενώ εκκρεμεί ανάλογη απόφαση που αφορά περίπου 2.000 εργαζόμενους στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (δημοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις), οι οποίες είναι και οι φορείς υλοποίησης του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», μέσω του οποίου φιλοξενούνται στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία δεκάδες χιλιάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ.
Επίσης τονίζεται ότι η υπογραφή του κ. Μητσοτάκη δεν φθάνει καθώς πρέπει να υπογράψει και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης οι υπηρεσίες του οποίους, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη, καθυστέρησαν να στείλουν τη σχετική απόφαση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης : «Αξίζει να τονιστεί ότι ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον  πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Σίμο Δανιηλίδη ότι υπέγραψε τη σχετική αλληλογραφία εντός 24 ωρών από την παραλαβή της από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καθιστώντας σαφές ότι δεν είχε κανένα λόγο να πράξει το αντίθετο, διευκρίνιση που σαφώς και έγινε αποδεκτή χωρίς αμφισβήτηση από το δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών.»
Και καταλήγει η ανακοίνωση:  «Πλέον εστιάζουμε στον υπουργό Οικονομικών και σε όλα τα συναρμόδια κυβερνητικά στελέχη που πρέπει να πράξουν ανάλογα και να κινηθούν άμεσα αντιλαμβανόμενα την κρισιμότητα της περιόδου και του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο ανακουφίζει δεκάδες χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα και παρέχει εργασία σε χιλιάδες εργαζόμενους. Πρέπει να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο και να προετοιμαστούμε σωστά για την έναρξη της λειτουργίας των δομών την 1η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που απορρέει από τη συμβατική υποχρέωση των δομών που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Αναμένουμε, λοιπόν, και τις υπογραφές και για τη δεύτερη απόφαση για τις κοινωφελείς επιχειρήσεις».

aftodioikisi.gr

Σκέψεις των ΗΠΑ να στείλουν περισσότερους στρατιώτες στο Ιράκ

The Last U.S. Troop Brigade In Iraq Departs Country After Over Eight Years Of War

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν την Τετάρτη πως η στρατιωτική ηγεσία των ΗΠΑ σκέφτεται το ενδεχόμενο να ενισχύσει τα χερσαία στρατεύματά της στο Ιράκ.
Οι ΗΠΑ έχουν στείλει ήδη ορισμένους “εκπαιδευτές” προκειμένου να συνδράμουν στην προσπάθεια του Ιρακινού στρατού να αντιμετωπίσει τους τζιχαντιστές αντάρτες. Τώρα σκέφτονται να ενισχύσουν κι άλλο τις δυνάμεις τους στην περιοχή.
Συγκεκριμένα, σκέφτονται να στείλουν περίπου 30 στρατιώτες, οι οποίοι θα κληθούν να ελέγξουν και να διασφαλίσουν την ασφάλεια στη Βαγδάτη.
Παράλληλα, οι ΗΠΑ αναμένεται να συνεχίσουν κανονικά τις αεροπορικές επιθέσεις, έναντι στρατηγικών στόχων των τζιχαντιστών.

Βενιζέλος: Ανυπόφορη κατάσταση

ven

Ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφέρθηκε στον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου, Τζέιμς Φόλεϊ από τους τζιχαντιστές, κάνοντας λόγο για αποτρόπαια πράξη βαρβαρότητας.
isis1«Οι δράστες αυτής της ειδεχθούς δολοφονίας δεν θα πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι. Μόνη απάντηση στην τρομοκρατία του παράλογου καθεστώτος που έχει εγκαθιδρύσει το ISIS σε μέρος του Ιράκ μπορεί να είναι η ομόφωνη καταδίκη τέτοιων ενεργειών από το σύνολο των λαών και των κυβερνήσεων και η συνεννόηση όλων των ιρακινών πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να διαμορφώσουν μία ενιαία στάση απέναντι στην απειλή των εξτρεμιστών τρομοκρατών» αναφέρει στη δήλωσή του.
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το καθεστώς του ISIS «έχει διαμορφώσει στην περιοχή που ελέγχει μία ανυπόφορη κατάσταση τρόμου για όλους όσους δεν ταιριάζουν ή δεν ταυτίζονται με την άλογη ιδεολογική τους άποψη».
Κύρια θύματα της τρομοκρατίας τους, κατά τον κ. Βενιζέλο, είναι οι κοινότητες των Χριστιανών και των Γιεζιντί, οι οποίες διώκονται απλά και μόνο εξαιτίας των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων, αλλά και ένα μεγάλο μέρος του ιρακινού πληθυσμού.
«Επαναλαμβάνουμε την υποστήριξή μας στο λαό του Ιράκ και ελπίζουμε ότι η κλιμάκωση της βίας και της τρομοκρατίας θα πάψει και θα αποκατασταθεί η ειρηνική συμβίωση και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εθνοτικών, θρησκευτικών και κοινωνικών ομάδων της χώρας» λέει κλείνοντας τη δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών.

υστερογραφα

Δημήτρης Ζερβουδάκης Live BOLERO BAR-CAFE Δερβένι

Φωτογραφία του χρήστη BOLERO BAR-CAFE.

Σάββατο στις 11:00 μ.μ.
στην τοποθεσία BOLERO BAR-CAFE, Dervéni, Korinthia, Greece

Βραχυκύκλωμα με τις απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ

http://imerazante.gr/wp-content/uploads/2014/06/emfia.jpg 

Του Σπύρου Δημητρέλη 

Αν και ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε από τον περασμένο Δεκέμβριο, ένα βασικό στοιχείο για την εφαρμογή του, αυτό που ελαφρύνει σημαντικές κατηγορίες φορολογούμενων, παραμένει ακόμη στα χαρτιά. O λόγος για τις αποφάσεις εφαρμογής των απαλλαγών που προβλέπονται με τον ΕΝΦΙΑ, οι οποίες ακόμη δεν έχουν εκδοθεί. Στο υπουργείο Οικονομικών αναζητούν τρόπους προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία όσοι δικαιούνται τις απαλλαγές καθώς αν τελικά γίνει αυτό που έγινε με το χαράτσι, οι εφορίες θα παραλύσουν για άλλη μια φορά από χιλιάδες φορολογούμενους που θα καταθέτουν τις σχετικές αιτήσεις και θα περιμένουν τις αποφάσεις για την απαλλαγή τους από το φόρο. 

Μεγάλο αγκάθι για να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ όσων τη δικαιούνται είναι η προϋπόθεση που έχει τεθεί με το νόμο περί μη ύπαρξης χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία. Με δεδομένο ότι είναι εξαιρετικά δυσχερής, αν όχι αδύνατη, η διασταύρωση μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία για τον ΕΝΦΙΑ: 

Εργασιακή βόμβα: Καταργούν επιδόματα γάμου και παιδιών (δείτε έγγραφα)

 
Ιδού τα έντυπα των επιχειρησιακών συμβάσεων και οι σχετικές αναφορές για τα επιδόματα
του ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΑΤΟΥ
Τέλος στη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος (10%) και του επιδόματος τέκνων (5% για κάθε παιδί) βάζουν επιχειρησιακές συμβάσεις που υπογράφονται επιβάλλοντας την καταβολή στους εργαζομένους των νομοθετημένων κατώτατων μισθών και ημερομισθίων και την προσαύξησή τους μόνο με τις συμπληρωμένες έως τις 14/2/2012 πολυετίες.
Την ευθεία κατάργηση των δύο παραπάνω επιδομάτων προβλέπουν δύο επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις -η πρώτη σε επιχείρηση επισιτισμού και η δεύτερη σε επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (security)- που υπογράφηκαν στις αρχές Αυγούστου και τέθηκαν, ήδη, σε ισχύ. Ως δικαιολογητική βάση για την κατάργηση των επιδομάτων και οι δύο επιχειρήσεις επικαλούνται τη δυσμενή οικονομική κατάσταση, τον περιορισμό των δραστηριοτήτων τους, την έλλειψη ρευστότητας και την αδυναμία καταβολής των αποδοχών στο ύψος στο οποίο βρίσκονταν προηγουμένως.
Σύμφωνα με τις συμβάσεις (που παρουσιάζει αποκλειστικά το imerisia.gr), οι οποίες είναι πανομοιότυπες και έχουν ισχύ έως τις 31 Ιουλίου του 2017:
Οι μισθοί και τα ημερομίσθια μειώνονται στα επίπεδα των νομοθετημένων κατώτατων ορίων (586 ευρώ ο μισθός και 26,18 ευρώ το ημερομίσθιο για υπαλλήλους άνω των 25 ετών και 510,95 ευρώ και 22,83 ευρώ, αντίστοιχα, για υπαλλήλους ηλικίας κάτω των 25 ετών) και θα προσαυξάνονται μόνο με τις προβλεπόμενες, από το ν. 4046/12 προσαυξήσεις (έως 30% και 3 τριετίες για τους άνω των 25 ετών και έως 2 τριετίες και συνολικά 10% για τους κάτω των 25 ετών). «Πέραν της μηνιαίας τακτικής προσαύξησης λόγω προϋπηρεσίας καμιά άλλη προσαύξηση ήτοι επίδομα γάμου ή τέκνων δεν θα περιλαμβάνεται», «το επίδομα γάμου καταργείται από τούδε και δεν έχει υποχρέωση η επιχείρηση να το καταβάλει στους έγγαμους εργαζόμενους της» αναφέρουν, συγκεκριμένα, οι σχετικοί όροι, οι οποίοι θα ισχύουν και για όσους τυχόν προσληφθούν στο μέλλον.
Το εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας ορίζεται στις 40ώρες (ακόμη και σε 6ήμερη βάση εφόσον συμφωνεί ο εργαζόμενος) και δίνεται η δυνατότητα μετατροπής, επίσης κατόπιν συμφωνίας, των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης.
Η καταβολή των δώρων εορτών (Χριστουγέννων και Πάσχα) προβλέπεται «έως τυχόν κατάργησης τους με νομοθετική διάταξη, η οποία άμα την ισχύ της υιοθετείται και τυγχάνει εφαρμογής με την παρούσα ακόμα και σε περίπτωση που τυχόν η νέα ΕΓΣΣΕ προβλέπει την τυχόν διατήρησή του παρά την γενική τυχόν κατάργησή τους».
Να σημειωθεί ότι και άλλες επιχειρησιακές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί φέτος προβλέπουν την καταβολή του νομοθετημένου κατώτατου μισθού (αντί των κατώτατων ορίων της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ή των μισθών κλαδικών συμβάσεων που είχαν λήξει) και, σε αρκετές περιπτώσεις, το επίδομα γάμου διατηρείται είτε «ως έχει» είτε ως «οικειοθελής παροχή».

 Ημερησία

Αναστέναξε το Μαϊάμι! ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ,ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΓΙΑ.... ΕΦΡΑΓΜΑΤΑ



Το διάσημο μοντέλο από την Παραγουάη,Claudia Galanti εθεάθη πριν από λίγες ημέρες σε παραλία του Μαϊάμι παρέα με την άλλη καλλονή φίλη της , Μις Βενεζουέλα 2002, Aida Yespica και οι φακοί των παπαράτσι πήραν φωτιά
Με την «εκρηκτική» εμφάνισή της και το μικροσκοπικό μπικίνι της, η Claudia δεν σταμάτησε να παίζει με την θάλασσα και να κάνει τις βουτιές της, προκαλώντας λιποθυμικά εισόδια στον αντρικό πληθυσμό της παραλίας.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, τα κύματα έκαναν αυτό που όλοι οι άντρες λαχταρούσαν! Την στιγμή που η Claudia έβγαινε από το νερό, το strapless μαγιό της γλίστρησε, έφυγε από την θέση του, και αποκάλυψε όλο της το στήθος! Η Claudia δεν πτοήθηκε από το «ατύχημα» και βγήκε άνετη στην παραλία, αυτή τη φορά για να συνεχίσει την ηλιοθεραπεία της...
 
 ΦΩΤΟ:splash/www.iml.gr