Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Εργολαβικές συμβάσεις υπέγραψε ο Π. Νίκας στην Κόρινθο

  

Δύο εργολαβικές συμβάσεις για ισάριθμα σημαντικά έργα στην Κορινθία, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Η πρώτη, αφορά στην κατασκευή του ισόπεδου κόμβου στην διασταύρωση των Αθικίων, στην γέφυρα του Γκα.

Πρόκειται για έργο με προϋπολογισμό 320.000 ευρώ.

Ουκρανός στρατηγός: Σε εξέλιξη πραξικόπημα στη Ρωσία – Σοβαρά άρρωστος με καρκίνο ο Πούτιν

 

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, υποστράτηγου Κιρίλο Μπουντάνοφ στο Sky News.

Σε συνέντευξή του τόνισε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι βαριά άρρωστος με καρκίνο, ενώ εκτίμησε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πραξικόπημα στη Ρωσία για την απομάκρυνσή του.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία πηγαίνει τόσο καλά, που θα φτάσει σε σημείο καμπής μέχρι τα μέσα Αυγούστου και θα έχει τελειώσει μέχρι το τέλος του έτους, με την Ουκρανία νικήτρια.

Ο στρατηγός Μπουντάνοφ προέβλεψε σωστά την ημερομηνία της ρωσικής εισβολής και τώρα λέει ότι είναι σίγουρος για την περίοδο του τέλους της. «Το οριακό σημείο θα είναι το δεύτερο μέρος του Αυγούστου. Οι περισσότερες από τις ενεργές πολεμικές ενέργειες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος αυτού του έτους. Ως αποτέλεσμα, θα ανανεώσουμε την ουκρανική ισχύ σε όλα τα εδάφη που έχουμε χάσει, συμπεριλαμβανομένου του Ντονμπάς και της Κριμαίας» δήλωσε.

Η τακτική της Ρωσίας δεν έχει αλλάξει παρά τη μετατόπισή της προς τα ανατολικά, λέει, και τονίζει ότι η Ρωσία υφίσταται τεράστιες απώλειες. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπέστησαν μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και τεθωρακισμένα και μπορώ να πω ότι όταν συνέβησαν τα χτυπήματα του πυροβολικού πολλά από τα πληρώματα εγκατέλειψαν τον εξοπλισμό τους», είπε ο στρατηγός Μπουντάνοφ.

Ο στρατηγός Μπουντάνοφ είπε επίσης στο Sky News ότι η ήττα της Ρωσίας στην Ουκρανία θα οδηγήσει στην απομάκρυνση του Πούτιν και στη διάλυση της χώρας. “Θα οδηγήσει τελικά στην αλλαγή της ηγεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αυτή η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση” πρόσθεσε απαντώντας θετικά σε ερώτηση για το εάν αυτό σημαίνει ότι υπάρχει σε εξέλιξη πραξικόπημα. Υποστήριξε ότι ο Πούτιν είναι σε “πολύ κακή ψυχολογική και σωματική κατάσταση και είναι πολύ άρρωστος.

Πηγή: news.sky.com

 

ΣΔΙΤ απορριμμάτων: Έτοιμος να λειτουργήσει ο σταθμός μεταφόρτωσης στο Σπαθοβούνι.

https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2022/05/%CE%A3%CE%94%CE%99%CE%A4.jpg 

Το αργότερο, μέχρι τις 15 Ιουνίου 2022, ο σταθμός μεταφόρτωσης του Σπαθοβουνίου Κορινθίας, θα παραδοθεί σε λειτουργία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Θα υποδέχεται τα απορρίμματα των δήμων της Κορινθίας, ώστε αυτά, μετά, να προωθούνται στη μονάδα επεξεργασίας της Παλαιόχουνης Αρκαδίας.

Τα πιο πάνω, γνωστοποιήθηκαν, μετά και τη

  

Με την 11η αγωνιστική συνεχίζονται το  απόγευμα της Κυριακής 15 Μαΐου η μάχη των play out , στην  Α ’ Κατηγορίας Κορινθίας. Τρεις στροφές πριν πέσει η αυλαία η μάχη για τη παραμονή κορυφώνεται, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει ιδιαίτερα κρίσιμες αναμετρήσεις.

 Στο Λέχαιο, ο Κύψελος υποδέχεται τον Αστέρα Δερβενίου, ενώ στο Πετρί ο Παννεμεατικός μάχεται με τον Άρη Βοχαϊκού.

Στον Άσσο ο τοπικός Ολυμπιακός υποδέχεται την συνώνυμό του ομάδα από το  Λουτράκι, ενώ στο Κιάτο η Θύελλα Κάτω Διμηνιού αγωνίζεται με την Κόρινθο ’06.

Στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος μάχεται με  τον Πανκαμαριακό, ενώ τέλος στο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ" ο Ισθμιακός κοντράρεται με τους Αγίους Θεοδώρους .

Κυριακή 15/5, 17:00

Ατρόμητος Χιλιομοδίου – Πανκαμαριακός
Κύψελος – Αστέρας Δερβενίου
Ολυμπιακός Άσσου – Ολυμπιακός Λουτρακίου
Παννεμεατικός – Άρης Βοχαϊκού
Ισθμιακός – Άγιοι Θεόδωροι
Θύελλα Κ. Διμηνιού – Κόρινθος ’06
Ρεπό: Θύελλα Πετρίου

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1

ΠΑΣ Κύψελος

10

29-13

27

2

Αγ. Θεόδωροι

9

17-9

23

3

Ατρόμητος Χιλιομοδ.

9

15-8

22

4

Θύελλα Πετρίου

10

14-11

19

5

Άρης Βοχαϊκού

10

13-16

18

6

Ισθμιακός

9

7-9

17

7

Πανκαμαριακός

9

20-13

16

8

Θύελλα Κ. Διμηνιού

9

9-11

15

9

Ολυμπιακός Άσσου

9

11-20

14

10

ΣΦΛ Ολυμπιακός

9

8-14

12

11

Αστέρας Δερβενίου

9

13-15

11

12

Α.Σ. Κόρινθος 2006

9

11-18

10

13

Παννεμεατικός

9

5-15

7

Η Μάχες στη Β΄ κατηγορία Κορινθίας ( 28η αγωνιστική)

https://stisentra.gr/wp-content/uploads/2019/11/lexag-681x453.jpg

Τρεις αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία,στη Β΄κατηγορία Κορινθίας και η μάχη για την άνοδο και τη παραμονή κορυφώνεται και το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής που διεξάγεται , αύριο Σάββατο (14/5 17:00), παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Στο Λέχαιο ο τοπικός Ηρακλής υποδέχεται τον Αστέρα Κορίνθου, ο Πανσολυγειακός δοκιμάζεται στη Ξυλοκέριζα κόντρα στον Εθνικό, ενώ αποστολή εκτός έδρας έχει και το Σπαθοβούνι στη Λυκοποριά. Στο Ζευγολατιό ο τοπικός ΑΟΖ αντιμετωπίζει τη Κλένια.

Στο Κιάτο ο Αετός Κρυονερίου φιλοξενεί τον Άγιο Γεώργιο, ο Ασπρόκαμπος υποδέχεται τον Πανευρωστινιακό και η Πρόοδος περιμένει στον Άγιο Βασίλειο τον ΑΣ Ρομά Ζευγολατιού. Τέλος στο γήπεδο της Κλένιας, ο Μαψός θα υποδεχθεί τον Βελλερεφόντη.

28η αγωνιστική

 Με την 3η αγωνιστική συνεχίζονται την Κυριακή  (15/5, 16.00) τα μπαράζ που δίνουν οι πρωταθλητές των Ενώσεων όλης της χώρας για την άνοδο 24 ομάδων στη Γ’ Εθνική . Στον 6ο όμιλο ο πρωταθλητής Κορινθίας Τενεάτης Αθικίων θα προσπαθήσει  να σημειώσει την πρώτη του νίκη , στο Καρπενήσι, κόντρα στον τοπικό Αίολο. Την ίδια στιγμή ο πρωτοπόρος του ομίλου ΑΟ Μοσχάτου δοκιμάζεται στο Άργος , απέναντι στον Παναργειακό, ενώ  στη Δωρίδα ο Απόλλων Ευπαλίου

Η 3ηΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 

Αίολος Καρπενησίου – Τενεάτης Αθικίων

Παναργειακός – ΑΟ Μοσχάτου

Απόλλων Ευπαλίου – Κυπάρισσος Αντίκυρας.

Ρεπό έχει ο ΑΟ Χαλκίδας. 

Η βαθμολογία

1

ΑΕ Μοσχάτου

2

7-1

6

2

ΑΟ Χαλκίς

2

5-1

4

3

Απόλλων Ευπαλίου

1

2-1

3

4

Κυπάρισσος Αντίκυρας

2

2-2

2

5

 Παναργειακός

1

1-1

1

6

Τενεάτης Αθικίων

2

2-5

0

7

Αίολος Καρπενησίου

2

0-8

0

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας στην Πελοπόννησο - Σήμερα 417 νέα κρούσματα ( 83 στην Κορινθία, 77 στην Μεσσηνία, 107 στην Αχαΐα.)

 

Μικρή νέα μείωση  κρουσμάτων κορωνοϊού ,  σε σχέση με χθες (- 40) καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο. Συνολικά  παρατηρήθηκαν 417 νέες μολύνσεις ,  εκ των οποίων  τρεις περιοχές  ( Κορινθία, Μεσσηνία και Αχαΐα ) καταγράφουν  σήμερα μεγαλύτερο αριθμό  νέων κρουσμάτων (267) σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (150).  

  Συγκεκριμένα: