Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Κρανίδι: Σκότωσε την πεθερά της στο ξύλο! Με χειροπέδες η νύφη αύριο στον Ανακριτή Τρίπολης

http://cdn.thebest.gr/media/images/frontNews/udphyxywxl5564554b6867b.jpgΣυνελήφθη χθες βράδυ στο Κρανίδι Αργολίδας μια 42χρονη, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και μάλιστα της ηλικιωμένης πεθεράς της. Σε βάρος της 42χρονης εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Τρίπολης και χθες βράδυ οι αστυνομικοί του τμήματος Κρανιδίου το εκτέλεσαν, συλλαμβάνοντας την 42χρονη η οποία οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου. Ο Εισαγγελέας Ναυπλίου, λόγω αρμοδιότητας, διέταξε την μεταγωγή της στον Ανακριτή Τρίπολης και αύριο το πρωί η 42χρονη, θα προσαχθεί , για να απολογηθεί και προσωρινά κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Ναυπλίου.
Η 42χρονη, φέρεται να χτύπησε μέχρι θανάτου την πεθερά της
 Πιο συγκεκριμένα, στα τέλη Ιουνίου του 2013 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τρίπολης χτυπημένη και σε κακή κατάσταση μια 94χρονη γυναίκα,
στην οποία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και οδηγήθηκε στο σπίτι της, όπου την επομένη ημέρα κατέληξε.
Λόγω του αιφνιδίου θανάτου της, διατάχθηκε από το Αστυνομικό τμήμα Τρίπολης που ενεργούσε προανάκριση την διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.
Ο ιατροδικαστής στην έκθεσή του, ανέφερε ως πιθανή αιτία θανάτου τα χτυπήματα που είχε δεχτεί η 94χρονη.
Επιπλέον, κατά την προανακριτική διαδικασία προέκυψαν και ενοχοποιητικές μαρτυρίες σε βάρος της 42χρονης, που αναφέρουν ότι χτύπησε την ηλικιωμένη πεθερά της.

Δυο νέους μητροπολίτες εξέλεξε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος

http://www.e-typos.com/files/1/2015/05/26/2301814.jpg
Στην εκλογή δυο νέων Μητροπολιτών προχώρησε κατά την σημερινή συνεδρίαση της Τρίτη 26 Μαϊου ητης Εκκλησίας της Ελλάδος.
Συγκεκριμένα, η  Ιερά Σύνοδος   προέβη στην πλήρωση της χηρεύουσας Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας. όπου νέος  μητροπολίτης εξελέγη  ο πρωτοσύγκελλος της αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φωκάς  , με 69 ψήφους, ενώ  ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, αρχιμανδρίτης Ιουστίνος Μπαρδάκας εξελέγη μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς με 53 ψήφους..


Η Μέρκελ έγινε χαρακτήρας της…Disney - Σε κάποιο τοίχο στο κέντρο της Αθήνας

Η Μέρκελ έγινε χαρακτήρας της…Disney
Σε χαρακτήρα της Disney μετέτρεψαν τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ κάποιοι…ευφάνταστοι καλλιτέχνες από την Αθήνα.

Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία του Reuters, η κ. Μέρκελ ως άλλος Μίκυ Μάους κοσμεί πλέον κάποιον τοίχο στο κέντρο της πόλης. 

e-typos.com/

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.....



Από τη Ζωή Δενδραμή
 
Δυσάρεστες εκπλήξεις αναμένουν τους αγρότες, με ντζιρο κάτω από 15000,00 € και επιδοτήσεις κάτω από 5000,00€ κατά την υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων.
 
 Έπεσαν θύματα και αυτοί της πολυνομίας, της πολυπλοκότητας και της μεταβλητικότητας του φορολογικού συστήματος, που πριν στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή των νόμων, τροποποιούνται...οι δε οδηγίες και επεξηγήσεις δίδονται κατόπιν εορτής..... ( 10 000 σελίδες φορολογικοί νόμοι αποφάσεις και εγκύκλιοι εξεδόθησαν τα τελευταία 2,5 χρόνια, με τελευταία τροποποίηση πριν μια εβδομάδα για τους αγρότες).....

Ανοιχτή εκδήλωση στο Κιάτο: "Κρίση - Χρέος - Εθνικό Νόμισμα"

Εμφάνιση αφισα_ΚΙΑΤΟ.jpg
Η τοπική επιτροπή Κορινθίας της κίνησης "Διαγραφή του Χρέους Τώρα", μετά από την πετυχημένη εκδήλωση στην Κόρινθο τον προηγούμενο μήνα για την ανάγκη μονομερούς διαγραφής του χρέους, διοργανώνει νέα εκδήλωση, στο Κιάτο αυτή τη φορά, για να απαντήσει στα ερωτήματα που προκύπτουν από τη ρήξη με τους δανειστές.
Γιατί είναι είναι τόσο επιτακτική και ωφέλιμη η εισαγωγή του εθνικού νομίσματος; Τι άλλα μέτρα πρέπει να παρθούν για να αναπτυχθεί η οικονομία σε όφελος του λαού μας και να στηριχτεί αυτοδύναμη μακριά από τον έλεγχο των δανειστών; Τι θα γίνει με τους μισθούς και τις συντάξεις; Με τα φάρμακα και τα καύσιμα;
Σας καλούμε λοιπόν την Κυριακή 31/5 στις 8μμ στην πλατεία Ελευθερίας στο Κιάτο, στην εκδήλωση με θέμα "Κρίση - Χρέος - Εθνικό νόμισμα", για να συζητήσουμε όλες αυτές τις απορίες και όσες ακόμα υπάρχουν, να σπάσουμε το φόβο, να απαιτήσουμε να μην υπογραφεί νέο μνημόνιο! Ομιλητές θα είναι ο δημοσιογράφος Νίκος Ιγγλέσης και ο νομικός Δημήτρης Μπελαντής (μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ).




"Διαγραφή του Χρέους Τώρα" - Τοπική επιτροπή Κορινθίας

 



 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

Εμφάνιση  




Του Χαρίλαου Βασ. Λαζανά
ΔΕΡΒΕΝΙ

http://www.fonikorinthias.gr/sites/default/files/styles/large/public/field/image/%CE%9B%CE%91%CE%96%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A3%20%CE%A7%CE%91%CE%A1%CE%99%CE%9B%CE%91%CE%9F%CE%A3.jpg?itok=pnBXp7e_Όταν ήμουν στην ¨πρώτη ηλικία¨ διαπίστωσα από την ιστορία που διδασκόμουν στο σχολείο, ότι κατά τους ιστορικούς χρόνους αλλά και τους νεοελληνικούς, στην πατρίδα μας ήταν σημαντική η παρουσία ¨σκοτεινών μορφών¨ όπως του Εφιάλτη κατά την Αρχαιότητα αλλά και του Πήλιου Γούση κατά την Τουρκοκρατία.
Όμως και στην μεταπολεμική Ελλάδα έως και σήμερα η ¨ίντρικα¨ καλά κρατεί. Να σκεφτεί δε κανείς ότι μόνο ένα μέρος της Ιστορικής δολιοπλοκότητας διδάσκεται στα σχολεία μας.
Όταν βρέθηκα στην ¨δεύτερη ηλικία¨ ήμουν υποψιασμένος αλλά σαν γνήσιο ¨Ελληνόπουλο¨ και ανόητος τοπικιστής εθελοτυφλούσα. Τώρα πλέον στο κατώφλι της ¨τρίτης ηλικίας¨ εάν συνεχίσω έτσι σε τι θα διαφέρω από την στρουθοκάμηλο; Αλλά και να θες να ξεχαστείς στον καναπέ σου, δεν σε αφήνουν τα Μ.Μ.Ε..
Έτσι λοιπόν πριν από δύο μήνες περίπου ¨έπαιξε¨ σε όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια η είδηση ότι σε παραλιακή κωμόπολη της Ισπανίας έγιναν τα γυρίσματα μεγάλης Χολυγουντιανής παραγωγής και είχε τεράστια επιτυχία. Συνέπεια δε αυτού του γεγονότος, από 30% ανεργία που είχαν οι κάτοικοι της προαναφερθείσας Ισπανικής κωμόπολης μειώθηκε στο 10% με τάση να μηδενιστεί. Μικρομεσαίες επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος (και όχι μόνο) ξεφύτρωσαν παντού. Οι νέοι τους απέκτησαν ενδιαφέρον να παραμείνουν στον τόπο τους κι έτσι η πόλη δεν θα καταντήσει γεροντούπολη όπως κινδυνεύει ο δικός μας ο Δήμος. Τότε ζήλεψα και θύμωσα πολύ!!!!!!!
Γιατί όμως μου βγήκαν αυτά τα συναισθήματα; Διότι η προαναφερθείσα Ισπανική κωμόπολη δεν ήταν στην πρώτη επιλογή της Χολυγουντιανής παραγωγής. Προσπάθησαν ¨επί ματαίω¨ οι κινηματογραφικοί παράγοντες να γίνουν τα γυρίσματα στην Ικαρία, την δική μας Ικαρία, την πανέμορφη νήσο του Ν. Α. Αιγαίου. Φράγμα αδιαπέραστο η γραφειοκρατία της. Έτσι αναγκάστηκαν να καταλήξουν στην Ισπανία.
΄Τι έκανε άραγε η εκεί Δημοτική Αρχή της Ικαρίας; Πολύ φοβάμαι ότι και η δική μας. ¨Αυτιά ερμητικά κλειστά¨ λες και είναι απο το ίδιο καλούπι. Για του λόγου του αληθές:
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgU8qj7n-bo7McbmmurtYmsDsDrZcNnoXVQFV7OZrVweqYVcDdUEQBVa6oqwXbny6-BTQs9DeoxqWoQzmVMpKV773jugnVDd3MiVuZIcNqjQDZGtjfeNXIf1b8h63Voqi3ZFGEEtBbKw6s/s320/giatas+evr+kor+orizontesΠαράδειγμα 1ον: Ο γνωστός Ξυλοκαστρινός Περιφερειακός Σύμβουλος κος Ευριπίδης Γκιάτας μαζί με ομάδα φίλων του μηχανικών, επιμελήθηκαν αφιλοκερδώς, σχεδιασμού της ανάπλασης του παλαιού γηπέδου του Ηρακλή για τουριστικές εγκαταστάσεις. Το προϊόν της εργασίας τους είναι σχολαστικό και πολλά υποσχόμενο. Μετά την ολοκλήρωσή του δόθηκε στην Δημοτική Αρχή για επικύρωση και θα ενεργούσε για την χρηματοδότησή του μέσω περιφερείας αλλά και των Ε.Σ.Π.Α.. Ύστερα από 4 μήνες αντελήφθη ότι όλος ο φάκελος είχε συρταρωθεί, δηλαδή είχε παραπέσει στις ¨καλένδες¨ .!
http://www.elen-fotografos.com/uploads/2/3/9/9/2399614/6046628_orig.jpgΠαράδειγμα 2ον: Στα Ροζενά έχει εγκατασταθεί η επαγγελματίας ηθοποιός κα Τερέζα Λουϊζου. Με επίπονη εργασία και αρμοστή συνεργασία με τον πρώην Τοπικό Αντιδήμαρχο δημιούργησε ερασιτεχνικό θίασο τους ¨Πειραματιστές¨ με πλούσια καλλιτεχνική δράση. Σήμερα έντεχνα έχει υποπέσει από πλευράς Δήμου σε απαξίωση, με συνέπεια το μέλλον του θιάσου να είναι αβέβαιο. Ήδη ο παιδικός θίασος δεν θα λειτουργήσει ξανά. Δεν καταλαβαίνουν οι Τοπικοί Άρχοντες ότι με την αναγνωρισημότητα ενός τόπου αλλά και τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες έρχεται και η επισκεψιμότητα άρα και ο πλούτος; Θυμάστε παλιά τι γινόταν επί εποχής Τυπάλδου αλλά και αργότερα όταν στο Ξυλόκαστρο γινόταν η διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος beach volley;
Λοιπόν Ξυλοκαστρινοευρωστίνιε δημότη αν περιμένεις κάτι να αλλάξει και να παραμείνουν τα παιδιά μας στον τόπο τους αλλά αυτό το κάτι να εξαρτάται από τον Δήμο, για να μην ζεις μια ουτοπία, καλό είναι από τώρα να φροντίσουμε να τους εξασφαλίσουμε τα εισιτήρια για το Βέλγιο όπου μπορεί και να σταδιοδρομήσουν σαν ανθρακωρύχοι. Βλέπεις η Δημοτική Αρχή έχει μέσα της τον επαγγελματοδιώχτη και στο τέλος θα μας μετατρέψουν σε ένα απέραντο ΚΑΠΗ. Συμπάσχω γιατί είμαι κι εγώ ομοιοπαθής σαν πατέρας τριών θυγατέρων. Έως ότου επανέλθω γειά σας και περαστικά μας.

ΔΕΡΒΕΝΙ 26-5-2015
ΧΑΡΙΛΑΟΣ Β. ΛΑΖΑΝΑΣ



Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Έργο αιχμής η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου Κρανιδίου»



Εμφάνιση P1030644.JPG
«Έργο αιχμής» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης το έργο «Ολοκλήρωση αποχετευτικού δικτύου Κρανιδίου» κατά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του με την ανάδοχο εταιρεία και τη ΔΕΥΑ Ερμιονίδας, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Χειβιδόπουλου, Στεφανόπουλου και Σιδέρη, την Τρίτη 26 Μαΐου 2015.
Το έργο αφορά στην ολοκλήρωση του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης στους οικισμούς Κρανίδι και Πόρτο Χέλι, στην ολοκλήρωση των αγωγών μεταφοράς Πόρτο Χέλι – Κρανιδίου και Κοιλάδας – Κρανιδίου, στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων αντλιοστασίων καθώς και στην κατασκευή μονάδας προεπεξεργασίας βοθρολυμάτων στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Κρανιδίου.

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου η σύμβαση για την αποκατάσταση του λιμανιού Κορώνης

Εμφάνιση P1030638.JPG


Τη σύμβαση για το έργο «Αποκατάσταση ζημιών προσήνεμου μόλου στο Λιμένα Κορώνης (έργα Β’  φάσης κατασκευής)» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και η ανάδοχος εταιρεία, παρουσία των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Κωνσταντίνας Νικολάκου και Περικλή Μαντά, την Τρίτη 26 Μαΐου 2015.
Στο λιμένα της Κορώνης, έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των ζημιών των κρηπιδωμάτων του προσήνεμου μόλου, τα οποία αφορούσαν τα έργα της Α’  φάσης. Σύμφωνα με την παρούσα εργολαβία, που αφορά τα έργα της Β’ φάσης, θα αποκατασταθεί η διατομή του προσήνεμου μόλου, η οποία έχει κατασκευαστεί με πρανή από φυσικούς ογκόλιθους, από το πέρας του κρηπιδώματος του προσήνεμου μόλου δηλαδή, έως το ακρομόλιο και τον υφιστάμενο φάρο του λιμένα. 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με πολύ μεγάλη ευκολία λένε ότι δεν θα πληρώσουν δανειακές υποχρεώσεις, δηλαδή ότι θα προκαλέσουν πιστωτικό γεγονός.
Και ξεχνούν ότι αν συμβεί αυτό, σε ένα μήνα δεν θα μπορούν να πληρώσουν τίποτα.
Τέτοιες ανοησίες, αυτή την κρίσιμη στιγμή, αλλά και ανεύθυνες δηλώσεις που προβλέπουν σκηνικά καταστροφής, κάνουν μόνο κακό στη χώρα.
Τώρα, που τελειώνουν τα ψέματα, η κυβέρνηση έχει την ευκαιρία να εγκαταλείψει το λαϊκισμό της.
Και έχουμε την ευκαιρία, ως χώρα, να προχωρήσουμε στη μεγάλη συνεννόηση.

ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ

Άρθρο του Δημοσθένη Δαββέτα 



Το αίτημα της ανανέωσης της κοινωνίας και της προσαρμογής της στα εκάστοτε καινούργια δεδομένα της πραγματικότητας, ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε στην επικαιρότητα. Πρόκειται για το οξυγόνο που χρειάζεται η ζωή για να ξαναδώσει ελπίδες και αισιοδοξία στον κόσμο. Υπάρχει όμως μια περίοδος που η κλασική και η διαχρονική λέξη "ανανέωση" ταυτίστηκε με αυτήν της "επανάστασης" και τον ρόλο αυτόν που επίσης ταυτίστηκε με όρους όπως "πρόοδος", "εξέλιξη", ανέλαβε μια πολιτική πρωτοπορία που εκφραζόταν από τις μαρξιστικές ιδέες της αριστεράς. Πού βασίστηκε αυτή για να προχωρήσει το "ανατρεπτικό" της έργο; Φιλοσοφικά στην απαξίωση και σχετικοποίηση λέξεων κλειδιά για τη συνοχή των πολιτών. Αυτά ήταν : 

Ιδεολογικός Τζιχαντισμός



 Γράφει ο Δημοσθένης Δαββέτας


La reforme της Υπουργού Παιδείας της Γαλλίας για τα college έχει κάτι το κοινό, το συγγενές με την αντίστοιχη πρόταση του σημερινού έλληνα Υπουργού Παιδείας που ζήτησε την κατάργηση των πρότυπων σχολείων και των αριστείων. Κι οι δύο προτάσεις κινούνται στο ίδιο ιδεολογικοπολιτικό μήκος κύματος που πιστεύει ότι πρέπει να απαγκιστρωθούμε από την κλασική παιδεία και να ρίξουμε το βάρος στη δύναμη της Τεχνικής. Κατά βάθος θεωρούν, τη πνευματική και ψυχική καλλιέργεια μέσω της ανθρωπιστικής κουλτούρας, ως εχθρό στο όραμά τους που στοχεύει κυρίως στη τεχνική ειδίκευση και αρτιότητα. Στοχεύει σε μία interdisciplinaire ιδεολογία η οποία δεν έχει ανάγκη σταθερών θεμελίων όπως είναι η ελληνική και η λατινική γλώσσα. Τις γλώσσες αυτές που ιστορικά έβαλαν σε λέξεις έναν ανθρωπιστικό κώδικα αξιών τις θεωρούν «νεκρές». Όχι γιατί δεν μιλιούνται καθημερινά, αλλά γιατί είναι πεθαμένες στο μυαλό των ιδεολογικών εμμονών της αριστεράς.

Σπούδασε σε ένα από τα 50 καλύτερα Πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας

Εμφάνιση 1600x637_slider_early registration.jpg

Σπούδασε σε ένα από τα
50 καλύτερα Πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας
και εξασφάλισε 25% για early registration και έναν υπολογιστή αφής (tablet)

Για εσένα που θέλεις να σπουδάσεις, να αποκτήσεις ένα αναγνωρισμένο πτυχίο, να κάνεις το μεταπτυχιακό σου  και να διεκδικήσεις μια σημαντική επαγγελματική σταδιοδρομία στον τομέα του ενδιαφέροντός σου.

Το Mediterranean College είναι η  πλέον αξιόπιστη επιλογή σου γιατί:

Παρουσίαση του βιβλίου "Μάρτυς μου ο Θεός" στο βιβλιοπωλείο ΧΡΙΣΤΑΚΗ (Ιπποκράτους 10-12, Αθήνα)



Εμφάνιση martys mou.jpg 
To βιβλιοπωλείο ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ και οι εκδόσεις ΚΙΧΛΗ σας προσκαλούν
στην εκδήλωση για το βιβλίο του Μάκη Τσίτα
ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ
 (Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014)
την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015, στις 8:00 μ.μ.,
στο χώρο του βιβλιοπωλείου
(Ιπποκράτους 10-12, Μετρό Πανεπιστήμιο, τηλ.: 2103639336).
Η εκδότρια Γιώτα Κριτσέλη και ο συγγραφέας
θα συζητήσουν μεταξύ τους για το βιβλίο
και θα συνομιλήσουν με το κοινό.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί απόσπασμα από την ομώνυμη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη. Ερμηνεύει ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης. 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗhttps://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif 





Εμφάνιση Tsitas_Xristakis.jpg