Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Η ΑΕΚ μαθηματικά στη Σούπερ Λιγκ, μια «ανάσα» ο Ηρακλής

Η ΑΕΚ δεν έρχεται... Ήρθε! (vid+pics)Μια «μαύρη» περίοδος διάρκειας 770 ημερών, έκλεισε το απόγευμα της Δευτέρας για την ΑΕΚ. Ο «Δικέφαλος» ανήκει ξανά στην Σούπερ Λιγκ, καθώς αν και δεν  εντυπωσίασε, επικράτησε τελικά 1 - 0 του Ηρακλή στο ΟΑΚΑ και εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο. Η εμφάνισή της ήταν όπως πολλές στα πλέι οφ, όμως τελικά κατέκτησε το τρίποντο (1-0) χάρη στο γκολ του Δημήτρη Ανάκογλου, αποτέλεσμα που την έφερε ξανά στη μεγάλη κατηγορία. Οσο για τον «Γηραιό» θα πρέπει να περιμένει ακόμα μία αγωνιστική για να πετύχει τον στόχο του και να ακολουθήσει την ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία. 

Το ματς είχε ρυθμό, εκατέρωθεν ευκαιρίες και ο Ηρακλής απέδειξε ότι μαζί με τους «κιτρινόμαυρους» είναι οι κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος. Η διαφορά του από την 3η θέση μειώθηκε στους εννέα πόντους, όμως με τις εμφανίσεις του αποδεικνύει ότι χρειάζεται... λίγο ακόμα υπομονή για να πανηγυρίσει και εκείνος.
Ο Ηρακλής ξεκίνησε καλύτερα το ματς και βρέθηκε σε κάποιες περιπτώσεις κοντά στο γκολ. Αρχικά στο 5' με τον Βούρα να απομακρύνει σε κόρνερ τη μπάλα σε σουτ του Πασά και στο 20' με τον Τσιλιανίδη στο τετ α τετ να μην καταφέρνει να νικήσει τον γκολκίπερ της ΑΕΚ. Μάλιστα, στο 27' ο διαιτητής Σιδηρόπουλος έκλεισε τα μάτια σε χέρι του Ανάκογλου, με την παράβαση, βέβαια, να γίνεται εκτός περιοχής. Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν για τον Γηραιό και στο 42' ο Λουκίνας λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, όταν η μπάλα κόντραρε και έφυγε λίγο πάνω από την εστία της ΑΕΚ.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, επίσης, με μία καλή στιγμή για τον Ηρακλή, αλλά στο 49' ο Πασάς από κοντά σούταρε ψηλά άουτ. Έτσι, στο 59' και από μία φάση που δεν... μύριζε γκολ η Ένωση πήρε προβάδισμα. Σκόρερ ο Ανάκογλου με συρτό σουτ εκτός περιοχής.
Οι Θεσσαλονικείς που στάθηκαν εξαιρετικά δεν το έβαλαν κάτω και στο 68' ο Ρομάνο έδωσε έτοιμο γκολ στον Λουκίνα, όμως ο μόνος προωθημένος επιθετικός του Ηρακλή αστόχησε.
 Στο τελευταίο 20λεπτο η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, με τον Πλατέλλα να αστοχεί σε κεφαλιά εξ επαφής στο 73', ενώ τα σουτ του Αραβίδη (76' και 78') δεν βρήκαν στόχο.
Στο φινάλε ο Βούρας παραλίγο να γίνει μοιραίος, όταν έκανε άστοχη έξοδο και στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Μπαρτολίνι έφυγε μόλις άουτ, ενώ στις καθυστερήσεις ο Πλατέλλας δεν μπόρεσε, με αδύναμη προβολή, να ολοκληρώσει τον θρίαμβο της ΑΕΚ. Το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου βρήκε παίκτες και οπαδούς αγκαλιασμένους να πανηγυρίζουν την επιστροφή της ομάδας τους εκεί όπου ανήκει!
ΑΕΚ: Βούρας, Γεωργέας, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Γροντής (61' Ντακόλ), Μπαρμπόσα (79' Ζόριτς), Αραβίδης (87' Κορδέρο)
ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου (85' Αγγελίδης), Πουρτουλίδης, Κυριακίδης (67' Ρομάνο), Τσιλιανίδης (68' Τσιλιγκίρης), Πασάς, Λουκίνας